فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:7 Issue: 3, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/09/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نگین بخشی* ، فرهاد خرمایی صفحات 227-239
    مقدمه
    آموزش جنسی، اقداماتی است که از دوران اولیه زندگی انسان و با هدف رشد متعادل و متناسب غریزه جنسی صورت می گیرد. پژوهش حاضر با هدف فهم چگونگی ارایه مسایل جنسی از جانب والدین به فرزندان و شناسایی چالش های تاثیرگذار بر آموزش مسایل جنسی انجام شد.
    روش
    این مطالعه از نوع کیفی بود و در آن از تحلیل محتوا جهت تحلیل داده ها استفاده گردید. اطلاعات از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با 25 نفر از والدین (پدر، مادر و یا هر دو) در مراکز مشاوره شهرستان رفسنجان جمع آوری شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    سه مضمون اصلی شامل «روش های آموزش مسایل جنسی» ، «چالش های موجود در تربیت جنسی از سوی والدین» و «چالش های محدودکننده و عوامل افزایش دهنده آموزش جنسی» استخراج گردید. مادران نقش اصلی را در آموزش مسایل جنسی ایفا می کردند. شرم و عدم اطمینان در همه والدین به خصوص در زمینه آموزش به پسران وجود داشت. بیشتر والدین از برنامه های آموزشی و یا منابع اطلاعاتی معتبر در این زمینه استقبال کردند. نتیجه‎گیری: با وجود این که والدین اصلی ترین منبع آموزش مسایل جنسی به فرزندان محسوب می شوند، اما در مورد نقش خود در این زمینه با چالش هایی روبه رو می باشند. ارایه برنامه های آموزشی توسط متخصصان برای والدین، منجر به افزایش مهارت و اطمینان والدین می شود.
    کلیدواژگان: آموزش مسایل جنسی، والدین، فرزندان، پژوهش کیفی
  • مجید کلی* ، علی محمد نظری، کیانوش زهراکار صفحات 240-251
    مقدمه
    فعالیت جنسی بخش مهمی از رفتار انسان می باشد که می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله تغییرات هورمونی، جسمانی و روانی دوران بارداری قرار گیرد و شناسایی این عوامل توسط همسران، به ارتقای کیفیت ارتباط آن ها در این دوره مهم کمک می کند. هدف از انجام پژوهش حاضر، شناسایی علل ایجاد مشکلات جنسی زنان باردار بود.
    روش
    این مطالعه به روش کیفی و با رویکرد پدیدارشناسی انجام گرفت. مشارکت کنندگان را 13 زن باردار تشکیل دادند که اطلاعات آنان از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری گردید. نمونه گیری به صورت هدفمند انجام شد و داده ها به روش Colaizzi مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های حاصل شده در 108 کد اولیه، 8 زیرمضمون و 4 مضمون اصلی شامل «مشکلات فردی» ، «مشکل ارتباط با همسر» ، «مشکلات مربوط به جنین» و «مشکل ارتباط با خانواده ها» طبقه بندی گردید. نتیجه‎گیری: عوامل مختلف فردی و بین فردی در ایجاد مشکلات جنسی در دوره بارداری تاثیر دارد. با توجه به این که رضایت همسران در همه مراحل زندگی سرلوحه بهداشت قرار دارد و قسمت اعظم بعد عاطفی برای زنان از طریق این رابطه به دست می آید، آگاهی از تغییرات دوران بارداری می تواند به افزایش رضایتمندی زناشویی کمک کند که این آگاهی از طریق آموزش ویژگی ها و تغییرات دوره بارداری زیر نظر متخصصان حاصل می گردد. همچنین، مشکل در روابط جنسی می تواند نشانه مشکلات دیگری در پیوند زناشویی باشد. بنابراین، در کنار آموزش های مناسب، باید برای برخی از زوجین جلسات مشاوره در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سلامت جنسی، زنان باردار، مطالعه کیفی
  • فاطمه جعفر زاده کنارسری ، پرند پورقانع*، نگین مهدوی صفحات 252-263
    مقدمه
    رشد چشمگیر استفاده از تلفن همراه و به خصوص رواج روزافزون آن در بین نوجوانان و جوانان، نگرانی های فزاینده ای را در بین بسیاری از کارشناسان در مورد اثرات مخرب تلفن های همراه ایجاد کرده است. پژوهش حاضر با هدف تبیین پیامدها و چالش های کاربرد این فن آوری از منظر جوانان دانشجو انجام گردید.
    روش
    در این مطالعه کیفی، 32 نفر از دانشجویان رشته های پرستاری، مامایی و پیراپزشکی شرق گیلان به روش هدفمند و با حداکثر تنوع انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از 11 مصاحبه نیمه ساختار یافته و 3 جلسه بحث گروهی متمرکز استفاده شد. مصاحبه ها تا زمان اشباع داده ها ادامه یافت. داده ها با روش تحلیل محتوای قراردادی مورد تجزیه و تحلیل گرفت.
    یافته ها
    تحلیل داده ها منجر به استخراج 3 طبقه و 11 زیرطبقه گردید. طبقات شامل «تنش های جسمی- روانی» با چهار زیرطبقه مشکلات جسمی، آسایش مختل شده، دغدغه ناامنی اطلاعات و وابستگی پیش رونده، «افت بازده» با سه زیرطبقه افول عملکرد تحصیلی، انرژی تحلیل رفته و اتلاف وقت و «غرق در دنیای مجازی» با چهار زیرطبقه دور شدن از دنیای واقعی، ارتباطات ناسالم، الگوبرداری کورکورانه و تجمل گرایی و دروغ پردازی بود. «در تلاطم مجاز» نیز به عنوان طبقه اصلی تعیین شد. نتیجه‎گیری: بر اساس تجارب دانشجویان در رابطه با چالش های کاربرد فن آوری تلفن های هوشمند، فرهنگ سازی مناسب با ارایه راهکارهایی مانند آموزش های رسانه ای، آموزش از زمان خردسالی و آموزش قبل از ورود نرم افزار با هدف یادگیری کاربرد صحیح این فن آوری ها، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: تلفن هوشمند، فن آوری، دانشجویان، پژوهش کیفی
  • مرتضی کرمی ، موسی چوپانی * صفحات 264-278
    مقدمه
    پیشرفت جامعه و گسترده شدن آن، نیاز به متخصصان حوزه بهداشت روان به ویژه مشاوران را ضروری تر ساخته است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی کیفی ادراک مشاوران از مولفه های مهارتی شایستگی مشاوران بود.
    روش
    این مطالعه به روش کیفی و با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی انجام گردید. بدین ترتیب، از میان مشاوران مراکز مشاوره شمیم سپاه در سال 1395، با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، 20 مشاور (مصاحبه شونده) انتخاب شدند و مورد مصاحبه قرار گرفتند. همه مصاحبه ها ضبط و سپس خط به خط دست نویس شد و در نهایت، با استفاده از روش تحلیل تفسیری Diekelmann و همکاران مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    20 مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام گرفت و تحلیل داده های حاصل از مصاحبه ها منجر به شناسایی 842 کد اولیه، 40 زیرمضمون و 6 مضمون اصلی (مهارت های ارتباطی، درون فردی، فنی، تشخیصی، رشدی و درمانی) گردید. نتیجه‎گیری: نتایج به دست آمده می تواند در کمک به تدوین برنامه های آموزشی مشاوران، ارزیابی مشاوران از سطح شایستگی و کارامدی خویش و ارزیابی سطح شایستگی مشاوران در مراکز استخدامی مورد استفاده قرار گیرد
    کلیدواژگان: مشاوره، مشاوران، شایستگی حرفه ای، مطالعه کیفی
  • منصور فتحی ، حسین رضایی* ، سبحان میرزایی صفحات 279-287
    مقدمه
    عده ای از شهروندان، از سرپناه که یکی از نیازهای اساسی و اولیه انسان است، محروم هستند. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی موانع بهره گیری کارتن خوابان شهر تهران از گرمخانه های شهرداری و ارایه راهکارها و پیشنهادهای کاربردی بود.
    روش
    این مطالعه به روش تحلیل محتوای کیفی (Qualitative content analysis) انجام شد. بر اساس روش نمونه گیری هدفمند و معیار اشباع نظری، 20 نفر از کارتن خوابانی که تمایلی به استفاده از گرمخانه نداشتند و همچنین، 10 نفر از کارکنان شاغل در خوابگاه ها و گشت فوریت های خدمات اجتماعی شهرداری در تحقیق شرکت نمودند. جهت جمع آوری اطلاعات، از روش مصاحبه نیمه ساختار یافته عمیق استفاده گردید.
    یافته ها
    تحلیل محتوای اطلاعات به دست آمده از مصاحبه ها، دو درون مایه اصلی را به عنوان موانع استفاده از گرمخانه ها آشکار ساخت که شامل «چارچوب گریزی و حفظ هویت متمایز افراد کارتن خواب (فرار از مقررات محدودکننده و مغایر بودن با انگیزه کارتن خوابی و…) » و «ناکارامدی گرمخانه ها (شرایط نامناسب گرمخانه ها، رفتار خصمانه کارکنان و…) » بود. نتیجه‎گیری: کارتن خوابان به برنامه ریزی و ارایه خدمات و امکانات با توجه به شرایط واقعی که بتواند آن ها را به چرخه اجتماع بازگرداند، نیاز دارند و فقط ایجاد سرپناه موقتی که شب را در آنجا سپری نمایند، نمی تواند چندان برای این افراد راهگشا باشد.
    کلیدواژگان: افراد بی خانمان، گرمخانه، شهرداری ها، پژوهش کیفی
  • شهلا کاکویی *، نادر نوابی، گلناز بزاز صفحات 288-298
    مقدمه
    یکی از مهم ترین چالش های بیماران مبتلا به سرطان، آگاه کردن آنان از تشخیص بیماری خود می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی دیدگاه ها و تجربیات متخصصان و کادر پزشکی و دندان پزشکی کرمان درباره اطلاع رسانی تشخیص بدخیمی های سر و گردن به بیماران و بستگان آنان انجام شد.
    روش
    این مطالعه از نوع کیفی بود و داده های آن از طریق مصاحبه های عمقی و بحث های گروهی (Focus group) جمع آوری گردید. گروه هدف شرکت کننده متشکل از اعضای هیات علمی گروه های بیماری های دهان، جراحی دهان، فک و صورت و انکولوژی، کارکنان بخش بیماری های دهان و انکولوژی و دستیاران بخش بیماری های دهان دانشکده دندان پزشکی و پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان (در مجموع
    25 نفر) بود. نمونه گیری به روش مبتنی بر هدف انجام شد و تا اشباع داده ها ادامه یافت. در نهایت، داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    دو طبقه اصلی آگاهی دادن به بیمار شامل «عوامل تقویت کننده حقیقت گویی» و «عوامل بازدارنده حقیقت گویی» حاصل شد. «اختیار دادن به بیمار در تصمیم گیری در درمان» به عنوان مهم ترین عامل تقویت کننده و «اصرار بستگان نزدیک بیمار به نگفتن حقیقت به بیمار» نیز اصلی ترین عامل بازدارنده در نظر گرفته شد. نتیجه‎گیری: با وجود اعتقاد بیشتر مصاحبه شوندگان به گفتن حقیقت، چندین عامل از جمله ترجیح خانواده بیمار، اضطراب و وضعیت جسمی و روحی بیمار را باید در نظر گرفت. از این رو، آموزش کادر پزشکی در این رابطه عاقلانه به نظر می ر سد.
    کلیدواژگان: پزشکی، دندان پزشکی، سرطان سر و گردن، مطالعه کیفی
  • فرحناز چنگایی *، فاطمه جنانی، بهروز فرزان، سمیه شیرخانی صفحات 299-308
    مقدمه
    ادغام یا تلفیق، تحت عنوان در هم آمیختن حوزه های محتوایی یا موضوعات درسی که در سنت نظام های آموزشی به طور جداگانه و مجزا از یکدیگر در برنامه درسی گنجانده شده اند، تعریف می شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین دیدگاه استادان علوم پایه در خصوص طرح ادغام افقی دروس پزشکی انجام شد.
    روش
    این مطالعه از نوع کیفی بود که در سال 1394 به روش تحلیل محتوا انجام گردید. جامعه تحقیق شامل اعضای هیات علمی و محیط پژوهش، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بود. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری شد. در این پژوهش، 7 نفر از اعضای هیات علمی دانشکده پزشکی که سابقه مشارکت در اجرای طرح ادغام افقی دروس را داشتند، شرکت نمودند. در پایان، متن مصاحبه ها به روش تحلیل محتوای پیشنهادی Graneheim و Lundman مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از جمله مزایای طرح، ترجیح تعدادی از استادان برای تدریس به روش ادغام بود. مشکلات مربوط به طرح ادغام در چهار دسته «مشکلات مربوط به دانشجویان» ، «مشکلات مربوط به استادان» ، «مشکلات مربوط به قوانین و آیین نامه های طرح» و «مشکلات مربوط به دروس» مطرح گردید. نتیجه‎گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گیری نمود که روش ادغام افقی دروس، روش آموزشی مناسبی است که در صورت فراهم بودن بستر آموزشی و رفع مشکلات کنونی، می توان از مزایای آن در آموزش پزشکی بهره برد.
    کلیدواژگان: علوم طبیعی، برنامه آموزشی، دانشجویان پزشکی
  • حسین احمددوست *، رضا جعفری سدهی، شاهرخ محمدی، رزگار محمدی صفحات 309-325
    مقدمه
    در سال های اخیر با توجه به افزایش آمار طلاق در کشور و آسیب ها و مشکلات ناشی از آن، توجه به علل و پیامدهای این پدیده مورد توجه قرار گرفته است. بر این اساس، هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین بسترها و پیامدهای طلاق در تجارب افراد مطلقه شهر رشت بود.
    روش
    این مطالعه به روش کیفی و با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی انجام شد. بدین منظور، 25 زن و مرد که دارای تجربه طلاق بودند، با استفاده از مصاحبه عمیق و اکتشافی مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها جمع آوری، ثبت و کدگذاری گردید و در قالب مضامین اصلی و فرعی طبقه بندی شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها منجر به شناسایی 516 کد اولیه، 6 مضمون اصلی و 21 مضمون فرعی گردید. یافته ها در زمینه بسترهای طلاق شامل 9 زیرمضمون و سه مضمون اصلی «بسترهای کلان، تعاملی و خرد» بود. پیامدهای طلاق نیز از 12 زیرمضمون شامل سه مضمون کلی «ادراک پیامدهای اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی و شخصی» تشکیل شد. نتیجه‎گیری: ساختار نهایی تجربه مشارکت کنندگان نشان دهنده چند بعدی بودن و تعاملی بودن ابعاد طلاق، چرخشی بودن عوامل طلاق و روابط ساختاری میان بسترها و پیامدهای طلاق می باشد. بنابراین، برای هرگونه برنامه پیشگیرانه، مشاوره و مداخله در بحران طلاق باید به این روابط ساختاری، پیچیده و چند بعدی توجه شود.
    کلیدواژگان: طلاق، بررسی پیامدها، مطالعه کیفی
  • هادی طهرانی ، فاطمه زارعی، فاطمه بهزاد، نوشین پیمان * صفحات 326-336
    مقدمه
    سواد سلامت شامل مجموعه ای از مهارت های خواندن، شنیدن، تجزیه و تحلیل و تصمیم گیری در موقعیت های مرتبط با سلامتی است و این اصطلاح به معنی مهارت فرد در خواندن و نوشتن در دوران تحصیل نیست. پژوهش حاضر با هدف تبیین دیدگاه های کارکنان بهداشتی درباره سواد سلامت و عوامل آموزشی- ارتباطی موثر بر آن در مراکز بهداشتی شهرستان مشهد انجام شد.
    روش
    این مطالعه از نوع کیفی بود که در آن 12 نفر از کارکنان بهداشتی شاغل در مراکز بهداشتی شهرستان مشهد وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در 4 جلسه بحث گروهی شرکت نمودند. داده ها از طریق مصاحبه های ضبط شده جمع آوری گردید و به طور هم زمان به روش تحلیل کیفی قراردادی (مقایسه مداوم) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس تحلیل دیدگاه مشارکت کنندگان، عوامل آموزشی- ارتباطی موثر بر سواد سلامت بیماران مزمن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی در سه حیطه «کیفیت انتقال دستورات بهداشتی» ، «کیفیت برقراری ارتباطم و «کمیت انتقال دستورات آموزشی» طبقه بندی گردید. نتیجه‎گیری: شناخت واقعیت های موجود با رویکرد واکاوانه در تدوین برنامه های آموزشی تغییر رفتار ضرروری است. از این رو، سواد سلامت به عنوان یک استراتژی موثر در خودمراقبتی بیماران مزمن، مستلزم بهبود عوامل تعدیل کننده مانند آموزش و مهارت های ارتباطی می باشد.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، بیماری مزمن، مطالعه کیفی، کارکنان سلامت
  • علی نقی قاسمیان نژاد جهرمی *، مهناز مهرابی زاده هنرمند، سید اسماعیل هاشمی، کیومرث بشلیده، رضا خجسته مهر صفحات 337-348
    مقدمه

    تجربه نزدیک به مرگ (Near-death experience یا NDE) پدیده ای با عناصر فرامادی است که با تغییرات عمیق و پایدار در زندگی فردی و اجتماعی بیمار تجربه کننده همراه می باشد. آشنایی کادر درمان با مولفه های این پدیده و واکنش مناسب آن ها به صحبت های بیمار، می تواند مسیر درک و فرایند یکپارچه سازی NDE را برای بیماران تسهیل نماید. به دلیل تاثیرات مهم واکنش کادر پزشکی به تجربه فرد و فقدان پژوهشی در ایران که مولفه های NDE را تشریح نماید، تحقیق حاضر با هدف تبیین عناصر تجارب نزدیک به مرگ بیماران ایرانی صورت گرفت.

    روش

    این مطالعه از نوع کیفی بود که با رویکرد پدیدارشناسی توصیفی انجام شد. مشارکت کنندگان، 10 نفر از افراد تجربه کننده مرگ بودند که از طریق نمونه گیری هدفمند وارد پژوهش شدند. داده ها از طریق مصاحبه های عمیق فردی جمع آوری گردید و هم زمان با استفاده از روش آنالیز هفت مرحله ای Colaizzi مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    پس از تجزیه و تحلیل داده ها، 113 کد استخراج و در قالب 11 کد معنایی دسته بندی شد و سپس 4 درون مایه اصلی مولفه های شناختی، معنوی- مذهبی، هیجانی- عاطفی و فراهنجار و غیر مادی را در تجارب مشارکت کنندگان پدیدار ساخت. نتیجه‎گیری: برخی از بیماران حین ایست قلبی و طی عملیات احیا، تجاربی را پشت سر می گذارند که بیان آن ها در بیشتر موارد واکنش نامناسب اطرافیان به خصوص کادر پزشکی را به دنبال دارد. بنابراین، آگاهی صحیح از تجارب نزدیک به مرگ و آگاهی از مداخله درست و مناسب می تواند منجر به ارایه پاسخ های کمک کننده و یاری بخش به بیماران تجربه کننده شود.

    کلیدواژگان: پژوهش کیفی، تجربه نزدیک به مرگ، ایست قلبی، کادر درمانی
|
  • Negin Bakhshi *, Farhad Khormaei Pages 227-239
    Introduction
    Sexual education is a training that begins in the early days of life, and its objective is moderate and appropriate development in sexual instinct. The aim of this study was to explore how parents provide sex education for their children, and identify challenges influence the sex education.
    Method
    In this qualitative study, content analysis was used for data analysis. The data were gathered through semi-structured interviews with 25 parents (father, mother or both) in Rafsanjan City, Iran.
    Results
    3 main themes of “methods of sex education”, “parents' challenges in sexual education”, and “limiting challenges and factors which enhance sexual education” were achieved through data analysis. Mothers tended to be the main educators, although a few fathers shared the role. Uncertainties were experienced, especially about giving sons sex education. Participants welcomed access to sources of information and educational programs.
    Conclusion
    Parents were found the main educators in this field, but experienced uncertainty and embarrassment about aspects of their role. Educational programs for parents by experts in this field can enhance their skills and confidence.
    Keywords: Sex education, Parents, Children, Qualitative research
  • Majid Keley*, Ali Mohammad Nazari , Kianoush Zahrakar Pages 240-251
    Introduction
    Sexual intercourse is an important human behavior which can be influenced by factors such as hormonal, physical, and psychological changes during pregnancy. Identifying such factors by spouses can help them to improve the quality of their relationship during pregnancy. This qualitative study aimed to identify the experience of pregnant women about sexual relation during pregnancy.
    Method
    This qualitative study was done using phenomenological approach. The participants were 13 pregnant women selected via purposeful sampling, and the data were collected using a semi-structured interview, and analyzed using Colaizzi method.
    Results
    The findings were categorized in 108 early codes, eight subthemes and four main themes of “personal problems”, “problems related to relationship with the spouse”, “problems related to misconceptions about fetus”, and “problems related to relationship with their families”.
    Conclusion
    The findings showed that personal and interpersonal factors can trigger sexual problems during pregnancy. Given that satisfying spouses in every stage of life is given health priority, and given the importance of women’s emotional needs during pregnancy which can be met through this relationships, awareness about changes during pregnancy can improve couples' satisfaction. Such awareness given by experts through training about features and changes during pregnancy. Moreover, problems in sexual relationships in marital life can suggest other problems rooted elsewhere. Therefore, in addition to appropriate training, some couples need to attend counseling sessions.
    Keywords: Sexual health, Pregnant women, Qualitative evaluation
  • Fatemeh Jafarzadeh, Kenarsari , Parand Pourghane*, Negin Mahdavi Pages 252-263
    Introduction
    The dramatic increase in prevalence of cell phone use, especially among adolescents and young people, is a growing concern among many experts about the harmful effects of cell phones. The present study aimed to explore the consequences and challenges of the application of this technology from the perspective of university students.
    Method
    In this qualitative study, participants were 32 students of nursing, midwifery, and paramedicine in East Guilan, Iran, who were selected purposefully and with maximum variation. Data were collected using 11 semi-structured interviews and 3 focus group discussions. All interviews were continued till data saturation was occurred. Data analysis was done using conventional content analysis approach.
    Results
    Three themes and 11 subthemes were extracted from the qualitative analysis. The themes were as “physical-psychological stresses” with 4 subthemes of physical problems, disturbed comfort, information security concerns, and progressive dependence, “decreased performance” with 3 subthemes of decline in academic performance, depleted energy, and wasting time, and “drowning in the virtual world” with 4 subthemes of away from the real world, unhealthy relationship, blind imitation, and luxury-oriented, and lying. “In the virtual turbulence” was designated as the main theme.
    Conclusion
    Based on the students' experiences, appropriate cultural planning is necessary with approaches such as mass media education, early childhood education, and education before entering the technologies with the aim of properly usage of these technologies.
    Keywords: Smartphone, Technology, Students, Qualitative research
  • Morteza Karami , Mousa Choupani * Pages 264-278
    Introduction
    Community development and its day-to-day expansion, make the need to specialists of mental health realm, especially counselors, more necessary. The current study aimed to qualitatively investigate counselors’ perception about the components of their skill competencies.
    Method
    In this present qualitative research, phenomenological approach was used. Among the counselor of Sepah Shamim Counseling Centers in Iran, counseling in 2016, 20 counselor were chosen to participate in the study using purposeful sampling method, and then interviewed. All the interviews were tape-recorded, then transcribed line by line, and finally analyzed through interpretive analysis method of Diekelmann et al.
    Results
    20 semi-structured interviews were conducted. Analyzed data from interviews led to the identification of 842 primary code, 40 subthemes and 6 main themes (communication, interpersonal, technical, diagnostic, developmental, and therapy skills).
    Conclusion
    The result of this study can help counselors to develop their training programs, assess their level of competence and self-efficiency, and evaluate their level of competence in recruitment centers.
    Keywords: Counseling, Counselors, Professional competence, Qualitative research
  • Mansour Fathi , Hossein Rezai *, Sobhan Mirzaee Pages 279-287
    Introduction
    Some citizens are deprived from shelter, which is one of the basic needs of human. In this study, some barriers for the homeless in the use of municipal homeless shelters in Tehran City, Iran, were studied and then on the basis of them, the guidelines and recommendations were presented.
    Method
    This study was undertaken using qualitative content analysis methodology. According to the purposive sampling and theoretical saturation criterion, 20 homeless people who were reluctant to use the shelters, and 10 employees working in the shelters and municipal emergency social services were participated in this study. Data were collected through in-depth, semi-structured interviews.
    Results
    Through data analysis, 2 main themes were extracted, “escape framework and maintaining a distinct identity” (being free outside of the shelters, shelter use as an indication of weakness and antithetical to the conventions of the street life,…), and “dysfunctional shelter” (the unfavorable conditions in shelters, dissatisfaction of employees working in the shelters and lack of trust on them,...).
    Conclusion
    The results showed that the homeless people in Tehran require planning and providing services and facilities based on the actual conditions, so that they can return to the social cycle; and only building a temporary shelter for them to stay at night, cannot be useful for these people.
    Keywords: Homeless persons, Emergency shelter, Municipalities, Qualitative research
  • Shahla Kakoei *, Nader Navabi , Golnaz Bazaz Pages 288-298
    Introduction
    One of the main challenges regarding the patients with cancer, is to inform them about their disease. The aim of this study was to evaluate outlooks and experiences of medical and dental staff experts in Kerman, Iran, regarding the method of informing the diagnosis of head and neck (HN) cancer to patients and their relatives.
    Method
    In this qualitative study, the data were obtained through deep interviews, and focus group discussions. The target groups were faculty members of the departments of oral medicine, oral and maxillo-facial surgery, and oncology, nurses of the departments of oral diseases and oncology, and postgraduate students of the department of oral medicine in Kerman university of Medical Sciences, Kerman, Iran (25 individuals). Aim-based sampling was carried out and continued till the saturation of data. The data were analyzed using content analysis method.
    Results
    Two major classifications were derived. “Truth-telling improving factors” of them, “giving the patients an opportunity for decision making for treatment plan” was the most important factor; and “truth-telling avoiding factors” of them, "close relatives insist to avoid telling the truth to the patients” was the most important factor.
    Conclusion
    In spite of the fact that most of the interviewees believed in telling the truth to the patients, practitioners should consider several factors such as patient's family preference, as well as patients’ anxiety and physical and psychological conditions. It would be reasonable if health care workers train to deal with the patients having cancer.
    Keywords: Medicine, Dentistry, Head, neck cancer, Qualitative research
  • Farahnaz Changaee* , Fatemeh Janani , Behrooz Farzan , Somayeh Shirkhani Pages 299-308
    Introduction
    Integration, is the combination of curriculum content areas, which is separate in traditional curriculum of educational system. This study aimed to investigate the viewpoints of faculty members of school of medicine about the horizontal integration of basic medical sciences.
    Method
    This was a qualitative content analysis study. The study population consisted of faculty members of Khorramabad School of Medicine, Lorestan University of Medical Sciences, Iran, and research environment was the school of medicine. Depth interviews with 7 faculty members, who played role in the application of horizontal integration of basic medical sciences, were done. At the end, interview transcripts were analyzed using Graneheim and Lundman content analysis method.
    Results
    Among the advantages of this plan was that a number of faculties preferred to teach based on integration method. Problems related to integration consisted of four categories, “problems related to the courses”, “professors’ problems”, “problems related to rules and regulations of the plan”, and “problems related to the courses”.
    Conclusion
    According to our findings, it seems the program can be useful in medical education, but first, it should be revised, and related problems should be solved.
    Keywords: Natural sciences, Curriculum, Medical students
  • Hossein Ahmaddoust *, Reza Jafari, Sadhi , Shahrokh Mohammadi , Razgar Mohammadi Pages 309-325
    Introduction
    In recent years, due to rising of divorce statistics in the country, paying attention to causes of this phenomenon is considered. This qualitative study aimed to assess the context and consequences of divorce in Rasht City, Iran.
    Method
    This was a qualitative study with phenomenological approach. 25 men and women, who experienced divorce, were selected using purposive sampling method, and were studied via in-depth and exploratory interviews. Then, the data were collected, registered, encoded, and classified into themes and subthemes categories.
    Results
    By analyzing the participants' experiences, 516 primary codes, 6 main themes, and 21 subthemes were extracted. The findings in the context of divorce were classified in 9 subthemes, and 3 main themes of large, interactive, and small contexts. The consequences of divorce consisted of 12 subthemes, and 3 main themes of economic, social-cultural, and individual outcomes.
    Conclusion
    Participants experiences indicate that divorce is multidimensional and interactive, with changing affecting factors, and structural relationship between its context and consequences. So, for any prevention program, counseling, or intervention, these structural relationships, affecting factors, and multidimensional nature should be considered.
    Keywords: Divorce, Outcomes assessment, Qualitative research
  • Hadi Tehrani , Fatemeh Zarei , Fatemeh Behzad , Nooshin Peyman * Pages 326-336
    Introduction
    Health literacy includes a set of skills in reading, listening, comprehension, analysis, and decision-making in health-related issue. This does not mean the person's ability to read and write during school days. The purpose of this study was to explain the views of health staff on health literacy and educational-communicative factors affecting it in health centers in Mashhad City, Iran.
    Method
    In this qualitative study, 12 health workers in health centers affiliated to Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran, participated in four focused group discussions. Collected data were recorded and analyzed using contractual content analysis in continuous comparison.
    Results
    Participant’s perspective revealed "quality of health order transferring", "quality of communication", and "quantity of educational orders transferring" as three main educational-communicative factors affecting health literacy of patients with chronic diseases.
    Conclusion
    Understanding existing facts with the evolutionary approach is necessary in developing curriculums for changing behavior. Hence, health literacy, as an effective strategy for self-care in patients with chronic diseases, requires improved modulators such as education and communication skills.
    Keywords: Health literacy, Chronic disease, Qualitative research, Health personnel
  • Alinaghi Ghasemiannejad, Jahromi *, Mahnaz Mehrabizadeh Honarmand, Seyed Esmaeil Hashemi, Kiumars Beshlideh, Reza Khojasteh, Mehr Pages 337-348
    Introduction

    Near-death experience (NDE) is a phenomenon with paranormal elements which follows pervasive and deep personal and social changes for patients. The familiarity of medical staff with the components of this phenomenon, and their appropriate response to patients’ experiences could facilitate understanding and integration process of NDEs for patients. Due to the impact of medical staff reaction to patients’ experiences, and the lack of research on NDEs which described the elements, this study aimed to explain the elements of Iranian patients’ NDEs.

    Method

    This qualitative study was performed using a descriptive phenomenological approach. The subjects of the study consisted of 10 people with NDE. They were selected through purposive sampling method. Data were collected via individual tape-recorded interviews, and simultaneously analyzed using Colaizzi’s seven-step analysis method.

    Results

    Through data analysis, 113 codes were extracted which were classified under 11 semantic codes. Then, the 4 main themes of cognitive, spiritual, emotional, and paranormal were extracted from the experiences of the participants.

    Conclusion

    The findings suggest that some patients, during cardiac arrest and resuscitation operation, have experiences which usually follow inappropriate reactions of medical staff. So, accurate knowledge about the NDEs, and appropriate interventions can help patients in coping with their NDEs.

    Keywords: Qualitative research, Near-death experiences, Cardiac arrest, Medical staff