فهرست مطالب

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال پانزدهم شماره 7 (پیاپی 96، مهر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پیمان اتابکی، رضا ثمره ای، میرسالار اریبی، امین سهیلی، حمیدرضا مهریار* صفحات 488-496
    پیش زمینه و هدف
    اپیستاکسی به خونریزی از سوراخ، بخش داخلی و حفره بینی یا نازوفارنکس گفته می شود که مشکلی شایع در بسیاری از افراد به شمار می رود. لذا مطالعه حاضر باهدف مقایسه تاثیر فنیل آفرین موضعی با فرم تزریقی ترانگزامیک اسید با کاربرد موضعی در مدیریت خونریزی بیماران با خونریزی قدامی بینی انجام گردید.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی دوسوکور می باشد که در آن 120 نفر از بیماران دچار خونریزی قدامی بینی مراجعه کننده به اورژانس مرکز آموزشی درمانی امام خمینی ارومیه که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، به صورت تصادفی به دو گروه 60 نفره کنترل و مداخله تخصیص شدند. در گروه کنترل، 1 سی سی فنیل آفرین و در گروه مداخله، 1 سی سی ترانگزامیک اسید داخل پنبه ریخته شده و داخل حفره بینی گذاشته شد و بعد از 10 دقیقه ازنظر بند آمدن خونریزی ارزیابی گردید.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد از 60 بیمار گروه کنترل دریافت کننده فنیل آفرین، در 17 نفر (3/28 درصد) اپیستاکسی قطع گردید، این در حالی است که از 60 بیمار گروه مداخله دریافت کننده ترانگزامیک اسید، در 40 نفر (7/66 درصد) اپیستاکسی برطرف شد که نشانگر تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه ازنظر کنترل اپیستاکسی بود (001/0p<).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه، فرم تزریقی ترانگزامیک اسید با کاربرد موضعی می تواند به عنوان داروی ایده آل جهت قطع خونریزی بینی مورداستفاده قرارگرفته و متعاقبا منجر به کاهش هزینه های اضافی و مدت زمان اقامت در اورژانس گردد.
    کلیدواژگان: اپیستاکسی، ترانگزامیک اسید، فنیل آفرین
  • رویا یاوریان، ماه منیر حقیقی*، اسرا رمضانپور، مولود رادفر صفحات 497-503
    پیش زمینه و هدف
    سلامت روانی یکی از ابعاد مهم سلامتی است. مطالعات نشان داده اند که عوامل فردی، شخصیتی، اجتماعی، خانوادگی... سلامت روانی را تحت تاثیر قرار می دهند. در این پژوهش به بررسی رابطه یکی از ویژگی های شخصیتی (کمال گرایی) با سلامت روانی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    برای انجام این مطالعه ی توصیفی، 189 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه که با نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شده بودند پرسشنامه های سلامت روان و کمال گرایی را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد 8/45 درصد دانشجویان دارای درجات متفاوتی از اختلال در سلامت روان می باشند. 1.1درصد دانشجویان در نشانه های بدنی، 0.5درصد در اضطراب و بی خوابی و 3.2درصد در افسردگی، اختلال شدید داشتند. همچنین رابطه معنی دار (01/0 P <) بین کمال گرایی و سلامت روان وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت کمال گرایی یکی از عوامل پیش بینی کننده سلامت روان می باشد و استفاده از روش های روان شناختی جهت تعدیل آن نقش موثری در ارتقاء سلامت روانی افراد خواهد داشت.
    کلیدواژگان: کمال گرایی، سلامت روانی، دانشجویان
  • نسرین صفاری، اکرم ثناگو، علی کاوسی، ناصر بهنام پور، لیلا جویباری صفحات 504-513
    پیش زمینه و هدف
    آموزش بیمار یکی از اساسی ترین نقش های هر پرستار است و نقش مهمی در کنترل دیابت دارد. پیگیری تلفنی توسط پرستار به علت از بین بردن محدودیت زمانی، مکانی و برقراری یک رابطه مراقبتی موثر با مددجو، موثر است. این مطالعه باهدف تعیین تاثیر آموزش تزریق انسولین با و بدون پیگیری تلفنی از راه دور، بر میزان هموگلوبین گلیکوزیله افراد با دیابت نوع دو مراجعه کننده به کلینیک دیابت بیمارستان پنج آذر گرگان انجام شده است.
    روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور می باشد که بر روی 64 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو تحت درمان با انسولین، در گروه مداخله (32 نفر) و کنترل (32 نفر) انجام شده است. گروه آزمون تحت آموزش تزریق انسولین و پیگیری از طریق تلفن به مدت 12 هفته (ماه اول هفته ای دوبار و ماه دوم و سوم هفته ای یک بار به مدت 10 دقیقه) قرار گرفتند. به گروه کنترل فقط آموزش تزریق انسولین داده شد. برای سنجش مداخله، قبل و بعد از مداخله میزان هموگلوبین گلیکوزیله و قند خون ناشتا در دو گروه سنجیده مورد مقایسه قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آمار توصیفی و استنباطی، تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داده است که مداخله موردنظر بر سطح هموگلوبین گلیکوزیله بعد از مداخله تاثیر معنی داری ازنظر آماری نداشته است ولی مداخله موردنظر بر سطح قند خون ناشتا فقط در هفته های چهارم (P=0.04) و پنجم (P=0.007) پس از مداخله تاثیر معنی داری ازنظر آماری داشته است.
    نتیجه گیری
    آموزش و پیگیری از راه دور از طریق تلفن توسط پرستار اثرات مهمی بر کنترل هموگلوبین گلیکوزیله و قند خون ناشتا در افراد مبتلا به دیابت نوع دو دارد.
    کلیدواژگان: تله پرستاری، آموزش، تزریق انسولین، هموگلوبین گلیکوزیله
  • صغری حسنی نارنجباغی، لیلا ولی زاده، فرزانه باقریه* صفحات 514-523
    مقدمه
    پرستاران متخصص بالینی از اعضای حیاتی سیستم خدمات بهداشتی هستند. دانش و مهارت آنان در کیفیت مراقبتی که بیماران دریافت می کنند بسیار تاثیرگذار است. برای موفقیت هر چه بیشتر رشته کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه نوزادان در ایران و شناسایی نقاط قوت و ضعف آن، پرداختن به مطالعات تطبیقی و بهره برداری از تجارب و راهبردهای تجربه شده در دانشگاه های موفق، امری ضروری است. پژوهش حاضر به صورت مطالعه تطبیقی به بررسی برنامه درسی دوره کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه نوزادان در ایران با دانشکده پرستاری پنسیلوانیا (Pennsylvania) امریکا پرداخته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی و تطبیقی حاضر در سال 1396 انجام شده است. پس از جستجوی اینترنتی در ارتباط با برنامه درسی کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه نوزادان در دانشگاه های معتبر جهان، دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا به دلیل تشابه نسبی رشته انتخاب گردیده و سپس دو برنامه آموزشی با استفاده از الگوی Beredy در چهار مرحله توصیف، تفسیر، هم جواری و مقایسه، تطبیق برنامه ها انجام شد.
    یافته ها
    برنامه هر دو دانشگاه بر اساس اصول برنامه ریزی استراتژیک دارای ارزش ها و رسالت، چشم انداز است. فلسفه دانشکده پرستاری پنسیلوانیا تفاوت های فرهنگی و قومیتی را لحاظ کرده است درحالی که در ایران به ارائه مراقبت های پرستاری با توجه به فرهنگ و قومیت های مختلف توجه نشده است. از معیارهای ورود به این مقطع در دانشکده پرستاری پنسیلوانیا سوابق کاری داوطلبان در بخش های نوزادان، انجام مصاحبه ازلحاظ بررسی خصوصیات شخصیتی و روانی قبل از ورود به دوره است. همچنین ارائه دوره علاوه بر تمام وقت بلکه برای پذیرفته شدگان شاغل به صورت پاره وقت نیز امکان پذیر است.
    بحث و نتیجه گیری
    برنامه آموزشی دوره کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه نوزادان در ایران با توجه به ماهیت بالینی آن دارای نقاط قوت بسیاری می باشد. جهت بهبود کیفیت هر چه بیشتر دوره، توجه به سوابق کاری داوطلبان، انجام مصاحبه ازلحاظ خصوصیات روان شناختی قبل از ورود به دوره و ارائه دوره به صورت پاره وقت پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: بررسی تطبیقی، برنامه درسی، پرستاری مراقبت های ویژه نوزادان، کارشناسی ارشد
  • رحیم بقایی، خاطره الماسی* صفحات 524-533
    پیش زمینه و هدف
    رعایت استانداردهای اعتباربخشی در بخش های ویژه باعث کاهش مرگ ومیر های قابل پیشگیری و هزینه ها می گردد. در ایران مقوله ی استانداردها و اهمیت به کارگیری آن در بخش های ویژه کم تر موردتوجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه تعیین میزان رعایت استانداردهای اعتباربخشی در بخش های ویژه ی مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بود.
    مواد و روش کار
    این مطالعه به روش توصیفی در چهار مرکز آموزشی درمانی به صورت مقطعی انجام گرفت. داده ها با استفاده از چک لیست راهنمای ارزیابی استانداردهای اعتباربخشی وزارت بهداشت که از استانداردهای کمیسیون مشترک بین الملل (JCI) اقتباس شده است، جمع آوری گردید. تحلیل داده ها با استفاده از نمودارهای تطبیقی و روش های آمار توصیفی انجام شد.
    یافته ها
    از مجموع 139 امتیاز، در 8 بعد ارزیابی شده برای بخش های مراقبت ویژه (ICU)، بیشترین امتیاز در کل این بخش ها، 109 و کم ترین امتیاز 64 به دست آمد. همچنین از مجموع 121 امتیاز بخش مراقبت ویژه ی قلبی (CCU) در 8 بعد ارزیابی شده، بیشترین امتیاز در بین این بخش ها، 5/89 و کم ترین امتیاز 76 به دست آمد. همچنین استاندارهای اعتباربخشی بخش CCU نسبت به ICU بیشتر رعایت شده بود.
    بحث و نتیجه گیری
    باوجود کسب درجه ی یک همه ی بیمارستان ها در ارزشیابی سال 1394، میانگین مجموع امتیازات بخش مراقبت های ویژه در هر چهار مرکز آموزشی درمانی این مطالعه 9/57 درصد به دست آمد که با توجه به امتیاز کلی در استانداردها پایین است و عدم صلاحیت در کسب نمره ی گرفته شده از جانب وزارت بهداشت و تفاوت بین ارزشیابی های وزارت بهداشت و استانداردهای بین المللی در بخش های ویژه را نشان می دهد که بایستی اقداماتی جهت رفع آن انجام گیرد.
    کلیدواژگان: استانداردهای اعتباربخشی، ارزیابی، بخش مراقبت های ویژه
  • فهیمه عزتی اراسته، فاطمه شبیری*، پریسا پارسا، یونس محمدی صفحات 534-543
    پیش زمینه و هدف
    بهداشت باروری نوجوانان، یکی از اولویت های بهداشتی جهان می باشد. در جوامعی مانند ایران که نوجوانان بخش بزرگی از جمعیت را تشکیل می دهند، این موضوع اهمیت خاصی دارد. آگاه شدن صحیح از مسائل بلوغ و بهداشت باروری و جنسی، مانع بروز بسیاری مشکلات مخاطره آمیز می شود. هدف از انجام این مطالعه، تاثیر مشاوره گروهی بر آگاهی بهداشت باروری دختران نوجوان ساکن در مراکز شبانه روزی می باشد.
    مواد و روش کار
    این پژوهش یک مطالعه مداخله ای نیمه تجربی (تک گروهی) است که در سال 1395 بر روی دختران نوجوان ساکن مراکز شبانه روزی بهزیستی شهر همدان انجام شد و کلیه ی افراد واجد شرایط (30 نفر) به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. مداخله به صورت مشاوره گروهی صورت گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود که سه بار (قبل، بلافاصله و یک ماه بعد از مداخله) مورداستفاده قرار گرفتند. روایی پرسشنامه ها از طریق اعتبار محتوایی و صوری و پایایی آن ها با ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS-20 تجزیه و تحلیل گردید. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که آگاهی بلافاصله و یک ماه بعد از مداخله در طول زمان نسبت به قبل مداخله به طور معنی داری افزایش یافته است (001/0P<).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که مداخله آموزشی به روش مشاوره گروهی بر آگاهی ابعاد مختلف بهداشت باروری دختران نوجوان مراکز شبانه روزی موثر است.
    کلیدواژگان: بهداشت باروری، مشاوره، دانش، نوجوان، مراکز شبانه روزی بهزیستی
  • محسن ادیب حاج باقری*، محمد زارع صفحات 544-558
    پیش زمینه و هدف
    آموزش به بیمار یکی از ابعاد مهم مراقبت های پرستاری و از نقش های کلیدی پرستار به شمار می رود. به همین دلیل، شناخت موانع آن می تواند تاثیر زیادی بر فرآیند توانمندسازی و ارتقاء کیفیت آموزش به بیمار داشته باشد. این مرور باهدف بررسی موانع آموزش به بیمار از دیدگاه پرستاران در ایران انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری، مقالات تحقیقی در زمینه موانع آموزش به بیمار از دیدگاه پرستاران به دو زبان فارسی و انگلیسی، بدون محدودیت زمانی در بانک های اطلاعاتی: PubMed، Web of Sciences، ERIC، Science Direct، Scopus، ProQuest، Google Scholar، MagIran، SID، IranDoc و IranMedex جستجو شد. انجام پژوهش در ایران معیار اصلی ورود به مطالعه بود. پس از ارزیابی معیارهای ورود و کیفیت مقالات، 24 مقاله ازنظر محتوا دسته بندی و تحلیل گردید.
    یافته ها
    طیف گسترده ای از موانع آموزش به بیمار در مطالعات ارائه شده است. پس از دسته بندی موضوعی، پنج حیطه اصلی شناسایی شد: 1) موانع مرتبط با پرستاران: کمبود وقت به دلیل تراکم کاری پرستاران 2) موانع مرتبط با بیماران: وضعیت نامساعد جسمی و روحی بیمار 3) موانع مدیریتی: عدم حمایت از سوی مدیران جهت رفع نیازهای آموزشی 4) موانع سازمانی: عدم تناسب تعداد بیماران و پرستاران و 5) موانع محیطی: عدم همکاری اعضای تیم درمانی در اجرای برنامه های آموزشی.
    بحث و نتیجه گیری
    اکثر موانع اجرای آموزش به بیمار از دیدگاه پرستاران، مربوط به عوامل مرتبط با پرسنل پرستاری است. جهت بهبود وضعیت آموزش، ضروری است مدیران با اتخاذ تدابیری همچون تامین نیروی پرستاری، اختصاص بودجه کافی و نظارت مناسب، پرستاران را در این امر مهم ترغیب نمایند.
    کلیدواژگان: آموزش بیمار، موانع، دیدگاه پرستاران، پرستاری، مرور سیستماتیک، ایران
  • سیران گلجبینی، معصومه همتی مسلک پاک*، حمیدرضا خلخالی، محمد امین ولی زاده صفحات 559-566
    پیش زمینه و هدف
    پنومونی وابسته به ونتیلاتور حدود یک سوم کل عفونت های بیمارستانی را شامل می شود، پرستاران نقش اساسی در پیشگیری از پنومونی مربوط به ونتیلاتور را دارند. این مطالعه باهدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر دستورالعمل بالینی بر عملکرد پرستاران در پیشگیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور انجام شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه شبه تجربی که در آن از طرح پس آزمون با گروه کنترل و مداخله انجام شد، 60 پرستار شاغل به کار در بخش های ویژه مراکز آموزشی- درمانی امام خمینی ره و طالقانی به صورت در دسترس وارد مطالعه شدند. در گروه مداخله (30 پرستار مرکز آموزشی- درمانی امام خمینی ره) آموزش به صورت نصب پوستر در بالای تخت همه بیماران و دادن پمفلت و جزوه بود. همچنین برگزاری چهار جلسه آموزشی همراه نمایش عملی مراقبت از بیماران تحت تهویه در بالای تخت بیماران وصل به ونتیلاتور انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها چک لیست مشاهده ای با 32 گویه و 6 بعد مراقبتی بود. عملکرد هر پرستار در دو گروه انتهای مطالعه، در شیفت صبح کاری با استفاده از چک لیست در هر بعد بررسی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کای اسکولار و تی تست استفاده شد.
    یافته ها
    نتیجه مطالعه نشان داد که میانگین نمرات عملکرد پرستاران در گروه کنترل 36/2±20/20 و در گروه مداخله 02/2±56/25 بود و نتایج آزمون آماری تی مستقل نشان داد تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه کنترل و مداخله وجود دارد. (001/0p=).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که عملکرد پرستاران بعد از مداخله در مقایسه با گروه کنترل ارتقای قابل توجهی داشته است، لذا آموزش به پرستاران، و دادن بازخورد به آنان و در اختیار گذاشتن راهنمای بالینی به شکل پوستر و پمفلت در بخش های مراقبت ویژه ضروری است.
    کلیدواژگان: آموزش، دستورالعمل بالینی، عملکرد پرستاری، پنومونی وابسته به ونتیلاتور، بخش های ویژه
|
  • Peyman Atabaki, Reza Samarei, Mir Salar Aribi, Amin Soheili, Hamid Reza Mehryar* Pages 488-496
    Background and Aims
    Epistaxis is defined as acute hemorrhage from the nostril, nasal cavity, or nasopharynx. It is a frequent Emergency Department (ED) complaint and often causes significant anxiety in patients and clinicians. Accordingly, this study aimed to compare the administration of topical Phenylephrine with topical Tranexamic Acid (TXA) in management of epistaxis.
    Materials and Methods
    This double-blind, randomized clinical trial was conducted on 120 patients with epistaxis referred to Imam-Khomeini University in Urmia, Iran. Patients who met the inclusion criteria, were randomly allocated into two intervention and control groups. Sixty patients in the intervention group received one pledget soaked with TXA for 10 minutes in each nasal cavity. Sixty patients in the control group received Phenylephrine 0.5% with the same way. The cessation of bleeding in ED were evaluated by 10 minutes after the administration of the above-mentioned drugs.
    Results
    Nasal hemorrhage was stopped in 17 out of 60 patients of control group received Phenylephrine (28.3%) while in the intervention group received TXA, 40 out of 60 patients (66.7%) experienced the cessation of their nosebleed that the difference was clinically and statistically significant (P
    Conclusion
    According to study results, topical application of injectable form of TXA (500mg/5mL) can be used as an ideal drug in management of epistaxis in prehospital and hospital settings and subsequently leads to a reduction of extra costs and length of stay in the EDs.
    Keywords: Epistaxis, Tranexamic acid, Phenylephrine
  • Roya Yavarian, Mahmonir Haghighi*, Asra Ramezanpour, Moloud Radfar Pages 497-503
    Background and Aims
    Mental Health is one of the Important Dimentions of Health. Studies have revealed that individual, personality, social, Familial and … Factors Influence Mental Health. In this study the Relationship between perfectionism and Mental Health in urmia university of Medical sciences students was conducted.
    Material and
    Methods
    In this descriptive study 190 student selected by cluster Random sampling and they Completed Mental Health and perfectionism questionnaires. Data was Analyzed through Descriptive statistical Methods and pearson Correlation coefficient.
    Results
    The Finding Revealed 45.8% of students have different Degrees of Mental Health problem.1.1% of students in somatic symptom, 0.5% in anxiety and insomnia and 3.2% in depression have sever disorder. There is significant Relation between Perfectionism and Mental Health.
    Conclusion
    According to the Results, it can be said perfectionism is one of the predictive Factor of Mental Health and psychological Interventions For its Modification have effective Role in Improving of Individuals Mental Health.
    Keywords: Perfectionism, Mental Health, students
  • Asrin Safari Akram Sanagoo, Ali Kavosi, Naser Behnampoor, Leila Jouybari Pages 504-513
    Background and Aims
    Patient education is one of the most important roles of nurses and has an important role in diabetes control. Tele-nursing is effective, due to the elimination of­­ both space and time limitation and establishing an effective relationship with client care. Half of people with diabetes-inject insulin; do not have good information on how to inject insulin. The purpose of this study was to investigate the effect of nurse telephone calls on glycemic parameters HbA1C and adherence to diabetes control recommendations.
    Materials And Methods
    This study was a randomized clinical trial Double-blind in patients with diabetes treated with insulin, on 64 patients with diabetes treated with insulin, in the intervention group (n = 32) and control (n = 32). Intervention group received insulin injection education, followed by telephone and short message control, for 12 weeks(The first month, twice a week and the second and third months, once a week for 10 minutes). Control group received only insulin injection education. To assess the intervention, before and after the intervention of A1C hemoglobin and Fasting blood sugar measured in the two groups were compared. Data were analyzed using SPSS 16 and descriptive and inferential statistical testes.
    Results
    The results showed that the intervention was not statistically significant effect on HbA1c level after intervention, but intervention has been the FBS level after intervention only in the fourth week (P=0.04) and fifth (P = 0.007) after the treatment effect is statistically significant.
    Conclusion
    Telephone follow-up and tele-education by nurse has important effects on patient's hemoglobin A1C and fasting blood sugar control in people type 2 diabetes.
    Keywords: Tele-nursing_Education_Insulin Infusion_Hemoglobin a Glycosylated
  • Sogra Hasani Narenjbaghi, Eila Valizadeh, Farzaneh Bagheriyeh* Pages 514-523
    Background and Aims
    Nurse Practitioners (NP) are vital members of the health care system. Their knowledge and skills in the quality of care that patients receive is very important. In order to achieve more success in the Master’s of Science of Neonatal Intensive Care Nursing in Iran and identify its weaknesses and strengths, comparative studies and utilization of successful universities’ strategies and experiences are necessary. The present research compares the Master’s curriculum of Neonatal Intensive Care Nursing in Iran and Pennsylvania University of United states.
    Materials and Methods
    This descriptive-comparative study was carried out in 2017. After searching the network on the master curriculum of Neonatal Intensive Care Nursing in well-known international universities, we selected Pennsylvania University of United states due to relative similarities between two courses and Both curriculums were compared using Bereday’s four-stage model: description, interpretation, juxtaposition and comparison.
    Results
    The program of both universities is based on the principles of strategic planning with values ​​and mission, vision. The philosophy of the Pennsylvania School of Nursing has included cultural and ethnic differences, while nursing care in Iran has not been given due attention to different cultures and ethnicities. The entry criteria for this degree at Pennsylvania Nursing School are volunteer's work experience in infants wards and interviews in terms of examining personality and psychological characteristics before entering the field. It is also possible to offer courses in addition to being full-time, but also part-time possible.
    Conclusion
    the Master's program of neonatal intensive care nursing, due to its clinical nature has much strength. In order to improve the quality of the course, it is recommended to take into account the work experience of the volunteers, to conduct the interview in terms of psychological characteristics before entering the course and offering part-time courses.
    Keywords: Comparative Study, curriculum, Neonatal Intensive Care Nursing, Master's of science
  • Rahim Baghaei, Khatereh Almasi* Pages 524-533
    Background and Aims
    The standards for accreditation in specific sectors reduce the frequency of preventable mortality and costs. In Iran, standardization and the importance of its implementation 1 special parts have gained little or no attention. The purpose of this study is to determine compliance with accreditation standards in specific sectors of the educational centers of Medical Sciences University of Urmia.
    Materials and Methods
    This study has been conducted through a descriptive cross-sectional approach in four educational centers of Medical Sciences University of Urmia. The data has been collected by the check list taken from the Accreditation Guide assessment standards of the Ministry of Health, which has adapted the standards of the Joint Commission International (JCI). Comparative charts and descriptive statistical methods were used for more data analysis.
    Results
    From a total of 139 points, in 8 evaluated scales of intensive care units (ICU), the highest score in all these sectors was 109 and the lowest was 64. Altogether, from 121 points in cardiac care unit (CCU) in 8 evaluated scales, the highest goes to 89.5 and the lowest was76. Accreditation standards in CCU have been observed more than in ICU units.
    Conclusion
    Despite acquiring the first rank in the previous year’s assessment of all hospitals, in this study the average of the total scores in special care units of each four health training centers was 57.9 percent, showing a low mark considering the general standards in standardization rating. The difference in acquired marks in the Ministry of health’s assessment and the evaluation of international standards in specific sectors, shows incompetence in the acquired rank and to solve this incompetence urgent actions must come to practice.
    Keywords: Accreditation standards, Assessment, Intensive care units
  • Fahimeh Ezzati Arasteh, Fatemeh Shobeiri, Parisa Parsa, Younes Mohammadi Pages 534-543
    Background and Aims
    One of the global reproductive health priorities is adolescent reproductive health. In Iran, as the adolescents form a large part of the population, this issue has a special importance. Getting aware properly from puberty and sexual and reproductive health issues prevents many problems that can be risks. This study aimed to the effects of group counseling on reproductive health knowledge in adolescent girls living in welfare boarding centers.
    Materials and Methods
    This study a Semi- experimental interventional study (single band) did in 2016 on adolescent girls living on welfare boarding centers of in Hamadan. All eligible persons (n =30) were Therefore were enrolled with census. The intervention was conducted as group counseling. The data collection tool was questionnaire that three times (before, immediately after and one month after treatment) were used. Validity of questionnaires through the content and Ostensible, and Their reliability was confirmed by alpha Chronbach. Data using descriptive and inferential statistical methods using SPSS-20 software was analyzed. P-value was considered significant if it was less than 0.05.
    Results
    The results showed that knowledge in immediately and a month after the intervention at over time compared to before the intervention significantly increased (P
    Conclusion
    The results showed that the intervention of group counseling on knowledge of different aspects of reproductive health of adolescent girls boarding centers effectively.
    Keywords: Reproductive health, counseling, knowledge, Adolescent, Welfare boarding centers
  • Mohsen Adib-Hajbaghery*, Mohammad Zare Pages 544-558
    Background and Aims
    Patient education is one of the important aspects of nursing care and key roles of nurses. In this context, recognizing its barriers can greatly influence on the process of improving the quality of patient education. The aim of this study was to investigate the barriers to patient education from the viewpoint of nurses in Iran.
    Material &
    Methods
    In this review study, research articles related to barriers of patient education from the viewpoint of nurses were searched in Persian and English languages and without time limitation in these databases: PubMed, ISI, ERIC, Science Direct, Scopus, Proquest, Google Scholar, MagIran, SID, IranDoc and IranMedex. Doing research in Iran was the main inclusion criterion. After evaluating entry criteria and quality of the articles, 24 articles were analyzed.
    Results
    A wide range of barriers were presented in studies. After the categorization, five main areas were identified: 1) Barriers related to nurses: Lack of time due to workload of nursing staffing; 2) Barriers related to patients: the patient's unfavorable physical and psychic status; 3) Management barriers: lack of manager's support; 4) Organizational obstacles: the inappropriateness of nurse-patients ratio; 5) Environmental barriers: lack of cooperation of the medical team members to implement educational programs.
    Conclusion
    Most of the barriers to patient education are those of related to nurses. To improve the status of patient education, it is essential for managers to encourage nurses in this important task by adopting measures such as increasing in nursing staffing, allocating sufficient funds and proper supervision.
    Keywords: Patient Education, Barriers, Viewpoint of Nurses, Nursing, Systematic Review, Iran
  • Seiran Goljabini, Masumeh Hemmati Maslakpak*, Hamidreza Khalkhali, Habibeh Valizadeh Pages 559-566
    Background and Aims
    Ventilator associated pneumonia account for about a third of all nosocomial infections, nurses have a key role in the prevention of pneumonia associated with ventilator. This study aimed to assess the effects of education based clinical guidelines on function of nurses in the prevention of Ventilator-associated pneumonia.
    Material &
    Methods
    In this quasi-experimental study in which the post-test was conducted with intervention and control groups, 60 nurses working in the special section of Imam Khomeini and Taleghani hospitals were enrolled in an accessible manner.. In the intervention group (30 Imam Khomeini hospital nurse), educating nurses by putting up posters in all patients was above the bed, as well as pamphlets and booklets were given to nurses. Also holding four training sessions with practical display at the top of a patient's bed to take care of ventilated patients were ventilator. Tools for data collection, was check list with 32 items and 6 care domains. Function of nurses in two groups in the end of study, morning shift in each dimension was evaluated using check list. To analyze the data, chi-square and t tests were used.
    Results
    Results of this study showed that the mean scores of nurses’ function was in the control group 20.20±2.36 and in the intervention group 25.56 ± 2.02 and independent t-test results showed significant difference between the control and intervention groups. (p =0.001). These findings suggest that the relatively good performance of nurses in the control group 7/96 percent and 3.3 percent had a poor performance in the intervention group, whereas 3/53 7/46% of the performance of favorable and relatively favorable performance in the prevention of pneumonia related to the ventilator.
    Conclusion
    The results of this study showed that nurses after the intervention compared to the control group had significant improvement, so educating nurses, and to provide feedback to them in the form of posters and pamphlets in the critical care units is necessary.
    Keywords: Education, Clinical guidelines, Nursing practice, ventilator-associated pneumonia, special sections