فهرست مطالب

Journal of Medicinal Herbs
Volume:6 Issue: 2, Summer 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • میلاد عادل *، آرمین عابدین امیری، مریم دیوبند، رضا سفری، الهام خلیلی صفحات 65-71
    مقدمه و هدف
    با افزایش مقاومت عوامل بیماریزا در ماهی نسبت به داورهای شیمیایی، استفاده از گیاهان دارویی با خواص ضد میکروبی ضروری به نظر می رسد. در این مطالعه ترکیبات شیمیایی بخش های هوایی اسانس بومادران وحشی پرورش یافته در رشته کوه های زاگرس (جنوب غربی ایران) تعیین و خواص ضد میکروبی آن بر روی باکتری ها و قارچ های بیماریزای شایع در ماهی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش تحقیق
    در این مطالعه، خواص ضد میکروبی اسانس بومادران علیه پنج باکتری شامل استرپتوکوکوس اینیائی، یرسینیا راکری، ویبریو آنگوئیلاروم، آئروموناس هیدروفیلا و سودوموناس آئروجینوزا و چهار قارچ بیماریزای: ساپرولگنیا، فوزاریوم سولانی، کاندیدا آلبیکنز و آسپرژیلوس فلاوس مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین، ترکیبات تشکیل دهنده اسانس بومادران با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی- طیف سنج جرمی (GC/MS) تعیین شد.
    نتایج و بحث
    بازده اسانس جمع آوری شده از استان چهارمحال و بختیاری 63/0% بود. مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس بومادران شامل: 8-1 سینئول (2/25%)، کامفور (9/18%)، لینالول (9/6%)، بارنئول (7/5%) و آرتیمزیا (3/4%) بود. همه میکروارگانیسم های مورد مطالعه نسبت به اسانس بومادران حساسیت بیشتری را نسبت به آنتی بیوتیک های کنترل نشان دادند. بشترین خواص ضد باکتری و ضدقارچی بومادران به ترتیب علیه باکتری یرسینیا راکری (با قطر هاله مهار رشد 4/25 میلی متر) و قارچ کاندیدا آلبیکنز (25 میلی متر) مشاهده شد. این در حالی است که کمترین حساسیت نسبت به باکتری استرپتوکوکوس اینیائی (4/16 میلی متر) و قارچ آسپرژیلوس فلاوس (14 میلی متر) مشاهده شد. علاوه بر این، حداقل غلظت مهار کنندگی رشد (MIC) اسانس مورد مطالعه در محدوده 125 تا 800 میکروگرم/ لیتر تعیین شد که قادر به مهار رشد باکتری ها و قارچ های بیماریزای منتخب بود.
    توصیه کاربردی/صنعتی
    نتایج این تحقیق نشان دهنده آن است که اسانس بومادران می تواند به عنوان یک منبع بالقوه جدید و موثرتر از آنتی بیوتیک های تجاری در صنعت آبزیان مورد استفاده قرار گیرد. هر چند که، انجام مطالعات بیشتر به منظور خالص سازی، جداسازی و تعیین ترکیبات دارای خواص ضد میکروبی اسانس بومادران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: بومادران، کوه زاگرس، ترکیبات تشکیل دهنده اسانس، فعالیت ضد میکروبی
  • فهیمه فلاح پور، مهدی بنایی *، نرگس جوادزاده صفحات 73-83
    مقدمه و هدف
    گیاه ختمی (Althae officinalis L.) یکی از معروف ترین گیاهان دارویی است که به دلیل داشتن خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر تجویز عصاره گل ختمی بر پارامترهای خونی و بیوشیمیایی در ماهی کپور است.
    روش تحقیق
    در این آزمایش 150 عدد ماهی کپور معمولی (با میانگین وزنی 40/4±65/37 ) با جیره های حاوی 0/0 (کنترل)، 5/2، 5 و 10 گرم عصاره گل ختمی به مدت 60 روز تغذیه شدند. سپس در روزهای 30 و 60 آزمایش، شاخص های خون شناسی و بیوشیمیایی ماهی ها اندازه گیری شد.
    نتایج و بحث
    هیچ گونه تغییر معنی داری در تعداد سلول قرمز خون، هموگلوبین، هماتوکریت و میانگین حجم گویچه ها، تعداد نوتروفیل ها، بازوفیل ها و ائوزینوفیل ها در ماهیانی که با غلظت های مختلف عصاره گل ختمی به مدت 60 روز تغذیه شدند، مشاهده نگردید. تجویز عصاره ختمی (5 گرم) موجب افزایش معنی داری در تعداد سلول های سفید خون و لنفوسیت ها در روز 60 شد. از سویی دیگر تجویز 5 و 10 گرم عصاره ختمی سبب کاهش معنی دار منوسیت ها گردید. تجویز عصاره ختمی در طی 60 روز تاثیر معنی داری بر فعالیت آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز و کراتین فسفوکیناز و نیز سطح کراتینین خون نداشت. فعالیت آنزیم آسپارتات آیمنوترانسفراز و لاکتات دهیدروژناز پلاسما و همچنین سطح پروتئین کل پلاسما و آلبومین به طور معنی داری در ماهیان تحت تیمار غلظت 10 گرم عصاره ختمی در بالاترین سطح قرار داشت. سح کلسترول و تری گلیسرید نیز در گروه های تحت تیمار غلظت های 5 و 10 گرم عصاره ختمی به طور معنی داری کاهش یافت. تغییرات معنی داری مشاهده شده در فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی ماهیان تحت تیمار غلظت 10 گرم عصاره ختمی ممکن است به سمیت سلولی نسبت داد؛ در حالی که تجویز 5/2 و 5 گرم عصاره ختمی تاثیر سوئی بر شاخص های خونی و بیوشیمیایی ماهیان کپور در این مطالعه نداشت.
    توصیه کاربردی/ صنعتی
    براساس این نتایج، تجویز پیش بالینی غلظت های مشخصی از عصاره گل ختمی (5/2 و 5 گرم) برای ماهیان کپور معمولی مفید بوده است.
    کلیدواژگان: کپور معمولی، عصاره گل ختمی، سلول های خونی، فاکتورهای بیوشیمیایی خون
  • جواد اکوکون *، لوییس آمازو، لوکی نوییدا صفحات 85-92
    مقدمه و هدف
    Solenostemon monostachyus هنوز اهمیت خود را به عنوان یک گیاه دارویی سنتی در درمان برخی از بیماری ها از جمله دیابت ملیتوس در بین مردمان ایبی بیو از دست نداده است. البته بسیاری از این ادعاهای دارویی هنوز نیاز به تایید از نظر علوم دارویی دارند. بنابراین هدف در این تحقیق استفاده از عصاره Solenostemon monostachyus برای کنترل دیابت در یک ارزیابی علمی بوده است.
    روش تحقیق
    عصاره خام و فراکشنهایS. monostachyus (225-75 میلی گرم در کیلوگرم) برای ارزیابی فعالیت ضد دیابتی در موشهای دیابتی شده با آلوکسان مورد بررسی قرار گرفته و فعالیت ضد دیابتی در مطالعات حاد و بلند مدت ارزیابی شد. از گلی بن کلامید به میزان 10 میلی گرم در کیلوگرم به عنوان نمونه کنترل مثبت استفاده شد. سطح گلوکز خون(BGL) با استفاده از گلوکومتر اندازه گیری شده و سطح لیپیدهای مختلف با استفاده از کیتهای شناسایی Randox تخمین زده شد
    . نتایج و بحث
    تیمار موشهای دیابتی شده با آلوکسان توسط عصاره/فراکشنهای عصاره باعث کاهش معنی داری (P<0.001) در BGL در مطالعات حاد و بلند مدت شد( دو هفته). فعالیت عصاره و فراکشنها قابل مقایسه با گروه گلی بن کلامید در بلند مدت بود. تیمار با S. monostachyus باعث کاهش قابل توجه در کلسترول کل، تری گلیسریدها، LDL، VLDL و افزایش در HDL در گروه دیابتی تیمار شده شد.
    توصیه های کاربردی/ صنعتی
    نتایج نشان داد که عصاره S. monostachyus دارای تاثیرات ضد دیابتی و کاهنده چربی بر روی موشهای دیابتی شده باآلوکسان است که می تواند به منظور کنترل دیابت مورد بهره برداری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: Solenostemon monostachyus، ضد دیابتی، کاهنده چربی، دیابت
  • عبدالله قاسمی پیربلوطی *، زهره امامی بیستگانی، فاطمه ملک پور صفحات 93-100
  • الهام مقتدایی خوراسگانی، عبدالله قاسمی پیربلوطی *، ش. ادیبی صفحات 101-107
    مقدمه و هدف
    کادمیوم یک آلاینده مهم صنعتی و زیست محیطی می باشد و یکی از سمی ترین فلزات سنگین سرطانزابرای ارگانیسمها قلمداد می شود. این فلز سنگین عمدتا در کبد و کلیه انسان و حیوانات تجمع یافته و باعث آسیب کبدی می شود.
    روش تحقیق
    عصاره تانولی Satureja hortensis L برای ارزیابی فعالیت آن در موشهای نر(180-150 گرم) هپاتیتی شده با کادمیوم مورد بررسی قرار گرفت و تاثیر مقدار 100 و 200 میلی گرم /کیلوگرم / روز و به مدت 6 هفته بر ویژگی های بیوشیمیایی سرم و هیستوپاتولوژی کبد در موشهایی که کلرید کادمیوم به میزان 3 میلی گرم/ کیلوگرم/ روز در طول این مدت دریافت کرده بودند ارزیابی شد.
    نتایج و بحث
    نتایج آزمایشات بیوشیمیایی نشان داد که آسپارتات ترانس آمیناز و آلانین ترانس آمیناز به طور معنی دار در سرم افزایش یافت. نتایج هیستوپاتولوژی کبد مشخص کرد که عصاره اتانولی S. hortensis در مقدار 200 میلی گرم/کیلوگرم/روز به طور قابل توجه سمیت القا شده توسط کادمیوم را کاهش داد و این عصاره از آسیب کبدی ناشی از کادمیوم ممانعت به عمل آورد.
    توصیه های کاربردی/صنعتی
    پتانسیل آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی، ممانعت کنندگی از مسمومیت کبدی و آسیب کلیوی در عصاره S. hortensis از عواملی هستند که از طریق آن این گیاه از حیوانات در برابر آسیبهای القا شده توسط کادمیوم محافظت می کند.
    کلیدواژگان: aspartate transminase (AST)، alanine transaminase (ALT)، هیستوپاتولوژی کبد، گیاهان دارویی
  • مالک طاهر مقصودلو *، نسیم کاظمی پور، روح الله جعفرآزاد، ناهید راه نشان صفحات 109-112
    Elaeagnus angustifolia و Elaeagnus orientalis استفاده های پزشکی بسیار زیادی دارند. در طب سنتی، میوه و گل این گیاهان به عنوان یک عامل تونیک و تب بر استفاده می شود هدف از پژوهش حاضر، تجزیه شیمیایی ترکیبات فرار در گلهای این دو گیاه بوده است.
    روش تحقیق
    Elaeagnus angustifolia و Elaeagnus orientalis از استان سیستان و بلوچستان جمع آوری شده و با روش تقطیر آبی اسانس گیاهان جمع آوری شد. ترکیبات شیمیایی اسانس با استفاده از GC/MS مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج و بحث: در اسانس گلهای E. angustifolia دوازده ترکیب شناسایی شدند که در بین آنها اتیل سینامات(24/73%)، سیکلوهگزان کربوکسیلیک اسید، اتنیل استر (94/6)، ایزوبوتیل سینامات (74/4%)، پالمتیک اسید (39/4%)، بوتیل سینامات (38/2%)، اتانول(24/2%) و Methyl 9,9- Dideutero- Octadecanoate (05/2%) مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده بودند. در اسانس گلهای E. orientalis نیز دوازده ترکیب شناسایی شد که در بین آنها اتیل سینامات (80/84%)، اتانول(86/7%)، تترا هیدروگرانیل استون(18/2%) و فنانترنول(26/1%) مهمترین ترکیبات بودند. نتایج نشان داد که برخی تفاوتها و شباهتها بین ترکیب اسانس در گونه های سنجد پروش یافته در شرایط آب و هوایی مشابه وجود دارد. گرچه مهمترین ترکیب در اسانس گونه های سنجد اتیل سینامات است ولی مقدار آن در اسانس E. orientalis بیشتر است. میزان اتانول نیز در گونه های سنجد کمتر از 10 درصد بود. به علاوه گرچه ایزوبوتیل سینامات، بوتیل سینامات و Methyl 9, 9- Dideutero- Octadecanoate مهمترین ترکیبات اسانس E. angustifolia بودند ولی این ترکیبات در اسانس E. orientalis شناسایی نشدند.
    توصیه های صنعتی و کاربردی
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که اسانس گلهای E. angustifolia و E. orientalis می تواند به عنوان یک منبع ارزان قیمت برای جداسازی اتیل سینامات به طور تجاری استفاده شود. به علاوه، استخراج ترکیبات تعیین شده می تواند برای کاربردهای پزشکی مفید باشد.
    کلیدواژگان: اسانس، تقطیر با آب، Elaeagnus angustifolia، Elaeagnus orientalis و GC، MS
  • حاج رضا عزیزی *، مریم کشاورزی صفحات 113-119
    مقدمه و هدف
    دانش بومی در مورد گیاهان دارویی گام اساسی در بسیاری از تولیدات دارویی است. طب سنتی و داروی گیاهی بسیاری از اشخاص را در سراسر دنیا به خود جذب نموده است حتی بسیاری از کشور هایی که به صورت گسترده مصرف کننده داروهای شیمیایی هستند داروهای گیاهی را استعمال می نمایند نتایج مطالعات اتنوبوتانی دال بر گیاهان مفید گسترده می باشد هدف اصلی این مطالعات شناسایی گیاهان و معرفی عملکرد و ترکیبات زیستی آن ها است ایران به واسطه زیستگاه های متفاوت و تنوع رویشی گسترده گیاهان، کشور مناسبی برای بررسی های اتنوبوتانی محسوب می گردد امروزه استفاده از ترکیبات دارویی گیاهی و کاربرد گسترده منابع طبیعی امری ضروری می باشد
    روش تحقیق
    در مطالعات کنونی گیاهان دارویی با ارزش بومی شهرستان سردشت در طی فصول رویشی سال های 1389-1390جمع آوری و شناسایی گردیدند و با مصاحبه از مردم بومی کاربرد دقیق گیاهان دارویی و نام های علمی گیاهان ذکر شدند
    نتایج و بحث
    70 گونه دارویی متعلق به 29 تیره شناسایی شد نتایج مطالعات حاضر نشان داد که مردم بومی اساسا از تاکسون های دارویی تیره های آفتابگردان، چتریان، نعناعیان، گل سرخیان و باقلائیان استفاده می کنند گیاهان دارویی را در این منطقه عمدتا برای درمان مشکلات سیستم گردش خون از جمله دیابت و چربی خون به کار می برند
    توصیه کاربردی صنعتی
    بر طبق نتایج این مطالعات حفظ و بقائ تعدادی از گونه های دارویی امری ضروری است این بررسی در حفظ دانش بومی کاربرد این گیاهان نقش بازی می کند
    کلیدواژگان: گیاهان دارویی، اتنوبوتانی، طب سنتی، سردشت
  • آلاله نکویی، امیرپویا قندهاری یزدی *، مینا شمسایی، لیلا صداقت بروجنی صفحات 121-128
    مقدمه و هدف
    تغییر فرهنگ زندگی، کم شدن تحرک بدنی انسان ها و بروز مشکلاتی نظیر چاقی و فشار خون از یک طرف، شیوع بیماری های قلبی و عروقی از طرف دیگر، نشان می دهد که توجه به تولید فرمولاسیون های غذایی کم کالری ضروری می باشد. گیاه استویا یک شیرین کننده طبیعی است که تخمین زده می شود 300 برابر شیرین تر از نیشکر است. عصاره برگ استویا جزء ترویج تعادل کالری است و می تواند جزء مفید از یک شیوه زندگی سالم در رژیم غذایی باشد. استویا برای درمان شرایط مختلف از قبیل سرطان دیابت، چاقی، پوسیدگی دندان، فشار خون بالا، خستگی و افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد.
    بحث و نتایج
    با توجه به این خصوصیات امروزه استفاده از آن در محصولات غذایی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. با توجه به نقش عمده ساکارز در ایجاد بافت، طعم و رنگ، جایگزینی ساکارز با شیرین کننده های مختلف امری دشوار به حساب می آید. در این مقاله به عوامل موثر در جایگزینی و همچنین نتایج حاصل از جایگزینی ساکارز با شیرین کننده رژیمی استویا پرداخته شده است.
    توصیه کاربردی/ صنعتی
    به هر حال پس مزه تلخ استویا باعث کاهش مصرف آن در فرمولاسیون مواد غذایی میشود که این مشکل را میتوان با استفاده از طعم دهنده های مختلف و ترکیبات پرکننده بر طرف نمود. با توجه به میزان شیرینی بالا (300 برابر نسبت به ساکارز)، میزان مصرف آن کم می باشد و بنابراین از لحاظ اقتصادی نیز دارای توجیه می باشد. استفاده از این شیرین کننده در صنایع لبنیات، آبمیوه و قنادی به عنوان جایگزین ساکارز با توجه به تحقیقات امکان پذیر می باشد.
    کلیدواژگان: استویا، فیزیکو شیمیایی، محصولا غذایی، شیرین کننده
|
  • Milad Adel *, Armin Abedian Amiri, Maryam Divband, Reza Safari, Elham Khalili Pages 65-71
    Background & Aim
    By increasing resistance of fish pathogens to chemical drugs, using herbal plants with antimicrobial properties is necessary.In this study, the composition of the essential oil and antimicrobial activity of aerial parts of Achillea wilhelmsii C.Koch growing wild in Zagross mountain (Southwest of Iran) was analyzed against common bacterial and fungal pathogens of fish. Experimental: In the present study, aerial parts of A. Wilhelmsii were tested against five bacterial strains including Streptococcus iniae, Yersinia ruckeri, Vibrio angularum, Aeromonas hydrophila and Pseudomonas aeruginosa and four pathogenic fungi namely Saprolegnia sp., Fusarium solani, Candida albicansand Aspergillus flavus. Also, the oil constituents of A. Wilhelmsii were analyzed by gas chromatography/mass spectrometry (GC/MS).
    Results & Discussion
    The major composition of the essential oil of A. Wilhelmsii was 1.8-cineol (25.2%), Camphor (18.9%), Linalool (6.9%), Borneol (5.7%) and Artemisia alcohol (4.3). All microorganisms showed more sensitivity to essential oil of A. Wilhelmsii than the control antibiotics. Maximum antibacterial and antifungal activity was observed against Y. ruckeri (25.4 mm)and C. albicans (25 mm) respectively, while S. iniae (16.4 mm)and A. flavus (14 mm)exhibited the least sensitivity. In addition, MIC test showed that minimum concentrations of the essential oil ranged from 125 to 800 μg/l were able to inhibit the growth of the selected bacterial and fungal pathogens. Industrial and practical recommendations: The results showed that the essential oil of A. Wilhelmsii could be a potential source of new and effective antibacterial components in aquaculture industry. Although, more study needed to purify, fractional and characterize various antimicrobial compounds from the essential oil of A. Wilhelmsii.
    Keywords: Achillea Wilhelmsii, Zagross mountain, Essential oil composition, Antimicrobial activity
  • Fahimeh Fallahpour, Mahdi Banaee *, Narges Javadzade Pages 73-83
    Background & Aim
    Marshmallow (Althaea officinalis) is one of the most popular medicinal plants used in traditional medicine with antibacterial and antioxidant properties. This study was conducted to evaluate the effects of marshmallow extract (Althaea officinalis L.) administration on blood cells and biochemical parameters of carp liver. Experimental: 150 carp (weighing 37.65 ± 4.40 g) were fed with diets containing 0.0 (control diet), 2.5, 5, and 10 g marshmallow extract for 60 days. Then, red blood cell indices (RBC), hemoglobin (Hb), hematocrit (Hct), mean corpuscular volume (MCV), mean corpuscular hemoglobin concentration (MCH), white blood cells differential count and biochemical parameters of liver such as aspartate aminotransferase (AST), alanine amino transferase (ALT), lactate dehydrogenase (LDH), and alkaline phosphatase (ALP) were measured on days 30 and 60 of the experiment.
    Results & Discussion
    On days 30 and 60 of the experiment, red blood cell indices (RBC), hemoglobin (Hb), hematocrit (Hct), mean corpuscular volume (MCV), mean corpuscular hemoglobin concentration (MCH), white blood cells differential count and biochemical parameters of liver such as aspartate aminotransferase (AST), alanine amino transferase (ALT), lactate dehydrogenase (LDH), and alkaline phosphatase (ALP) were measured. On day 60, no significant difference was found (p>0.05) in RBC, Hb, Htc, MCV, MCH count, number of neutrophils, basophils, and eosophils in fish fed with different concentrations of marshmallow extract. Administration of marshmallow extract (5 g) significantly increased (p<0.05) WBC and lymphocytes on day 60. On the other hand, administration with 5 and 10 g of marshmallow extract decreased monocytes (p<0.05) on day 30. The significant increase was observed in AST, ALT, ALP and LDH levels in liver of fish fed with 10 g of marshmallow extract may be attributed to cytotoxicity, however 2.5 and 5 g of extract did not have adverse effects on liver enzymes. Industrial and practical recommendations: According to the results, it was concluded that preclinical administration of certain concentrations of marshmallow extract (2.5 and 5 g) was beneficial for carp.
    Keywords: Common carp, Marshmallow extract, Althaea officinalis L, Blood cells, Biochemical parameters
  • Jude E. Okokon *, Louis U. Amazu, Lucky L. Nwidu Pages 85-92
    Background & Aim
    Solenostemon monostachyus has remain invincible in Ibibio ethnomedicine for the management of numerous ailment including diabetes mellitus. Many of these ethnomedicinal claims are yet to be pharmacologically verified. The purpose of this study therefore was to subject the extract/fractions of Solenostemon monostachyus used in folkloric management of diabetes to scientific assay. Experimental: The crude extract and fractions of S. monostachyus (75 -225 mg/kg) were evaluated for antidiabetic activity in alloxan – induced diabetic rats. The antidiabetic activity during acute and prolong studies were investigated. Glibenclamide, 10 mg/kg, was used as positive control. The Blood Glucose Level (BGL) was measured by using a glucometer and the various lipids level were estimated using Randox diagnostic kits.
    Results & Discussion
    Treatment of alloxan diabetic rats with the extract/fractions caused a significant (P<0.001) reductions in BGL of the diabetic rats both in acute and prolong treatment (2 weeks). The activities of extract and fractions were comparable to that of glibenclamide in prolonged study. S. monostachyus treatment showed considerable lowering of serum total cholesterol, triglycerides, LDL cholesterol, VLDL cholesterol and an increase in HDL cholesterol in the treated diabetic group. Industrial and practical recommendations: These results suggest that the extract of S. monostachyus possesses antidiabetic and hypolipidaemic effect on alloxan-induced diabetic rats which can be exploited in the management of diabetes.
    Keywords: Solenostemon monostachyus, antidiabetic, hypolipidemic, Diabetes
  • Abdollah Ghasemi Pirbalouti *, Zohreh Emami Bistghani, Fatemeh Malekpoor Pages 93-100
    The genus Thymus L. belongs to the Lamiaceae family, consist of about 215 species of herbaceous perennials and small shrubs in the world. They originated from Mediterranean region. This genus is presented in Iranian flora by 14 species, including: T. daenensis, T. carmanicus, T. fallax, T. persicus, T. trautvetteri, T. migricus, T. kotschyanus, T. pubesens, T. nummularius, T. transcaspicus, T. eriocalyx, T. caucasicus, T. transcaucasicus, and T. fedtschenkoi. Thyme is an aromatic and medicinal herb that has been widely used in folk medicine, food preservatives and pharmaceutical preparations. Overall, this genus is one of the most popular plants throughout the entire world due to its volatile constituents. Thymol and carvacrol are the major compounds in most of the Thymus essential oils. The therapeutic potential of thyme rests on contents of thymol, carvacrol, flavonoids, eugenol, aliphatic phenols as well as luteolin, saponins, and tetra methoxylated flavones. The essential oil of thyme has antibacterial, antiseptic, antifungal, anti-parasitic and antioxidant activity.
    Keywords: ? Lamiaceae, ? Medicinal plants, ? Thymol, ? Carvacrol
  • Elham Moghtadai Khorasgani, Abdollah Ghasemi Pirbalouti *, Sh. Adibi Pages 101-107
    Background & Aim
    Cadmium is an important industrial and environmental pollutant. Cadmium is one of the most toxic and carcinogenic heavy metals to organisms. This heavy metal mainly distributes to the liver and kidney in humans and animal and, causing acute hepatic injury. Experimental: The ethanol extract of Satureja hortensis L. (Lamiaceae family), was evaluated for its activity against cadmium–induced in male Wister rats (150 – 180 g). The ethanol extract of S. hortensis (100 and 200 mg/kg/day for six weeks) was examined on serum bicochemical and hepatic histopathological characteristic of rats subcutaneously received with cadmium chloride (CdCl2) at 3 mg/kg/day for six weeks.
    Results
    The biochemical results indicated that aspartate transminase (AST) and alanine transaminase (ALT) significantly increased in serum by cadmium–induced. The liver histopathological results revealed that the ethanol extract of S. hortensis treatment at 200 mg/kg/day significantly reduced toxicity by cadmium–induced. The ethanol extract of S. hortensis prevents the cadmium–induced lesions in hepatic function. Recommended applications/industries: Known antioxidant, antimicrobial, antihepatotoxic, nephroprotective potentials of the extract of S. hortensis may be the mechanisms by which this plant protects animals against experimentally cadmium–induced.
    Keywords: Cadmium, Medicinal herbs, aspartate transminase (AST), alanine transaminase (ALT), Liver histopathology
  • Malek Taher Maghsoodlou *, Nasrin Kazemipoor, Rohallah Jafarazad, Nahid Rahneshan Pages 109-112
    Background & Aim
    Elaeagnus angustifolia and Elaeagnus orientalis have a lot of medical utilization. In folk medicine, the fruit and flower of these plants are used as a tonic and antipyretic agent. The aim of the present study was to chemical analysis of volatile constituents of E. angustifolia and E. orientalis flowers.  Experimental: The essential oils of E. angustifolia and E. orientalis flowers collected from Zahedan in Sistan and Baluchestan province were obtained by hydro-distillation. Chemical composition of oils were determined by GC/MS. 
    Results & Discussion
    12 compounds representing 100% were identified in the essential oil of E. angustifolia flowers in which Ethyl cinnamate (73.24%(, Cyclohexanecarboxylic acid, ethenyl ester (6.94%(, Isobutyl cinnamate (4.74%), Palmitic acid (4.39%), Buthyl cinnamate (2.38%), Ethanol (2.24%) and Methyl 9,9- Dideutero- Octadecanoate (2.05%( were the major constituents. In the essential oil of E. orientalis flowers twelve constituents representing 100% were identified in which Ethyl cinnamate (84.80 %(, Ethanol (7.86%), Tetra hydrogeranyl acetone (2.18%) and Phenantrenol (1.26%) were the major ones. The results showed that there are some differences and similarities between the oil compositions of Elaeagnus species growing in the same weather conditions. Although the main component of the essential oils of Elaeagnusspecies was Ethyl cinnamate, but its relative content was higher in the oil of E. orientalis. The percentage of Ethanol in the oil of Elaeagnusspecies also was less than 10%. Moreover, although the Isobutyl cinnamate, Buthyl cinnamate and Methyl 9, 9- Dideutero- Octadecanoate compounds were the main component of the essential oil of E. angustifolia flowers, but these compounds were not identified in the essential oil of E. orientalis. Industrial and practical recommendations: The results of the present study showed that the E. angustifolia and E. orientalis flower oils can be utilized as cheap commercially sources to isolation Ethyl cinnamate. In addition, extraction of the identified components can be useful for medicinal uses.
    Keywords: Volatile constituents, Elaeagnus angustifolia, Elaeagnus orientalis, hydro-distillation, GC, MS
  • Hejraneh Azizi *, Maryam Keshavarzi Pages 113-119
    Background & Aim
    The traditional knowledge about medicinal plants is the basic step in many drug productions. Traditional medicine and herbal drug have absorbed attraction of many world authorities. Using medicinal plants has developed in many countries even those with a vast use of chemical drugs. Ethno-botanical studies result in documentation of many useful plants. In these studies the main aim is to identify such plants and introduce their active and biologic ingredients. Iran is a proper case of ethno-botanical studies due to its different habitats and rich plant vegetation types. Nowadays using new medicinal plants components and optimized usage of rich natural resources is a necessity. Experimental: In present project medicinal plants of Sardasht with local importance have been collected and identified during 2011 & 2012 growth seasons. Careful uses of medicinal herbs were determined by interview with native people. Scientific names and local medicinal uses are mentioned.
    Results & Discussion
    There were totally recognized 70 medicinal species of 29 families. Results of present study showed that local people mainly used Asteraceae and Apiaceae then Lamiaceae, Rosaceae and Fabaceae medicinal taxa. Medical plants in this region are mainly used to treat circulatory system problems such as Diabetics and blood lipid. Industrial and practical recommendations: According to results of this study, the preservation and conservation of some herbs species is essential.  This document can play a role in preserving the indigenous knowledge of using these plants.
    Keywords: Medicinal plants, Ethnobotany, Traditional medicine, Sardasht, Iran
  • Alaleh Nikooie, Amir Pouya Ghandehari Yazdi *, Mina Shamsaei, Leila Sedaghat Boroujeni Pages 121-128
    Background & Aim
      Changes in lifestyle, decrease in physical exercise along with incidence of obesity, hypertension and cardiovascular diseases indicate a need for low calorie formulations. The sweetness of Stevia, a natural sweetener, is estimated to be 300 times as much as that of sugar. Extraction of stevia leaves is considered a promoter of calorie balance and a beneficial part of a healthy diet. Stevia is also used to treat diabetes, obesity, tooth decay, hypertension, exhaustion and depression. Experimental:  Regarding the aforementioned applications and critical role of sucrose in the creation of texture, color and taste, the replacement of sucrose is an important issue. Most researches indicate the fact that sugar-free products are not pleasant and acceptable; thus, the presence of sugar is inevitable i.e. in case of complete substitution, concurrent consumption of both sugar and stevia (different combinations) seemingly gives it more flavors and makes it the most demanded product. This article reviews effective parameters in sucrose substitution with stevia and the results obtained from it. Industrial and practical recommendations:  Its bitter aftertaste can diminish its consumption in food formulation; however, other flavoring agents and fillers can modify this problem. With regard to its high sweetness (300 times as much as sucrose), its consumption is low and thus it is economically justifiable. Using this sweetener in daily industries, fruit juices and confectioneries as a sucrose substitute is possible with respect to the research findings.
    Keywords: Stevia, Physiochemical properties, Food products, Sweetener