فهرست مطالب

مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت
سال دوم شماره 4 (پیاپی 8، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/10
  • تعداد عناوین: 14
|
  • صدیقه خیاطان مصطفوی، اصغر آقایی، محسن گل پرور صفحات 171-177

    اهداف: رضایت از زندگی نگرشی است که فرد از زندگی خود دارد و به طور تنگاتنگی با رفاه و آسایش شخص مرتبط است. با توجه به همین امر پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مدیریت استرس با محتوای معنویت درمانی ایرانی- اسلامی بر رضایت از زندگی در زنان مبتلا به فیبرومیالژیا انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت طرح نیمه آزمایشی، در قالب کازآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی دو گروهی (یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل) و طی سه مرحله (پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری) اجرا گردید. نمونه پژوهش شامل 30 زن مبتلا به فیبرومیالژیا در شهر اصفهان بودند که بر اساس معیارهای ورود به پژوهش به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. افراد در گروه آزمایشی علاوه بر درمان دارویی، برنامه آموزش مدیریت استرس با محتوای معنویت درمانی ایرانی- اسلامی را طی 12 جلسه گروهی یک بار در هفته نیز دریافت کردند، اما افراد گروه کنترل تنها درمان دارویی را دریافت نمودند. کلیه شرکت کنندگان پرسشنامه رضایت از زندگی (SWLS) را در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و در مرحله پی گیری (45 روز پس از پس آزمون) تکمیل کردند. داده های حاصل از اجرای پژوهش از طریق تحلیل واریانس اندازه های تکرار شده تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری تکرار شده نشان داد که برنامه مبتنی بر مدیریت استرس با محتوای معنویت درمانی ایرانی- اسلامی بر افزایش رضایت از زندگی در مراحل پس آزمون و پیگیری تاثیر معنا داری دارد، به طوری که رضایت از زندگی زنان گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل بهبود قابل توجهی یافته بود (01/0>p).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این پژوهش، آموزش مدیریت استرس با محتوای معنویت درمانی ایرانی- اسلامی به شیوه گروهی روش موثری برای افزایش رضایت از زندگی در زنان مبتلا به بیماری فیبرومیالژیا است. این یافته دارای دستآوردهای کاربردی برای مسیرهای پژوهشی در آینده و نیز یاری رسانی بالینی به زنان مبتلا به فیبرومیالژیا است.
    کلیدواژگان: رضایت از زندگی، معنویت درمانی ایرانی- اسلامی، مدیریت استرس، فیبرومیالژی
  • سحر صفرزاده، لاله محمودی ریحانی صفحات 179-185
    اهداف: سبک زندگی سازگارانه اجتماعی و آمیخته با اعتقادات دینی، یکی از مهمترین مولفه های مشخص کننده سلامت به شمار می آید و لازم است افراد از مدل و الگوهای مناسبی برای ارتقای زندگی اجتماعی سالم پیروی کنند. از این رو هدف تحقیق حاضر تدوین و ارائه مدل ساختاری سازگاری اجتماعی مذهب محور از طریق سبک های دلبستگی به خدا و سبک های مقابله اسلامی با میانجی گری عمل به باورهای مذهبی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز بود.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر از نوع تحلیل مسیر بود. جامعه مورد مطالعه این تحقیق کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز بودند و نمونه شامل 356 نفر از آنها بود که به روش تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل چهار پرسشنامه؛ عمل به باورهای مذهبی گلزاری، سبک دلبستگی به خدا روات و پاتریک، سبک مقابله مذهبی پارگامنت و همکاران و سازگاری اجتماعی بل بود. داده های گردآوری شده با استفاده روش مدلیابی معادلات ساختاری و به وسیله نرم افزار AMOS23 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    مدل مفهومی مورد نظر، از برازندگی مطلوبی برای جامعه هدف برخوردار است. بین سبک دلبستگی ایمن، سبک مقابله مذهبی مثبت و عمل به باورهای مذهبی رابطه مستقیم و معنادار با سازگاری اجتماعی مذهب محور وجود دارد. بین سبک دلبستگی اجتنابی و دوسوگرا و سبک مقابله مذهبی مثبت با سازگاری اجتماعی مذهب محور رابطه معکوس و معنادار وجود دارد. همجنین از نقش واسطه ای عمل به باورهای مذهبی در رابطه بین سبک های دلبستگی به خدا و سبک های مقابله اسلامی با سازگاری اجتماعی مذهب محور حمایت شد.
    نتیجه گیری
    سبک های دلبستگی به خدا و سبک های مقابله مذهبی بصورت مستقیم و با میانجی گری عمل به باورهای مذهبی بصورت غیر مستقیم، نقش موثری در میزان سازگاری اجتماعی مذهب محور افراد ایفا می کنند.
    کلیدواژگان: سازگاری اجتماعی مذهب محور، سبک های دلبستگی به خدا، سبک های مقابله مذهبی، عمل به باورهای مذهبی
  • شهرام رنج دوست* صفحات 187-194
    زمینه و هدف
    امروزه یکی از امیدبخش ترین پارادایم های توسعه وسلامت توجه به سبک زندگی و نقش بی بدیل آن در ابعاد سلامت میباشد. بنابراین هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه سبک زندگی اسلامی با سلامت معنوی و اجتماعی از دیدگاه معلمان و مدیران شهر ارومیه می باشد.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق از نظر هدف کاربردی، از نظر ماهیت توصیفی- پیمایشی و از نظر روش از نوع میدانی است. جامعه آماری تحقیق حاضر معلمان و مدیران دوره دوم متوسطه شهر ارومیه می باشد که تعداد آنها 570 نفر می باشد. حجم نمونه آماری بر اساس جدول مورگان 230 نفر برآورد و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات، شامل 3 پرسشنامه استاندارد آزمون سبک زندگی اسلامی (ILST) ، پرسشنامه سلامت معنوی پولوتزین و الیسون، پرسشنامه سلامت اجتماعی کییز که پس از سنجش روایی و پایایی و اطمینان از آن در اختیار نمونه آماری قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کلموگروف- اسمیرنف برای تایید نرمال بودن داده‎ها و از آزمون رگرسیون خطی ساده برای آزمون فرضیه‎ها و از نرم افزار SPss استفاده گردیده است.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که بین سبک زندگی اسلامی و سلامت اجتماعی و سلامت معنوی معلمان و مدیران رابطه وجود دارد. همچنین بین سبک زندگی اسلامی و ارتباط درون فردی، ارتباط میان فردی، ارتباط فرافردی، ارتباط برون فردی، خودکارآمدی، سرمایه اجتماعی و مشارکت گروهی معلمان و مدیران رابطه وجود دارد.
    نتیجه گیری
    بین سبک زندگی و سلامت اجتماعی و سلامت معنوی رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی اسلامی، سلامت اجتماعی، سلامت معنوی
  • محمد جواد اصغری ابراهیم اباد، بلن صالحی صفحات 195-201

    اهداف: تجربه ناباروری که برخی آن را بحران ناباروری نام نهاده اند، با استرس های فیزیکی، اقتصادی، روان شناختی و اجتماعی همراه است که تمام جنبه های زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. ناباروری با احساس فقدان در زندگی، بی هویتی شخصیتی و جنسی، فقدان کنترل شخصی، سلامت و اعتماد به نفس، خصوصا در زنان همراه است. هدف از این پژوهش بررسی نقش امنیت روانی در پیش بینی بهزیستی روان شناختی زنان نابارور با میانجیگری مذهب بوده است.
    ابزار وروش ها روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است که بر روی زنان نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری نوین مشهد انجام شد. بدین منظور 89 زن نابارور واجد شرایط شرکت در پژوهش با استفاده از نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل نگرش سنج معنوی شهیدی، پرسشنامه امنیت روانی و مقیاس بهزیستی روان شناختی ریف بود. تحلیل آماری با استفاده از ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون و با کمک نرم افزار SPSS 16 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از روابط مثبت و معنی دار بین امنیت روانی، بهزیستی روان شناختی و مذهب بود. یافته ها نشان داد که امنیت روانی نقش مهمی در بهزیستی روان شناختی زنان نابارور با میانجیگری مذهب دارد.
    نتیجه گیری
    امنیت روانی و مذهب، بهزیستی روان شناختی زنان نابارور را تحت تاثیر قرار می دهد. زنان نابارور مذهبی که احساس امنیت روانی بالا دارند، نمرات آزمون بهزیستی بالاتری از زنان نابارور غیر مذهبی دارند.
    کلیدواژگان: امنیت روانی، بهزیستی روان شناختی، مذهب، زنان نابارور
  • رامین حبیبی کلیبر، فرناز شبان بسیم، زبیر صمیمی، مهری ملامحسنی، سمیه عزیزی صفحات 203-209
    اهداف: جهت گیری مذهبی و سلامت معنوی، عامل مهمی در سلامت روان دانشجویان به شمار می روند. هدف این پژوهش تبیین رفتارهای پرخطر دانشجویان براساس سلامت معنوی و جهت گیری مذهبی بود. ابزار و روش ها: در این پژوهش توصیفی- همبستگی به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 361 دانشجو از دانشجویان دانشگاه شهیدمدنی آذربایجان در سال تحصیلی 98-1397 انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس جهت گیری مذهبی درونی و بیرونی آلپورت، پرسش نامه سلامت معنوی و پرسش نامه رفتارهای پرخطر جوانان ایرانی استفاده شد. داده های پژوهش از طریق ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام در نرم افزار SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین جهت گیری مذهبی درونی و سلامت معنوی با رفتارهای پرخطر رابطه منفی و معنی داری وجود داشت (0/01p<). همچنین از بین انواع جهت گیری مذهبی، جهت گیری مذهبی درونی قادر به پیش بینی مولفه های رفتارهای پرخطر بود. از بین انواع سلامت معنوی، سلامت مذهبی و سلامت وجودی قادر به پیش بینی مولفه های رفتارهای پرخطر بودند.
    نتیجه گیری
    جهت گیری مذهبی درونی و مولفه های سلامت معنوی می توانند رفتارهای پرخطر دانشجویان را پیش بینی نمایند.
    کلیدواژگان: رفتارهای پرخطر، جهت گیری مذهبی، سلامت معنوی
  • نرجس ابن رسول صنعتی، فریده حسین ثابت*، عبدالله معتمدی صفحات 211-216

    اهداف: صبر یک ویژگی روانی و ثبات درونی است که نتیجه آن مدیریت احساسات و هیجانات، توان تحمل سختی ها و سخت کوشی در کارهاست و استرس ادراک شده به درجه ای که افراد رویدادهای زندگیشان را غیرقابل پیش بینی، غیر قابل کنترل و پرفشار ارزیابی می کنند، اشاره دارد. این سه ویژگی در پژوهش های مختلف به عنوان مولفه های محوری در تجربه استرس معرفی شده اند. هدف این پژوهش تعیین نقش صبر با میانجی گری تمایز خود بر تنظیم هیجانی و استرس ادراک شده در پرستاران بوده است.

    روش ها

    پژوهش از نوع همبستگی با مدل تحلیل مسیر بود. افراد نمونه شامل 200 نفر پرستار شاغل در بیمارستان های شهر تهران بودند، که از طریق روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای بکار برده شده برای سنجش متغیرهای پژوهش عبارت بودند از: مقیاس سنجش صبر حسین ثابت، مقیاس تمایز یافتگی اسکورون (DSI-R) ، مقیاس تنظیم هیجانی گراس و جان (ER) و مقیاس استرس ادراک شده کوهن (PSS). تحلیل داده ها از طریق نرم افزارSPSS-21 و AMOS انجام گرفت.

    یافته ها

    ارتباط صبر به طور مستقیم با استرس ادراک شده (47/0-=β ، 001/0= p) و تنظیم هیجانی (14/0=β ، 04/0= p) از نظر آماری معنی دار بود اما ارتباط صبر با استرس ادراک شده و تنظیم هیجانی با میانجی گری تنظیم خود از نظر آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که صبر به صورت مستقیم با استرس ادراک شده و تنظیم هیجانی همبستگی دارد و تمایز از خود در این ارتباط نقش میانجی گری ندارد.

    کلیدواژگان: صبر، تمایز خود، استرس ادراک شده، تنظیم هیجانی، پرستاران
  • سید علی هادیان*، سجاد امینی منش، مصطفی خانزاده، رسول علی عسگری صفحات 217-222
    اهداف

    یکی از عوامل تاثیرگذار بر شادمانی افراد جامعه، اعتقادات مذهبی است. علاوه بر جهت گیری مذهبی، عوامل دیگری نیز بر شادکامی تاثیرگذار هستند که از آن جمله می توان به خوش بینی و امیدواری اشاره کرد. هدف از پژوهش حاضر، آزمون مدل تبیین احساس شادکامی دانشجویان توسط جهت گیری مذهبی درونی با توجه به نقش میانجی گر خوش بینی و امیدواری بود.

    ابزار و روش ها: 

    پژوهش حاضر، از نوع توصیفی- همبستگی است که بین دانشجویان موسسه غیرانتفاعی راغب اصفهانی در شهر اصفهان در سال 1396 به تعداد 377 نفر انجام شد. این افراد به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش نامه شادکامی آکسفورد، مقیاس جهت گیری مذهبی آلپورت، مقیاس امید بزرگسالان (AHS) و آزمون جهت گیری زندگی (LOT) بود. برای آزمون مدل، از ضریب همبستگی پیرسون، روش تحلیل مدل یابی معادلات ساختاری (SEM)، با به کارگیری روش برآورد حداکثر درست نمایی (ML) و روش بوتاستراپ استفاده شد. تحلیل ها با استفاده از نرم افزارهای AMOS 22 و SPSS 18 صورت گرفت.

    یافته ها: 

    بین تمام متغیرهای مدل با یکدیگر همبستگی مثبت و معنی دار وجود داشت (01/0p<). شاخص های برازش برای مدل پژوهش در دامنه مطلوبی قرار داشتند؛ بنابراین مدل حاضر با داده های تجربی هماهنگ بود. همچنین تمامی ضرایب مسیر مدل، به جز مسیر خوش بینی به شادکامی، مثبت و معنی دار بودند. علاوه بر این، تمامی اثرات غیرمستقیم مدل نیز معنی دار بودند.

    نتیجه گیری:

     جهت گیری مذهبی درونی را می توان به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر خوش بینی، امیدواری و شادکامی در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی، احساس شادکامی، خوش بینی، امیدواری
  • هانیه دیوسالار، بابک حسین زاده*، وحید فلاح صفحات 223-230

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل دلبستگی مدیریتی مدیران دانشگاه های مازندران می باشد. در این پژوهش با توجه به هدف و ماهیت تحقیق از روش تحقیق ترکیبی یا آمیخته از طریق تلفیق روش های کیفی و کمی استفاده شده است.  جامعه آماری در مرحله کیفی15 نفر از خبرگان دانشگاه های مازندران می باشد. جامعه آماری مرحله کمی تحقیق کلیه مدیران دانشگاه های استان مازندران که تعداد کل جامعه آماری 478 نفر و حجم نمونه 213 نفر می باشد. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته ای می باشد که بر اساس نتایج حاصل از محاحبه با خبرگان بدست آمده است. پایایی محاسبه شده از طریق آلفای کرونباخ برابر است با 886/0 که در حد مطلوبی می‏باشد. برای تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات جمع آوری شده از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد . بدین ترتیب: از نرم افزار آماری SPSS 24 و هم چنین از نرم افزار pls 3  برای تحلیل داده های آماری استفاده شد. نتایج تحلیل نشان داد، ارزش های ویژه 6 عامل مورد تحقیق؛ بزرگتر از 3 که مجموعا تقریبا 77/52 درصد از تغییرات کل متغیر دلبستگی مدیریتی مدیران دانشگاه های مازندران را بعهده دارند، در میان آنها ارزش عقلانیت دربرنامه ریزی، اجرا و ارزشیابی برابر با 22/22، ارزش ویژه عدالت و انصاف سازمانی برابر با 35/10، رهبری و مدیریت دانشگاهی برابر با 73/6، فرهنگ سازمانی 31/5، معماری دانشگاهی 34/4، نظام جبران خدمت 81/3 بوده است.همچنین نتایج برازش مدل نشان داد مقدار آمارهی کای- دو در مدل 267/809، درجه آزادی مدل نیز برابر با 318 است که حاصل نسبت آنها برابر با 545/2 است که مقدار قابل قبولی است. از طرفی دیگر شاخصهای برازندگی الگو مانندCFI، IFI، GFI، AGFI همگی در حد قابل قبول و مناسب قرار دارند و شاخص SRMR نیز 0545/0 است کهدر نهایت نتایج برازش مدل دلبستگی مدیریتی مدیران دانشگاه های مازندران را مورد تایید قرار داد.

    کلیدواژگان: دلبستگی مدیریتی، دانشگاه های مازندران
  • معصومه سیفی، داود معنوی پور* صفحات 231-240
    هدف

    هدف مطالعه، مقایسه اثربخشی مداخله هیجانی بر اساس تنظیم هیجانی شناختی و روان پویشی کوتاه مدت فشرده دوانلو، در درمان اختلال یادگیری ریاضی است.

    روش

    طرح پژوهش B-A-A شبه آزمایشی با استفاده از طرح پیش آزمون-پس آزمون و آزمون پیگیری با گروه کنترل است از میان همه دانش آموزان پایه چهارم وپنجم دبستان های تهران با حداقل هوشبهر (07/11± 03/87) که اختلال ریاضی داشتند؛ 46 نفربا نمونه گیری هدفمند برگزیده و درسه گروه به تصادف تقسیم شدند، گروه های آزمایش، مداخله دو پروتکل تنظیم هیجان گراس و روان درمانی پویشی کوتاه مدت فشرده دوانلو را در دوازده جلسه به تفکیک دریافت کردند. گروه کنترل مداخله ایی دریافت نکرد. با استفاده از آزمون تشخیصی ریاضی کی مت، در سه مرحله، میزان اثر بخشی مداخلات اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها از تحلیل واریانس مختلط و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد.

    یافته ها: 

    مداخله هیجانی بر کاهش اختلال یادگیری ریاضی تاثیر داشت. (411/0=2،01/0 > P،999/14= 2،42F).مداخله روان پویشی کوتاه مدت فشرده دوانلو بیش از مداخله تنظیم هیجانی شناختی موثر بود (01/0 > P، 208/10 =I-J).

    نتیجه گیری:

     مداخله هیجانی می تواند از درون فرد را برای مقابله با مشکلات آماده سازد و بهبود عملکرد ریاضی رابه همراه داشته باشد و یک الگوی درمانی پایدارتر در رفع اختلالات یادگیری گردد.

    کلیدواژگان: اختلال یادگیری ریاضی، روان پویشی کوتاه مدت فشرده دوانلو، تنظیم هیجانی شناختی
  • محمدحسین امانی همدانی، فتاح ناظم*، صمد کریم زاده صفحات 241-251

    پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی ساختاری حل خلاق مسئله مدیران براساس تصمیم گیری با میانجیگری خلاقیت در دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران انجام گرفته است. این پژوهش از نوع کاربردی، توصیفی - همبستگی است و جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مدیران دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در سال تحصیلی 1398-1397 می باشد که از جامعه مذکور به حجم 1300 نفر، با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 297 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه حل خلاق مسئله مدیران باسادر (1995)، تصمیم گیری اسکات و بروس (1995) و خلاقیت تورنس (1979) استفاده شده بود. برای تحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج نشان داد که تصمیم گیری به صورت معنادار حل خلاق مسئله را در مدیران دانشگاه آزاد پیش بینی می کند. خلاقیت به صورت معنادار حل خلاق مسئله را در مدیران دانشگاه آزاد پیش بینی می کند و خلاقیت رابطه بین تصمیم گیری و حل خلاق مسئله را در مدیران دانشگاه آزاد میانجیگری می کند.

    کلیدواژگان: حل خلاق مسئله، تصمیم گیری، خلاقیت، مدیران
  • آرش روحانی، ملیکه بهشتی فر*، حسین کاظمی صفحات 252-264
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی و تحلیل تعامل عامل آموزش و سایر عوامل موثر بر تقاضای نیروی انسانی از دیدگاه خبرگان سازمان امور مالیاتی ایران به عنوان یک سازمان حاکمیتی و تاثیر گذار در تامین بودجه کشور بود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش، 10 عامل اثرگذار درون زا و برون زا به روش دلفی توسط نظرات خبرگان بومی سازی و انتخاب شدند. سپس از روش دیمتل فازی برای تعیین روابط، شدت اثرگذاری و اثرپذیری استفاده گردید. در این پژوهش عواملی چون: تکنولوژی مورداستفاده در سازمان و بودجه سازمانی و فعالیتهای جدید سازمان اثرگذار و علت شناسایی شدند و عواملی چون: فرهنگ جامعه و سیاست تامین بودجه از مالیات و نظام آموزش به عنوان عوامل اثرپذیر و معلول شناسایی گردیدند. در این پژوهش، ابتدا از طریق مرور و بررسی برخی مطالعات و پژوهش های انجام شده در این زمینه، 10 عامل کلیدی و موثر بر تقاضای نیروی انسانی در سازمان امور مالیاتی کشور شناسایی گردید و سپس با استفاده از دیمتل فازی به تحلیل کمی روابط و تعامل میان عوامل پرداخته شد.

    یافته ها

    در این پژوهش فقط 10 عامل موثر بر تقاضای نیروی انسانی شناسایی شده است، در حالی که ممکن است عوامل موثر و کلیدی دیگری نیز موجود باشند که در این پژوهش به آن ها اشاره نشده باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد اساسی ترین و فنی ترین مرحله از مراحل برنامه ریزی منابع انسانی برآورد نیروی انسانی مورد نیاز سازمان با پیش بینی تقاضا است.

    کلیدواژگان: تقاضای نیروی انسانی، روش دلفی، خبرگان، دیمتل فازی، عوامل موثر
  • فاطمه سمیعی*، منصور نعمان اف صفحات 256-275
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی اعتبار و اطمینان بخشی برنامه ریزی تلفیقی در یادگیری معنادار بود.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری پژوهش دانش آموزان دختر پایه چهارم متوسطه منطقه 14 آموزش و پرورش تهران در سال تحصیلی 91-90  است.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد آموزش بین رشته ای به یادگیری معنا می بخشد. در رویکرد رشته ای یا موضوعی، دانش آموزان نمیتوانند از تجربه های خود در مدرسه و یا در زندگی واقعی استفاده کنند از این رو برنامه درسی تلفیقی و میان رشته ای ارایه شده است.  با نگرش های تازه ای که در سال های اخیر در برنامه های تعلیم و تربیت کشورها ایجاد شده ، متخصصان تعلیم و تربیت با شکستن مرزهای سنتی به برنامه ریزی تلفیقی روی آورده اند. جهت گیری های میان رشته ای در مطالعات علمی در آینده دیگر نه یک انتخاب، که یک اجبار و الزام خواهد بود.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از اثربخشی روش تدریس مبتنی بر برنامه ریزی تلفیقی یا میان رشته ای نسبت به روش رشته ای و موضوعات مجزا بود.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی تلفیقی(یک پارچه)، نظریه رشته ای، نظریه میان رشته ای (تلفیقی)
  • احسان بهادر، سید مهدی احمدی موسوی* صفحات 276-288
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی خلا های سیاست کیفری ماهوی ایران در زمینه جرایم محیط زیستی به منظورحفظ سلامت محیط زیست انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش با روش مطالعات کتابخانه ای و به شیوه توصیفی تحلیلی انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد در نظام کیفری ایران،به منظور تامین اهداف سیاست جنایی درقبال جرایم زیست محیطی،جرم انگاری های متعددی در سالیان مختلف صورت گرفته است. به رغم اینکه این میزان از جرم انگاری و مجازات های ناظر بر آنها، دلالت بر دغدغه مقنن بر حمایت کیفری از محیط زیست  سالم دارد، اما خلاهای زیادی در زمینه جرم انگاری و کیفرگذاری مشاهده میگردد.

    نتیجه گیری

    با توجه به بررسی های صورت گرفته سیاست کیفری ماهوی ایران در زمینه جرم انگاری و کیفرگذاری دارای خلا های زیادی است در خصوص جرایم پیش بینی شده  عدم انسجام قوانین، قوانین کلی ،عام و بعضا مبهم ، خلا ضمانت اجراهای اجتماعی،عدم بازدارندگی ضمانت اجرا ها در قبال اشخاص حقیقی و حقوقی، جرم انگاری های مقید به حصول نتیجه وارتکاب جرایم با فعل مثبت به چشم میخورد.

    کلیدواژگان: سیاست کیفری، جرم انگاری، سلامت محیط زیست، مجازات های جایگزین
  • اسماعیل حاجی میرآقا، محمدحسین حیدری*، سید هاشم گلستانی صفحات 289-302
    هدف

    هدف کلی از انجام این تحقیق، بررسی سیر تحول در بنیاد فلسفه آموزش زبان های خارجی و ارتباط آن با تحقق سیاست های آموزشی در ایران (بعد از پیروزی انقلاب اسلامی) است.

    مواد و روش ها

    در بخش نخست، با رجوع به کتاب ها و متن های در دسترس کتابخانه ها و منابع دیجیتال و با بهره گیری از روش تحلیل محتوی کیفی، سیر تحول در بنیاد فلسفه آموزش زبان های خارجی در ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی واکاوی شد و تغییراتی که فلسفه آموزش زبان های خارجی بعد از انقلاب اسلامی ایران نسبت به ادوار پیشین داشته است، بررسی گردید. و سپس ارتباط آن با بنیاد فلسفه آموزش زبان های خارجی با سیاست های آموزشی در ایران مورد مطالعه قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان می دهد از آغاز دوره قاجار تا پایان سلسله پهلوی عواملی چون سیاستهای مدرن سازی، شرایط نوین جهانی، رشد بیش از پیش ارتباطات جهانی، توسعه روزافزون دیپلماسی و تشکیل سفارتخانه های متعدد در جای جای جهان، توسعه عرصه بازرگانی و توسعه مراودات اقتصادی ایران با نقاط دیگر جهان اهمیت آموزش زبان های خارجی و چرایی گنجاندن آن در آموزش و پرورش کشور را نشان می دهند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها با وقوع انقلاب اسلامی، فلسفه و هدف گذاری آموزش زبان نیز بایستی تغییر می کرد که البته کرد. پس از انقلاب اسلامی و ظهور اندیشه های حضرت امام در بطن انقلاب، اهداف بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت سیاست خارجی ایران تغییر کرد و در نتیجه بنیاد فلسفه آموزش زبان خارجی تغییر کرد.

    کلیدواژگان: فلسفه و آموزش زبانهای خارجی، آموزش و پرورش عمومی، فلسفه آموزش و پرورش، نگرشهای فلسفی
|
  • Sedigheh Khayatan, Mostafavi, Asghar Aghaie, Mohsen Golparvar Pages 171-177
    Aims
    Life satisfaction is the attitude which people have towards their lives. This attitude is closely related to the welfare of humans. Regarding this, the purpose of this study was to investigate the effectiveness of Iranian-Islamic spiritual stress management therapy on the life satisfaction of women with Fibromyalgia.
    Materials and Methods
    The research was carried out in a semi-experimental design, with two-group randomized controlled trial (one experimental group and one control group), with three-stage (pretest, posttest and followup). Among the statistical population of women with fibromyalgia in Isfahan city, 30 patients were selected and randomly assigned to the experimental and control groups. In addition to drug therapy, participants in the experimental group received an Iranian-Islamic spiritual stress management therapy in 12 sessions once a week, but control group participants received only drug treatment. All participants completed the Satisfaction with Life Scale (SWLS) in three stages of pretest, posttest and at the follow-up stage (45 days after posttest). The data of the research were analyzed by repeated measures analysis of variances.
    Findings: The results of repeated measure analysis of variances showed that Iranian-Islamic spiritual stress-management therapy after intervention and follow-up had a significant effect on increase the life satisfaction. So, satisfaction with the life of women in the experimental group was significantly improved compared to the control group (p<0.01).
    Conclusion
    According to the results of this study, Iranian-Islamic spiritual stress management therapy is an effective method for increasing the life satisfaction in women with fibromyalgia. This finding has practical implications for future research pathways as well as clinical assistance to women with fibromyalgia.
    Keywords: Life Satisfaction, Iranian-Islamic spiritual therapy, Stress management, Fibromyalgia
  • Layla Mahmoudi Raihani, Dr Sahar Safarzadeh Pages 179-185
    Aims
    Adoptive social lifestyle, combined with religious beliefs, is one of the most important determinants of health, and it is necessary for individuals to follow the appropriate model and patterns to promote healthy social life. Therefore, the purpose of this study was to investigate development of the structural model of religious-based social adjustment by attachment styles to God and religious coping styles by mediating the practice of religious beliefs in students of Islamic Azad University of Ahvaz.
    Materials & Methods
    The present study was a path analysis. The population of this study was all students of Islamic Azad University of Ahvaz. The sample consisted of 356 students who were selected by multistage sampling. The research instruments were Golzarian’s practice of religious beliefs, Ruth and Patrick’s attachment style to God, , Pargament's religious coping style and Bell's social adjustment. Collected data was analyzed using structural equations by AMOS23 software.
    Findings: The conceptual model has the good fit for the target population. Between secure attachment style, religious coping style and religious beliefs, there is a direct and significant relationship with religious-centered social compatibility. There is a reverse and significant relationship between the avoidant and ambivalent attachment style and the positive religious coping style with religious-based social adjustment. It also supported the intermediary role of the practice of religious beliefs in the relationship between attachment styles to God and Islamic coping styles with religious-based social adjustment.
    Conclusion
    attachment style to God and religious coping styles are directly related, and through the mediation of the practice of religious beliefs indirectly, have an effective role in the level of religious-based social adjustment of individuals
    Keywords: Social Adjustment, Object Attachment, Adaptation, Psychological, Religion.
  • Shahram Ranjdoust* Pages 187-194
     
    Aims
    This study was done tomeasure the relationship between Islamic lifestyle and Spiritual and Social health from the viewpoint of teachers and managers of urmiuh in 2017-2018.
    Materials & Methods
    Research method was descriptive-correlation based on survey study and was an applied study concerning purpose.The statistical population of this study included allthe personnel of eachers and managers of urmieh (N=570). Among which, 230 were selected as sample using random sampling and Morgan table. The validity of questionnaires was confirmed by the experts and faculty members and its reliability was calculated by the use of alphaCronbach. In addition, the data were analyzed by the use of simple linear regression test.Data collection toolsincluded questionnairs ebased onstandardquestionnaires Islamic Life Style Questionnaire, Social Health Questionnaire and Spiritual Health Questionnaire Their validity was confirmed by supervisors and some of the experts using content validityand their reliability was obtained as using Cronbach alpha for 30 subjects in pre-test. Data collected from the Kolmogorov-Smirnoffwere used to confirm data normality and the simple linear regression analysis was used to test the hypotheses. In addition data were analyzedusingSPSSsoftware.
    Findings:The resultsof research hypothesesindicated :There is the relationship between Islamic lifestyle and Spiritual and Social health from the viewpoint of teachers and managers of urmiuh in 2017-2018. Also there is the relationship between the Islamic lifestyle and interpersonal communication, interpersonal communication, interpersonal communication, out-of-person communication, self-efficacy, social capital, and the group's participation of teachers and managers
    Conclusion
    There is a relationship between lifestyle and social health and spiritual well-being
    Keywords: Islamic lifestyle and, Spiritual, Social health, interpersonal communication
  • Mohammad Javad Asghari Ebrahimabad, Belan Salehi Pages 195-201
    Aims
    Infertility experience which some have called infertility crisis, is accompanied by physical, economic, psychological and social stress that affects all aspects of a person's life. Infertility is associated with a sense of bereavement of life, personality and sexual anesthesia, lack of personal control, health and self-confidence, especially in women. The purpose of this study was to investigate the role of psychological security in predicting the psychological well-being of infertile women with religious mediation.
    Instrument &
    Methods
    This research is a descriptive study of correlation type which was conducted on infertile women referred to Novin infertility center in Mashhad. For this purpose, 89 infertile women eligible for the study were selected using available sampling. The research instruments were Shahid's Spiritual Attitude, psychological security questionnaire and Reef's psychological well-being scale. Statistical analysis was performed using correlation coefficient and regression analysis using SPSS 16 software.
    Findings: The results showed a positive and significant relationship between psychological security, psychological well-being and religion. The findings also revealed that psychological security has an important role in predicting psychological well-being of infertile women by mediating religion.
    Conclusion
    Psychological security and religion affect the psychological well-being of infertile women. Religious infertile women who have a high sense of psychological security, have higher welfare scores than non-religious infertile women.
    Keywords: Psychological security, Psychological well-being, Religious, Female infertility
  • R. Habibi Kaleybar *, F. Shaban Basim, Z. Samimi, M. Mollamohseni, S. Azizi Pages 203-209
    Aims
    Religious orientation and spiritual health are important factors in students' mental health. The aim of this study was to explain high-risk behaviors among student by religious orientation and spiritual health.
    Instruments &
    Methods
    In this descriptive-correlational study, among students of Azerbaijan Shahid Madani University, in 2018-2019, 361 students were selected, using multistage cluster sampling method and the Cochran formula. The data were collected by Allport's Religious Orientation Scale, Spiritual Health Questionnaire, and Iranian Youth Risk-Taking Scale. Data analysis was performed, using the Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis (stepwise) by SPSS 16.
    Findings
    There was a negative and significant relationship between intrinsic religious orientation and spiritual health with high-risk behaviors (p<0.01). Also, from the components of religious orientation, intrinsic religious orientation could predict components of high-risk behaviors. From the components of spiritual health, existential health could predict components of high-risk behaviors.
    Conclusion
    Intrinsic religious orientation and spiritual health can predict the high-risk behaviors of students.
    Keywords: High-Risk Behaviors, Religious Orientation, Spiritual Health
  • Farideh Hosseinsabet, Abdollah Motamedi Pages 211-216
    Aims

    Patience is a mental characteristic and an internal consistency the result of which includes management of emotions, capability to endure hardships and diligence in works. Perceived stress refers to the degree based on which people evaluate the events of their lives as unpredictable, uncontrollable and stressful life. These three characteristics have been introduced in different researches and studies as axial components in experiencing stress. The research aimed at determining the relation between patience and the mediating role of self-differentiation in emotional regulation and perceived stress among nurses.

    Methods

    The research was of correlation type with a path analysis model. Sample population included 200 nurses who worked at hospitals of Tehran city who were selected through available sampling method. The instruments used for evaluating research variables included scale of patience of Hossein Sabet, Skowron self-differentiation scale (DSI-R)differentiation of self inventory, Gross and John Emotion Regulation Scale (ER) and Cohen’s Perceived Stress Scale (PSS).
    Findings: Patience was directly correlated to perceived stress (β= -0.47, P=0.001) and emotion regulation (β = 0.14, P=0.04) but self differentiation was not mediated these correlation indirectly.

    Conclusion

    Findings indicated direct role of patience in the perceived stress and emotion regulation; however, the findings showed no effective mediating role of self-differentiation

    Keywords: Patience, Self-differentiation, Perceived Stress, Emotion Regulation
  • S.A. Hadian*, S. Aminimanesh, M. Khanzadeh, R. Ali Asgari Pages 217-222
    Aims

    One of the factors influencing the happiness of people in society is religious beliefs. In addition to religious orientation, other factors also contribute to happiness, including optimism and hope. The aim of this study was to present and test the model of explaining studentschr('39') happiness by intrinsic religious orientation considering the mediating role of optimism and hope.

    Instruments and Methods

    The present study is a descriptive-correlational study conducted among 377 students in Isfahan in 2017. They were selected by available sampling method. The instruments of this research included Oxford Happiness Questionnaire, Allport Religion Orientation, Adult Hope Scales (AHS), and Life Orientation Test (LOT). To test the model, Pearson correlation coefficient, Structural Equation Modeling Analysis (SEM), the Maximum Likelihood Estimation (ML), and Bootstrapping method were used. The data were analyzed, using AMOS 22 and SPSS 18.

    Findings

    There was a positive and significant correlation between all variables in the model (p<0.01). The fit indices for the research model were in a favorable range; therefore, the model was consistent with experimental data. Also, all of the modelchr('39')s path coefficients, except for the path of optimism to happiness, were positive and significant. In addition, all indirect effects of the model were significant.

    Conclusion

    Intrinsic religious orientation can be considered as one of the factors influencing optimism, hope, and happiness.

    Keywords: Religious orientation, Happiness, Optimism, Hope
  • Hanieh Divsalar, Babak Hosseinzadeh*, Vahid Fallah Pages 223-230

    The present study can be a model of management attachment of managers of Mazandaran universities. In this research, according to the purpose and nature research, the combined or mixed research method through losses of qualitative and quantitative methods has been used. The statistical population in the qualitative stage is 15 people from Mazandaran Experts University. Statistical population You can have the quantitative stage of research of all universities in Mazandaran province, which is the total number of the statistical population is 478 people and the sample size is 213 people. The data collection tool in the quantitative part of the questionnaire is researcher-made if you are based on the results of interviewing bad experts. The reliability calculated through Cronbachchr('39')s alpha is equal to 0.886, which is a desirable level. Descriptive and inferential statistical methods were used for statistical analysis of the collected information. As follows: SPSS 24 statistical software and pls 3 software were used to analyze statistical data. The results of the analysis showed that the eigenvalues ​​of 6 research factors greater than 3, which together are 52.77% of the total reduction of managerial attachment variables of managers of Mazandaran universities, among them the value of e-commerce, implementation and evaluation is equal to 22.22. It is compatible with the numbers 22 and 22 with 10.35, academic management and management equal to 6.73, organizational culture 5.31, university architecture 4.34, there was a service compensation system of 3.81. , The degree of freedom of the model is equal to 318, which is equal to 2.545, which is an acceptable rate. Other indicators of model fit such as CFI, IFI, GFI, AGFI are all appropriate if accepted and the SRMR indicator is 0.0455, which is required in the final results of the model attachment model of management of Mazandaran universities.

    Keywords: Responsibility Management, Mazandaran Universities
  • Masoume Saifi, Davood Manavipour* Pages 231-240
    Purpose

    The aim of this study was to compare the effectiveness of emotional intervention based on cognitive emotion regulation and Davanloo`s intensive short-term dynamic psychotherapy (DISTDP), in the treatment of math learning disorder.

    Method

    This (A-B-A) research is a quasi-experimental study using pre-test, post-test and follow up test with control groups. 46 fourth and fifth grade students who had math disorders with minimum intelligence (87/03±11/07) were selected from among, Tehran primary schools. They were selected thrugho targeted sampling and randomly.divided into three groups; The experimental groups received the intervention of two Gross Emotional regulation protocols and Davanloo intensive short-term dynamic psychotherapy in twelve sessions, separately. The control group received no intervention. The effectiveness of the intervention was measured using the K-Math diagnostic test in three pre-test. post-test and follow up test stages. The data was analyzed using mixed analysis of variance and Bonfroni Post-Hoc test.

    Findings

    Emotional interference affected the reduction of math learning disorders (Partial 0/411,P<0.01 F_2,42=14/999).  Davanloo intensive short-term dynamic psychotherapy was more effective than Cognitive emotion regulation intervention ( P<0.05,-J=10.208).  

    Conclusion

    Emotional intervention can prepare a person from within to deal with problems, and improve his or her math performance; Furthermore, it even can become a more sustainable treatment model for learning disorders.

    Keywords: Math learning disorder, Davanloo intensive short-term dynamic psychotherapy (DISTDP), Cognitive emotion regulation (CER)
  • MohammadHossein Amani Hamedani, Fattah Nazem*, Samad Karimzadeh Pages 241-251

    The present study has been implemented with the aim of providing structural model for creative problem solving for managers based on decision making which is mediated by creativity in Tehran province Islamic Azad universities managers. The research is applied, exploratory and correlational. The statistical population of the research includes all managers of Tehran province Islamic Azad universities during the academic year 1397-1398 with the volume of 1300 persons out of which and by cluster random sampling and using Krejcie and Morgan table, 297 managers were selected. To collect data, the following questionnaires were used: Basadr creative problem solving questionnaire (1995), Scott & Bruce decision making questionnaire (1995), Torrance creativity questionnaire (1979).Structural equation modeling was used to analyze the data. The results showed that decision making predicts significantly the creative problem solving among Islamic Azad universities managers. Creativity predicts significantly creative problem solving among the managers, and creativity mediates the relationship between decision making and creative problem solving among the managers

    Keywords: M Creative Problem Solving, Decision Making, Creativity, Managers
  • Arash Rouhani, Malikeh Beheshtifar*, Hossein Kazemi Pages 252-264
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate and analyze the interaction between education and other factors affecting the demand for human resources from the perspective of experts of the Tax Affairs Organization of Iran as a governing and effective organization in financing the country.

    Materials and Methods

    In this study, 10 influential endogenous and exogenous factors were localized and selected by Delphi method by experts. Then the dimethophase method was used to determine the relationships, intensity and effectiveness. In this study, factors such as: technology used in the organization and organizational budget and new activities of the organization were identified as effective and causes, and factors such as: community culture and tax funding policy and education system were identified as effective and disabled factors. In this study, first, by reviewing some studies and researches in this field, 10 key factors affecting the demand for manpower in the Tax Affairs Organization were identified and then using fuzzy dimmeter to quantitatively analyze the relationships and interactions between Factors were addressed.

    Findings

    In this study, only 10 factors affecting the demand for manpower have been identified, while there may be other effective and key factors that are not mentioned in this study.

    Conclusion

    The results showed that the most basic and technical stage of human resource planning is estimating the manpower required by the organization by forecasting demand.

    Keywords: Manpower Demand, Delphi Method, Experts, Dimethophase, Effective Factors
  • Fatemeh Samiee*, Mansour Nomanof Pages 256-275
    Purpose

    The aim of this study was to evaluate the validity and reliability of integrated planning in meaningful learning.

    Materials and Methods

    The statistical population of the study is female fourth grade high school students in Tehran’s 14th district of education in the academic year of 2011.

    Findings

    The findings showed that interdisciplinary education gives meaning to learning. In the disciplinary or thematic approach, students can not use their experiences in school or in real life, so an integrated and interdisciplinary curriculum is provided. With the new approaches that have been created in recent years in the education programs of countries, education professionals have turned to integrated planning by breaking the traditional boundaries. Interdisciplinary orientations in scientific studies in the future will no longer be a choice, but a compulsion.

    Conclusion

    The results of data analysis showed the effectiveness of teaching methods based on integrated or interdisciplinary planning compared to the discipline method and separate topics.

    Keywords: Integrative curriculum, Disciplinary, Interdisciplinary
  • Ehsan Bahador, Seyed Mehdi Ahmadi Mousavi* Pages 276-288
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the gaps in Iranchr('39')s substantive criminal policy in the field of environmental crimes in order to maintain environmental health.

    Materials and Methods

    This research was conducted by library study method and descriptive-analytical method.

    Findings

    The findings showed that in the Iranian penal system, in order to "achieve the goals of criminal policy against environmental crimes, several criminalizations have been carried out in different annual periods." Although this level of criminalization and the punishments imposed on them indicate the legislatorchr('39')s concern for criminal protection of a healthy environment, there are many gaps in the field of criminalization and punishment.

    Conclusion

    According to the studies, Iranchr('39')s substantive criminal policy in the field of criminalization and punishment has many gaps regarding the predicted crimes: inconsistency of laws, general, general and sometimes vague laws, lack of social performance guarantees, lack of deterrence Guarantees of executions against natural and legal persons, criminalizations related to obtaining the result and committing crimes with a positive act can be seen

    Keywords: criminal policy .enacted offences. healthy environment. Substituted punishment
  • Ismail Haji Miragha, MohammadHossein Heidari*, Seyed Hashem Golestani Pages 289-302
    Purpose

    The general purpose of this study is to investigate the evolution of the foundation of the philosophy of foreign language teaching and its relationship with the implementation of educational policies in Iran (after the victory of the Islamic Revolution).

    Materials and Methods

    In the first part, referring to the books and texts available in libraries and digital resources and using the method of qualitative content analysis, the evolution of the Foundation for the Philosophy of Foreign Language Teaching in Iran after The victory of the Islamic Revolution was analyzed and the changes in the philosophy of foreign language teaching after the Islamic Revolution of Iran compared to previous periods were examined. Then its relationship with the Foundation for the Philosophy of Foreign Language Teaching with educational policies in Iran was studied.

    Findings

    The results of this study show that from the beginning of the Qajar period to the end of the Pahlavi dynasty, factors such as modernization policies, new global conditions, the growing global relations, increasing diplomacy and the establishment of numerous embassies around the world The field of trade and the development of Iranchr('39')s economic relations with other parts of the world show the importance of teaching foreign languages ​​and why it is included in the countrychr('39')s education.

    Conclusion

    According to the findings with the Islamic Revolution, the philosophy and goal of language teaching should have changed, which of course did. After the Islamic Revolution and the emergence of Imam Khomeinichr('39')s ideas in the heart of the revolution, the long-term, medium-term and short-term goals of Iranchr('39')s foreign policy changed, and as a result, the foundation of the philosophy of foreign language teaching changed.

    Keywords: Philosophy, Foreign Language Education, General Education, Philosophy of Education, Philosophical Attitudes