فهرست مطالب

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:25 Issue: 112, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/09/05
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سیمین قینی، ساره فرشادفر، جمال حسینی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    برونشیولیت حاد شایع ترین علت بستری شیرخواران و کودکان کمتر از دو سال در زمستان و هنگام شیوع بیماری می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر تک دوز عضلانی دگزامتازون در کاهش علائم و دوره ی برونشیولیت حاد در شیرخواران زیر 2 سال بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه که از نوع کار آزمایی بالینی دو سو کور بود، نمونه گیری به روش در دسترس و تصادفی انجام شد. نمونه های مورد مطالعه شامل شیرخواران زیر دو سال مراجعه کننده به بیمارستان محمد کرمانشاهی با تشخیص برونشیولیت بودند و به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده ی دگزامتازون 1 میلی گرم / وزن و پلاسبو تقسیم شدند. پیامد اولیه (primary outcome) RDAI (ابزار تعیین دیسترس تنفسی)
    4 ساعت بعد از ورود و پیامد ثانویه (secondary outcome) درجه RDAI ، 7 روز بعد از ورود بود.
    یافته ها
    در هنگام ورود میانگین RDAI، برای گروه دگزامتازون و پلاسبو به ترتیب (49/1±4) و (4/1±29/4) بود و از نظر آماری اختلاف معنی داری نداشت (05/0P>). در حالی که 4 ساعت بعد از ورود در گروه دگزامتازون (2/1±7/1) و در پلاسبو (07/1±66/3) و در 7 روز بعد از ورود به ترتیب (4/0±5/0) و (17/0±85/0) بود که هر دو اختلاف آماری معناداری (05/0P<) را نشان می دهند.
    نتیجه
    بر اساس نتایج مطالعه به نظر می رسد تجویز تک دوز عضلانی دگزامتازون در شیرخواران با برونشیولیت حاد می تواند در کاهش درجه RDAI، 4 ساعت و 7 روز بعد از ورود موثر باشد.
    کلیدواژگان: دگزامتازون، برونشیولیت، درجه RDAI(ابزار تعیین دیسترس تنفسی)، شیرخوار
  • معصومه میر معصومی، سارا عزیزیان، خشایار مدرسی فر، حمیده مروج، حسن نیک نژاد صفحات 10-20
    زمینه و هدف
    اخیرا نشان داده شده است که استفاده از محیط کشت رویی پرده آمنیون در درمان بیماری سرطان می تواند تاثیرگذار باشد. در این مطالعه اثر محیط کشت رویی پرده آمنیون بر روی فعالیت Hsp90 و بیان Cdk4 در سلول های سرطانی بررسی شده است.
    روش بررسی
    ابتدا دو رده سلول سرطانی HeLa و MDA-MB-231 به مدت 24 ساعت با محیط کشت رویی پرده آمنیون تیمار شدند. سپس درصد زیست پذیری این سلول ها با استفاده از آزمون MTT بررسی شد. به منظور بررسی تاثیر محیط کشت رویی پرده آمنیون روی چرخه سلولی سلول های سرطانی میزان بیان Cdk4 از آزمون ایمنوسیتوشیمی استفاده شد. سپس با استفاده از روش RT-PCR میزان بیان ژن Hsp90α(aa1) قبل و بعد از تیمار سلول های سرطانی مطالعه شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون MTT نشان داد که زیست پذیری سلول های سرطانی پس از قرارگیری در معرض محیط کشت رویی پرده آمنیون کاهش می یابد. نتایج حاصل از ایمونوسیتوشیمی نشان دهنده ی کاهش بیان پروتئین Cdk4 سلول های سرطانی پس از تیمار بود. بررسی بیان ژن Hsp90 با استفاده از RT-PCR حاکی از کاهش بیان آن در سلول های سرطانی تحت تاثیر محیط کشت رویی پرده آمنیون بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده، محیط کشت رویی سلول های بنیادی پرده آمنیون علاوه بر کاهش زیست پذیری سلول های سرطانی، منجر به القای آپوپتوز از طریق مهار بیان ژن Hsp90 و همچنین کاهش بیان کلاینت آن، Cdk4 می شود. با توجه به نتایج، به نظر می رسد که مهار Hsp90 می تواند یکی از مکانیسم های احتمالی برای خاصیت ضد سرطان پرده آمنیون باشد.
    کلیدواژگان: پرده آمنیون، آپوپتوز، Hsp90، سرطان
  • زینال سلمان پور، مینو احمدی نژاد، داود بشاش، محسن حمیدپور، سیما ذوالفقاری، فرزانه احمدی صفحات 21-29
    زمینه و هدف
    ترومبوز عمقی وریدی (DVT) یکی از اشکال شایع ترومبوآمبولی وریدی (VTE) است. نقص پروتئین های ضد انعقادی طبیعی در این بیماری از علل اصلی بروز آن است. در این مطالعه میزان شیوع نقایص پروتئین های S، C، آنتی ترومبین و میزان مقاومت به پروتئین C فعال (APC-R) در بیماران سرپایی، بستری و یا هر دو که به ترومبوز عمقی وریدی مبتلا بودند و به سازمان انتقال خون ایران مراجعه کرده بودند، بررسی شده و با یافته های سایر مطالعات مقایسه گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی و گذشته نگر جهت بررسی وجود نقص در پروتئین های طبیعی انعقادی همچون پروتئین های S، C، آنتی ترومبین و پروتئین C فعال (APC-R) روی 656 فرد مبتلا به ترومبوز عمقی وریدی انجام شد. بعد از حذف بیماران دارای عوامل خطر اکتسابی ابتلا به ترومبوز از این مطالعه، نقایص پروتئین های ضد انعقادی طبیعی شامل پروتئین S، C، آنتی ترومبین و میزان APC-R بر روی 141 بیمار مبتلا به ترومبوز عمقی وریدی بررسی شد. نتایج این مطالعه با استفاده از آماره Z با نتایج سایر مطالعات مقایسه شد.
    یافته ها
    نقص PS با 7/12درصد شایع ترین نقص بود. در جایگاه دوم نقص APC-R قرار داشت که 9/4درصد موارد را شامل می شد. نقایص AT و PC به ترتیب با شیوع 8/2درصد و 1/2 درصد کمترین شیوع را در مبتلایان به ترومبوز عمقی وریدی داشتند.
    نتیجه گیری
    نقص پروتئین S شایع ترین نقص پروتئین های ضد انعقادی در مبتلایان به ترومبوز عمقی وریدی مراجعه کننده به سازمان انتقال خون ایران است. این یافته با یافته های مطالعات انجام شده در اکثر کشورهای آسیایی و خاورمیانه همخوانی دارد در حالی که با نتایج بررسی های انجام گرفته در کشورهای غربی همخوان نمی باشد.
    کلیدواژگان: پروتئین های ضد انعقادی، ترومبوز عمقی وریدی، ترومبو آمبولی وریدی
  • محمد علی حسین پور فیضی، نرگس دستمالچی، ناصر پولادی، رضا صفر علیزاده، پروین آذرفام صفحات 30-39
    زمینه و هدف
    سرطان پستان شایع ترین سرطان و اصلی ترین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان می باشد. میزان بقاء برای سرطان پستان درصدی از بیماران که برای دوره ی زمانی خاص بعد از تاریخ تشخیص بیماری زنده می مانند را نشان می دهد. هدف مطالعه ی حاضر تحلیل بقاء در بیماران مبتلاء به سرطان پستان استان آذربایجان شرقی بود.
    روش بررسی
    مطالعه ی حاضر از نوع تحلیلی گذشته نگر است. جامعه ی آماری این مطالعه شامل 79 بیمار مبتلاء به سرطان پستان در استان آذربایجان شرقی بود. اطلاعات ضروری هم چون سن و جنسیت از پرونده ی پزشکی بیماران به دست آمد. سایر اطلاعات از جمله وضعیت حیات بیماران (زنده یا فوت شده) از طریق مصاحبه ی تلفنی تکمیل گردید. میزان بقاء بیماران با روش کاپلان مایر محاسبه شد. اثر متغیر های کمکی هم چون سن تشخیص بیماری بر مدت زمان بقاء بیماران با استفاده از آزمون مانتل-کاکس Log – Rank (Mantel – Cox)بررسی گردید.
    یافته ها
    احتمال بقاء یک، سه و پنج سال به ترتیب 98 درصد، 88 درصد و 82 درصد (Standard Error/SE = 0.013، 0.036، 0.043) محاسبه شد. متغیر کمکی سن در زمان تشخیص بیماری بر بقاء بیماران تاثیر گذار بود و بیماران در سن چهل و بزرگ تر به طور معنی داری میزان بقاء بالاتری نسبت به بیماران با سنین کم تر از چهل داشتند (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    یافته های تحلیل بقاء در مطالعه ی حاضر نشان دهنده ی میزان بقاء مشابه و یا بالاتر برای مبتلایان سرطان پستان استان آذربایجان شرقی در مقایسه با سایر نواحی ایران بود. میزان بقاء در بیماران چهل ساله و بزرگتر به طور معنی داری بیش تر از بیماران با سنین کم تر از چهل به دست آمد. هرچند برای وضوح بیش تر داده ها نیاز به مطالعه بر روی تعداد بیش تری از بیماران وجود دارد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، بقاء، کاپلان مایر
  • عباس قوطاسلو، حسن بوستانی، اسماعیل رستمی، امید کیانی قلعه سردی، محمد هادی صادقیان صفحات 40-49
    زمینه و هدف
    لوسمی لنفوبلاستیک حاد، یک اختلال ناشی از تکثیر بدخیم سلول های نابالغ لنفوئیدی است.
    GRAF GTPase regulator associate with focal adhesion kinase)) به عنوان یک ژن سرکوبگر تومور عمل می کند و در بدخیمی های خونی به وسیله ی ناهنجاری های ژنتیک و اپی ژنتیک غیرفعال می شود. لذا با توجه به اهمیت آن در مطالعه ی حاضر بیان ژن GRAF در بیماران مبتلا به B-ALL مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    نمونه خون محیطی از 60 بیمار مبتلا به B-ALL و 30 فرد سالم به عنوان شاهد گرفته شد.RNA استخراج و cDNA سنتز شد. بیان ژنGRAF به کمک تکنیکReal time PCR بررسی گردید و ارتباط بین بیان ژنGRAF و یافته های آزمایشگاهی و بالینی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بیان ژن GRAF در بیماران نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافته بود (87/0 برابر). تعداد بیمارانی که کاهش بیان ژن GRAF در آنها وجود داشت 4/73 درصد (44 از60 بیمار) بودند. بیان ژن GRAF در زیر گروه های مرفولوژیکی FAB اختلاف چشمگیری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ی حاضر نشان داد بیان ژنGRAF در لوسمی حاد لنفوئیدی مانند لوسمی های حاد میلوئیدی دچار کاهش بیان می شود. این کاهش بیان می تواند موید نقش سرکوب کنندگی تومور برایGRAF در لوسمی های حاد باشد.
    کلیدواژگان: GRAF، لوسمی حاد، Real time PCR، ALL
  • سید نجات حسینی، مسعود وکیلی، فهیمه یاری قلی صفحات 50-58
    زمینه و هدف
    ناهنجاری های شکاف مادرزادی جمجمه و صورت به صورت تغییراتی در ساختار، عملکرد و متابولیسم در هنگام تولد ظهور می کند. هدف از این پژوهش شناسایی دفورمیتی های صورت و جمجمه و میزان ترمیم، عوارض و بررسی همه گیری آن در افراد زیر 18 سال در استان زنجان بود.
    روش بررسی
    در این طرح تمام افراد زیر 18 سال استان زنجان مورد بررسی قرار گرفتند. پس از آن تمامی افراد دارای شکاف های صورت به درمانگاه جراحی پلاستیک بیمارستان آیت الله موسوی ارجاع داده شدند.
    یافته ها
    در مجموع افراد بررسی شده در این مطالعه 87356 نفر و کل افراد با ناهنجاری های صورت شامل 152 نفر و معادل 7/1 نفر به ازای هر هزار نفر بوده است. 2/86 درصد موارد (131 نفر) جهت معالجه مراجعه کرده بودند و 8/13درصد موارد (21 نفر) مراجعه نکرده بودند و 2/32 درصد موارد (49 نفر) نیز جراحی نشده اند. میزان رضایت از عمل جراحی درکل بیماران 36 درصد و عوارض 9/36 درصد بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که ارجاع این بیماران از طریق نظام بهداشتی به مراکز آموزشی- درمانی رضایت بخش نبوده است و در افرادی که مراجعه کرده بودند، تعداد قابل توجهی هیچ عمل جراحی انجام نداده و در آنهایی که جراحی کرده بودند رضایت از عمل جراحی بالا نبوده است. مبتلایان به شکاف کرانیوفاشیال با مشکلات طولانی مدتی درگیر هستند و لازم است زمینه ی رفع مشکلات این بیماران فراهم شود.
    کلیدواژگان: دفورمیتی جمجمه و صورت، ناهنجاری های مادرزادی، زنجان
  • محسن داداشی، سمیه بسطامی، ذکریا اسکندری صفحات 59-71
    زمینه و هدف
    یکی از چالش برانگیزترین مولفه های اعتیاد، ولع و نشانه های مرتبط با مصرف مواد می باشد که اقدامات درمانی را با شکست مواجه کرده و منجر به عود مصرف مواد می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثربخشی تحریک با جریان مستقیم از طریق جمجمه (tDCS) به قشر پیش پیشانی خلفی جانبی چپ (LDLPFC) بر ولع مصرف مواد و نشانه های سوگیری توجه در مردان وابسته به اپیوم بود.
    روش بررسی
    این تحقیق یک مطالعه شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون و گروه کنترل بود. تعداد 44 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (22 نفر) و کنترل (22 نفر) قرار گرفتند. قبل از شروع مداخله درمانی برای گروه آزمایش، هر دو گروه با پرسشنامه های ولع مصرف مواد و آزمون کامپیوتری استروپ هیجان مورد آزمون قرار گرفتند. گروه آزمایش طی 10 جلسه
    20 دقیقه ای توسط دستگاه استیمولاتور با باشدت 2 میلی آمپر تحریک الکتریکی مغز را دریافت نمودند. پس از خاتمه طرح درمانی برای گروه آزمایش، هر دو گروه مورد آزمون پرسشنامه های ولع مصرف مواد و آزمون کامپیوتری استروپ هیجان قرار گرفتند و داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که tDCS آندی قشر پیش پیشانی پشتی جانبی چپ موجب کاهش سطح ولع مصرف و کاهش سوگیری توجه در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل، در افراد وابسته به اپیوم شده بود.و بین آزمودنی های دو گروه آزمایش و کنترل، در نمرات پس آزمون تفاوت معناداری وجود داشت (001/0P<).
    نتیجه گیری
    براساس یافته های این پژوهش tDCS آندی قشر پیش پیشانی پشتی جانبی چپ، تلویحات مهمی در زمینه کاهش ولع مصرف مواد و بهبودی نشانه های سوگیری توجه در افراد وابسته به اپیوم داشته و به عنوان شیوه درمانی موثری جهت استفاده در کلینیک های درمان اعتیاد توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: اعتیاد به اپیوم، tDCS، سوگیری توجه، ولع مصرف
  • معصومه قلی نژاد، علیرضا عبدانی پور، امیر حسین تارمچی، ایرج جعفری انارکولی، علی نیک فر صفحات 72-85
    زمینه و هدف
    تولید بیش از حد رادیکال های آزاد در طی استرس های اکسیداتیو می تواند به بیومولکول های مهم بدن آسیب های جدی وارد نموده و مسیرهای مرگ برنامه ریزی شده سلولی را در بدن فعال نماید. مرگ سلول های عصبی باعث بروز بسیاری از بیماری های مخرب سیستم عصبی می شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آدنوزین بر مهار آپوپتوز در آسیب اکسیداتیو ناشی از هیدروژن پراکسید در سلول های بنیادی عصبی مشتق از سلول های استرومایی مغز استخوان بود.
    روش بررسی
    سلول های بنیادی عصبی مشتق از سلول های استرومایی مغز استخوان با دوز های مختلف آدنوزین برای مدت 48 ساعت تیمار شدند سپس به مدت 30 دقیقه در معرض 125 میکرومولار هیدروژن پراکساید قرار گرفتند. با روش MTT و رنگ آمیزی تانل تاثیر آدنوزین در بقای سلول ها و میزان آپوپتوز نسبت به گروه کنترل بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در شرایط آسیب اکسیداتیو، میزان آپوپتوز در سلول های بنیادی عصبی مشتق از مغز استخوان تیمار شده با 6 میکرومولار آدنوزین در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    یافته های ما نشان داد که آدنوزین از مرگ سلول های بنیادی عصبی در برابر آسیب های اکسیداتیو محافظت می کند. احتمالا این دارو می تواند برای بقای سلول های عصبی و درمان بیماری های سیستم عصبی کاندید مناسبی باشد.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی عصبی، آدنوزین، آپوپتوز
  • محمدباقر قوامی، صفورا احمدی صفحات 86-98
    زمینه و هدف
    شپش سر یکی از مهم ترین اکتوپارازیت های انسان می باشد و به کار گیری شامپوی پرمترین رایج ترین شیوه ی کنترل آن است. ولی کاربرد مدوام این ترکیب باعث احتمال توسعه مقاومت به این ترکیب می شود. هدف این مطالعه ارزیابی تاثیر اسانس های اکالیپتوس و دارچین و معرفی ترکیبت موثر و جایگزین بر پرمترین در درمان پدیکولوز بود.
    روش بررسی
    اسانس اکالیپتوس (Eucalyptus globules)و دارچین (Cinnamomum zeylanicum) به روش تبخیر استخراج و اجزای تشکیل دهنده ی آنها به روش گاز کروماتوگرافی مشخص شد. تعداد 95 نفر آلوده به شپش سر از ساکنین شهرستان زنجان به صورت کارآزمایی بالینی یک سو کور در سه گروه 34، 31 و 30 نفری به ترتیب تحت درمان با شامپوی اکالیپتوس 4 درصد، دارچین 2 درصد و پرمترین 1 درصد قرار گرفتند و در آنها قبل و بعد از مداخله، میزان آلودگی به شپش و میزان تفریخ شدن تخم ها مشخص شد.
    یافته ها
    در بررسی گازکروماتوگرافی، 1و 8 سینئول، آلفا پاینن و سینامآلدهید و 2- پروپنال 3- فنیل به ترتیب مهم ترین اجزای تشکیل دهنده ی اسانس های اکالیپتوس و دارچین بودند. قبل از مداخله، میزان باز شدن تخم های شپش در سه گروه مطالعاتی یکسان بود. در گروه های تحت درمان با شامپو اکالیپتوس 4 درصد، دارچین 2 درصد و پرمترین 1 درصد اثربخشی به ترتیب 81 درصد، 3/53 درصد و 3/64 درصد دیده شد.
    شامپوی اکالیپتوس بهتر از دو شامپوی دیگر اثر درمانی داشت (06/0P<). اثر درمانی شامپوی دارچین و پرمترین یکسان بود (139/0P=). مقایسه ی میزان تلفات تخم ها در قبل و بعد از درمان با اکالیپتوس (00001/0P=) و پرمترین متفاوت بود (009/0P=) ولی در درمان با دارچین تفاوتی دیده نشد (08/0P=). این تلفات در دو گروه درمانی اکالیپتوس و دارچین با همدیگر متفاوت (06/0P=) ولی بین اکالیپتوس-پرمترین و دارچین پرمترین یکسان بود (28/0P>).
    نتیجه گیری
    اسانس اکالیپتوس، به عنوان ترکیب جایگزین پرمترین، ویا تلفیق با شپش کش های رایج برای درمان افراد آلوده پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: شپش سر، اسانس اکالیپتوس، اسانس دارچین، شامپو پرمترین
  • فرزین فردوسی، امیر حسین تارمچی، عبدالرضا اسماعیل زاده صفحات 99-107
    زمینه و هدف
    امروزه دیابت نوع دو یکی از شایع ترین بیماری های غیر واگیر دنیا است. شواهد زیادی مبنی بر دخالت واکنش های التهابی در بروز این بیماری وجود دارند. اینترلوکین 10 به عنوان یکی از مهم ترین سایتوکین های ضد التهابی به شمار می رود. از این رو، مطالعه ی حاضر به منظور بررسی ارتباط بین پلی مورفیسم های A/C 592- و A/G 1082- ناحیه پروموتر ژن اینترلوکین 10 و استعداد ابتلا به دیابت نوع دو انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه، 75 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو و 75 فرد سالم انتخاب شدند. سپس استخراج DNA و تعیین ژنوتیپ های افراد در موقعیت های A/C 592- و A/G 1082- پروموتر ژن اینترلوکین 10 به روش PCR-RFLP صورت گرفت و برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون X2 استفاده شد.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپی CC و AC در موقعیت A/C 592- در گروه بیمار نسبت به گروه کنترل بیشتر بود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    فراوانی بالاتر آلل C در موقعیت A/C 592- ژن اینترلوکین 10 می تواند به عنوان عامل مستعد کننده برای ابتلا به بیماری دیابت نوع دو مطرح شود.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، پلی مورفیسم، اینترلوکین 10
  • فرزانه جعفریان، سلمان غفاری، روجا جعفریان، اصغر فضائلی صفحات 108-117
    زمینه و هدف
    توکسوپلاسما گوندی به عنوان یکی از مهم ترین انگل های فرصت طلب می تواند در بیماران با نقص ایمنی منجر به عفونت توکسوپلاسموزیس حاد گردد. در بیماران دیالیزی با توجه به شرایط خاص، انگل ممکن است چهره ی بالینی متفاوتی در مقایسه با سایر افراد نشان دهد. با توجه به آسیب پذیری این بیماران و کمبود اطلاعات در این خصوص در استان های زنجان و مازندران، این بررسی در بیماران دیالیزی این مناطق انجام شد.
    روش بررسی
    تعداد 280 بیمار مبتلا به نارسائی کلیه تحت همودیالیز بررسی گردید. ضمن ثبت مشخصات آنان در پرسش نامه، نمونه خون جمع آوری و آنتی بادی های ضد توکسوپلاسما بر روی سرم به روش الایزا ارزیابی گردید.
    یافته ها
    بیماران شامل 156 نفر مرد (7/55 درصد) و 124 نفر زن (3/44 درصد) بودند. IgG ضد توکسوپلاسما در 232 نفر (9/82 درصد) از بیماران مثبت بود. نسبت بیماران سرم مثبت در مازندران بیشتر از زنجان بود (05/0P<). بین میزان آلودگی و سایر متغیرها از جمله محل سکونت، مدت زمان دیالیز، سن و جنس ارتباط معنی داری وجود نداشت. همچنین IgM ضد توکسوپلاسما در 16 نفر (7/5 درصد) مثبت بود که همگی در جنس مذکر و از بیماران مازندرانی بودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که شیوع سرمی توکسوپلاسما گوندی در بیماران همودیالیزی (دال بر وجود انگل در بدن آنان) در مناطق مورد مطالعه بالا می باشد. با توجه به شرایط خاص بیماران دیالیزی و احتمال بازفعالی انگل توکسوپلاسما و تبدیل از حالت مزمن به عفونت حاد، غربالگری منظم جهت تعیین وضعیت آنتی بادی ضد توکسوپلاسما در این گروه از بیماران توصیه می شود.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسموزیس، بیماران همودیالیزی، زنجان، ساری
  • ناهید جعفری، زیبا مولایی، مهدی حسینی صفحات 118-122
    سیترولینمی تیپ 1 یک اختلال ارثی متابولیکی است که بیمار به علت اختلال سیکل اوره دچار افزایش آمونیاک سرم می شود. در صورت عدم تشخیص و درمان دچار لتارژی، ادم مغزی، تشنج، کما و در نهایت مرگ خواهد شد. تغییرات غیرطبیعی الکتروکاردیوگرام در بیمار مبتلا به سیترولینمی تیپ 1 تاکنون گزارش نشده است ولیکن Long QT می تواند به علل مادرزادی و یا اکتسابی مانند مصرف برخی داروهای ضد آریتمی و اختلالات الکترولیتی ایجاد شود. بیمار مورد معرفی، نوزاد مبتلا به سیترولینمی تیپ 1 و هیپرآمونمی بود که در نوار قلب ویLong QT مشاهده شد.
    کلیدواژگان: نوزاد، سیترولینمی تیپ 1، Long QT، هایپرآمونمی
|
  • S. Gheini, S. Farshadfar, J. Hoseini Pages 1-9
    Background And Objective
    Acute bronchiolitis during infancy is the most common cause of respiratory tract infections. The purpose of this study was to evaluate the effects of a single intramuscular injection of dexamethasone on infants less than 2 years old suffering from acute bronchiolitis.
    Materials And Methods
    In this double blind randomized clinical trial, sampling was random and from available patients. Eighty infants under 2 years of age were admitted to the Mohammad Kermanshahi hospital. With the first episode of wheezing in the emergency department, bronchiolitis was diagnosed. The patients were randomly divided into 2 groups, a drug group (1mg/kg dexamethasone) and a placebo group. The primary outcome was RDAI score, 4 hours after arrival and the secondary outcome was RDAI score, 7 days after arrival.
    Results
    A difference in the average of RDAI score at the time of arrival in the dexamethasone group (4 ±1.49) versus placebo group (4.29 ±1.4) was not statistically significant. The mean RDAI score 4 hours after arrival in the dexamethasone group was 1.7±1.2, while in the placebo group it was 3.66±1.07. Mean RDAI score 7 days after arrival in the dexamethasone group was 0.5±0.4 while in the placebo group it was 0.85±0.71 which is significant.
    Conclusion
    Based on these results, it seems that a single dose of intramuscular dexamethasone in infants with acute bronchiolitis was effective in reducing RDAI score 4 hours and 7 days after arrival.
    Keywords: Dexamethasone, Bronchiolitis, RDAI score, Infant
  • M. Mirmasoumi, S. Azizian, Kh Modaresifar, H. Moravvej, H. Niknejad Pages 10-20
    Background And Objective
    It has recently been shown that the application of amniotic membrane conditioned medium is effective in cancer treatment. In this study, the effect of amniotic stem cells conditioned medium on the activity of Hsp90 and Cdk4 expression, were investigated in cancer cells.
    Materials And Methods
    Two cancer cell lines HeLa and MDA-MB-231 were treated with the supernatant amniotic membrane conditioned medium for 24 hours and then the viability of cancer cells was evaluated by MTT assay. Immunocytochemistry assay was used to investigate changes in Cdk4 expression in cancer cells after being treated with the amniotic membrane conditioned medium. RT-PCR analysis was carried out to study the expression of Hsp90α (aa1) gene before and after treatment.
    Results
    The results from the MTT assay indicated that the viability of cancer cells decreased after treatment with amniotic membrane conditioned medium. The outcomes of immunocytochemistry showed a decrease in Cdk4 expression in treated cancer cells. Evaluation of Hsp90α (aa1) expression with RT-PCR analysis for cancer cells treated with amniotic membrane conditioned medium revealed a reduction in the expression of the Hsp90α (aa1) gene.
    Conclusion
    Based on the results, treatment of cancer cells with amniotic membrane conditioned medium, in addition to the reduction of cancer cell viability, leads to the induction of apoptosis through the inhibition of Hsp90 and Cdk4. According to the results, it seems that the inhibition of Hsp90 could be the possible mechanism behind the anticancer properties of amniotic membrane.
    Keywords: Amniotic membrane, Apoptosis, Hsp90, Cancer
  • Z. Salmanpoor, M. Ahmadi Nejad, D. Bashash, M. Hamidpoor, S. Zolfaghari, F. Ahmadi Pages 21-29
    Background And Objective
    Deep vein thrombosis (DVT) is one of the most common forms of venous thromboembolism (VTE). Deficiency in natural anticoagulant proteins is considered to be the major cause of thrombosis. In the present study, we investigated the incidence of defects in protein S, protein C, antithrombin and resistance to activated protein C (APC-R) in patients with DVT referred to the Iranian Blood Transfusion Organization (IBTO). Results were compared with findings from other studies performed in the other nations.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, a total of 656 patients with DVT were evaluated for the deficiency of natural anticoagulant proteins, including protein S, C, antithrombin and APC-R. After eliminating patients with acquired risk factors for thrombosis, defects in the aforementioned proteins were examined in 141 cases. The results were compared with the results of other studies using the Z score calculation.
    Results
    Protein S deficiency with 12.7% of cases was the most prevalent defect in our study. A defect in APC-R, which was found in 4.9 percent of cases, was the second prevalent deficiency. Moreover, AT and PC deficiencies with a prevalence rate of 2.8 and 2.1%, had the lowest rate in patients with DVT, respectively.
    Conclusion
    Protein S deficiency was the most common anticoagulant protein deficiency in patients with DVT referred to IBTO. The results obtained in this study are in concordance with the studies conducted in Middle East and other Asian countries. However, significant differences between our results and findings from studies performed in western nations exist.
    Keywords: Anticoagulant proteins, Deep Vein Thrombosis, Venous thromboembolism
  • Ma Hosseinpour Feizi, N. Dastmalchi, N. Pouladi, R. Safaralizadeh, P. Azarfam Pages 30-39
    Background And Objective
    Breast cancer is the most common cancer and the major cause of cancer death among women. The survival rate for breast cancer indicates the percentage of people that survive the disease for a specified period of time after diagnosis. The aim of this study was analyzing the survival rate of patients with breast cancer in East Azarbaijan province.
    Materials And Methods
    This study was a retrospective analysis. The statistical population included 79 breast cancer patients of East Azarbaijan province. Data such as age at diagnosis was obtained from the medical records and other data such as the status of survival/death was found out through telephone interview. For survival evaluation, the Kaplan-Meier method was used. The effect of covariates such as age at diagnosis on the survival duration was calculated with the Log - Rank (Mantel - Cox) method.
    Results
    The 1, 3 and 5 year-survival rate were calculated to be 98%, 88% and 82%, respectively. Age at the time of diagnosis affected the survival rate of patients; patients over 40 years at the time of diagnosis had a higher survival rate than patients under 40 years (p
    Conclusion
    Survival rate analysis showed the similar or higher survival rate of breast cancer patients of East Azarbaijan in comparison with other regions in Iran. The survival rate in patients older than forty years at the time of diagnosis was significantly higher than patients younger than forty. However a study on more patients is recommended to obtain more clear results.
    Keywords: Breast cancer, Survival, Kaplan-Meier
  • A. Ghotaslou, H. Boustani, A. Rostami, O. Ghalesardi, Mh Sadeghian Pages 40-49
    Background And Objective
    Acute lymphoblastic leukemia is a disorder caused by the proliferation of malignant immature lymphoid cells. GRAF (GTPase regulator associated with focal adhesion kinase) which acts as a tumor suppressor gene is disabled in hematologic malignancies due to genetic and epigenetic abnormalities. In this study, GRAF gene expression was inspected in patients with B-ALL.
    Materials And Methods
    Peripheral blood samples from 60 patients with B-ALL and 30 healthy controls were collected. DNA was extracted and cDNA was synthesized. GRAF gene expression was measured using Real-Time PCR and the relationship between GRAF expression and clinical and laboratory findings were investigated.
    Results
    GRAF gene expression was significantly decreased in patients compared to the control group (0.87).
    The number of patients who had a reduction in their GRAF gene expression was 73.4% (44 of 60 patients). GRAF expression had no significant difference in the FAB morphological subtypes.
    Conclusion
    Results of this study showed that GRAF gene expression is decreased in acute lymphoblastic leukemia. The reduction in GRAF gene expression confirms its tumor suppressive role in this leukemia.
    Keywords: GRAF, Acute Leukemia, Real-Time PCR, ALL
  • N. Hosseini, M. Vakili, F. Yarigholi Pages 50-58
    Background And Objective
    Congenital craniofacial anomalies emerge as changes in structure, function and metabolism at birth. This study aimed to identify congenital malformations of the face and different non-healed and healed craniofacial fractures and their epidemiology in people younger than 18 years in the province of Zanjan.
    Materials And Methods
    This study was carried out on all urban healthcare centers and school health units in the province of Zanjan in order to evaluate all people younger than 18 years for craniofacial anomalies. In rural centers, trained health workers completed the relevant forms for all the people in their area. Later they referred patients with specific needs to Ayatollah Mousavi hospital for more evaluation. Afterwards, all individuals with facial fractures were referred to the plastic surgery clinic of the above mentioned hospital.
    Results
    87,356 people were evaluated in this study. 152 children and adolescents (1.7 per thousand people) had an anomaly. 86.2% (131) of the cases referred for treatment while 13.8% did not. Of the referred cases, 49 individuals (32.2%) had not undergone surgery. There was a surgery satisfaction rate of 36% and a surgery dissatisfaction rate of 36.9% in those who had undergone surgery.
    Conclusion
    This study clarified that healthcare referral system has not been working properly. Among the people with facial fractures who have been referred to surgical unit, many have not undergone surgery. In general, there was a surgery satisfaction rate of 36% and a surgery dissatisfaction rate of 36.9% in those who had undergone surgery. Individuals with facial fractures had long-term problems such as trouble in speaking and listening and communicating with others. Since the adverse effects of surgery can affect their quality of life, overcoming these problems with secondary treatment is required.
    Keywords: Craniofacial Deformity, Congenital Anomaly, Zanjan
  • M. Dadashi, S. Bastami, Z. Eskandari Pages 59-71
    Background And Objective
    Among the most challenging component of addiction are the craving and the cues related to the drug abuse which have made the treatment actions ineffective, thus resulting relaps. The aim of this study is to examine the effectivness of anodal transcranial direct current stimulation(tDCS) over left dorsolateral prefrontal cortex on drug craving and attentional bias symptoms in opium addictied males.
    Materials And Methods
    This was a Quasi-experimental work with pretest-posttest design. 44 patients were selected through convenient sampling and were randomly assigned into two exprimental and control groups. Before the treatment, both groups were tested through craving questionnaire and cmputerized emotional stroop test.The experimental group received a 20 minute electrical stimulation of the brain by stimulator with the intensity of 2 mA for 10 sessions. Aa the end, both groups were tested through craving questionnaire and cmputerized emotional stroop test and the data were analysed with MANCOVA and ANCOVA.
    Results
    The results showed that tDCS anodic left dorsolateral prefrontal cortex decreased craving level and reduced attentional bias in the experimental group compared to the control group in opium addicted males. (p
    Conclusion
    The findings of this study could have important implications as regards drug craving reduction and attentional bias improvement in opium addicted males. Therefore,this treatment could be utilized in clinics for opium addicted males.
    Keywords: Opium, Transcranial direct current stimulation(tDCS), Attentional bias, Drug craving
  • M. Gholinejad, Ar Abdanipour, Ah Taromchi, I. Jafari Anar Kooli, A. Nikfar Pages 72-85
    Background And Objective
    Excessive production of free radicals during oxidative stress can cause serious damage to important biomolecules and activate programmed cell death pathways in the body. In the nervous system, neuronal cell death leads to many progressive neurodegenerative disorders. The aim of this study was to evaluate the effects of adenosine on the inhibition of apoptosis in oxidative damage induced by hydrogen peroxide in bone marrow derived neural stem cells (BMSCs-dNSCs).
    Materials And Methods
    BMSCs-dNSCs were pretreated with different doses of adenosine for 48 hours and then exposed to 125μM H2O2 for 30 minutes. Using MTT and TUNEL assay, we evaluated the effects of adenosine on cell survival and apoptosis in pretreated BMSCs-dNSCs in comparison to control groups.
    Results
    The results showed that the apoptosis rate in the 6 µM adenosine pretreated BMSCs-dNSCs was significantly decreased compared to the control group in the condition of oxidative stress (P
    Conclusion
    Our findings suggest that adenosine protects NSCs against oxidative stress induced cell death, therefore it may be used to promote the survival rate of NSCs and could be a candidate for the treatment of oxidative stress mediated neurological diseases.
    Keywords: Adenosine, Neural stem cells, Apoptosis
  • Mb Ghavami, S. Ahmadi Pages 86-98
    Background And Objective
    Head louse (Pediculus humanus capitis) is one of the most important parasites in humans and applying permethrin is the standard method for its control. Continuous application of this chemical increases the probability of permethrin resistance and gradually the addition of alternative substances is necessary. The aim of this study was evaluation of the efficacy of eucalyptus and cinnamon essential oils in head lice treatment compared to permethrin.
    Materials And Methods
    The essential oils of Eucalyptus globules and Cinnamomum zeylanicum were extracted using a hydrodistilation method and their components were identified via gas chromatography. In the single-blind clinical trial, 95 infested cases residing in Zanjan were categorized into groups of 34, 31 and 30, receiving eucalyptus, cinnamon and permethrin treatment respectively. The lice infestation and hatching rate of nits were investigated before and after the intervention.
    Results
    The major components of eucalyptus and cinnamon were 1,8-cineole, alpha-pinene, cinnamaldehyde, and 2-propenal, 3-phenyl respectively. The hatching rate of nits was equal in study groups before the intervention. Eucalyptus shampoo showed a higher therapeutic effect than the other substances (p 0.28).
    Conclusion
    Eucalyptus essential oil had a greater therapeutic effect on head lice. This compound is recommended as an alternative to permethrin or for use in combination with permethrin in the head lice control program.
    Keywords: Pediculus humanus capitis, Eucalyptus essential oil, Cinnamon essential oil, permethrin
  • F. Ferdousi, Ah Taromchi, Ar Esmaeilzadeh Pages 99-107
    Background And Objective
    Today diabetes is one of the most prevalent noncontagious diseases around the world. There is strong evidence showing inflammatory reactions play a crucial role in initiating this disease. Interleukin 10 is one of the most significant anti-inflammatory cytokines. Thus the present study was conducted to investigate the relationship between Interleukin 10 gene polymorphisms -592 A/C and -1082 A/G and susceptibility to type 2 diabetes patients (T2D).
    Materials And Methods
    In this study 75 T2D patients and 75 healthy controls were selected. DNA extraction was carried out and then the genotype in the -592 A/C and -1082A/G positions were determined using PCR-RFLP while chi squared (X2) was used as the statistical method for data analysis.
    Results
    The frequency of genotype AC and CC in the -592A/C position was significantly higher in type 2 diabetes patients compared to healthy controls (p
    Conclusions
    The high frequency of C allele in -592A/C can be considered as a predisposing factor for type 2 diabetes.
    Keywords: Type 2 diabetes_Polymorphism_Interleukin 10
  • F. Jafarian, S. Ghaffari, R. Jafari, A. Fazaeli Pages 108-117
    Background And Objective
    Toxoplasma gondii is one of the most important opportunistic parasites and can lead to acute toxoplasmosis in immunocompromised patients. Due to the specific conditions of dialysis patients, this parasite may have different clinical features when compared to other individuals. Given the vulnerability of these patients and lack of information on this subject in Zanjan and Mazandaran, this study was performed on dialysis patients in these two provinces.
    Materials And Methods
    280 patients with renal failure undergoing hemodialysis were studied. Their personal information was recorded with questionnaires while blood samples were collected and sera were isolated and subjected to anti-Toxoplasma antibody evaluation using ELISA technique.
    Results
    The patients included 156 men (55.7%) and 124 women (44.3%). Anti-Toxoplasma IgG was positive in 232 patients (82.9%). The sero-positive ratio of patients in Mazandaran was higher than that of Zanjan (P
    Conclusion
    The study showed that Toxoplasma seroprevalence (indicative of parasite existence in their body) in patients undergoing hemodialysis in the study areas is high. Considering the particular circumstances of dialysis patients and the possibility of reactivation of this parasite from its chronic phase to its acute phase, regular screening for anti-Toxoplasma antibodies in this group of patients is recommended.
    Keywords: Toxoplasmosis, Ddialysis patients, Sari, Zanjan
  • N. Jafari, Z. Molaei, M. Hoseini Pages 118-122
    Citrullinemia is an autosomal recessive urea cycle disorder that causes ammonia and other toxic substances to accumulate in the blood. It manifests with lethargy, brain edema, seizures, coma and possibly death. Electrocardiographic (ECG) abnormalities in patients with type 1 citrullinemia have not been reported so far. A long QT interval may be congenital or may be acquired such as in the use of antiarrhythmic drugs or during electrolyte imbalances. The neonate reported in this article had a long QT interval and hyperammonemia.
    Keywords: Neonate_Type 1 Citrullinemia_Long QT interval_Hyperammonemia