فهرست مطالب

طب و تزکیه - سال بیست و ششم شماره 1 (پیاپی 102، بهار 1396)

فصلنامه طب و تزکیه
سال بیست و ششم شماره 1 (پیاپی 102، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • صفحات 7-8
  • سید منصور رضوی، احمد خالق نژاد طبری، سید عبدالرضا مرتضوی طباطبایی، معصومه رجبی صفحات 9-20
    زمینه و هدف
    تاسیس یک رشته در دانشگاه اگر مبتنی بر نیازهای حال و آینده جامعه نباشد ، نه تنها باری را از مشکلات انبوه جامعه بر نمی دارد ، بلکه موجب اتلاف هزینه ها وسرمایه های ملی ، وابستگی ، رواج مدرک گرایی ، رواج سودجویی های اقتصادی ، رواج خطاهای تخصصی ، افزایش بیکاران تحصیل کرده در جامعه ، به هدر رفتن انرژی و سرخوردگی نیروهایی می شود که با امید تعالی فردی و اجتماعی وارد عرصه های علمی گوناگون می شوند تجربه نشان داده که در بیشتر مواقع ملاک های درستی برای تاسیس یک رشته علمی در یک منطقه وجود ندارد و رقابت های منطقه ای نسبت به نیاز های منطقی جامعه غلبه دارد.هدف از این مطالعه ، تعیین حدود گسترش رشته های علوم پزشکی درمقاطع تحصیلات تکمیلی دردانشگاه های علوم پزشکی کشوربوده است.
    روش
    از میان بیش از 60 شاخص درون دادی ، فرایندی ، برون دادی و پیامدی ، تعدادی شاخص که دستیابی به اطلاعات آن ها میسر بود انتخاب شدند. شاخص های اصلی مورد بررسی عبارت بودند از : نمره هزینه دوره ها ، نمره هزینه محل، نسبت متقاضی ورود به رشته ها به ظرفیت پذیرش به تفکیک رشته ها، نمره بازدهی (نمره بعد خدمتی ، نمره بعد مدیریتی ، نمره بعد انتقال دانش و نمره بعد تولیدی)، تعداد کل محل های ممکن برای اشتغال و میزان امکان اشتغال.روش اصلی درباره داده هایی که به صورت عینی قابل دستیابی نبود ، استفاده از نظر خبرگان بود.
    نتایج
    در تعداد 28 رشته مقطع مشکل محدودسازی وجود ندارد ، رشته مقاطعی که مورد نیاز نیستند و بهتر است برای 5 سال متوقف شوند 20 مورد بوده اند (منظور ازتوقف ، پرهیز از صدور مجوز جدید ، کاهش ظرفیت ، پذیرش یک سال در میان و یا تغییر تدریجی کاربری رشته است) ،رشته مقاطعی که می توان به یک تا 2 دانشگاه اجازه تاسیس داد 23 مورد ، تعداد رشته مقاطعی که می توان به تا 5 دانشگاه مجوز تاسیس داد 62 مورد و رشته هایی که فقط باید در مراکز نظامی گسترش یابند 2 مورد بودند ورشته های جدید و تازه تاسیس (در سال های 92 و 93) و یا رشته مقاطعی که اطلاعات کاملی از آن ها در دست نبود 23 مورد بودند.
    نتیجه گیری
    گسترش رشته های آموزش پزشکی ، اکولوژی انسانی ، انگل شناسی پزشکی ، حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین ، سلامت سالمندی ، سلامت و رسانه ، سم شناسی ، علوم تغذیه در بحران و حوادث غیر مترقبه ، مامایی ، فیزیولوژی ، فیزیولوژی ورزشی ، کتابداری و اطلاع رسانی و مدیریت خدمات بهداشتی در مقطع کارشناسی ارشد و رشته های اخلاق پزشکی ، بافت شناسی پزشکی ، تاریخ علوم پزشکی ، پزشکی مولکولی ، علوم تشریحی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تا سال 1399در کشور محدود شوند.
    کلیدواژگان: طبقه بندی مشاغل علوم پزشکی، برآورد نیروی انسانی، محاسبه هزینه های آموزش، شاخص های منابع انسانی
  • اصغر جهاندیده، جبرائیل نسل سراجی، علی محمد اجاقی، مرضیه جمعه ای، معصومه رجبی صفحات 21-32
    زمینه و هدف = به منظور ارتقائ بهره وری ، توزیع عادلانه منابع ، ایجاد فرصتهای برابر ، جلوگیری از تکرار فعالیتهای مشابه ، استفاده از مزیت های منطقه ای ، تمرکززدایی و جلوگیری از تجمیع امکانات، ترغیب دانشگاه ها / دانشکده های علوم پزشکی در امر مشارکتهای ملی و پایدار و همچنین توسعه هدفمند آموزش عالی سلامت در مناطق مختلف کشور، واگذاری برخی از اختیارات ستادی وزارت، استفاده از تجربیات کشورهای توسعه یافته ، طرح آمایش سرزمین آموزش عالی سلامت بر اساس مطالعات انجام شده در وزارت بهداشت تنظیم و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه گردید و با توجه به اینکه این نوع برنامه ریزی روند جامعی از برنامه ریزی منطقه ای را ارائه میکند لذا انتظار می رود اثرات و نتایج عملکردی مثبت و کارا را بوجود آورد

    روش بررسی= مرور متون جهت آگاهی از جدیدترین رویدادها و تعاریف از طریق جستجوی پایگاه های اینترنتی ، و ژورنالهای معتبر و کتب منتشر شده ، گزارشهای رسمی ملی و بین المللی ،اخبار و گزارشها از طرحها و نشریات مرتبط، و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای گسترش علوم پزشکی

    یافته ها = در بخش وضعیت موجود مناطق آمایشی آموزش عالی سلامت ، یافته های ذیل بدست آمده است :بیشترین جمعیت و تعداد دانشگاه و تعداد دانشکده وابسته به دانشگاه ها – بیشترین رشته های و پذیرش رشته های postgraduate و بیشترین تعداداستادیار و دانشیار و استاد و تعداد مقالات نمایه شده و تعداد بورسیه خارجی و بیشترین تعداد تخت فعال ( جملگی منطقه 10) - بیشترین تعداد موسسه آموزش عالی سلامت ( منطقه 2 با تعداد 9 عدد)– بیشترین پذیرش دانشجوی کاردانی ( منطقه 9 ) - بیشترین پذیرش دانشجوی دکترای عمومی و تعداد مربی و تعداد بیمارستانهای موجود( منطقه 5 )- بیشترین پذیرش دانشجویMPH ( منطقه 4 )- بیشترین تعداد بورسیه داخلی ( منطقه 1 و 3 )- بیشترین بیمارستانهای در حال احداث و تعداد تخت پیش بینی شده (منطقه 2)- بیشترین پذیرش دانشجوی کارشناسی و تعداد مراکز بهورزی ( منطقه1)
    کمترین جمعیت و تعداد بیمارستانهای موجود (منطقه 8 )- کمترین تعداددانشگاه ( منطقه 2و4 با 3 عدد )- ( مناطق 1و3و7و10 بدون دانشکده ستقل)- ( مناطق 3و6و7 بدون موسسه آموزش عالی) – کمترین دانشجو در مقاطع مختلف ( مناطق 4 و 6 ) - کمترین پذیرش دانشجوی در اکثر مقاطع ( مناطق 4 و 6 و برخی 8 )- کمترین تعداد مربی( منطقه 2 )-کمترین تعداداستادیار( منطقه 5 )-کمترین تعداد دانشیار( منطقه 4)- کمترین تعداداستاد و تعداد مقالات و تعداد بورسیه داخلی( منطقه 6 )- (ولی مناطق 1و2و5و7و8و9 بدون MPH ) - مناطق 1و3و 4 بدون بورسیه خارجی - کمترین تعداد تخت فعال و تعداد تخت پیش بینی شده ( منطقه 4)- کمترین بیمارستانهای در حال احداث (منطقه 4 و 10 )- کمترین تعداد مراکز بهورزی (منطقه 10)
    نتیجه گیری = تشکیل ده کلان منطقه و دبیرخانه های ذیربط - ایجاد بستر مناسب جهت اجرای برنامه های هماهنگ بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی – با توجه به تمرکز اکثر امکانات و تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری در مناطق بیشتر برخوردار و مراکز استانها و خصوصا در پایتخت، ضرورت برنامه ریزی و عملیاتی نمودن آمایش سرزمینی در راستای بومی گزینی ، تمرکز زدایی، عدالت محوری ، بسترسازی خلاقیت و نوآوری ،سازماندهی مجدد برنامه ها و فرآیندها و به روز رسانی آنها ، و... اجتناب ناپذیر است .
    کلیدواژگان: سند آمایش سرزمینی، انبوه سازی، عدالت در آموزش، تحول و نوآوری در آموزش، تمرکز زدایی، بومی گزینی، ماموریت گرایی، واگذاری حداکثری)
  • وحید خاشعی، حسین حیدری، عطاالله پورعباسی صفحات 33-44
    زمینه و هدف
    در طول تاریخ کسب وکار، هیچ گزارشی یافت نشده که نشان دهد واژه های روی کاغذ یک سازمان را متحول کرده باشند. برای آنکه نیات استراتژیک تبدیل به نتایج استراتژیک شود، راهی بسیار طولانی و پیچیده پیش روی سازمان ها است. راهی که سازمان های موفق آن را پیموده اند و سازمان های ناموفق یا گمراه شده اند و یا درراه گم شده اند. این بدان معناست که قالب اندیشمندان حوزه مدیریت استراتژیک بر این مسئله متفق القول اند که اجرا، بزرگ ترین و درعین حال پیچیده ترین مشکل فرآیند مدیریت استراتژیک است. ولی تاکنون هیچ مطالعه ای به شکل کارکردی به بحث اجرا و ریسک های فراسوی آن نپرداخته است. لیکن این مطالعه جهت پرداختن به این خلاهای مطالعاتی- پژوهشی و باهدف طراحی مدل ریسک های اجرای استراتژی شکل گرفت و در تلاش است تا با بهره گیری از رویکرد نظریه داده بنیاد، به نظریه ریسک های اجرای استراتژی بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی، دست یابد.
    روش بررسی
    جهت سنجش ریسک های اجرای استراتژی بسته های تحول و نوآوری از روش ترکیبی استفاده خواهیم نمود یعنی دو پژوهش یکی با رویکرد کیفی و یکی با رویکرد کمی انجام می گیرد. درروش کیفی از استراتژی گراندد تئوری و درروش کمی از استراتژی مورد پژوهی استفاده می گردد.
    یافته ها
    اجرای استراتژی بسته های تحول و نوآوری مشکل است و به این سادگی نیست که تنها با ذکر چند نکته ی مدیریتی اجرای این استراتژی کلان کشوری را توصیف کرد. نظام آموزش علوم پزشکی کشور برای درک فرآیند اجرای استراتژی بسته های تحول و نوآوری نیازمند نظریه ای (مدل) جامع با رویکردی نظام مند است که تحلیل و عمل در برخورد با این بسته ها را توصیف و تشریح نماید. موفقیت و شکست این بسته ها زمانی به درستی درک می شوند که تصمیمات و اقدامات مربوط به اجرای استراتژی بسته های تحول و نوآوری نسبت به معیاری سنجیده و ارزیابی شوند. تنها در این صورت است که می توان گفت استراتژی بسته های تحول و نوآوری موفق بوده اند یا شکست خورده اند.
    نتیجه گیری
    اجرای این مطالعه نه تنها کمبودهای تحقیقات پیشین را برطرف کرده، بلکه دستیابی به اهداف متعالی بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی را در پرتو نظریه برخاسته از این مطالعه امکان پذیر و نظام مند خواهد کرد.
    کلیدواژگان: شناسایی، ارزیابی، ریسک استراتژیک، اجرای استراتژی، تحول، نوآوری، آموزش، علوم پزشکی
  • عطاءالله پورعباسی، علی اکبر حق دوست، حمید اکبری، زهرا خیری، رضا دهنویه، سمیه نوری حکمت، سیدحامد رحیمی، باقر لاریجانی صفحات 45-50
    زمینه
    در کنار دستاوردهای بزرگ کشور در عرصه آموزش عالی سلامت، این نظام در طول سالهای گذشته با چالش هایی نیز مواجه می باشد. به منظور کاهش اثر چالش های موجود و برنامه ریزی برای تحقق سیاستها و راهبردهای کلان ملی در عرصه آموزش، بسته های تحول و نوآوری نظام آموزش عالی سلامت ایران تدوین گردید.
    روش اجرا: تدوین برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی در سه گام زیر صورت گرفت: خلاصه سازی اسناد بالادستی نظام در حوزه آموزش، تدوین برنامه جامع آموزش عالی سلامت، و تدوین بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی. در کلیه مراحل این فرایند برای جمع آوری داده ها از روش پانل خبرگان در سطح ماکرو استفاده شد.
    یافته ها
    در مجموع 12 سیاست و جهت گیری کلی در برنامه جامع آموزش عالی سلامت تدوین شد. راهبردهای کلان آموزش عالی حوزه سلامت برای هر سیاست (68 راهبرد) و هم چنین ترجمان این سیاست ها در برنامه تحول نظام سلامت تدوین شد. به منظور اجرایی سازی سیاستهای کلی نیز، 11 بسته تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشگی ب همراه یک برنامه پایش مستند گردید.
    بحث: مهمترین نقاط قوت روش تدوین برنامه تحول و نوآوری آموزش علوم پزشکی توجه ویژه به اسناد بالادستی حوزه سلامت ایران، ارتباط متقابل میان سیاست ها و جهت گیری های کلی برنامه جامع و بسته های عملیاتی و تدوین ترجمان سیاست های دوازده گانه در برنامه تحول نظام سلامت می باشد. بدیهی است تدوین بسته های عملیاتی پایان کار نیست و تحقق اهداف و سیاست های کلان از طریق پیاده سازی بسته ها، در گرو ترجمان بسته های عملیاتی در قالب پروژه ها و اقدامات روشن است.
    کلیدواژگان: آموزش، پزشکی، تحول، نوآوری
  • زهرا خیری، حمید اکبری، سلمازسادات نقوی الحسینی، عطاءالله پورعباسی صفحات 51-58
    زمینه
    بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی به عنوان سیاست های کلی کشور در ارتقای آموزش علوم پزشکی تدوین و در حال اجرا است. در کلیه مراحل اجرای این برنامه بهره گیری از ظرفیت رسانه ها در راستای نهادینه سازی این بسته ها صورت گرفت. این مقاله به شرح تجربه بهره برداری از ظرفیت رسانه ها در اجرای این بسته ها می پردازد.
    روش اجرا: در گام اول ذینفعان کلیدی شناسایی و برای ارتباط با ایشان پورتال جامع معاونت آموزشی وزارت بهداشت ارتقاء پیدا کرد و همچنین از خبرنامه، شبکه های اجتماعی و... برای اطلاع رسانی به ذینفعان این بسته ها بهره برداری شد.
    یافته ها
    از ابتدای سال 1394 تاکنون تعداد 851 خبر در پورتال قرار گرفت که به طور متوسط هریک از این اخبار 500 بار بازدید شده است. تعداد 17 خبرنامه منتشر و برای حدود 20 هزار نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ها ارسال شد. اخبار در کانال تلگرام نیز قرار گرفت که به طور متوسط هر خبر بین 1000 تا 1500 بار بازدید شده است.
    نتیجه گیری
    برقراری ارتباط و اطلاع رسانی به ذی نفعان اسناد سیاستی یکی از مهمترین عوامل دخیل در استقرار این اسناد است. باتوجه به اقدامات صورت گرفته در راستای اجرای بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی، به نظر می رسد ابزارهای رسانه ای در دسترس نیازمند بازنگری و بهینه سازی و محتوای رسانه ای بیشتر با رویکرد جنبه تحلیلی و توجیهی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: رسانه، تحول، نوآوری، آموزش، پزشکی
  • معصومه مهدی پور، سعید عسگری، شهرام یزدانی، مریم صفرنواده صفحات 59-70
    زمینه و هدف
    بهبود کیفیت ارائه خدمات آموزشی به عنوان یکی از الویت های نظام آموزش عالی محسوب می شود.به همین منظور رتبه بندی دانشکده های دندانپزشکی واجد دوره های تخصصی جهت مقایسه وضعیت علمی و شناسایی نقاط قوت و ضعف آنها با یکدیگر انجام شده است. هدف از این مطالعه طراحی الگوی جدید رتبه بندی بر حسب امتیازات ترازشده عملکرد فعالیتهای آموزشی ٬ پژوهشی ٬ وضعیت تجهیزات و امکانات بوده است.
    روش بررسی
    با تشکیل یک کمیته تخصصی و با استفاده از روش های بارش افکار رتبه بندی طراحی شد. از هر انجمن تخصصی دندانپزشکی نماینده ای معرفی شد تا ضمن بازدید از هر دانشکده با تکمیل پرسشنامه هایی در زمینه بررسی وضعیت آموزشی ٬پژوهشی ٬تجهیزات و امکانات تخصصی ٬ اطلاعات لازم را جمع آوری نمایند. پس از جمع آوری اطلاعات امتیاز هر دانشکده در هر معیار محاسبه گردید.برای آنالیز نهایی نیز از یک نرم افزار کامپیوتری که به همین منظور طراحی شده بود استفاده شد.
    یافته ها
    با تعیین وزن 395 معیار در قالب نمودار شاخه درختی با فرآیند تحلیل سلسله مراتبی٬ حیطه های مورد نظر در دانشکده های دندانپزشکی بررسی و مقایسه شدند که رتبه 16 دانشکده واجد دوره تخصصی تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    با انجام این طرح نقاط قوت و ضعف وضعیت آموزشی ٬پژوهشی ٬تجهیزات و امکانات در رشته های تخصصی دندانپزشکی مشخص شد و به عنوان الگویی عملی برای اصلاح و ارتقای کمی و کیفی، منتشر گردید و در اختیار مسئولین قرار گرفت.
    کلیدواژگان: رتبه بندی، شاخصهای آموزشی، دانشکده دندانپزشکی
|
  • Dr. Seyed Mansour Razavi, Ödr. Ahmad Khaleghnejad-Tabari, Dr. Seyed Abdolreza Mortazavi-Tabatabaei, Masoumeh Rajabi Pages 9-20
    Background And Objectives
    Offering a postgraduate degree not based on the present and future needs of the society, not only does not relieve any of existing innumerable problems, but may lead to loss of money and national wealth, dependency, craving for obtaining academic degrees, jobbery propagation, professional errors, unemployment of the university graduates, waste of energy and disappointment of those who undertake educational endeavor hoping for academic excellence. It seems not the objective criteria but rather regional rivalries have often been the main drive for offering postgraduate degrees. The main objective of this study has been to define the extent of developing postgraduate degrees of medical sciences throughout the country.
    Methods and Procedure: Several of more than 60 input, procedural, output and outcome indicators with prospective data gathering the main of which being the course expenditure scale, local expenses scale, rate of the applicants to the capacity of each course, outcome (considering professional, managerial, knowledge-transferring and productive aspects) scale, the whole number of possible future full- or part-time positions or whether it is conceivable at all have been selected. Experts have mainly been consulted where data was not achievable.
    Results
    No limitation has been shown for 28 postgraduate degrees. Twenty postgraduate degrees are not required presently and their development may be limited (i.e. refusal of issuing new permit, reducing quota, every-other-year admissions or gradually getting on with other tasks). Twenty three postgraduate degrees may only be offered by one or two universities while 62 ones can be offered by up to 5 universities. Two of them should only be developed by the military authorities. Twenty three postgraduate degrees have been offered only recently (during 2013-2014) or no detailed data could be retrieved about them.
    Conclusion
    MScs in the Medical Education, Human Ecology, Medical Parasitology, Medical Entomology and Vector Control, Ageing health, Health and media, Toxicology, øFood Sciences in Crisis and Disaster Midwifery, Physiology, Exercise Physiology, Medical Library and Information Science and Health Services Management as well as MScs and PhDs in Medical Ethics, Medical Histology, History of Medical Sciences, Molecular Medicine and Anatomical Sciences should not be developed up to 2020.
    Keywords: Medical Sciences Job Classification, Work Force assessment, Educational Costs Calculation, Human Resources Indicators
  • Asghar Jahandideh, Jebraeil Nasl Seraji, Alimohammad Ojaqi, Marzieh Jomeei, Masome Rajaby Pages 21-32
    Background and Objective = To improve efficiency, equitable distribution of resources, equal opportunities, prevent the repetition of similar activities, the use of regional advantages, decentralization¡ the prevention of aggregation facilities ¡persuade universities / faculties of Medical Sciences in the national participations and stable¡ as well as the development of targeted higher education in Different Regions of the country ¡ the transfer of some powers to the headquarters of the Ministry ¡ to use the experiences of developed countries, spatial planning Higher education health based on studies conducted in the Ministry of Health to the Supreme Council of the Cultural Revolution set and presented Given that¡ this kind of planning provides comprehensive process of regional planning ¡therefore expected bring effects and results performance positive and efficiency
    Methods = review the latest events and definitions for information by searching online databases, and journals and published books, national and international official reports, news and reports from projects and related issues, and approvals of the Supreme Council of Cultural Revolution and Council of developer Medical universities
    Result - in section existent of spatial planning of higher education health findings revealed the following:The Most people and number of universities and number of colleges affiliated to universities and disciplines and admissions postgraduate and most Assistant Professors and Associate Professors and Professors , number of articles indexed –number of beds active -all related to region 10 is) - Most admissions for PhD students - Most Instructor ,and number of available hospital are for region 5 The least populated and available hospital is for Region 8 – The least number of universities and Instructor and of Associate Professor and of beds active is for Region 2 and 4) - the lowest students in different grades is for regions 4 , 6) - the lowest number of Assistant Professors is for regions 5) - the lowest number of Professors and of articles is for Region 6)
    Conclusion = formation the number ten of the macro-region and the secretariats concerned -- infrastructure management for being programs coordinated packages of change and innovation in medical education - the focus of most facilities, software and hardware in areas of greater and centers province ,especially in the capital, the need for planning and operational of spatial planning ,for native province , decentralization, justice , infrastructure management for creativity and innovation, reorganization plans and processes and to update them, They are inevitable
    Keywords: The key word = document of spatial planning_mass production_justice for education_development_innovation in education_decentralization_native province_mission orientation_giving maximum)
  • Vahid Khashei, Hossein Heidari, Ata Pourabbasi Pages 33-44
    Background And Objective
    throughout the history of the business, there is no evidence to show that Words on paper make an organization improved. For progressing the strategic intentions into strategic outcomes, the way ahead is very long and complex. Strategic management scholars believe that implementation of strategies, is the most important part of strategic management process. But there are few studies have examined the practical model of the strategy execution and its risks. However, this study aims to address the research gaps and risks of strategy execution and try to use the grounded theory approach for the evaluation of evolution and innovation in medical education packs strategy execution risks.
    Methods
    To assess the risks of strategy execution of reform and innovation Packages in medical education we will use the mixed approach including qualitative (grounded theory) and quantitative (case study) research.
    Results
    reform and innovation Packages in medical education strategy execution is a national plan which its implement needs several considerations. Medical education system should have a theory (model) using a systematic approach for comprehensive analysis and planning an for proper strategy implementation in this regard.
    Conclusion
    The implementation of this study not only overcome some gaps in previous research, but also help policy makers achieve the noble objectives of reform and innovation Packages in medical education packages in the light of the theory arising from this study.
    Keywords: identification, assessment, strategic risk, strategy implementation, development, innovation, education, medical sciences
  • Dr Ata Pourabbasi, Dr Aliakbar Haghdoost, Dr Hamid Akbari, Dr Zahra Kheiry, Dr Reza Dehnavieh, Dr Somayyeh Noorihekmat, Dr Seyyed Hamed Rahimi, Dr Bagher Larijani Pages 45-50
    Background
    In spite of notable achievements, medical education in Iran has faced some challenges during last years. Looking at these challenges and in line with upstream national policies in higher education, the packages for reform and innovation in medical education was designed by ministry of health and medical education.
    Method
    the national plan was drafted in three step: summarizing the national upstream documents in health care, writing comprehensive plan for higher health education, designing packages for reform and innovation in medical education. Authors were used expert panel method for data gathering in macro level.
    Results
    twelve policies, 68 strategies and their translation in health system were adopted in comprehensive plan for higher health education. Eleven practical packages were also developed in order to implementation of these policies as packages for reform and innovation in medical education.
    Conclusion
    Special attention to national upstream documents, cross relation between main policies, practical packages and translation of policies in health system are the main strength of this method. Of course, designing practical packages is not enough and achieving its main goals depends on implementation of policies by designing and running action plans and clear projects.
    Keywords: Education, Medical, Reform, Innovation
  • Dr Ata Pourabbasi Pages 51-58
    Background
    the packages for reform and innovation in medical education is running as the main national policy of Iran in the field of higher health education. Media is used as the powerful issue in implementing these policies during last 2 years. Author have tried to explain their experiences in this regard.
    Method
    key stakeholders were identified in the first step, the portal of education deputy of ministry of health was developed to make effective contact with them. Also digital newspaper and virtual social network were used for publishing news and event in the field of medical education.
    Results
    totally 851 news with average visiting rate of 500 were uploaded in portal since March 2015. Seventeen digital newspapers were published for about 20 thousand of faculty staff via email service. Each News also were shared in virtual social network with visiting rate of 1000 – 1500.
    Conclusion
    communication with stakeholders is one of the main factors in implementation of policies and acts. With this experience, it seems media can play a vital role in implementation of packages for reform and innovation in medical education. It is notable that contents of media should be more analytic in order to have more effectiveness in this regard.
    Keywords: Media, Reform, Innovation, Education, Medical
  • Dr Masoumeh Mehdipour, Dr Saeed Asgari, Dr Shahram Yazdani, Dr Maryam Safarnavadeh Pages 59-70
    Background And Objective
    Improving educational quality is considered as one of the priorities of higher educational system. From this point of view, ranking of dental schools with postgraduate courses was done to evaluate and compare scientific level and Strengths and weaknesses of these centres.The purpose of this study was to evaluate and design a new pattern of ranking of dental schools according to the level of their education, research and equipment.
    Methods
    An expertise committee was formed and ranking design was performed with brainstorming method. A representative was chosen from each specialist’s organization for observation of dental schools and completing the questionnaires related to educational, research and equipment’s status. Data were collected and scores were calculated in each index. For the final analysis of the data, a specialized-designed software for ranking purpose was used.
    Results
    According to Analytical Hierarchy process the considered indices in dental schools were assessed and compared. 395 criterions were determined and the tree diagram was created and 16 dental schools with postgraduate course were ranked.
    Conclusion
    Strengths and weaknesses of education, research and equipment were determined in postgraduate courses in each dental school and were delivered to the university rectors as a practical pattern for improving quality and quantity of education.
    Keywords: Ranking, Educational Indices, Dental School