فهرست مطالب

نشریه فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی
سال هشتم شماره 1 (بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید دباغ نیکو خصلت، وحید ساری صراف، مسعود عبدالله پور* صفحات 1139-1148
    مقدمه
    خواب یک جنبه مهم زندگی است که بر بیشتر عملکرد های روزانه زندگی تاثیر می گذارد.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 12 ساعت بی خوابی (30 ساعت بیداری) بر عوامل آمادگی جسمانی وابسته به تندرستی شامل: قدرت عضلانی، استقامت عضلانی، استقامت قلبی تنفسی، انعطاف پذیری و ترکیب بدن مردان فعال دانشگاهی بود. روش شناسی: 32 مرد فعال دانشگاهی با دامنه سنی 20 تا 26 سال، قد 64/1 تا 90/1 متر، وزن 58 تا 85 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 9/18 تا 4/27 کیلوگرم بر متر مربع) به طور تصادفی به دو گروه بی خواب (16 نفر) و کنترل (16 نفر) تقسیم شدند. پس از انجام آزمون های آمادگی جسمانی از هر دو گروه در روز اول، آزمودنی ها سه روز استراحت کردند و از ساعت 6:00 صبح روز چهارم تا ساعت 12:00روز بعد گروه آزمایش دوره ی بی خوابی را سپری کرد. سپس در روز پنجم تمامی آزمون های آمادگی جسمانی دوباره از دو گروه به عمل آمد. میانگین و دامنه اختلافات با استفاده از آزمون t مستقل و نرم افزار SPSS17 بررسی شد.
    یافته ها
    12 ساعت بی خوابی تاثیر معنی داری در کاهش استقامت عضلانی (003/0P<) آزمودنی ها داشت، در حالی که تاثیر معنی داری در قدرت عضلانی، استقامت قلبی تنفسی، انعطاف پذیری و درصد چربی آزمودنی ها نداشت (05/0P>).
    بحث و نتیجه گیری
    12 ساعت بی خوابی باعث کاهش اجرای بدنی آنچنانی نمی گردد. بنابراین، ورزشکاران و غیر ورزشکاران بایستی خواب کافی شبانه جهت جلوگیری از افت اجرا در فعالیت هایی که نیازمند استقامت عضلانی هستند را داشته باشند.
    کلیدواژگان: بی خوابی، عوامل آمادگی جسمانی، مردان فعال دانشگاهی
  • جواد نعمتی*، مهدی صمدی، وحید حدیدی، برایان مکین تاش صفحات 1149-1156
    مقدمه
    شناخت سازوکارهای پیام رسانی سلولی درگیر در فرایند هایپرتروفی عضلانی یکی از چالش های بیولوژیست های ورزشی می باشد. در این مورد عنوان شده است هدف راپاماسین در پستانداران (mTOR)" مهمترین عامل تنطیم گر این فرایند است که از طریق فسفریله کردن "پروتئین ریبوزومی 70 کیلو دالتونی S6 کیناز (p70 S6K)" سنتز پروتئین را در عضله اسکلتی افزایش می دهد.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر اجرای یک دوره تمرین مقاومتی بر بیان پروتئین های تام و فسفریله mTOR و p70s6k به عنوان تنظیم گر اصلی هایپرتروفی در عضله خم کننده طویل انگشتان پا (FHL) رت های نر سالم بود. روش شناسی: به همین منظور 12 سر رت نر اسپرادوگولی به دو گروه کنترل (6=n) و تمرین (6=n) تقسیم شدند. گروه تمرین مقاومتی طی هشت هفته و هر هفته پنج جلسه بالا رفتن از نردبان یک متری با وزنه ای آویزان به دم اجرا کردند. افزایش بار به صورت هفتگی بر اساس وزن بدن موش ها به طوری بود که در هفته اول از 30% به 200% در هفته هشتم رسید. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، عضله FHL استخراج شد و میزان بیان پروتئین های مربوطه به روش الایزا اندازه گیری گردید و برای تحلیل آماری از روش آنوا یکطرفه استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد، اجرای تمرین مقاومتی موجب افزایش معنا دار شکل فسفریله پروتئین های mTOR و p70s6k می شود (001/0P=) (04/0P=). اما موجب افزایش معنادار محتوی پروتئینی تام mTOR و p70s6k نشد (421/0P=) (94/0P=).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر، می توان عنوان کرد که هایپرتروفی ناشی از تمرین مقاومتی با افزایش فسفریلاسیون mTOR و p70s6k همراه است.
    کلیدواژگان: mTOR، p70s6k، تمرین مقاومتی، هایپرتروفی عضلانی، پیام رسانی سلولی
  • مریم جعفر زاده دهنوی، محمدرضا کوردی، مهدی هدایتی، افسانه شمشکی* صفحات 1157-1166
    هدف
    چاقی با بسیاری از بیماری های قلبی عروقی و متابولیکی از جمله مقاومت به انسولین مرتبط است. اخیرا نشان داده شده است که لیپوکالین2(NGAL) به عنوان یک آدیپوکین مترشحه از بافت چربی با چاقی و مقاومت به انسولین رابطه دارد. هدف این پژوهش تعیین اثر یک دوره تمرین متناوب هوازی بر سطوح پلاسماییNGAL، انسولین، گلوکز و شاخص مقاومت به انسولین ( HOMA-IR)در زنان چاق است. روش شناسی: 18 زن چاق غیرفعال(شاخص توده بدنی ≥30 کیلوگرم بر مترمربع( به طور تصادفی در دو گروه تجربی(9 نفر) و گروه کنترل (9 نفر) تقسیم شدند و به مدت هشت هفته در جلسات تمرین تناوبی هوازی با شدت متوسط( 75-60% ضربان قلب ذخیره ( HRR)، سه جلسه درهفته شرکت کردند. سطوح پلاسمایی NGAL، انسولین و در پیش آزمون (پس از 12 ساعت ناشتایی) و 48 ساعت پس از پایان تمرینات اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون آنالیز کوواریانس (ANCOVA)، تی همبسته و آزمون همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0>P انجام گرفت.
    یافته ها
    اجرای هشت هفته تمرین تناوبی هوازی با شدت متوسط برسطوح انسولین پلاسما بین دو گروه و هم چنین مقادیر HOMA-IR تغییر معنی دار ایجاد کرد (05/0> P). اما تغییرات سطوح NGAL و گلوکز پلاسما معنی دار نبود (05/0 > P). هم چنین بین سطح NGAL با مقادیر گلوکز، انسولین و HOMA-IR رابطه معنی داری دیده نشد(05/0 > P).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های پژوهشی نشان داد که این نوع تمرین، مقاومت به انسولین افراد را بهبود می بخشد ولی در مورد تغییرات سطوح NGAL جهت اظهار نظر قطعی به تحقیقات بیشتری نیاز است.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی هوازی، NGAL، انسولین-گلوکز، HOMA IR، زنان چاق
  • سعید حضرتی مولایی، رحمن سوری*، علی اصغر رواسی، علی گرزی صفحات 1167-1174
  • اصغر جلالی*، مهدی عباس پور، فاطمه احمدی صفحات 1175-1180
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور بررسی تحلیل زمان رسیدن به خستگی بازیکنان فوتبال مبتنی بر شیب تغییرات ضربان قلب و تغییرات لاکتات خون در آزمون فزاینده تدریجی انجام گرفت. روش شناسی: 20 بازیکن تیم فوتبال با میانگین سنی 58/1±19 سال، قد 26/6± 179 سانتی متر و وزن 64/8±66 کیلوگرم که در لیگ دسته اول باشگاه های کشور حضور داشتند شرکت کنندگان این طرح پژوهشی بودند. زمان رسیدن به خستگی و تغییرات لاکتات در طول آزمون فزاینده رمپ اندازه گیری شد. ضربان قلب آزمودنی ها در تمام مراحل گرم کردن، اجرای پروتکل رمپ و سرد کردن به وسیله ضربان سنج پلار اندازه گیری و ثبت شد و ضربان قلب آستانه و شیب تغییرات با استفاده از نرم افزار Mathematica و روش D-max برای تک تک آزمودنی ها محاسبه گردید. با اجرای آزمون کلموگروف اسمیرنف و پس از اطمینان از مهیا بودن شرایط کاربرد آزمون آماری پارامتری، ضریب همبستگی پیرسون بین متغیرهای تحقیق محاسبه گردید. کلیه مراحل آماری داده های تحقیق با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و در سطح معنی داری 0.05 انجام شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج تحقیق همبستگی بین شیب تغییرات ضربان قلب با لاکتات خون 76/0- r= و با زمان رسیدن به خستگی 67/0- r= بود.
    بحث و نتیجه گیری
    در مجموع یافته های پژوهش نشان داد، به علت روش دقیق ریاضی به کار گرفته شده در محاسبه و رسم شیب ضربان قلب به مربیان و ورزشکاران توصیه می شود از این شیب تغییرات ضربان قلب برای سنجش آمادگی ورزشکاران استفاده شود.
    کلیدواژگان: ضربان قلب، خستگی، لاکتات خون، D-max
  • زهرا عباسی، فرهاد دریا نوش، شهرزاد اصغری، مریم کوشکی جهرمی* صفحات 1181-1188
    مقدمه
    برخی تحقیقات نشان دهنده تاثیر کم خوابی بر عملکرد ورزشکاران در جنبه های مختلف می باشد. اما نتایج موجود متفاوت است و همچنین کمتر به تعامل کم خوابی با نواخت شبانه روزی توجه کمتری شده است.
    هدف
    هدف این تحقیق بررسی اثر چهار ساعت محرومیت از خواب بر برخی عوامل مرتبط با آمادگی حرکتی دختران ورزشکار در صبح و عصر بود. روش شناسی: آزمودنی های این تحقیق شامل 23 نفر از دختران رشته تربیت بدنی با سابقه حداقل دو سال فعالیت ورزشی منظم (سن: 73/0 ± 47/21 سال، قد: 82/4 ± 4/160 سانتی متر، وزن: 07/1 ± 26/56 کیلوگرم) بودند که به طور داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. متغیرهای تحقیق طی چهار جلسه با فاصله یک هفته و پس از هشت ساعت خواب کامل وچهار ساعت کم خوابی در صبح (7-8) و عصر (18-19) اندازه گیری شدند. متغیرهایی که طی آزمون های مربوطه اندازه گیری شد، عبارت بودند از: هماهنگی عصبی – عضلانی (آزمون استیک)، زمان عکس العمل (آزمون خط کش نلسون)، تعادل (تعادل ایستا) و چابکی (آزمون اینیلویز). به منظور کنترل تاثیر یادگیری آزمودنی ها در هر جلسه به دو گروه خواب کامل و بی خوابی تقسیم شدند. در این پژوهش از روش آماری اندازه گیری مکرر با آزمون تعقیبی بن فرونی برای ارزیابی یافته ها استفاده شد.
    نتایج
    چهار ساعت محرومیت از خواب بر زمان عکس العمل (01/0P=) و تعادل (035/0P=) دختران ورزشکار در صبح تاثیر منفی معنی داری داشت ؛ اما بر هماهنگی عصبی- عضلانی و چابکی آزمودنی ها تاثیر معنی داری نداشت(05/0P>).
    بحث و نتیجه گیری
    محرومیت کوتاه مدت از خواب موجب کاهش زمان عکس العمل و تعادل دختران ورزشکار در صبح می شود.
    کلیدواژگان: کم خوابی، نواخت شبانه روزی، آمادگی حرکتی
  • فتاح مرادی صفحات 1189-1200
    هدف
    غیرفعال بودن می تواند بر سلامت افراد لاغر نیز اثر معکوس بگذارد. یافته های اندکی در زمینه اثر تمرین ورزشی بر شاخص های جدید مقاومت انسولینی موجود است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرین استقامتی بر شاخص های جدید مقاومت انسولینی و برخی عوامل خطرزای قلبی-متابولیکی در مردان لاغر غیرفعالبود. روش شناسی: در یک کارآزمایی نیمه تجربی، 20 مرد لاغر غیرفعال بطور تصادفی به دو گروه تمرین (10 نفر، 2/2± 2/21 سال) و کنترل (10 نفر، 7/2 ± 4/21 سال) تقسیم شدند. ویژگی های عمومی، شاخص آدیپونکتین-رسیستین(AR)، مدل ارزیابی هومئوستاز-آدیپونکتین (HOMA-AD) و شاخص مقاومت انسولینی(IRAR)، فشار خون و نیمرخ چربیقبل و پس از دوره تمرین اندازه گیری شد. تمرین استقامتی شامل دوازده هفته تمرین رکاب زدن روی چرخ کارسنج (3 جلسه تمرین در هفته، شدت 60 تا 70 درصد ضربان قلب ذخیره، مدت 20 تا 40 دقیقه در هر جلسه) بود. داده ها با استفاده از آزمون های t همبسته و t مستقل تجزیه وتحلیل شد. سطح معنی داری 05/0>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    پس از دوره تمرین، HOMA-AD (043/0=P)، IRAR(029/0=P)، فشار خون سیستولیک (022/0=P)، فشار خون دیاستولیک(038/0=P) و تری گلیسرید سرم (019/0=P) کاهش یافت، اما رسیستین سرم، AR، کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی بالا و لیپوپروتئین با چگالی پایین تفاوت معنی داری نشان نداد(05/0<P). بحث و
    نتیجه گیری
    کاهش شاخص های HOMA-AD، IRAR، فشار خون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک و غلظت تری گلیسرید سرم به دنبال دوازده هفته تمرین استقامتی در مردان لاغر غیرفعال نشان می دهد که تمرین استقامتی از طریق بهبود مقاومت انسولینی، فشار خون و سطوح تری گلیسرید خون می تواند برای سلامت متابولیکی و قلبی-عروقی مردان لاغر غیرفعال مفید باشد.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، مقاومت انسولینی، فشار خون، نیمرخ چربی، لاغر
  • حسین صحرا گرد*، حمید رجبی صفحات 1201-1212
    هدف
    آنزیم های ضداکسایشی و پروتئین شوک گرمایی72-(HSP72) دو شاخص مهم در دفاع درونی بدن می باشند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر یک و 12 جلسه تمرین تناوبی با شدت بالا در محیط گرم و معتدل بر سطوح سرمی گلوتاتیون پراکسیداز و HSP72 در مردان فعال (در طول هفته حداقل 8 ساعت فعالیت) بود. روش شناسی: بیست وچهار دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه خوارزمی در گروه های تمرین در محیط گرم (دمای 1±40، رطوبت 5±35)، تمرین در محیط نرمال (دمای 24، رطوبت 5±35) و کنترل به طور مساوی و همگن تقسیم شدند. پروتکل تمرین شامل 5 نوبت150 ثانیه ای دویدن روی نوار گردان با شدت 85 درصد vVO2max بود که هر نوبت، با 150 ثانیه دویدن با شدت 50 درصد vVO2max به عنوان ریکاوری از هم جدا می شد. نمونه های خون پیش و پس از اولین جلسه فعالیت و 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین گرفته شد و مقادیر گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و HSP72به روش الایزا سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون های T مستقل، T وابسته و تحلیل واریانس یک سویه در سطح معناداری 05/0 > P تحلیل شد.
    یافته ها
    سطوح سرمی GPX و HSP72در هر دو گروه تمرین در محیط گرم و نرمال پس از یک و 12 جلسه تمرین تناوبی با شدت بالا نسبت به پیش آزمون افزایش معناداری داشت؛ اما تغییرات بین گروهی در دو محیط تفاوت معناداری را نشان نداد. علاوه بر این پس از 12 جلسه تمرین افزایش سطوح سرمی GPX در دو گروه تمرین در محیط گرم و نرمال نسبت به گروه کنترل معنادار بود، اما افزایش سطوح سرمی HSP72 در دو گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل معنادار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    به طورکلی نتایج پژوهش نشان داد یک جلسه و یک دوره تمرین تناوبی با شدت بالا محرک GPX و HSP72بوده و اضافه کردن دمای محیطی اثری بر اندازه پاسخ و سازگاری این دو فاکتور ندارد.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، محیط گرم، آنزیم های ضداکسایشی، پروتئین شوک گرمایی 72، مردان فعال
|
  • Masoud Abdollahpour Pages 1139-1148
     
    Introduction
    Because sleep effects on most of the functions of daily life, it is an important aspect of life.
    Purpose
    The aim of this study was to investigate the effect of 12 hours of sleep deprivation (30 hours wake) on health-related fitness factors including: muscular strength, muscular endurance, cardiovascular endurance, flexibility and body composition in active male college.
    Methodology
    thirthy two active male college, with range of age 20 to 26 years, Height 1.64 to 1.90 meter, weight 58 to 85 kilograms and BMI 18.9 to 27.4 kg/m2, were randomly divided into two groups of insomnia (n=16) and control (n=16). After the first day fitness tests administered to both groups, Subjects rested for three days and from 6:00 am fourth day to 12:00 am on the
    after day the experimental group spent a sleepless period. Then again on the fifth day both groups were performed of every fitness test. Average and range of differences were analyzed using independent t-test and software SPSS17.
    Results
    After 12 hours of sleep deprivation, muscular endurance (P<0.003) subjects had significantly decrease, While had no significant change on muscular strength, cardiovascular endurance,
    flexibility and body fat of sleepless athletes (P>0.05).
    Conclusion
    12 hours of sleep deprivation cannot much cause reduction in physical performance. Therefore, athletes and non-athletes should get enough sleep at night to prevent performance decline in activities that require muscular endurance.
    Keywords: sleep deprivation, physical fitness factors, Active male college
  • Javad Nemati Pages 1149-1156
     
    Introduction
    Elucidating cell signaling mechanisms involved in muscle hypertrophy is one of the challenges of sport biologists.
    Purpose
    The mammalian target of Rapamycin (mTOR) is the most important factor in this process that regulated through phosphorylated the ribosomal protein S6 kinase of 70 kDa (p70S6K) and
    increases protein synthesis in skeletal muscle. The purpose of this study was to determine the effect of resistance training (RT) on total (TmTOR) and phosphorylated (PmTOR) mTOR protein content and total (TP70) and phosphorylated p70s6k (PhP70) protein content, as markers of hypertrophy regulation in flexor hallucis longus (FHL) in normal male rats undergoing RT. For this purpose, 12 male Sprague Dawley rats were randomly divided into control (6 = n) and RT (6 = n). The RT consisted of climbing a ladder carrying a load suspended from the tail for 8 weeks (5 session week). The load of training was progressively changed 30- 200 % of subject's bodyweight. To investigate muscle samples, 48 hour after the last training session, FHL muscle was removed while animals were anestheitized. TmTOR, PmTOR, TP70PC and PhP70PC was measured by ELISA in muscle extract. One-way ANNOVA was used.
    Results
    The results showed RT muscle had a significantly greater Pour and p70s6k (P=0.001) (P=0.04).but no significant difference in TmTOR and p70s6k (p=0.421) (p=0.94). Totally, these
    Conclusion
    findings, demonstrate that RT causes hypertrophy with increased phosphorylation of mTOR and p70s6k fitted.
    Keywords: mTOR, p70s6k, Resistance training, muscle hypertrophy, cell signaling
  • Afsaneh Shemshaki Pages 1157-1166
     
    Introduction
    Obesity is associated with many cardiovascular and metabolic diseases including insulin resistance. NGAL, as an adipockin secreted from fat tissues, has been recently indicated to be particularly related to obesity and insulin resistance. The purpose of this study was to examine the effect of an interval period of aerobic training on plasma levels of lipocalin-2, insulin ,glucose and Homeostatic model assessment ( (HOMA-IR) in obese women.
    Methodology
    18 sedentary obese women (BMI30 Kg/m2) were randomly assigned into experimental and control groups and were asked to participate in interval aerobic training sessions with moderate intensity (60-75% of Reserve Heart Rate)(HRR) for 8 weeks(three days a week,60 min per session). Plasma levels of lipocalin2, insulin, glucose and (HOMA-IR) Two blood samples were taken ( after 12 hours fasting ) before and 48 hours after final trianing session. Data were analyzed by using (ANCOVA), paired dependent t-test and Pearson correlation at
    the (P <0.05).
    Results
    The result while 8 weeks of interval aerobic training with moderate intensity showed a significant change in insulin (P <0.05) and HOMA-IR (P <0.05), changes in plasma levels NGAL (P>0.05) and glucose (P>0.05) tuned out insignificant. Moreover, there was no significant relationship between the level of lipocalin 2 and values of glucose, insulin and HOMA-IR (P>0.05).
    Conclusion
    the results of this study indicated that this kind of training improved insulin resistance; however, a definite statement about the changes in NGAL levels warrants further research.
    Keywords: interval aerobic training, insulin, glucose, HOMA-IR, obese women
  • Rahman Sori Pages 1167-1174
     
    Aims
    The aim of this study was to investigate the effects of 10 week high intensity interval training on serum levels of irisin and insulin resistance index (HOMA-IR) in male rats.
    Methodology
    sixteen male wistar rats were randomly divided in two control (n=8) and training (n=8) groups. Training group performed high intensity interval training (1 min/sprint, 6~10 sets/day and 5~6 days/week) for 10 weeks. Blood samples were collected 48 hours after last training session and serum levels of irisin, insulin and glucose were measured using ELISA and glucose oxidase method. Statistical analysis was done by ANOVA and Pearson correlation and (P<0.05) was considered significant.
    Results
    serum levels of irisin (P=0.004) significantly increased following 10 week high intensity interval training. In addition serum levels of fasting glucose and HOMA-IR were decreased in the trained group but were not significant (P>0.05). Also serum levels of insulin in the trained group were more than control group but were not significant (P>0.05). Hence there were not significant correlations between irisin levels and insulin and HOMA-IR (P>0.05) but correlations between irisin and glucose were not significant (P=0.029).
    Conclusion
    high intensity interval training increases irisin levels and improves insulin resistance index in male rats
    Keywords: High Intensity Interval Training, Irisin, Insulin Resistance, Rat
  • Asghar Jalali Pages 1175-1180
     
    Aim
    The purpose of this study was to evaluate time to exhaustion analysis in soccer players based on their heart rate changes slope and blood lactate changes in a gradually increasing test.
    Methodology
    the participants in this research project were 20 soccer players of the first division club with an average age of 19 ±1.58 yr, 179 ±6.26 height cm and 66±8.64 kg weight. Time to exhaustion and blood lactate changes were measured during the incremental ramp test. Likewise during the steps of heating, running ramp protocol and cooling the Subjects Heart rate First Division clubs in the country were the participants in this research project. Laboratory tests increased time to exhaustion, lactate changes during the ramp incremental test were measured. Heart rate at all stages of heating, and cooling ramp protocol run by a Polar heart rate meter and recorded Measurement Was and heart rate threshold and slope changes using Mathematical software and Dmax method for individual subjects were calculated. Running The Kolmogorov Smirnov test and ensuring the availability of the application of parametric statistical test, Pearson correlation coefficients were calculated between the variables. All statistical procedures using SPSS software and survey data at a significance level of 0.05 was used.
    Results
    based on results of research the correlation heart rate changes slop were r= - 0.76 with blood lactate and r = - 0.67 with the time to exhaustion.
    Conclusions
    The Research findings showed that, Because of using accurate mathematical methods in Calculating and plotting the Heart rate changes slope, utilizing such heart rate changes slope to measure the fitness of athletes by coaches and athletes is recommended.
    Keywords: Heart Rate, Fatigue, blood lactate, D-Max
  • Maryam Koshki Pages 1181-1188
     
    Introduction
    Many studies indicated that sleep deprivation has several different effects on athletic performance. However, there are controversies in findings and little attention has been on the interaction of sleep deprivation
    with circadian rhythm.
    Purpose
    The aim of this study was to investigate the effect of 4 hours of sleep deprivation on indices of skill related physical fitness during morning and evening.
    Methodology
    Twenty three
    female collegiate athletic students with at least 2 years’ experience of regular participation in sport activities (age: 21.47±0.73yr, height: 160.4±4.82 cm, weight: 56.25±1.07 kg) participated in this study voluntarily. Study variables were measured during 4 testing sessions with one week interval. Measurements were performed after 8 hours sleep deprivation during morning (0:700-0:800) and evening (18:00-19:00). Measured study variables and tests included neuromuscular coordination (stick test), reaction time (nelson test), balance (static balance test)
    and agility (Illinois test).
    Results
    Four hours of sleep deprivation induced negative effects on reaction time and balance during morning (p=0.01 and 0.035 respectively). But did not cause significant effect on agility during
    morning and evening (p>0.05).
    Conclusions
    It was concluded that short-term sleep deprivation adversely affects reaction time and balance in the morning.
    Keywords: sleep deprivation, circadian rhythm, skill related physical fitness
  • Fatah Moradi Pages 1189-1200
     
    Aim
    Inactivity can adversely affect on health of lean subjects. A few findings are available about novel insulin resistance indices. The purpose of this study was to investigateeffect of endurance training on novel insulin resistance indices and some of cardio metabolic risk factors in inactive lean men.
    Methodology
    In a semi-experimental study, twenty inactive lean men were randomly placed at two groups: endurance training (n=10, 21.2±2.2 yr) and control (n=10, 21.4±2.7 yr). General characteristics of subjects, Adiponectin-Resistin (AR), homeostasis model assessment-Adiponectin (HOMA-AD) and insulin resistance index(IRAR), blood pressure, and lipid profile were assessed before and after training. Endurance training consisted of twelve weeks pedaling on ergometer cycle(3 sessions per week, intensity 60-70% of reserved heart rate, duration of each session 20-40 min). Data analyzed by paired- and independent-t tests. Statistical significance was accepted at P<0.05.
    Results
    After the training period, HOMA-AD (P=0.043), IRAR (P=0.029), systolic blood pressure (P=0.022), diastolic blood pressure (P=0.038), and serum triglyceride (P=0.019) were reduced, while
    serum Resistin, AR, total cholesterol, high density lipoprotein, and low density lipoprotein did not change significantly (P>0.05).
    Conclusion
    Decreases of HOMA-AD and IRAR indices, systolic blood pressure, diastolic blood pressure, and serum triglyceride after twelve weeks endurance training in inactive lean men indicate that endurance training can be useful for metabolic and cardiovascular health of inactive lean men via improving insulin resistance, blood pressure, and circulating levels of triglyceride.
    Keywords: Endurance training Insulin resistance Blood pressure lipid profile Lean
  • Hosseyn Sahragard Pages 1201-1212
    Aim
    Anti oxidative enzymes and heat shock protein72 (HSP72) are two important internal body protective factors. The purpose of present study was to determine the effects of 1 and 12 sessions of high intensity interval training in warm and normal environment on serum levels of Glutathione peroxidase and HSP72 in active men (at least 8 hours per week).
    Methodology
    Twenty four physical education students of Kharazmi university were divided into three equal and homogenous groups include: exercise in warm environment(temperature 40± 1, humidity 35 ± 5),exercise in normal environment(temperature 24, humidity 35 ±5) and control group. Training protocol included running on treadmill with 85% vVO2max intensity in 5 sets per 150 second. Training sets separated from each others by running with 50% vVO2max intensity as a recovery time (150 second). Blood samples were taken before and after first activity session and 24 hours after last training session and Glutathione peroxidase (GPX) and HSP72 levels measured via ELISA method.
    Data was analyzed using the independent and dependent t tests and one way ANOVA at significance level of p<0.05.
    Results
    Serum levels of GPX and HSP72 increased significantly after 1 and 12 sessions of high intensity interval training compared to pre-test in both of warm and normal environment groups. However any between group significant differences was not observed in these two groups . Furthermore, after 12 session of practice the serum level of GPX in both warm and normal environment training groups increased significantly in comparison with control group, but the serum level of HSP72 was not significant in two training groups when compared with control group.
    Conclusion
    In general result of present study showed that 1 session and 1 high intensity interval training period is stimulator of GPX and HSP72 and arising the environmental temperature has no effect on response and adaptation values of mentioned factors.
    Keywords: high intensity interval training, warm environment, anti-oxidative enzymes, heat shock protein72, active males