فهرست مطالب

سنجش از دور و GIS ایران - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1395)

فصلنامه سنجش از دور و GIS ایران
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسین آقابابایی، محمودرضا صاحبی صفحات 1-16
    هدف این مقاله ارزیابی توانمندی استخراج پارامترهای جنگلی همچون ارتفاع درختان با تکنیک های تداخل سنجی راداری با روزنه ترکیبی است. هدف عمده از تصاویر پلاریمتری راداری، در کاربردهای جنگلی، جداسازی مراکز فاز ناشی از توپوگرافی سطح زمین و تاج درختان است. یکی از روش های بسیار مرسوم در این زمینه به کارگیری ساختار دولایه ای مبتنی بر مدل پرکاربرد پراکنش حجمی نامنظم روی سطوح (RVOG) است. این مدل در یک دستگاه معادلات غیرخطی پارامترهای گوناگون —مانند توپوگرافی زمین، ارتفاع درخت، ضریب میرایی موج و نسبت دامنه— پراکنش سطحی به حجمی را تخمین می زند. با این حال به دلیل وابستگی شدید نتایج مدل به مقادیر اولیه مجهولات و به دلیل زمان بربودن و پیچیدگی حل دستگاه غیرخطی برای تمامی سلول های تصویر، بیشتر اوقات مسئله براساس فرضیات خاصی در ارتباط با مدل های پراکنش حل می شود. با وجود این، نتایج این روش ها نیز تحت تاثیر فرضیات قرار می گیرند و غالبا نمی توانند منجر به تعیین مناسب پارامترها شوند. ازاین رو برای حل مسائل پیش رو در این مقاله، با درنظرگرفتن ساختار دولایه ای جنگل، روشی مدل مبنا در تعیین توپوگرافی سطح زمین و ارتفاع درختان مطرح می شود. روش در نظر گرفته شده بدون هیچ پیش فرضی در ارتباط با پارامترهای مجهول، سعی در تخمین بهینه آنها دارد و یافته های پژوهش نشان می دهد که این مدل کارآیی بهتری از دو روش مرسوم مدل معکوس و SPIRIT دارد؛ به طوری که شاخص RMSE تخمین ارتفاع درختان از مقدار 26/13 و 41/11 متر به ترتیب در روش مدل معکوس و SPIRIT به مقدار 34/7 متر در روش عرضه شده کاهش یافته است.
    کلیدواژگان: تداخل سنجی پلاریمتری راداری، مدل پراکنش حجمی نامنظم روی سطوح، پارامترهای مناطق جنگلی
  • مرتضی بشیرپور، محمد جواد ولدان زوج، یاسر مقصودی صفحات 17-30
    برای بهره مندی هم زمان از اطلاعات داده های چندمنبعی، از تکنیک های عددی یا تحلیلی تلفیق استفاده می شود. تلفیق باعث تفسیر بهتر، کاهش ابهام و بهبود طبقه بندی می شود. روش های گوناگونی برای تلفیق گسترش داده شده است؛ ازجمله روش های مبتنی بر IHS، Wavelet و PCA. در این پژوهش، قابلیت روش های تلفیق مبتنی بر IHS و روش های تلفیق مبتنی بر PCA بررسی شده است. در این راستا، از روش های FFT-PCA، Wavelet-PCA، Wavelet-IHS و FFT-IHS برای تلفیق روی داده های Hyperion L1R با اندازه پیکسل 30 متر و تصویر پانکروماتیک سنجنده Cartosat-1 با اندازه پیکسل 5/2 متر استفاده شده است. همچنین برای ارزیابی نتایج این روش ها، معیارهای ضریب همبستگی، ضریب همبستگی فیلتر شده، خطای کمترین مربعات و شاخص ERGAS و معیار SAM به کار رفته است. نتایج معیار خطای کمترین مربعات به ترتیب برای FFT-PCA، Wavelet-PCA، Wavelet-IHS و FFT-IHS برای باند 15 برابر با 020/0، 022/0 و 025/0 و 024/0، برای باند 25 برابر با 032/0 و 035/0 و 038/0 و 036/0، و برای باند 34 عبارت اند از 040/0 و 043/0 و 044/0 و 041/0. نتایج این معیار و نیز دیگر معیارها بیانگر دقت بالای روش های مبتنی بر PCA در تلفیق تصاویر بود. درواقع روش های مبتنی بر PCA مزایایی بیشتر از روش های مبتنی بر IHS دارد؛ مانند نداشتن محدودیت باندی. از بین تمامی این روش ها نیز، روش FFT-PCA و Wavelet-PCA دارای نتایج دقیق تر و بهتری بود و در حفظ اطلاعات طیفی و مکانی عملکردی بهتر از دیگر روش ها دارد.
    کلیدواژگان: تلفیق تصاویر، FFT، PCA، Wavelet، PCA، IHS، PCA، هایپریون، Cartosat، 1
  • فریده رضایی نوده، محمد کریمی، موسی جباری قره باغ صفحات 31-44
    انتقال گاز از محل تولید به موقعیت مصرف کنندگان نیازمند شبکه توزیع گسترده ای است. رشد و توسعه مناطق مسکونی و صنعتی سبب افزایش مصرف گاز و متراکم ترشدن شبکه خطوط لوله گاز شده و خطرهای ناشی از خرابی خط لوله و نشت گاز رو به افزایش است. به منظور جلوگیری از خسارت مخاطرات احتمالی و کاهش آنها، مطرح کردن چارچوبی برای برآورد ریسک ضروری است. روش کمی یکی از دقیق ترین و پیچیده ترین روش های ارزیابی ریسک خط لوله به شمار می رود. در این روش، ریسک با استفاده از دو کمیت احتمال خرابی خط لوله و احتمال مرگ ومیر ناشی از پیامدهای حوادث نشت گاز محاسبه می شود. هدف اساسی این تحقیق عرضه چارچوبی مناسب برای برآورد کمی ریسک خط لوله گاز است. در بیشتر مطالعات در زمینه ریسک خطوط انتقال گاز، محاسبات فقط برای یک خط لوله انجام شده است. نوآوری این تحقیق ارتقای برآورد کمی ریسک در نقاط مجاور خط لوله، با به کارگیری تحلیل های مکانی در محیط GIS و بررسی آثار تجمعی چندین خط بر ریسک در یک نقطه معین است. نتایج نهایی در قالب نقشه ریسک برای خط لوله و محیط اطراف آن تهیه شده است. بر طبق نقشه تولیدشده، محدوده ای از منطقه ریسک بالاتر از 1E-05 دارد که دلیل آن قرارگرفتن در راستای میانگین جهت وزش باد در منطقه و اثر تجمعی چندین قسمت از خط لوله است. با استفاده از نقشه های تولیدشده می توان در جهت به حداقل رساندن سطح ریسک و مدیریت ایمنی خطوط لوله موجود اقدام کرد و بدین ترتیب پیاده سازی روش کمی برآورد ریسک در GIS، توانایی تشخیص و بصری سازی فواصل خطرناک، محدوده آسیب پذیری و مناطق پرخطر بر اثر پیامدهای گوناگون نشت گاز را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: خط لوله انتقال گاز، روش کمی، احتمال خرابی، پیامدهای خرابی، سامانه اطلاعات جغرافیایی
  • حمیدرضا رنجبر، حمید دهقانی، علیرضا آزموده اردلان، محمدرضا سراجیان صفحات 45-64
    سامر (Sumer) و همکاران (2008 و 2013) بر پایه به کارگیری الگوریتم انطباقی فازی-ژنتیک، رویکردی نوین در آشکارسازی ساختمان ها با استفاده از تصاویر ماهواره ای با قدرت تفکیک مکانی بالا مطرح کردند. روش پیشنهادی با کاهش مشکل همگرایی زودرس در الگوریتم ژنتیک، دقت آشکارسازی عوارض را بهبود چشمگیری بخشید. نبود کنترل های هندسی بر خروجی این الگوریتم از محدودیت های رویکرد پیشنهادی به شمار آمده است. در این تحقیق، برای رفع این محدودیت، روش استخراج فازی ژنتیک که سامر و همکاران (2013) آن را توسعه دادند با کنترلگر هندسی پیشنهادی ادغام شد. در این الگوریتم، ابتدا نمونه های آموزشی و تست انتخاب می شوند، سپس اپراتورهای پایه پردازش تصویر روی ژن های کروموزوم ها قرار می گیرند. خروجی های موقتی حاصل از اعمال اپراتورهای پردازش تصویر بر باندهای تصویر ورودی به یک تصویر باینری با بیشترین میزان تمایز بین دو کلاس تبدیل می شوند. با محاسبه میزان مطابقت بین نمونه انتخابی و خروجی الگوریتم، مقادیر ارزش برای هریک از اعضای جامعه محاسبه می شود. در پایان چرخه هر نسل، رویکرد فازی در نظر گرفته شده در این تحقیق مقادیر احتمالی اصلاح شده برای عملیات لقاح و جهش را به منظور ممانعت از همگرایی نابهنگام در شروع نسل بعد تعیین می کند. این فرایند تا زمان دستیابی به تعداد مشخصی از تکرار ادامه می یابد. به منظور کنترل هندسی خروجی های الگوریتم پیشنهادی، یک الگوریتم ژنتیک تکمیلی ناحیه مبنا نیز توسعه داده شده است. با فرض مشابهت ساختمان های همجوار در یک منطقه شهری، الگوریتم تکمیلی سعی در بهینه یابی محدوده مساحتی در منطقه مورد مطالعه دارد. بدین ترتیب که نواحی با حدود خارج از محدوده مساحتی تعیین شده به منزله عوارض کلاس «غیرساختمان» برچسب گذاری می شوند. این الگوریتم در دوازده ناحیه انتخابی با ساختمان های متراکم و پراکنده در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی پیاده سازی شد. میزان کاپای محاسبه شده با به کارگیری رویکرد پیشنهادی بین 0.59 تا 0.91 است که، درمقایسه با تحقیقات مشابه، عملکرد بهتری از خود نشان می دهد. این الگوریتم در مناطق شهری و حومه شهری، به نسبت نواحی روستایی، نتایج بهتری داشت.
    کلیدواژگان: آشکارسازی ساختمان، پردازش تصویر، تصویر ماهواره ای با قدرت تفکیک مکا، پردازش تصویر، تصویر ماهواره ای با قدرت تفکیک مکانی بالا، الگوریتم ژنتیک تکمیلی ناحیه مبنا، منطق فازی
  • علی اکبر متکان، داوود عاشورلو، حمید صالحی صفحات 65-78
    مشخصه های استخراج شده از تصاویر ماهواره ای تک زمانه نمی تواند در طبقه بندی محصولات کشاورزی به صحت بالای طبقه بندی منتج شود؛ بدین سبب، استفاده از تصاویر چندزمانه و اطلاعات بافت این تصاویر در پژوهش حاضر بررسی شده است. این تحقیق تفکیک چهار محصول یونجه، گندم، سیب زمینی و خیار را در شهرستان قروه، با استفاده از تصویر تک زمانه و چندزمانه (ASTER & SPOT5)، بررسی می کند. این تحقیق هفت تصویر مربوط به هفت زمان متفاوت را بررسی کرده و با استفاده از جدول تفکیک پذیری، به این نتیجه رسیده که تصویر 11 تیر بهترین تصویر تک زمانه و ترکیب 11 تیر و 21 مهر بهترین تصویر دوزمانه است. در تحقیق حاضر، از روشGLCM برای استخراج بافت استفاده شده است. برای استخراج شاخص های بافت از این روش، اندازه تقریبی پنجره با استفاده از واریوگرام تعیین شد و سپس شاخص های به دست آمده با باندهای طیفی تصویر تک زمانه و دوزمانه ترکیب شدند. سپس طبقه بندی با استفاده از انواع ترکیبات تصویر تک زمانه و دوزمانه و شاخص های گوناگون اجرا شد. در طبقه بندی طیفی بهترین تصویر تک زمانه (11 تیر)، صحت کلی طبقه بندی حدود 24% بیشتر از کمترین صحت طبقه بندی مربوط به تصویر 10 مرداد (76.02% در برابر 52.28%) به دست آمد. صحت طبقه بندی با استفاده از تصویر دوزمانه به حداکثر می رسد و با اضافه کردن تصاویر بعدی، افزایشی ندارد. در تصویر پنج زمانه، صحت طبقه بندی از تصویر دوزمانه بیشتر می شود اما، با اضافه کردن شاخص های بافت، حدود 5% از صحت طبقه بندی دوزمانه با شاخص های بافت کاسته شد. بدین ترتیب مشخص می شود که بافت می تواند نقشی بیشتر از چند تصویر داشته باشد. بهترین طبقه بندی در بهترین ترکیب دوزمانه (11 تیر و 21 مهر) به دست آمد (97.48%). در تصاویر تک زمانه، تصویر 11 تیر بالاترین صحت طبقه بندی (95.2%) را به دست آورد. نتایج نشان داد که استفاده از تصاویر چندزمانه به همراه شاخص های بافت، درمقایسه با روش های مرسوم (بدون استفاده از شاخص های بافت یا تصاویر چندزمانه)، دقت بسیار بالاتری دارد.
    کلیدواژگان: محصولات، کشاورزی، تصاویر چندزمانه، بافت، صحت طبقه بندی، ASTER، SPOT5
  • ناصر محمدی ورزنه، علیرضا وفایی نژاد، جلال کرمی، رضا راستی صفحات 79-92
    هدف از مطالعات رسوب گذاری در یک سد مخزنی یافتن دیدی کلی درمورد میزان حجم ازدست رفته مخزن است. در این میان، بررسی و پیش بینی حجم رسوب واردشده به مخزن اهمیت ویژه ای دارد. در این پژوهش، با استفاده از روش آماری ریزمقیاس کردن، بارش و دما در محدوده حوضه آبریز سد ستارخان با مساحت 950 کیلومترمربع، واقع در استان آذربایجان شرقی، در بلند مدت پیش بینی شده اند. با توجه به اطلاعات بارش و دمای پیش بینی شده، به کمک مدل [1]SWAT، رسوب ورودی به سد شبیه سازی شده است. مقایسه نتایج این مدل و مقادیر مشاهداتی نشان می دهد گرچه مدل SWAT با دقت بالای 80% می تواند روند جریان رسوب ورودی به مخزن را شبیه سازی کند، قادر به شبیه سازی مقادیر واقعی رسوب نیست. برای رفع این اختلاف، باید پارامتر فرسایش نیز، برای رسیدن به نتیجه مطلوب، در محاسبات لحاظ شود. بنابراین ابتدا با کمک مدل شبکه عصبی پرسپترون چندلایه (MLP) بارش مورد نظر پیش بینی شده و سپس نقشه کاربری به منظور تعیین میزان تاثیر کاربری و، به تبع آن، فرسایش در محیط GIS تهیه شده است. ترکیب پارامتر کاربری در محیط GIS و بارش پیش بینی شده می تواند خروجی SWAT را به مقدار واقعی نزدیک تر کند. نتایج حاصل نشان می دهد که با یکپارچه سازی و استفاده از مدل های به کاررفته و قابلیت های GIS می توان نتایج و برآورد میزان حجم رسوب را با دقت بالای 95% محاسبه کرد.
    کلیدواژگان: پیش بینی، دبی ورودی، حجم رسوب، GIS، MLP، SWAT
  • ابراهیم سلامی شهید، مجید هاشمی تنگستانی صفحات 93-110
    مناطق معدنی سرچشمه و دره زار در منطقه ایران مرکزی و کمربند ولکانو- پلوتونیکی ارومیه- دختر قرار گرفته است. سنگ های آتشفشانی ائوسن که تحت تاثیر نفوذی های الیگومیوسن قرار گرفته اند این منطقه را پوشش می دهد. کانه زایی مس —بیشتر از نوع پورفیری و همراه با دگرسانی های وسیع— همراه با اقلیم نیمه خشک، به دلیل پوشش گیاهی کم، میزان ناچیز هواویز و بخار آب جوی و نیز رخ نمون واضح سنگ ها این منطقه را برای آزمایش نتایج سنجش از دور ماهواره ای مناسب کرده است. کالیبراسیون IARR برای نرمال کردن تصاویر به کمک یک طیف میانگین صحنه به کار می رود. تداخل سیگنال اثری در تصویربرداری استر است که با نشت سیگنال از باند 4 به درون باندهای 5 و 9 ایجاد می شود. در این مقاله، از باندهای طیفی مرئی- فروسرخ نزدیک و فروسرخ موج کوتاه محصولات استر، شامل سطح 1 L1B و سطح 2 AST_07XT استفاده شد. دسته داده L1B با استفاده از کالیبراسیون بازتاب نسبی میانگین درونی به داده بازتابش سطح زمین تبدیل شد؛ درصورتی که دسته داده های AST_07XT خود با چنین ماهیتی و با استفاده از تصحیح تداخل سیگنال در اختیار کاربر قرار می گیرند. به منظور ارزیابی و شناسایی بهترین روش کالیبراسیون، الگوریتم انطباق سیمای طیفی (SFF) روی این دسته داده ها اجرا و تصویرهای خروجی براساس نقشه زمین شناسی منطقه و مشاهدات میدانی با یکدیگر مقایسه شدند. از روش Z Profile برای استخراج طیف های خالص تصویر هر دو دسته داده استفاده شد. طیف نمونه های صحرایی با دستگاه طیف سنج (ASD) اندازه گیری شد، سپس طیف های مستخرج از نمونه ها به نه باند استر بازنویسی شدند. کتابخانه طیفی JPL1 به صورت مرجعی برای تحلیل طیف های خالص تصویر و طیف های حاصل از نمونه های صحرایی مرتبط با کانی های شاخص دگرسانی منطقه استفاده شد. بدین ترتیب، کائولینیت را کانی شاخص دگرسانی فیلیک- آرژیلیک، آلونیت را کانی شاخص دگرسانی آرژیلیک پیشرفته و کانی اپیدوت را برای بارز سازی دگرسانی پروپیلیتیک به کار رفتند. نتایج حاصل از این پردازش نشان داد که دسته داده L1B کالیبره شده به روش IARR به دلیل ازبین بردن محدودیت هایی، شامل آثار بخار آب جوی و سیماهای جذبی و بازتابی اضافی، به نسبت دسته داده استاندارد AST_07XT تصحیح شده با تداخل سیگنال نتایج بهتری را برای بارزسازی دگرسانی های فیلیک- آرژیلیک، آرژیلیک پیشرفته و پروپیلیتیک منطقه به دست می دهد.
    کلیدواژگان: سرچشمه، کالیبراسیون IARR، تصحیح تداخل سیگنال، L1B، AST، 07XT، انطباق سیمای طیفی
|
  • Aghababaee H., Sahebi M.R Pages 1-16
    The work aimed in this paper investigates the applicability of forest parameters retrieval using the polarimetric interferometric synthetic aperture radar (PolInSAR) techniques. The application of PolInSAR in the forest area is based on the separation of backscattering phase centers associated to the top of canopy and the terrain. In this regards, one important and widely used technique is the random volume over ground model in the two-layer forest scenario. The unknown parameters of the model such as terrain topography, forest height, extinction, and effective ground to volume ratio, should be solved through a full nonlinear algorithm. However, due to the nonlinear nature of the problem and its complexity as well, the obtained solution depends strongly on the choice of the starting value and the considered polarizations. In the literature, to simplify the problem some important assumptions have been considered. However, the result is also highly affected by the considered assumptions. To address these problems, a simple model-based strategy is presented to obtain the forest parameters in the well-known random volume over ground model. The method obtains the solution without any assumption regarding the parameters. The experimental results show that the framework provides a promising solution for forest parameters extraction in comparison with the inversion and SPIRIT methods. The root mean square error of forest height estimation is decreased from 13.26 and 11.41 in the inversion and SPIRIT methods, respectively, to 7.34 meters in the proposed model.
    Keywords: Forest parameters, Polarimetric interferometric SAR images, Random volume over ground.
  • Bashirpour M., Valadan Zoej M.J., Maghsoudi Y Pages 17-30
    To use the information of multi-source data, numerical or analytical fusion techniques are used in combination. The fusion makes for better interpretation and reduce the uncertainty and improve the classification. Several methods have been developed for fusion, including methods based on IHS, wavelet and PCA. In this study, the capabilities of fusion methods based on the IHS and PCA have been examined. In this regard, the methods FFT-PCA, Wavelet-PCA, FFT-IHS and Wavelet-IHS are used in order to fusion on Hyperion L1R data with spatial resolution of 30 meters and panchromatic image Cartosat-1 of IRS satellite with spatial resolution of 2.5 meters. To evaluate the results of the methods some criteria such as correlation coefficient, filtered correlation coefficient, error of least squares, ERGAS and SAM index were used. results of least square error criteria, respectively for, FFT-PCA, Wavelet-PCA, FFT-HIS and Wavelet-IHS for band 15 is 0/020, 0/022, 0/025 and 0/024 and for band 25 is 0/032, 0/035, 0/038 and 0/036 and for band 34 is 0/040, 0/043, 0/044 and 0/041.The results of this criteria and other criterias showed high accuracy of PCA-based methods to fusion of images. The PCA-based methods has advantages over methods based on IHS, such as no band limitation. Of all these methods, the FFT-PCA method provides more accurate results and preserve the spectral and spatial information better than the other methods.
    Keywords: Fusion, FFT-PCA, Wavelet-PCA, IHS, PCA, Hyperion, Cartosat-1.
  • Rezaei Nodeh F., Karimi M., Jabbari Gharebaq M Pages 31-44
    Increasing gas consumption due to development of residential areas and industrial sites has been lead to emergence of a dense pipeline network. Denser pipeline network increases the risks and the potential risks. In order to prevent and reduce these risks providing a framework for assessing and analyzing risk is essential. Quantitative method is one of the most detailed and the most sophisticated methods in pipeline risk assessment. In this method the individual risk is calculating whit use of probability of pipeline failure and the potential consequences of accidents caused by gas leakage. The main purpose of this study is to presenting a suitable framework for quantitative risk assessment of transmission gas pipeline failure. In most studies on the risk of pipelines, the calculation is done only for one pipeline. Innovation of this study is the quantitative risk assessment of adjacent areas of gas pipeline whit the use of spatial analysis in GIS environment and evaluating the Cumulative effects of multi section of pipelines in magnitude of risk at a certain position. The final result has been prepared in a risk map for the pipeline and the surrounding area. According generated Maps, risk of some Parts of the area is higher than 1E-05, which is due to being in line with average local wind direction and the cumulative effect of multi sections of the pipeline. Produced maps can be used to minimize the level of risk and safety management of existing pipelines.Thus detection and visualization of hazard distances, vulnerability limits and high-risk areas due to pipeline gas leakage consequences was provided by implementation of a quantitative risk assessment method in GIS environment.
    Keywords: Transmission gas pipeline, Quantitative risk assessment, Failure frequency, Failure consequence, Geographic information systems
  • Ranjbar H.R., Dehghani H., Ardalan A.A., Saradjian, M.R Pages 45-64
    Sumer et al., (2008, 2013) proposed a new approach based on an adaptive fuzzy-genetic algorithm for detecting buildings using high-resolution satellite imagery. This approach improved the accuracy of building detection by decreasing the problem of untimed genetic convergence. The lack of geometric controllers to enhance the output of the algorithm was one of the main limitations of this method. In order to resolve this limitation, a geometric controller is integrated to the method which was proposed by Sumer et al., (2013). Training samples are selected to initiate the approach. The attribute plane was revealed by chromosomes carrying image processing operations. These planes are then reduced to one optimal plane for discriminating between two classes. The fitness value is calculated through the detection and miss-detection rate. Performance of GA operators is finally controlled by an adaptive- fuzzy module. This process repeats until a specified number of generations have been reached. Also a complementary area based genetic algorithm is proposed in order to enhance the algorithm results. By considering the hypothesis that buildings are similar in characteristics within an urban block or neighborhood unit, the complementary algorithm tries to find the optimal areas. Then regions with areas lower or upper than the determined optimal limits are labeled as ‘non-building’ class. The approach was tested on twelve dense and dispersed test scenes of the Varzaghan city of Tabriz, Iran. The kappa statistics computed for the proposed evolutionary genetic approach were between 0.59 and 0.91, which shows a better performance in comparison to other similar methods. The performance of the algorithm for building extraction was better for urban and suburban buildings than for buildings in rural scenes.
    Keywords: Building detection, Image processing, High resolution satellite imagery, Area based evolutionary genetic algorithm, Fuzzy logic
  • Matkan A.A., Ashourloo D., Salehi H Pages 65-78
    Features extracted from single-date satellite images can not lead to high accuracy in crop classification. As a result, in this article use of multi-temporal images and textural information is assessed. This research evaluates discrimination of four crops i.e. alfalfa, wheat, potato and cucumber in Ghorveh county (Kordestan province) with single-date and multi-temporal images (SPOT5 & ASTER). Seven images of four different months were obtained and separability analyses determined optimal scene combination (i.e. July 2nd image for single-date image and July 2nd – October 21st for two-date image) for classification. GLCM method has been used for extracting textural information. Approximate window size was determined with variogram, then extracted features were stacked with single-date and two-date spectral bands. The best single-date image overall accuracy (classification without texture) was 24% higher than the worst single-date image accuracy (76.02% versus 52.28%). Accuracy in two-date image reached to the highest levels (89.61%) and only five-date image has higher accuracy than two-date image, but with adding texture features to five-date image, accuracy decreased 5% lower than two-date image with texture features. This can indicate that texture has more importance than multi-date images. The highest classification accuracy was reached with the best two-date image (97.48%). In single-date images, July 2nd image reached to highest classification accuracy (95.2%). Results indicated using multi-temporal images along with texture features has very higher accuracy in comparison to conventional methods (without texture features or multi-temporal images).
    Keywords: Agricultural crops, Multi-temporal images, Texture, classification accuracy, ASTER, SPOT5
  • Mohammadi Varzanehn., Vafaeinejad, A.R., Karamij., Rasti, R Pages 79-92
    The aim of studying of sedimentary in a reservoir dam is finding of a comprehensive attitude about the measurement of the reservoir lost volume. In this middle, studying and anticipating of the volume of input sediment into the reservoir is significant. In this paper by using of sub-scaling, we have anticipated long term precipitation and temperature in Sattarkhan reservoir by the area of 950 km2 located in East Azerbaijan province. According to anticipated precipitation and temperature and Water Assessment Tools (SWAT) input sediments into the dam has simulated. The results show that although SWAT model can simulate with upper than 80% the procedure of input flow into the reservoir, but it couldn’t assessment of the simulation of flow maximum value. To resolve of this problem, it must be add erosion parameter. Therefore we have used of SDSM model and Multi-Layer Perceptron (MLP) and then land use map has made in GIS environment to recognition of application effect and erosion rate. Composing and integrating of user parameter in GIS environment and anticipated precipitation can optimize SWAT outcome and make it close to real value. Results indicated that Correlation between flows are anticipated and value of error has decreased in 95% accuracy by integrated using of above models.
    Keywords: Prediction, Input Discharge, Sediment Volume, GIS, MLP, SWAT
  • Salami Shahid, E. Hashemi Tangestani, M Pages 93-110
    The Sarcheshmeh and Darrehzar mining regions are located in the Central Iranian area `and Urumieh-Dokhtar of Volcano-Plutonic Belt. This area is covered by the Eocene volcanic rocks that are intruded by the Oligo-Miocene intrusive bodies. Copper mineralization is mainly of porphyry type and is associated with extensive alterations. The area has a semi-arid climate due to the low vegetation, low levels of aerosols and atmospheric water vapor as with rocks clearly exposed that makes it suitable for testing the results of satellite remote sensing techniques. IARR calibration for normalize the images to be used in a scene. Crosstalk is an effect in ASTER imagery caused by signal leakage from band 4 in to adjacent bands 5 and 9. In this article, visible–near infrared and short wave infrared spectral bands of the level 1B and AST_07XT datasets of the ASTER product were used. The level 1B dataset was converted to earth surface reflectance using internal average relative reflectance method, whereas the AST_07XT datasets were previously calibrated and using crosstalk correction. In order to evaluate and identify the best methods of calibration, Spectral Feature Fitting (SFF) algorithm was implemented on the datasets and images output based on area geological map and field observations were compared. Z profile method were used to extract the spectra of the pure image of the both datasets. Spectra from field samples was examined by Analytical Spectral Device (ASD). Then, the extracted spectra from the samples were resampled in to 9 ASTER bands. Spectral library JPL1 was used as a reference to analyze the pure image spectra and the spectra obtained from field samples related to minerals of alteration index in the investigated region. Thus, kaolinite was used as an index mineral of phyllic-argillic alteration, alunite was used as an index mineral of advanced argillic alteration and epidote while it was used for enhancement of propylitic alteration. Results showed that L1B dataset calibrated by IARR method due to removal of restrictions such as the effects of atmospheric water vapor and additional absorption and reflection features displayed for enhancement argillic-phylic advanced argillic and propylitic alterations more accurately than AST_07XT by crosstalk corrected standard datasets.
    Keywords: Sarcheshmeh, IARR Calibration, Crosstalk Correction, L1B, AST-07XT, Spectral Feature Fitting (SFF)