فهرست مطالب

نشریه مدیریت بهره وری
پیاپی 6 (پاییز 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/09/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • دکترمحمد حسین صبحیه، مهندس حسین اشکوه، مهندس ائلناز علیون صفحات 7-34
    مدیریت ریسک درچندین سال اخیر به بخشی لاینفک از مدیریت پروژه، به ویژه در پروژه های بزرگ و پیچیده تبدیل گشته، و استانداردها و دستورالعمل های متنوعی برای مدیریت بهینه ی آن تدوین گردیده است. با توجه به کاستی های تحلیل کمی در افزایش انعطاف پذیری و تسریع روند مدیریت ریسک، همچنین وابستگی تحلیل کیفی به برداشتهای زبانشناختی5 در تعیین اولویت ریسک ها، و عدم توجه رویکردهای موجود به استراتژی سازمانی در مدیریت ریسک، این مقاله با بهره گیری از منطق فازی در تحلیل برداشت های زبانی، چارچوبی جدید برای ارزیابی ریسک های پروژه بر مبنای تحلیل نیمه کمی نامتقارن فازی، منطبق بر استراتژی سازمانی، تدوین کرده، جهت شناسایی و کمی کردن رابطه ی بین مولفه های ریسک بر میزان شدت ریسک های پروژه ارائه می نماید. روش تحقیق بکاررفته از نوع کیفی بوده و داده های تحقیق براساس مشاهده، بررسی اسناد و مصاحبه درقالب مطالعه ی موردی از یک پروژه ی حفاری نفت جمع آوری گردیده است. جامعه ی آماری تحقیق مدیران ارشد و پروژه در صنعت نفت بوده است. نتایج تحقیق معین نمود، رویکردهای موجود در تحلیل کیفی ریسک، دیدگاه واقع گرایانه در اولویت بندی ریسک های مهم پروژه براساس شدت واقعی آنها نداشته، و لزوم کاربرد رویکرد مبتنی بر استراتژی سازمانی را مشخص نمود.
    5- Linguistic
    کلیدواژگان: ریسک، تحلیل ریسک، تحلیل نیمه کمی نامتقارن، منطق فازی، استراتژی
  • دکترهوشنگ تقی زاده، غفار تاری صفحات 35-56
    در این مقاله به اولویت بندی هفت عامل موثر بر عملکرد شرکت های تولیدی با استفاده از روش حذف و جابجایی گزینه ها [1] پرداخته شده است. هفت عامل ورودی در سازمان های تولیدی که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته اند عبارتند از: مدیریت، منابع انسانی، مواد، روش، پول، بازار و ماشین آلات. جامعه آماری این تحقیق صنایع ماشین سازی تبریزکار است که شامل 50 نفر نیروی انسانی می باشد. به دلیل محدود بودن جامعه آماری همه اعضای آن مورد مطالعه قرار گرفته و از نمونه گیری استفاده نشده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که عوامل مدیریت و ماشین آلات از نظر اهمیت در اولویت اول قرار دارند. منابع انسانی و روش از اولویت دوم برخوردارند و مواد، پول و بازار نیز در رتبه سوم اهمیت قرار دارند.
    (Elimination and choice translation reality (ELECTRE
    کلیدواژگان: اولویت بندی، ورودیهای سازمان های تولیدی، روش حذف و جابجایی گزینه ها
  • سعید نجارپور استادی، علیرضا اقدمی باهر، دکتر اسدالله خدیوی صفحات 55-77
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ادراک نابرابری اجتماعی‏، کم کاری اجتماعی و استرس شغلی با رضایت شغلی در بین کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر می باشد. بدین منظور 175 آزمودنی (111 کارمند رسمی‏، 72 کارمند قراردادی و 126 کارمند پیمانی) از میان کارکنان با روش قشربندی تصادفی انتخاب و آزمونهای رضایت شغلی اسپکتور، استرس شغلی دیویس و همکاران و آزمونهای ادراک نابرابری اجتماعی و کم کاری اجتماعی محقق ساخته توسط کارکنان پاسخ داده شده است. تمام ابزارها از پایائی مطلوب برخوردار می باشند. آزمون فرضیه ها نشان داد که بین هر یک از متغیرهای ادراک نابرابری اجتماعی، کم کاری اجتماعی و استرس شغلی با رضایت شغلی رابطه وجود دارد. همچنین مشخص شد که 1/33 درصد واریانس رضایت شغلی ناشی از متغیرهای بررسی شده است. همینطور معلوم شد که نوع استخدام و سطح تحصیلات و تعامل آنها تاثیر معنی داری بر رضایت شغلی دارند. هر کدام از متغیرهای استرس شغلی‏، نابرابری اجتماعی، کم کاری اجتماعی، نوع استخدام و سطح تحصیلات تاثیر جداگانه ای داشتند. استرس شغلی کارکنان قراردادی و رسمی بیشتر از کارکنان پیمانی است. استرس شغلی کارکنان لیسانس بیشتر از سایر کارکنان است و مشخص شد که میزان کم کاری کارکنان لیسانس بیشتر از سایر کارکنان است.
    کلیدواژگان: ادراک نابرابری اجتماعی، کم کاری اجتماعی، استرس شغلی، رضایت شغلی، نوع استخدام، سطح تحصیلات
  • فرزانه خلیلی، دکتر یدالله رجایی صفحات 79-116
    پژوهش تولید علم و یافتن روش علمی برای حل مساله است. جامعه ای که در آن باور علمی به فرهنگ عمومی تبدیل شده باشد برای حل مساله، راه حلهای علمی جستجو می کند. در این طرح سه هدف کلی مد نظر محقق می باشد:الف- تعیین وضعیت پژوهش و شاخص های تحقیق و توسعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر.
    ب- شناسایی مشکلات علمی-آموزشی با تاکید بر مقررات اداری - مالی بر سر راه پژوهش.
    ج- ارائه راهکارهای کلی در زمینه رفع موانع پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر.
    متغیرهای مورد استفاده در این تحقیق برای بررسی اهداف، موانع اداری- اجرایی ، موانع قانونی ، موانع آماری- اطلاعاتی ، موانع فرهنگی- ساختاری ، موانع علمی- آموزشی پژوهش می باشد. این پژوهش از نظر مطالعه کاربردی بوده و از نظر انجام کار، توصیفی می باشد. در بخش میدانی تحقیق، ازطریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه ازصاحب نظران پژوهش و اساتید محقق اطلاعات لازم گردآوری شده است. جامعه ی آماری مورد مطالعه محققان و صاحب نظران دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر و مرکز سماء می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهشی از روش های آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید. با توجه به پژوهش حاضر، نتایج حاصله نشان میدهدکه مقررات، حق الزحمه، امکانات و فضای حاکم در دانشگاه مشوق فعالیتهای آموزشی است تا پژوهشی.
    کلیدواژگان: پژوهش، موانع پژوهش، تحقیق و توسعه، دانشگاه آزاد واحدابهر
  • دکتر علیرضا بافنده زنده، غلامرضا سلطانی فسقندیس صفحات 117-143
    اقتصاد دانش محور اقتصادی است که در آن تولید، توزیع و بکارگیری دانش به عنوان عامل اصلی رشد، تولید و اشتغال در یک اقتصاد کلان شناخته می شود.
    در این مقاله به بررسی وتعریف دانش و اقتصاد دانش محور، پایه های چارچوب اقتصاد دانش محور، شبکه های دانش و شاخص های اندازه گیری اقتصاد دانش محور پرداخته و درادامه وضعیت شاخص اقتصاد دانش محور در کشورهای اسلامی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را با استفاده از داده های بانک جهانی و بوسیله آمارهای توصیفی (نمودار راداری و میانگین) مورد بررسی قرار می دهیم.
    نتیجه بررسی ها نشان می دهد کشورهای اسلامی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در زمینه اقتصاد دانش محور دروضعیت پایینی نسبت به میانگین جهانی قرار دارند وتنها در سه مولفه شاخص، از میانگین جهانی بالاتر هستند. همچنین عدم توازن در شاخص اقتصاد دانش محور کشور های اسلامی منطقه به خوبی قابل مشاهده است.
    کلیدواژگان: اقتصاد دانش محور، نوآوری، شاخص های اندازه گیری، فناوری اطلاعات و ارتباطات، کشورهای اسلامی منطقه خاورمیانه وشمال آفریقا
  • دکتر مجید باقرزاده خواجه، دکتر رسول حجی صفحات 145-172
    بهینه سازی فرایندهای سازمانی و یکپارچه سازی آنها، جوهره جدید تئوری سازمان می باشد. ظهور مفهوم بنگاه توسعه یافته (EE) که سازمان را وادار به اتخاذ راه حل های یکپارچه می نماید، در این راستا است. رویکردهای گوناگونی در بسط این مفهوم مفید بوده اند که در این میان در سال های اخیر رویکرد مدیریت زنجیره عرضه (SCM) موثرترین گام ها را برداشته است. این رویکرد با توجه به محدودیت ها و نقاط ضعف آن نیاز به اصلاح و توسعه دارد. یکی از طرق توسعه این رویکرد، تلفیق آن با سایر رویکردها می باشد. با توجه به نیازمندی های این رویکرد، یکی از موثرترین رویکرد قابل تلفیق می تواند تئوری محدودیت ها (TOC) باشد. لذا سوالات اساسی زیر مطرح است: ‍
    رویکرد مدیریت زنجیره عرضه را به چه صورت می توان با تئوری محدودیت ها تلفیق داد و موارد تلفیق کدامند؟
    آیا رویکرد تلفیقی SCM و TOC نیازمندی های بنگاه توسعه یافته را می تواند تامین نماید و به معماری جدید آن کمک کند؟
    تحقیق حاضر به دنبال توسعه مفهومی رویکردهای بنگاه توسعه یافته، مدیریت زنجیره عرضه و تئوری محدودیت ها بوده و تلاش دارد با تلفیق مفهومی آنان، رویکردی تلفیقی ارائه داده و براساس آن معماری جدید از بنگاه توسعه یافته را مطرح نماید. پس فرضیه های تحقیق به صورت زیر شکل گرفتند:رویکردهای مدیریت زنجیره عرضه و تئوری محدودیت ها را از طریق پایه ها و کاستی های کلیدی هر دو نظریه می توان تلفیق نمود.
    رویکرد تلفیقی SCM و TOC منجر به معماری جدید بنگاه توسعه یافته گردیده و نیازمندی های آنرا برآورد می سازد.
    تحقیق حاضر تلاشی در جهت چگونگی سازگاری دو رویکرد به منظور ارائه راه حل تلفیقی می باشد. این کار با ایده معماری تلفیقی براساس پایه ها و کاستی های هر دو نظریه و با تمرکز بر مفاهیم هریک به جای جنبه های صرفا کاربردی می خواهد به معماری جدید بنگاه توسعه یافته دست پیدا کند.
    در جهت توسعه مفهومی رویکردهای بنگاه توسعه یافته، مدیریت زنجیره عرضه و تئوری محدودیت ها، مطالعه گسترده کتابخانه ای و مصاحبه های آزاد با صاحب نظران صورت پذیرفت که به شکل گیری نتایج اولیه کمک نمود. براساس نتایج اولیه و براساس روش دلفی گروهی متخصص در این زمینه که شامل اساتید، مدیران وکارشناسان صنایع بودند تشکیل و مصاحبه هائی هدف دار با آنان انجام پذیرفت. براساس اطلاعات حاصله از مطالعات و مصاحبه ها، فرضیه های اساسی و نتایج احتمالی تبیین گردید. نتایج حاصله به صورت پرسشنامه باز مجددا برای گروه متخصص جهت نظرخواهی مطرح گردید. براساس نظرات جمع بندی شده، پرسشنامه تحقیقاتی به صورت بسته پاسخ تدوین شده و در بین اساتید، مدیران عالی، کارشناسان صنایع و دانشجویان کارشناسی ارشد توزیع و نظرات آنان جمع آوری و جمع بندی شد. داده های حاصله، تلخیص و با روش آماری کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفته و نتیجه گیری گردید. نتایج تحقیق موارد تلفیق دو رویکرد را روشن نموده و مشخص می نماید که رویکرد تلفیقی، نیازمندی های بنگاه توسعه یافته را تامین می کند. براساس این رویکرد تلفیقی در جهت معماری بنگاه توسعه یافته، ویژگی های ساختار سازمانی، الگوی مفهومی فرایند تصمیم گیری، ابزار تصمیم گیری، ویژگی های رهبری اثربخش و فرهنگ سازمانی پیشنهاد گردید.
    کلیدواژگان: سیستم تولید، مزیت رقابتی، بنگاه توسعه یافته، سیستم مدیریت تولید، مدیریت زنجیره عرضه، تئوری محدودیت ها، تئوری پایه و کاستی ها
  • دکتر محمد علی فرنیا، ایران اللهی صفحات 173-183
    پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین آموزش های ضمن خدمت با عملکرد مدیران مقطع متوسطه شهرستان مهاباد در سال تحصیلی1385-1384 انجام گرفته است. این تحقیق به دنبال تعیین رابطه بین آموزش های ضمن خدمت و عملکرد مدیران متوسطه از دیدگاه دبیران آنان می باشد.
    روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق 427 نفر دبیر است. حجم نمونه آماری بر اساس جدول مورگان 280 نفر است که به شیوه نمونه گیری طبقه ای نسبی انتخاب شده است. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته 35 گویه ای استفاده شده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها از نرم افزارSPSS بهره گیری بعمل آمده است.
    نتایج تحقیق نشان داد که بین آموزشهای ضمن خدمت و عملکرد مدیران (آموزشی، اداری و مالی) رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: آموزش ضمن خدمت، عملکرد آموزشی، مالی، اداری
  • پویا صفاری، صمد ایازی، دکتر حسین کرباسی یزدی صفحات 185-200
    این مقاله به بررسی امکان استقرار اجزای ساختار کنترل داخلی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی می پردازد. در این راستا پنج فرضیه اصلی و چهار فرضیه فرعی مطرح و مورد پژوهش واقع شده است. جامعه آماری این پژوهش را مدیران مالی و روسای حسابداری و کارشناسان شاغل در واحدهای دانشگاهی سراسر کشور (174واحد) و همچنین حسابرسان و سرپرستان دفتر حسابرسی دانشگاه (50 نفر) تشکیل می دهند. اطلاعات بنیادین این پژوهش به وسیله پرسشنامه استاندارد با طیف پنج گزینه ای لیکرت در چارچوب کیفی جمع آوری شده است که با استفاده از استنباط های آماری و آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. پس از بررسی نتایج، مشخص شد که محیط کنترلی، فعالیت های کنترلی، نظارت ، درستکاری و ارزش های اخلاقی، صلاحیت کارکنان و نقش هیات امنا در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی مطابق با معیارهای استاندارد می باشد. همچنین نتایج نشان می دهد که ارزیابی ریسک، اطلاعات و ارتباطات، واگذاری اختیار و تعیین مسئولیت در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی مطابق با معیارهای استاندارد نمی باشند.
    کلیدواژگان: سامانه کنترل داخلی، استقرار، معیارهای استاندارد، اجزای ساختار کنترل داخلی
  • دکتر رحیم وکیل زاده صفحات 201-234
    مدیریت از دیدگاه آموزه ها و منابع اصیل اسلامی دارای شرایط و اصولی است که مدیر را در رسیدن به اهداف مدیریتی، یاری می کند. در متون معتبر از جمله نهج البلاغه، مسئله مدیریت در ابعاد مختلف آن از مدیریت سیاسی گرفته تا اقتصادی وحتی مدیریت خانواده مورد توجه قرار گرفته است. تلاش ما در این نوشتار، بررسی مهمترین شرایط مدیریت از دیدگاه علی بن ابی طالب (ع) می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت، مدیریت اسلامی، شرایط مدیریت، مدیر توانمند
  • رویا آل عمران، دکتر حمیدرضا برادران شرکا صفحات 235-263
    در مطالعه حاضر یک مدل کلان سنجی زمان - پیوسته برای ایران طی دوره 1383-1338 ارائه شده و برای این منظور از مدل سایز کوچک و سیستم معادلات همزمان با هشت معادله دیفرانسیلی و سه رابطه تعریفی استفاده و مدل با روش 2SLS تخمین زده شده است. همینطور چگونگی تعدیل متغیرهای کلان اقتصادی نظیر مصرف - تولید - تورم - حجم نقدینگی - دستمزدها و… به سمت مقادیر مطلوبشان و پایداری و ناپایداری موضعی نقطه تعادل اقتصاد مورد ارزیابی قرار گرفته است. مطابق نتایج بدست آمده سرعت تعدیل پایین (میانگین وقفه زمانی بالا) برای قیمتها و دستمزدها تایید و سرعت تعدیل بالا برای بازار پولی و سپس بازار واقعی تایید شده است. وقفه زمانی تعدیل قیمتها 2/5 سال، دستمزدها 3/3 سال، بازار پولی 85/0 سال و تولید 3/1 سال می باشد. ضریب متغیر پولی و تاثیر آن بر مصرف نیز بالاست یعنی هرگونه عدم تعادل در بازار پول به سمت مصرف سرریز می شود. تحلیل ثبات سیستم نیز نشان می دهد که سیستم بصورت موضعی [1] ناپایدار است.
    1- Locally
    کلیدواژگان: مدل کلان سنجی، زمان، پیوسته، آنالوگ گسسته دقیق، ثبات موضعی
|
  • Pages 7-34
    In recent years, risk management has become an inherent part of project management process, particularly in the large and complex projects.Various standards and procedures have been developed for its optimization.Because of short-comings in the quantitative analysis regarding increasing flexibility and speedy trend of risk management,also dependency of the qualitative analysis on linguistic variables in determining risk priorities, and not considering the organizational strategy in risk management, this paper,using fuzzy logic in analysis of linguistic variables,tries to develop a new framework for evaluating risk project based on fuzzy asymmetrical semi-quantilative analysis in accordance with organizational strategy,in order to identify and quantify the relationship between risk indices and their effects on risk projects.The research methodology was quantitative, and the data were collected through interview, observation in a case study of mining petroleum project.
    The statistical included senior managers in oil industry.
    The resultes showed that the current approaches in qualitative risk didn`t have a realistic attitude in prioritizing important risks.
    In the addition it showed that an approach based on organizational strategy is necessary.
    Keywords: RiskRisk analysis, Asymmetrical semi-quantitative analysis, Organizational strategy
  • Pages 35-56
    This paper deals with prioritizing the effective factors on the companies manufacturing performance using the deletion and alternative shifting method. The seven input factors which have been investigated in the manufacturing organiztions are : management , manpower, materials , method, money, market, and machinery.The statistical population is the Tabriz-kar machinery industry that includes 50 people. All the population has been studied. The result showed that management and machine factors have the first, manpower and method the second, materials, money and market the third priority.
    Keywords: prioritizing, Manufacturing companies inputs, Deletion, alternative shifting
  • Pages 55-77
    The aim of the paper is to study the relationship between perception of social inequality, social loafing,job stress and job satisfaction among the personnels of Islamic Azad university-Islamshahr branch.The statistical population was 175 people: 77 official employees, 72 temporary contract-based employees and 26 pemanent contract- based employees were selected through random stratified method.The data were collected through two standard questionnaires,namly spector’s job satisfaction, Davis and et.al.job stress,and two researcher made questionnaires regarding social inequality perception, and social loafing.All the tools enjoyed a desirable reliability.The test of hypotheses showed that there is relationship between each of the variables of hypotheses showed that there is relationship between each of the variables of social inequality perception,social loafing,job stress and job satisfaction.It was also determined that 33.190 job satisfaction variance results from the studied variables.It became clear that the type of employment,academic degree and their interaction has a significant effect on job satisfaction.The effect of academic degree is more than that of other variables.Each of the job stress,social inequality,social loafing,type of employment and academic degree variables had separate effects.job stress of temporary contract-based employees and official employees is more than that of the permanent contract-based employees.Job stress among the employees with bachelor degree is more than that of other employees and it became clear that the rate of loafing among the employees with bachelor degrees is more than that of the other personnels.
    Keywords: Social Inequality perception, Social Loafing, job stress, job satisfaction, Type of Employement, Academic degree
  • Pages 117-143
    A knowledge based economy is the one in which production, dissemination and the use of knowledge is known as main factor for growth, production and engagement in a macro-economy.
    This study deals with knowledge definition, knowledge based economy, pillars of knowledge based economy framework, knowledge networks and measurement indices of knowledge based economy in Islamic countries in Middle-East and north.Africa, using theWorld Bank data and descriptive statistics (radar charts and means).
    The results showed that the aforementioned countries,in comparison with world mean are in lower position,though they are higher in three indices.The imbalance in knowledge based economy index is clearly visible.
    Keywords: Knowledge based economy, innovation, measuringindices, ICT, Islamic countries of Middle East, North Africa
  • Pages 145-172
    Research is a acientific method of finding solutions to problems and creating knowledge. A society in which scientific belief has become a common culture, seeks scientific solutions to solve a problem. The researcher discusses three main issues in this regard:A- Studying the research condition, research and development.
    B- Realizing the scientific educational difficulties due to official_regulations
    C- Presenting general procedures to remove the obstacles out of the way of research at Abhar Islamic Azad University.
    The variables under investigation are official, executive, legal, statistical-informational, cultural, structural and scientific-educational obstacles.
    This research is applied-descriptive.Through internet and available sources, the most recent documents, studies and obstacles are collected.The statistical population included researchers and professors at Abhar Islamic Azad University.
    The data were collected through two researcher made questionnaires.
    The analyses of data, inferential and descriptive statistics were used with the help of SPSS and EXCEL softwares.
    The results showed that low and weak performances of the managers and research official's attitudes lead to low level of demand for research within the universities.
    The other factor is the lack of optimal utility of research funds along with the educational system which due to weakness is not able to train researchers.Official executive regulations are so complicated and tiresome and long that decreases or even stops the speed of research project.
    Keywords: Research, Research obstacles, research, development, Abhar Azad University
  • Pages 173-183
    The present study was carried out to investigate the relationship between in- service training with manager's performance at Mahabad high schools in 2005-2006. The objectives were considering finding the differences between the trained and non-trained male and female managers regarding their educational, financial and administrative performances. The hypotheses were about finding the relationship between the aforementioned group regarding the in-service training and their performances.
    The statistical population includes 427 teachers. Using the Morgan formula the statistical sample size includes 280 teachers.
    The method of the study was descriptive survey and the proportionate stratified sampling was used. In order to collect the data two researcher made questionnaire were used. To analyze the data and test the hypotheses SPSS software was used.
    The results showed that there is significant difference between the teacher's performance and their in-service training.
    Keywords: In-Service Training, educational performance, Financial, administrative
  • Pages 185-200
    The study deals with the investigation for establishing the components of internal control structure in Islamic azad universities.In this regard five main hypotheses and four minor ones were studied.The statistical population included financial managers, chief accountants, specialists, auditors,and auditory personnels,in 174 islamic azad universities throughout the country.A standard questionnaire on likert scale with five alternatives were used.In order to test the hypotheses T test was used.
    The results showed that the controlled environment and activities, supervision, ethical values and honesty, personnels, competence and the role of board of education indices in Islamic azad universities were in accordance with the standard measures, but risk assessment, information and communication, delegation of authority and assigning responsibility indices were not in accordance with the standard measures.
    Keywords: Intenal control system, establishment, Standard criteria, Component of the internal control structure
  • Pages 201-234
    Management, from Islamic teachings and original sources’ perspective, includes some conditions and principles which helps the manager in achieving his managerial goals. In reliable source such as Nahjolbalaghe, different aspects of management issues including political, economic, and even family management have been discussed. This paper attempts to investigate the most important conditions of management from Ali Ebn Abi Taleb’s point of view.
    Keywords: Management, Islamic management, Management Condition, Qualified Manager
  • Pages 235-263
    This paper presents a continuous time macro-econometrics model for Iranian economy during 1338-1383. In this regard a relatively small size continuous time macro-econometric model, and simultaneous equation systems with eight differential equations and three definitional equations were used, and the model was estimated with 2 SLS technique. It examines the adjustment of macro economic variables such az such , consumption, production ,inflation, liquidity, wages,toward their desirable values,local stability and unstability of equilibrium point of economy.
    The results showed that the low speed adjustment for prices 2/5 years, and wages 3/3 years was confirmed/the high speed adjustement for money market 0.85 and real market also was confirmed.The money variable coefficient and its effect on consumption was also high, i.e. any unstability in the money market overflows toward consumption.Analyzing the stability of the system showed that the system is locally unstable.
    Keywords: Continuous-time macro econometrics model, exact disconnected analog, local stability