فهرست مطالب

پوست و زیبایی - سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، پاییز 1396)

فصلنامه پوست و زیبایی
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا فیروز صفحات 123-124
  • ربابه عابدینی، وحیده لاجوردی، مریم نسیمی*، مریم مشایخی صفحات 125-130
    زمینه و هدف
    پسوریازیس یک بیماری شایع، التهابی و مزمن است و در تعدادی از مطالعات چاقی از عوامل خطر ایجاد بیماری و عوارض کاردیوواسکولار محسوب شده است. از آنجا که تاکنون هیچ مطالعه ی اپیدمیولوژی در زمینه ی شیوع و شدت چاقی و ارتباط آن با بیماری پسوریازیس در کشور انجام نشده است، این مطالعه با هدف بررسی این موضوع در بیماران مراجعه کننده به درمانگاه پوست بیمارستان رازی انجام گرفت.
    روش اجرا: این پژوهش، یک مطالعه ی توصیفی مقطعی بود که در 106 بیمار پسوریازیسی پلاک تایپ که هیچ درمان سیستمیکی دریافت نکرده بودند انجام گرفت. اطلاعات موردنظر مانند BMI، شدت بیماری (PASI)، وزن، جنس، سن، دور کمر و دور لگن جمع آوری و در فرم ثبت داده ها وارد شدند.
    یافته ها
    45/42% از افراد، BMI بین 25 تا 30 داشتند که اضافه وزن و 08/32% از افراد BMI بالای 30 داشتند که چاقی محسوب می شود. میانگین BMI در زنان موردمطالعه 6/5±2/30 و میانگین BMI در مردان مورد مطالعه 7/4±6/27 بود که ازلحاظ آماری تفاوت معناداری بین دو گروه وجود داشت (02/0P=).
    شاخص توده ی بدنی با ضریب 143/0 به شدت بیماری براساس PASI وابسته بود که این وابستگی نیز ازلحاظ آماری معنادار نشد (114/0P=).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه 32% از بیماران اضافه وزن داشته یا به چاقی مبتلا بودند. هرچند نتایج مطالعه ما رابطه ی معناداری بین شدت بیماری و شاخص توده ی بدنی پیدا نکرد، ولی وابستگی ضعیفی بین شدت بیماری و شاخص توده ی بدنی بالا وجود داشت.
    کلیدواژگان: پسوریازیس، چاقی، شاخص توده ی بدنی
  • ایمان باقرپور، راضیه زارع * صفحات 131-136
    زمینه و هدف
    با توجه به شیوع آفتاب سوختگی، عوارض شناخته شده و اهمیت پیشگیری از آن، مقایسه ای بین یک کرم ضدآفتاب برند خارجی با 60SPF= (کرم الف) با یک کرم ضدآفتاب ایرانی با 50 SPF= (کرم ب)، روی گروهی از کوهنوردان شیراز در سال 1396 انجام شد.
    روش اجرا: این کارآزمایی بالینی روی 50 نفر انجام گرفت. یک طرف صورت هر فرد به عنوان گروه مورد و طرف دیگر به عنوان شاهد انتخاب و به میزان 4/0 میلی لیتر از کرم ضدآفتاب الف به طرف مورد و همین مقدار از کرم ب روی طرف شاهد قرار گرفت. شرکت کنندگان در این تحقیق 5 ساعت در معرض آفتاب قرار داشتند. ارزیابی، 3 ساعت بعد از شروع توسط متخصص بیماری های پوست و 24 ساعت بعد توسط خود شرکت کنندگان براساس اریتم، سوزش، خارش و رضایت از فرآورده ها انجام شد. اطلاعات به دست آمده با آزمون های MC Nemar و مربع کای بررسی شدند.
    یافته ها
    کرم ب در 2/82% و کرم الف در 2/76% موارد موجب پیشگیری از آفتاب سوختگی شدند. هم چنین میزان رضایت مندی شرکت کنندگان از کرم ب، 95% و از کرم الف 82% بود. ضدآفتاب الف و ب در پیش گیری از آفتاب سوختگی تفاوت چندانی نداشتند اما ازنظر سوزش و خارش و نیز میزان رضایت مصرف کنندگان، کرم ضدآفتاب ب، بهتر عمل کرده بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع کرم ضدآفتاب ب ازنظر عوارض و رضایت مندی مصرف کننده بهتر بود.
    کلیدواژگان: سوزش، خارش، ضدآفتاب، آفتاب سوختگی
  • محمد ابراهیم زاده اردکانی*، قاسم دستجردی، نیلوفر عزیزی صفحات 137-145
    زمینه و هدف
    چین و چروک پوست به طور معمول نتیجه ی فرآیند پیری است. تزریق سم بوتولینوم از روش هایی است که متقاضیان زیادی دارد. این مطالعه برای تعیین اختلال شخصیت در افراد متقاضی تزریق سم بوتولینوم جهت رفع چین و چروک صورت انجام شد.
    روش اجرا: این مطالعه ی توصیفی به روش مقطعی و برروی زنان و مردان مبتلا به چین و چروک صورت ارجاع شده جهت تزریق سم بوتولینوم به کلینیک لیزر یزد در سال 1395 انجام شد. برای تعیین اختلال شخصیت از پرسش نامه ی میلون استفاده شد. درنهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 22 و تست های آماری توصیفی مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    51 نفر با میانگین سنی 5/9±9/35 در این مطالعه شرکت کردند. بیشترین فراوانی به ترتیب در گروه سنی زیر 35 سال با فراوانی26 (51%)، جنس مونث با فراوانی 45 (2/88%)، تحصیلات لیسانس و بالاتر از آن با فراوانی 31 (8/60%) و وضعیت تاهل با فراوانی 35 (6/68%) بود. اختلال شخصیت وسواسی اجباری با فراوانی 7 (7/13%) و صفت شخصیت نمایشی با فراوانی 6 (8/11%) پس از شخصیت طبیعی بیشترین فراوانی را داشتند. تأثیر عواملی چون سن، جنس، تحصیلات و وضعیت تأهل در شیوع اختلالات شخصیت معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    بیشتر افراد متقاضی تزریق سم بوتولینوم وضعیت شخصیت طبیعی داشتند اما تعدادی هم اختلال شخصیت وسواسی جبری و صفت شخصیت نمایشی داشتند که نشان دهنده ی اهمیت زیبایی در وضعیت اجتماعی افراد بوده و فرد را برای حضور موثرتر در اجتماع مجبور به رفع چروک صورت با استفاده از تزریق سم بوتولینوم می کند.
    کلیدواژگان: اختلال شخصیت، سم بوتولینوم، چین و چروک
  • عالمه ده نبی، حمید رادسپهر * صفحات 146-155
    زمینه و هدف
    افراد مبتلا به لوپوس اریتماتوزوس سیستمیک رویکرد انعطاف پذیری در مواجهه با استرس نداشته و در به کارگیری مهارت های شناختی ضعف دارند. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر گروه درمانی شناختی رفتاری بر کاهش استرس ادراک شده از تصویر بدن و بهبود انعطاف پذیری شناختی زنان مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک انجام پذیرفت.
    روش اجرا: در این پژوهش، 24 نفر از زنان مراجعه کننده به کلینیک های منتخب روماتولوژی مشهد در سال 95 -1394 انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (گروه درمانگری شناختی رفتاری) و کنترل قرار گرفتند. قبل و بعد از انجام مداخلات، پرسش نامه های استرس و نگرانی از تصویر بدن (Body image concern inventory [BICI])، انعطاف پذیری شناختی (Cognitive flexibility inventory [CFI])، رضایتمندی مراجع (client satisfactory questionnaire [CSQ]) و شاخص بهبود کلی بالینی (Global improvement scale [CGI]) پر شدند. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل و تحلیل کواریانس چندمتغیری (MANOVA) در نرم افزار 19SPSS با سطح معناداری 05/0 تحلیل شدند.
    یافته ها
    گروه درمانی شناختی رفتاری در مقایسه با گروه شاهد، کاهش معنادار استرس و نگرانی از تصویر بدن و بهبود بیشتر انعطاف پذیری شناختی داشتند (001/0P<). آزمودنی های گروه آزمایش در مقایسه با گروه شاهد میزان رضایت از درمان و بهبودی کلی خود را به طور معناداری بالاتر ارزیابی کردند و بهبودی آن ها در تمام متغیرهای پژوهش بیشتر از گروه شاهد بود (001/0P<).
    نتیجه گیری
    گروه درمانی شناختی رفتاری در کاهش نگرانی از تصویر بدن و بهبود انعطاف پذیری شناختی زنان مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک موثر است.
    کلیدواژگان: گروه درمانی شناختی - رفتاری، انعطاف پذیری شناختی، لوپوس اریتماتوز سیستمیک، نگرانی از تصویر بدن
  • مسعود محمدی * صفحات 156-162
    زمینه و هدف
    آلوپسی یکی از بیماری های شایع مزمن پوستی بوده و ازجمله مهم ترین عامل پیش بینی کننده پریشانی های روانی و افسردگی است لذا با توجه به اهمیت این موضوع بر بهداشت عمومی جامعه، این مطالعه قصد دارد تا با مطالعه ای سیستماتیک و متاآنالیز شیوع افسردگی در مبتلایان به ریزش مو در ایران را به دست آورد.
    روش اجرا: مطالعه ی حاضر با روش متاآنالیز انجام شد. مقالات مرتبط با موضوع مورد بررسی ازطریق جست وجو در پایگاه های SID، Pubmed (Medline) و Sciencedirect به دست آمد. ناهمگنی مطالعات با استفاده از شاخص I2 بررسی و تحلیل داده ها در نرم افزار Comprehensive Meta-Analysis انجام شد.
    یافته ها
    در 9 مقاله ی موردبررسی، شیوع کلی افسردگی در مبتلایان به آلوپسی 3/60% (5/68%-4/51% و حدود اطمینان 95%) به دست آمد. بیشترین شیوع افسردگی به دست آمده در مبتلایان به آلوپسی در خرم آباد با 7/66% (6/75%-3/56% و حدود اطمینان 95%) و کمترین شیوع افسردگی به دست آمده در مبتلایان به آلوپسی در مشهد با 3/47 درصد (53%-41% و حدود اطمینان 95%) به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، شیوع افسردگی در مبتلایان به آلوپسی بالا بوده لذا ارائه ی راهکارهای درمانی مناسب برای مبتلایان و لزوم توجه به مشاوره های روان شناسی برای این مبتلایان بسیار ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: شیوع، آلوپسی، افسردگی، ایران، متاآنالیز
  • ربابه عابدینی، وحیده لاجوردی، آزاده گودرزی * صفحات 163-173
    امروزه در پزشکی نوین گرایش زیادی برای استفاده از روش های تشخیصی و درمانی غیرتهاجمی یا کمتر تهاجمی همراه با دقت و اثر بالا وجود دارد. درخصوص تشخیص و درمان سرطان های پوستی غیرملانومی (non melanoma skin cancer-NMSC) که پروتوتیپ آن ها بازال سل کارسینوم (BCC) و اسکواموس سل کارسینوم (SCC) می باشد و البته شایع ترین سرطان های انسانی نیز تلقی می شوند، چنین قاعده ای صادق است. لذا در این مقاله ی مروری بر آن شدیم تا ارزش و ویژگی های تشخیصی درموسکوپی (به عنوان ابزار ارزیابی درماتولوژیک نوظهور و روبه رشد و در عین حال غیرتهاجمی) در NMSCرا مورد بررسی قرار دهیم؛ باشد که این مطالعه زیربنا و بستری برای استفاده روزافزون و کارا از درموسکوپی در بررسی سرطان های پوستی خصوصا NMSC باشد.
    کلیدواژگان: کارسینوم سلول سنگ فرشی، کارسینوم سلول بازال، درموسکوپی، مرور
  • وحیده لاجوردی، ربابه عابدینی، صفورا شکویی، علیرضا قنادان، ارغوان عزیزپور * صفحات 174-178
    مقدمه
    سارکوییدوزیس یک بیماری مزمن مولتی ارگان می باشد. «اسکار سارکوییدوزیس» یک یافته ی پوستی نادر ولی اختصاصی در سارکوییدوزیس می باشد. اغلب بیماران با اسکار سارکوییدوزیس درگیری سیستمیک به خصوص در ریه دارند.
    گزارش مورد: بیمار یک خانم 77 ساله با انفلتراسیون سارکوییدال در اسکارهای سوختگی مربوط به 30 سال قبل است که با استرویید سیستمیک بهبود قابل توجهی در ضایعات بیمار ایجاد شد.
    نتیجه گیری
    در برخورد با ضایعاتی که در اسکارهای سوختگی ایجاد می شوند باید اسکار سارکوییدوزیس را درنظر گرفت.
    کلیدواژگان: سارکوییدوزیس، اسکار، اسکار سوختگی
|
  • Alireza Firooz Pages 123-124
  • Robabeh Abedini, Vahideh Lajevardi, Maryam Nasimi *, Maryam Mashayekhi Pages 125-130
    Background And Aim
    Psoriasis is a common, chronic and inflammatory skin disease. It has been determined that obesity may be associated with this disease. So, the aim of this study was to determine the relationship between obesity and severity of psoriasis in patients referred to dermatology clinic of Razi Hospital.
    Methods
    This cross-sectional study was done on 106 patients with plaque type psoriasis who had not received any systemic treatment .The demographic characteristics such as gender, age, BMI, severity of disease (PASI), waist, and waist to hip ratio were recorded.
    Results
    42% of the patients had BMI of 25-30 (over weight) and 32% higher than 30 (obese). The mean BMI in women (30.2±5.6) was significantly higher than men (27.6±4.7) (P=0.02). BMI was correlated to disease severity (PASI) , but it was not significant (a=0.143, P=0.114)
    Conclusion
    Although we did not find any significant correlation between severity of disease and BMI, but the association between severity of disease and high BMI were concluded.
    Keywords: psoriasis, obesity, BMI
  • Iman Bagherpour, Razieh Zare * Pages 131-136
    Background And Aim
    Considering the prevalence of sunburn and its complications and the importance of preventing it, we conducted a study to compare a brand sunscreen with SPF = 60 (cream A) and a domestic sunscreen with SPF = 50 (cream B) in hikers.
    Methods
    The clinical trial was carried out on 50 participants in shiraz. 0.4 ml of the cream A was applied to one side of face and the same amount of cream B was applied to other side as control. The participants were exposed to the sun for 5 hours. The assessment was performed 3 hours after the onset by a dermatologist and 24 hours later by the participants themselves based on erythema, burning, itching and satisfaction with the products. The data were analyzed using McNemar and chi-square tests.
    Results
    Cream B in 82.2% and A in 76.2% of cases prevented sunburn. Also, the participant's satisfaction was 95% and 82% for using B and A creams, respectively. Sunscreen A and B did not show significant difference in prevention of sunburn, but side effects such as burning and itching were observed more in cream A and paricipants satifaction was more with cream B.
    Conclusion
    Overall cream B had less side effects and participants were more satisfied with it.
    Keywords: burning, itching, sunburn, sunscreen
  • Mohammad Ebrahimzadeh Ardakani *, Ghasem Dastjerdi, Niloofar Azizi Pages 137-145
    Background And Aim
    Skin wrinkles are typically the result of aging process. Botulinum toxin injection is a method that has many applicants. This study was performed to determine the personality disorders individuals who requested to inject botulinum toxin to improve facial wrinkles.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was performed on women and men with facial wrinkles who were referred for botulinum toxin injection to laser clinic of Yazd in 2016. The Millon questionnaire was used to determine the personality disorders. Finally, the data were analyzed by using SPSS 22 software and descriptive statistical tests.
    Results
    51 individuals participated in this study with a mean age of 35.9±9.5 years. The highest frequencies were in the age group under 35 years old with 26 (51%), females with 45 (88.2%), Bachelor's degree and above with 31 (60.8%) and married status with 35 (68.6% individuals). Obsessive-compulsive disorder with frequency of 7 (13.7%) and dramatic personality trait with frequency of 6 (11.8%) were the most common disorders after normal condition. The influence of factors such as age, sex, education and marital status were not significant in the prevalence of personality disorders.
    Conclusion
    Most individuals who requested botulinum toxin injection had a normal psychiatric condition followed by obsessive-compulsive disorder and dramatic personality trait. This indicates the importance of beauty in the social status of the individuals which forces them to remove wrinkles for a more effective presence in the community.
    Keywords: personality disorder, botulinum toxin, wrinkles
  • Alemeh Dehnabi, Hamid Radsepehr * Pages 146-155
    Background And Aim
    Patients with systemic lupus erythematosus do not have a flexible approach against stress and have difficalty regulating their cognitive skills performance. The aim of our study was to evaluate the impact of cognitive-behavioral group therapy on reducing perceived body image stress and improving cognitive flexibility among women with systemic lupus erythematosus.
    Methods
    In this research, 24 women referred to rheumatology clinics in Mashhad between the years 2015 and 2016 were selected and randomly assigned into two experimental (cognitive-behavioral group therapy) and control groups. Before and after interventions, Body Image Concern Inventory (BICI), Cognitive Flexibility Inventory (CFI), Client Satisfaction Questionnaire (CSQ) and Clinical Global Improvement Scale (CGI) were filled out for both groups. The data was analyzed using multivariate analysis of variance (MANOVA) in SPSS-19 software with the significance level of 0.05. Further, percentages of improvement were calculated.
    Results
    Cognitive-behavioral group therapy compared to the control group led to a significant reduction in body image concern, and improvement of cognitive flexibility (P
    Conclusion
    Cognitive-behavioral group therapy was effective in reducing body image concern and improving cognitive flexibility in women with systemic lupus erythematosus.
    Keywords: cognitive-behavioral group therapy, cognitive flexibility, systemic lupus erythematosus, body image concern
  • Masoud Mohammadi * Pages 156-162
    Background And Aim
    Alopecia is one of the most common chronic skin diseases and is one of the most important predictors of psychological distress and depression. Considering the importance of this issue to public health, this study evaluated the impact of alopecia on increasing depression in the affected population
    Methods
    A meta-analysis was performed for relevant articles in scientific databases including SID, Science direct and PubMed (Medline). Reference lists of identified articles were reviewed for additional articles. Heterogeneity of study was checked using I2 index. Data were analyzed using the Comprehensive Meta-analysis (CMA) software.
    Results
    The overall prevalence of depression in patients with alopecia in Iran was %60.3 (%95 Cl %51.4-%68.5) during 2001-2015. The highest prevalence of depression was recorded in Khorramabad in 2007, %66.7 (%95 Cl: %56.3-%75.6) and the lowest prevalence of depression was found in Mashhad in 2010, %47.3 (%95 Cl: %41.7-%53).
    Conclusion
    According to the results of this study, the prevalence of depression in patients with alopecia is high and therefore appropriate therapies and the need for psychological counseling for these patients seems to be necessary.
    Keywords: prevalence, alopecia, depression, Iran, meta-analysis
  • Robabeh Abedini, Vahide Lajevardi, Azadeh Goodarzi * Pages 163-173
    Nowadays, in modern medicine, there is a great tendency to use non invasive or less invasive diagnostic and therapeutic methods with high precision and effectiveness. This is also true about diagnosis and treatment of non-melanoma skin cancers (NMSCs), that the prototypes are basal cell carcinoma (BCC) and squamous cell carcinoma (SCC) which also considered as the most common human cancers. Therefore, in this review, we present the value and diagnostic features of the dermoscopy (as an emerging and growing non-invasive dermatological evaluation tool) for approaching to NMSC. It is hoped that this study will be an infrastructure for the ever-increasing use of dermoscopy in evaluation of skin cancers, especially NMSCs.
    Keywords: skin cancer, squamous cell carcinoma, basal cell carcinoma, dermoscopy, review
  • Vahide Lajevardi, Robabeh Abedini, Safoura Shakoei, Alireza Ghanadan, Arghavan Azizpour * Pages 174-178
    Introductio: Sarcoidosis is a chronic multi-organ disease. Scar sarcoidosis is a rare but specific cutaneous presentation. Most patients with scar sarcoidosis suffer from systemic involvement especially lung disease.
    Case Report: We present here a 77 year-old-woman with sarcoidal infiltration in burn scars that she had acquired 30 years ago. She was treated with systemic steroids which led to regression of cutaneous lesions.
    Conclusion
    Scar sarcoidosis should be suspected in occurrence of new lesions in burn scars
    Keywords: scar, sarcoidosis, burn scar