فهرست مطالب

دنیای میکروب ها - سال نهم شماره 4 (پیاپی 29، زمستان 1395)

فصلنامه دنیای میکروب ها
سال نهم شماره 4 (پیاپی 29، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/02
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سارا رفیعی، الهه تاج بخش، حسن ممتاز صفحات 278-285
    سابقه و هدف
    استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس یکی از اصلی ترین عوامل عفونت مجاری ادراری و دومین عامل عفونت های تنفسی در انسان است. این مطالعه با هدف ژنوتایپینگ جدایه های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس جدا شده از عفونت های بیمارستانی و شناسایی کلون های ژنتیکی این باکتری با استفاده از روش ترادف یابی چند جایگاهی (MLST) انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی-توصیفی در 16 جدایه انتخاب شده بیمارستانی استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، محصول PCR به دست آمده از تکثیر 7 ژن خانه دار تعیین توالی گردید. سپس توالی های نوکلئوتیدی هرجدایه در بانک اطلاعاتی MLST آنالیز گردید و علاوه بر تعیین کلون های مختلف، آلل های مربوط به هر ژن در هر کدام از انواع ST شناخته شده تعیین گردید.
    یافته ها
    در مجموع 3 کلون ST22، ST88، ST153 در 16 جدایه مورد مطالعه شناخته شد که در 2 خوشه ژنتیکی A و B قرار داشتند. کلون های شناسایی شده در جدایه ها به ترتیب ST22 (فراوانی 50%)، ST88 (31/25%) و ST153 (18/75%) بودند. غالب ترین پروفایل شناخته شده در بین 16 جدایه استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس کلون ST22 شناسایی گردید.
    نتیجه گیری
    آنالیز دندروگرام حاصل از تایپینگ نشان داد که تمام جدایه های مورد بررسی با آلل های قبلی گزارش شده مشابهت دارند. همچنین نتایج این پژوهش، تنوع ژنتیکی جدایه های مورد بررسی را نشان داد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، ژن های خانه دار، کلون های ژنتیکی، ترادف یابی چندجایگاهی
  • سمانه سادات کاظمی، فهیمه نعمتی منصور، امیر میرزایی، فاطمه اشرفی صفحات 286-296
    سابقه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهمترین علل عفونت های فرصت طلب بیمارستانی در سرتاسر جهان می باشد. پمپ های افلاکس از جمله norA نقش اساسی در بروز مقاومت به آنتی بیوتیک های مختلف در این باکتری دارد. این مطالعه با هدف ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و بررسی وجود پمپ افلاکس norA به صورت فنوتیپی و ژنوتیپی در سویه های MRSA مقاوم به سیپروفلوکساسین انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی تعداد 250 نمونه بالینی از بیمارستان های مختلف شهر تهران جمع آوری گردید. جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس شناسایی و الگوی حساسیت دارویی آنها مشخص شد. حداقل غلظت بازدارنده (MIC) سیپروفلوکساسین در سویه های MRSA مقاوم به سیپروفلوکساسین تعیین گردید. همچنین، وجود پمپ افلاکس norA از نظر فنوتیپی و ژنوتیپی به ترتیب با استفاده از MIC سیپروفلوکساسین و اتیدیوم بروماید در حضور مهار کننده پمپ افلاکس (CCCP) و واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) انجام شد.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر 50 جدایه استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی شد. آزمون حساسیت میکروبی نشان داد که 34 سویه (68 درصد) از جدایه ها مقاوم به متی سیلین (MRSA) بودند. از این میان 12 سویه (24 درصد) مقاوم به سیپروفلوکساسین بودند. همچنین تمامی سویه های مقاوم دارای ژن پمپ افلاکس norA و دارای پمپ افلاکس فعال بودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد ارتباطی بین پمپ افلاکس norA و مقاومت به سیپروفلوکساسین در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس وجود دارد. به طوری که توسعه مهارکننده های پمپ افلاکس می تواند در کنترل سویه های مقاوم به سیپروفلوکساسین مفید باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، پمپ افلاکس، ژن norA، مقاومت به سیپروفلوکساسین
  • فرزانه حسینی، زهرا سلیمی زاده، میترا صالحی صفحات 297-306
    سابقه و هدف
    اسینتوباکتر بامانی یک کوکوباسیل گرم منفی می باشد که به طور فزاینده ای به عنوان یکی از عوامل مهم عفونت های بیمارستانی گزارش می شود. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی اینتگرون کلاس 1 و ژن های کد کننده آنزیم های تغییر دهنده آمینوگلیکوزید ها تیپ های aadA2 وaadB در میان سویه های اسینتوباکتر بامانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی-توصیفی بر روی 33 نمونه از اسینتوباکتر بامانی جدا شده از بیماران مراجعه کننده به دو بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) و شهید مدرس تهران انجام گردید. مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ها با استفاده از روش دیسک دیفیوژن و مطابق با دستورالعمل CLSI تعیین شد. حضور ژن های int-1، sul1، aadA2 وaadB در سویه های بالینی با استفاده از روش PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    فراوانی ژن های intI1، sul1، aadA2 و aadB در سویه های اسینتوباکتر بامانی به ترتیب معادل 51.5، 51.5، 24.2 و 36.4 درصد گزارش شد. در این مطالعه تمامی سویه ها دارای مقاومت چندگانه آنتی بیوتیکی بودند و بیشترین میزان مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های آمپی سیلین، پنی سیلین، سفیکسیم، سفالوتین، سفتیزوکسیم، نالیدیکسیک اسید، کلیندامایسین، کلرامفنیکل، سولفومتاکسازول-تری متوپریم و استرپتومایسین (100%) وجود داشت. همچنین کمترین میزان مقاومت در آنتی بیوتیک های جنتامایسین (66.7 درصد) و تتراسایکلین (69.7 درصد) مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    ارتباط معنی داری بین حضور اینتگرون کلاس 1 و مقاومت به یک آنتی بیوتیک وجود داشت. با این حال، این ارتباط در بسیاری از سویه ها که مقاومت به بقیه آنتی بیوتیک ها نشان می دادند قابل توجه نیست. این یافته حاکی از این است که علاوه بر اینتگرون ها، دیگر عوامل ایجاد کننده مقاومت مانند ترانسپوزون و پلاسمید نیز ممکن است در ایجاد مقاومت نقش داشته باشند.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بامانی، اینتگرون کلاس 1، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • اشرف رضایی، مجید مقبلی صفحه 307
    سابقه و هدف
    جیوه یکی از منابع آلوده کننده محیط زیست، گیاهان و انسان می باشد. میکروارگانیسم ها با مکانیسم های مختلف نسبت به جیوه مقاومند که اصلی ترین این مکانیسم ها احیای جیوه سمی به جیوه عنصری می باشد. این توانمندی با واسطه ژن های مختلف در باکتری ها می باشد. هدف از این تحقیق بررسی وجود ژن مقاومت به جیوه در باکتری رائولتلا پلانتی کولا از طریق واکنش زنجیره ای پلی مراز و تعیین توالی می باشد.
    مواد و روش ها
    از باکتری رائولتلا پلانتی کولا که قبلا از پساب جدا شده بود، DNA ژنومی و پلاسمید جدا شد. سپس با استفاده از پرایمرهایی که بر اساس وجود ژن merA در باکتری کلبسیلا اکسی توکا طراحی شده بود واکنش زنجیره پلی مراز انجام پذیرفت. محصول به دست آمده تعیین توالی گردید و با استفاده از سایت NCBI، توالی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    با استفاده از واکنش زنجیره ای پلی مراز بر روی پلاسمید و DNA ژنومی جدا شده از باکتری، باند 1700 جفت بازی به دست آمد. از Blast توالی به دست آمده مشخص گردید که ژن تکثیر شده 99 درصد مشابه ژنmerA در باکتری های انتروباکتر کلوآکه، اشریشیا کلی، سراشیا مارسسنس، کلبسیلا اکسی توکا و آسینتوباکتر است.
    نتیجه گیری
    برای اولین بار در این تحقیق مشخص گردید که رائولتلا پلانتی کولا جدا شده از منابع طبیعی ایران با داشتن ژن merA نسبت به جیوه مقاوم است. به همین دلیل این باکتری می تواند کاندید مناسبی به منظور استفاده در کاهش یا حذف جیوه در پساب های صنعتی باشد.
    کلیدواژگان: ژن merA، جیوه، واکنش زنجیره ای پلی مراز، رائولتلا پلانتی کولا
  • علیرضا صادقی، مجتبی رئیسی، مریم ابراهیمی، بلال صادقی صفحات 326-336
    سابقه و هدف
    همواره شناسایی و تعیین ویژگی های جدایه های لاکتیکی زیست بوم هایی که کمتر مورد مطالعه قرار گرفته اند احتمال مواجهه با باکتری های دارای قابلیت های منحصر به فرد را در پی داشته است. این مطالعه با هدف شناسایی مولکولی و ارزیابی خواص ضد باکتریایی جدایه لاکتیکی غالب خمیرترش آرد جو انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی پس از تهیه خمیرترش از آرد کامل جو، باکتری اسید لاکتیک غالب آن جداسازی گردید. در ادامه، جدایه لاکتیکی با توالی یابی محصولات PCR، شناسایی شد و ویژگی های ضد باکتریایی آن و پالیده کشت خام و خنثی شده فازهای رشد لگاریتمی و سکون جدایه یاد شده به ترتیب بر اساس روش های انتشار چاهک و میکرودایلوشن در برابر برخی از شاخص های باکتریایی غذازاد مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    توالی یابی محصولات PCR، موجب شناسایی پدیوکوکوس پنتازاسئوس به عنوان جدایه لاکتیکی غالب خمیرترش آرد جو شد. این جدایه از بین شاخص های باکتریایی مورد مطالعه، به شکل معنی داری (0.05>P) دارای اثر آنتاگونیستی بیشتری نسبت به لیستریا مونوسیتوژنز بود. علاوه بر این، پالیده خام حاصل از فاز رشد لگاریتمی جدایه یاد شده نسبت به سایر پالیده ها از فعالیت باکتریوسینی و همچنین تاثیر ضد باکتریایی بیشتری بر روی شاخص های باکتریایی غذازاد برخوردار بود.
    نتیجه گیری
    پدیوکوکوس پنتازاسئوس جدا شده از خمیرترش آرد جو و پالیده های کشت آن دارای خاصیت بازدارندگی مناسبی در برابر شاخص های باکتریایی غذازاد مورد مطالعه بود. بنابراین می توان از این جدایه به عنوان کشت آغازگر و یا کشت همراه در فرآوری محصولات غذایی تخمیری به جای نگهدارنده های شیمیایی و آنتی بیوتیک های سنتزی با هدف بهبود ماندگاری و ارتقاء سلامت این فراورده ها استفاده نمود.
    کلیدواژگان: خمیرترش آرد جو، پدیوکوکوس پنتازاسئوس، خواص ضد باکتریایی، پالیده کشت
  • پرستو چمن رخ، محمدحسن شاه حسینی، مهناز مظاهری اسدی، طاهر نژاد ستاری، داوود اسماعیلی صفحات 337-345
    هلیکوباکتر پیلوری عامل مهمی در ایجاد زخم های پپتیک و سرطان معده در انسان است. هنگامی که این باکتری در درون آب قرار می گیرد به فرم زنده اما غیرقابل کشت کوکوئید در می آید. این امر می تواند یکی از عوامل مهم انتقال آلودگی محسوب گردد. این مطالعه با هدف ارزیابی میزان بقای فرم های کوکوئید هلیکوباکتر پیلوری در نمونه های آب توسط روش های کشت و PCR انجام شد. این پژوهش به صورت تجربی بر روی 10 سویه هلیکوباکتر پیلوری جدا شده از نمونه های بالینی انجام گرفت. سویه های جدا شده به آب اضافه و در دماهای 4، 22 و 37 درجه سلیسیوس و به فواصل زمانی 1 و 2 ماه گرماگذاری شدند. در هر بار، نمونه ها بر روی محیط بروسلا بلاد آگار کشت داده شدند. پس از استخراج DNA، به منظور تکثیر ژن glmM از روش PCR استفاده گردید. همچنین حساسیت و اختصاصیت روش PCR مورد ارزیابی قرار گرفت. در مطالعه حاضر با استفاده از روش کشت در دمای°C 4 در ماه اول هیچ فرم کوکوئیدی از باکتری در محیط کشت مشاهده نشد. اما درصد شناسایی باکتری در دمای°C 22 و°C 37 برابر با 10% و 20% بود. در ماه دوم نتیجه مثبتی تشخیص داده نشد. با استفاده از روش PCR مشخص گردید که این روش با حساسیت بیشتر نسبت به کشت در ماه اول و در دماهای °C 4،°C 22 و °C 37 به ترتیب قادر به شناسایی فرم های کوکوئید در 10%، 30% و 40% موارد هلیکوباکتر پیلوری بود. این گزارش در ماه دوم به صورت 0%، 20% و 30% بود. یافته های این مطالعه نشان می دهد که فرم های کوکوئید غیرقابل کشت هلیکوباکترپیلوری در آب، توسط روش های حساس، دقیق و اختصاصی مانند PCR قابل شناسایی می باشند.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، کوکوئید، ژن glmM، واکنش زنجیره ای پلی مراز، کشت
  • پرنیان سعیدی، ساغر کتابچی، وحید روشن صفحات 346-354
    سابقه و هدف
    فعالیت ضد میکروبی اسانس و عصاره های گیاهی از سال ها قبل، مورد توجه بوده است. مشکلات و کمبود های بسیاری در کنترل بیماری های باکتریایی گیاهی وجود دارد. از لحاظ تاریخچه ای، ترکیبات طبیعی گیاهی از منابع مهم با خاصیت درمانی به شمار می آیند. این مطالعه با هدف بررسی ترکیب شیمیایی و فعالیت های ضد باکتریایی اسانس و عصاره درمنه کوهی (Artemisia aucheri) انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، ترکیبات اسانس و عصاره اتانلی درمنه کوهی به وسیله دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC/MS) و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) شناسایی شدند. فعالیت ضد باکتریایی اسانس و عصاره با روش انتشار دیسک و رقیق سازی متوالی ارزیابی گردید.
    یافته ها
    اصلی ترین ترکیب اسانس 1.8 سینئول (22.65 درصد) و مهمترین ترکیب پلی فنلی عصاره اسید کلروژنیک (264.9 mg/l) بود. در بررسی MIC و MBC اسانس، بیشترین قطر هاله بازدارنده (در محدوده 6.4 تا 8 میلی متر و 6.4 تا 9 میلی متر) علیه باکتری های باسیلوس سوبتیلیس، برنریا نیگریفلوئنس، استرپتومایسس اسکبیس، رایزوبیوم رادیوباکتر، رایزوبیوم ویتیس، زانتوموناس آکسونوپودیس پاتوار سیتری و زانتوموناس آربوری کولا پاتوار جوگلندیس مشخص گردید. همچنین در ارزیابی MIC و MBC عصاره بیشترین قطر هاله بازدارنده (در محدوده 6.4 تا 8 میلی متر و 6.4 تا 9 میلی متر) علیه رایزوبیوم رادیوباکتر، برنریا نیگریفلوئنس، رایزوبیوم ویتیس، استرپتومایسس اسکبیس، باسیلوس سوبتیلیس، زانتوموناس آکسونوپودیس پاتوار سیتری، زانتوموناس آربوری کولا پاتوار جوگلندیس و رالستونیا سولاناساروم مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که اسانس و نیز عصاره اتانلی درمنه کوهی از فعالیت ضد میکروبی مناسبی علیه باکتری های بیماری زای گیاهی برخوردار می باشند. بنابراین درمنه کوهی می تواند به عنوان یک آفت کش زیستی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: عصاره، اسانس، درمنه کوهی، MIC، MBC
|
  • Sara Rafiee, Elahe Tajbakhsh, Hassan Momtaz Pages 278-285
    Background and Objectives
    Staphylococcus epidermidis is one of the main causes of urinary tract infections and second cause of respiratory infections in human. The aim of this study was genotyping S. epidermidis strains isolated from nosocomial infections and detection of genetic clones using Multilocus Sequence Typing (MLST) method.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, 16 S. epidermidis isolates were selected and PCR products from amplification of seven housekeeping genes were sequenced. The nucleotide sequences of each gene in each isolate were analyzed in the MLST database and, besides identifying different clones, gene - specific alleles in each sequence types (ST) were determined.
    Results
    A total of 3 clones including ST22, ST88 and ST153 were identified from 16 isolates, which was classified into two gene clusters of A and B. ST22 clone with a frequency of 50%, ST88 with 31.25% and ST153 with 18.75% were identified. The most dominant S. epidermidis clone isolated in 16 isolates is ST22.
    Conclusion
    Dendrogram analysis of the isolates showed the homology of all isolates to alleles previously reported. Furthermore, our results suggest the genetic diversity of the isolates.
    Keywords: Staphylococcus epidermidis, Housekeeping genes, Genetic clones, Multilocus Sequence Typing (MLST)
  • Samaneh Sadat Kazemi, Fahimeh Nemati Mansour, Amir Mirzaei, Fatemeh Ashrafi Pages 286-296
    Background and Objectives
    Staphylococcus aureus is one of the major causes of nosocomial infections throughout the world. Efflux pumps such as norA play a major role in the development of resistance to different antibiotics in this bacteria. The aim of this study was evaluation of the antibiotic resistance and detection of efflux pump (norA) in methicillin resistant (MRSA) and ciprofloxacin resistant S. aureus isolates using genotypic and phenotypic methods.
    Materials and Methods
    During this sectional study, 250 clinical samples were collected from different hospitals in Tehran, Iran. S. aureus isolates were identified and the antimicrobial susceptibility patterns were determined. Ciprofloxacin minimum inhibitory concentration (MIC) was determined in both MRSA and ciprofloxacin resistant isolates. Furthermore, the presence of norA efflux pump gene in MRSA and ciprofloxacin resistant isolates was assessed phenotypically using ciprofloxacin and ethidium bromide MIC, with CCCP as efflux pump inhibitor, and genetically using PCR method.
    Results
    Totally, 50 S. aureus isolates were recovered. The results of antibiotic susceptibility tests showed that 34 isolates (68%) were resistant to methicillin, of which 12 isolates (24%) were resistant to ciprofloxacin, as well. Moreover, all the MRSA- ciprofloxacin resistant strains harbored the norA gene and active efflux pump.
    Conclusion
    The results showed the correlation between ciprofloxacin resistance and norA efflux pump gene in MRSA isolates. Development of efflux pump inhibitors can be useful in the control of MRSA ciprofloxacin resistant strains.
    Keywords: Staphylococcus aureus, efflux pump, norA, Ciprofloxacin resistance
  • Farzaneh Hosseini, Zahra Salimizadeh, Mitra Salehi Pages 297-306
    Background and Objectives
    Acinetobacter baumanniia is a gram-negative coccobacillus which is increasingly reported as the major cause of nosocomial infections. The aim of this study was to determine the frequency of class I integron, and the prevalence of two important aminoglycoside modifying enzymese genes (aadA2 and aadB) in A. baumannii isolates.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was performed on 33 A. baumannii isolated from patients who referred to Baghiatallah Azam and Shahid Modarres Hospitals in Tehran.Antimicrobial susceptibility of isolates was evaluated using disk diffusion method in accordance with CLSI guideline. The presence of intI1, sul1, aadA2 and aadB genes in clinical isolates was investigated by PCR technique.
    Results
    The frequency of intI1, sul1, aadA2, and aadB genes in A. baumannii was observed as 51.5%, 51.5%, 24.2% and 36.4%, respectively. All isolates were multi-drug resistant, and the highest level of antibiotic resistance was shown to ampicillin, cefixime, cephalothin, nalidixic acid, clindamycin, chloramphenicol, sulfamethoxazole-trimethoprim, and streptomycin (100%). Furthermore, the minimum antibiotic resistance was shown to gentamicin (66.7%), and tetracycline (69.7%).
    Conclusion
    A significant correlation was observed between class 1 integrons, and resistance to one antibiotic. However, this association was not remarkable in several other isolates with antibiotics resistance. This may imply that in addition to integrons, other determinants such as transposons and plasmids may also contribute to resistance.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, Integron class 1, Antibiotic resistance
  • Ashraf Rezaei, Majid Moghbeli Page 307
    Background and Objectives
    Mercury is one of the polluting sources of the environment, plants as well as human. Microorganisms are resistant to mercury through different mechanisms. The main mechanism involves reduction of the toxic mercury to the elemental form which is mediated through a variety of bacterial genes. The aim of this study is to investigate the presence of mercury resistance gene in Raoultella planticula bacteria using polymerase chain reaction (PCR) and sequencing methods.
    Materials and Methods
    Genomic and plasmid DNA was extracted from wastewater R. planticula isolates. PCR was set up with primers designed based on the presence of mer A gene in Klebsiella oxytoca. The PCR products were sequenced and analyzed using NCBI database.
    Results
    Using PCR on plasmid and genomic bacterial DNA, a 1700 bps bond was obtained. Blasting the sequence, it was found that the amplified gene has 99% sequence homology to merA gene in Enterobacter cloacae, E. coli, Serratia marcescens, Klebsiella oxytoca and Acinetobacter.
    Conclusion
    For the first time in this study, we found that Raoultella planticula isolated from Iran natural sources are resistant to mercury due to the presence of merA gene. Therefore, R. planticula can be considered an appropriate candidate to reduce or remove mercury from industrial wastewaters.
    Keywords: merA gene, Mercury, PCR, Raoultella planticula
  • Alireza Sadeghi, Mojtaba Raeisi, Maryam Ebrahimi, Balal Sadeghi Pages 326-336
    Background and Objectives
    Usually identification and characterization of ecosystems isolates of lactic acid bacteria (LAB) which have been rarely studied lead to obtaining LAB with unique characteristics. The aims of this study were molecular characterization and evaluation of the antibacterial properties of dominant LAB isolated from whole barley sourdough.
    Materials and Methods
    In this experimental study, first the sourdough was prepared from the whole barley flour, and subsequently its dominant LAB was isolated. LAB isolate was identified by sequencing of PCR products. Antibacterial properties of the isolate and its cell free culture filtrate (CCF) which was obtained from logarithmic and stationary phases as crud and naturalized form were also investigated for some food-borne indicator bacteria using well diffusion and microdilution methods, respectively.
    Results
    Sequencing results of PCR products lead to identification of Pediococcus pentosaceus as the dominant LAB in whole barley sourdough. This LAB isolate had more antagonistic effect (p
    Conclusion
    Whole barley sourdough P. pentosaceus isolate and its CCF have proper antibacterial properties against food-borne indicator bacteria used in this study. Therefore, P. pentosaceus has high potential to be used as microbial starter or adjunct culture in processing fermented foods instead of chemical preservatives or antibiotics in order to increase shelf life and safety of these products.
    Keywords: Barley sourdough, Pediococcus pentosaceus, Antibacterial properties, Cell free culture filtrate
  • Parasto Chamanrokh, Mohammad Hassan Shah Hosseini, Mahnaz Mazaheri Asadi, Taher Nejad Sattari, Davood Esmaeili Pages 337-345
    H. Pylori is an important cause of human peptic ulcers and stomach cancers. Once the bacterium is placed in the water, it changes into a viable, but non-cultivable coccoid form, which is considered as an important factor to spread out the infection. The aim of this study was to evaluate the survival rate of coccoid forms of H. pylori in water samples, using PCR and culture methods. This experimental study was performed on 10 strains of H. pylori isolated from clinical specimens. Isolates were added to water at the temperatures of 4°C, 22°C, and 37°C and incubated at intervals of 1 and 2 months. Each time, the samples were cultured on Brucella blood Agar medium. Following DNA extraction, the presence of glmM gene was confirmed using PCR method. Furthermore, the sensitivity and specificity of PCR method were evaluated. While
    culturing in first month at 4°C showed no H. pylori coccoid growth on medium, some positive results (growth rate of 10% and 20%, respectively) were detected at 22°C and 37°C during the same month. No positive result was obtained during the second month. Performing PCR, with more sensitivity as compared to culturing method, identified H. pylori coccoid growth of 10%, 30%, and 40%, for the first month, and 0%, 20%, and 30% for the second month at 4°C, 22°C, and 37°C, respectively. The results of this study showed that the non-cultivable cocoid forms of H. pylori in water can be detected by non-culturing methods such as PCR which is sensitive, specific, and accurate.
    Keywords: Helicobacter pylori, Coccoid, glmM gene, PCR, Culture
  • Parnian Saeidi, Saghar Ketabchi, Vahid Rowshan Pages 346-354
    Background and Objectives
    The antimicrobial activity of plant oils and extracts has been recognized for many years. There are many difficulties and deficiencies to control plant photogenic bacteria. Historically, natural plant products have been considered as great sources with therapeutic properties. This study was aimed to evaluate the chemical compositions and antibacterial activity of extract and essential oil of Artemisia aucheri collected from Iran.
    Materials and Methods
    In this sectional study, the compositions of essential oil and ethanolicextract of Artemisia aucheri were determined by GC/MS and HPLC assays. Antibacterial activity of the essential oil and extract was evaluated using micro broth dilution and disc diffusion methods.
    Results
    The main component of the oil was, 1.8 Cineol (22.65%), and the main polyphenolic compounds of the extract was chloregenic acid (264.9 mg/l). Evaluating MIC and MBC values of the essential oil, the maximum inhibition zone diameter (in the range of 6.4-8 mm, and 6.4-9 mm) was measured against Bacillus subtilis, Brenneria nigrifluens, Streptomyces scabies, Rhizobium radiobacter, Rhizobium vitis, Xanthomonas axonopodis pv.citri, and Xanthomonas arboricola pv. juglandis. Furthermore, evaluating MIC and MBC values of the extract the maximum inhibition zone diameter (in the range of 6.4-8 and 6.4-9 mm) was observe against Rhizobium Radiobacter, Brenneria nigrifluens, Rhizobium vitis, Streptomyces scabies, Bacillus subtilis, Xanthomonas axonopodis pv.citri, Xanthomonas arboricora pv. Juglandis, and Ralstonia solanacearum.
    Conclusion
    In general, both essential oil and ethanolic extract showed desirable antimicrobial activity against plant photogenic bacteria. Therefore, Artemisia aucheri can be considered as a biopesticide.
    Keywords: Extract, Essential oil, Artemisia aucheri, MIC, MBC