فهرست مطالب

نشریه مدیریت بهره وری
پیاپی 47 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/07
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهدی خیراندیش، بهرام موذنی، گل سا تاجیک، فرشید خمویی * صفحات 1-36
    مدل تعالی سازمانی ای اف کیوام یکی از مدل هایی است که برای ارزیابی سازمان ها استفاده می شود. این مدل ابزار کارآمدی است که مفاهیم و ارزش های سازمانی را نهادینه نموده،و امکان شناسایی بهترین فرآیندها را فراهم می آورد. علی رغم آنکه در سازمان ها تلاش هایی برای طراحی و عملیاتی سازی مدل های تعالی انجام می شود، اما عمدتا به ارزیابی روابط علی میان شاخص های توانمندساز (رهبری، کارکنان، خط مشی ها و راهبردها، منابع، فرآیندها) و نتایج (نتایج کارکنان، نتایج مشتریان، نتایج جامعه و نتایج کلیدی عملکرد) پرداخته نمی شود. بر این اساس، پژوهش حاضر به شناسایی شاخص های اثرپذیر و اثرگذار مدل با استفاده از ضریب تعیین و تکنیک مدل معادلات ساختاری خطی و دیمتل می پردازد. جامعه آماری تحقیق شامل روسای گروه و کارشناسان مسوول ستادی آموزش و پرورش شهرستان تبریز می باشد. این تحقیق از نظر هدف توصیفی از نوع پیمایشی و از نظر نوع استفاده تحقیق کاربردی است. جهت جمع آوری داده های مورد نیاز از پرسش نامه خود ارزیابی ای اف کیوام استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد شاخص نتایج جامعه به عنوان مهم ترین عامل اثرگذار و شاخص منابع و مشارکت به عنوان مهم ترین شاخص اثرپذیر شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: ارزیابی علی، ای اف کیو ام، معادلات ساختاری، دیمتل
  • محمدرضا طبیبی *، آرزو واهبی، وحید نورنژاد ونوش صفحات 37-59
    شرکت های موفق به این موضوع پی برده اند که سرمایه گذاری بر روی سرمایه های فکری به منظور ایجاد محصولات و خدمات با ارزش ضروری است. علاوه بر این، در شرایطی که فضا برای جذب سرمایه های جدید، ناامن است، شرکت ها گزینه ای جز استفاده مطلوب از منابع موجود ندارند، لذا در این صورت بهره وری به عنوان استفاده کارآمد و موثر از منابع برای تولید تعریف می شود. اهمیت این تحقیق در برجسته سازی نقش سرمایه فکری در بهره وری صنایع مواد و محصولات شیمیایی می باشد. در این تحقیق ابتدا ارزش سرمایه فکری شرکت های سرمایه گذاری بر اساس روشی کاربردی و همچنین ارزش بهره وری بر اساس شا خص های بهره وری ارائه شده توسط سازمان بهره وری ملی ایران برای دوره زمانی 10 ساله از 1379 تا 1388 محاسبه و در مرحله بعد ارتباط بین سرمایه فکری و بهره وری شرکت های سرمایه گذاری فعال در بورس اوراق بهادار تهران صنعت مواد و محصولات شیمیایی به صورت مطالعه موردی ارزیابی شده است. روش آماری استفاده شده به منظور تجزیه وتحلیل داده ها، روش حداقل مربعات تعمیم یافته[1]می باشد. به طورکلی هدف این تحقیق، بررسی رابطه بین سرمایه فکری و بهره وری شرکت ها می باشد. یافته مهم این مقاله حاکی از رابطه معنادار بین کارایی سرمایه انسانی و بهره وری نیروی کار است.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، مدل ضریب ارزش افزوده فکری، بهره وری نیروی کار، بهره وری سرمایه
  • رضا سپه وند، محسن عارف نژاد * صفحات 61-86
    با پیچیده شدن رقابت در عرصه کسب وکار به ویژه در صنایع و سازمان های دانش بنیان دارویی، نقش سرمایه های نامحسوس بیش از هر زمان دیگری پررنگ شده است. در واقع هر چه برشدت رقابت افزوده می گردد، اهمیت سرمایه های نامحسوس بیشتر شده، از میزان اهمیت سرمایه های فیزیکی و ثابت کاسته می شود. هدف این پژوهش بررسی اثر سرمایه های انسانی، سازمانی و اجتماعی بر بهره وری دانش در شرکت های دارویی ایران است. جامعه آماری این پژوهش صنعت دارویی کشور و نمونه آماری شرکت های زیرمجموعه هولدینگ دارویی تامین (TPICO) می باشد. برای گردآوری داده های این پژوهش از پرسش نامه سرمایه انسانی (سوبرمینین و یوندت ، 2005)، پرسش نامه سرمایه سازمانی (داونپورت و پراساک، 1998)، پرسش نامه سرمایه اجتماعی (بورت، 1992) و پرسش نامه بهره وری دانش (گوپتا و گویندارجان، 2000) استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان دهنده اثرات مثبت و معنی دار ابعاد سه گانه سرمایه های نامحسوس بر بهره وری دانش در شرکت های دارویی ایران است.
    کلیدواژگان: سرمايه نامحسوس، سرمايه انساني، سرمايه سازماني، سرمايه اجتماعي، بهره وري دانش
  • محمدحسین کریمی گوارشکی*، جعفر قیدر خلجانی، حسین بیگیان صفحات 87-108
    با توجه به توسعه مدل های مدیریت نگهداری و تعمیرات در سطح جهانی، ضروری است که سازمان ها برای موفقیت به تفاوت های محیطی بین سازمان های مختلف توجه کنند و مدل مورد نیاز خود را با شرایط خاص حاکم بر سازمان خود متناسب و سازگار سازند. در این تحقیق، توسعه یک مدل اجرایی از مدیریت نگهداری و تعمیرات به کمک نظریه ساختار سازی تفسیری ISM صورت گرفته است. به این منظور، در گام اول عناصر تشکیل دهنده مدل نگهداری و تعمیرات با انجام مطالعات و مصاحبه های قبلی به دست آمده است. خروجی این مرحله شناسایی پنجاه وشش زیرمولفه، چهارده مولفه در قالب شش بعد اصلی می باشد. در گام بعدی به منظور برقراری ارتباط و توالی بین ابعاد و مولفه ها، از روش مدل سازی ساختاری تفسیری بهره گرفته شده است. در این روش براساس نظرات خبرگان و تجزیه و تحلیل های صورت گرفته، ساختار مدل مدیریت نگهداری و تعمیرات استخراج گردیده است. نتایج تحقیق بیانگر آن است که شش بعد اصلی (رهبری، زیرساخت، اصول و مبانی، پشتیبانی، بهبود و تعالی) در هر سازمان فن آور با شرایط سازمان هدف، پایه های بنیادین هر مدل مدیریت نگهداری و تعمیرات را تشکیل می دهد و سایر مولفه ها و زیرمولفه های مدل مورد تحقیق عملا از این شش بعد آغاز می شوند و در نهایت منجر به بهبود و تعالی سازمان می گردد.
    کلیدواژگان: مدل مدیریت نگهداری و تعمیرات، تحلیل محتوا، مدل سازی ساختاری تفسیری
  • کریم اسگندری، نسرین جزنی *، غلام رضا معمارزاده طهران، مرتضی موسی خانی، علی محتشمی صفحات 109-148
    برندسازی منابع انسانی رویکرد نسبتا جدید برگرفته از حوزه «بازاریابی» است و به منزله روح بازاریابی منابع انسانی است. این عرصه در حال ظهور، فرصت بزرگی برای توسعه مفروضات منابع انسانی و تثبیت موقعیت سازمان های دولتی به عنوان برند، فراهم می کند. هدف این پژوهش طراحی مدل بهینه برند منابع انسانی در سازمان های دولتی به روش استنتاج فازی می باشد. پژوهش حاضر به روش ترکیبی (کیفی-کمی) انجام شده است. بر این اساس در بخش اول تحقیق به منظور ارائه مدلی جامع از برندسازی منابع انسانی، از روش پژوهشی کیفی فراترکیب استفاده شد. بدین ترتیب که بعد از شناسایی مقولات، مفاهیم و کدهای برند منابع انسانی، مدل مفهومی اولیه تحقیق شکل گرفت. در بخش دوم پژوهش برای ارائه ترکیب مطلوب مولفه های مدل به گونه ای که بتوان برند منابع انسانی را بهینه نمود از روش مدل سازی ریاضی (سیستم خبره فازی) استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان می دهد که اگر کارکنان سازمان های دولتی؛ 3/13 درصد به بعد ارزش های سازمانی، 3/87 درصد به بعد ارزش های فرهنگی، 2/44 درصد به بعد ارزش های اجتماعی، 3/76 درصد به بعد ارزش های فرهنگ ایرانی-اسلامی، 9/29 درصد به بعد شایستگی های فردی، 6/88 درصد به بعد شایستگی های تخصصی و 3/29 درصد به بعد برند کارفرما توجه و تمرکز نمایند، آنگاه برند منابع انسانی آنها به میزان 5/49 درصد بهینه می شود.
    کلیدواژگان: منابع انسانی، برند منابع انسانی، ترکیب بهینه، استنتاج فازی
  • آرمان احمدی زاد*، سیران صلواتی، محسن ابراهیم زاده، خسرو اکبری صفحات 149-187
    هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر اعتماد اجتماعی بر عملکرد استراتژیک با در نظر گرفتن نقش میانجی نوآوری در شرکت های تولیدی شهرستان سنندج بود. روش پژوهش حاضر، توصیفی و از نوع مدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه شرکت های تولیدی شهرستان سنندج که بالای سه سال سابقه فعالیت دارند تشکیل می دادند. روش نمونه گیری مورداستفاده در این پژوهش تصادفی ساده بود. با توجه به این که در این پژوهش از هر شرکت، سه گروه از پرسنل (مدیرعامل- مدیر تولید- مدیر فروش و بازاریابی) شرکت های تولیدی شهرستان سنندج انتخاب شد؛ نمونه آماری 111 نفر انتخاب گردید. برای جمع آوری داده ها جهت تجزیه وتحلیل از پرسش نامه های استاندارد: پرسش نامه نوآوری، اعتماد اجتماعی و عملکرد استراتژیک به ترتیب با پایایی (795/0، 814/0، 779/0) استفاده گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که در شرکت های تولیدی شهرستان سنندج، اعتماد از طریق نوآوری بر عملکرد استراتژیک تاثیر معنادار و مثبتی دارد. اعتماد و نوآوری ازجمله پیشایندهای عملکرد استراتژی هستند که با افزایش آن ها میزان عملکرد استراتژیک نیز به طور مستقیم افزایش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی، عملکرد استراتژیک، نوآوری، شهر سنندج
  • قاسم الیاسی، علی محمد امیرتاش *، علی محمد صفانیا صفحات 189-211
    نیروی انسانی، به عنوان با ارزش ترین سرمایه هر سازمانی محسوب می شود و اهمیت آن به عنوان مهم ترین عامل در زنجیره عملیاتی هر سازمان، پیش از این به اثبات رسیده است. هدف این پژوهش بررسی روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی می باشد و جامعه آماری را کارکنان اداره تربیت بدنی دانشگاه های آزاد سراسر کشور در 1395 تشکیل داده اند(300 نفر). تمام جامعه آماری به روش کل شمار به عنوان نمونه ی آماری انتخاب شده اند. پس از اخذ اطلاعات و شماره تلفن های کارشناسان مناطق و کارکنان رسمی از معاونت ورزش سازمان مرکزی دانشگاه آزاد و ارسال پرسش نامه ها به تمامی افراد و پیگیری مداوم، تعداد 217 پرسش نامه عودت داده شد که بعد از بررسی آنها، 206 پرسش نامه جهت تجزیه و تحلیل انتخاب گردیده است. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه های هویت سازمانی مایل و اسفورش (1992)، آوای سازمانی اسماعیل زاده (1392) و پرسش نامه بهره وری نیروی انسانی هرسی و گلداسمیت(1991) استفاده شده است. جهت تجزیه و تحلیل از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و مدل سازی معادله ساختاری واریانس محور از نرم افزارSPSS 22 و SMART PLS استفاده گردیده. یافته های آزمون پیرسون نشان داد بین هویت سازمانی با آوای سازمانی(011/0=p) و بهره وری نیروی انسانی کارکنان (002/0=p) رابطه معناداری وجود داشت. بین آوای سازمانی وخرده مقیاس های آن با بهره وری نیروی انسانی رابطه معناداری وجود داشت(001/0=p). آوای سازمانی به عنوان میانجی در رابطه هویت سازمانی با بهره وری نیروی انسانی تاثیرگذار بود ( 012/0= p و 522/2=t).
    کلیدواژگان: هویت سازمانی، آوای سازمانی، بهره وری نیروی انسانی
  • ابراهیم نویدی عباس پور، محمت صبحی اورهان صفحات 213-233
    مفهوم بهره وری سرمایه به اندازه گیری توان مدیریت در استفاده بهینه از سرمایه به عنوان یکی از منابع مهم و محدود شرکت می پردازد و محافظه کاری حسابداری نیز یکی از ویژگی های کیفی اطلاعات حسابداری می باشد. انتظار می رود شرکت هایی که از درجه محافظه کاری بالاتری برخوردارند، هزینه سرمایه کمتری را تحمل نمایند و همچنین انتظار می رود با افزایش بهره وری، سرمایه رابطه مذکور تشدید شود. در این تحقیق تاثیر تعاملی بهره وری سرمایه و محافظه کاری حسابداری بر هزینه سرمایه در بورس اوراق بهادار تهران و بورس استانبول مورد بررسی شده است. در اندازه گیری محافظه کاری حسابداری از دو معیار عدم تقارن زمانی سود و نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری سهام و در اندازه گیری بهره وری سرمایه از نسبت سود عملیاتی بر تفاوت کل حقوق صاحبان سهام و بدهی با وجه نقد و سرمایه گذاری کوتاه مدت استفاده شده است. نمونه تحقیق شامل 118 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای 1385 تا 1394 و 194 شرکت پذیرفته شده در بورس استانبول طی دوره زمانی 2006 تا 2015 است. فرضیات تحقیق در سطح کل نمونه آزمون شد و یافته ها نشان داد در بورس تهران و بورس استانبول بین محافظه کاری برمبنای نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری سهام و هزینه سرمایه رابطه معکوس معنی دار وجود دارد و بهره وری سرمایه بر رابطه مذکور تاثیر با معنی دارد و آن را تشدید می کند. همچنین نتیجه آزمون فرضیات تحقیق نشان می دهد که در بورس استانبول بین محافظه کاری بر مبنای عدم تقارن زمانی سود و هزینه سرمایه رابطه معکوس معنی دار وجود دارد.
    کلیدواژگان: محافظه کاری حسابداری، هزینه سرمایه، بهره وری سرمایه
  • فرهاد نژاد ایرانی *، علی رضا دادجویان صفحات 235-269
    مقااله حاضر تاثیر ارزش آفرینی استراتژیک سرمایه انسانی بر بهره وری نیروی انسانی به واسطه نقش میانجی بهروزی شغلی در کارکنان بانک ملی استان آذربایجان غربی را بررسی می کند. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق حاضر، کلیه کارکنان بانک ملی استان آذربایجان غربی است. حجم کل جامعه کارکنان 606 نفر بوده است که از این تعداد 235 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده اند. در سطح استنباطی برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون های گلموگروف-اسمیرنف،r پیرسون و معادلات ساختاری با نرم افزار SPSS و لیزرل استفاده شده است. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه های استاندارد می باشد. که پس از سنجش روایی و پایایی آن، در اختیار نمونه آماری قرارگرفت. برای تجزیه و تحلیل داده های آماری از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد. برای تحقق اهداف تحقیق حاضر شش فرضیه اصلی تدوین گردید که جهت تایید یا رد فرضیه ها از معادلات ساختاری(تحلیل مسیر) استفاده شد. نتایج بررسی حاکی از آن است که در چارچوب ابعاد بهروزی شغلی کارکنان،روابط سازمانی مثبت به اندازه(60/0)، خودپذیری حرفه ای به اندازه(51/0)، خودمختاری در شغل به اندازه(13/0)، هدفمندی شغلی به اندازه (27/0)، روابط تسلط بر محیط به اندازه (25/0)، پیشرفت در شغل به اندازه(40/0)، باعث افزایش تاثیر ارزش آفرینی استراتژیک سرمایه انسانی بر بهره وری نیروی انسانی می شوند.
    کلیدواژگان: بهروزی شغلی، ارزش آفرینی استراتژیک سرمایه انسانی، بهره وری نیروی انسانی
|
  • Mehdi Kheirandish, bahram moazeni, Golsa Tajik, farshid khamoie* Pages 1-36
    One of the models used to evaluate organizations is the EFQM organizational excellence model which is an adequate tool for institutionalizing organizational concepts and values and identifying the best processes. Although attempts are made in organizations to design and operationalize models of excellence, the causal relationship among empowerment indicators (like leadership, staff, policies and strategies, resources, processes) and results achieved by the employee, customer, society and key performance are rarely addressed. Hence, the purpose of this descriptive applied survey is to identify the effective and influenceable indicators of the model via the Coefficient of Determination, the Linear Structural Equation Modeling and Dematel Technique. The research population comprised the head of departments and senior executives of Education in Tabriz. The research data were gleaned using the EFQM Self-Assessment Questionnaire. Based on the findings emerging from the study, the index of community outcomes and the index of resources and participation were identified as the most effective and the most influenceable indicators, respectively.
    Keywords: DEMATEL, EFQM, Structural Equation, The Casual Assessment
  • Mohammadreza Tabibi*, Arezoo Vahebi, Vahid Noornejad Pages 37-59
    Successful companies have realized that investment on intellectual capital to create valuable products and services is essential. Moreover, in unsafe situations for new investment, enterprise has no choice except optimal use of available resources, Productivity is defined as an efficient and effective use of resources for production. The importance of this research is in highlighting the role of intellectual capital in the productivity of materials and chemical products industry. Firstly, in this study the value of intellectual capital investment companies based on the method applied and also the value of productivity based on productivity indicators presented by national Iranian productivity organization for a period of 10 years from 1379 to 1388 calculated and next the relationship between intellectual capital and the productivity of investment companies in Tehran stock exchange of material and chemical products has been assessed. The statistical method used to analyze data is GLS. General purpose of this study is to examine the relationship between intellectual capital and company productivity. The important finding of this research is a positive relation between human capital efficiency and labor productivity.
    Keywords: Intellectual Capital, VAIC, Labor Productivity, Capital Productivity
  • Reza Sepeh vand, Mohsen Aref Nezhad* Pages 61-86
    The increase in complexification of business competition, especially in pharmaceutical knowledge-based industries and organizations, has highlighted the role of invisible capital. In fact, the growth in the intensity of competition is accompanied by a parallel increase in the significance of invisible assets and a drastic reduction in the importance of physical capital. The aim of this study was to investigate the effects of social, human and organizational assets on knowledge productivity in Iranian drug companies. The research population consisted of the nation-wide pharmaceutical industry and the research sample comprised sub-holding Drug Supply Companies (TPICO). The research data were collected using Human Capital Questionnaire (Sabramanyam & Yandt, 2005), Organizational Capital Questionnaire (Davenport & Prusak, 1998), Social Capital Questionnaire (Burt, 1992) and Knowledge Productivity Questionnaire (Gupta & Govindarajan, 2000). The findings verified the significant and positive impact of the three dimensions of invisible assets on the knowledge productivity in the pharmaceutical companies in Iran.
    Keywords: Human Capital, Invisible Assets, Knowledge Productivity Organizational Capital, Social Capital
  • mohammad Hossian karimi Govareshaki*, Jafar Gheidar Kheljani, Hossein Beigian Pages 87-108
    The worldwide development of Maintenance Management Models (MMM) underscores the need of various organizations to take into account contextual and organizational differences and to design a model that is congruent with their context-based requirements. The purpose of the current study was to design an executive Maintenance Management Mode based on the Interpretive Structural Modelling Approach. To serve the purpose, the constituent components of the MMM were initially identified through literature review and interviews with experts which specified 14 components and 56 subcomponents in the form of 6 essential factors. Next, Interpretative Structural Modelling was employed to establish the relationship among the components and subcomponents ant to sequence them accordingly. Eventually, the overall structure of the MMM was proposed based on expert views and the statistical analyses. The findings indicated that six fundamental components including leadership, infrastructure, fundamental principles, support, improvement and Excellency constitute the very basis of the maintenance management in each technological organization. And that other components and sub-components emanate from these six components leading to ultimate improvement and Excellency of the organization.
    Keywords: Concept Analysis, Interpretational Structuring Model, Preventive Maintenance Management Model
  • Karim Esgandari, *Nasrin Jazani, Gholamreza Memarzadeh Tehran, Morteza Mousakhani, Ali Mohtashami Pages 109-148
    Human resource branding is a relatively new approach taken from the field of "marketing" which is regarded as the essence of human resource marketing. This emerging arena provides a tremendous opportunity for enhancing human resource assumptions and stabilizing estate organizations as brands. This mixed-method study was undertaken to design an optimal model of human resource brand in estate organizations based on the Fuzzy Inference Method. The first phase of the study, thus, employed a qualitative method to propose a comprehensive model of human resource branding. Further, the initial conceptual model of the research was formed after the categories, concepts and codes of the human resource brand were identified.In the second phase, the mathematical model of Fuzzy Expert System was employed to provide a desirable combination of the components of the model that could optimize the human resource brand. The findings emerging from the study revealed that human resource brand of the organization employees can be optimized by 49.5 if they concentrate on organizational values (13.3%), cultural values (17.7%), social values (44.2%), Iranian-Islamic cultural values (76.3%), Individual competencies (29.9%), professional competencies (88.6%), and employer's brand (29.3%).
    Keywords: Fuzzy Inference, Human Resources, Human Resources Brand, Optimal Combination
  • Arman Ahmadizad*, siran salavati, Mohsen Ebrahimzadeh, Khosro Akbari Pages 149-187
    The current descriptive study aimed to explore the impact of social trust on strategic performance in manufacturing companies in Sanandaj with a focus on the mediating role of innovation using the Structural Equation Modeling. The random sample of 111 comprising three groups of CEO, production managers and marketing and sales managers were selected from the population of the staff working at all manufacturing companies in Sandandaj with at least three years of active production experience. The research data were collected through administering three standardized questionnaires including the Innovation Questionnaire, Social Trust, and Strategic Performance Questionnaires, each with respective reliability estimates of 0.79, 0.81 and 0.77. The results obtained from the Structural Equation Modeling revealed a significant relationship between innovation and social trust. Also, the findings indicated that social trust had significant and positive impact of on strategic performance through innovation. That is, trust and innovations are among prerequisite conditions of strategic performance whose increase will bring about a subsequence growth in strategic performance.
    Keywords: Innovation, Manufacturing Companies, Social Trust, Strategic Performance
  • Ghasem Elyasi, Alimohammd Amirtash*, Alimohammd Safania Pages 189-211
    Human resources, which are considered as the most valuable asset in any organization, have long been proven as the most significant factor in the organizational chain of command. Therefore, the purpose of the current descriptive and correlational study was to investigate the impact of organizational identity on human resource productivity with a focus on the mediating role of employee voice among the staff at physical education department Islamic azad universities. The participants in this study were all the research population who formed the staff physical education at Azad universities of Iran in 1395 (N=300). The research data were collected via administration of the Organizational Identity Questionnaire (Miles & Ashforth, 1992), the Organizational Voice Questionnaire (Esmaeilzadeh, 1392) and a revised version of Employee Productivity Questionnaire (ACHIEVE Model Hersey & Goldsmith, cited in Shahsavari, 1991). 217 of the questionnaires that had been sent out to the participants were out of which 206 were complete. The research data obtained from the 206 questionnaires were analyzed via the Pearson Correlation, Multiple Linear Regression and Variance-Based Structural Equation Modeling. The findings showed significant relationship among organizational identity, employee voice and employee productivity. A significant relationship was also found between employee voice and its subscales with employee productivity. Employee voice seems to mediate the relationship organizational identity can have with employee productivity.
    Keywords: Employee Productivity, Employee Voice, Organizational Identity
  • Ebrahim Navidi Abbaspour*, Mehmet Suphi Orhan Pages 213-233
    Capital productivity concerns the measurement of managerial capacity to make optimal use of capital as one of the company's most important and restricted resources and accounting conservatism is one of the qualitative characteristics of accounting information. More conservative companies are expected to have lower cost of capital and the increase in capital productivity is assumed to intensify this relationship. The present study explored the interactive effect of capital productivity and accounting conservatism on cost of capital in Tehran and Istanbul stock exchange markets. Accounting conservatism was measured as the chronological asymmetry between the profit and relative market value of stock to book value while capital productivity was operationalized in terms of the ratio of operating profit to the difference between total equity and debt in cash and short-term investment. The research sample comprised 118 companies listed in Tehran and 194 companies listed in Istanbul stock exchange markets over a period of 10 years from 2006 to 2015. The findings revealed that accounting conservatism, as the ratio of market to book value, was negatively correlated with cost of capital both in Tehran and Istanbul stock exchange markets; capital productivity was found to have a synergistic effect on this relationship. Additionally, accounting conservatism, as chronological asymmetry, was found to be negatively correlated with cost of capital in Istanbul stock exchange market.
    Keywords: Accounting Conservatism, Capital Productivity, Cost of Capital
  • Farhad Nezhad Irani*, alireza dadjouyan Pages 235-269
    The current research examined the effect of strategic human capital value creation on labor productivity of the staff working at West Azarbaijan National Bank with a focus on career prosperity. The research population in this descriptive applied survey were the 606 staff at West Azarbaijan National Bank from whom a sample of 235 was randomly selected. The research data were collected using standardized questionnaires that were validated prior to the study. Descriptive and inferential statistical tests like Kolmogorov-Smirnov test, R-Pearson and Constructive Equations were run on the research data. The findings regarding the extent to which various features of career prosperity can boost the effect of strategic human capital value creation on labor productivity revealed the effect of organizational relations (0.60), professional self-acceptance (0.51), career autonomy (0.13), career purposefulness (0.27), relation of environment dominance (0.25) and progress in career (0.40).
    Keywords: Career prosperity, Strategic Human Capital Value Creation, Labor Productivity