فهرست مطالب

فصلنامه دنیای میکروب ها
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 37، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی آفاقی قراملکی، سید رضامودب*، مجتبی داربویی، خلیل انصارین، شهرام حنیفیان صفحات 320-331
    سابقه و هدف
    بیماری سل به دلیل گسترش مقاومت، به یکی از جدی ترین بیماری ها تبدیل شده است. مطالعات اپیدمیولوژی مولکولی سل با تعیین تنوع ژنتیکی سویه های مورد گردش در جوامع به منظور برنامه های کنترلی این بیماری اهمیت دارد. این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژی مولکولی سل مقاوم به دارو در بین بیماران دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان انجام گرفت.  
    مواد و روش ها
    جدایه های حاصل از بیماران مسلول شهر تبریز و کشور جمهوری آذربایجان به مدت یک سال مورد بررسی قرار گرفتند. تمامی جدایه ها با روش های بیوشیمیایی به عنوان مجموعه مایکوباکتریوم توبرکلوزیس تشخیص داده شدند و با روش نسبی برای داروهای ایزونیازید، ریفامپسین، استرپتومایسین و اتامبوتول تعیین حساسیت شدند. پس از استخراج DNA، لوکوس های MIRU تکثیر شدند و تعداد تکرارهایشان در مقایسه با سویه استاندارد H37Rv تعیین گردید. تعیین ژنوتیپ بر اساس الگوی تعداد تکرارهای مجموعه لوکوس های 15 گانه مورد مطالعه، با استفاده از سایت مرجع  MIRU-VNTRplus انجام گرفت.  
    یافته ها
    از مجموع 119 جدایه مورد بررسی، مقاومت حداقل به یک دارو و مقاومت چند دارویی (MDR) به ترتیب در 27.73 و 6.72 درصد موارد شناسایی شد. همچنین خانواده های ژنوتیپی شناخته شده شامل Uganda I ،Uganda II ، LAM ، TUR ، Delhi/CAS ، Bovis ، Beijing ، NEW-1 و Cameron بودند.  
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که میزان و الگوی مقاومت دارویی و نیز خانواده های ژنوتیپی در بین مردم تبریز و کشور آذربایجان تفاوت دارند، اما این شاخص ها برای جمهوری آذربایجان نسبت به تبریز متنوع تربودند.
    کلیدواژگان: MIRU-VNTR، بیماری سل، مقاومت چندگانه، تعیین ژنوتیپ، خانواده های ژنوتیپی
  • لیلا اسدپور*، حمدالله رحیمی دوگاهه، مهناز هوشمند راد صفحات 332-339
    سابقه و هدف
    ویروس هپاتیت C عامل اصلی هپاتیت مزمن کبدی است که سالیانه باعث مرگ هزاران نفر در دنیا می گردد. پروتئین NS5B، RNA پلی مراز وابسته به RNA است که توسط ژن NS5B کد می شود و در همانندسازی ویروس نقش دارد. از جمله داروهای موثر در درمان این عفونت های ناشی از این ویروس مهارکننده های پروتئین NS5B می باشند. ظهور سویه های مقاوم به این داروها یک مانع بزرگ در موفقیت درمان می باشد. هدف از این مطالعه بررسی جهش های احتمالی در ناحیه NS5B ژنوتیپ 1a ویروس هپاتیت C در استان گیلان است.  
    مواد و روش ها
    RNA ژنومی ویروس از پلاسمای 225 بیمار آنتیHCV  مثبت استخراج و شناسایی مولکولی و تعیین سروتیپ آن به روشRT-PCR  و تعیین توالی محصول انجام شد. پس از آن ژن NS5B در 10 سویه دارای ژنوتیپ 1a تکثیر و به منظور شناسایی جهش ها توالی یابی گردید.  
    یافته ها
    به ترتیب ژنوتیپ های 3a (53.3 درصد) و 1a (36.9 درصد) فراوان ترین ژنوتیپ های شناسایی شده در گیلان بودند. بر اساس نتایج توالی یابی، از میان 10 سویه دارای ژنوتیپ 1a مورد بررسی در 5 سویه ، 7 نوع جهش بدمعنی در کدون های Q309، A327، S254، K304، N307، R250 و A334 شناسایی شد.  
    نتیجه گیری
    ژنوتیپ 1a از ژنوتیپ های شایع ویروس هپاتیت C در گیلان می باشد. شناسایی جهش ها یا پلی مورفیسم مرتبط با مقاومت در ویروس هپاتیت C می تواند در بهینه سازی درمان و تعیین کارایی داروها در درمان هپاتیت C مفید باشد.
    کلیدواژگان: هپاتیت C، مقاومت دارویی، جهش NS5B
  • فاطمه نوری روزبهانی، فاطمه اشرفی*، سهیلا مرادی بیدهندی صفحات 340-352
    سابقه و هدف
    سلولز باکتریایی سنتز شده توسط برخی میکروارگانیسم ها از جمله استوباکتر زایلینیوم به دلیل ویژگی های خاص کاربرد زیادی در صنایع مختلف پیدا کرده است. هدف از این پروهش بهینه سازی شرایط کشت برای تولید سلولز میکروبی در محیط کشت جدید می باشد.  
    مواد و روش ها
    در این مطالعه به صورت تجربی منابع جدید کربن و نیتروژن به محیط هسترین-شرام مایع حاوی استوباکتر زایلینیوم اضافه و به مدت 7 روز گرماگذاری شدند. منابع کربن شامل: گلوکز، گالاکتوز، فروکتوز، لاکتوز، ساکاروز، مالتوز، اتانول، متانول، اینوزیتول، گلیسرول، زایلوز، مانیتول و منابع نیتروژن شامل آمونیوم سولفات، آمونیوم نیترات، سدیم نیترات (1- 3- 6- 9) و پپتون و عصاره مخمر (5- 10- 15- 20) گرم در هر لیتر محیط کشت HS  بودند. از آلژینات سدیم و استات سدیم نیز به منظور بررسی تاثیر ویسکوزیته و تنظیم pH  استفاده شد. برای تایید تولید سلولز از میکروسکوپ الکترونی نگاره، پراش اشعه ایکس و تکنیک طیف سنجی FTIR  استفاده گردید.  
    یافته ها
    چهار منبع کربن گلیسرول (بدون افت محسوس در pH)، گلوکز، فروکتوز و اینوزیتول به ترتیب بیشترین مقدار تولید سلولز را داشتند. منابع نیتروژن آلی و به ویژه پپتون، بر خلاف منابع نیتروژن معدنی تاثیر زیادی بر تولید داشتتند. میزان بهینه استفاده از آلژینات سدیم به عنوان عامل ویسکوز کننده و استات سدیم به عنوان بافر به ترتیب 1.2 و 3 گرم در هر لیتر محیط کشت به دست آمد. نتایج تفرق اشعه ایکس بیشترین اندیس کریستالینیتی را به ترتیب در محیط های گلوکز، فروکتوز، اینوزیتول و گلیسرول نشان داد. مقدار و شدت جذب فروسرخ حاصل از FTIR محصولات به دست آمده از دو محیط گلوکز و گلیسرول و مقایسه آن ها با سایر نمودارهای سلولزی مشابه  تولید سلولز را تایید نمود. همچنین بررسی های انجام شده با میکروسکوپ الکترونی نگاره، ساختار نانوفیبریلی سلولزهای میکروبی در محیط کشت های با منابع برتر کربن را به وضوح نشان داد.  
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که گلیسرول و پپتون بیشترین تاثیر را در تولید سلولز میکروبی دارند. همچنین مشخص شد که افزودن آلژینات سدیم به عنوان عامل ویسکوز کننده محیط کشت به میزان 1.2 گرم در لیتر و کنترل pH  در حین فرایند با افزودن 3 گرم در لیتر استات سدیم به محیط کشت می توانند نقش موثری در تولید سلولز داشته باشند.
    کلیدواژگان: سلولز میکروبی، استوباکتر زایلنیوم، بهینه سازی محیط کشت
  • عالیه کامیابی، حمید مقیمی* صفحات 353-366
    سابقه و هدف
    هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای یکی از مهمترین ترکیبات سمی موجود نفت خام و آلاینده های  محیطی می باشند. هدف از انجام این پژوهش جداسازی مخمر های تحمل کننده نمک تجزیه کننده هیدروکربن پیرن بود.  
    مواد و روش ها
    ابتدا جداسازی مخمرها از خاک های آلوده و شور مناطق نفت خیز جنوب صورت گرفت. سپس غربالگری این مخمرها بر اساس توانایی رشد بر روی محیط نمکی و همچنین قابلیت حذف نفت انجام شد. پس از انتخاب و شناسایی مولکولی سویه توانمند، توانایی تحمل نمک و رشد در حضور آلاینده پیرن و همچنین توانایی تجزیه پیرن و سایر هیدروکربن های سبک مورد بررسی قرار گرفت.  
    یافته ها
    در این پژوهش، جدایه EBL-C16 با رشد در غلظت های 0 تا 15% نمک و حذف 75.51 % نفت خام، به عنوان جدایه برتر انتخاب شد. شناسایی مولکولی این جدایه شباهت 100 درصدی به بازیدیوآسکوس پرسیکوس را نشان داد. بررسی رشد نشان داد که این مخمر در غلظت صفر تا 20% نمک قادر به رشد است. بررسی حذف در غلظت 500 میلی گرم در لیتر پیرن و 2.5 درصد نمک نشان داد که این مخمر پس از 21 روز توانایی حذف 78.57 % از پیرن را دارد و در این شرایط میزان رشد آن به 1.4 گرم در لیتر وزن خشک  و تولید CO2  آن نیز به 3.1  میلی گرم رسید. همچنین بازیدیوآسکوس پرسیکوس توانایی تجزیه فنانترن و آنتراسن نیز داشت.  
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل می تواند به منظور استفاده از مخمرهای تحمل کننده نمک برای پاکسازی زیستی مناطق شور آلوده به نفت به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: پیرن، تجزیه زیستی، بازیدیوآسکوس پرسیکوس، شرایط نمکی
  • مهتاب طاهریان، فاطمه اردستانی*، مهدی پروینی صفحات 367-379
    سابقه و هدف
    ترکیبات سولفیدی فاضلاب سرامیک موجب آلودگی آب ها و از بین رفتن گیاهان و آبزیان می شوند. هدف از این پژوهش، ارزیابی حذف ترکیبات سولفیدی از فاضلاب صنایع سرامیک سازی با استفاده از باکتری بومی جداشده از پساپ و تیوباسیلوس تیوپاروس بود.  
    مواد و روش ها
    غنی سازی باکتری های بومی در اسیدیته 7، دمای 25 درجه سلیسیوس و سرعت همزن 200 دور در دقیقه با هوادهی 100 میلی لیتر در دقیقه در بیوراکتور دو لیتری برای 15 سیکل متوالی انجام شد. عملکرد باکتری های بومی و همچنین تیوباسیلوس تیوپاروس در حذف ترکیبات سولفیدی و تاثیر عواملی مانند اسیدیته و غلظت اولیه سولفید ارزیابی گردید.  
    یافته ها
    نرخ حذف تیوسولفات توسط باکتری های غنی شده، 250 میلی گرم سولفید در لیتر در ساعت، درصد تبدیل تیوسولفات، 100% و زمان اکسیداسیون تیوسولفات پس از 8 سیکل متوالی، 44 دقیقه به دست آمد. نرخ حذف سولفید توسط باکتری تیوباسیلوس تیوپاروس، 246.5 و توسط باکتری های بومی فاضلاب سرامیک، 276.5 میلی گرم در لیتر در ساعت بود. نرخ حذف سولفید توسط باکتری های غنی شده از 250 در اسیدیته 7 به 230 و 180 میلی گرم در لیتر در ساعت در اسیدیته های 8 و 9 کاهش یافت. این باکتری ها در غلظت سولفید 3000 میلی گرم در لیتر نیز عملکرد قابل قبولی داشتند. قابلیت باکتری تیوباسیلوس تیوپاروس در حذف سولفید در اسیدیته های 9 و 10 به ترتیب  2.5 و 4 برابر نسبت به اسیدیته 7 کاهش یافت. این باکتری تحمل غلظت های بالای سولفید را نداشت.  
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که باکتری های جداسازی شده از فاضلاب کارخانه سرامیک قابلیت بالاتری در حذف ترکیبات سولفیدی نسبت به باکتری تیوباسیلوس تیوپاروس دارند.
    کلیدواژگان: پساب، ترکیبات سولفیدی، زیست پالایی، تیوباسیلوس تیوپاروس، صنایع سرامیک سازی
  • مهران صیادی*، حسین تاجیک صفحات 380-391
    سابقه و هدف
    بر اساس گزارش سازمان فائو سالیانه 10 درصد از محصولات غذایی تولید شده در دنیا توسط سموم قارچی آلوده می شوند که در این آلودگی آفلاتوکسین ها سهم بیشتری نسبت به سایر سموم دارند. این پژوهش با هدف ارزیابی توانایی اتصال آفلاتوکسین به لاکتوباسیلوس رامنوسوس زیرگونهGG  در محیط شبیه سازی دستگاه گوارش انسان حاوی شیراستریلیزه به منظور کاهش سمیت آفلاتوکسینB1  انجام شد.  
    مواد و روش ها
    تعداد باکتری cfu/ml 1010×1 و غلظت آفلاتوکسین 5 میکروگرم بر میلی لیتر در نظر گرفته شد که در محیط شبیه سازی شده ترشحات مصنوعی دستگاه گوارش انسان تلقیح گردید. در این مطالعه 6 گروه تیمار در حضور و غیاب باکتری ، شیراستریلیزه، سوسپانسیون شیره دستگاه گوارش مورد بررسی قرار گرفت. غلظت آفلاتوکسین باقیمانده توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) و تخلیص با ستون ایمونوافینیتی تعیین گردید.  
    یافته ها
    کاهش آفلاتوکسین B1 در تمام تیمارها با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا با حد تشخیص 0.25 میکروگرم بر میلی لیتر و حد تعیین کمی 0.75 میکروگرم بر میلی لیتر اندازه گیری شد. مقادیر بازیافت مایکوتوکسین AFB1 بین 89 تا 94 درصد بود. منحنی درجه بندی آفلاتوکسین  B1 با ضریب همبستگی 0.995 در گستره غلظتی 1 تا 10 نانوگرم بر میلی لیتر خطی بود. بیشترین و کمترین میانگین درصد حذف آفلاتوکسین B1 به ترتیب مربوط به تیمار5 و 1  ( 0.018 ±58.8 و 0.017± 13.86) بود که تفاوت معنی داری در بین شش گروه وجود داشت.  
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که علاوه بر باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس زیر گونه GG، شیره معده و روده کوچک نیز در کاهش یا حذف آفلاتوکسین B1 موثر می باشند.
    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس رامنوسوس، آفلاتوکسین B1، دستگاه گوارش، سم زدایی، HPLC
  • نگین صفی خانی*، بهار مرید، حمیدرضا زمانی زاده، شهاب حاج منصور صفحات 392-403
    سابقه و هدف
    بیماری پژمردگی فوزاریومی بادنجان از عوامل مهم کاهش این محصول در سراسر دنیا می باشد. توانایی بقا‍ء این بیمارگر به مدت چند سال متوالی در درون خاک، حتی در شرایط نبودن میزبان، کنترل این بیمارگر را با مشکل مواجه کرده است. موثرترین و سازگارترین روش برای کنترل این بیماری، تولید و استفاده از ارقام مقاوم می باشد. این مطالعه به منظور شناسایی ارقام مقاوم بادنجان نسبت به بیماری پژمردگی فوزاریومی انجام شد.  
    مواد و روش ها
    ابتدا نمونه های برگی ارقام بومی و هیبرید منتخب بادمجان از 28 استان کشور جمع آوری شد. استخراج DNA با استفاده از روش CTAB از برگ های جوان این ارقام انجام گردید. از چهار نشانگر CAPS، RAPD،SRAP و SCAR به منظور تعیین ارقام مقاوم استفاده شد. سپس به منظور تایید نتایج، مقاومت و حساسیت این ژنوتیپ ها در شرایط گلخانه ای نیز بررسی شد.  
    یافته ها
    در این مطالعه از 20 ژنوتیپ مورد بررسی در 13 مورد نشانگرهای مولکولی CAPS ، RAPD و SRAP باندهای شاخص مقاومت را تولید کردند. اما نشانگر SCAR قادر به تفکیک ارقام مقاوم از حساس نبود. نتایج ارزیابی فنوتیپی مقاومت ارقام بومی و هیبریدهای بادنجان در گلخانه نیز تایید کننده نتایج حاصل از بررسی مولکولی بود.  
    نتیجه گیری
    در مجموع استفاده از ارقام مقاوم به دست آمده در این مطالعه با استفاده از نشانگرهای مولکولی، برای کاشت در مناطق دارای بیماری پژمردگی فوزاریومی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: پژمردگی فوزاریومی، بادنجان، نشانگرهای مولکولی، ژن مقاومت
  • جواد رزمی، حشمت الله رحیمیان*، محسن مردی، حمیدرضا زمانی زاده صفحات 404-419
    سابقه و هدف
    پوسیدگی نرم از مهمترین بیماری های باکتریایی سیب زمینی در ایران و جهان است. هدف از این مطالعه بررسی تنوع فنوتیپی و ژنوتیپی جدایه های موثر در ایجاد بیماری پوسیدگی نرم در مناطق مهم سیب زمینی کاری ایران بود.  
    مواد و روش ها
    غدد مشکوک به پوسیدگی نرم، در طی عملیات برداشت جمع آوری و مطالعه فنوتیپی جدایه ها بر اساس روش های متداول انجام شد. گوناگونی ژنتیکی نیز توسط روش انگشت نگاری ژنتیکی صورت گرفت. آنالیز کلاستر و بررسی ساختار جمعیت جدایه ها با نرم افزارهای SplitsTree 4.11.3  ،STRUCTURE 2.3.4   وArlequin 3.11  انجام شد.  
    یافته ها
    مطالعه انجام شده بیانگر تنوع قابل توجه در میان جدایه ها بود. به طوری که برخی از آنها ویژگی های فنوتیپی متفاوتی نسبت به جدایه های معرفی شده در مطالعات قبلی داشتند. جدایه ها در دو گروه فنوتیپی مرتبط با پکتوباکتریوم واسابیئی و پکتوباکتریوم کاروتووروم زیرگونه کاروتووروم قرار گرفتند. انگشت نگاری ژنومی نشان داد که جدایه ها از نظر ژنتیکی ناهمگن هستند و به سه جمعیت ژنتیکی قابل تقسیم بندی می باشند. پنجاه درصد جدایه های گروه فنوتیپی 1 و 77/3 درصد جدایه های گروه فنوتیپی 2 به ترتیب به جمعیت ژنتیکی 1 و 3 تعلق داشتند. همبستگی بین پروفایل انگشت نگاری ژنومی، مناطق جغرافیایی و ارقام سیب زمینی مشاهده نشد. اما فاصله ژنتیکی و کمینه و بیشینه جریان ژنی با فاصله جغرافیایی همبستگی نشان داد.  
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که تجارت غدد بذری یکی از دلایل توسعه بیماری پوسیدگی نرم سیب زمینی به مناطق جغرافیایی هم جوار محسوب می شود.
    کلیدواژگان: ساق سیاه، پکتوباکتریوم، پوسیدگی نرم سیب، انگشت نگاری ژنتیکی
|
  • Ali Afaghi, Garaaleki, Seyyedreza Moaddab *, Mojtaba Darboei, Khalil Ansarin, Shahram Hanifian Pages 320-331
    Background & Objectives
    Tuberculosis has become one of the most serious diseases due to theincreased prevalence of resistance. To control the disease, tuberculosis molecular epidemiological studies are important in determining the genetic diversity of strains circulating in communities. The aim of this study was to investigate the molecular epidemiology of drug-resistant tuberculosis among patients in Iran and Azerbaijan.  
    Materials &Methods
    The isolates from tuberculosis patients of the Azerbaijan Republic andTabriz were studied from March 2014 to March 2015. All isolates were identified as Mycobacterium tuberculosis complex by biochemical methods and drug susceptibility testing against isoniazid, rifampicin, streptomycin, and ethambutol was performed by proportional method. Following DNA extraction, each MIRU locus was amplified individually to determine their repeat numbers as compared to H37Rv standard strain. Finally, genotyping was performed according to the repeat numbers of subsets of 15 studied loci using the MIRU-VNTRplus reference website.  
    Results
    Totally of 119 obtained isolates, resistance to at least one drug of the first line of anti-TB drugs and multidrug resistance were observed as 27.73 and 6.72 percent, respectively. Cameron, UgandaӀ, UgandaӀӀ, LAM, TUR, Dehli/CAS, Bovis, Beijing, NEW-1 and H37Rv were among genotypic families which were determined.  
    Conclusion
    According to the results of this study, the rate and pattern of drug resistance andgenotypic families are different among the people of Tabriz and Azerbaijan, but the indicators were more diverse in Azerbaijan as compared to Tabriz.
    Keywords: MIRU-VNTR, Tuberculosis, Multidrug resistance, Genotyping, Genotypic family
  • Leila Asadpour *, Hamdollah Rahimi Dogaheh, Mahnaz Houshmsnd Rad Pages 332-339
    Background & Objectives
    Hepatitis C virus is the main cause of chronic hepatitis, resulting in a thousand deaths every year. NS5B protein is an RNA-dependent RNA polymerase that is encoded by the NS5B gene and involved in virus replication. One of the most effective drugs in the treatment of infections caused by this virus are NS5B protein inhibitors. The emergence of the strains resistant to these drugs is a major obstacle to the success of treatment. The aim of this study was to investigate possible mutations in the NS5B region of hepatitis C virus genotype 1a in Guilan province.   Materials &
    Methods
    HCV genomic RNA was extracted from the plasma samples of 225 anti-HCV positive patients and its molecular identification and genotyping was carried out by RT-PCR and product Sequencing. Then, the NS5B gene was amplified in 10 strains with genotype 1a and subsequently sequenced to determine mutations in this region.  
    Results
    Genotypes 3a (53.3%) and 1a (36.9%) were the most abundant genotypes identified in Guilan. According to sequencing results, out of 10 investigated genotype 1a strains, 5 strains showed 7 types of missense mutations in codons Q309, A327, S254, K304, N307, R250, and A334.  
    Conclusions
    Genotype 1a is one of the common genotypes of hepatitis C virus in Guilan. Identifying mutations or polymorphisms associated with resistance in hepatitis C virus can be useful in optimizing the treatment and determining the efficacy of drugs in treating hepatitis C virus.
    Keywords: Hepatitis C, Drug resistance, NS5B mutation
  • Fatemeh Nouri Rouzbahani, Fatemeh Ashrafi *, Soheila Moradi Bidhendi Pages 340-352
    Background & Objectives
    Bacterial cellulose synthesized by some microorganisms, including Acetobacter xylinum, has been widely used in various industries due to its specific properties. The purpose of this study was to optimize the cultivation condition for the production of microbial cellulose in a new culture medium.   Materials &
    Methods
    In this experimental study, new sources of carbon and nitrogen were added to the Hestrin-Schramm medium, containing A. xylinum, and incubated for 7 days under static conditions. Carbon sources included glucose, galactose, fructose, lactose, sucrose, maltose, ethanol, methanol, inositol, glycerol, xylose, and mannitol and nitrogen sources included ammonium sulfate, ammonium nitrate, sodium nitrate (1, 3, 6, 9  g/l HS medium), peptone and yeast extract (5, 10, 15, 20  g/l  HS medium). Sodium alginate and sodium acetate were used to investigate the viscosity effect and to adjust the medium pH. Scanning electron microscopy, X-ray diffraction, and FTIR spectroscopy technique were used in order to confirm the cellulose production. Sodium alginate and sodium acetate were used to investigate the viscosity effect and determine the pH adjustment. Scanning electron microscope, X-ray diffraction and FTIR spectroscopy technique were used in order to confirm the cellulose production.  
    Results
    Four carbon sources including glycerol (without a significant drop in pH), glucose, fructose, and inositol produced the highest amount of cellulose, respectively. Organic nitrogen sources, particularly peptone, had a great impact on cellulose production, unlike mineral nitrogen sources. The optimum amount of sodium alginate as the viscosity agent and sodium acetate as the buffer was 1.2 and 3 gram per liter of culture medium, respectively. X-ray diffraction showed the highest crystallinity index in medium containing glucose, fructose, inositol, and glycerol, respectively. The amount and intensity of infrared absorption in FTIR scanning of the products of culture media containing glucose and glycerol and comparing them with other similar cellulose graphs confirmed the cellulose production. Furthermore, Scanning Electron Microscopy studies clearly showed a nanofiber structure of microbial cellulose in media with better carbon sources.  
    Conclusion
    According to our findings, glycerol and peptone have the most impact on microbial cellulose production. It was also indicated that addition of 2.1 g/ L sodium alginate to the culture medium as the viscosity agent along with pH control during the process by adding 3 g/ L sodium acetate can have a significant effect on cellulose production.
    Keywords: Microbial cellulose, Acetobacter xylinum, Optimization of culture medium
  • Aliyeh Kamyabi, Hamid Moghimi * Pages 353-366
    Background & Objectives
    Poly-aromatic hydrocarbons are one of the most important toxic compounds of crude oil and environmental pollutants. The purpose of this study was to isolate halo-tolerant pyrene- degrading yeast.  
    Materials & Methods
    Isolation of yeasts from contaminated and saline soils of oil-rich southern regions was carried out, at first. Then, screening of yeast isolates was performed based on their ability to grow in the salty medium and biodegrade oil. After screening and molecular identification of the optimal strain, its ability to tolerate salt and grow in the presence of pyrene, as well as the ability to degrade pyrene and other low molecular weight hydrocarbons were studied.  
    Results
    In this study, EBL-C16 was selected as the superior isolate, with growth in salt concentrations of 0-15% and eliminating 75.51% of the crude oil. Molecular identification of this isolate showed 100% similarity to Basidioascus persicus. Growth analysis showed the ability of this yeast isolate to grow in salt concentrations of 0 to 20 %. Growth and removal studies in the presence of 500 mg/l of pyrene and 2.5% salt showed 78.57% pyrene removal after 21 days, with the growth rate of 1.4 g/l of dry weight, as well as CO2 production of 3.1 mg. B. persicus had the ability to break down phenanthrene and anthracene, as well.  
    Conclusion
    The results can be used to use halo-tolerant yeasts for bioremediation of oil-contaminated saline areas.
    Keywords: Pyrene, Biodegradation, Basidioascus persicus, Saline conditions
  • Mahtab Taherian, Fatemeh Ardestani *, Mehdi Parvini Pages 367-379
    Background & Objectives
    Sulfide compounds of ceramic industries wastewater cause water pollution as well as plants and aquatic destruction.  This study was aimed to evaluate sulfide compounds removal from ceramic industries wastewater by Thiobacillus thioparus and indigenous wastewater bacterial isolates.   Materials &
    Methods
    Indigenous bacterial strains were proliferated at pH of  7, the temperature of 25oC, agitation speed of 200 rpm and an aeration rate of 100 mL min-1 in a 2 L bioreactor for 15 consecutive cycles. Sulfide compounds removal function of T. thioparus and indigenous bacterial strains along with the effect of pH and initial sulfide concentrations were investigated.  
    Results
    The results showed a thiosulfate removal rate of 250 mg sulfide L-1 h-1, a thiosulfate conversion percentage of 100% and a thiosulfate oxidation time of 44 min following 8 consecutive cycles. The sulfide removal rate of T. thioparus and ceramic wastewater indigenous bacteria was obtained as 246.5 and 276.5 mg sulfide L-1 h-1, respectively. Sulfide removal rate by proliferated bacteria decreased from 250 at pH of 7 to 230 and 180 mg sulfide L-1 h-1 at pH of 8 and 9, respectively. Bacterial isolates had an acceptable function in sulfide concentration of 3000 mg L-1, as well. Sulfide removal ability of T. thioparus isolates was decreased by 2.5 and 4 folds, when pH changed from 7 to 8 and 9, respectively. This bacterial strain was not able to tolerate high sulfide concentrations.  
    Conclusion
    The results showed that bacteria isolated from ceramic industries wastewater have a higher capability of sulfide compounds removal as compared to T. thioparus isolates.
    Keywords: Wastewater, Sulfide compounds, Bioremediation, Thiobacillus thioparus, Ceramic industries
  • Mehran Sayadi *, Hossein Tajik Pages 380-391
    Background & Objectives
    According to the FAO annual report, 10 percent of the world's food products are contaminated with fungal toxins, among which aflatoxins have the most contribution as compared to others. This research was aimed to assess the ability of Lactobacillus rhamnosus strain GG in the reduction of aflatoxin B1 (AFB1) in a simulated human gastrointestinal tract containing sterilized milk.  
    Materials & Methods
    For this purpose, the bacterial count and aflatoxin concentration were adjusted to 1×1010 cfu/ml and 5 ppm, respectively, where artificial gastrointestinal tract discharges were inoculated in the simulated environment. In this study 6 treatment groups were assessed in the presence and absence of bacteria, sterilized milk, and gastrointestinal juice suspension. The concentration of residual aflatoxin was determined using high-performance liquid chromatography (HPLC) and purification by Immunoaffinity column.  
    Results
    The reduction of aflatoxin B1 at all treatments was determined using HPLC with a detection limit of 0.25 mg/ml and a quantification limit of 0.75 mg/ml. The mycotoxin recovery rate was between 89% and 94% for AFB1. The aflatoxin B1 calibration curve with a correlation coefficient of 0.95 was linear in the concentration range of 1 to 10 ng/ml. The highest and lowest average removal percentage of aflatoxin B1 was observed for 5 and 1 treatments (58.8 ± 0.018 and 13.86 ± 0.017) respectively, where a significant difference in removal percentage was observed among six treatment groups.  
    Conclusion
    The results indicated that beside L. rhamnosus strain GG, gastric and small intestine juices are suitable to eliminate or reduce aflatoxin B1, as well.
    Keywords: Afla o in B1_Digestive system_Detoxification_HPLC_Lactobacillus rhamnosus
  • Negin Safikhani *, Bahar Morid, Hamid Reza Zamanizadeh, Shahab Hajmansoor Pages 392-403
    Background & Objectives
    Eggplant fusarium wiltis an important factor of yield reduction throughout the world. The ability of this pathogen to survive for several consecutive years within the soil, even in the absence of the host, has made it difficult to control. Producing and using the resistant cultivar is the most effective and suitable method to control this disease. This study was aimed to identify fusarium wilt resistant eggplant cultivars.
      Materials & Methods
    First, leaf samples of domestic and hybrid eggplant cultivars were gathered from 28 provinces in Iran and then DNA extraction from young leaves of the cultivars was carried out using CTAB method. Four markers including CAPS, RAPD, SRAP, and SCAR were used to determine the resistant cultivars. In order to confirm the results, resistance and sensitivity of the genotypes were assessed in greenhouse conditions, as well.  
    Results
    Out of 20 genotypes of this study, 13  showed index resistance band using CAPS, RAPD, and SRAP of molecular markers. On the other hand, the SCAR marker could not separate the resistant cultivars from the sensitive ones. Phenotype assessment of native and hybrids resistant cultivars in greenhouse condition confirmed the results of the molecular analysis.  
    Conclusion
    In general, the use of resistant cultivars obtained in this study using molecular markers is recommended for planting in areas with fusarium wilt disease.
    Keywords: Fusarium wilt, Eggplant, Molecular markers, Resistance gene
  • Javad Razmi, Heshmat Rahimian *, Mohsen Mardi, Hamid Reza Zamanizadeh Pages 404-419
    Background & Objectives
    Soft rot is one of the most important bacterial diseases of potato in Iran and the world. The aim of this study was to investigate the phenotypic and genotypic diversity of these agents in the main potato- growing regions in Iran.
      Materials & Methods
    Samples were collected from tubers that were suspected of soft rot disease during harvest. Phenotypic characteristics were assessed by conventional methods. Genetic diversity was determined using genomic fingerprinting techniques. Cluster analysis and population structure analysis were performed by the SplitsTree 4.11.3, Arlequin 3.11 and the STRUCTURE 2.3.4 software.  
    Results
    The study showed a high level of diversity among isolates so that some of them showed phenotypic characteristics that differed from the isolates described in previous studies. Studied isolates were placed into two major groups of Pectobacterium wasabiae and Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum. Genomic fingerprinting profiles revealed that the isolates are genetically heterogeneous and classified into three genetic populations. 50.0% of the phenotypic group 1 isolate and 77.3% of the phenotypic group 2 isolates belonged to genetic population 1 and 3, respectively. No correlation was observed between genomic fingerprints, geographic areas, and potato cultivars,  but the genetic distances and the maximum and minimum gene flow were correlated with geographic distance.  
    Conclusion
    According to the results of this study, seed trade may introduce soft rot disease to new territories in the neighboring provinces.
    Keywords: Blackleg, Pectobacterium, Potato soft rot, Fingerprinting profiles