فهرست مطالب

فصلنامه بیماری های پستان ایران
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 41، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/07
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مهدی خانبابایی گول ، نفیسه عارفی ، مرضیه جعفری ، هاله فرزین ، داوود آقامحمدی صفحات 7-15
    مقدمه
    آگاهی از شیوع و فاکتورهای مستعدکننده عفونت محل پورت شیمی‏درمانی در مبتلایان به سرطان امری کاملا ضروری می‏باشد که می‏تواند ما را در ارایه روش‏هایی که شیوع این نوع عفونت را در بیماران به صفر برساند یاری نماید؛ از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع عفونت‏های مرتبط با پورت و فاکتورهای مستعدکننده آن در زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی‏درمانی انجام شد.
    روش بررسی
    تعداد 73 بیمار که مراحل شیمی‏درمانی جهت درمان سرطان پستان را می‏گذراندند وارد مطالعه شدند؛ پس از تعبیه پورت از ناحیه ساب کلاوین، علایم عفونت بررسی شد و پس از تایید علایم عفونت، نمونه کشت جهت بررسی آزمایشگاهی به دو آزمایشگاه ارسال شد. میزان P Value کمتر از پنج درصد معنی‏دار در نظر گرفته شد.
    یافته ‏ها: 10% از بیمارانی که برای آنان پورت تعبیه شد علاوه بر علایم بالینی عفونت، دارای تست‏های آزمایشگاهی مثبت به نفع عفونت بودند. وزن، سن و تعداد جلسات شیمی‏درمانی، تعداد روزهای استفاده از پورت و تعداد روزهای بستری در بیمارستان پس از تعبیه پورت در بین دو گروه دارای عفونت و بدون عفونت ارتباط آماری معنی‏دار مشاهده شد.
    نتیجه ‏گیری: شیوع 10 درصدی عفونت محل پورت در بیماران مبتلا به سرطان پستان که در حال شیمی‏درمانی هستند می‏تواند ادامه شیمی ‏درمانی را با خطر مواجه سازد؛ از این رو جهت دست یابی به نتایج بهتر در پروتکل شیمی‏ درمانی، علاوه بر روزهای استفاده از پورت و تعداد روزهای بستری، توجه به علایم بالینی و فاکتورهای مستعدکننده عفونت امری ضروری می‏باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، شیمی درمانی، پورت، عفونت
  • زهرا سلحشور، سید حسام الدین حجازی *، فرانک هادی، زهرا سعیدی صفحات 16-24
    مقدمه

    سرطان پستان یکی از شایع ترین تومورهای سرطانی در زنان است. علت سرطان پستان به طور کامل شناخته نشده است اما قرار گرفتن در معرض ویروس اپشتین- بار به عنوان یک عامل خطر برای این سرطان پیشنهاد شده است. مطالعات زیادی از سال 1995 گزارش داده اند که EBV می‏تواند در ایجاد سرطان نقش داشته باشد. در این مطالعه رابطه بین EBV و سرطان پستان با روش توصیفی تحلیلی در استان اصفهان مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش بررسی

    40 بلوک پارافینه از بافت سرطان پستان و 40 بلوک پارافینه از بافت سالم پستان به عنوان شاهد از زنان استان اصفهان جمع آوری شدند. پس از استخراج DNA به روش نمکی جهت بررسی کیفیت DNA استخراج شده با استفاده از دستگاه نانو دراپ و انجام PCR نمونه ها برای حضور ژن بتا اکتین کیفیت DNA تایید گردید و سپس نمونه های مناسب برای وجود DNA-EBV با روش PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با آزمون مجذور کای و نرم افزار SPSS. 16 آنالیز شدند.
    یافته ‏ها: 20 مورد از نمونه های سرطان پستان (50%) و 5 مورد از گروه شاهد (5/12%) برای DNA-EBV مثبت گزارش شدند. از لحاظ آماری آزمون مجذور کای برای ویروس EBV در نمونه های سرطانی و شاهد عدد 000/0 را نشان داد که رابطه معنی دار بین ویروس اپشتین- بار و سرطان پستان را نشان می دهد.
    نتیجه ‏گیری: حضور ژن EBV در یک زیر مجموعه قابل توجه از زنان مبتلا به سرطان پستان در استان اصفهان نشان می دهد که ویروس اپشتین- بار می تواند یکی از دلایل ایجاد سرطان پستان باشد، اما قطعا برای اثبات آن و بررسی مکانیسم مولکولی این ارتباط مطالعات بیشتری لازم است.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، ویروس اپشتین- بار، واکنش زنجیره ای پلیمراز، استان اصفهان
  • آسیه الفت بخش ، احمد کاویانی ، شهپر حقیقت ، عصمت سادات هاشمی ، هدی تفضلی ، فاطمه ساری صفحات 25-35
    مقدمه
    مطالعات بالینی نشان داده‏اند که روش‏های جراحی رایج سرطان پستان شامل جراحی حفظ پستان و ماستکتومی از نظر بقای بیماران یکسان هستند اما تغییرات ظاهری ایجاد شده در زنان می‏توانند موجب آسیب‏های روحی- روانی و تغییر در کیفیت زندگی شوند. هدف از این مطالعه مقایسه دو گروه بیماران بعد از جراحی حفظ پستان و بازسازی با پروتز بعد از ماستکتومی از نظر رضایتمندی از عمل جراحی و تصویر بدنی درکلینیک تخصصی پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی و بیمارستان امام خمینی بود.
    روش بررسی
    بیماران مبتلا به سرطان پستان مرحله 0, I, II از شهریور 1395 تا مهر 1396 که حداقل سه ماه از پایان درمان آن‏ها گذشته بود و برای آن‏ها جراحی حفظ پستان یا بازسازی با پروتز پس از ماستکتومی انجام شده بود در صورت رضایت وارد مطالعه شدند. برای بررسی تصویر بدنی از گونه فارسی پرسشنامه BICI که توسط خود بیماران پاسخ داده می‏شود و برای سنجش رضایتمندی نیز از امتیاز کمی 10 نمره ‏ای و نیز کیفی 4 رتبه‏ ای استفاده شد. میانگین نمرات پیامد با استفاده از نرم افزار SPSS بررسی شد و ارتباط متغیرهای جمعیتی شامل سن، وضعیت تاهل، شغل، وضعیت اقتصادی خانواده با پیامدهای مذکور با استفاده از آزمون‏ های نان‏پارامتریک Kruskal-Wallis & Mann- Whitney مورد تحلیل قرار گرفت. آستانه معنی‏ داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ‏ها: در مجموع در این فاصله زمانی، 70 بیمار مبتلا به سرطان پستان با سابقه جراحی حفظ پستان به روش انکوپلاستی و 43 بیمار با سابقه بازسازی با پروتز بعد از ماستکتومی وارد مطالعه شدند. میانگین زمان سپری شده از جراحی، 5/43 ماه (3-288) و میانگین سنی بیماران 3/44 بود. دو گروه از نظر سنی تفاوت معنی‏دار نداشتند. همچنین تفاوت معنی‏داری از نظر شغل، میزان تحصیلات، وضعیت تاهل بدست نیامد اما از نظر وضعیت اقتصادی تفاوت معنی‏دار بین گروه‏ های تحت مطالعه وجود داشت. میانگین نمره تصویر بدنی در گروه جراحی حفظ پستان 4/33 و در گروه بازسازی با پروتز 8/33 بود که تفاوت معنی‏ داری مشاهده نشد (p=0. 854). همچنین بین متغیرهای زمینه‏ ای و تصویر بدنی ارتباط معنی‏داری وجود نداشت. میانگین نمره رضایتمندی بیماران 26/9 (2-10) بود. این میزان برای جراحی حفظ پستان 49/9 و برای بازسازی با پروتز 89/8 بود که تفاوت آماری معنی‏داری را نشان می‏داد (p=0. 004). میزان رضایتمندی با سن ارتباط معنی‏ داری داشت.
    نتیجه‏ گیری: جراحی حفظ پستان و بازسازی با پروتز بعد از ماستکتومی از نظر تصویر بدنی اختلاف معنی‏داری ندارند اما میزان رضایتمندی بیماران بازسازی از نتیجه جراحی خود کمتر از حفظ پستان است. روش ارجح جراحی سرطان پستان در صورت عدم وجود کنتراندیکاسیون ، جراحی حفظ پستان است ولی در مواردی که ماستکتومی ناگزیر است پیشنهاد بازسازی به بیماران برای بهبود تصویر بدنی و کیفیت زندگی ضروری است.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، رضایتمندی، تصویر بدنی، جراحی حفظ پستان، ماستکتومی، بازسازی
  • شیدا شریفی ساکی ، احمد علی پور ، علیرضا آقایوسفی ، محمدرضا محمدی ، باقر غباری بناب ، رباب انبیایی صفحات 36-45
    مقدمه
    سرطان پستان یکی از سرطان های بدخیم رایج در سراسر جهان است دریافت خبر آن اغلب باعث پریشانی روانی و شکل‏گیری افسردگی در بیماران می شود؛ مطالعات نشان داده که شیوع افسردگی در افراد مبتلابه سرطان پستان 13 تا 33 درصد است. لذا پژوهش حاضر باهدف تعیین عوامل پیش بینی‏کننده افسردگی در زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد. همچنین پژوهشگر قصد دارد ارتباط و همبستگی بین شفقت و صبر و افسردگی را مورد مطالعه قرار دهد.
    روش بررسی
    روش انجام پژوهش از نوع مقطعی و جامعه آماری آن شامل کلیه زنان مبتلابه سرطان پستان مراجعه کننده به بخش‏های شیمی درمانی و آنکولوژی مرکز پزشکی مهدیه، بیمارستان امام خمینی، بیمارستان فیروزگر و بیمارستان پارس تهران در سال 1396 بود که با استفاده از فرمول کوکران 397 نفر از آنان به صورت در دسترس انتخاب و به پرسشنامه های پژوهش شامل پرسشنامه افسردگی بک (2001) ، پرسشنامه شفقت نف (2003) و پرسشنامه صبر خرمایی و همکاران (2015) پاسخ دادند. داده های پژوهش با روش رگرسیون چندگانه گام به گام جهت تعیین سهم مولفه‏های صبر و شفقت خود در پیش‏بینی میزان افسردگی و ضریب همبستگی پیرسون جهت تعیین رابطه افسردگی با متغیرهای شفقت و صبر به وسیله نرم افزار spss-24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان دادند که بین صبر و افسردگی رابطه معنی‏داری وجود ندارد (r= 0/07, p>0/05) و خرده مقیاس‏های متعالی شدن (r= 0/08, p<0/05) ، شکیبایی (r= 0/11, p<0/05) ، رضایت (r= 0/15, p<0/01) و درنگ (r= -0/09, p<0/05) با افسردگی ارتباط دارد. همچنین ضریب همبستگی به دست آمده برای افسردگی و نمره کلی شفقت (r= 0/11, p<0/05) و برای مولفه مهربانی به خود (r= 0/31, p<0/01) ، قضاوت خود (r= 0/24, p<0/01) ، بهشیاری (r=0/27, p<0/01) و اشتراکات انسانی (r=0/34, p<0/01) بود. مهربانی به خود به همراه متغیر اشتراکات انسانی نیز مجموعا 15% از متغیر افسردگی زنان مبتلابه سرطان پستان را تبیین نمود (p<0/01).
    نتیجه گیری
    صبر از طریق ایجاد نوعی مقاومت قدرت تاب آوری انسان را زیاد می کند؛ از طرف دیگر باید بیان نمود شفقت و مهربانی به خود باعث می گردد افراد در برابر شرایط سخت سرطان انعطاف‏پذیری عاطفی بیشتری داشته باشند، از این‏ رو پیشنهاد می گردد در مداخلات تکمیلی مداخله بر افزایش صبر و شفقت مورد توجه کادر درمانی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: صبر، شفقت، افسردگی، سرطان
  • قربان فتحی اقدم، شهپر حقیقت ، سارا دری ، نجمه ناظری ، آمنه آجربندیان صفحات 46-55
    مقدمه
    در ایران بسیاری از زنان مبتلا به سرطان پستان از مشکلات ارتباطی با همسر پس از تشخیص و درمان بیماری شکایت دارند. یکی از مهم‏ترین مسایل موجود در این زمینه، کاهش مشکلات روان‏شناختی بیماران و افزایش کیفیت زندگی آنان می‏ باشد. لذا پژوهش حاضر به منظور مقایسه رضایتمندی جنسی و تصویر بدنی در زنان مبتلا به سرطان پستان پس از درمان با زنان سالم انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع مقطعی (توصیفی- تحلیلی) است. جامعه آن شامل زنان سالم و زنان مبتلا به سرطان پستان پس از درمان مراجعه کننده به کلینیک بیماری‏های پستان پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی بود که زیر 50 سال داشته‏ اند. در مجموع حجم نمونه مورد نیاز این پژوهش 73 نفر در هر گروه برآورد شد. برای اجرای این مطالعه و گردآوری داده‏ ها از دو پرسشنامه رضایت جنسی زنان (SSSW) و پرسشنامه تصویر بدنی BICI استفاده شد. نمونه ‏گیری به روش در دسترس انجام شد.
    یافته‏ ها: در این پژوهش میانگین نمره رضایتمندی جنسی در گروه سالم (06/17±82/102) بیشتر از گروه بهبودیافته (97/20±60/80) بود (p<0. 001). و نیز میانگین اختلال در تصویر بدنی در گروه سالم 85/10±85/37 و در گروه بهبود یافته (99/16±11/46) به دست آمد (p=0. 001). این تفاوت معنی ‏دار در کلیه مولفه های هر دو متغیر نیز معنادار به دست آمد (p<0. 05).
    نتیجه ‏گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد رضایتمندی جنسی و تصویر بدنی در زنان بهبود یافته از سرطان پستان نسبت به زنان سالم به‏ طور معناداری در سطح پایین ‏تری قرار دارد. این مسئله می‏ تواند تاکیدی بر اهمیت ارایه مشاوره‏ های لازم جهت ارتقای کیفیت زندگی بهبود یافتگان سرطان پستان باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، رضایتمندی جنسی، تصویر بدنی، مطالعه مقطعی
  • مرجان محمودآبادی ، آرزو سعیدی فر ، حسین صافی زاده صفحات 56-65
    مقدمه
    سرطان پستان از جمله سرطان‏های شایع زنان می ‏باشد که تشخیص به موقع در پیش‏آگهی آن موثر است. این مطالعه با هدف بررسی رفتارهای غربالگری سرطان پستان در پرستاران و تعیین ارتباط آن با اجزای مدل اعتقاد بهداشتی Champion انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی- تحلیلی، 209 نفر از پرستاران در دسترس در بیمارستان های آموزشی شهر کرمان در سال 1394 مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده نسخه فارسی و استاندارد شده پرسشنامه الگوی اعتقاد بهداشتی Champion (CHBMS) بوده و آنالیز داده ها با استفاده از نرم‏افزار SPSS نسخه 17 و انجام آزمون آماری تی مستقل صورت گرفت.
    یافته‏ ها: میانگین سنی افراد شرکت‏کننده 01/8±53/35 سال بود. میزان انجام منظم خودآزمایی پستان و سابقه معاینه بالینی پستان و ماموگرافی توسط پرستاران مورد بررسی به ترتیب 1/9، 3/26 و 8/15درصد بود. در افراد متاهل شدت درک شده بیشتر از افراد مجرد بود. خودکارآمدی، سودمندی و موانع درک شده در انجام خودآزمایی پستان، حساسیت درک شده و خودکارآمدی در مراجعه به پزشک جهت معاینه پستان و موانع درک شده در انجام ماموگرافی نقش موثر داشتند.
    نتیجه‏ گیری: مطالعه حاضر نشان داد که انجام روش های غربالگری سرطان پستان در پرستاران پایین است و با توجه به ارتباط این رفتارها با خودکارآمدی و موانع درک شده، توصیه می شود که برنامه های آموزشی بر این دو حیطه تمرکز بیش تری داشته باشند.
    کلیدواژگان: غربالگری، سرطان پستان، الگوی اعتقاد بهداشتی، پرستار
|
  • Mahdi Khanbabayi Gol , Nafiseh Arefi , Marzieh Jafari , Haleh Farzin , Davood Aghamohammadi Pages 7-15
    Introduction
    Awareness of the prevalence of chemotherapy port infections and the underlying factors in cancer patients is absolutely necessary, providing us with methods to help eliminate the infection in these patients the aim of this study was to determine the prevalence of port-related infections and the associated factors in women with breast cancer under chemotherapy.
    Methods
    A total of 73 patients undergoing chemotherapy for treatment of breast cancer were screened for signs of infection following port insertion in the subclavian area. After confirmation of the symptoms of infection, samples were sent to two laboratories for diagnosis of infection. A P value of < .05 was considered significant.
    Results
    Ten percent of the patients with clinical symptoms of infection were diagnosed with infection in laboratory tests. There were statistically significant differences in weight, age, the number of chemotherapy sessions, the duration of port placement, and the duration of hospitalization following port implantation between patients with infection and patients with no infection.
    Conclusion
    Port-related infection in patients whit breast cancer can compromise the treatment process. Therefore, achieving better treatment outcomes requires considering the duration of port implantation and use, as well as paying attention to the clinical symptoms of infection and the underlying factors
    Keywords: Breast Cancer, Chemotherapy, Port, Infection
  • Zahra Salahshor, Hesam Hejazi, Faranak Hadi, Zahra Saeedi Pages 16-24
    Introduction

    Breast cancer is one of the most common malignancies in women. Although the etiology of breast carcinoma is not completely understood, exposure to Epstein-Barr virus (EBV) is suggested as a risk factor for breast cancer. Studies have reported since 1995 that EBV is involved in the development of breast cancer. The aim of this study was to assess the presence of EBV in patients with breast cancer in Isfahan province.

    Methods

    This study was performed using 40 paraffin-embedded tumor tissues and 40 tumor-free breast tissues from women with breast cancer in Isfahan province. After extraction of the DNA using salting-out method and the amplification of housekeeping gene beta- actin, all samples were examined for EBV DNA using PCR (polymerase chain reaction) method. Data were analyzed with chi-square test using SPSS 16software.

    Results

    EBV was detected by PCR in 20 out of 40 (50%) cases of breast cancer samples and 5 out of 40 (12.5%) control samples. The chi-square statistics for the analysis of EBV infection in tumor and normal samples was 0.000 indicating a significant relationship between breast cancer and EBV infection in Isfahan province.

    Conclusion

    The presence of EBV gene in a significant subset of women with breast cancer in Isfahan province shows EBVcan be one of the reasons for breast cancer, but more studies are needed to demonstrate the relationship between the virus and breast cancer

    Keywords: Breast Cancer, Epstein- Barr virus, PCR, Isfahan province
  • Asiie Olfatbakhsh , Ahmad Kaviani , Shahpar Haghighat , Esmat Hashemi , Hoda Tafazzoli Harandi , Fatemeh Sari Pages 25-35
    Introduction
    Different clinical trials showed that survival of Breast Conserving Surgery (BCS) and mastectomy is the same. However change in the appearance of a woman cause psychological trauma and could affect her quality of life. The aim of this study was to compare BCS and post-mastectomy reconstruction by prosthesis in terms of satisfaction and body image (BI) in Breast Cancer Research Center and Imam Khomeini Hospital.
    Methods
    Breast cancer patients in stage 0, I, II who completed their treatment at least 3 months ago were included since august 2016 till October 2017. The Persian version of the BICI (Body Image Concern Inventory) questionnaire was used and Patients’ satisfaction was evaluated by scoring and also four-scale answers. The mean score of outcomes were measured by SPSS software and correlation between demographic variables like age and marital status and outcomes were analyzed by non-parametric Kruskal-Wallis& Mann-Whitney.
    Results
    A total of 70 patients with BCS cases and 43 patients with prosthetic reconstruction were enrolled. The mean follow up time was 43.5 months (3-288) and the mean age was 44.3. There were no significant difference between two groups in terms of age, occupation, educational level and marital status except for economic status which was higher in econstruction group. The mean score for BI for BCS was 33.4 and for reconstruction group was 33.8. There was no significant difference between two groups in term of body image, also between demographic variables and body image. The mean score for patient satisfaction was 9.49 in BCS group and 8.89 in reconstruction group (P=0.004). Two groups were significantly different in term of satisfaction, it means that BCS patients were more satisfied about their surgery. Older patients were more satisfied in comparison to younger ones.
    Conclusion
    Breast Conserving Surgery and Mastectomy with reconstruction by prosthesis were not significantly different in term of Body Image, but the satisfaction of surgery was worse in reconstruction group. The preferred option for breast cancer surgery is breast conservation if there are no contraindications. However reconstruction should be offered to patients for better body image and satisfaction
    Keywords: Breast Cancer, Satisfaction, Body Image, Breast Conserving Surgery, Reconstruction
  • Sheida Sharifi Saki , Ahmad Alipour , Ali Reza AghaYousefi , Mohammad Reza Mohammadi , Bagher Ghobari Bonab , Robab Anbiaee Pages 36-45
    Introduction
    Breast cancer is one of the common malignant cancers in the world. Being informed about having the disease often causes mental distress and depression in patients. Studies show that the prevalence of depression in patients with breast cancer is 13% to 33%. Therefore, the present study was conducted to determine the predictive factors for depression in patients with breast cancer. The researchers also aimed at studying the associations among compassion, patience, and depression in breast cancer patients.
    Methods
    This was a cross-sectional study. The study population included all the women with breast cancer referred to the chemotherapy and oncology departments in Mahdieh Clinical Center, Imam Khomeini Hospital, Firoozgar Hospital, and Pars Hospital in Tehran in 2017. A sample of 397 patients was selected based on the Cochran formula through availability sampling. Participants completed Beck’s Depression Inventory (BDI), the patience questionnaire by Khormaei et al, and Neff’s Self-compassion Scale. A multiple stepwise regression was performed to determine the role of patience and compassion in predicting depression, and the relationships among depression, compassion, and patience were explored by calculating the Pearson correlation coefficients. All analyses were performed using SPSS 24.
    Results
    No significant relationship was observed between depression and patience (r = 0.07, p > 0.05), but there was a relationship between depression and transcendence (r = 0.08, p < 0.05), patience (r = 0.11, p < 0.05), satisfaction (r = 0.15, p < 0.01), and hesitation (r = -0.09, p < 0.05). In addition, correlation coefficients for depression and other components were obtained (overall compassion score: r = 0.11, p < 0.05; self-kindness: r = 0.31, p < 0.01; self-judgment: r = 0.24, p < 0.01; mindfulness: r = 0.27, p < 0.01; and common humanity (r = 0.34, p < 0.01). Self-kindness and common humanity accounted for 15% of the variance in depression in patients with cancer (p < 0.01).
    Conclusion
    Patience enhances tolerance by developing resilience. On the other hand, self-compassion leads to higher emotional flexibility in dealing with cancer. Thus, it could be concluded that there is a relationship between self-compassion and depression in patients with breast cancer. Therefore, it is suggested that health professionals in hospitals should pay attention to enhancing patience and kindness in their interventions
    Keywords: Patience, Compassion, Depression, Breast Cancer
  • Ghorban Fathi Aghdam , Shahpar Haghighat , Sara Dorri , Najmeh Nazeri , Amene Ajorbandian Pages 46-55
    Introduction
    In Iran, many women with breast cancer in face-to-face counseling have complained of problems with their spouse after diagnosis and treatment. One of the most important issues in this field is to reduce the patient's psychological problems and increase the quality of life so that they can return to normal after the illness.
    Therefore, the present study was conducted to compare sexual satisfaction and body image in women with breast cancer after treatment with healthy women.
    Methods
    This research is a cross-sectional (descriptive-analytic) study. Its population includes healthy women with breast cancer after treatment, between 93 and 95 years of age under 50, totally 100, and according to the Cochran formula, the sample size required 73 subjects per group Became. And sampling was carried out in an accessible manner. SPSS software and t-student test were used to analyze the data.
    Results
    In this study, there was a significant difference in sexual satisfaction (p=0.000) and body image (p=0.001) between the two groups of healthy women and those who recovered from breast cancer. This significant difference was also found for all components of both variables (p<0.05).
    Conclusion
    If there is a team of psychologists or counselors in the treatment centers alongside the treatment team and simultaneously, considering the physical condition of the patients, their mental and psychological conditions regarding sexual satisfaction and body image are also considered, the quality of life can be considered. He raised these people and slightly crippled them
    Keywords: Breast Cancer, Sexual Satisfaction, Body Image
  • Marjan Mahmoudabadi , Arezoo Saeidifar , Hossein Safizade Pages 56-65
    Introduction
    Breast cancer is among common cancers in women. Early diagnosis affects the prognosis of this disease. This study was performed to investigate methods of breast cancer screening among nurses and to find its relationship with the components of the Champion Health Belief Model.
    Methods
    In this analytical cross-sectional study, 209 nurses from Kerman educational hospitals were evaluated in 2015. The instrument used was the Persian version of the standardized Champion Health Belief Model Scale (CHBMS). Data were analyzed using the independent t-test on SPSS17 software package.
    Results
    The Mean age of participants was 35.6±8.01 years. The rates of regular breast self-examination, history of breast clinical examination, and history of mammography were 9.3%, 24.6% and 12.8%, respectively. Perceived seriousness was higher in married than in single subjects. Self- efficacy, perceived benefit, and perceived barriers significantly affected doing breast self-examination. Perceived susceptibility and self-efficacy affected visiting a physician for breast physical examination, and perceived barriers had a significant effect on doing mammography.
    Conclusion
    The present study showed a low rate of breast cancer screening in nurses and considering the relationship of these beliefs with self-efficacy and perceived barriers, it is recommended that training programs focus more on these two aspects
    Keywords: Screening, Breast Cancer, Health Belief Model, Nurse