فهرست مطالب

نشریه فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی
سال هفتم شماره 2 (پاییز و زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا اسد، علی آهور*، مهناز نجفی، ناهید اسماعیلی صفحات 1063-1070
    هدف
    پپتیدYY، پپتید روده ای است که در تنظیم دریافت غذا نقش اساسی دارد. با این حال تغییرات پپتیدYY پس از سازگاری با تمرینات مقاومتی تا کنون مورد بررسی قرار نگرفته است. هدف از این پژوهش بررسی اثر هشت هفته تمرین مقاومتی بر سطوح پلاسمایی پپتیدYY ناشتایی در زنان چاق غیر فعال بود. روش شناسی: در این راستا 24 نفر زن چاق با میانگین سن (24/2 ±08/33 سال) که سابقه بیماری خاصی نداشتند، به طور تصادفی در دو گروه تجربی (13n=) و کنترل (11n=) قرار گرفتند. اطلاعات اولیه دو گروه مثل قد، وزن، درصد چربی و شاخص توده بدن با وسایل مخصوص اندازه گیری شد. سپس گروه تجربی با برنامه تمرینی به صورت دایره ای با وزنه و با بکارگیری عضلات اصلی و با رعایت اصل اضافه بار به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه تمرین نمود. دو مرحله خون گیری در حالت 12 ساعت ناشتایی، قبل از شروع تمرین و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین از تمامی افراد انجام گرفت (2سی سی از ساعد دست چپ).
    نتایج
    نتایج بدست آمده از این پژوهش بیانگر این موضوع بود که تمرین مقاومتی باعث تغییر معنی دار سطوح هورمون پپتید YYگروه تجربی نسبت به گروه کنترل و باعث کاهش سطح ناشتایی این هورمون گردیده است (001/0(p=.
    نتیجه گیری
    این نتایج احتمالا خود بیانگر افزایش اشتها و تمایل بیشتر به دریافت غذا به علت جبران انرژی از دست رفته طی تمرینات می باشد .
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، PYY3-36، تنظیم غذا، زنان چاق غیر فعال
  • مهدی چنگیزی*، محسن ابراهیمی، سیدمحسن آوندی صفحات 1071-1078
    هدف
    استفاده از مکمل های ضد اکسایشی، از فشار اکسایشی ناشی از تمرین های شدید می کاهد. از این رو، هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر مصرف حاد مکمل کوآنزیم Q10 بر غلظت آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) و کوفتگی عضلانی تاخیری (DOMS) متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی در دانشجویان پسر ورزشکار انجام شد. روش شناسی: به این منظور 18 نفر دانشجوی ورزشکار با سابقه حداقل 6 ماه فعالیت ورزشی منظم (سن: 2/1±1/21 سال، وزن: 1/8±5/72 کیلوگرم، قد: 3/7±4/177 سانتیمتر و شاخص توده بدن: 1/2±2/23 کیلوگرم بر مترمربع) و با آرایش تصادفی به دو گروه مکمل کوآنزیم Q10 و دارونما تقسیم گردیدند. در این مطالعه آزمودنی ها 120 دقیقه قبل از انجام فعالیت، مکمل کوآنزیم Q10 (200 میلی گرم به ازای هر آزمودنی) یا دارونما (آرد) به روش دو سوکور مصرف کردند و در یک جلسه فعالیت مقاومتی دایره ای شامل پنج ایستگاه شرکت نموده که در سه دوره با 75 درصد یک تکرار بیشینه انجام شد. غلظت AST در چهار مرحله قبل از مصرف مکمل یا دارونما، بلافاصله، 24 و 48 ساعت پس از فعالیت اندازه گیری شد. DOMS علاوه برا ین زمان ها در فاصله 72 ساعت پس از فعالیت ارزیابی شد. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه با اندازه گیری های مکرر، آزمون های تعقیبی بونفرنی و آزمون t مستقل استفاده شد.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان داد تغییرات سطوح آنزیمی AST بین گروه مکمل و دارونما تفاوت معنی داری نداشت (072/0=p). اما تغییرات DOMS بین دو گروه معنی دار بود (032/0=p).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های حاضر به نظر می رسد که مصرف حاد مکمل Q10 ممکن است باعث افت DOMS (شاخص خستگی) و غلظت AST (شاخص آسیب سلولی) در دانشجویان پسر ورزشکار پس از انجام فعالیت مقاومتی شود.
    کلیدواژگان: مکمل کوآنزیم Q10، آسپارتات آمینو ترانسفراز، کوفتگی عضلانی تاخیری، فعالیت مقاومتی
  • گلنوش صدق روحی*، عباس علی گایینی، محمدرضا کردی، مهدی هدایتی، مریم زرکش، رعنا فیاض میلانی صفحات 1079-1090
    هدف
    شناوری در آب سرد برای سرعت بخشیدن به بازیافت پس از تمرینات شدید و آسیب زا مورد توجه ورزشکاران قرارگرفته است. با توجه به اهمیت سلول های ماهواره ای و نقش پاسخ های التهابی در روند ترمیم، هدف از این پژوهش بررسی تاثیر شناوری در آب سرد پس از فعالیت ورزشی اسنتریک بر بیان ژن MyoD به عنوان شاخص فعال سازی سلول های ماهواره ای ،CK به عنوان شاخص غیر مستقیم آسیب و IL-6 و IL-10 بعنوان شاخص های التهابی در موش های نر بود. روش شناسی: 30 سر موش جوان سالم ونژاد ویستار (دامنه وزنی 10±300 گرم) به طور تصادفی درپنج گروه شش تایی به عنوان نمونه انتخاب شدند. طرح تحقیق تجربی بود و آزمودنی ها پروتکل فعالیت ورزشی اسنتریک به مدت 90 دقیقه را اجرا کردند. دو گروه دروهله های زمانی 3 و 48 ساعت بازیافت از فعالیت به همراه 10 دقیقه شناوری در آب سرد و دو گروه با همان دوره های زمانی بازیافت بدون شناوری در آب سرد و یک گروه به عنوان کنترل بررسی شدند. تغییرات بیان ژن MyoD در عضله اسکلتی FHL و سطوح سرمی CK، IL-6 و IL-10در چهار گروه مقایسه شد. داده های بیان ژن با نرم افزار Rest و داده های سرمی با استفاده از آزمون t مستقل تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد mRNA MyoD در گروه سه ساعت پس از فعالیت ورزشی اسنتریک همراه با شناوری در آب سرد افزایش یافت و سطوح IL-6 و IL-10 در این گروه نسبت به گروه سه ساعت بعداز فعالیت اسنتریک بدون شناوری در آب سرد کاهش معنی دار داشتند ولی تغییرات CK معنی دار نبود.تغییر معنی داری در mRNA MyoD و Ck, IL-6, IL-10 سرمی در 48 ساعت پس از فعالیت اسنتریک همراه با شناوری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این تحقیق احتمالا استفاده از آب سرد در زمان بازیافت موجب فعال سازی سلول های ماهواره ای و کاهش پاسخ های التهابی درفاز اولیه آسیب پس از فعالیت ورزشی اسنتریک می شود.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی آسیب زا، فعالیت سلول های ماهواره ای، شناوری در آب سرد، التهاب
  • حنا غفاری، علی کاظمی، نادر علی جان پور صفحات 1091-1100
    هدف
    هدف از اجرای آزمون های برآورد کننده ی حداکثر اکسیژن مصرفی VO2max، اندازه گیری آمادگی هوازی است. آزمون حداکثر اکسیژن مصرفی راهی برای شناخت عملکرد دستگاه قلبی- تنفسی فراهم می کند. بر همین اساس پژوهشگر در نظر دارد دقت استفاده از معادلات رگرسیونی جهت برآورد VO2max و ارزیابی آمادگی قلبی- تنفسی براساس داده های غیرورزشی در زنان بزرگسال را مورد بررسی قرار دهد. روش شناسی: به منظور دستیابی به اهداف پژوهشی تعداد30 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه خوارزمی تهران با میانگین سن، وزن و قد 41/2±96/24 سال، 08/7±07/57 کیلوگرم و 15/5 ±55/162 سانتیمتر به عنوان آزمودنی های تحقیق انتخاب شدند .ابتدا آزمودنی ها، فرم رضایت نامه و پرسشنامه ی داشتن آمادگی جهت انجام فعالیت بدنی rPar-Q را تکمیل نمودند. قبل از اجرای پروتکل ورزشی مرحله ای بیشینه، داده های غیرورزشی که شامل ثبت سن، برآورد شاخص توده ی بدن، تکمیل پرسشنامه ی N-EX که شامل دو بخش درک توانایی های عملکردی PFA و میزان فعالیت بدنی PA-Rبود، جمع آوری شد. سپس تمام شرکت کننده ها (30 نفر) با دامنه ی سنی 30-18 سال آزمون ورزشی مرحله ای بیشینه ی بروس بر روی نوارگردان را همراه با استفاده از گاز آنالایزر انجام دادند. جهت تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از آزمون های آماری رگرسیون خطی چندگانه، تحلیل واریانس برای اندازه گیری های تکراری، آزمون تعقیبیLSD ، همبستگی پیرسون و روش آماری PRESS استفاده شده است.
    نتایج
    نتایج تحقیق نشان داد که هر سه معادله ی رگرسیونی جکسون، جورج و برادشاو از دقت و پایایی لازم جهت برآورد VO2maxو ارزیابی آمادگی قلبی- تنفسی در گروه مورد پژوهش برخوردار بوده به خصوص وقتی که با معادله ی تردمیل بروس مقایسه شوند. همچنین هر سه معادله ی رگرسیونی به دست آمده از تحقیق حاظر، نسبت به معادلات رگرسیونی جکسون، جورج و برادشاو از دقت و پایایی لازم بیشتری جهت برآورد VO2max و ارزیابی آمادگی قلبی- تنفسی در گروه مورد پژوهش برخوردار بوده به خصوص وقتی که با معادله ی تردمیل بروس مقایسه شوند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج به دست آمده می توان چنین نتیجه گیری کرد که معادلات رگرسیونی جدید به دست آمده از تحقیق حاظر نسبت به معادلات مدل جکسون، مدل جورج و مدل برادشاو از دقت و پایایی بیشتری برای ارزیابی VO2max و آمادگی قلبی- تنفسی برخوردار است و می توان آنهارا به عنوان جایگزین مناسبی برای مدل های ذکر شده معرفی کرد.
    کلیدواژگان: معادلات رگرسیونی غیرورزشی، حداکثر اکسیژن مصرفی، داده های غیرورزشی، آمادگی قلبی- تنفسی، آزمون ورزشی مرحله ای بیشینه، زنان بزرگسال
  • بهمن تاروردی زاده، مقصود پیری، حمید آقا علی نژاد، مهرزاد عبادی قهرمانی* صفحات 1101-1112
    هدف
    هدف از تحقیق حاضر، تعیین تاثیر تمرینات تداومی و تناوبی استقامت عضلانی بر برخی متغیرهای ساختاری و عملکرد قلبی تنفسی و رکورد دوندگان تمرین کرده بود. روش شناسی : 27 مرد جوان بصورت داوطلبانه در تحقیق حاضر شرکت نمودند.آزمودنی پس از جلسه آشنائی، بر اساس رکورد یک مایل و بطور تصادفی در دو گروه تناوبی و تداومی و یک گروه کنترل (سن،40/3±89/19سال؛ قد، 23/5±04/186سانتی متر؛ وزن، 55/8±97/77 کیلوگرم (قرار گرفتند. جهت سنجش متغیرهای ساختاری و عملکردی قلب، از دستگاه اکوکاردیوگرافی دو بعدی و داپلر استفاده شد. کلیه آزمودنی ها به مدت 8 هفته و سه جلسه در هفته در تمرینات حضور یافتند. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها، ازآزمونهای آنالیز واریانس یکطرفه آنوا وآزمون تعقیبی بانفرونی استفاده شد.
    نتایج
    اجرای هشت هفته تمرینات تداومی و تناوبی استقامت عضلانی، بر متغیرهای تحقیق تاثیر معناداری داشت (05/0>p). نتایج نشان داد که بیشترین تاثیر بر متغیرهای حداکثر اکسیژن مصرفی، حداکثر سرعت هوازی، سرعت درآستانه بی هوازی و درصد کسر تخلیه ای و رکورد دوندگان، مربوط به گروه تناوبی و در خصوص حجم ضربه ای مربوط به گروه تداومی بود. در رابطه با سپتوم بین بطنی و حداکثر زمان رسیدن به واماندگی ،بین گروه های تحقیق اختلاف معنی داری وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که جهت تقویت برخی متغیرهایی که قبلا از تمرینات تداومی استفاده می شد می توان از تمرینات تناوبی نیز بهره گیری نمود.
    کلیدواژگان: تداومی، تناوبی، ساختار و عملکرد قلبی تنفسی، رکورد دوندگان
  • محسن اکبر پور*، حمید امینی، جواد آقازاده، احترام عیسی نژاد صفحات 1113-1118
    هدف
    مطالعات نشان داده است که تمرینات ورزشی شدید با افزایش سطح رادیکال های آزاد و ایجاد شرایط استرس اکسیداتیو همراه است، لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر فعالیت تمرینی شدید بر تغییرات بیان ژنی آنزیم کاتالاز لنفوسیتی در بازیکنان فوتبال بود. روش شناسی: در این پژوهش 9 نفر فوتبالیست جوان آماتور (16-18سال) از میان بازیکنانی که داوطلب شرکت در این تحقیق بودند به صورت تصادفی ساده انتخاب شد. در سه مرحله قبل از انجام آزمون ورزشی شدید GXT (Graduate Exercise Test )، بلافاصله بعد از آزمون ورزشی و 3 ساعت بعد از آن در هر بار به مقدار4میلی لیتر خون از آزمودنی های جهت سنجش سطوح mRNA کاتالاز جمع آوری شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد سطوح mRNAکاتالاز لنفوسیتی فوتبالیست های جوان بلافاصله پس از فعالیت( 17/0 = p) و 3 ساعت پس از فعالیت ورزشی ( 08/0 = p) به طور غیر معنی داری افزایش یافت.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج تحقیق مشخص شد که فعالیت ورزشی شدید باعث افزایش غیر معنی دار سطح mRNAکاتالاز لنفوسیتی بازیکنان جوان فوتبال می شود که این امر احتمالا به دلیل سازگاری در فرایند پس از رونویسی mRNAکاتالاز لنفوسیتی در بازیکنان فوتبال می باشد.
    کلیدواژگان: بیان ژن، کاتالاز، فعالیت شدید، فوتبالیست های جوان
  • ویان وثوقی بانه*، فتاح مرادی، حمید آقا علی نژاد، مقصود پیری صفحات 1119-1138
    هدف
    تاثیر تمرین موازی بر وضعیت التهابی و آمادگی جسمانی دختران نوجوان غیرفعال کمتر تحت مطالعه قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرین موازی به مدت چهار و هشت هفته بر شاخص های التهابی، قدرت عضلانی و عملکرد قلبی-تنفسی در دختران نوجوان غیرفعال بود. روش شناسی: در یک مطالعه نیمه تجربی بیست و سه نفر از دختران نوجوان غیرفعال بطور تصادفی به دو گروه تمرین (11=n، 28/0±07/17 سال، 7/8±45/53 کیلوگرم، 9/3±98/20 کیلوگرم بر مترمربع) و کنترل (12=n، 25/0±16/17 سال، 1/9±50/56 کیلوگرم، 1/3±44/21 کیلوگرم بر مترمربع)تقسیم شدند. ویژگی های عمومی آزمودنی ها و سطوح سرمی شاخص های التهابی پروتئین واکنشگر C (CRP) و عامل نکروز تومور-آلفا (TNF-α) قبل، پس از هفته چهارم و پس از هفته هشتم دوره تمرین اندازه گیری شد. پروتکل تمرین موازی شامل هشت هفته حرکات هوازی موزون و تمرین با وزنه (3 جلسه تمرین در هفته، حرکات هوازی با شدت 60 تا 75 درصد حداکثر ضربان قلب و به مدت 15 تا 30 دقیقه و تمرینات با وزنه با شدت 60 تا 70 درصد یک تکرار بیشینه و به مدت 25 تا 55 دقیقه در هر جلسه) بود.
    نتایج
    تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون تحلیل واریانس دو عاملی با اندازه گیری های مکرر صورت گرفت. سطح معنی داری 05/0>P در نظر گرفته شد. وزن، نمایه توده بدن، درصد چربی بدن و غلظت های سرمی CRP و TNF-α آزمودنی ها پس از دوره تمرین تغییری نکرد. قدرت عضلانی و عملکرد قلبی-تنفسی در پایان هفته چهارم و به میزان بیشتری در پایان هفته هشتم دوره تمرین افزایش یافت(05/0>P).
    نتیجه گیری
    اجرای تمرین موازی تاثیری بر اندازه های آنتروپومتریکی و شاخص های التهابی دختران نوجوان غیرفعال ندارد، اما آمادگی جسمانی وابسته به سلامت را بهبود بخشید و بهبودی حاصله متعاقب هشت هفته تمرین بیشتر از چهار هفته تمرین بود.
    کلیدواژگان: تمرین موازی، CRP، TNF-α، دختران، نوجوان
  • طیبه نظری گیلان نژاد، روح الله حق شناس، تهمینه سعیدی ضیابری، محسن ابراهیمی* صفحات 1139-1146
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر 12 هفته تمرینات منتخب یوگا بر گلوکز ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و نیم رخ لیپیدی در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 بود. روش شناسی: سی زن مبتلا به دیابت نوع 2 با میانگین سن (3/3±8/46 سال)، BMI (0/5±6/29 کیلوگرم بر متر مربع) و با 6/2±4/6 سال سابقه بیماری بر اساس معیارهای مشخص در پژوهش انتخاب شدند و در گروه های تمرین یوگا (15 نفر) و کنترل (12 نفر) قرار گرفتند. برنامه تمرین گروه تجربی مدت 12 هفته هر هفته سه جلسه و هر جلسه 90 دقیقه به طول انجامید. سطوح گلوکز ناشتا (FBS)، هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c)، تری گلیسرید (TG)، لیپوپروتئین با چگالی زیاد (HDL-C)، لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL-C)، لیپوپروتئین با چگالی بسیار کم (VLDL) و کلسترول تام آزمودنی ها 48 ساعت قبل از شروع تمرین و 48 ساعت بعد از اتمام دوره تمرین اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که 12 هفته تمرین یوگا موجب کاهش معنی داری در غلظت گلوکز ناشتا (000/0p=)، هموگلوبین گلیکوزیله (034/0p=)، LDL (009/0p=)، VLDL (027/0p=) و افزایش معنی داری در غلظت HDL (003/0p=) در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 شد.
    نتیجه گیری
    12 هفته تمرین یوگا موجب بهبود در سطوح گلوکز، هموگلوبین گلیکوزیله و HDL، LDL و VLDL خون می شود و احتمالا برای تاثیر بیشتر بر تری گلیسرید و کلسترول تام باید مدت دوره ی تمرین در این بیماران بیشتر شود.
    کلیدواژگان: یوگا، دیابت نوع 2، نیم رخ لیپیدی، گلوکز ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله
|
  • Ali Ahvar Pages 1063-1070

    PYY is an intestinal peptid that has a basic role in control of receiving food. However, changes of PYY after adaptaion to resistance training has not been examined. The purpose of this research is examining of the effect of eight weeks resistance training on PYY levels of the plasma in nonathletic fat women in the fast conditions. For this purpose, 24 fat women with average age (33/08±2/24 year) that had not antecedent in a specific sickness accidentally divided into experimental group (n=13) and control group (n=11). The amount of weight, eight, percent of fat and body mass index (BMI) as primary data were measured by specific instruments. Then, experimental group did circle training with weight and by using main muscles and regarding excess load principle for eight weeks and 3 sessions of a week. Two procedures of blooding was done, one was done in the morning while all subjects had not eaten anything for 12 hours and the other one was done 48 hours after the last session of training (2cc from left forearm). The results show that resistance training significantly changesPYY levels of experimental group (p=0/001) in compare to control group and decreased level of this hormone in the fast conditions. This shows increased appetite and desire to eat to compensate the amount of energy that is used during the training.
    Keywords: : resistance training, PYY3-36, receiving food, nonathletic fat women
  • Mehdi Changizi Pages 1071-1078

    Consumption of anti-oxidant supplement decrease oxidative stress due to intensive exercise. The aim of this study was to investigate the effect of acute supplementary consumption of coenzyme Q10 on serum aspartate aminotransferase (AST) and Delayed Onset Muscle Soreness (DOMS) after a session of resistance exercise in male college athletes. eighteen male college athletes (age: 21.1±1.2 yr, weight: 72.5 ± 8.1 kg, height: 177.4 ± 7.3 cm, body mass index: 23.2 ± 2.1 kg/m2) with at least 6 months of regular exercise training, divided into Q10 supplement and placebo groups randomly. 120 minutes before exercise, subjects received either of the following regimens: Coenzyme Q10 (200 mg per subject) or placebo (Flour). All subjects underwent a circuit resistance exercise include 5 stations that performed in 3 sets with 75% of 1RM. AST concentration was measured before supplementation and immediately, 24, 48 hours after the exercise. DOMS, in addition of these times, were assessed within 72 hours after exercise. Data were analyzed by ANOVA with repeated measure, Bonferroni and independent t test at P≤0.05. The results shown that change in AST was not significantly different between two groups (Р=0.072). But changes in DOMS between the two groups was significant (Р=0.032). Based on the results, it seems that acute Q10 supplements can reduce DOMS (fatigue index) and serum AST (index of cellular damage) in male college athletes after resistance exercise.
    Keywords: coenzyme Q10 supplement, AST, DOMS, resistance exercise
  • Golnosh Sedghrohi Pages 1079-1090
     
    Purpose
    cold water immersion is considered to accelerate the recovery from damaging exercise for athletes. Given the importance of satellite cells and the role of inflammatory responses in regeneration process, the purpose of this study was to investigate the effect of cold water immersion on MyoD gene expression as an activation marker of satellite cells, CK as an indirect marker of damage and IL-6, IL-10 as inflammatory markers after eccentric exercise in male rats.
    Methods
    30 young and healthy male Wistar rats (Weight range= 300±10) were assigned randomly in 5 groups each consisting of 6 subjects. It was an experimental research and subjects participated in eccentric exercise protocol (90min). Then they were compared in tow groups with and without cold water immersion (10min), in 3 and 48 hours after exercise in changes of MyoD gene expression in FHL skeletal muscle and the level of serum CK,IL-6 and IL-10. We used Rest software for analyzing MyoD gene expression and independent T test
    for analyzing serum data's.
    Results
    Results showed that mRNA MyoD has been increased three hours after eccentric exercise in cold water immersion group and the level of IL-6, IL-10 decreased significantly in that group
    in compare with the group of three hours after eccentric exercise without cold water immersion. There is no significant change in CK. There was no significant changes in mRNA MyoD and serum CK,IL-6,IL-10 in 48 hour after eccentric exercise and cold water immersion.
    Conclusion
    Based on findings of the present study, cold water during recovery may cause the activation of satellite cells and decrease the inflammatory responses after eccentric exercise in early phase of damage.
    Keywords: damaging exercise, satellite cells, cold water immersion, inflammation
  • Hana Ghafari, Ali kazemi, Nader Alijanpour Pages 1091-1100
     
    aim
    The purpose of this study was to develop and investigate the accuracy of regression equation to predict VO2max and estimate cardiorespiratory fitness (CRF) based on non-exercise (N-EX) data in adult women. Research
    Methodology
    In order to achieve the purpose of research, 30 female students studying at Kharazmi University, Tehran; Iran, with the average age 24.96±2.41 yr., weight 57.07±7.08 kg, and height 162.55±5.15 cm were selected as the research sample. At first, the subjects filled in the consent for participation in research form and revised physical activity readiness questionnaire (rPar-Q). The N-EX data were collected just before the maximal graded exercise test (GXT)included the participant’s age, body mass index (BMI), perceived functional ability (PFA) to walk, jog, or run given distances, and current physical activity (PA-R) level. Then, all participants (N = 30), aged 18-30 years old, successfully completed a Bruce maximal GXT on treadmill using gas analyzer to assess VO2max.The data were analyzed by multiple linear regression, ANOVA R.M, Pearson correlation, cross validation using predicted residual sum of squares (PRESS), and LSD post hoc test statistical methods.
    Results
    The data analysis revealed a high correlation, minimal shrinkage and difference; thus, Jackson, George and Bradshaw regression models yield relatively accurate results and are a convenient
    way to predict VO2maxand estimate CRF in adult women (18-30 yr.).In order to predict VO2max and estimate CRF in adult women, the three new regression equations (Ghafari-Jackson, Ghafari-George, and Ghafari-Bradshaw models) should yield acceptable accuracy when applied to an independent sample of adult women (aged 18-30 yr.) with a similar cardiorespiratory fitness level. It should be mentioned that non-exercise regression equations are not as accurate as gas analyzer criterion test and cannot be used instead of this criterion test. But they would predict VO2max and estimate CRF in adult women accurately if they were used correctly and can be used instead of Bruce treadmill equation criterion test.
    Conclusions
    The new established regression equations or the old developed ones are safe and quite accurate, easy, fast, and inexpensive for large groups, elders, and persons with cardio-vascular diseases.
    Keywords: Non-exercise regression models, VO2max, non-exercise data, cardiorespiratory fitness, maximalgraded exercise test, adult women
  • Mehrzad Ebadi* Pages 1101-1112
     
    purpose
    This study was designed to investigate the effect of continuous and interval muscular endurance training on some structural and functional cardio respiratory variables and trained runners’ records.
    Methodology
    27 young men voluntarily participated in this study. After the introduction session, based on the one-mile record, the subjects were randomly assigned to three groups, namely, interval group, continuous group, and control group, with a mean (±SD) (19.89 ± 3.40 yr , 186.04 ± 5.23 cm , 77.97 ± 8.55 kg). In order to measure the structural and functional cardiac variables, two-dimensional and Doppler echocardiograms were used. All The Participants performed the exercises in three sessions per week for 8 weeks. For statistical analysis, a one-way ANOVA and the Bonferroni post hoc test were utilized.
    Results
    The eight- week continuous and interval muscular endurance training had a significant effect on the variables under study (p< 0.05). The results indicated that it had the greatest effect on
    maximal oxygen consumption, maximum aerobic speed, anaerobic threshold velocity, and left ventricular ejection fraction, and runners’ records in the interval group, and on the stroke volume in the continuous group. With regard to the intra ventricular septum and maximum exhaustion, there was no statistically significant difference among
    groups.
    Conclusion
    The results indicated that for the purpose of enhancing some variables, which have been strengthened via continuous training, interval training can also be as beneficial.
    Keywords: continuous, interval, cardio respiratory structure, function, runners’ records
  • Mohsen Akbarpour Pages 1113-1118
     
    Purpose
    Studies have shown that intense exercise training associated conditions with increases levels of free radicals and oxidative stress thus the aim of this study was to investigate effect of intense exercises on Catalase Enzyme Gene Expression in soccer players.
    Method
    Nine male soccer players amateur (16-18age) for Among the players who participated in the study volunteers were randomly selected and participated in this study. blood samples were taken in three stages, before GXT exercise test (graduate exercise test), immediately and 3 hours after exercise to determine mRNA of catalase.
    Results
    Findings showed no significant increase in the mRNA catalase of lymphocyte in young soccer players immediate (p=0.17) and 3 hour after incremental exercise (p=0.08).
    Conclusion
    According to the results of this study, it was determined that intense exercise training causes no significant increase in the mRNA catalase of lymphocyte in young soccer. This may be due to the adaptation process of catalase mRNA transcription lymphocytes in football players.
    Keywords: gene expression catalase intense exercise young soccer’s
  • Vian Vosoughi Pages 1119-1138

    Effect of concurrent training on inflammatory status and physical fitness of inactive adolescent girls has less been studied. The purpose of this study was to survey effect of four- and eight-week concurrent training on inflammatory markers, muscular strength, and cardio respiratory function in inactive adolescent girls. In a semi-experimental study, twenty three inactive adolescent girls were randomly placed at two groups: training (n=11, 17.07±0.28 yr, 53.45±8.7 kg, 20.98±3.9 kg/m2) and control (n=12, 17.16±0.25 yr, 56.50±9.1 kg, 21.44±3.1 kg/m2). General characteristics of subjects and serum levels of inflammatory markers C-reactive protein (CRP) and tumor necrosis factor-alpha (TNF-α) were assessed before and after fourth and eighth weeks of training period. Concurrent training protocol was included eight weeks rhythmic aerobics and weight training (3 sessions per week, aerobics with intensity 60-75% of maximum heart rate and duration of 15-30 min and weight training with intensity of60-70% of one repetition maximum and duration of 25-55 min per each session). Data were analyzed by two-factor ANOVA with repeated measures test.Statistical significance was accepted at P<0.05. Body weight, body mass index, body fat percent, and serum concentrations of CRP and TNF-α didn’t change after training period. Muscular strength and cardio respiratory function were increased at end of fourth week, and more, eighth week of training period (P<0.05). Performing concurrent training has no effect on anthropometrics and inflammatory markers of inactive adolescent girls, while improved the health-related physical fitness and this improvement was more following eight- than fourweek training.
    Keywords: Concurrent training, CRP, TNF-α, Girls, Adolescent
  • Mohsen Ebrahimi Pages 1139-1146
     
    Background
    The aim of the present study is the effect of 12 weeks of yoga selected exercises on fasting glucose, glycosylated hemoglobin and lipid profile in premenopausal women with diabetes type 2.
    Methodology
    Thirty females with diabetes type 2 and a mean age of (46/8±3/3 years), weight (69/7±17/1 kg), height (155/0±5/0 cm), BMI (29/6±5/0 kg per square meter) and with 6/4±2/6 years of illness were selected based on specific criteria in research and were divided in two groups of yoga practice (n=15) and control group (n=12). Experimental group’ exercise program lasted for 12 weeks, three sessions per week and each session 90 minutes. Fasting glucose levels (FBS), Glycosylated hemoglobin (HbA1c), triglyceride (TG), lipoprotein with high density (HDL-C), lipoprotein with low-density (LDL-C), lipoprotein with very low density (VLDL) and total cholesterol of the participants were measured 48 hours before the exercise and 48 hours after the exercise protocol.
    Results
    This results of the study showed that yoga practice for 12 weeks significantly decreased fasting glucose concentration (p=0/000), Glycosylated hemoglobin (p=0.034), LDL (p=0/009), VLDL (p=0/027) and significantly increased in the concentration of HDL (p=0/003) in females with diabetes type 2.
    Conclusion
    12-weeks yoga exercise improves glucose levels, Glycosylated hemoglobin and HDL, LDL and VLDL of the blood and probably the period of practice in these patients should be increased for a greater impact on triglycerides and total cholesterol.
    Keywords: yoga, diabetes type 2, lipid profile, fasting glucose, Glycosylated hemoglobin