فهرست مطالب

زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس - سال هشتم شماره 3 (پیاپی 15، پاییز 1396)

نشریه زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 15، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • طیبه ربانی نیا، راضیه پوراحمد*، ارسلان خالدی فر، شهربانو پرچمی، مرتضی هاشم زاده صفحات 1-10
    مقدمه
    هایپرتروفی کاردیومیوپاتی (HCM) یک بیماری قلبی نادر است که می تواند منجر به مرگ ناگهانی در افراد جوان شود. مطالعات مولکولی بیماری نشان داد که جهش در ژن زنجیره سنگین میوزین بتا (MYH7) یکی از مهمترین عوامل بروز HCM است. هدف از این تحقیق بررسی اگزون های 8، 9 و 30 ژن MYH7 در بیماران HCM استان چهار محال و بختیاری برای جهش های احتمالی بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی-آزمایشگاهی DNA به روش فنل-کلروفرم از 27 نمونه خون بیماران استخراج شد . سپس نمونه-های DNA برای روش PCR-SSCP جهت تکثیر و شناسایی جهش استفاده شد. موارد مشکوک به داشتن جهش احتمالی تعیین توالی گردید و نتایج با نرم افزار Chromas مورد مشاهده قرار گرفت.
    نتایج
    7 نمونه با روش PCR_SSCP مشکوک تشخیص داده شد که برای تایید با پرایمرهای پیشرو و معکوس جهت حضور جهش تعیین توالی گردید. نتایج تعیین توالی حضور جهش را تایید نکرد.
    نتیجه گیری
    جهش در این 3 اگزون در ایجاد بیماری در افراد بررسی شده نقشی نداشت. با این وجود بررسی تعداد بیشتر افراد مبتلا به HCM و اگزون های دیگر این ژن برای بررسی رابطه ژن با بیماری HCM و کسب اطلاعات لازم برای درمان و مدیریت بیماری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: جهش، PCR-SSCP، هایپرتروفی کاردیومیوپاتی، MYH7
  • زینب بیات، مهدی حسن شاهیان*، مجید عسکری صفحات 30-40
    نفت خام از چهار گروه ترکیبات اشباع، آروماتیک ها، رزین ها و آسفالتین ها تشکیل شده است. آلودگی نفتی اثرات جبران ناپذیری بر اکوسیستم دریا می گذارد. با توجه به آثار سوء آلاینده های نفتی بر محیط زیست دریایی، کنترل آنها در بنادر بسیار حائز اهمیت است. تجزیه زیستی مشتقات نفتی در محیط های آلوده موثرتر، قوی تر و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر از روش های فیزیکوشیمیایی است. در این پژوهش از آب دریا و دوکفه ای های خلیج فارس جهت جداسازی باکتری های تجزیه کننده نفت خام، نمونه برداری شد. شمارش باکتری های تجزیه کننده و هتروتروف در نمونه های جمع آوری شده انجام گردید. باکتری های جداسازی شده با روش های بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی شدند. حذف نفت خام با روش اسپکتروفتومتری و کروماتوگرافی گازی برای سویه های برتر مشخص گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که که تراکم و تنوع باکتری های هتروتروف و تجزیه کننده نفت خام در دوکفه ای Crassostrea gigas نسبت به محیط اطراف (آب دریا) بیشتر است. در این پژوهش در مجموع 11 باکتری تجزیه کننده جداسازی شد. تعداد 7 سویه شناسایی بیوشیمیایی شدند و دو سویه برتر تجزیه کننده بطور مولکولی شناسایی گردیدند که این سویه ها به جنس های Shewanella و Alcanivorax تعلق داشتند. این سویه ها در طی 15 روز بیش از نیمی از نفت خام را تجزیه نمودند. از این باکتری ها می توان جهت پاکسازی مناطق دریایی آلوده به نفت البته با بررسی های میدانی بیشتر استفاده نمود.
    کلیدواژگان: آلودگی نفتی، تجزیه زیستی، دوکفه ای، خلیج فارس، نفت خام
  • نجمه فرمانبر، علی اکبر حدادمشهدریزه*، جعفر همت صفحات 40-50
    بیودیزل سوختی پاک، تجدیدپذیر، زیست تخریب پذیر، عاری از گوگرد و ترکیبات آروماتیک با منابع اولیه مشتق از چربی های حیوانی، گیاهی، جلبک ها، قارچ ها و باکتری ها می باشند. درمیان این منابع، قارچ های روغنی با توجه به قابلیت بالای سنتز و تجمع تری آسیل گلیسرول، به عنوان منابع بسیار مطلوب تامین زیست توده بیودیزلی گزارش شده اند. لذا به منظور ارائه راهکارهایی در جهت افزایش راندمان تولید مبتنی بر فناوری های نوین زیستی، پایش مکانیسم های مولکولی مرتبط با تولید و تجمع لیپید در این ارگانیسم ها می تواند راهگشا باشد، که در این تحقیق در دستور کار قرار گرفت. به این منظور واکاوی مکانیسم های مولکولی مرتبط منجربه آشکارسازی آنزیم های موثر در تولید و تجمع لیپید در گونه های مختلف قارچ های روغنی شد. پایش ویژگی های ساختاری این ژن ها، ضمن ارائه طول و محتوی CG متفاوت، پیوسته بودن تمامی آنها را مشخص نمود. بررسی ویژگی های ساختاری آنزیم های مذکور علاوه بر تعیین موقعیت سلولی آنها، حضور دمین های عملکردی MAO1_MF، Malic_M و malic را در تمامی آنها با قابلیت تاثیرپذیری از تغییرات پس از ترجمه را نشان داد. تشابه یابی پروتئینی این آنزیم ها، منجربه معرفی گونه های قارچی با قابلیت احتمالی تولید چربی شد. از سویی دیگر، مدل سازی ساختاری آنزیم ها و شبه آنزیم های مالیک انتخابی ضمن ایجاد مدل های ساختاری مناسب، کیفیت و کارایی مطلوب آنها در اتصال به مالات را آشکار نمود. به طورکلی، نتایج حاصل از این تحقیق ضمن معرفی گونه های قارچی مناسب در تامین زیست توده بیودیزلی، منجربه معرفی آنزیم های موثر با ویژگی های خاص شد که می تواند در ردیابی سویه های توانا در تولید بیودیزل و یا تراریخت سازی مفید واقع گردد.
    کلیدواژگان: بیودیزل، تری آسیل گلیسرول، قارچ های روغنی، آنزیم مالیک، فناوری های نوین زیستی
  • سید مجتبی جعفری منش، حمید راشدی، ساره ارجمند، سیدامید رعنایی سیادت * صفحات 50-60
    سلولاز یکی از آنزیم های صنعتی است که با اقبال جهانی به تولید بیواتانول نسل دوم، تولید و استفاده از آن بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. سلولاز توسط ارگانیسم های متعددی همچون قارچ ها، باکتری ها، حشرات و گیاهان تولید می شود. با افزایش در مصرف این آنزیم و لزوم کاهش قیمت آنزیم برای تولید بیواتانول نسل دوم، تولید نوترکیب این آنزیم مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه با بررسی شربت ذرت به عنوان منبع نیتروژن اصلی و همچنین منبع کربن دوم پس از گلیسرول، محیط کشت نیمه معینی برمبنای محیط کشت نمکی SYN6 طراحی شده است. سپس تولید زیست توده و تولید یکی از انواع پرکاربرد از آنزیمهای سلولاز به نام اندوگلوکانازII در مخمر متیل دوست هانسنولا پلیمورفا (ه. پلیمورفا) بهینه شده است. طراحی آزمایشات با روش یک فاکتوری انجام شده است و بهینه سازی با روش شناسی رویه پاسخ صورت پذیرفته است. نتایج آزمایشات نشان داده است که شربت ذرت در درصد وزنی حجمی 5/5% و 15/6% به ترتیب نقاط بهینه تولید زیست توده و تولید آنزیم اندوگلوکاناز هستند. شرایط بهینه محیط جدید در مقایسه با محیط SYN6 تولید زیست توده را 4/41% و تولید آنزیم نوترکیب را 7/69% افزایش داده است.
    کلیدواژگان: بهینه سازی، اندوگلوکانازII شربت ذرت، مخمر متیل دوست، روش شناسی رویه پاسخ
  • پوریا غلامی تیلکو، زهرا حاجی حسن*، نوید نظری، حمید مقیمی صفحات 60-70
    تولید پروتئینهای نوترکیب در میزبان باکتریایی ای کلای در چند دهه اخیر بسیار رواج پیداکرده است. مطالعات و آزمایشهای بسیار زیادی در زمینه بهینه سازی و افزایش تولید و بیان پروتئینهای نوترکیب در این میزبان انجام گرفته است. از راه های افزایش تولید، رسیدن به تراکم بالای سلولی (افزایش غلظت سلولی) و به طبع آن تولید بیشتر پروتئینهای داخل سلولی ازجمله پروتئین نوترکیب –NGF βمیباشد. بدین منظور در این پژوهش برای اولین بار با استفاده از گلیسرول و عصاره مخمر به عنوان منابع کربن و نیتروژن و همچنین نمک MgCl2 به عنوان افزایش دهنده رشد، کشت باکتری در تراکم سلولی بالا انجام شد. همچنین تاثیر شرایط کشت شبانه بر رشد باکتری مورد بررسی قرار گرفت. بهینه شرایط با استفاده از روش سطح پاسخ به دست آمد که شامل غلظت 18/23 گرم بر لیتر گلیسرول، غلظت 14/44 گرم بر لیتر عصاره مخمر و غلظت mM 10 نمک MgCl2 میباشد. همچنین کشت 14 ساعته در دمای 37 درجه سانتی گراد و دور شیکرrpm 180 به عنوان شرایط بهینه رشد معرفی شد. این مطالعه نشان داد که میزان رشد سلولی و تولید پروتئین نوترکیب –NGF β در شرایط بهینه شده نسبت به محیط کشت پایه افزایش قابل توجهی داشته است.
    کلیدواژگان: گلیسرول، عصاره مخمر، روش سطح پاسخ، کشت شبانه، MgCl2
  • محمدحسین صیادی اناری*، فرزانه ارثیا، فهیمه نصرت آبادی صفحات 80-90
    هدف از انجام این تحقیق بررسی عملکرد سیستم تالاب مصنوعی جریان زیرسطحی افقیدر حذف فلز سنگین و سمی کروم توسط گیاه فراگمیتساسترالیس و بررسی اثر گیاه، ماده بستر، آهنگ بارگذاری هیدرولیکی و زمان ماند هیدرولیکی بر عملکرد سیستم بوده است. برای انجام این مطالعه تعداد 12 سلول از سیستم پایلوت به صورت موازی و در ابعاد 50×75×200 سانتی متر در محل تصفیه خانه دانشگاه بیرجند ساخته شد. دما و pH در همه سلول ها ثابت بود. نتایج نشان داد که بازده حذف کروم در سلول های حاوی گیاه فراگمتیس استرالیس بیشتر از سلول های فاقد گیاه است. تغییر ماده بستر از بافت درشت دانه به بافت ریز دانه باعث افزایش قابل توجه میانگین درصد حذف کرومشد (درصد حذف در دبی مشابه (l/d) 100 در سلول های دارای گیاه با بافت ریز دانه و درشت دانه به ترتیب 87/31% و 61/24% و در سلول های فاقد گیاه با بافت ریز دانه و درشت دانه به ترتیب 25/31% و 92/14%). همچنین با افزایش زمان ماند از1 به 5 روز غلظت کروم خروجی کاهش و به تبع آن درصد حذف افزایش یافت. این نتایج نشان دهنده اثر مثبت سیستم تالاب مصنوعی جریان زیرسطحی افقی با حضور گیاه فراگماتیس استرالیس در حذف فلزات سنگین از جمله کروم می باشد و بنابراین جهت حذف فلزات سنگین از فاضلاب، استفاده از کشت گیاه فراگماتیس استرالیس و بافت ریز دانه پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تالاب های مصنوعی، فلز سنگین کروم، گیاه PhragmitisAustralis، نرخ بار هیدرولیکی، زمان ماند
  • پریسا حسنین *، سعید شاکری صفحات 90-100
    یکی از مکانیسم های مولکولی ایجاد مسمومیت توسط الکل ایجاد استرس اکسیداتیو است. در این تحقیق اثر پیشگیری کننده مصرف خوراکی مقادیرمتفاوت ویتامین C بر آسیب چشمی حاصل از مصرف مزمن اتانول در موش های صحرایی آزمایش شد. هشت گروه از رت ها تحت تیمار سی روزه قرار گرفتند: کنترل(C)،گروه هایVC mg/kg)50 ،100و200 وزن بدن)، گروه اتانول(g/kg4) و گروه اتانول + ویتامینC (50،100و200 mg/kg وزن بدن). سپس شاخص های نسبت اکسیدان به آنتی اکسیدان شامل سوپر اکسید دیسموتاز (SOD) ،کاتالاز(CAT) ،گلوتاتیون پراکسیداز(GPX) و مالون دی آلدهید (MDA) در چشم رتها اندازه گیری گردید. اتانول فعالیت SOD،CAT و GPX را در چشم کاهش داد. این تغییرات به همراه پراکسیداسیون لیپیدی مانند افزایش سطح MDA همراه بود. میزان ذخیره آنزیم های آنتی اکسیدانی و پر اکسیداسیون لیپیدی در گروه های ویتامین C (mg/kg 100،50 و200) و کنترل تغییر معنی داری نداشت. هرچند گروه VC (mg/kg200) به وضوح مانع برهم خوردن تعادل نسبت اکسیدان به آنتی اکسیدان می شود. جالب توجه اینکه میزان بالای ویتامین C پراکسیداسیون لیپیدی را به طور قوی مهار و دفاع آنزیمی آنتی اکسیدانی را نسبت به مقادیر دیگر ویتامین C در گروه های الکلی بهبود بخشیده است. تجویز خوراکی mg/kg200 ویتامین C به مدت 30 روز با افزایش فعالیت آنتی اکسیدان های آنزیمی و مهار پراکسیداسیون لیپیدی مانع استرس اکسیداتیو ناشی از مصرف مزمن اتانول، می شود. مکمل های ویتامینی نسبت به داروهای شیمیایی فاقد اثرات جانبی می باشد، بنابراین آنتی اکسیدان های ویتامینی پتانسیلی برای جلوگیری از مسمومیت الکلی ناشی از مصرف اتانول ایجاد می کنند.
    کلیدواژگان: ویتامین C، الکل، آنتی اکسیدان، چشم، پراکسیداسیون لیپیدی
  • لیلا یاحقی، محمد فاطمی مطلق * صفحات 100-110
    مقدمه
    خطاها در آزمایش ها و آزمایشگاه ها اجتناب ناپذیرند به خصوص اگر از روش ها و ابزار های غیر استاندارد استفاده گردد. برای ریختن محیط کشت در آزمایش انتشار دیسک از یک روش غیر استاندارد و به صورت چشمی استفاده می شود که موجب ایجاد خطاهای غیر قابل چشم پوشی در نتایج این آزمایش می گردد. هدف این پژوهش طراحی و ساخت پتریدیشی جهت حذف خطاهای موجود و استاندارد نمودن انجام این آزمایش است.
    روش ها
    طی مطالعه ای که در استاندارد های CLSI (Clinical and Laboratory Standard Institute) درباره آزمایش های حساسیت سنجی انجام گرفت مشخص شد که ضخامت استاندارد محیط کشت در این گونه آزمایش ها 4 میلی متر می باشد. بر همین اساس و توسط نرم افزار سه بعدی پتریدیشی استاندارد که بتواند این ضخامت را به خوبی مشخص کند طراحی و ساخته شد.
    نتایج
    بر اساس نتایج این تحقیق مشخص شد که پتریدیش های موجود گزارش های متفاوت و نادرستی از هاله های عدم رشد حتی برای آنتی بیوتیک های یکسان تولید می کنند که منجر به تجویز نادرست آنتی بیوتیک به طور قابل توجهی می گردد (P<0.05). به علاوه میزان اتلاف محیط کشت در پتریدیش های موجود 33 تا 50 در صد ثبت گردید.
    بحث: پتریدیش استاندارد طراحی شده آزمایش انتشار دیسک و سایر آزمایش های حساسیت سنجی را استاندارد می کند و باعث دقت و یکسانی نتایج هاله های عدم رشد و انتخاب آنتی بوتیک مناسب می گردد و میزان مصرف محیط کشت به طور قابل توجهی کاهش یافت.
    کلیدواژگان: پتریدیش، آزمایش انتشار دیسک، CLSI، محیط کشت، هاله های عدم رشد
  • سودابه مفاخری*، فاطمه دهقان نیری، مریم میرحسینی صفحات 110-120
    نانوتکنولوژی به علت تولید نانوذرات در اندازه، شکل، ترکیب شیمیایی و پراکنش متفاوت و کاربردهای بسیار آنها، برای بشر، حوزه تحقیقاتی جذابی به حساب می آید. روش های تولید زیستی نانوذرات نسبت به روش های فیزیکی و شیمیایی؛ به دلیل کاهش مصرف انرژی و زمان؛ اولویت دارند. در این مطالعه امکان سنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره متانولی جوانه های گل میخک هندی بررسی گردید و سپس اثر ضد باکتری و ضد قارچی نانوذرات نقره تولید شده، به دو روش دیسک و چاهک مورد آزمایش قرار گرفت. جهت تایید تولید نانوذرات نقره از دستگاه اسپکتروفتومتری با طول موج 300 تا 600 نانومتر و جهت اندازه گیری ابعاد و شکل نانوذرات از دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) استفاده شد. همچنین به منظور بررسی ترکیبات آلی احتمالی که در سنتز نانوذرات دخالت دارند آنالیز FTIR انجام گردید. براساس نتایج حاصل از این تحقیق، نانو ذرات تولید شده به وسیله عصاره متانولی میخک هندی؛ کروی بوده و در محدوده 27 تا 69 نانومتر قرار داشتند. همچنین نانو ذرات تولید شده، فعالیت ضد میکروبی موثری علیه باکتری های Bacillus subtilis، Escherichia coli، Staphylococcus aureus، و مخمر Saccharomyces cerevisiae نشان دادند. بنابراین می توان گفت که گیاه میخک هندی غیر از نقش دارویی ویژه ای که دارد، می تواند برای تولید نانوذرات نقره جهت مصارف پزشکی و داروسازی استفاده شود.
    کلیدواژگان: اثر ضد باکتری، اثر ضد قارچی، عصاره متانولی، میخک هندی، نانوذرات نقره
  • علی صالح زاده*، امیر آراسته صفحات 130-140
    سابقه و هدف
    رشته های آمیلوئیدی، تجمعاتی رشته مانند هستند که از انواع مختلف پپتید ها و پروتئین ها بوجود می آیند و با توجه به شکل ظاهری شان در تصویر میکروسکوپ الکترونی و همچنین طی روش هایی مثل اتصال رنگ (dye binding) و حضور ساختار های رشته ای مبتنی بر صفحات بتای ارتقاء یافته و در تعامل با هم (cross beta) از سایر رشته های پروتئینی قابل تمیز می باشند. رشته های آمیلوئیدی در ایجاد بیماری هایی با نام عمومی Amyloidosis دخیل می باشند. بیماری هایی مثل الزایمر، پارکینسون و دیابت تیپ2 که در هر کدام نوع خاصی از پروتئین به صورت رشته های آمیلوئیدی (amyloid fibers) یا شبه آمیلوئیدی (amyloid-like fibers) در می آیند. بسیاری از پروتئین هایی را که در محیط in vivo آمیلوئیدی نشده اند را می توان در آزمایشگاه تحت شرایط خاصی به فرم آمیلوئیدی تبدیل نمود.
    مواد و روش ها
    برای سنجش تشکیل فیبریل ها از روش های جذب سنجی کنگورد، نشر فلورسانس ThT، داده های CD و تصاویر میکروسکوپ الکترونی گذاره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که حداکثر میزان تولید فیبریلهای آمیلوئیدی در غلظت 5 میلی گرم بر میلی لیتر، دمای 50 درجه سانتیگراد و pH برابر 4/7 تشکیل می شود.
    نتیجه گیری
    می توان رشته های آمیلوئیدی حاصل از کاپا کازئین را بعنوان نانو مواد جدید معرفی کرده و از اینرو نتایج حاصله، با توجه به کاربردهای متنوع نانو مواد، فرایند بهینه سازی تولید این رشته ها از پروتئین ارزان و در دسترس موجود در شیر را توجیه می نماید.
    کلیدواژگان: کاپا کازئین، تجمع پروتئین، فیبریل زایی، آمیلوئید
  • معصومه فیروزامندی*، حسن معینی، سید داوود حسینی، ثنا غفاری، منیژه ساریخانی صفحات 140-150
    بیماری نیوکاسل یک بیماری ویروسی واگیردار کشنده است که اغلب گونه های پرندگان و طیور تجاری را مبتلا میکند و یک تهدید مهم برای صنعت طیور به حساب می آید. در این بیماری هر دو ژن F و HN از ژنهای خیلی مهم و اساسی برای ایجاد عفونت و بیماری می باشند. در این تحقیق ایمنیت واکسنهای DNA ساخته شده از ژنهای HN وF ویروس بیماری نیوکاسل هرکدام به طور مجزا از هم pIRES/HN، pIRES/F و همچنین هردو ژن باهم pIRES/HN/F مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. در مطالعه ی قبلی بیان آنتی ژنی ژنهای قرار داده شده در شرایط آزمایشگاهی به اثبات رسیده بود. در این مطالعه تجزیه وتحلیل تکنیک الایزا و تست HI از سرم بدست آمده از جوجه های SPF (عاری از هرگونه آلودگی و عامل بیماری زا) واکسینه شده با واکسن DNA نشان داد که انجام 2 بار واکسیناسیون با واکسن DNA (pDNA)، قادر به القای ایمنی هومورال و تولید قابل توجهی از تیتر آنتی بادی (P<0.05) با استفاده از پلاسمید monocistronic (pIRES/HN و pIRES/F) و bicistronic (pIRES/HN/F) یک هفته بعد از دومین واکسیناسیون pDNA (واکسن یاداور) می شود. نتایج نشان دهد که ایمن سازی با واکسن DNA درجوجه ها دربار دوم پاسخ بطورموفقیت آمیز تولید آنتی بادی را افزایش می دهد. همچنین واکسیناسیون با پلاسمید pIRES/HN/F که دارای هردو ژن است می تواند پاسخ قوی تری از آنتی بادی را در مقایسه با واکسیناسیون با پلاسمید هایpIRES/HN وpIRES/F که دارای فقط یک ژن هستند نمایید.
    کلیدواژگان: DNA واکسن، پاسخ آنتی بادی، ویروس بیماری نیوکاسل
  • فاطمه زرین کمر*، سمیه تاجیک، وحید نیکنام صفحات 160-170
    در سالهای اخیر تمایل برای استفاده از منابع گیاهی به علت نقش ترکیبات فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدان ها در حفظ سلامت انسان، افزایش یافته است. ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی از ترکیبات بسیار مهم گیاهان بوده که دارای اثرات آنتی اکسیدانی می باشند. هدف از این مطالعه ارزیابی و مقایسه ترکیبات فنولی و فلاونوییدی کل و همچنین ظرفیت آنتی اکسیدانی اندامهای مختلف زعفران است که هر ساله مقادیر زیادی از آنها طی فرایند فرآوری زعفران به هدر می رود. در این پژوهش، عصاره اندامهای مختلف زعفران بوسیله متانول(80 درصد) استخراج شد، سپس میزان ترکیبات فنولی وفلاونویید کل به ترتیب با استفاده از معرف فولین سیوکالتیو و روش رنگ سنجی کلرید آلومینیوم انجام شد، ظرفیت آنتی اکسیدانی این اندامها نیز به دو روش احیای رادیکال آزاد DPPHو بتا کاروتن لینولئیک اسید اندازه گیری شد. بر طبق نتایج، بالاترین میزان ترکیبات فنولی کل (43/6میلی گرم گالیک اسید در گرم ماده خشک) و فلاونویید کل(33/1 میلی گرم روتین در گرم ماده خشک)در کلاله نسبت به دیگر اندامها مشاهده شد. همچنین نتایج هر دو آزمون DPPH و بتاکاروتن لینولئیک اسید نشان داد که کلاله دارای بالاترین ظرفیت آنتی اکسیدانی نسبت به دیگر اندامها می باشد. مقایسه ترکیبات فنولیک بین اندامهای مختلف نشان داد که محتوای این ترکیبات و فعالیتهای آنتی اکسیدانی بسته به اندام می تواند متفاوت باشد، همچنین ظرفیت آنتی اکسیدانی بالاتر کلاله و گلبرگ نسبت به اندامهای برگ و کورم می تواند به دلیل محتوای بالای ترکیبات فنولیک در این اندامها باشد.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، ترکیبات فنولیک، فلاونویید، زعفران، DPPH
|
  • Razieh Poorahmad * Pages 1-10
    Introduction
    Hypertrophic cardiomyopathy (HCM) is a rare cardiac disorder which can result in sudden death in young people. Molecular studies have been showed that mutations in the beta-myosin heavy chain (MYH7) gene are one of the most common genetic causes of HCM. The aim of this research was to study exons 8, 9, and 30 of MYH7 gene for possible mutation in HCM patients from Chahar Mahal va Bakhtyari Province.
    Material and
    Methods
    In this descriptive-laboratory study, DNA was extracted from 27 blood samples by phenol-chloroform method. DNA samples were then used for PCR-SSCP analysis for amplification and identification of mutation. The Suspected cases with possibility of having mutation were sequenced and the results were observed by Chromas software.
    Results
    7 suspected cases recognized by PCR_SSCP were sequenced with forward and reverse primers to verify the presence of mutation.
    Conclusion
    Mutations in these exons do not have a role in establishment of disease in the studied population. However, study greater number of HCM cases and other exons of this gene are recommended to find the relationship between gene and HCM and to gain necessary information for treatment and management of disease.
  • Mehdi Hassanshahian * Pages 30-40
    Crude oil is comprised of four groups: Saturates Aromatics, Resins and Asphaltenes. Oil pollution has irreversible effects on marine ecosystems. Therefore paying attention to oil pollution and the management of the ports is very important. Biodegradation of oil derivatives is more effective, more powerful and more economically efficient method for remediation in polluted sites rather than physicochemical methods. In this study, for isolation of crude oil degrading bacteria, seawater and mussels were collected from Persian Gulf. Enumeration of bacteria were done in collected samples. Isolated bacteria were identified by biochemical and molecular tests. Crude oil biodegradation for each strain was assessed by spectrophotometer and Gas Chromatography (GC). The results of this study show that the quantity and biodiversity of heterotrophic and crude oil degrading bacteria in Crassostrea gigas mussels was higher than surrounding environment (seawater). Eleven crude oil degrading bacteria were isolated from Persian Gulf, 7 strains were identified biochemically and 2 strains were selected on the basis of higher degradation. These isolated strains were identified as Shewanella and Alcanivorax. The half percentage of oil was removed by these strains in 15 days of incubation. These bacteria could be used for cleanup oil-polluted marine areas after more research and field observation.
  • Najmeh Farmanbar, Aliakbar Haddad-Mashadrizeh *, Jafar Hemmat Pages 40-50
    Biodiesel as a clean fuel is renewable, biocompatible and free of polycyclic aromatic hydrocarbons that could be deriving from animals, plants, fungal, algae and bacteria resources. Among these resources, oleaginous fungi due to the high capability to synthesize and accumulation of triacylglycerol are the best source for biodiesel producer. So, in order to providing approaches for increase biodiesel production based on biotechnology, molecular investigation in these organisms could be promising approach, which have been attentioned in this study. In this regard, a precise survey on the related molecular mechanisms led to reveal Malic enzymes as the effective and critical proteins in lipids production and accumulation in oleaginous fungi. Structural characterization of the genes, led to reveal that they are different in the length and GC content as well as they are continuous in the sequence context. Moreover, structural characterization of the enzymes led to determine their localization in the cells, present the functional domains with capability of post-translational modifications in all of them, which are including MAO1_MF, Malic_M and malic. Homologous sequences survey of the enzymes led to introducing fungal species with possible capability for lipid production.structural modeling of the selective malic and malic like enzymes led to provided suitable models in structure and quality in function with binding affinity to malate. In general, the results of this study, while introducing suitable fungal species for securance of biomass, led to reveal effective enzymes with special features that could be useful in tracing the capable strains or transgenesis modification.
  • Seyed Mojtaba Jafarimanesh, Hamid Rashedi, Seyed Omid Ranaei-Siadat* Pages 50-60
    Cellulase is one of the industrial enzymes which its production and utilization is increasingly taking into consideration due to global heed to second-generation bioethanol production. Cellulase produced by different organisms such as fungi, bacteria, insects, and plants. With increase in utilization of this enzyme and need for reduction in the enzymes price for production of second-generation bioethanol, the production of recombinant enzyme has been considered noticeably.
    In this study, by investigation of corn steep liquor as nitrogen source and second carbon source after glycerol, a new medium is designed based on SYN6 salt medium then biomass and endoglucanase II production by methylotrophic yeast was optimized. Experiments designed by one-factor and response surface methodology used for optimization.
    Results showed that optimum conditions for biomass and endoglucanase production are 5.5% (w/v) and 6.15% (w/v) of corn steep liquor respectively. New optimized conditions increased 41.4% and 69.7% for biomass and recombinant enzyme production respectively.
  • Pouria Gholami Tilko, Zahra Hajihassan *, Navid Nazari, Hamid Moghimi Pages 60-70
    Production of recombinant proteins in Escherichia coli has been very common in recent decades. Many studies and experiments have been done in order to optimize the production and expression of recombinant proteins in E.coli. One strategy is using high cell density to increase recombinant protein production such as β-NGF in the cell. Therefore, in this study for the first time bacterial cell culture in high cell density was done using glycerol and yeast extract as carbon and nitrogen sources and MgCl2 as a growth effective factor. Also the effects of overnight culture conditions on bacterial growth were evaluated. Meanwhile culture conditions were optimized using response surface methodology (RSM) and the optimum conditions were as follows: 18/23 g/lit glycerol, 14.44 g/lit yeast extract and 10mM MgCl2. Also the obtained results indicated that the 14 hours incubation at 37 °C and 180 rpm were optimum conditions for the overnight culture. Our results showed that the rate of cell growth and recombinant β-NGF production in optimized condition is significantly higher than in basic medium.
  • Mohammad Hosein Sayadi * Pages 80-90
    The aim of this study was to evaluate the performance of Horizontal Sub-Surface Flow Constructed Wetland (HSSFCW) for the removal of Cr by Phragmitis australis and to assess the effect of the plant, bed material, hydraulic loading rate and hydraulic retention time on system performance. In this study, 12 cells of pilot system were built in parallel way and in dimensions of 50 × 75 × 200cm at the end of water treatment plant in Birjand University. Temperature and pH were same in all the cells. The results showed that the removal of Cr in cells containing plants was higher than cells without Phragmitis australis. Change of the bed material from coarse texture to fine-grained texture will make significant increase in the average percentage of Cr removal(the removal percent insamedischarge 100(l/d), in fine and coarse-textured plant cells was%31.87 and %24.61respectively and inlack ofplantscells,with fine and coarse textures was%31.25 and %14.92, respectively). By increasing the retention time of 1 to 5 days, Cr concentration and consequently the removal rate were increased. These results are indicative of the positive effect of HSSFCW system in the presence of Phragmitis australis in removal of heavy metals such as Cr, therefore to remove heavy metals from wastewater, cultivation ofPhragmitis australis and fine-grained texture is recommended.
  • Parisa Hasanein* Pages 90-100
    One of the molecular mechanisms of alcohol-induced toxicity is mediated by oxidative stress. We investigated the protective effects of orally administered vitamin C (VC) in different doses on oxidative damage in rat eyes induced by chronic ethanol intake.
    Eight groups of rats were treated for 30 days: control (C), VC (50, 100 and 200 mg/kg), ethanol (4 g/kg) and, ethanol VC (50, 100 and 200 mg/kg).Eyes were then removed for analysis of oxidant/antioxidant markers including superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT), glutathione peroxidase (GPx) and malondialdeyde (MDA).
    Ethanol decreased the activities of SOD, CAT and GPx in the eye. These changes were accompanied by enhanced lipid peroxidation measured as increased MDA levels. Although VC (50 and 100 mg/kg) restored antioxidant enzymes activity and lipid peroxidation, there were still significant differences compared to control animals. However, 200 mg/kg VC clearly prevented the pro-oxidant and antioxidant imbalance. Interestingly, the highest dose of VC produced a potent inhibition of lipid peroxidation and improvement in antioxidant defense enzymes compared to other doses in non-alcoholic rats.
    Oral administration of VC 200 mg/kg for 30 days prevented redox imbalance induced by chronic ethanol exposure in rat eyes by enhancing the activities of antioxidant enzymes and inhibiting lipid peroxidation. Relative to other chemical medications, vitamin treatments may be free of major side effects; therefore this antioxidant vitamin may provide a potential alternative for prevention of ethanol toxicity which deserves consideration and further examination.
  • Mohammad Fatemimotlagh* Pages 100-110
    Background
    wrongs in experiments and laboratories are inevitable particularly if used non-standard methods and tools. In routine disc diffusion test used optical method for pouring media in petri dishes that create non negligible errors in experiments. Goal of this research is design and produce a standard petri dish for this tests and eliminate the wrongs.
    Methods
    According CLSI standards about sensitivity tests medium standard thickness is 4 millimeters. According these data designed a standard petri dish that determined this standard thickness exactly.
    Results
    Results of this research showed existing Petri dishes produce wrong and different reports about non-growth haloes even for identical antibiotics that cause to antibiotic unfit administration significantly (P
    Conclusion
    Designed standard petri dish standardized disc diffusion tests and other sensitivity tests and makes accuracy, non- growth haloes uniformity in identical tests, and antibiotics fit choose. Also decrease medium waste rate significantly.
  • Sodabe Mafakheri * Pages 110-120
    Nanotechnology is a principally attractive area of research related with production of nanoparticles of variable sizes, shapes, chemical compositions and their possible application for human being benefits. Creation, manipulation and utilization of metallic nanoparticles, because of reduction of materials dimensions, affect the physical properties and results in displaying extraordinary thermal, optical and electronic properties of nonmaterial. The biological approaches to synthesis of nanoparticles are better than chemical and physical procedures because of low energy and time expenditure.
    In this study the possibility of production of nano-silver particles from dried flower buds of Clove was investigated and antibacterial and anti-fungal activities of produced nanoparticles were studied by diffusion disc and well methods. The displayed UV-visible spectra, with a wavelength of 300 to 600 nm, identifies formation of silver nanoparticles, whenever the colorless initial acclimated mixture turned to brown. The centrifuged powder samples were examined using scanning electron microscopy (SEM) and Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) methods. Based on the results of this study, produced silver nanoparticles were spherical in the range of 27 to 69 nm and showed effective antimicrobial activity against Bacillus subtilis, Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Saccharomyces cerevisiae. Therefore clove can be used as a biological source for the synthesis of nanoparticles in an industrial scale with a very low cost.
  • Ali Salehzadeh *, Amir Arasteh Pages 130-140
    Aim and
    Background
    Amylloid fibrils are filamentus protein aggregates derived from various proteins and peptides. They can be distinguished from other type of features according to their appear shape and electron microscope images, also by dye binding methods, which can indicate induced cross beta structures. Amyloid fibrils are correlated to creating general disease, amyloidosis. Disease such Alzheimer, Parkinson, diabetes type II, and others disease which in each of them, the special kind of protein subjected to form amyloid or amyloid like fibrils. A variety of proteins which they are not converted to amyloid fibrils invivo, can be transform to amyloids in special unstabilizing conditions.
    Materials And Methods
    Congored spectrophotometric method, ThT fluorescence and CD Data was used for fibril formation assay and Transmission Electron microscopy was used for final affirmation of fibrils.
    Results
    results shows that maximum amyloid formation was in 5 mg.ml-1 protein concentration, 50 ºC and 7.4 buffer pH.
    Conclusion
    With the new approach obtained from the kappa casein, amyloid fibers can be introduced as new nanomaterials, Thus the results, given the diverse applications of nanomaterials, can affirm process optimization of amyloid production from accessible and inexpensive protein in milk.
  • Masume Firouzamandi * Pages 140-150
    Newcastle disease is a fatal viral disease which is highly contagious that affects most species of birds and is a major economic threat in the poultry industry. Both the HN and F glycoproteins of Newcastle disease virus (NDV) are essential for pathogenicity and virus infectivity. This study describes immunization of DNA vaccines encoding the HN, F or both the genes of New castle disease virus. In our previous study, the antigen expression of the insert genes has been validated in vitro by Western Blotting and Indirect Immunosenest. In this study, ELISA and HI analysis of the in vivo experiment on SPF (specific Pathogen Free) chickens showed the induction of humoral responses by the DNA vaccines. Our finding indicated that twice vaccination with pDNA was able to elicit significant antibody titers (P
  • Fateme Zarinkamar *, Somayeh Tajik Pages 160-170
    in recent years, interest in use of plant sources due to function of Phytochemicals and antioxidant compound in maintenance of human health is increased, phenolic and flavonoid compounds are one of important compounds of plants that have antioxidant effects. Aim of the present study is to examine and comparison of phenolic and flavonoid compounds and antioxidant capacity of different organs of saffron, that every year a huge amount of them are wested during the processing of stigma. In this study, different parts of saffron were extracted by methanol (80%), then the amount of total phenol and flavonoid compounds was assayed by means of Folin-Ciocalteu and and Aluminium choloride methods respectively. The antioxidant activity was measured by DPPH free radical reduction. According to the results of this study, The highest content of total phenolic(6.43 mg GAE g-1 DW) and flavonoid (1.33 mg RU g-1 DW) was observed in stigma compared to other organs. The result of DPPH test also showed higher antioxidant capacity of stigma in comparison to other organs. Comparison of phenolic compounds in various organs showed that the content of these compounds and antioxidant activity could be different related to type of organs. Also, the higher antioxidant capacity in stigma and tepal compared to leaf and corm could be as a result of more phenolic compounds in these organs.