فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 105، تیر 1397)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 105، تیر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهرام نبی لو، جمیله امیرزاده، ثمین میرزاپور، پرویز سالم صافی، حسن یوسف زاده * صفحات 218-224
    پیش زمینه و هدف
    آموزش کارآموزی یک مسئله جدی در امر آموزش محسوب می شود؛ لذا شناسایی مسائل موجود در آموزش کارآموزی دانشجویان بهداشت عمومی و اقدام برای رفع و اصلاح آن موجب تحقق اهداف یادگیری و ارتقاء کیفیت خدمات بهداشتی خواهد شد. پژوهش حاضر باهدف تعیین دیدگاه دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در خصوص وضعیت آموزش کارآموزی در سال 1395 صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، دیدگاه همه دانشجویان از فرایند آموزش کارآموزی در ابعاد اهداف و برنامه آموزشی، عملکرد مربی، برخورد با دانشجو، محیط آموزشی و نظارت و ارزشیابی توسط پرسشنامه محقق ساخته موردبررسی قرار گرفت. پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون t-test تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    دانشجویان بهداشت عمومی با میانگین امتیاز 122 از 150 وضعیت آموزش کارآموزی را در حد مطلوب ارزیابی کردند. کمترین امتیاز به حیطه عملکرد مربی (88) در حد متوسط (نسبتا مطلوب) و بالاترین به حیطه نظارت و ارزشیابی (148) در حد خوب (مطلوب) اختصاص یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که نسبت مربی به دانشجو عامل بروز مشکلات عمده در کارآموزی دانشجویان می باشد، لذا لازم است مسئولین دانشکده بهداشت با رعایت نسبت فوق در جهت ارتقای کیفیت کارآموزی گام بردارند.
    کلیدواژگان: کارآموزی، بهداشت عمومی، دانشجو، مربی
  • الناز حاجی رفیعی، شهناز ترک زهرانی *، حمید علوی مجد، انور سادات نایبی نیا صفحات 225-233
    پیش زمینه و هدف
    سلامت معنوی بعد اساسی از بهزیستی و سلامت کلی فرد است که موجب هماهنگی سایر ابعاد سلامت می گردد. مطالعه حاضر باهدف تعیین سلامت معنوی و عوامل مرتبط با آن در زنان باردار انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی مقطعی حاضر در سال 1394 بر روی 200 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر قزوین انجام شد. نمونه گیری به روش چندمرحله ای انجام و اطلاعات توسط ابزارهای سلامت معنوی پالوتزین و الیسون و اطلاعات فردی و دموگرافیک به روش خود ایفا جمع آوری گردیدد. داده ها توسط نرم افزار آماری spss (نسخه 20) و آزمون های تحلیل واریانس و تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    5/69 درصد واحدهای پژوهش از سلامت معنوی بالا و 5/30 درصد آن ها از سلامت معنوی متوسط برخوردار بودند. میانگین نمره کلی سلامت معنوی 59/10± 15/104، میانگین نمره سلامت وجودی 63/6± 3/57 و میانگین نمره سلامت مذهبی 65/5± 92/51 تعیین شد. سلامت معنوی ارتباط معنی داری با متغیرهای تحصیلات، تعداد زایمان و درآمد داشت، همچنین ارتباط معنی داری بین زیرگروه های سلامت معنوی با مرتبه حاملگی وجود داشت (05/0p).
    بحث و نتیجه گیری
    اکثر مادران شرکت کننده در این مطالعه از سلامت معنوی بالایی برخوردار بودند و برخی ویژگی های فردی و پره ناتال با سلامت معنوی ارتباط داشت. لذا توجه بیشتر به ابعاد معنوی و روان شناختی زنان باردار در کنار ابعاد دیگر سلامت توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: بارداری، سلامت معنوی، عوامل مرتبط
  • وحید زمان زاده، مریم نمادی وثوقی* صفحات 234-247
    پیش زمینه و هدف
    پژوهش و تولید دانش، حرفه پرستاری را در پیش بینی و روبه رو شدن با چالش ها توانمند می سازد. با استفاده از نتایج پژوهش ها دانش حاصل در محیط بالینی بکار گرفته شده و موجب بهبود کیفیت خدمات می گردد. بدون شک کارایی و ثمربخشی تحقیقات به میزان پاسخگویی به نیازها و انتظارات جامعه بستگی دارد. هدف از مطالعه حاضر پی بردن به جهت گیری پژوهش های پرستاری ایران، چالش های موجود و ارائه راهکارهای پیشنهادی در جهت رفع آن ها می باشد.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر از نوع مرور یکپارچه است که با استفاده از روش بروم انجام گرفت. بدین منظور، مقالاتی که در راستای هدف پژوهشی بوده، به زبان فارسی یا انگلیسی نگارش شده و امکان دسترسی به متن کامل وجود داشت، وارد مطالعه شدند. مقالات با بهره گیری از پایگاه های فارسی شامل SID و Magiran و پایگاه های لاتین اعم از PubMed, Ovid, Google Scholar, Science Direct, ProQuest استخراج شدند. جستجو بدون محدودیت زمانی تا سال 2017 و با استفاده از کلیدواژه های, nursing, research, research priorities, research direction و challenges به صورت مجزا یا ترکیبی انجام شد. بعد از بررسی و مطالعه دقیق عنوان، خلاصه و متن کامل، تعداد زیادی از مقالات به دلایل زبان مقاله، عنوان و هدف متفاوت، خلاصه و یا محتوای نامناسب مقاله کنار گذاشته شدند. درنهایت 34 مقاله شامل 17 مقاله به زبان انگلیسی و 17 مقاله به زبان فارسی موردبررسی قرار گرفت. داده ها بر اساس روش بروم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از مرور مطالعات حاکی از چالش های متعددی در رابطه با پژوهش های پرستاری در ایران بود که در 5 مضمون شامل جهت گیری غیر هدفمند پژوهش ها، کیفیت نامناسب شواهد پژوهشی، وضعیت نامطلوب ترجمان دانش، ضعف پژوهش های تیمی و بین رشته ای و چالش های مراقبت های پرستاری جامعه نگر طبقه بندی گردید.
    بحث و
    نتیجه گیری
    امید است نتایج این پژوهش بتواند با ترسیم چالش های پژوهش های پرستاری کشور و ارائه یک راهنمای کلی به برنامه ریزان و سیاست گذاران پرستاری، گامی هرچند کوچک در زمینه تقویت و توسعه راهبردها به منظور مدیریت موثرتر پژوهش های پرستاری و بهره برداری بهینه از دانش حاصل از پژوهش ها بردارد. به منظور شناخت جامع تر چالش های تحقیق در پرستاری و تدوین راه حل های استراتژیک، مطالعات عمیق تر با رویکردهای کیفی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: پژوهش، پرستاری، اولویت های پژوهشی، جهت گیری پژوهش ها، چالش ها
  • زهرا کرمی *، مهدی هادیان، مصطفی امینی رارانی، موسی علوی، طاهره مومنی صفحات 248-262
    پیش زمینه و هدف
    پرستاران با شروع کار در بیمارستان تجربه های متفاوت از زمان تحصیل و کارآموزی را کسب می کنند و هر کدام سعی می کنند خود را به نحوی با شرایط محیط کار تطبیق داده و سازگار شوند. این تحقیق به تبیین سازگاری پرستاران زن تازه وارد در محیط بیمارستان می پردازد.
    مواد و روش کار
    مطالعه از نوع کیفی است که در آن داده های موردنیاز از طریق مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته با 11 پرستار زن تازه وارد به بیمارستان از اردیبهشت 1393 تا تیرماه 1393 جمع آوری شدند. پرستاران به روش نمونه گیری هدفمند از بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انتخاب شدند. مصاحبه های ضبط شده، پس از پیاده سازی به روش تحلیل محتوای موضوعی تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس نظر مصاحبه شوندگان پنج مضمون اصلی شامل مواجهه با شرایط محیط کار، قالب گیری حرفه ای، پیش بین های زمینه ای، فاصله وضع موجود از مطلوب، نقش مددجو و همکاران در سازگاری حرفه ای از داده ها استخراج گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    مضامین به دست آمده از داده های تحقیق نشان می دهد که پرستاران تازه وارد به بیمارستان با چالش های متفاوتی برای سازگاری در محیط کار روبه رو هستند و اگر آن ها و نیز مدیران مرتبط با آن ها شناخت بهتر و بیشتری با این چالش ها داشته باشند گذار از مرحله ورود به بیمارستان و حرفه ای شدن آسان تر خواهد شد و اضطراب و تنش کم تری را تجربه خواهند کرد که به دنبال آن ارائه خدمات بهتر و ارتباطات موثرتر را فراهم می نماید که منجر به افزایش رضایت گیرندگان خدمت خواهد شد. همچنین با توجه به اینکه برای آموزش پرستاران و حرفه ای شدن آن ها وقت و هزینه زیادی صرف گردیده است، ماندگاری آن ها در شغل پرستاری و تعهد خدمتشان را تضمین خواهد کرد.
    کلیدواژگان: پرستاران، بیمارستان، تجربه بالینی، انطباق، مطالعه کیفی، آنالیز محتوی
  • مدینه جاسمی، فردین آجودانی، فریبا حسین زادگان، مهسا مردی، نسیم مددی پور، فریده نمدی* صفحات 263-272
    پیش زمینه و هدف
    سوختگی یکی از شدیدترین تروماهای تجربه شده توسط انسان است که درد شدید به دنبال دارد. سلامت معنوی یکی از مفاهیم بنیادین در بیماری های مختلف است، که به نظر می رسد با ایجاد معنا و هدف در زندگی عاملی مهم در کاهش درد بیماران سوختگی نیز باشد. پژوهش حاضر باهدف بررسی ارتباط سلامت معنوی با درد در بیماران سوختگی سعی دارد زمینه ساز ارتقای فرایند مراقبت در بیماران سوختگی باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک تحقیق توصیفی- همبستگی بود که بر روی 168 بیمار سوختگی بستری در مرکز آموزشی و درمانی امام خمینی ارومیه که با استفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند انجام شد. برای سنجش سلامت معنوی از مقیاس سلامت معنوی (SWB) استفاده گردید. شدت درد توسط مقیاس آنالوگ دیداری VAS بررسی شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون های آماری پارامتریک و نرم افزار SPSS23 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین سلامت معنوی با شدت درد (r = -0. 522, p < 0. 0001) ارتباط معنی دار و معکوس وجود داشت. در خصوص ارتباط متغیرهای دموگرافیک با سلامت معنوی داده ها نشان داد ارتباط معنی دار آماری بین سلامت معنوی با محیط زندگی وضعیت تاهل (p < 0. 001) و سطح تحصیلات مشارکت کنندگان وجود داشت (p = 0. 004). بین سطح تحصیلات، عمق و سطح سوختگی با شدت درد نیز ارتباط معنی دار وجود داشت p < 0. 001)).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به مطالعه فوق، ضرورت تقویت بعد معنوی سلامت به عنوان عاملی تاثیرگذار بر کاهش درد بیماران سوختگی و ارائه مراقبت های مبتنی بر فرهنگ، معناگرایی در بیماران مبتلا به سوختگی ضروری است.
    کلیدواژگان: سلامت، معنویت، درد، سوختگی
  • مینا محمدی *، فریماه شیرانی، معصومه صادقی صفحات 273-285
    پیش زمینه و هدف
    مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی شده برخلاف مطالعات مشاهده ای، پتانسیل کمتری برای تورش و مخدوش شدن دارند، لذا به عنوان یک استاندارد طلایی جهت مقایسه تاثیرات انواع مداخلات در بهداشت و درمان محسوب می شوند. هدف از این مطالعه بر مفهوم تورش در مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی شده، علل وقوع تورش، انواع تورش هایی که در مطالعات کارآزمایی بالینی احتمال وقوع دارند و درنهایت ارائه راهکارهای موثر به منظور مدیریت و کاهش اثر انواع تورش ها است.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر یک مرور روایتی است که با استفاده از منابع موجود و تحلیل مطالب انجام شد. جستجوی مقالات و کتب مرتبط با موضوع در بانک های اطلاعاتی بین المللی شامل Medline، SOUPUS، Google books،Scholar Google،Web of Science و بانک های داخلی شامل Magiran و SID بدون محدودیت زمانی و به دو زبان فارسی و انگلیسی انجام شد. در پایان تعداد 36 مقاله و 10 جلد کتاب مرتبط با موضوع یافت شد که نتایج در سطوح مراحل مختلف یک کارآزمایی بالینی مطرح شد.
    یافته ها
    انواع تورش ها در مراحل مختلف یک پژوهش کارآزمایی بالینی اعم از مرحله برنامه ریزی، اجرا، اندازه گیری پیامدها، تجزیه وتحلیل و تفسیر داده ها، گزارش نتایج، انتشار و مرحله جذب مخاطب به تفصیل در این مقاله مروری موردبحث قرار گرفت.
    بحث و نتیجه گیری
    انواع گوناگونی از تورش ها در پژوهش های علمی وجود دارد که تاثیر آن ها بر نتایج مطالعه متفاوت می باشد. تورش ها ممکن است در مراحل برنامه ریزی مطالعه تا مراحل پس از انتشار رخ دهند و می توانند به نتایج حاصله از یک پژوهش آسیب جدی وارد کنند و منجر به نتیجه گیری نادرست شوند و اعتبار داخلی یک مطالعه را خدشه دار کنند، بنابراین تفسیر یافته های این گونه مطالعات باید با احتیاط صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: کارآزمایی بالینی، تورش
  • سمیه خضرلو *، آرام فیضی صفحات 286-294
    پیش زمینه و هدف
    برقراری ارتباط موثر با بیمار سالمند، از الزامات فرآیند پرستاری می باشد که در جلب رضایت بیمار، رسیدن به نتایج درمانی مطلوب و جلب مشارکت بیمار در تبعیت از رژیم درمانی توصیه شده، مهم می باشد. این مطالعه باهدف تعیین و مقایسه دیدگاه پرستاران و بیماران سالمند از موانع برقراری ارتباط در بیمارستان امام خمینی ارومیه (ره) انجام شد.
    مواد و روش کار
    جمعیت موردمطالعه این پژوهش توصیفی-مقطعی 100 نفر از پرستاران و 100 بیمار سالمند بستری در بخش های داخلی و جراحی بیمارستان امام خمینی ارومیه بود که از فروردین 96 تا تیرماه 96 انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای سه قسمتی بود که موانع ارتباطی را در سه حیطه موانع مربوط به پرستار، موانع مربوط به بیمار سالمند و موانع مربوط به محیط ارزیابی می کرد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری توصیفی و آزمون t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سن پرستاران 63/4± 36/28 و میانگین سنی بیماران سالمند 23/2± 12/68 سال بود. از دیدگاه پرستاران مهم ترین مانع ارتباطی مربوط به پرستار شامل خستگی پرستار و از دیدگاه بیماران بی تفاوتی پرستار، مهم ترین مانع مربوط به بیمار سالمند از دیدگاه پرستاران عدم تحمل و بی حوصلگی بیمار و از دیدگاه بیماران عدم اعتماد به پرستار و مهم ترین مانع مربوط به محیط از دیدگاه پرستاران و بیماران حجم کاری زیاد بود. ده مورد از موانع مربوط به پرستار، پنج مورد مربوط به بیمار سالمند و سه مورد مربوط به محیط دارای تفاوت معنی دار بود. مقایسه میانگین موانع ارتباطی از دیدگاه پرستاران و بیماران دارای تفاوت معنی دار بود و پرستاران بیشتر از بیماران امتیاز داده بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه اکثر موانع شناسایی شده مربوط به پرستار و بیمار سالمند که مانع از برقراری ارتباط موثر می شود ناشی از ضعف مهارت های ارتباطی پرستاران و عدم شناخت مشکلات فیزیولوژیک سالمندان می باشد که با برگزاری دوره های آموزشی این مشکلات قابل حل می باشند. موانع مربوط به محیط و شرایط کاری پرستاران نیز باید موردتوجه مسئولین بیمارستان قرار بگیرد و در جهت برطرف نمودن آن ها اقدامات لازم انجام شود.
    کلیدواژگان: موانع، ارتباط، پرستار، سالمند، بیمار
  • سمیه خضرلو *، حسین حبیب زاده، داوود رسولی، علیرضا رحمانی، سهیلا آهنگرزاده رضایی صفحات 295-302
    پیش زمینه و هدف
    آنژیوگرافی قلب یکی از متداول ترین روش هایی است که برای تشخیص و درمان بیماری عروق کرونر استفاده می شود. این روش تهاجمی اغلب منجر به اضطراب و ترس در بیماران می گردد. اضطراب از طریق افزایش متغیرهای همودینامیک، برای این بیماران پیامدهای منفی به همراه دارد. این مطالعه باهدف بررسی تاثیر آموزش ویدیویی بر سطح اضطراب و متغیرهای همودینامیک بیماران تحت آنزشوگرافی عروق کرونری انجام شد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه از نوع نیمه تجربی بر روی 108 بیمار (54 نفر در هر گروه) تحت آنژیوگرافی عروق کرونر از تیر 94 تا مرداد 95 در بیمارستان فوق تخصصی قلب و عروق سیدالشهدا ارومیه انجام شد. نمونه گیری به شکل در دسترس انجام شد و تخصیص نمونه ها به دو گروه مداخله و کنترل به شکل تصادفی انجام شد. در گروه مداخله از روش آموزش ویدیویی استفاده شد و گروه کنترل نیز آموزش های روتین بیمارستان را دریافت کردند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر استفاده شد. متغیرهای همودینامک قبل و بعد از مداخله کنترل و ثبت شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری تی زوجی، تی مستقل و کای اسکوئر در نرم افزار SPSS19 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که پس از مداخله آموزشی، متغیرهای فشارخون سیستولیک (007/0=P) ، فشارخون دیاستولیک (001/0> P) ، میزان تنفس (001/0> P) و ضربان قلب (001/0> P) در دو گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی دار داشت. همچنین اختلاف معنی داری بین سطح اضطراب (001/0> P) بعد از مداخله در دو گروه مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، آموزش ویدیویی سطح اضطراب و علائم حیاتی بیماران را کاهش می دهد. بنابراین آموزش ویدیویی جهت بهبود کیفیت مراقبت های پرستاری و آموزش به بیمار قبل از رویه های تهاجمی مانند آنژیوگرافی، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آنژیوگرافی، کرونری، اضطراب، همودینامیک
|
  • Bahram Nabilou, Jamileh Amirzadeh, Samin Mirzapour, Parviz Salem Safi, Hasan Yusefzadeh * Pages 218-224
    Background & Aims
    Clerkship education is a serious problem in education; therefore, recognition of existing issues in public health student’s education and corrective actions will fulfill the goals of learning and improve the quality of health services. The purpose of this study was to determine the viewpoints of students at Health School of Urmia Medical Sciences University about the status of clerkship education in 2017.
    Materials & Methods
    In this descriptive-analytic study, the viewpoint of 45 students about the process of clerkship education in the dimensions of goals and curriculum, instructor's performance, dealing with the student, educational environment, and monitoring and evaluation were investigated by a researcher-made questionnaire. Data were analyzed using SPSS software and statistical methods.
    Results
    The status of clerkship education were assessed with the average of 122 out of 150 by public health students. The lowest score was assigned to the instructor performance scope (88) in the moderate level and highest to the scope of monitoring and evaluation (148) at a good level.
    Conclusion
    The results of the study showed that the ratio of instructor to student is a major problem in student's education, therefore, the authorities of Health School should consider the above ratio in order to improve the quality of clerkship.Keywords: Clerkship, Public Health, Student, Instructor.
    Keywords: Clerkship, Public Health, Student, Instructor
  • Elnaz Haji Rafiei, Shahnaz Tork Zahrani *, Hamid Alavi Majd Dr, Anvar Sadat Nayebi Nia Pages 225-233
    Background & Aims
    Spiritual health is a basic dimension of well-being and overall health that coordinates other aspects of health. The present study was conducted to determine the spiritual health and some related factors during pregnancy.
    Materials & Methods
    The present descriptive cross-sectional study was conducted on 200 pregnant women presenting to health centers in Qazvin, Iran in 2015. A multi-stage sampling was carried out and data were collected in a self-report manner using the Spiritual Well-Being Scale developed by Paloutzian and Ellison and a demographic and midwifery questionnaire. Data were analyzed in IBM-SPSS-20 and using analysis of variance and Tukey's test.
    Results
    High spiritual health was observed in 69.5% of the participants, while 30.5% had moderate spiritual health. The overall mean score of spiritual health was 104.15±10.59, while that for religious health was 51.92±5.65 and for existential health was 57.3±6.36. A significant relationship was observed between spiritual health (Total score and subscales) and education, number of childbirths and family income, also a significant relationship was observed between subscales of spiritual health and grade of pregnancy (P0.05).
    Conclusion
    According to this research, majority of mothers participating in this study had high spiritual health and some personal and prenatal characteristics were related to spiritual health, therefore, it is recommended to pay more attention to the spiritual and psychological dimensions of pregnant women along with other dimensions of health.
    Keywords: pregnancy, Spiritual health, related factors
  • Vahid Zamanzadeh, Maryam Namadi Vosoughi * Pages 234-247
    Background & Aim
    Research and knowledge production empowers nursing profession in anticipating and facing with challenges. Using the research results, knowledge is applied in the clinical settings and improves the quality of the services. Undoubtedly, the efficiency and effectiveness of the research depends on meeting the needs and expectations of the community. The aim of this study is to identify Nursing Research Direction and challenges and suggested solutions to address them.
    Materials & Methods
    The present study is an integrative review and conducted based on the Broome method. Articles that related to the purpose of this study, being written in English or Persian and the full text of them were accessible, entered into research. Different data bases such as ProQuest, Ovid, PubMed, Science Direct, Google Scholar, Magiran and SID were applied for collecting articles by using a wide range of keywords such as nursing, research, research priorities, research direction and challenges. Search without time limit was made until 2017. After carefully assessing the title, summary and full text, a large number of articles have been dropped due to different titles and objectives, inappropriate summary or content. Ultimately, 34 articles were included. Data were analyzed based on Broom's method.
    Results
    The results of these studies indicated several challenges regarding the nursing research consisted of five main themes including illogical orientation of researches, low quality of research evidences, poor knowledge translation, weakness of team work and interdisciplinary research activities and challenges of community - based nursing care.
    Conclusion
    It is expected that by drawing the nursing research challenges and providing a general guide to nursing planners and policymakers, we can take small steps forward strengthening and developing strategies for effective nursing research management and Optimal exploitation of knowledge gained from researches. In order to better understand the challenges of nursing researches and to formulate strategic solutions, further studies are recommended with qualitative approaches.
    Keywords: Nursing, research, Research priorities, Research direction, Challenges
  • Mahdi Hadian, Mostafa Amini Rarani, Mousa Alavi, Tahere Momeni, Galeghasemi, Zahra Karami * Pages 248-262
    Background & Aim
    Nurses, with the onset of work in the hospital, have different experiences from the time of education and apprenticeship, and each of them tries to adapt and adapt themselves to the conditions of the work environment. This research explains the adaptation of newly arrived nurses in the hospital environment.
    Materials & Methods
    This is a qualitative study in which the required data were collected through semi-structured interviews with 11 nurses entering the hospital from May 2014 to July 2014. Nurses were selected through targeted sampling from hospitals affiliated to Isfahan University of Medical Sciences. Recorded interviews were analyzed using content analysis methodology.
    Results
    According to the interviewees, the five main concepts, including exposure to work environment conditions, professional imaging, underlying predictions, gap between the status quo, the role of the patient and colleagues, were extracted from the data.
    Conclusion
    The results from research data suggest that newly arrived nurses face different challenges for adaptation in the workplace, and if they, as well as their associated managers, are better aware of these challenges. The transition from hospitalization to professionalization will be easier and less stressful and anxiety, which will provide better service and more effective communication that will increase the satisfaction of the service. Also, given the time and money spent on training nurses and their professionalization, they will ensure their survival in nursing care and their commitment to their service.
    Keywords: Nurses, Hospital, Clinical Experience, Adaptation, Qualitative Study, Content Analysis
  • Madineh Jasemi, Fardin Ajoudani, Fariba Hosseinzadegan, Mahsa Mardi, Nasim Madadipour, Farideh Namadi * Pages 263-272
    Background & Aim
    Burn is one of the most painful injuries that can be experienced by the human being. Despite the fact that spiritual well-being plays an important role in the reduction of pain, the relationship is not well studied in burn patients.
    Materials & Methods
    This cross-sectional study is conducted to evaluate the relationships between spiritual well-being and pain in hospitalized burn patients. A total of 84 patients, who were hospitalized at the Imam Khomeini Hospital of Urmia selected as the sample for the study. To assess study variables, patients completed self- report measures: The Spiritual Well-Being Scale and Visual Analogue Scale (VAS). Additionally, demographic data gathered by a self-constructed questionnaire. At the morning of next day, intensity and quality of procedural pain assessed at bathing and dressing change time.
    Results
    the results showed a significant and inverse relationship between the spiritual health and pain intensity (r =- 0.522 p < 0.0001).Regarding the demographic variables associated with spiritual health, data showed a statistically significant relationship between spiritual health and living environment with marital condition (p < 0.001) and education level of participants (p = 0.004). There was a significant correlation between education level, depth and level of pain intensity (p< 0.001(.
    Conclusion
    according to the study, improve dimension of spiritual health as the influential factor in reducing the pain of burn patients and provide care based on culture are necessary.
    Keywords: Spirituality, Well-being, Pain, Burn
  • Mina Mohammady *, Farimah Shirani Dr, Masoumeh Sadeghi Dr Pages 273-285
    Background & Aim
    Randomized clinical trials, unlike observational studies, have less potential for bias; therefore, they are considered as a golden standard to compare the effects of different types of interventions in the health siences. The purpose of this study was to investigate the concept of bias in randomized clinical trials, the causes and types of bias and ultimately provide effective strategies for managing and reducing the effects of various bias.
    Materials & Methods
    This study is a narrative review using existing resources. Search for articles and related books were done in international databases including Medline, SOUPUS, Google Books, Google Scholar, Web of Science, and national databases including Magiran and SID without any time limitation, in both Farsi and English languages. At the end, 36 article and 10 books related to the topic were found that results were presented at different levels of a clinical practice.
    Results
    In this review article we discussed different types of bias in the various phases of a clinical trial, including planning, implementation, outcome measurement, data analysis and interpretation, reporting of results, publication and uptake phases.
    Conclusion
    There are various types of bias in the scientific research, which had different impact on the study results. Bias may occur in the planning to post- publication of a study phases. They can damage to the study results seriously and leading to inaccurate conclusions and undermining the internal validity of the study; therefore, the results of these studies should be interpreted with caution.
    Keywords: Clinical trials, Bias
  • Somayeh Khezerloo * Pages 286-294
    Background & Aim
    Effective communication with elderly patient is essential in nursing process that is important in satisfying the patient, achieving satisfactory therapeutic outcomes, and motivating the patients comply with the recommended regimen. The aim of this study was to determine and compare the viewpoints of nurses and elderly patients regarding communication barriers in Urmia Imam Khomeini Hospital.
    Materials & Methods
    The Sample of this descriptive cross-sectional study was consisted of 100 nurses and 100 elderly patients admitted to the internal and surgical wards of Imam Khomeini Hospital in Urmia from April to July 2017. The data gathering tool was a three-part questionnaire that evaluated communication barriers in three domains of nurse related barriers, elderly patient related barriers and environmental related barriers. Data were analyzed by SPSS software using descriptive statistics and independent sample t-test.
    Results
    The average age of nurses and the elderly were 28.36 ± 4.63 and 68.12 ± 2.23 years, respectively. The most important nurse related barriers were nurse’s fatigue and inattention of nurse from the view point of nurses and elderly, respectively. The most important elderly related barrier were impatience of patient and not trusting the nurse from the view point of nurses and elderly, respectively. Finally the most important environment related barrier from nurses and patients points of views was heavy workload. There was a significant differences between ten nurse related barriers, five elderly patient related barriers and three environment related barriers. The comparison of the average of communication barriers was significant from the viewpoints of nurses and patients, and nurses had given higher points than patients.
    Conclusion
    According to the results of this study, most of the identified barriers related to nursing and elderly patients which prevented effective communication were due to the weakness of communication skills of nurses and the lack of knowledge of physiological problems of the elderly, which can be solved by conducting training courses. Environment and working conditions barriers should be considered by the hospital authorities and appropriate measures should be taken to solve them.

    Keywords:
    Keywords: Barriers, communication, nurse, elderly, patient
  • Somayeh Khezerloo Dr *, Hosein Habibzadeh Dr, Davood Rasouli Dr, Alireza Rahmani, Soheila Ahangarzadeh Rezai Dr Pages 295-302
    Background & Aim
    Cardiac catheterization is one of the most frequently methods that used for diagnosis and treatment of coronary artery disease. This invasive procedure often leads to anxiety and fear in patients. Anxiety by increasing hemodynamic parameters has negative consequences in cardiovascular disease. The aim of the study was evaluation the effects of video information on the level of anxiety and hemodynamic parameters in patients undergoing coronary angiography.
    Materials & Methods
    In this study a quasi-experimental design was used. 104 patients waiting for coronary angiography were randomly allocated to experimental group (n=54) and control group (n=54). The control group received routine verbal information by nurses. Experimental group watched an informative video about angiography. The level of state and hidden anxiety, blood pressure, heart rate and respiratory rate were measured at baseline and after educational intervention. Data were collected from July of 2015 to August 2016 through a hemodynamic variable sheet and Spiel Berger anxiety inventory (SAI). Paired t-test, Independent sample t-test and Chi square were used to analyze the data in SPSS19 software. P-value<0.05 was considered statistically significant.
    Results
    The experimental group showed a statistically significant decrease in the blood pressure (SBP (p=0.007), DBP (p=0.000)), respiratory rate (p=0.000) and heart rate (p=0.003) after the educational intervention compared to the control group. There were significant differences between the two groups after intervention concerning level of state anxiety (p=0.000) and hidden anxiety (p=0.000).
    Conclusion
    Video education decreases the vital signs and anxiety in coronary angiography patients. Therefore the video education is recommended for improving quality of nursing care and patient education before invasive procedures such as coronary artery angiography.
    Keywords: Angiography, Coronary, Anxiety, Hemodynamic