فهرست مطالب

نسیم تندرستی - سال پنجم شماره 1 (تابستان 1395)

فصلنامه نسیم تندرستی
سال پنجم شماره 1 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا شخمگر* صفحات 1-7
    خانواده درمانگران و مشاوران ازدواج هر ساله با زوجین متعددی روبرو هستند که مشکل آن ها خیانت است. از این رو در سال های اخیر کاهش مشکلات سلامت روان این زوجین مورد توجه درمانگران قرار گرفته است.
    طرحواره درمانی به عنوان یکی از روش های رایج در ارتقاء سلامت روان شناخته شده است لذا این پژوهش باهدف بررسی اثربخشی طرح واره درمانی بر کاهش مشکلات سلامت روان ناشی از روابط فرا زناشویی در زوجین انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل می باشد . جامعه آماری این پژوهش همه زوجین مواجه با خیانت زناشویی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر تربت جام بودند. آزمودنی ها بر اساس مراجعه به مرکز مشاوره و از طریق فراخوان در مراکز مشاوره مختلف جمع آوری شدند. از میان آنان 50 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه (هر گروه 25 نفر) شامل گروه های آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه ای با روش طرح واره درمانی آموزش دیدند و گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفتند. گروه ها پرسشنامه سلامت روان (GHQ) را به عنوان پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 به روش کوواریانس چند متغیری تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین گروه های آزمایش و کنترل از نظر مولفه های سلامت روان تفاوت وجود دارد(05/0>P). همچنین بین گروه آزمایش و کنترل از لحاظ سلامت روان تفاوت معنی داری وجود دارد(05/0>P).
    بحث و
    نتیجه گیری
    آموزش طرح واره درمانی بر کاهش مشکلات سلامت روان زوجین با مشکل روابط فرا زناشویی اهمیت بسزایی دارد.
    کلیدواژگان: طرح واره درمانی، سلامت روان، روابط فرا زناشویی، زوجین
  • مهدی میرحیدری، لیلا قزوینیان، مرضیه رضایی عارف، زهره کریمی راهجردی، مصطفی قزوینیان، عابدین ثقفی پور صفحات 7-17
    هدف
    کلاسهای آموزشی مشاوره حین ازدواج با هدف افزایش اطلاعات و ایجاد نگرش مثبت به مسائل مختلف سلامت باروری می تواند پایه گذار یک زندگی زناشویی موفق باشد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مداخله آموزشی بر سلامت باروری و بهداشت جنسی زوجین شرکت کننده در کلاس های حین ازدواج می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر مداخله ای _ نیمه تجربی ، به صورت قبل و بعد از آموزش و 3 ماه بعد از مداخله آموزشی بر 424 نفر مراجعه کننده جهت شرکت درکلاس های مشاوره هنگام ازدواجکه به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند انجام شد. بعد از وارد کردن داده های پرسشنامه، از آزمون های آماری جهت تجزیه و تحلیل داده ها، استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین آگاهی قبل از مطالعه در شرکت کنندگان از 0.428 ± 1.40 به 0.183 ± 1.87 افزایش یافته است. و در خصوص نگرش نیز میانگین آن از 0.445± 402 به0.380 ± 4.43 افزایش یافته است. میانگین نمره آگاهی و نگرش شرکت کنندگان در مطالعه، بعد از مداخله آموزشی نسبت به قبل از مداخله آموزشی به طور معنی داری در تمامی حیطه ها افزایش نشان می دهد(001/0 >P)
    بحث و نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد آموزش موجب افزایش آگاهی و نگرش زوجین شرکت کننده در کلاس های هنگام ازدواج شد. پیشنهاد می شود آموزش ها بر اساس الگوهای آموزش بهداشت طراحی و با تداوم این قبیل آموزش ها و برگزاری دوره های آموزشی مختلف پس از ازدواج، کمک بسزایی در ایجاد رضایت زناشویی گردد.
    کلیدواژگان: مداخله آموزش، زوجین داوطلب ازدواج، سلامت باروری
  • افسر حاجی*، هیمن محمودفخه، کیومرث کریمی، آزاده عباسی صفحات 18-26
    هدف
    آبستنی، تنها با تغییرات جسمی در زن همراه نیست بلکه ازنظر روحی نیز دگرگونی هایی در زن باردار رخ می دهد. عوامل مختلفی در سلامت بارداری مادران موثر است که از آن جمله می توان به عوامل روان شناختی خود مادر، اضطراب، استرس و افسردگی اشاره کرد. دوران حاملگی می تواند به حدی استرس زا باشد که بیماری های روانی را برانگیزد اضطراب دوران بارداری می تواند باعث پیامدهای مهمی ازجمله کمبود وزن، قد نوزادان در هنگام تولد شود.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- همبستگی است که به منظور بررسی ارتباط بین حالات روان شناختی زنان باردار و اندازه قد، وزن و دور سر نوزادان در هنگام تولد انجام شده است. جهت برآورد حجم نمونه از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد (تعداد نمونه برابر با 60 نفر). ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه افسردگی، اضطراب، استرس (DASS) و همچنین مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده ی چندبعدی (MSPSS) بود که در سه ماهه ی سوم بارداری توسط زنان باردار تکمیل شد و چگونگی وضعیت بدنی نوزادان نیز از روی پرونده ی پزشکی آنان به دست آمد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که حمایت اجتماعی ادراک شده ی مادران باردار بر وضعیت بدنی نوزادان آنان در هنگام تولد تاثیر دارد، مخصوصا حمایت اجتماعی افراد مهم که قابلیت پیش بینی وزن نوزاد (018/0=p) و اندازه دور سر نوزاد (007/0=p) را دارد ولی بین افسردگی، اضطراب و استرس مادر با وضعیت بدنی نوزاد تازه متولدشده همبستگی جزئی نشان داده شد که معنی دار نبوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به سختی های دوران بارداری و افزایش حساسیت زنان باردار در این دوران به دلایل تغییرات هورمونی و جسمانی خاص این دوران، ضرورت وجود منابع حمایتی از سوی خانواده و افراد مهم زندگی مخصوصا شوهران به میزان بسیار زیاد احساس می شود.
    کلیدواژگان: نوزادان، تولد، مادران، بارداری، وزن
  • ادریس اعظمی، کیوان کاکابرایی صفحات 26-36
    هدف
    تحمل آشفتگی به عنوان یک ساختار مهم رشدی، بینشی جدید درباره شروع و تداوم آسیب های روانی و همچنین پیشگیری و درمان فراهم آورده است، آشفتگی ممکن است ماحصل فرایند های فیزیکی و شناختی باشد، پژوهش حاضر با هدف پیش بینی تحمل آشفتگی براساس سیستم های مغزی رفتاری و بد تنظیمی هیجانی در دانشجویان دانشگاه پیام نور کرمانشاه انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل دانشگاه پیام نور کرمانشاه در سال تحصیلی 94-95 به تعداد 8000 نفر می باشند که از این افراد، تعداد 340 نفر دانشجو با توجه به جدول مورگان و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند، داده ها با استفاده از پرسشنامه های سیستم های بازداریو فعال سازی رفتاری (کارور و وایت، 1994)، دشواری در تنظیم هیجانی و تحمل پریشانیجمع آوری گردید، برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و همبستگی کانونی و با استفاده از نرم افزار Amos 23 و SPSS-16استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین سیستم بازداری رفتاری، سیستم فعال ساز رفتاری و بد تنظیمی هیجانی با تحمل آشفتگی رابطه معنادار وجود دارد، ، همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد 42% واریانس تحمل آشفتگی توسط متغیر های متغیرهای سیستم فعال ساز رفتار، سیستم بازداری رفتاری و بد تنظیمی هیجانی قابل پیش بینی است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه می توان گفت متغیرهای سیستم بازداری رفتاری، سیستم فعال ساز رفتاری و بد تنظیمی هیجانی در پیش بینی تحمل آشفتگی دانشجویان بسیار با اهمیت هستند.
    کلیدواژگان: بد تنظیمی هیجانی، تحمل آشفتگی، سیستم فعال ساز رفتاری، سیستم بازداری رفتاری
  • کریم گل محمدی *، حنانه صادقی، حسن شمس الدینی، شیما ظهرابی، فاطمه سادات هاشمی نژاد صفحات 37-44
    هدف
    اختلال اضطراب اجتماعی را می توان اختلالی دانست که با ترس از ارزیابی منفی و سطوح بالای اضطراب و اجتناب در موقعیتهای اجتماعی و عملکردی مشخص می شود. این پژوهش با هدف تعیین نقش حساسیت اضطرابی و تنظیم هیجانی در پیش بینی علایم اضطراب اجتماعی انجام شده است.
    روش بررسی
    روش پژوهش از نوع همبستگی بوده و برای انجام پژوهش 261 دانشجوی دانشگاه شاهد تهران به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. آزمودنی ها به پرسشنامه های حساسیت اضطرابی، تنظیم هیجانی و پرسشنامه فوبی اجتماعی پاسخ داده و نتایج با استفاده از تحلیل رگرسیون مورد واکاوی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از تحلیل رگرسیون نشان داد که تمامی مولفه های حساسیت اضطرابی (P<0/001، t= 3/38، 2/66، 5/37 ) و تنظیم هیجانی(P<0/001، t= 3/90، 2/63) قادر به پیش بینی اضطراب اجتماعی هستند.
    بحث و نتیجه گیری
    بنابراین نتایج پژوهش نشان از تاثیرگذاری حساسیت اضطرابی و تنظیم هیجانی بر روی اضطراب اجتماعی دارد.
    کلیدواژگان: حساسیت اضطرابی، تنظیم هیجانی، اضطراب
  • مسعود الماسی* صفحات 45-55
    هدف
    در سال های اخیر، برآورد شیوع ناباروری در استان ایلام، بیش از برآوردهای انجام گرفته در سال های قبل تر بوده است. از آنجایی که ناباروری پدیده ای استر س زا بوده و علاوه بر جنبه های پزشکی، دارای جنبه های روانی و اجتماعی می باشد، در قلمرو علوم رفتاری و اجتماعی نیز قرار می گیرد. بر این اساس پژوهش حاضر در پی آن است به بررسی احساس شادکامی زنان نابارور شهر ایلام و عوامل مرتبط با آن بپردازد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی –مقطعی بود که با استفاده از طرح همبستگی پیش بینی کنندهانجام شد. نمونه پژوهش 116 نفر از زنان نابارور شهر ایلام است که تابستان و پاییز سال 1395 به پزشکان متخصص زنان و زایمان مراجعه نموده بودند. اطلاعات مورد نیازبه شیوه نمونه گیری در دسترس و به وسیله پرسشنامه جمع آوری شد. پرسشنامه مورد نظر از سه بخش تشکیل شده است. در بخش اول سوالات زمینه ای؛ در بخش دوم عوامل بالقوه مرتبط، و در بخش سوم متغیر شادکامی سنجش شده اند. در این راستا از پرسشنامه استاندارد آلپورت و راس، پرسشنامه میلر، و پرسشنامه شادکامی آکسفورد استفاده شده است. اطلاعات گردآوری شده، با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و همچنین تبیین رگرسیونی چند مرحله ای در نرم افزار spss نسخه 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد پاسخگویان از میزان شادکامی متوسطی (84/74) برخوردار بوده اند و همبستگی بین عوامل مرتبط رضایت از زندگی )606/0 (r = ، خودباوری )767/0 (r = ، پایبندی به اعتقادات )676/0 (r= ، مقبولیت اجتماعی )567/0(r= ، هدفمندی )723/0 (r= ، امید به آینده )651/0 (r= و منظم بودن )488/0 (r= با متغیر احساس شادکامی، مستقیم، و در سطح حداقل 95 درصد معنی دار است (05/0˂p). از سوی دیگر رابطه متغیر احساس از خود بیگانگی )641/0- (r = با احساس شادکامی در سطح حداقل 95 درصد معنی دار (05/0˂p)، اما معکوس است. همچنین رابطه معنی داری بین متغیرهای سازگاری و محرومیت نسبی با متغیر وابسته مشاهده نشد. نتایج تحلیل رگرسیونی گام به گام نشان می دهد متغیرهای پایبندی به اعتقادات، خودباوری و احساس از خود بیگانگی تقریبا 70 درصد )69/0(r2= از تغییرات متغیر وابسته را تبیین نموده اند (00/0˂p).
    نتیجه گیری
    با توجه به پایین بودنمیزان شادکامی زنان نابارور، شایسته است متخصصان زنان و زایمان و کارشناسان مامایی، علاوه بر جنبه های درمانی، مسایل روانی و اجتماعی این زنان را نیز مورد توجه قرار دهند.
    کلیدواژگان: شادکامی، زنان نابارور، خودباوری
  • وحید مصطفی پور، حسین فرخی، فریده حسین ثابت صفحات 56-65
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه صفات شخصیتی وتیپ A و B در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شهر مشهد انجام گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، 80 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و با استفاده از پرسش نامه MMPI فرم کوتاه و پرسشنامه تیپ شخصیتی A و B بورتنر، ارزیابی شدند.
    یافته ها
    تحلیل رگرسیون نشان داد که مقیاس سایکوپاتی رابطه ی معناداری با مقیاس تیپ A و B دارد، به طوری که این مقیاس به میزان 9/14 درصد تیپ Aو B را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 پیش بینی می کند (149/0R2 =). مقیاس پارانویا نیز به میزان 9/20 درصد توان پیش بینی تیپ Aو B را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 دارد (209/0R2 =). مقیاس پسیکاستنی نیز به میزان6/26 درصد(266/0R2 =) درصد می تواند تیپ A و B را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 پیش بینی کند. همچنین با استفاده از مقیاس اسکیزوفرنی به میزان 8/35 درصد می توان به پیش بینی دست زد (358/0R2 =). مقیاس مانیا 36 درصد (360/0 R2 = )، مقیاس هیپوکندری 3/35 درصد (353/0R2 =) و مقیاس افسردگی 8/33 درصد (338/0= R2 ) توان پیش بینی تیپ A و B را دارند.
    بحث و
    نتیجه گیری
    بیشترین برافراشتگی بین صفات شخصیت در افراد مبتلا به دیابت نوع دو به ترتیب مربوط به هیستیری، اسکیزوفرنی و افسردگی می باشد. همچنین گرایش افراد مبتلا به دیابت نوع دو به سمت تیپ A می باشد.
    کلیدواژگان: تیپ A و B، دیابت نوع 2، صفات شخصیت
  • مرجان حبیب الهی، جمال عاشوری، مجتبی عباسی اصل*، علیرضا کریم پور، وظیفه خورانی صفحات 66-72
    با توجه به اهمیت نظم بخشی هیجان پژوهش حاضر با هدف پیش بینی نظم بخشی هیجانی بر اساس سبک های دلبستگی و سرسختی روانشناختی انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش همه دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا در سال تحصیلی 95-1394 بودند. از میان آنان 280 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، مقیاس نظم بخشی هیجانی (گراس و جان، 2003)، پرسشنامه سرسختی روانشناختی (کوباسا، 1976) و پرسشنامه سبک های دلبستگی بزرگسالان (هازن و شیور، 1987) بودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد سرسختی روانشناختی و سبک دلبستگی ایمن با نظم بخشی هیجانی به ترتیب 32% و 43% همبستگی مثبت و معنادار داشتند، اما سبک دلبستگی دوسوگرا و سبک دلبستگی اجتنابی با نظم بخشی هیجانی رابطه معناداری نداشتند. در یک مدل پیش بین متغیرهای سرسختی روانشناختی و سبک های دلبستگی توانستند 57 درصد از تغییرات نظم بخشی هیجان را پیش بینی کنند (01/0>p).
    بحث و نتیجه گیری
    سرسختی روانشناختی و سبک دلبستگی ایمن نقش موثری در پیش بینی نظم بخشی هیجانی داشتند. بنابراین برای افزایش نظم بخشی هیجانی می توان سرسختی روانشناختی و سبک دلبستگی ایمن را افزایش داد.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، نظم بخشی هیجان، دانشجویان پرستاری و مامایی، سرسختی روانشناختی
|
  • Zahra Shokhmgar* Pages 1-7
    Background And Objective
    Each year the family of therapists and marriage counselors faces with many couples who their problems are betrayal .Therefore, therapists have recently considered reducing the mental health problems of these couples. Schema Therapy is known as a widely used method in developing mental health, thus the present study aimed to investigate the effectiveness of schema therapy in reducing Mental health problemscaused by extramarital relationships in couples.
    Methods
    This was a quasi-experimental design with pre-test and post-test. The population of the study were the couples dealing with infidelity, who visited the counseling centers in Torbat-e-jam. The participants were collected by attending the counseling centers or through recalling in those places. Among them, 50 patients were selected by available sampling and were randomly assigned to two groups, one experimental and one control (each group n = 25). The experimental group were trained by schema therapy during 8 sessions of 90-minute and the control group were placed on the waiting list. The mentioned groups completed Health Questionnaire (GHQ) as a pre-test and post-test. Data was analyzed using SPSS, version 19, with an independent t-test.
    Results
    The two experimental and control groups before the intervention were not significantly different from each other in terms of mental health (01 / p>). In the post-test, the mean score of the experimental group based on the mental health was increased (01/0 p
    Conclusion
    Training of schema therapy in reducing the mental health of couples with extramarital relationship problems is regarded very important.
    Keywords: schema therapy, Mental health, extramarital relationships, couples
  • Mehdi Mirmohammadi, Leyla Ghaznavian, Marzieh Rezaei, Zohreh Karimi, Mostafa Ghaznavian, Abedin Saghafipoor Pages 7-17
    Background And Objective
    pre-marriage education classes can be the founder of a successful marriage. The aim of this study was to determine the effect of pre-marriage education classes on reproductive health and sexual health of couples participating in these classes.
    Methods
    this study is Semi-experimental; it was performed before and after training and 3 months after intervention for 424 patients referring to attend marriage counseling chasses who were selected by simple random sampling. The data collection tool was a questionnaire that is used psychometric tools; validity and content validity methods were used to measure credit. After entering data, statistical tests, were used for data analysis.
    Results
    Average knowledge before study participants increased from 0.428 ± 1.40 to 0.183 ± 1.87. And about the attitude the average was from 0.380 ± 4.43 to 0.445 ± 402 increased. The mean score of knowledge and attitude of participants in the study, after educational intervention compared to before intervention significantly increased in all domains (001/0> P).
    Conclusion
    This study showed that education increased the knowledge and attitudes of couples participating in the classes were married. It is suggested education based on patterns of health education and the continuation of such education and holding various educational courses after marriage, marital satisfaction is a great help.
    Keywords: Educational intervention, Pre-marriage Couples, Reproductive health
  • Afsar Haji*, Himan Mahmoud Fakhe, Kiomars Karimi, Azadeh Abasi Pages 18-26
    Background and Objective
    pregnancy involves not only physical changes but also psychological changes in pregnant women. Several factors affect the health of the mother's pregnancy, including maternal psychological factors, anxiety, stress and depression. Pregnancy can be so stressful that can lead to mental illnesses and anxiety during pregnancy. This circumstance can cause serious consequences such as insufficiency in height and weight of infants at birth.
    Methods
    This descriptive study is to investigate the relationship between psychological states amid pregnant women and height, weight and head circumference of infants at birth. Purposive sampling method was employed to estimate the sample size (sample number 60). The data collection instruments are depression, anxiety and stress questionnaire (DASS) and the multidimensional scale of perceived social support (MSPSS) that were completed in the last three months of pregnancy by pregnant women and physical conditions of infants were extracted from the medical profiles.
    Results
    The results of this study indicates that perceived social support for pregnant mothers has effect on physical status of infants. According to the study, it was found that social support is particularly important that it has effects on weight (p= 0.018) and head circumference (p= 0.007). Furthermore, between depression, anxiety and stress of mothers with infant's insignificant partial correlation was shown.
    Conclusion
    Due to difficulty of pregnancy and increased sensitivity of pregnant women at this time, owning to hormonal changes and certain physical reasons, the need for support from family and other supportive resources, particularly husbands, seems to be significant.
    Keywords: infants, birth, mothers, pregnancy, Weight
  • Edris Azami, Keyvan Kakaberari Pages 26-36
    Distress tolerance as an important developmental structure, provides a new insight about the start and continuation of mental damage and also prevention and treatment, Therefore, the purpose of this research was to predict distress tolerance based on brain behavioral systems and poor emotional regulation,
    The statistical research population consists of all the 8000 university students of Kermansha Payamnoor University in the academic years of 2014-2015, out of whom, 340 students were selected according to Morgan's table via multi-stage cluster sampling, The data were collected using the behavioral inhibition system (BIS), behavioral activation system (BAS) scales (Carver and White, 1994), difficulties in Emotion Regulation Scale, Distress Tolerance Scale, Due to the existence of outlier data, the number of the questionnaires was reduced to 340, For data analysis, Pearson correlation, regression and canonical correlation were used,
    Findings: the findings showed that there is a positive and significant relationship between the BIS and distress tolerance, a negative and significant relationship between the BAS and distress tolerance, a negative and significant relationship between poor emotional regulation and distress tolerance, and that the brain behavioral systems and poor emotional regulation can predict distress tolerance,
    Conclusion
    42% of the variance of distress tolerance is explained by the independent variables of BIS, BAS and poor emotional regulation.
    Keywords: poor emotional regulation, distress tolerance, BAS, BIS
  • Karim Golmahammadi*, Hanane Sadeghi, Hasan Shamsoldini, Shima Zohrabi, Fateme Sadat Hashemi Pages 37-44
    Background And Objective
    Social anxiety disorder characterized by fear of negative evaluation by others, high levels of anxiety and avoidance of social and functionally situations. The goal of the present study was to determine the role of Anxiety Sensitivity and Emotional Regulation in Prediction of Social Anxiety.
    Methods
    In this correlation study, 261 Tehran Shahed University students were selected by random sampling method and answered Anxiety Sensitivity, Emotion Regulation and Social Phobia Questionnaire and data analyzed by Enter regression analysis.
    Results
    Results that obtained from Enter regression analysis indicated the significant relationship between all components of Anxiety Sensitivity(t=3/38, 2/66, 5/37 ¡P
    Conclusion
    Therefore the results supported the effects of Anxiety Sensitivity and Emotional Regulation on social anxiety.
    Keywords: Anxiety Sensitivity, Emotional Regulation, anxiety
  • Masood Almasi* Pages 45-55
    Background And Objective
    In recent years, the estimated prevalence of infertility in Ilam province, more than estimates has been carried out in earlier years. Infertility is a stressful event that it has psycho-social aspects This study seeks to determine the factors associated with infertile women happiness in Ilam city.
    Methods
    It was a descriptive cross- sectional study with predictive- correlational design. The sample consisted of 116 infertile women of Ilam city who during the second 6 months of 2016 were referred to obstetricians. Data was collected in questionnaire.
    The questionnaire consists of three parts. In the first part questions field; in the second part potentially relevant factors, and in the third part Happiness variables are measured. In this regard, the standard questionnaire Allport and Ross Miller questionnaire, and Oxford Happiness Questionnaire was used.
    Data was analyzed by Pearson correlation coefficient, and multiple regression using SPSS- PC (v.18).
    Results
    The findings revealed that the respondents’ happiness was moderate (74/84). A significant direct correlation was found between life satisfaction (r=0/606), self-esteem (r=0/767), adherence to beliefs (r=0/676), social acceptability (r=0/567), purposefulness (r=0/723) ), hope for the future (r=0/651), being disciplined (r=0/488), and happiness (p
    Conclusion
    Given that happiness among infertile women is low, it is recommended that obstetricians and gynecologists and midwives, in addition to the therapeutic aspects also pay attention to the psychological and social issues.
    Keywords: Happiness, infertile women, self-esteem
  • Vahid Mostafa Poor, Hoseein Farokhi, Faride Hosein Sabet Pages 56-65
    Background And Objective
    This study aimed to investigate the relationship between personality traits and typ A and B in patients with type 2 diabetes have been conducted in Mashhad.
    Methods
    In this cross-sectional descriptive study, 80 patients with type 2 diabetes using voluntary sampling, were tested And using the short form MMPI questionnaire, and personality types A and B of the questionnaire were evaluated.
    Results
    Regression analysis showed that the scale of psychopathy have a significant relationship with the type A and B scale. So that these scale to 14.9% Type A and B in patients with type 2 diabetes can predict (R2= ./149 ) Paranoia Scale also be projected 20.9% in type A and B in patients with type 2 diabetes (R2=./209),Psychasthenia scale of 26.6% can also type A and B in patients with type 2 diabetes predict (R2=./266), It also uses a scale of schizophrenia at a rate of 35.8%can be expected in this case carried out (R2=./358), Mania Scale 36% (R2=./360) Hypochondriasis scale 35.3% percent (R2=./353), and depression scale 33.8% (R2=./338) can be expected to have type A and B.
    Conclusion
    Most Straub between personality traits in people with type II diabetes were related to Hystyry, schizophrenia and depression. People with diabetes also tend to be the type A.
    Keywords: type A_B_type 2 diabetes_personality traits
  • Marjan Habibolahi, Jamal Ashori, Mojtaba Abasi Asl*, Alireza Karimpoor, Vazife Khorani Pages 66-72
    Background And Objective
    The present study aimed to predict the importance of emotional regulation based on attachment styles and emotional regulation was hardiness.
    Methods
    The study was cross-sectional. The study population included all nursing and midwifery students of Islamic Azad University of Varamin was Rector in the academic year 95-1394. Among them, 280 were selected by simple random sampling. The instrument used in this study, the scale of emotion regulation (Gross & John, 2003), hardiness inventory (Kvbasa, 1976) and Adult Attachment Style Questionnaire (Hazan and Shaver, 1987). To analyze the data, descriptive and inferential statistics were used.
    Results
    The results showed that hardiness and secure attachment had in order 32% and 43% positive and significant correlation with emotional regulation, but ambivalent attachment style and avoidant attachment style had a significant relationship with emotional regulation. In a model of the relationship between psychological hardiness and attachment styles could predict 57 percent of the changes in emotion regulation (01/0> p).
    Conclusion
    Hardiness and secure attachment had an important role in predicting emotional regulation. So to increase emotional regulation can be increased hardiness and secure attachment.
    Keywords: Attachment Styles, Emotion Regulation, Nursing, midwifery students, Psychological Hardiness