فهرست مطالب

مدیریت بازاریابی - پیاپی 33 (زمستان 1395)

مجله مدیریت بازاریابی
پیاپی 33 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کامبیز حیدرزاده*، کبری نجفی، زهرا کردباغ صفحات 1-27
    پژوهش با روش تجربی تاثیر نوع هتل و تجربه مورد انتظار از خدمات هتل بر واکنش های شناختی، هیجانی و رفتاری مشتریان را با در نظر گرفتن وجود تصاویر گمراه کننده در وب سایت بررسی کرده است. این مطالعه به دلیل کمبود تحقیقاتی در زمینه آثار مخرب استفاده از تصاویر غیرواقعی بر واکنش های شناختی، عاطفی و رفتاری مشتریان دریافت کننده خدمات هتل انجام گرفته و تاثیر تعاملی تجربه مورد انتظار مشتریان و نوع هتل را بر واکنش مشتریان بررسی کرده است. یافته های پژوهش نشان داده است که تصاویر گمراه کننده موجود در وب سایت هتل ها، منجر به اعتماد کمتری به برند هتل های مجلل در مقایسه با هتل های ارزان قیمت و خشم، پشیمانی و قصد تبلیغات منفی بیشتر در مورد برند هتل های مجلل در مقایسه با هتل های ارزان قیمت می شود. همچنین این تصاویر موجب اعتماد کمتر مشتریان با هدف لذت جویی در مقایسه با هدف فایده باور و خشم، پشیمانی و قصد تبلیغات منفی بیشتر در مشتریان با هدف لذت جویی در مقایسه با مشتریان با هدف فایده باور می گردد. تعامل هتل مجلل و هدف لذت جویی، شدیدترین واکنش های شناختی، هیجانی و رفتاری را به دنبال دارد.
    کلیدواژگان: نوع هتل، تجربه مورد انتظار از خدمات هتل، واکنش شناختی، واکنش هیجانی، واکنش رفتاری
  • محمد علی عبدالوند*، سمیه حضوری صفحات 29-39
    هدف اصلی این پژوهش ارزیابی عوامل موثر در رقابت پذیری بر رشد و توسعه بازار صادراتی در شرکت های بازرگانی و صادرات می باشد. روش مورد استفاده در این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی، پیمایشی و همبستگی می باشد. جامعه آماری این تحقیق که با استفاده از فرمولQ  تعداد نمونه230 نفر به روش نمونه گیری تصادفی در نظر گرفته شد. برای تعیین پایایی پرسشنامه ضریب آلفای کرونباخ برابر 86/0 محاسبه گردید که حاکی از پایایی در سطح عالی می باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کلموگروف- اسمیرنوف، آزمون اسپیرمن و آزمون T به کمک نرم افزارSpss  و سایر آزمون های مربوطه که به طور مفصل در این پژوهش شرح داده شده است،تجزیه و تحلیل گردید تا هر یک از مولفه های تاثیرگذار و زیر مولفه ها مشخص گردد. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که این پژوهش شامل 4 مولفه اصلی عوامل محیطی (با 3 سوال)، عامل درون سازمانی (با 7 سوال)، عامل رویکرد مبتنی بر منابع (با 4 سوال)، عامل ظرفیت های تولیدی (با 3 سوال) و در مجموع 17 زیرمعیار بود. با به کارگیری روش تاپسیس فازی و طراحی پرسشنامه مخصوص به آن، عوامل موثر رقابت پذیری بر رشد و توسعه بازار صادراتی صنایع غذایی رتبه بندی و اولویت بندی شدند که در نهایت، از میان 17 زیرمعیار موجود «مشتری گرایی»، «گرایش های مصرف کنندگان»،«توانایی بنگاه در بازاریابی محصولات» و«قدرت رقابت پذیری» بالاترین رتبه ها را به خود اختصاص دادند.
    کلیدواژگان: رقابت پذیری، رشد بازار صادراتی، بازارهای هدف صادرکنندگان، صادرات
  • مهدی زنگانه*، خدیجه محمدی آرزوچی، سید حسین کاظمی، هرمز مهرانی صفحات 41-64
    گمرک نقش مهمی در مبادلات تجاری بین الملل ایفا می کند و می تواند عامل جلوبرنده و یا بازدارنده در تجارت و تحصیل درآمدهای گمرکی برای دولت تلقی گردد، لذا هدف پژوهش حاضر، شناسایی و اولویت بندی موانع ترخیص کالا از گمرک شهریار شهر تهران با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی می باشد. پژوهش حاضر که در سال 1396 انجام شد، از نظر هدف کاربردی و برحسب روش گردآوری داده ها، توصیفی - پیمایشی و از نوع پژوهش های اکتشافی است. با مرور مقاله های کلیدی و استفاده از نظر خبرگان، 4 معیار اصلی و 19 معیار فرعی شناسایی گردید. گروه خبرگان یا تیم تصمیم گیری از میان کارشناسان ارشد سازمان و همچنین صاحب نظران گمرک انتخاب گردیدند. در ابتدا با استفاده از پرسشنامه و نظر تیم تصمیم گیری، موانع اصلی و فرعی موثر بر ترخیص کالا از گمرک شناسایی شدند و سپس با توجه به عوامل شناسایی شده، پرسشنامه های AHP تدوین و مقایسه زوجی بین عوامل شناسایی به عمل آمد. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد، نظام اداری و مدیریتی در بین موانع اصلی شناسایی شده، و ضعف در به کارگیری و توانمندسازی نیروی انسانی متخصص و کارآزموده در بین موانع فرعی شناسایی شده، مهم ترین عامل در بین موانع ترخیص کالا از گمرک، از دیدگاه خبرگان محسوب می شوند. در پایان با مشخص شدن رتبه همه عوامل اصلی و فرعی، به کمک تیم تصمیم گیری، پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت موجود ارائه گردید.
    کلیدواژگان: گمرک، ساختار گمرک، عملکرد گمرک، گمرک الکترونیک، ترخیص کالا، مبادلات تجاری بین الملل
  • حدیث پورجمشیدی*، آزاده محمدی زلانی، حسین مهدی زاده، زهره معتمدنیا صفحات 65-73
    مقدمه
    مطالعه حاضر در قالب یک طرح پیمایشی با هدف شناسایی عوامل موثر بر مصرف غذای سالم در بین دانشجویان دانشگاه های ایلام انجام شد.
    روش ها
    جامعه آماری دانشجویان دانشگاه ایلام و دانشگاه علوم پزشکی ایلام بودند که نمونه ای به حجم (n=170) نفر از آنان برای پاسخگویی با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شد. به منظور سنجش پایایی متغیرهای آن از تحلیل عامل تاییدی (CFA) استفاده شد و با استفاده از معادلات ساختاری تلاش گردید تا با شناسایی عوامل موثر بر مصرف غذای سالم مدلی قابل اتکا برای پیش بینی مصرف غذای سالم ارائه گردد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که متغیرهای دغدغه سلامت، هنجارهای ذهنی، در دسترس بودن، بطورمستقیم و متغیرهای تسلط برخویشتن، دانش استفاده از محصول، ویژگی های محصول بطور غیرمستقیم با مصرف غذای سالم ارتباط داشتتند.
    بحث و نتیجه گیری
    عادات نامناسب غذایی جمعیت جوان از مهمترین چالش های تغذیه ای می باشد و توجه به این مهم که محیط دانشگاه آخرین فرصت برای آموزش بهداشتی و تغذیه ای قشر وسیعی از دانشجویان می باشد. ترسیم الگوی رایج غذای سالم و اقدام در جهت بهبود آن موثرترین راهکار برای ارتقا شیوه زندگی سالم در سطح جامعه است.
    کلیدواژگان: دغدغه سلامت، غذای سالم، دانشجویان دانشگاه های ایلام، معادلات ساختاری
  • سید مسلم علوی*، سید محمد هاشم موسوی حقیقی صفحات 75-90
    در این تحقیق که با رویکرد پویایی شناسی سیستمی به اجرا درآمده است، سعی گردیده است الگوی رفتاری هر یک از چهار بعد مدل آیدا با تاکید بر نقش عناصر ارتباطات یکپارچه بازاریابی بررسی گردد. داده های مورد نیاز جهت پیش بینی در ارتباط با یک کود ارگانیک تحت عنوان لیگنو اکتیویتر از پایگاه داده شرکت جهان کشت فلات سبز جمع آوری و با استفاده از نرم افزار ونسیم، تحلیل های سناریویی انجام گردیده است. یافته ها نشان می دهد که تا پایان 10 سال آینده در صورتی که شرکت درصد سرمایه گذاری خود را از بودجه بازاریابی برای هر یک از چهار عنصر روابط عمومی، تبلیغات، فروش شخصی و پیشبرد فروش به صورت (0/3، 0/3، 0/2 و 0/2) در نظر گیرد، تعداد مشتریان آن از نظر تعداد افراد جذب شده، ترغیب شده، با قصد خرید و وفادار به ترتیب (2572، 1276، 621، 402) می گردد. از طرفی تحلیل های سناریویی نشان می دهد که در صورتی که شرکت سهم بودجه بازاریابی از کل بودجه و خصوصا سهم بودجه ارتباطات یکپارچه بازاریابی از بودجه بازاریابی را افزایش دهد، این مسئله بر تعداد مشتریان در هر یک از 4 سطح خواهد افزود که این مسئله سیاست دوم را جذاب ترین سناریو شرکت خواهد ساخت. یافته دیگر آنکه سناریوی حفظ مشتریان قدیمی در برابر جذب مشتریان جدید اگرچه در طول 5 سال آینده، مشتریان وفادار بیشتر و مشتریان جدید کمتری تولید می کند اما این روند پس از 5 سال، علاوه بر مشتریان جدید کمتر، مشتریان وفادار کمتری نیز ایجاد خواهد کرد.
    کلیدواژگان: ارتباطات یکپارچه بازاریابی، الگوی آیدا، رفتار مشتریان، رویکرد پویایی شناسی سیستمی
  • شهاب بهرامی* صفحات 91-102
    هدف از پژوهش حاضر مطالعه تعیین ارتباط نگرش به تبلیغات صحه گذار و ارزش ویژه برند با توصیه خرید به دیگران بود. جامعه آماری پژوهش کلیه مصرف کنندگان رکسونا در سطح شهر مشهد تشکیل می دادند که از بین آنها 385 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایو در دسترس به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه نگرش به تبلیغات لیو (2002)، ارزش ویژه برند یو و دنتو (2001) و پرسش نامه توصیه خرید ایسمیل و اسپینیلی (2012) استفاده شد و پایایی آنها در یک مطالعه مقدماتی نیز محاسبه شد. داده ها به کمک روش های آماری همبستگی پیرسون و مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین نگرش به تبلیغات با ارزش ویژه برند و توصیه خرید ارتباطی مستقیم و معناداری وجود دارد. هم چنین ارزش ویژه برند ارتباط مثبت و مستقیم بر توصیه خرید دارد. با توجه به اهمیت ارزش ویژه برند و توصیه خرید، سازمان های تجاری می توانند از استراتژی صحه گذاری ورزشکاران مشهور استفاده کنند و از این طریق با انتقال بهتر مفاهیم موجود در پیام های تبلیغاتی، در جذب مشتریان موفق تر عمل کنند.
    کلیدواژگان: نگرش به تبلیغات، صحه گذار، ارزش ویژه برند، توصیه خرید
  • فاطمه فتاحی، رسول نظری* صفحات 103-115
    مخاطرات دوگانه اثر استراتژی های سهم بازار بر همنوایی با برند و وفاداری رفتاری و نگرشی  هواداران باشگاه های فوتبال و والیبال هدف پژوهش است. پژوهش حاضر از نوع تحقیق کاربردی است که از نظر استراتژی توصیفی و از نظر اجرا پیمایشی، جمع آوری اطلاعات به روش میدانی انجام گردید. جامعه آماری افراد هواداران باشگاه های فوتبال و والیبال اصفهان و کاشان بودند. حجم نمونه از روش نمونه گیری تصادفی ساده با استفاده از فرمول کوکران معادل 384 نفر مشخص شد. ابزار اندازه گیری پژوهش شامل پرسشنامه های تداعی برند گلادن (2013)، وفاداری ماهونی(2012) و سهم بازار پورتر(2002) بود که پایایی آنها به ترتیب (0/82، 0/72 و 0/91) محاسبه گردید. روایی صوری و محتوایی با ده نفر از متخصصان مدیریت ورزشی تائید گردید. روش های آماری شامل تجزیه و تحلیل اطلاعات در دو سطح توصیفی و استنباطی بود. کلیه داده ها با استفاده از بسته نرم افزار آماری علوم اجتماعی نسخه 19 و نرم افزار لیزرل نسخه 8/54 8 و نرم افزار PLS تحلیل شد. یافته ها نشان داد که یکی از عوامل مهم سهم بازار گروهی، مخاطرات دوگانه است که باعث رشد بازار می شود و به اتخاذ در تصمیم و درک صحیح در جذب هواداران کمک می کند. عوامل همنوایی برند نیز در وفاداری هواداران از سهم بازار گروهی موثر است. از این رو باشگاه ها برای ایجاد رضایت در هوادار باید نسبت به عرضه خدمات و امکانات برنامه ریزی صحیحی را اعمال کند.
    کلیدواژگان: همنوایی برند، سهم بازار گروهی، وفاداری رفتاری، وفاداری نگرشی، مخاطرات دوگانه، هواداران
  • لیلا بیگ لو*، کریم اسگندری صفحات 117-134
    هدف مقاله حاضر طراحی مدل برند کارفرما برای سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر بازاریابی داخلی می باشد. پژوهش حاضر از نظر روش، پیمایشی، و از نظر نوع، توصیفی-تحلیلی، و از حیث هدف، کاربردی است. جامعه ی آماری پژوهش حاضر مدیران واحدهای مدیریت درمان و اسناد پزشکی سازمان مورد مطالعه به تعداد 250 نفر می باشد. حجم نمونه ی آماری بر اساس فرمول کوکران، 151 نفر برآورد شده است. روش نمونه گیری به صورت تصادفی طبقه ای می باشد. ابزار جمع آوری اطلاعات در پژوهش حاضر پرسش نامه می باشد. روایی پرسش نامه به صورت سوری است. پایایی پرسش نامه توسط آزمون آلفای کرونباخ با اعتبار 0/923 مورد تایید قرار گرفته است. یافته های پژوهش نشان می دهد که مولفه های برندکارفرما شامل؛ امنیت شغلی کارکنان، آموزش گسترده کارکنان، دریافت پاداش سخاوتمندانه توسط کارکنان، تسهیم اطلاعات، توانمندسازی کارکنان، کاهش فاصله طبقات در سازمان می باشد. در این پژوهش، در نهایت مدلی مناسب برای برندسازی کارفرما در سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر بازاریابی داخلی ارایه شد.
    کلیدواژگان: بازاریابی داخلی، برندسازی داخلی، برند، برند کارفرما
|
  • Kambiz Heidarzadeh *, Kobra Najafi, Zahra Kordbagh Pages 1-27
    This experimental research investigates the effect of hotel segments and expected experience of hotel services on cognitive, emotional and behavioral responses of guests, regarding the misleading images on websites. This study was conducted to compensate for the lack of research into adverse effects of unrealistic images on cognitive, emotional and behavioral responses of guests receiving hotel services and the interactive effect of expected experience and hotel segments on guests’ responses. Findings show that misleading images lead to less trust in luxury hotels compared to economy ones. Luxury hotel guests express more anger and regret and stronger intentions of negative word of mouth about luxury hotels, compared to economy hotel guests. Additionally, these images generate more distrust, anger, regret and intentions of negative WOM among guests with hedonic purposes compared to those with utilitarian purposes. The interaction between luxury hotels and hedonic purposes elicits the strongest cognitive, emotional and behavioral responses.
    Keywords: Hotel Segment, Expected Experience of Hotel Services, Cognitive Response, Emotional Response, Behavioral Response
  • Mohammad Ail Abdolvand *, Somayeh Hozouri Pages 29-39
    The main objective of this research is to evaluate the factors affecting competitiveness on the growth and development of the export market in the commercial and export companies. The method used in this research is applied in terms of purpose and descriptive, survey and correlation nature. The statistical population of this research was Q (230), using random sampling method. To determine the reliability of the questionnaire, the Cronbach's alpha coefficient was 0.86, which indicates a high level of reliability. To analyze the data, Kolmogorov-Smirnov tests, Spearman test and T-test using Spss software and other relevant tests, which are described in detail in this study, were analyzed to identify each of the components and sub-components To make The results indicate that this research consists of 4 main components of environmental factors (with 3 questions), internal agent (with 7 questions), resource-based approach (with 4 questions), factor of production capacity (with 3 questions) And a total of 17 sub-criteria. By using the fuzzy tops is method and designing a specific questionnaire, effective factors of competitiveness on the growth and development of the export market of food industry were ranked and prioritized. Finally, among the 17 existing subsets of "customer orientation", "consumer trends", "ability Firm in Product Marketing "and" Competitive Power "ranked highest.
    Keywords: Competitiveness, Export market growth, Exporters target markets, Export
  • Mehdi Zanganeh *, Khadijeh Mohammadi Arezoochi, Seyed Hossein Kazemi, Hormoz Mehrani Pages 41-64
    Customs plays an important role in International Commercial exchanges and it can be a promising or deterrent factor in business and creating revenues customs for the government. Therefore, purpose of this study is Identification and Classification of clearance barriers in Shahriyar customs office in Tehran City Using Analytical Hierarchy Process (AHP). This study which was conducted in 2018, is applied in terms of purpose and in terms of collecting data, it is descriptive-survey and exploratory research. By reviewing key articles and using experts' opinion, 4 main criteria and 19 sub-criteria were identified. A team of experts or a decision team was selected from top experts of the organization as well as customs experts. Initially, using the questionnaire and the opinion of the decision team, the main and the main obstacles affecting customs clearance were identified. Then, according to identified factors, AHP questionnaires were developed and paired comparisons were identified. The results of this study showed that the administrative and management systems are among the main obstacles. The weaknesses in the empowerment of trained and qualified personnel and applying them are among identified barriers from the point of view of experts. At the end. With ranking of all the main and secondary factors, suggestions were made to improve the status quo and help the decision makers.
    Keywords: Customs, Customs Structure, Customs Function, Electronic Customs, Clearance, International Commercial exchanges
  • Hadis Pourjamshidi *, Azadeh Mohamadizalani, Hossein Mahdizadeh, Zohreh Motamedinia Pages 65-73
    Backgrounds and
    Objectives
    This study aims to identify factors affecting the consumption of healthy food survey among students of ilam.
    Methods
    The statistical population was the students of ilam, out of which a sample of 170 individuals were randomly, selected using multistage random cluster sampling. The data collection tool used in the study was a questionnaire designed by the researcher. Confirmatory factor analysis (CFA) was used to assess the reliability of the questionnaire’s variables. We attempted to develop a reliable model using structural equation modeling to explore factors affecting the consumption of health food in ilam University.
    Results
    The results of this survey indicated that “health orientation” “Subjective norms”,” access, directly and “Self- Regulatory”, “Knowledge of the product”, “Product Features” indirectly, are associated with the consumption of health food.  
    Conclusion
    The young population is the most important nutritional food addictions and attention to the important challenges that the campus last opportunity for health education and nutritional class provides a range of students makes. Common pattern healthy food and take action to improve the most effective strategy to promote healthy lifestyles in society.
    Keywords: health food, health orientation, students ilam, structural equation modeling
  • Seyyed Moslem Alavi *, Seyyed Mohammadhashem Musavee Haghighi Pages 75-90
    In this study using system dynamics approach we tried to forecast the behavioral pattern of each of the four dimensions of Aida model with an emphasis on the role of integrated marketing communication (IMC) elements. Required data to forecast the behaviors of variables are extracted from a database of jahan Kesht Company and using Vensim software we performed scenario based analysis. Findings showed that at the end of 10 years of predictions if company increase its budget on integrated marketing communication elements including public relation, advertising, personal selling and promotion (0.3, 0.3, 0.2, 0.2), the number of customers in terms of the number of people who are attracted, motivated, intended to buy and loyal, goes up to (2572,1276, 621, 402) respectively. In addition, scenario analysis showed that if marketing budget share of company's total budget and especially budget share of IMC of company's marketing budget will increase, the number of customers in each of the 4 levels would be increased and in consequence the second policy will be the most attractive one. Another finding of the scenario analysis revealed that the scenario of retaining old customers against attracting new customers, although during the next 5 years can lead to more loyal customers and less new customers, but after 6th year, it will result in less new customers and even less loyal customers.
    Keywords: Integrated Marketing Communication, AIDA Model, customer behavior, system dynamics approach
  • Shahab Bahrami * Pages 91-102
    The purpose of this study was to examine the relationship between attitudes to endorsement advertising and brand equity with word of mouth advertising. The population of this study included all consumers’ Rexona in the city of Mashhad, 385 people were chosen cluster random and convenience sampling. The questionnaires of attitudes to advertising (Liu, 2002), brand equity (Yoo & Donthu, 2001) and word of mouth advertising (Ismail & Spinelli, 2012) was used to collect the data. Pearson correlation and Structural Equation Modeling analyzed the data. Findings indicated that attitudes to advertising has a direct and significant relationship on brand equity and word of mouth advertising. The brand equity has a direct and positive relationship on word of mouth advertising. The findings research explanatory the importance of brand equity and word of mouth advertising; businesses can validate the strategy of famous athletes’ endorsement So that they can attract customers more successful in conveying the desired function.
    Keywords: attitudes to advertising, brand equity, endorsement, word of mouth advertising
  • Fatemeh Fatahi, Rasool Nazari * Pages 103-115
    A model Double jeopardy Effect Strategies, market share Conformity with the bran and behavioral and attitudinal loyalty Football and volleyball fans the main objective of this Research. The present study is an applied research that in terms of strategy, descriptive and the run is Survey While gathering information is the study through questionnaires. Hence, this study is to survey. Subjects were fans of football and volleyball Isfahan and Kashan. The sample size of simple random sampling method using a sample of 384 cases was identified. Measuring instruments of study were brand association Gladden (2013), loyalty Mahoney (2012) and a market share of Porter (2002) the reliability, and respectively (0.82, 0.72 and 0.91) was calculated. Dozens of experts in sports management confirmed face and content validity. Statistical methods of data analysis were both descriptive and inferential. All data from the Social Sciences version 19 statistical Software package LISREL software versions 8.54 and software has been PLS analysis. The results showed that one of the important factors collective Market share, double the growth market risks and to adopt decisions and understanding helps to attract fans. Part of brand loyalty fans has a market share effective. The club and the fans should be happy to create services and facilities to impose proper planning.
    Keywords: conformity brand, the market share of the group, behavioral loyalty, Attitudinal Loyalty, risks dual fans
  • Leila Beigloo *, Karim Esgandari Pages 117-134
    The purpose of this paper is to design an employer brand model for a social security organization with an emphasis on internal recruitment. The present research is in terms of method, survey, is descriptive-analytical in terms of type, and in terms of purpose, is applicable. The statistical population of the present study is the number of 250 people who manage the units of medical management and medical documents of the study organization.The sample size is estimated to be 151 people based on the Cochran formula.The sampling method is stratified randomly.The sampling method is stratified randomly.The validity of the questionnaire is figurative. Reliability of the questionnaire by Cronbach's alpha test for questionnaire was 923. Has-been approved. Findings of the research show that employer brand components include employee security, staffing training, employee generous reward, information sharing, employee empowerment, and reduced floor space in the organization. In this research, finally, a suitable model for employer branding in the social security organization with an emphasis on internal marketing was presented.
    Keywords: Internal Marketing, Internal Branding, Brand, Employer Brand