فهرست مطالب

علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی - سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 23، بهار 1396)

مجله علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 23، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • معصومه گرگانی فیروزجاه، ستار گرگانی فیروزجایی * صفحات 1-6
    مقدمه
    التهاب ناشی از سلول های سیستم ایمنی، رشد بیش از حد بافت چربی به هیپرتروفی آدیپوسیتی و اختلال در پروفایل ترشحی آدیپوکینی منجر می شود که به عدم تعادل ترشحات آدیپوکین های پیش التهابی و ضد التهابی منجر میشود. با توجه به این که بیان آدیپوکاینها در شرایط پاتولوژیک مختلف مانند چاقی، دیابت، آترواسکلروز و بیمارهای التهابی مختلف تغییر میکند، از این رو آدیپوکین ها به عنوان بیومارکرها و هدفهای درمانی مهمی مطرح شده اند. آدیپولین یک عضو از خانواده CTRP و یک آدیپوکاین جدید است که به فراوانی در بافت چربی بیان می شود. با توجه به مطالعات صورت گرفته به نظر می رسد که این آدیپوکاین می تواند نقش مهمی را در پاتوژنز بیماری های متابولیک نظیر چاقی، دیابت نوع دو و سندرم متابولیک داشته باشد. تاکنون مطالعه ای در مورد تغییرات آدیپولین در جمعیت نظامیان و مقایسه آن با افراد غیر نظامی صورت نگرفته است. بنابراین مطالعه حاضر به بررسی سطح سرمی آدیپولین و ارتباط آن با فاکتورهای متابولیکی مانند پروفایل لیپیدی و گلوکز سرم در نظامیان و افراد غیر نظامی پرداخته است.
    مواد و رو شها: در این مطالعه به طور تصادفی نمونه 40 نفر از پرسنل پدافند هوایی و 40 نفر از کارمندان ادارات دولتی که بر اساس سن، جنس با هم سازگار بوده اند و برای پایش سلامت سالانه به آزمایشگاه مراجعه نموده اند انتخاب شدند. میزان آدیپولین ( CTRP-12 ) با روش الیزا و میزان گلوکز و پروفایل لیپیدی با استفاده از دستگاه اتوآنالیزر در سرم اندازه گیری شد.
    نتایج
    مقادیر 2.1 برابری آدیپولین ( CTRP-12 ) سرمی در گروه پرسنل پدافند هوایی نسبت به گروه کنترل مشاهده شده است. سطوح پلاسمایی آدیپولین ( CTRP-12 ) ارتباط منفی و معنی داری با گلوکز ناشتا دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق بیانگر مقادیر بالاتر آدیپولین ( CTRP-12 ) در پرسنل پدافند هوایی ارتش می باشد. که احتمالا به علت سبک زندگی پر تحرک و با فعالیت فیزیکی بالاتر میباشد.
    کلیدواژگان: آدیپولین، CTRP-12، فعالیت فیزیکی
  • ناصر خدایی عطالو * صفحات 7-11
    مقدمه
    بیماری های قلبی عروقی از شایعترین بیماری های جوامع بشری است که با مرگ و میر فراوان همراه است. استرس در ایجاد بیشتر بیماری ها نقش دارد. استرس شغلی یک ریسک فاکتور بیماری های قلبی بوده و میزان ابتلا به بیماری های کرونر قلب را افزایش می دهد. شغل نظامی گری یک شغل پراسترس میباشد. سن بروز بیماری عروق کرونر قلب در افراد نظامی و غیرنظامی در این تحقیق مقایسه شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، تعداد 3860 نفر از بیماران نظامی (فقط مرد) و غیرنظامی (مرد و زن) مورد بررسی قرار گرفتند که طی مدت 7سال در یکی از بیمارستان های نظامی شهر تهران به علت سکته قلبی تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر قرار گرفته اند. فاکتورهای سن، وزن، قد و شاخص توده بدنی در تعدادی از بیماران نظامی و غیرنظامی (مرد و زن) که به علت سکته قلبی تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر قرار گرفته اند مقایسه شده است.
    نتایج
    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین سن ابتلا به بیماری عروق کرونر در میان نظامیان نسبت به غیرنظامیان پایین، میانگین وزن بالا و میانگین شاخص توده بدنی پایین میباشد.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد استرس شغلی در نظامیان باعث افزایش بیماری های عروق کرونر قلب می شود.
    کلیدواژگان: نظامیان، استرس شغلی، بیماری عروق کرونر
  • علی روشندل حصاری *، محمدحسین دانشی نژاد، مریم جعفری صفحات 12-17
    مقدمه
    کودکان کم توان ذهنی از نظر جسمانی نیز نسبت به کودکان عادی دارای توانایی کمتری م یباشند؛ با توجه به اینکه تمرینات ادراکی حرکتی تا حد زیادی باعث بهبود این وضعیت می شود، در همین راستا تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات ادراکی حرکتی بر تعادل ایستای دانش آموزان کم توان ذهنی خراسان شمالی انجام شد.
    مواد و روش ها
    برای انجام این تحقیق، تعداد 16 دانش آموز پسر کم توان ذهنی در دو گروه 8 نفره تجربی و گروه 8 نفره کنترل قرار گرفتند. افراد به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه و هر جلسه حدود 60 دقیقه تمرینات ادراکی- حرکتی را انجام دادند. برای اندازه گیری تعادل از تست لک لک استفاده شد؛ بدین صورت که قبل و بعد از 8 هفته تمرینات ادراکی حرکتی روی گروه تجربی از آزمودن ی های هر دو گروه مورد بررسی، تست تعادل گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از آزمون t مستقل استفاده شد ( 05.P< 0).
    نتایج
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که بین تعادل ایستا و تمرینات ادراکی- حرکتی کودکان کم توان ذهنی رابطه معناداری وجود دارد ( 05.P< 0).
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس یافت ه های پژوهش می توان نتیجه گرفت که تعادل ایستای کودکان کم توان ذهنی در اثر تمرینات صورت گرفته بطور معناداری بهبود یافت؛ بدین صورت که بر اساس نتایج آزمون t مستقل، تست تعادل لک لک در گروه تجربی بطور معناداری بهبود یافته بود.
    کلیدواژگان: تمرینات ادراکی حرکتی، کودکان کم توان ذهنی، تعادل ایستا
  • علی نوروزی عقیده، حامد سلیمانی ثمرخزان، شعبان علیزاده * صفحات 18-23
    مقدمه
    کمبود ارثی فاکتور XIII انعقادی یک بیماری خونریزی دهنده نادر با توارث اتوزومال مغلوب است. خونریزی مغزی (ICH) علت اصلی مرگ و میر در این بیماران بوده و در یک سوم مبتلایان رخ می دهد. مکانیسم دقیق وقوع ICH به طور کامل مشخص نیست. در این مطالعه ارتباط ICH با سطح پلاسمایی VEGF به عنوان یک عامل پروآنژیوژنیک قوی، در بیماران مبتلا به کمبود ارثی فاکتور XIII انعقادی بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 30 بیمار مبتلا به کمبود ارثی فاکتور XIII انعقادی شامل 15 بیمار با سابقه ICH به عنوان گروه مورد و 15 بیمار بدون سابقه ICH به عنوان گروه کنترل انجام گرفت. انتخاب بیماران بر اساس داشتن سابقه فامیلی کمبود فاکتور XIII انعقادی، نتیجه غیرطبیعی تست حلالیت لخته و همچنین سی تی اسکن انجام گرفت. سطح پلاسمایی VEGF با استفاده از روش Enzyme-linked immunosorbent assay اندازه گیری شد. آنالیز آماری نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS انجام پذیرفت.
    نتایج
    بین دو گروه مورد مطالعه از نظر سن و جنسیت تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت. تعداد 12 نفر از بیماران دارای سابقه یک بار خونریزی، 2 بیمار دارای سابقه دو بار خونریزی و فقط یک بیمار دارای سابقه سه بار خونریزی بوده اند. محل خونریزی مغزی در بیماران عمدتا به شکل Intraparenchymal بوده و مابقی بیماران نیز به ترتیب دچار خونریزی های نوع Subdural و Epidural شده بودند. میانگین سطح پلاسمایی VEGF در بیماران دچار ICH بیشتر از گروه کنترل بود اما این تفاوت به لحاظ آماری معنی دار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که وقوع ICH در مبتلایان به کمبود ارثی فاکتور XIII انعقادی با سطح VEGF خون ارتباط نداشته و عوامل دیگری در کنار کمبود این فاکتور در وقوع ICH نقش دارند.
    کلیدواژگان: کمبود فاکتور VEGF، ICH، XIII
  • هانیه ارشادی مقدم، حدیث براتی، زهرا سلیمانی، مسعود محمدی * صفحات 24-31
    مقدمه
    دیابت یکی از بیماری های مزمن و شایع ترین بیماری مرتبط با متابولیسم در انسان است، هدف این مطالعه تعیین ارتباط عوامل مخاطره آمیز دیابت در بیماران تحت پوشش انجمن دیابت سبزوار می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی تحلیلی بوده که بر روی 148 بیمار دیابتی نوع دو تحت پوشش انجمن دیابت سبزوار در شهریور سال 1395 انجام شده است، فشار خون، قند خون و همچنین شاخص توده بدنی بیماران اندازه گیری شد، سپس وارد نرم افزار SPSS16 شده و از طریق روش های آماری T test و کای دو تجزیه و تحلیل شده است.
    نتایج
    بر اساس نتایج به دست آمده میانگین سنی مبتلایان 8/ 11 ± 6/ 53 سال بود، نتایج به دست آمده از بررسی ارتباط پرفشاری خون با تحصیلات، سن و چربی خون ارتباط معناداری را نشان داد ( 05/P< 0 ). بیماران با سطح تحصیلات پایین تر و در سنین بالاتر، پرفشاری خون بیشتری را گزارش کرده اند، همچنین رابطه بین چربی خون با سن، سطح تحصیلات، فشار خون، نمایی توده بدنی و روش کنترل دیابت معنی دار بود ( 05/P< 0).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نبود دانش کافی درباره عوامل خطر دیابت نوع دو، بر اساس نتایج این مطالعه، توصیفی کلی از وضعیت مبتلایان به دیابت نوع دو داده شد که می تواند در زمینه راه های پیشگیری و درمان این بیماران و جلوگیری از ضایعات و عوارض بعدی ابتلا به دیابت در این مبتلایان مورد استفاده واقع شود.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، عوامل خطر، فشار خون، چاقی
  • سید سلمان زکریایی، ولی الله صبا *، عبدالله ولی زاده صفحات 39-49
    مقدمه
    لنز چشم ها نسبت به اشعه ایکس بسیار حساس بوده و در اثر پرتوگیری چشم کاتاراکت می تواند ایجاد شود. سی تی اسکن یکی از منابع اصلی تولید اشعه ایکس در شرایط کلینیکی بوده و تصویر برداری مغز دوز زیادی به لنز چشمها اعمال میکند. برای کاهش پرتو گیری چشم، روش های موثری برای کاهش دوز میبایست توسعه و پیاده سازی شود. در این مقاله، کارایی دو روش مختلف یعنی زاویه دار کردن گانتری و کاهش ولتاژ لامپ برای کاهش میزان دوز چشم مورد مطالعه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    برای ارزیابی دوز لنز چشم در شرایط مختلف تصویر برداری، اسکنر سی تی 64 اسلایسی در محیط MCNPx شبیه سازی شد. در این مطالعه برای بررسی تاثیر کاهش ولتاژ و زاویه دار کردن گانتری بر میزان دوز جذبی چشم، سه ولتاژ تیوپ اشعه ایکس 140 kVp ، 120 و 100 و سه زاویه انحراف 0، 15 و 30 شبیه سازی شده و مورد مطالعه قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد که دوز لنز چشم با کاهش ولتاژ تصویر برداری و زاویه دار کردن گانتری بطور قابل توجهی کاهش می یابد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، استفاده از ولتاژ پایین و زاویه دار کردن گانتری دو روش ساده ولی موثر برای کاهش دوز لنز چشم در تصویر برداری سی تی اسکن می باشد.
    کلیدواژگان: سی تی اسکن، روش های کاهش دوز لنز چشم، زاویه دار کردن گانتری، ولتاژ لامپ اشعه ایکس، مونت کارلو
  • مهتاب محبوبی، سعید باباجانی * صفحات 50-56
    مقدمه
    با توجه به بالا بودن آمار تصادفات در ایران، نوزادان احتیاج به انتقال سریع به مراکز درمانی دارند. انتقال هوایی سریعترین راه رسیدن به این مراکز است. مدیریت تروما در نوزادان نسبت به بزرگسالان به علت تفاوت در فیزیولوژی و آناتومی متفاوت است. این مقاله با هدف بررسی توجهات انتقال هوایی نوزادان نگارش شده است.
    مواد و رو شها: این مقاله مروری با جست و جوی مطالعات مربوطه تا سال 2016 در پایگا ه های ،googlescholar ،science direct SID ،pubmed و 2 کتاب تخصصی در زمینه نوزادان نوشته شده است.
    نتایج
    مهم ترین توجهات انتقال هوایی در نوزادان شامل ارتفاع، تغییرات فشار، اثرات حرکت، صدا و لرزش، اکستوباسیون و نشت هوا در ریه است. در ارتفاعات نیاز به O2 افزایش می یابد و فشار نسبی O2 کاهش می یابد و نوزادان در خطر پیشرفت هیپوکسی هستند. برای جلوگیری از انتشار مجدد سریع گازها که خطر پنوموتوراکس و آمبولی هوا را افزایش می دهد، صعود و فرود باید آهسته باشد. افزایش فشار اتمسفر باعث انبساط گازها می شود و این گازهای به دام افتاده باعث آنترکولیت نکروزان و انسداد روده می شوند. بنابراین لازم است ( NGT (Nasogastric Tube تعبیه گردد، برای کاهش فشار هوا ممکن است توراکوسنتز نیاز باشد، در طی فرود جهت برابرسازی فشار در لوله استاش از پستانک و از محافظ گوش جهت کاهش آسیب شنوایی استفاده میشود، از تشک برای به حداقل رساندن لرزش در انکوباتور و چشم بند نیز برای کاهش آسیب بینایی استفاده می گردد. در طی جابجایی می بایست ستون فقرات نوزادان بی حرکت نگه داشته شده و ابزارهای گرم کننده جهت پیشگیری از هیپوترمی وجود داشته باشد. علاوه بر این ها ترکیب تیم انتقال نوزادان متشکل از متخصص نوزادان، پرستاران نوزادان و هدایت کننده بالینی هستند که گواهینامه و صلاحیت و دانش کافی در زمینه نوزادان را داشته باشند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به این که نوزادان در گرو ه های آسیب پذیر قرار دارند، مراقبت های خاصی حین انتقال هوایی نیاز دارند. با توجه به عدم بررسی موضوع انتقال هوایی نوزادان ترومایی در ایران پیشنهاد می گردد این موضوع در اولویت بررسی سازمان های مربوط قرار گیرد.
    کلیدواژگان: انتقال هوایی، نوزاد، تروما
|
  • Masoomeh Gorgani-Firuzjah, Sattar Gorgani-Firuzjaee* Pages 1-6
    Introduction
    Several parameters including induced inflammation by immune system, overgrowth of adipose tissue, and hypertrophied adipocytes lead to dyslipidemia, imbalanced proinflammatory, and antiinflammatory adipokines secretion. According to the adipokines expression in various pathological conditions like obesity, diabetes, atherosclerosis and inflammatory diseases, adipokines as biomarkers are very important in diagnosis and managment. CTRP-12 (adipoline) is a member of CTRP family expressed abundantly in adipose tissue. Previous studies showed that adipoline can play a significant role in the pathogenesis of the metabolic disease such as obesity, Type II diabetes and metabolic syndrome. According to our knowledge, there is not any available report about adipoline changes in military society. In the current study, the relationship between serum levels of adipoline and metabolic factors such as lipid profile and glucose have been investigated in both military and non-military population.
    Methods and Materials: In this study, 40 army air defense personnel and 40 governmental officers were randomly selected considering their age and sex. Serum level CTRP-12 was analyzed by ELISA. In addition, glucose and lipid profiles were measured in serum using an auto analyzer.
    Results
    Higher level of CTRA-12 was observed in army air defense personnel compared to the control group. CTRP-12 plasma levels had significant negative correlation with fasting glucose (PDiscussion and
    Conclusion
    The results showed higher values of CTRP-12 in the Army air defense personnel. This result may be due to their active lifestyle and higher physical activity.
    Keywords: CTRP-12, Physical activity, Military personnel
  • Naser Khodaee Ataloo* Pages 7-11
    Introduction
    Cardiovascular diseases are the most common diseases among human society associated with high mortality. Stress plays a significant role in many diseases. Occupational stress is a risk factor of heart disease and increases the prevalence of coronary heart disease. Military personnel have a stressful job compared to other common jobs. In the current study, the incidence of coronary heart disease have been studied and compared between military and nonmilitary personnel.
    Methods and Materials: Data of 3860 military and nonmilitary patients who underwent coronary bypass graft surgery (CBGS) during 7 past years in the military hospitals were collected and analyzed. Several factors such as age, weight, height, and body mass index were compared between both groups.
    Results
    The results indicated that the average age of coronary heart disease involvement was significantly lower in military than nonmilitary patients. Moreover, the military average weight was significantly higher and average body mass index was lower comparing nonmilitary patients.
    Discussion and
    Conclusion
    It seems that military occupational stress increase coronary heart disease.
    Keywords: Military personnel, Job stress, Coronary heart disease
  • Ali Roshandel Hesari *, Mohammad Hosein Daneshi Nejad, Maryam Jafari Pages 12-17
    Introduction
    Mentally retarded children have physically less ability compared to their normal counterparts. Regarding the fact that psychomotor exercises may greatly improve such a condition, the present study aimed to investigate the impact of psychomotor exercises upon the static balance of mentally retarded students in North khorasan.
    Methods and Materials: In the current study, 16 mentally retarded boy students were assigned to two eight-member namely study groups and control group. Participants conducted psychomotor exercises during 8 weeks. Each week included 3 sessions about 60 minutes. Standing on one leg test was used to measure the balance. This test was taken from both study and control groups before and after 8 weeks of psychomotor exercises in study group. Data were analyzed using independent t-test (p
    Results
    The results indicated that there is a significant relationship between static balance and perceptual-motor training in mentally retarded children (pDiscussion and
    Conclusion
    Based on the results, static balance of mentally retarded children may significantly improve because of the aforementioned exercises.
    Keywords: Perceptual-motor training, Mentally retarded children, Static balance
  • Ali Noroozi-Aghideh, Hamed Soleimani Samarkhazan, Shaban Alizadeh * Pages 18-23
    Introduction
    Congenital factor XIII deficiency is an autosomal recessive rare bleeding disorder. Intracerebral hemorrhage (ICH) is a main cause of mortality and morbidity that occurs in up to one-third of FXIII deficient patients. The mechanisms of ICH are not well understood. In this study, the relationship of ICH was investigated with plasma VEGF level in FXIII deficient patients.
    Methods and Materials: This study was conducted on 30 FXIII-deficient patients including 15 patients with ICH as case and 15 patients without ICH as control group. Patients with positive family history of FXIII deficiency, abnormal clot solubility test, as well as abnormal CT scan results were participated in the present study. The concentration of plasma VEGF was measured by Enzyme-linked immunosorbent assay. Data analysis was performed by SPSS software.
    Results
    There were no significant differences in terms of gender or age between the two groups. Twelve and two patients had history of one and two times bleedings, respectively, and only one patient had three times bleeding in his medical history. Intraparenchymal was the most common site of ICH and the others had subdural and epidural hemorrhages, respectively. Concentration of plasma VEGF was higher in case than control group; however, this difference was not statistically significant.
    Discussion and
    Conclusion
    This study demonstrated that there were no relationship between ICH occurrence and plasma VEGF levels in congenital factor XIII deficiency. In another words, other factors, besides FXIII deficiency, may contribute in ICH occurrence in these patients.
    Keywords: Factor XIII deficiency, ICH, VEGF
  • Hanieh Ershadi Moqadam, Hadis Barati, Zahra Solimani, Masoud Mohammadi * Pages 24-31
    Introduction
    Diabetes is one of the most common chronic diseases associated with metabolism in humans. This study aimed to determine risk factors of diabetes in patients monitored by Sabzevar diabetics association.
    Methods and Materials: This study was a cross-sectional study performed on 148 type II diabetics patients monitored by Sabzevar diabetics association in September 2016. The blood pressure blood glucose and body mass index were measured in the patients. Data were analyzed by SPSS version 16 using T-test and Chi-square test.
    Results
    Based on the results, the mean age of patients were 53.6±11.8 years. The results indicated that there is a significant relationship among hypertension and education, age, and hyperlipidemia (PDiscussion and
    Conclusion
    Due to the lack of knowledge about risk factors for type II diabetes, findings of the current study can be beneficial for patients to prevent, treat and reduce the complications of diabetes.
    Keywords: Type II diabetes, Risk factors, Blood pressure, Obesity
  • Seyed Salman Zakariaee, Valiallah Saba *, Abdollah Valizadeh Pages 39-49
    Introduction
    Eye lens is a very sensitive organ to the x-ray radiation and cataract could be formed as a result of eye exposure. Computed tomography (CT) is one of the main exposure sources in clinical situations and brain imaging delivers high amount of exposure to the eye lens. To reduce eye lens dose, efficient dose reduction methods have to be developed and implemented. In this paper, the efficiency of two methods including gantry tilting and kVp reduction, have been studied for eye lens dose reduction.
    Methods and Materials: A 64-slice CT scanner was modeled to evaluate the eye lens dose in different scanning arrangements using MCNPx. To study the effect of kVp reduction and gantry tilting on the Lens dose magnitudes, three tube voltages including 100, 120 and 140 kVp and three gantry tilts including 0, 15 and 30 degrees were simulated and studied.
    Results
    The results showed that the lens dose considerably decreased by tube voltage decreasing and gantry tilt increasing.
    Discussion and
    Conclusion
    From the results, it could be concluded that low tube voltage and gantry tilting are effective and simple methods for lens dose reduction in CT scan.
    Keywords: Computer tomography, Lens dose reduction methods, Gantry tilt, X-ray tube voltage, Monte Carlo
  • Mahtab Mahboobi, Saeed Babajani * Pages 50-56
    Introduction
    Due to the large number of accidents in Iran, infants need the rapid transport to the hospitals. Air transport is the fastest way to arrive these centers. There are differences in trauma management between infants and adults because of their different physiology and anatomy. This study aimed to survey air transport of traumatic infants.
    Methods and Materials: This research is a review article that has been performed by searching related keywords in various data bases such as Science Direct, Google Scholar, PubMed and SID and 2 relevant books in this field.
    Results
    The main medical care issues for infants air transport include: height, pressure, motion effects, sound and vibration, extubation and air leakage in the lung. At high altitude, O2 requirement increases, while relative pressure of oxygen decreases. Thus, babies are at risk of hypoxia. To prevent rapid diffusion of gases which increases the risk of pneumothorax and air embolism, taking off and landing should be slow. Increasing atmospheric pressure causes the gases to expand and these trapped gases cause Necrotizing Enterocolitis (NEC) and intestinal obstruction. Therefore, Nasogastic Tube (NGT) must be embedded. Thoracentesis may be necessary to reduce air pressure. Pacifier should be used to equalize the pressure in the Eustachian tube during the landing. Ear protection should be used to minimize hearing damage. Matters should be used to minimize vibrations in the incubator and blindfolds used to reduce visual damage. The spine should be kept immobilized and the heating devices used to prevent hypothermia. In addition, Neonatal transmission teams should consist of a neonatologist, neonatal nurses and clinical guides certified and qualified in the field of neonate.
    Discussion and
    Conclusion
    Due to the fact that infants are the most vulnerable groups, special care is needed during the airlift. Regarding the lack of research on traumatic infants air transport in Iran, it seems to need more research in this area.
    Keywords: Air transport, Infants, Trauma