فهرست مطالب

پوست و زیبایی - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1396)

فصلنامه پوست و زیبایی
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 30، تابستان 1396)

  • 130 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1396/08/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا فیروز صفحه 61
  • سپیده رحمانی، غلامرضا عسگری، مهدی صادقیان، مطهره حیدری بنی صفحه 63
    زمینه و هدف
    آکنه بیماری مزمن و التهابی پوستی است که شیوع فراوانی در میان جوانان و نوجوانان دارد. مطالعات، نتایج متناقضی در رابطه با تاثیر شاخص گلایسمیک و بار گلایسمیک رژیم غذایی برروی آکنه گزارش کرده اند. بنابراین هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثر شاخص گلایسمیک و بار گلایسمیک رژیم غذایی بر شدت علائم آکنه می باشد.
    روش اجرا: تمام مطالعات مربوط تا دسامبر 2016 با استفاده از پایگاه های Google Scholar، PubMed، Science direct، Ovid و Cochrane library جمع آوری شد. تمامی مطالعات انسانی که به اثر GI (glycemic index) یا GL (glycemic load) برروی آکنه پرداخته بودند جهت بررسی انتخاب شدند.
    یافته ها
    از 714 مقاله در جست وجوی اولیه، 6 مطالعه مداخله ای و 3 مطالعه مورد شاهدی در مرور سیستماتیک وارد شدند. مطالعات مورد شاهدی نشان دادند افراد مبتلا به آکنه نسبت به گروه کنترل بیشتر از غذاهای با نمایه ی گلایسمیک بالا (HGI) استفاده می کردند. در مطالعات مداخله ای، رژیم با نمایه ی گلایسمیک پایین (LGI) توانست تعداد ضایعات آکنه و هم چنین مقاومت انسولین را نسب به رژیم HGI بهبود بدهد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی رژیم دارای بار گلایسمیک پایین نسبت به رژیم دارای بار گلایسمیک بالا منجر به بهبود آکنه چه ازنظر تعداد جوش ها و چه ازنظر شدت و وخامت التهاب می گردد.
    کلیدواژگان: آکنه ولگاریس، شاخص گلایسمیک، بار گلایسمیک
  • صادق عابدی، محمدحسن دوازده امامی، امیرهوشنگ احسانی، مهدی جعفری صفحه 71
    زمینه و هدف
    با توجه به شیوع نسبتا بالای میزان افسردگی در افراد مبتلا به پسوریازیس، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش شخصیت نوع D و دشواری تنظیم هیجان در پیش بینی علائم افسردگی افراد مبتلا به پسوریازیس انجام شد.
    روش اجرا: این مطالعه یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه ی آماری مورد مطالعه از تمامی افرادی تشکیل می شد که طی ماه های آذر تا بهمن سال 95 برای درمان بیماری پسوریازیس به درمانگاه پوست بیمارستان رازی شهر تهران مراجعه کرده بودند. از این بین تعداد 60 نفر نمونه به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند که 38 نفر از آن ها مرد بودند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش نامه ی شخصیت نوع D (DS-14)، مقیاس دشواری های تنظیم هیجان (DERS) و پرسش نامه ی افسردگی بک (ویراست دوم) (BDI-II) بود. درنهایت داده های به دست آمده از پژوهش با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که بین شخصیت نوع D و دشواری تنظیم هیجان با علائم افسردگی افراد مبتلا به پسوریازیس رابطه ی مثبت معنی دار وجود دارد (01/0>P). آنالیز رگرسیون به روش هم زمان (enter) نیز نشان داد که دو مولفه عاطفه منفی و بازداری اجتماعی شخصیت نوع D و هم چنین دو خرده مقیاس فقدان آگاهی هیجانی و فقدان شفافیت هیجانی می توانند علائم افسردگی افراد مبتلا به بیماری پسوریازیس را پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    ویژگی های شخصیت نوع D و دشواری های تنظیم هیجان می توانند در پیامدهای روان شناختی بیماری پسوریازیس ازجمله افسردگی افراد مبتلا به این بیماری اثرگذار باشند.
    کلیدواژگان: پسوریازیس، شخصیت نوع D، دشواری تنظیم هیجان، افسردگی
  • کیمیا اکبری، فرشاد هاشمیان، مریم شیعه مرتضی، پرویز طوسی صفحه 83
    زمینه و هدف
    پسوریازیس ولگاریس بیماری مزمن پوستی است که برای درمان آن از داروهای موضعی یا سیستمیک استفاده می گردد. با توجه به عدم درمان قطعی بیماران و نیاز به مصرف طولانی مدت داروها، شناخت عوارض دارویی می تواند کمک بسزایی به پیشگیری از ایجاد آن ها و نیز بهبود روند درمانی بیماران کند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی فراوانی عوارض جانبی داروهای سیستمیک غیربیولوژیک در درمان پسوریازیس بود.
    روش اجرا: این مطالعه ی توصیفی، با استفاده از پرونده های 200 بیمار مبتلا به پسوریازیس متوسط تا شدید در بخش پوست بیمارستان شهدا و بیمارستان لقمان در تهران در سال های 96-1395 انجام گرفت. اطلاعات به دست آمده از پرونده ی بیماران ثبت شده و با کمک نرم افزار آماری SPSS مورد بررسی قرار گرفتند. از آزمون آماری مربع کای برای بررسی ارتباط عوارض با جنسیت و آزمون آماری student T-Test برای بررسی ارتباط عوارض با سن استفاده شد.
    یافته ها
    از 200 بیمار مبتلا به پسوریازیس 56% مذکر بودند. 5/26% از آن ها در سنین
    34-25 سال قرار داشتند. میانگین سنی بیماران برابر 2/14±42 بود. 5/83% بیماران سابقه ی خانوادگی پسوریازیس نداشتند. سابقه ی ابتلا به فشارخون بالا در 11% بیماران وجود داشت. متوترکسات بیشترین میزان مصرف را داشت. افزایش آنزیم های کبدی بیشترین عارضه ی گزارش شده با آن بود که در فرم قرص این میزان 2/16% و در فرم آمپول 21% بود. شایع ترین عارضه سیکلوسپورین افزایش فشارخون بود که در 17 (3/15%) بیماران دیده شد. پوسته ریزی بیشترین عارضه ی مصرف آسیترتین بود (6/9%). اختلاف معنی داری بین شیوع عوارض، سن و جنس بیماران مشاهده نشد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که داروهای خوراکی درمان پسوریازیس می توانند برخی بیومارکرهای آزمایشگاهی را تغییر دهند یا عوارضی در پوست ایجاد کنند.
    کلیدواژگان: پسوریازیس، داروهای غیربیولوژیک، عوارض جانبی
  • شهره امدادی، سحر بیجاری، فاطمه رستمی، زیبا باقری سهامی شعار، مجید براتی، مریم فرهادیان صفحه 90
    زمینه و هدف
    تصویر ذهنی بدنی یکی از اصلی ترین فاکتورهای خودکارآمدی محسوب می شود لذا مطالعه ی حاضر با هدف بررسی رابطه ی تصویر ذهنی بدنی با خودکارآمدی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد.
    روش اجرا: پژوهش حاضر یک مطالعه ی توصیفی تحلیلی و از نوع مقطعی بود که در سال 1396 در بین 408 نفر دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی همدان که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند، انجام گردید. ابزار گردآوری اطلاعات شامل متغیرهای دموگرافیک، پرسش نامه ی تصویر ذهنی بدنی(Multidimensional Body Self-Relation Questionnaire [MBSRQ]) و پرسش نامه ی خودکارآمدی عمومی Sherer بود که ازطریق خودگزارش دهی تکمیل شد. داده ها با استفاده از نسخه ی 21 نرم افزار آماری SPSS و به کمک آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    ابعاد رضایت از بدن و گرایش بیماری تصویر ذهنی بدنی به ترتیب در حد نسبتا مطلوب و متوسطی ارزیابی گردیدند. خودکارآمدی دانشجویان نیز با 05/60% نمره ی میانگین از حداکثر نمره ی قابل اکتساب در سطح متوسطی برآورد شد. نتایج تحلیل رگرسیونی نشان داد که ابعاد گرایش بیماری، وزن ذهنی، گرایش تناسب و دل مشغولی با اضافه وزن و ارزیابی ظاهر تصویر ذهنی بدنی پیش گویی کننده ی سطح خودکارآمدی در بین دانشجویان تحت مطالعه بوده اند. در مجموع ابعاد مختلف تصویر ذهنی 1/14% از واریانس خودکارآمدی را تبیین می کردند.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود به منظور بالابردن سطح خودکارآمدی دانشجویان، بسته های آموزشی درخصوص بهبود تصویر ذهنی بدنی دانشجویان در دانشگاه ها تدارک دیده شود.
    کلیدواژگان: تصویر ذهنی بدنی، مونث، خودکارآمدی، دانشجویان
  • سارا شریفی پور، محمدحسن دوازده امامی، مریم بختیاری، ابوالفضل محمدی، محسن صابری صفحه 100
    روش اجرا: در این پژوهش با روش نمونه گیری در دسترس 6 نفر انتخاب شدند و از پرسش نامه های علائم کندن مو MGH-HPS، افسردگی، اضطراب، استرس DASS-21، کیفیت زندگی WHOQOL-26 و دشواری در تنظیم هیجان DERS استفاده شد. پروتکل 8 جلسه ای درمان تنظیم هیجان مبتنی بر مدل گراس به صورت هفتگی (هر جلسه 90 دقیقه) برای هر شرکت کننده به صورت انفرادی اجرا شد. داده ها ازطریق تحلیل چشمی، درصد بهبودی، آزمون ناپارامتری فریدمن و آزمون مقایسه های جفتی ویلکاکسون تجزیه و تحلیل شد.
    زمینه و هدف
    اختلال کندن مو اختلال مزمنی است که مشخصه ی آن کندن مکرر مو است که کمابیش سبب ازدست دادن مو می شود. این اختلال با وجود داشتن عوارض متعدد جسمانی، اقتصادی و اجتماعی کمتر مورد تشخیص و درمان قرار گرفته است. در پژوهش حاضر به بررسی اثربخشی درمان تنظیم هیجانی بر شدت علائم موکنی، اضطراب، افسردگی، استرس و کیفیت زندگی در افراد مبتلا به اختلال کندن مو می پردازیم.
    یافته ها
    درمان تنظیم هیجان در کاهش علائم اختلال کندن مو، افسردگی، اضطراب، استرس، دشواری در تنظیم هیجان و افزایش کیفیت زندگی افراد مبتلا به اختلال کندن مو موثر است.
    نتیجه گیری
    درمان تنظیم هیجان به طور معناداری مشکلات هیجانی و علائم کندن مو را در افراد مبتلا به وسواس کندن مو بهبود می بخشد، درنتیجه درمانگران می توانند از این درمان به عنوان یک درمان موثر برای اختلال کندن مو استفاده کنند.
    کلیدواژگان: اختلال کندن مو، درمان تنظیم هیجان، افسردگی، اضطراب، استرس، کیفیت زندگی
  • الهام زارعی، رودابه بهرام سلطانی، پریسا حیدری، لیلا شیربیگی صفحه 111
    ویتیلیگو به عنوان یک اختلال رایج دپیگمانتاسیون پوستی نقش مهمی در کیفیت زندگی بیماران دارد. درمان این بیماری با توجه به تنش های روانی شدیدی که ایجاد می کند ضروری و مهم است. به علت عدم کارآیی مناسب درمان های موجود، توجه به درمان های مکمل برای مدیریت و کنترل بیماری در حال افزایش هستند. این مقاله با هدف توصیف رویکرد طب سنتی ایران به این بیماری و نیز بررسی مکانیسم و پیش آگهی آن نوشته شده است. این تحقیق یک مطالعه ی کتابخانه ای است. ابتدا مطالب مربوط به بیماری ویتیلیگو از کتب طب سنتی معتبر استخراج گردید، سپس پایگاه های اطلاعاتی معتبر جهت بررسی آن اطلاعات جست وجو گردید.
    طبق آموزه های طب سنتی ایرانی بدن هر انسان از چهار خلط تشکیل شده است که هرکدام از آن ها دارای ویژگی های کمی و کیفی منحصربه فرد می باشند و هرگونه افزایش یا نقصان در یکی از این اخلاط می تواند به ایجاد بیماری منجر شود. تغییر در کمیت «خلط بلغم» ازجمله عوامل اصلی ایجادکننده ی بیماری «بهق ابیض» است که علائم آن می تواند با بیماری «ویتیلیگو» هم خوانی داشته باشد.
    کلیدواژگان: ویتیلیگو، طب سنتی ایران، گیاهان دارویی
|
  • Alireza Firooz Page 61
  • Sepideh Rahmani, Gholamreza Askari, Mehdi Sadeghian, Motahareh Heidari Page 63
    Background And Aim
    Acne is one of the most common diseases among young individuals. Controversial findings are reported about the effect of glycemic index (GI) and glycemic load (GL) of the diet on acne vulgaris. The aim of this study was to investigate the effect of GI and GL of diet on severity of acne.
    Methods
    All relevant studies on effects of GI or GL on acne published up to December 2016 were collected using PubMed, Google Scholar, Science direct, Ovid and Cochrane library.
    Results
    Of 714 articles in our initial research, 6 interventional and 3 case-control studies were included.
    Case-control studies revealed that patients with acne vulgaris consumed diets with a higher GI rather than control group. Intervention with a low GI diet reduced lesion counts and improved the severity of acne as well as insulin sensitivity compared with those under high GI diet.
    Conclusion
    Overall, a diet with low GI and GL could improve acne severity and inflammatory lesions.
    Keywords: acne vulgaris, glycemic index, glycemic load
  • Sadegh Abedi, Mohammad Hasan Davazdah Emamy, Amir Houshang Ehsani, Mehdi Jafari Page 71
    Background And Aim
    Regarding the relatively high prevalence of depression in people with psoriasis, the present study was conducted to determine the role of type D personality and difficulties in emotion regulation in predicting the symptoms of depression in patients with psoriasis.
    Methods
    This study was a descriptive correlational study. Among patients referred to the Dermatology Clinic of Razi Hospital in Tehran from November to January 2016, 60 patients with psoriasis were selected using available sampling method. The research instruments included type D Personality Questionnaire (DS-14 scale), Difficulties in Emotion Regulation Scale (DERS), and Beck Depression Inventory (Second Edition) (BDI-II). Finally, the data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple regression tests.
    Results
    The results of this study showed that there is a significant positive correlation between type D personality and difficulties in emotion regulation with symptoms of depression in patients with psoriasis (P
    Conclusion
    Type D personality traits and difficulties in emotion regulation can affect the psychological consequences of psoriasis, including depression in people with this disease.
    Keywords: psoriasis_type D personality_emotion regulation_depression
  • Kimia Akbari, Farshad Hashemian, Maryam Shie Morteza, Parviz Toosi Page 83
    Background And Aim
    Psoriasis vulgaris is a chronic skin disease which is treated by many systemic or topical drugs. There is no cure for this disease and patients have to take medicaments for a long time, so having knowledge on adverse effects of current medicaments may prevent them and improve treatment process. The aim of this study was to evaluate the incidence of side effects of non biologic systemic drugs in psoriasis.
    Methods
    In this observational study, we evaluated 200 hospital charts of patients with moderate to-severe psoriasis referred to dermatology clinics of Shohada and Loghman Hospitals in Tehran in 2016. SPSS statistical tools were used to determine the percentage of adverse events. Chi square was used to show the association of gender-related complications and student T-test to evaluate age-related complications.
    Results
    %56 of patients were male, %26.5 were 25-34 year-old, with mean age of 42±14.2 years and %83.5 of patients had no family history of psoriasis. 11% of patients were hypertensive. Methotrexate was the most commonly used drug and the most common reported adverse event for it was increasing liver function tests (%6.2 in oral and %21.2 in IM injections). The most common reported adverse event for cyclosporine was increased blood pressure which was seen in 17 patients (15.3%). The most common side effect of acitertin was scaling, observed in 11 (%9.6) of patients. There was no relationship between age and sex of patients and development of side effects.
    Conclusion
    This study showed systemic treatments for psoriasis can change laboratory biomarkers and cause skin eruptions.
    Keywords: psoriasis, non biologic drugs, adverse events
  • Shohreh Emdadi, Sahar Bijari, Fatemeh Rostami, Ziba Bagheri Sahamishoar, Majid Barati, Maryam Farhadian Page 90
    Background And Aim
    Body image is one of the main factors of self efficacy. This study aimed to investigate the relationship between body image and self-efficacy among female students in Hamadan University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out on 408 female students of Hamadan University of Medical Sciences in 2017 with a stratified sampling method. To gather data, we used Multidimensional Body Self-Relation Questionnaire (MBSRQ) and general self-efficacy questionnaire and recorded demographic variables. Data were analyzed with SPSS-21 software using Pearson correlation and linear regression tests.
    Results
    The dimensions of body areas satisfaction and illness orientation were evaluated at relatively desirable and moderate levels, respectively. Student's self-efficacy was also estimated at 60.05% of the mean score of the maximum achievable score at the moderate level. The results of regression analysis showed that the dimensions of the illness orientation, overweight preoccupation, fitness orientation, self-classified weight and appearance evaluation predicted the self-efficacy among the female students. In total, different dimensions of body image explained 14.1% of the variance of self-efficacy.
    Conclusion
    We suggest providing training packages about body image dimensions improvement to enhance the self-efficacy of university female students.
    Keywords: body image, female, self-efficacy, students
  • Sara Sharifipour, Mohammad Hassan Dvazdahemami, Maryam Bakhtiari, Abolfazl Mohamadi, Mohesn Saberi Page 100
    Background And Aim
    Trichotillomania (hair pulling disorder) is a chronic disorder, characterized by frequent hair pulling leading to hair loss. This disorder despite having multiple physical, economic and social consequences, is less likely to be diagnosed and treated. In the present study, we investigated the efficacy of emotion regulation therapy (ERT) on symptom’s severity, anxiety, depression, stress and quality of life in individuals with trichotillomania.
    Methods
    Six patients were selected by available sampling method, and Massachusettes General Hospital (MGH-HPS) scale, Depression, Anxiety, Stress-DASS-21 scale, WHOQOL-26 Quality of Life questionnaire, and DERS Emotion Regulation questionnaire were used. Gross 8-session protocol (each session 90 minutes) was delivered on a weekly basis for each participant individually. Data were analyzed by visual analysis, percent of recovery, Freidman nonparametric test and Wilcoxon test.
    Results
    ERT lead to significant reduction in symptoms of hair pulling, depression, anxiety, stress, difficulty in regulating emotion and improved quality of life in patients with trichotillomania.
    Conclusion
    ERT significantly improves emotional problems and symptoms of hair pulling in the patients with trichotillomania. As a result, this treatment can be used as an effective treatment for this disorder.
    Keywords: trichotillomania, emotion regulation therapy, depression, anxiety, stress, quality of life
  • Elham Zareie, Roodabeh Bahramsoltani, Parisa Heidari, Leyla Shirbeigi Page 111
    Vitiligo is a common disorder in skin pigmentation and has an important role in patient’s quality of life. It may also cause severe emotional stress which makes its treatment necessary. As conventional therapeutic strategies are ineffective, there is an increasing tendency to use complementary medicine in the management of vitiligo. This article has been written with the aim of describing Iranian Traditional Medicine (ITM) approach to vitiligo mechanisms, prognosis and natural therapeutics. It is a product of a library study in the main ITM references and also related articles using mentioned keywords.
    According to ITM text books human body consists of four substantial humors, each has a very specific quality and quantity. Any excess or deficit of these humors may result in different disorders. Changing in phlegm humor and also improper function of “expulsive faculty” are the main causes of vitiligo from the viewpoint of ITM.
    Keywords: vitiligo, Iranian Traditional Medicine, medicinal plants
  • Siavash Mohammadzadeh Shanehsaz Page 120
    Recently, a new technology called nano-fractional radiofrequency has been developed in the treatment of skin rejuvenation. This novel technology can reduce side effects and recovery time due to the smaller pin size. The clinical trials have reported the effectiveness and safety of this new technology for treating many skin disorders such as rhytides, acne erythema, scarring, rosacea, striae and skin laxity. Despite its growing usage in aesthetic fields many clinical trials are needed to evaluate the effectiveness of this novel technology.
    Keywords: nano-fractional radiofrequency, aesthetic dermatology, technology