فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 444 (هفته چهارم مهر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • سید محمد هاشمی، علیرضا فیروزفر، پریسا حاج حیدری، قاسم یادگارفر، منیژه دانش، پوریا شورشی صفحات 1074-1079
    مقدمه
    سندرم کرونری حاد، مجموعه ی علایمی است که به دنبال پارگی پلاک آترواسکلروتیک یا ترومبوزهای سوار شده بر آن در عروق کرونر قلبی ایجاد می شوند. این مطالعه، با هدف بررسی توزیع آناتومیک ضایعات عروق کرونری و بررسی ارتباط آن با پیامدهای قلبی بزرگ در طولانی مدت (Major adverse cardiac events یا MACE) در بیماران سندرم حاد کرونری بدون صعود قطعه ی ST انجام شد.
    روش ها
    در مطالعه ی آینده نگر حاضر، بیماران مراجعه کننده با علایم سندرم حاد کرونری بررسی و طی 5 سال بعد با استفاده از پرسش نامه ی MACE پی گیری شدند.
    یافته ها
    90 بیمار مورد مطالعه، میانگین سنی 6/60 ± 3/11 سال داشتند. 4/74 درصد شرکت کنندگان مرد بودند، 0/60 درصد مبتلا به فشار خون و 4/34 درصد مبتلا به دیابت بودند. از 98 ضایعه ی یافت شده، Left anterior descending (LAD)، بیشترین شیوع درگیری (0/46 درصد) را داشت. پس از آن، شیوع درگیری در شریان های Left circumflex (LCX) و Right coronary artery (RCA) هر کدام 25/3 درصد بود. پی گیری ها نشان داد که 2/32 درصد از بیماران، دچار حداقل یکی از عوارض MACE شدند که بیشتر این عوارض (0/38 درصد)، مربوط به شریان LAD بود. بیشترین پیامد (3/23 درصد)، مربوط به بازگشایی مجدد عروق کرونر بود، اما ارتباط معنی داری بین عروق کرونر و خطر بروز MACE یافت نشد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، نسبت توزیع ضایعات عروق کرونر و خطر وقوع MACE مشخص شد. بیشترین پیامد در طی 5 سال پس از آنژیوپلاستی، بازگشایی مجدد این عروق می باشد که در پی گیری و درمان این بیماران، کمک شایانی به متخصصین بالین می کند.
    کلیدواژگان: سندرم کرونری حاد، شریان کرونر، آنژیوگرافی، پیش آگهی، آترواسکلروز
  • حوریه انصاری، پرستو گلشیری، سیده رکسانا مستجاب الدعواتی صفحات 1080-1087
    مقدمه
    خشونت علیه زنان و همسرآزاری، یکی از معضلات بهداشت روان در زنان است که در همه ی کشورها وجود دارد. عدم توجه به این مشکل، می تواند صدمات جبران ناپذیری به سلامت روان مادران و کودکان وارد نماید.
    روش ها
    مطالعه ی مقطعی حاضر، در نمونه ی 385 نفری از زنان متاهل منطقه ی کرچگان شهرستان لنجان در سال های 95-1394 انجام شد. اطلاعات مورد نیاز، با استفاده از دو پرسش نامه شامل اطلاعات مربوط به میزان خشونت و همچنین، سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد زنان نسبت به خشونت خانگی (همسرآزاری) و مهارت های ارتباطی آنان جمع آوری گردید.
    یافته ها
    نمره ی آگاهی زنان نسبت به همسرآزاری 90/2 ± 62/7 بود؛ بر این اساس، اطلاع زنان نسبت به موضوع همسرآزاری از حد متوسط بیشتر بود. رابطه ی معنی داری میان میزان خشونت و یکسان یا متفاوت بودن سطح تحصیلات زوجین دیده نشد (500/0 = P). خشونت کل و اجزای آن، با مهارت ارتباطی کل و مهارت کلامی رابطه ی معکوس و معنی داری داشت (050/0 > P). همچنین، میزان خشونت فیزیکی با تعداد فرزندان و مهارت بازخورد زنان رابطه ی مستقیم و با سطح تحصیلات شوهران و مهارت کلامی زنان، رابطه ی معکوس نشان داد.
    نتیجه گیری
    استفاده از مهارت های ارتباطی، تنش ها و مشاجره ی بین زوجین را می کاهد یا حداقل به زمان بهتری موکول می نماید. بدیهی است که مهارت کلامی، عمده ترین و موثرترین روش در برقراری و مدیریت ارتباطات است. یافته های مطالعه ی حاضر، نشان می دهد که تقویت مهارت های ارتباطی زنان، می تواند به کاهش خشونت، به ویژه خشونت های فیزیکی علیه آنان منجر شود.
    کلیدواژگان: خشونت، زنان، همسرآزاری، شیوع
  • سید تقی هاشمی، بابک علی کیایی، داریوش مرادی فارسانی، فروغ امیدی صفحات 1088-1093
    مقدمه
    اختلال الکترولیت، یک عارضه ی شایع در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه است که به منظور تشخیص به موقع آن، غلظت گازهای خونی اندازه گیری می گردد؛ خون گیری های مکرر از این بیماران، احتمال بروز عوارض ثانویه و عفونت را افزایش می دهد. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین ارتباط شاخص های گازهای خون شریانی با شاخص های گازهای ترشحات بزاق در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه به انجام رسید.
    روش ها
    در یک مطالعه ی مقطعی، 120 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان الزهرای (س) اصفهان در سال 1395 انتخاب شدند. با نمونه گیری از خون و بزاق بیماران، pH و غلظت گازهای خون و بزاق شامل Partial pressure of carbon dioxide (PCO2)، Bicarbonate (HCO3) و Partial pressure of oxygen (PO2) در بیماران اندازه گیری و مقایسه گردید.
    یافته ها
    بین pH، PCO2، HCO3 و PO2 خون و بزاق، همبستگی مستقیم و معنی داری به ترتیب به مقدار 25/0، 74/0، 72/0 و 58/0 وجود داشت و در تمامی موارد، بین شاخص های گازهای خون و بزاق رابطه ی مستقیم و معنی داری وجود داشت (050/0 > P برای همه).
    نتیجه گیری
    بین غلظت گازهای خون شریانی و بزاق، همبستگی مستقیم و معنی داری وجود داشت و احتمال آن می رود که بتوان با آنالیز عوامل الکترولیتی در بزاق، احتمال بروز اختلالات الکترولیتی را در بیماران پیش بینی نمود و از این طریق، از میزان اعمال تهاجمی و بروز عوارض ثانویه ی ناشی از خون گیری های مکرر در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه کاست، اما با توجه به کمبود مطالعات، پیشنهاد می گردد مطالعات بیشتری در این زمینه انجام گیرد.
    کلیدواژگان: گازهای خونی، بزاق، اختلال آب و الکترولیت، بخش مراقبت های ویژه
  • مجید برکتین، شهرزاد مرتضوی، زهرا تیموری، سید محمد هاشمی، محمدرضا مرآثی صفحات 1094-1100
    مقدمه
    بیماری های واسکولار و اختلالات شناختی دو مشکل سلامت شایع در بین افراد سالمند است. همراهی بیماری های قلبی - عروقی و اختلالات شناختی در افراد سالمند بسیار بیان شده است و مطالعات کمتری تغییرات شناختی را در این بیماران در یک بازه ی زمانی مورد بررسی قرار داده است. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی وضعیت شناختی بیماران بالای 65 سال تحت آنژیوگرافی عروق کرونری بود.
    روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه ی هم گروهی آینده نگر بود که بر روی بیماران تحت آنژیوگرافی عروق کرونر در سال های 95-1394 در بیمارستان های شهید چمران و سینای اصفهان انجام شد. در ابتدا، آزمون هایNeuropsychiatry unit cognitive assessment tool (NUCog)، Tower of London (TOL)، Mini- mental status exam (MMSE) و Color trail test (CTT) برای کلیه ی بیماران تکمیل گردید. سپس، کلیه ی بیماران پس از مدت یک سال با استفاده از این سه آزمون، بار دیگر تحت بررسی وضعیت شناختی قرار گرفتند و نتایج حاصل از آن، از طریق نرم افزار SPSS با یکدیگر مقایسه شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، 85 بیمار با میانگین سنی 30/5 ± 78/65 سال بررسی شدند که 9/85 درصد آن ها مرد بودند. میانگین نمره ی کسب شده از آزمون NUCog در ابتدا و انتهای مطالعه، تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشت (670/0 = P). میانگین نمره ی کسب شده از آزمون MMSE در ابتدا و انتهای مطالعه، با یکدگیر تفاوت معنی داری داشت (030/0 = P). میانگین نمره ی کسب شده از آزمون TOL (001/0 > P) و همچنین، میانگین زمان این آزمون در ابتدا و انتهای مطالعه (020/0 = P) با یکدیگر تفاوت آماری معنی داری داشتند. میانگین نمره ی کسب شده از آزمون CTT در ابتدا و انتهای مطالعه، در CTT1 بیانگر بهبود معنی دار (007/0 = P) و در CTT2 غیر معنی دار (220/0 = P) بود.
    نتیجه گیری
    به طور کلی، وجود بیماری های قلبی- عروقی، به خصوص بیماری های عروق کرونری در افراد سالمند، در گذر زمان موجب پیشرفت اختلالات شناختی در این افراد می شود.
    کلیدواژگان: اختلالات شناختی، آنژیوگرافی عروق کرونری، بررسی پی گیری
  • نسیم نمیرانیان، غزال حسن پور، وحید سیدمعلمی، محمود وکیلی صفحات 1101-1106
    مقدمه
    اختلالات خواب، از شکایات شایع افراد جامعه است. اختلالات خواب در جمعیت دانشجویان، می تواند بر عملکرد آموزشی، خلق، شناخت و اعتماد به نفس افراد تاثیر بگذارد. مطالعات مختلف، نظرات متنوعی در مورد تاثیر ورزش و فعالیت فیزیکی بر کیفیت خواب دارند. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی اختلالات خواب در میان دانشجویان رشته های مختلف غیر پزشکی و ارتباط آن با میزان فعالیت فیزیکی این دانشجویان بود.
    روش ها
    مطالعه ی حاضر، از نوع مقطعی بود که بر روی 250 نفر از دانشجویان غیر پزشکی دانشگاه یزد در سال های 96-1395انجام شد. تعداد 25 دانشجو به صورت تصادفی از ده رشته ی غیر پزشکی انتخاب شدند و پرسش نامه های The Iranian version of international physical activity questionnaire (IPAQ) و Pittsburgh sleep quality index (PSQI) را تکمیل کردند.
    یافته ها
    افراد شرکت کننده در مطالعه ی حاضر، میانگین سنی 65/1 ± 95/19 سال داشتند. 129نفر (6/51 درصد) از شرکت کنندگان مرد و 121 نفر (4/48 درصد) زن بودند. بین میزان اختلال خواب و فعالیت افراد مورد مطالعه، ارتباط معنی داری مشاهده نشد (25/0 = P). میزان فعالیت بدنی در خانم ها به صورت معنی داری کمتر از آقایان بود (001/0 > P). شدت اختلال خواب در خانم ها و آقایان، تفاوت معنی داری نداشت (065/0 = P). میزان فعالیت فیزیکی (013/0 = P) و شدت اختلال خواب (004/0 = P)، به صورت معنی داری در رشته های مختلف متفاوت بود.
    نتیجه گیری
    میزان اختلال خواب با فعالیت افراد ارتباط معنی دار آماری ندارد. همچنین، میزان اختلال خواب در میان زنان و مردان به صورت معنی داری متفاوت نیست. میزان فعالیت فیزیکی و شدت اختلال خواب در رشته های غیر پزشکی متنوع به صورت معنی داری با یکدیگر متفاوت است.
    کلیدواژگان: اختلال خواب، فعالیت بدنی، فعالیت فیزیکی، خواب، دانشجو
  • حمید حاجی غلام سریزدی، امید آقاداودی، امیر شفا، امین سلطانی هفشجانی صفحات 1107-1112
    مقدمه
    شکاف لب، یکی از شایع ترین ناهنجاری های مادرزادی در جهان می باشد. به تازگی، افزایش قابل توجهی در استفاده از روش های موضعی دیده می شود. در این زمینه، اپیوئیدها شایع ترین ادجوانت ها می باشند، اما ایمنی و کارایی آن ها به طور گسترده در کودکان کاندیدای ترمیم شکاف لب مطالعه نشده است. بنابراین مطالعه ی حاضر با هدف بررسی و مقایسه ی تاثیر پتیدین وریدی با پتیدین موضعی در بلوک دو طرفه ی عصب اینفرا اربیتال در جراحی ترمیم شکاف لب انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی آینده نگر، تصادفی و دو سو کور، 40 کودک کاندیدای ترمیم شکاف لب به دو گروه اختصاص یافتند. در هر دو گروه، مارکائین به صورت تزریق اینفرا اوربیتال تجویز شد، اما پتیدین، در یکی از گروه ها به صورت موضعی و در گروه دیگر به صورت تزریق داخل وریدی تجویز گردید. داده های هر دو گروه بررسی و طی آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز درد در گروه پتیدین موضعی 87/1 ± 15/5 و در گروه پتیدین وریدی، 10/2 ± 85/5 بود (21/0 = P). تفاوت معنی داری در نیاز به مسکن بعد از عمل بین گروه های مورد مطالعه وجود نداشت (05/0 < P). عوارض جدی در دو گروه دیده نشد.
    نتیجه گیری
    تفاوت معنی داری در افزودن پتیدین به مارکائین و تزریق داخل وریدی پتیدین از نظر امتیاز درد پس از عمل، طول مدت بستری و نیاز به مسکن بعد از عمل وجود نداشت. اگر چه عوارض جدی یافت نشد، اما تزریق داخل وریدی پتیدین برای ترمیم شکاف لب در کودکان پیشنهاد نمی شود.
    کلیدواژگان: بلوک عصب، بیهوشی، کودکان، شکاف لب، درد بعد از عمل
  • سیاوش وزیری، فیض الله منصوری، رامین عبیری، امیرهوشنگ الوندی، سید حمیدرضا مرتضوی، کمال احمدی، مریم میرزایی، محسن عزیزی صفحات 1113-1119
    مقدمه
    یکی از شایع ترین عفونت های بیماران در بخش مراقبت های ویژه با میزان مرگ و میر بالا، پنومونی وابسته به ونتیلاتور است. هدف از انجام این مطالعه، تعیین فراوانی بتالاکتامازهای طیف گسترده در ایزوله های Klebsiella pneumonia جدا شده از نمونه های پنومونی وابسته به ونتیلاتور در کرمانشاه بود.
    روش ها
    این مطالعه، بر روی نمونه های لوله ی تراشه ی بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه صورت گرفت. پس از جمع آوری نمونه ها، 57 ایزوله ی Klebsiella pneumonia با استفاده از روش های استاندارد باکتری شناسی و بیوشیمیایی تایید شدند. پس از سنجش حساسیت آنتی بیوتیکی به روش انتشار دیسک، وجود آنزیم های Extended spectrum beta-lactamases (ESBL) از نظر فنوتیپی به روش آزمایش دیسک ترکیبی مشخص شد. فراوانی ژن های ESBL با استفاده از پرایمرهای اختصاصی آن ها و روش Polymerase chain reaction (PCR) تعیین شد.
    یافته ها
    از مجموع 57 ایزوله ی Klebsiella pneumonia، 22 ایزوله (6/38 درصد) با استفاده از روش فنوتیپی مولد ESBL تشخیص داده شدند. آزمایش PCR نشان داد ژن SHV با 6/31 درصد بیشترین فراوانی ژنوتیپی را داشت. بیشترین میزان مقاومت در برابر سفتریاکسون، کوتریموکسازول (9/78 درصد) و همچنین، کمترین میزان مقاومت در برابر کولیستین (5/3 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به مقاومت بالای ایزوله های Klebsiella pneumonia جدا شده از نمونه های بیماران مبتلا به پنومونی وابسته به ونتیلاتور نسبت به سفالوسپورین های نسل سوم و شیوع سویه های مولد ESBL در بین این دسته از بیماران، شناسایی سویه های مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف و انتخاب آنتی بیوتیک های مناسب جهت درمان این بیمارن امری ضرورری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: پنومونی وابسته به ونتیلاتور، الگوی مقاومت باکتریایی، بخش مراقبت ویژه
|
  • Seyed Mohammad Hashemi, Alireza Firouzfar, Parisa Hajheidari, Ghasem Yadegarfar, Manizheh Danesh, Pouria Shoureshi Pages 1074-1079
    Background
    Rupture of an atherosclerotic plaque or endothelial erosion with superimposed thrombosis in coronary arteries are primary causes of acute coronary syndromes. This study aimed to evaluate the anatomic distribution of culprit lesions by coronary territories, also to find any association between long-term outcomes and culprit lesion location in patients with non-ST-segment elevation acute coronary syndrome (NSTE-ACS).
    Methods
    Patients presented at the emergency room of a tertiary cardiac center with symptoms suggestive of ACS, possible candidates for elective coronary angiography (CAG), were enrolled and followed up every year for five years for major adverse cardiac events (MACEs).
    Findings: The subjects had a mean age of 60.6 ± 11.3 years, whom 74.4% were men. CAG revealed that among 98 lesions in coronary arteries, the left anterior descending (LAD) artery was the most common accused artery with frequency of 46%. Five-year follow-up results showed that 32.2% of patients experienced MACE which developed more in the LAD (38%) and then the right coronary artery (RCA) territories (27.6%) with no significant differences between other territories.
    Conclusion
    Although we found no significant differences between MACEs scores in different groups of coronary territories, but cardiologists may be able to plan follow-ups by the primary lesion. According to our study, the most frequent MACE was repeated percutaneous coronary intervention (PCI), which showed the importance of intervention in early diagnose, follow-up and treatment. Further studies with higher sample sizes are needed to show the prognostic value of culprit lesion territory in patients with ACS.
    Keywords: Acute coronary syndrome, Atherosclerosis, Coronary arteries, Angiography, Prognosis
  • Hourieh Ansari, Parastoo Golshiri, Seyedeh Roxana Mostajaboldavati Pages 1080-1087
    Background
    Violence against women as domestic violence is a mental health problem in women, present in all countries. Overlooking this problem could entail irremediable harms to mother and child health.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 385 married women from Karchagan-Lenjan, Iran, during 2015-2016. Needed information were gathered via using two questionnaires involving violence dimension and measurements on knowledge, attitude, and action of women toward domestic violence and their communication skills, as well.
    Findings: Mean score (SD) of women’s knowledge toward domestic violence was 7.62 ± 2.90 and was higher than average. No significant difference was seen between mean extent of violence in couples with equal level of education and couples with different levels of education (P = 0.500). Total violence and its components had reverse significant association with total communication skills and verbal skills (P
    Conclusion
    Using communication skills could lower couple contention or, at least, defer it to a better time. Obviously, verbal skill is the most important and effective way in establishing and management of relations. Our findings show that improving the communication skills in women could reduce the violence, especially physical violence, against them.
    Keywords: Violence, Women, Domestic violence, Prevalence
  • Seyed Taghi Hashemi, Babak Alikiaii, Darioush Moradi-Farsani, Forough Omidi Pages 1088-1093
    Background
    Electrolytes imbalance is one of the most prevalent complications among the patients hospitalized in intensive care unit (ICU) and for early detection of it, concentrations of blood gases are measured. But, phlebotomy is related to secondary complications such as infection in these patients. This study aimed to determine the relationship between the concentrations of blood gases and saliva gases in patients hospitalized in internal care units.
    Methods
    This was a cross-sectional study in internal care units of Alzahra hospital, Isfahan, Iran during 2015-2016. 120 patients admitted in internal care unit were selected and amounts of blood gases including pH, partial pressure of carbon dioxide (PCO2), bicarbonate (HCO3), and partial pressure of oxygen (PO2) were measured in blood and saliva and compared between the two samples.
    Findings: There were statistically significant direct correlation between the amounts of pH, PCO2, HCO3, and PO2 in blood and saliva (Pearson correlation coefficient of 0.25, 0.74, 0.72, and 0.58, respectively) (P
    Conclusion
    The direct correlation between the concentration of blood and saliva gases suggests that water-electrolyte imbalance probably can be predicted via measuring gases concentration in saliva. This can decrease interventional procedures and finally decrease secondary complications due to repeated phlebotomy in patients hospitalized in intensive care units. More studies are recommended.
    Keywords: Blood gas, Saliva, Water-electrolyte imbalance, Intensive care unit
  • Majid Barekatain, Shahrzad Mortazavi, Zahra Teimouri, Seyed Mohammad Hashemi, Mohammadreza Maracy Pages 1094-1100
    Background
    Vascular diseases and cognitive impairment are prevalent in elder people. Association between cardiovascular diseases and cognitive dysfunction is reported in previous studies and there are limited studies followed patients with cardiovascular diseases for cognitive functions. This study aimed to evaluate patients with coronary artery diseases and over 65 years of age for cognitive function.
    Methods
    This was a prospective cohort study on patients undergoing coronary artery angiography in Sina and Chamran hospitals, Isfahan City, Iran, during 2015-2016. At first, Neuropsychiatry Unit Cognitive Assessment Tool (NUCog), Tower of London (TOL) test, Color Trail Test (CTT) and Mini-Mental Status Exam (MMSE) were done for all participants and after one year, these patients were again evaluated for cognitive function.
    Findings: 85 patients with mean age of 65.78 ± 5.30 years were evaluated; of them, 85.9% were men. The mean score of NUCog test was not statistically different between the beginning and end of the study (P = 0.670). The mean scores of MMSE and TOL tests and also the mean time of TOL test were statistically different between the first and second evaluation (P = 0.030, P = 0.020, and P
    Conclusion
    Generally, presence of cardiovascular disease especially coronary artery disease can deteriorate cognitive function in elder patients over times.
    Keywords: Cognitive impairments, Coronary angiography, Follow-up studies
  • Nasim Namiranian, Ghazal Hasapour, Vahid Seyedmoallemi, Mahmood Vakili Pages 1101-1106
    Background
    Sleep disorder is a usual complaint of general population. Sleep disorders can affect college students’ educational functioning, mood, cognition, and self-esteem negatively. Different studies have various opinions about the effects of exercise and physical activity on sleep quality. The aim of the current study was to assess sleep status in non-medical students.
    Methods
    This was an analytic cross-sectional study conducted on 250 non-medical students in Yazd University, Iran, during 2016-17. 25 students were chosen randomly of each of 10 different non-medical majors and filled the Iranian version of International Physical Activity Questionnaire (IPAQ) and Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI) questionnaire.
    Findings: Participants had mean age of 19.95 ± 1.65 years. 129 cases (51.6%) were boys and 121 cases (48.4%) were girls. There was no significant association between sleep disorders and body activity in studied population (P = 0.250). Girls’ Body activity was significantly less than boys’ (P
    Conclusion
    Results of current study show that the rate of sleep disorder does not have significant association with physical activity. In addition, the rate of sleep disorders is not significantly different between boys and girls. Rate of physical activity and sleep disorder severity were significantly different among various non-medical majors.
    Keywords: Sleep disorder, Physical activity, Sleep, Students
  • Hamid Hajigholam-Saryazdi, Omid Aghadavoudi, Amir Shafa, Amin Soltani-Hafshejani Pages 1107-1112
    Background
    Cleft lip is one of the most common congenital anomalies in the world. There has been recently a considerable increase in use of local methods. In this regard, opioids are the common adjuvants but their safety and efficacy have not been studied extensively in children undergoing cleft lip repair. Therefore, we aimed to investigate the efficacy of local pethidine in comparison with intravenous pethidine in patients undergoing bilateral infraorbital nerve block.
    Methods
    In this prospective, randomized, double-blind study, 40 children undergoing cleft lip repair allocated randomly to two groups. Group 1 received infraorbital injection of Marcaine and pethidine; and group 2 received infraorbital injection of Marcaine and intravenous pethidine. Statistical analysis was performed using SPSS software.
    Findings: The mean pain score was 5.15 ± 1.87 and 5.85 ± 2.10 in groups 1 and 2, respectively (P = 0.21). There was no significant difference in postoperative analgesic requirements between the groups (P > 0.05). There were no major complications in both groups.
    Conclusion
    There was no significant differences between addition of pethidine to Marcaine and intravenous injection of pethidine in terms of postoperative pain score, duration of hospitalization, and postoperative analgesic requirements. Although no major complications were found, intravenous injection of pethidine is not suggested for cleft lip repair in children.
    Keywords: Nerve block, Pediatric, Anesthesia, Cleft lip, Postoperative pain
  • Siavash Vaziri, Faizullah Mansouri, Ramin Abiri, Amirhooshang Alvandi, Seyed Hamidreza Mortazavi, Kamal Ahmadi, Maryam Mirzaei, Mohsen Azizi Pages 1113-1119
    Background
    One of the most common infections in patients with high mortality rate is ventilator-dependent pneumonia. This study aimed to determine the frequency of extended spectrum beta-lactamase (ESBL) in Klebsiella pneumonia isolated from patients with ventilator-associated pneumonia in Kermanshah City, Iran.
    Methods
    This study performed on tracheal tube samples of patients admitted to the intensive care units. After collecting specimens, 57 Klebsiella pneumonia isolates were confirmed via standard bacteriological and biochemical tests. After antibiotic susceptibility testing by using disk diffusion method, the presence of ESBL phenotype was determined via combined disk test. The frequency of ESBL genes was determined by using their specific primers and polymerase chain reaction (PCR) method.
    Findings: From 57 isolates of Klebsiella pneumonia, 22 (38.6%) were positive for ESBL, phenotypically. The highest genotype frequency was shv gene (31.6%) determined via PCR test. The highest resistance was to ceftriaxone and co-trimoxazole (78.9%), and the lowest resistance was to colistin (3.5%).
    Conclusion
    Considering the high resistance of Klebsiella isolated from samples of patients with ventilator- associated pneumonia against third-generation cephalosporin and the prevalence of ESBL-producing strains among these patients, identification of isolates with ESBL and suitable antibiotic selection for the treatment of this patients seem to be necessary.
    Keywords: Ventilator-Associated Pneumonia, Antibacterial drug resistance, Intensive care unit