فهرست مطالب

مطالعات اقتصاد انرژی - پیاپی 0 (بهار 1383)

فصلنامه مطالعات اقتصاد انرژی
پیاپی 0 (بهار 1383)

  • 52 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1383/02/15
  • تعداد عناوین: 5
|
  • محمد مزرعتی صفحه 2
  • محمدرضا فرزانگان صفحه 3
    کشورهای حاشیه خزر در دهه 90 میلادی با دو پدیده رو به رو شدند: 1- فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و کسب استقلال. 2- کشف ذخایر نفت و گاز عظیم در این کشورها. این دو مساله از یک سو سبب می شد که کشورهای حوزه خزر به عنوان یکی از کانون های انرژی جهان محسوب و از سوی دیگر به دلیل نابرخورداری از تجربه کافی در ارایه دیپلماسی مستقل > با انبوهی از مشکلات مواجه شوند.
    کلیدواژگان: ترانزیت نفت، طرح سوآپ اقتصاد، حوزه خزر
  • محمد مزرعتی، لیلا فریور صفحه 21
    سیستم پیش بینی جهانی انرژی، یک مدل محاسباتی برای یش بینی های انرژی است که توسط اداره اطلاعات انرژی (EIA) وابسته به وزارت آمریکا به منظور ایجاد یک چارچوب سازگار و یکپارچه برای تجزیه و تحلیل و پیش بینی روندها در بازار جهانی انرژی طراحی شده است. هدف مدل، ارائه پیش بینی هایی از مصرف انرژی در کشورها و نقاط مختلف جهان به تفکیک انواع انرژی مصرفی است. این مدل از یک سری زیر سیستم های مستقل پیش بینی انرژی تشکیل می شود و همزمان از نتایج برخی از مدل های مستقل دیگر پیش بینی انرژی EIA نیز بهره می برد.
    کلیدواژگان: پیش بینی بلندمدت انرژی، مدل سازی انرژی، کشش های مصرف انرژی نسبت به رشد اقتصادی، روابط ساختاری و رفتاری، اداره اطلاعات انرژی آمریکا
  • احمد کدخدا زاده صفحه 28
    فرآیند تغییر ساختارهای اقتصادی - سیاسی جهان در هزاره جدید از شتاب فزاینده ای برخوردار است. در این میان وضعیت انرژی و نفت به عنوان موتور محرک اقتصاد جهانی دارای جایگاه ویژه ای است. شناخت متغیرهای موثر بر بازار انرژی خصوصا بازار نفت از جمله اهداف مهم دست اندرکاران این بازارها است. بررسی دورنمای انرژی و نفت در سطوح مختلف، خصوصا در بعد زمانی طولانی، محققان را قادر به حذف نوسانات شدید خواهد کرد.
    کلیدواژگان: دورنمای انرژی و نفت، پیش بینی عرضه و تقاضا، رشد اقتصادی
  • حسین یادگاری صفحه 37
    در دنیای امروز، مدیریت تقاضا نقش بسیار مهمی در برنامه ریزی کشورهادارد و با عنایت به این نکته که انرژی از پارامتر ها و عوامی بسیار مهم در امنیت اقتصادی کشور ما محسوب می شود و سهم قابل توجهی در درآمد ملی و سبد هزینه خانوارها دارد؛ مدیریت تقاضای انرژی می تواند از اهمیت فاوانی در تامین امنیت اقتصادی برخوردار باشد. در حال حاضر در همه استان های کشور نفت کوره بیشترین سهم را در تامین انرژی صنایع به عهده دارد.
    کلیدواژگان: تابع تقاضا، فرآورده های نفتی، صنعت، کشش