فهرست مطالب

بیولوژی کاربردی - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1397)

نشریه بیولوژی کاربردی
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • راضیه احمدی نسب، سید سهیل آقایی*، محمد علی قاسم زاده صفحات 1-12
    سابقه و هدف

    لیستریامونوسایتوژنز درمواد غذایی گوناگون یافت می شود و موجب مننژیت، سپتیسمی و سقط جنین در زنان باردارمی شود. همچنین بر روی بسیاری از سطوح در تماس با مواد غذایی و وسایل پزشکی تشکیل بیوفیلم می دهد. تشکیل بیوفیلم توسط این باکتری در سطوح مختلف، یکی از مهمترین مشکلات در صنایع غذایی است. نانوذرات فلزی ترکیبات ضد میکروبی موثری برای کنترل و حذف بیوفیلم های باکتریایی از سطوح مواد غیرزنده می باشند. هدف اصلی این تحقیق سنتز نانوذرات یدید نقره در شرایط آزمایشگاهی و ارزیابی خواص ضد میکروبی آنها برای مهار تشکیل بیوفیلم و ریشه کن سازی بیوفیلم لیستریا مونوسیتوژنز(1298 ATCC) می باشد.

    روش کار

    در این تحقیق نانوذرات یدید نقره به روش سونوشیمیایی سنتز شدند و با استفاده از روش های UV-Vis، FT-IR، EDX و میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد تایید قرار گرفت. خاصیت ضد میکروبی وآنتی بیوفیلم نانوذرات سنتزشده با استفاده از روش چاهک گذاری بر روی آگار و با روش رقت در میکروپلیت 96 خانه ای به صورت متوالی تعیین شد.

    نتایج

    نانوذرات نقره سنتز شده دارای ساختارکروی با ابعاد حدود 30 نانومتر بودند. فعالیت آنتی بیوفیلم و حذف بیوفیلم توسط نانوذرات یدید نقره به ترتیب در 5 و 100 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد. بحث: بر اساس نتایج به دست آمده در این تحقیق نانوذرات یدید نقره می تواند به عنوان عامل ضد میکروبی موثر برای مهار تشکیل بیوفیلم لیستریا مونوسایتوژنز در صنایع غذایی استفاده شود.

    کلیدواژگان: لیستریا مونوسیتوژنز، نانوذرات نقره، آنتی بیوفیلم، فعالیت ضد میکروبی
  • جلال امیدی*، سمانه عبدالمحمدی، مهدی بخشی پور، میثم شیخ پور صفحات 13-20

    به منظور بررسی اثر کمپوست آزولا بر خصوصیات رویشی گیاهان زینتی، گیاه پدیلانتوس (Pedilanthus tithymaloides L.) به عنوان یک گیاه مدل انتخاب شد. در این راستا آزمایشی به صورت طرح کاملا تصادفی در پنج تیمار و سه تکرار در گلخانه ی پیشرفته پژوهشکده بیوتکنولوژی شهرستان رشت اجرا شد. بستر شاهد این پژوهش، پیت - پرلیت - ماسه به نسبت 1:1:1 در نظر گرفته شد و آزولای کمپوست شده در مقادیر 0%، 25%، 50%، 75% و 100% حجمی، جایگزین بستر شاهد شد. تیمارها شامل: 0% کمپوست آزولا+ 100% پیت - پرلیت - ماسه (شاهد)، 25% کمپوست آزولا + 75% پیت- پرلیت- ماسه، 50% کمپوست آزولا + 50% پیت- پرلیت- ماسه، 75% کمپوست آزولا + 25% پیت- پرلیت- ماسه و 100% کمپوست آزولا + 0% پیت- پرلیت- ماسه. در این آزمایش شاخص های رشد پدیلانتوس شامل تعداد برگ، تعداد جوانه، طول جوانه، وزن تر و خشک ساقه، وزن تر و خشک ریشه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد جایگزینی سطوح کمپوست آزولا اثر معنی داری روی تعداد برگ، طول جوانه، وزن تر ساقه، وزن خشک ساقه، وزن تر و خشک ریشه نسبت به شاهد دارد. مقایسه بسترهای کشت مورد استفاده نشان داد که جایگزینی 25% کمپوست آزولا در بستر، بیشترین تاثیر را روی شاخص های رشد گیاه پدیلانتوس دارد.

    کلیدواژگان: شاخص های رشد، کود سبز، ضایعات آلی
  • نجمه طهماسبی، بابک خیرخواه* صفحات 33-44
    زمینه و هدف

    کلبسیلا پنومونیه یک پاتوژن گرم منفی و عامل شایع عفونت های بیمارستانی است. افزایش ظهور مقاومت به چند دارو در کلبسیلا پنومونیه گزینه های درمانی را برای این باکتری محدود کرده است. هدف این تحقیق ارزیابی اثر نانوذرات آهن بر بیان ژن های TEM و SHV در کلبسیلا پنومونیه جدا شده از نمونه های بالینی با استفاده ازتکنیک Real- Time PCR می باشد. روش تحقق: تعداد 50 سویه کلبسیلا پنومونیه ظرف مدت 6 ماه، از بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های شهر کرمان جمع آوری شد. ایزوله ها بر اساس تست های بیوشیمیایی موجود در سیستم API20E به عنوان کلبسیلا پنومونیه شناسایی شدند. تست حساسیت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن انجام گردید. جهت شناسایی مولکولی ژن های TEM و SHV، PCR انجام گردید. برای تعیین اثر بخشی نانو ذره آهن بر روی سویه های موردنظر، از روش براث دایلوشن طبق استاندارد CLSI استفاده و درنهایت Real- Time PCR صورت گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه تعداد 46 نمونه از جدایه ها به صورت فنوتیپی مولد ESBL مثبت بودند. که 48 درصد (22 مورد) واجد ژن SHV ، 13 درصد (6 مورد) واجد ژن TEM و 39 درصد (18 مورد) دارای هر دو ژن SHV +TEM بودند. نانوذره آهن توانست بیان ژن های TEM و SHV را در کلبسیلا پنومونیه کاهش دهد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثر بخش بودن نانوذرات آهن بر روی کلبسیلاهای بتالاکتاماز مثبت، می توان از نانوذره آهن بعنوان یک دوز دارویی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، نانو ذره آهن، Real Time PCR، TEM، SHV
  • مونا آزادی خواه، محسن زرگر*، راضیه نظری صفحات 45-52
    استافیلوکوک ها به سرعت نسبت به اغلب آنتی بیوتیک ها مقاومت پیدا میکنند و مشکلات درمانی متعددی پدید می آورند. از این میان ، پمپ های افلاکس مهمترین علت ایجاد کننده مقاومت آنتی بیوتیکی می باشند و اصلی ترین این پمپ ها سیستم های ذاتی افلاکس ژن nor است. در استافیلوکوکوس اورئوس، norA، norBو norC، ژن های کروموزومی هستند که پمپ های افلاکسی (جریانی) را کدگذاری میکنند که بیان بالای ژن های مقاومت چند دارویی می تواند مقاومت نسبت به کینولون ها را ایجاد کند. این مطالعه با هدف ارزیابی مولکولی حضور ژن های norA B,C مرتبط با پمپ های افلاکس ایجاد کننده مقاومت به آنتی بیوتیک های خانواده فلوروکینولون در جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده که از نمونه های عفونت ادراری انجام می شود. در این مطالعه نمونه های جدا شده از 300 نمونه ادرار بیماران مراجعه کننده به آزمایشگاه های شمال شهر تهران تعداد 100 نمونه استافیلوکوکوس اورئوس شناسایی گردید. سپس سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک های خانواده فلوروکینولون، استخراج DNA جدایه ها به منظور تایید وجود ژنهای norA، norB و nor C توسط واکنش PCR مورد بررسی قرار گرفت. از بین 100 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده 60 جدایه (60%) نسبت به دیسک سیپروفلوکساسین، 30 جدایه (30%) نسبت به نوروفلوکساسین و 10 جدایه (10%) نسبت به افلوکساسین مقاومت نشان دادند. از بین 100 جدایه، 30 جدایه (30%) دارای ژن مقاومت norB ،20 مورد (20%) دارای ژن norC و در 20 جدایه (20%) نیز دارای ژن norA بودند.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، پمپ های افلاکس، norA، norB و norC
  • زهرا سادات آقاخواه رازلیقی*، عبدالحسین روستاییان، کامبیز لاریجانی صفحات 53-62
    گیاه Verbascum cheiranthifolium Boiss. از خانواده Scrophulariaceae، در طب سنتی ایران و کشورهای همسایه به صورت خوراکی و موضعی برای درمان بیماری ها به کار می رود. در این پژوهش برای اولین بار مقدار فنول، فلاونوئید کل و خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره قسمت های هوایی گیاه بومی ایران منطقه کلکچال تهران بررسی شد. برای سنجش میزان فنول و فلاونوئید به ترتیب از معرف های فولین سیو کالتیو و کلرید آلومینیوم و برای اندازه گیری پتانسیل آنتی اکسیدانی از روش DPPH استفاده شد. نتایج نشان داد محتوای فنولی و فلاونوئیدی برای نمونه ها به ترتیب 0/925میلی گرم گالیک اسید در هر گرم وزن خشک و 18/887 میلی گرم کوئرستین در هر گرم وزن خشک می باشد. در ارزیابی پتانسیل آنتی اکسیدانی به روش DPPH، مقدار IC50 برای BHT 72301/428 میکروگرم بر میلی لیترو برای عصاره 45829/364 میکروگرم بر میلی لیترمی باشد. در نتیجه خاصیت آنتی اکسیدانی این گیاه توان بالاتری در مقابل آنتی اکسیدان سنتزی BHT برخوردار است. نتایج این مطالعه نشان داد که این گیاه قدرت آنتی اکسیدانی خوبی در مقابل انواع سیستم های اکسیداتیو بوده و به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی در دسترس می تواند در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، ترکیبات فنولی، فلاونوئید، گل ماهور، 2 و 2 دی فنیل- 1- پیکریل هیدرازین
  • حمیدرضا جلیلیان*، داود بیک نژاد صفحات 63-78
    در سالهای اخیر گونه های گیاهی غیرمعمول و کمتر استفاده شده، به عنوان منابع جدید روغن مورد توجه قرار گرفته اند. بسیاری از آنها حاوی مقادیر قابل توجهی روغن با نسبت بالایی از اسیدهای چرب حایز اهمیت به لحاظ غذایی، پزشکی یا صنعتی هستند. روغن بذر توتون کشت شده در شمال ایران در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفت. مقدار روغن، خاکستر و رطوبت بذر به همراه ترکیب اسیدهای چرب، عدد اسیدی، عدد یدی، عدد پراکسید، عدد صابونی، عدد پاراآنیزیدین، چگالی، گرانروی، ضریب شکست، پایداری اکسایشی، پروفایلهای گرماسنجی پویشی تفاضلی و تجزیه وزن سنجی گرمایی، طیف های UV-Vis، FT-IR و فلوئورسانس، میزان ترکیبات فنولی و خاصیت آنتی اکسیدانی روغن استخراج شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که بذر توتون حاوی مقدار زیادی روغن می باشد (تا حدود 40 درصد). مهمترین اسیدهای چرب موجود در روغن بذر توتون عبارت بودند از: لینولئیک اسید (35/71 درصد)، اولئیک اسید (57/14 درصد) و پالمیتیک اسید (67/8 درصد). روغن بذر توتون با دارا بودن جذب در نواحیUV-B و UV-C، بنابراین میتواند به عنوان محافظ تابش امواج ماورابنفش مورد استفاده قرارگیرد. نتایج آزمونهای وزن سنجی حرارتی و کالریمتری روبشی حاکی از پایداری روغن میباشد. مقدار ترکیبات فنولی بیشتر از روغن های سویا، کتان و ذرت می باشد. همچنین براساس مقدار بدست آمده برای IC50، می توان روغن بذر توتون را در دسته ی روغن های با خصلت آنتی اکسیدانی قابل توجه قرار داد.بنابراین روغن بذر توتون میتواند به عنوان منبع جدیدی از ترکیبات چرب سودمند، در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: استخراج، بذر توتون، خواص فیزیکوشیمیایی، روغن بذر توتون، ضایعات کشاورزی
  • غلامرضا نجفی*، هما احمدی، محبوبه سادات شریف صفحات 79-89
    در این پژوهش اسانس نعناء تهیه و میکرو یا نانوکپسول های محتوی اسانس نعناء با دو روش هم رسوبی(Coacervation) و خشک کردن انجمادی(Freeze Drying) با استفاده از پلیمرهای مختلفی مثل سدیم آلژینات، نشاسته و مالتو دکسترین تهیه شدند. کپسول های تهیه شده برای ارزیابی مورد مطالعه و آزمایش قرار گرفتند. ارزیابی اندازه کپسول ها که با میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) انجام شد، نشان داد که هم نانو و هم میکروکپسول تشکیل شده است. به نظر می رسد، کپسول های حاصل از روش هم رسوبی در ابعاد میکرو و کپسول های تشکیل شده به روش فریزدرایر هم در اندازه های میکرو و هم نانو تشکیل شده اند.نوع پلیمر مورد استفاده، غلظت پلیمر و سرعت هم زدن از جمله عواملی هستند که بر روی نوع کپسول و چگونگی رهایش اسانس نعناء تاثیر می گذارند. تعیین میزان کل اسانس بارگیری شده بیانگر این مطلب است که بیشترین بارگیری اسانس در روش هم رسوبی با نشاسته 2% و سدیم آلژینات2% انجام شده است(به میزان 80%). همچنین در روش فریز درایر بیشترین مقدار بارگیری اسانس توسط نشاسته 2% اتفاق افتاده است(به میزان 70%). ارزیابی میزان رهایش اسانس نشان می دهد که کپسول های تهیه شده از نشاسته کمترین مقدار رهایش و بیشترین نگهداری اسانس تا یک هفته را دارند(89/38 درصد اسانس در کپسول ها باقی مانده است.). همچنین کپسول های سدیم آلژینات یک درصد از دو درصد آن رهایش کمتری دارند. هر سه پلیمر پس از دو هفته تقریبا تمام اسانس را آزاد می کنند.
    کلیدواژگان: اسانس نعناء، انکپسوله کردن، پلیمر، هم رسوبی، فریز درایر
|
  • Razieh Ahmadinasab, Soheil Aghaei *, Mohammad Ali Gasemzadeh Pages 1-12

    Listeria monocytogenes has been isolated from many foods and may cause meningitis, septicemia and abortion in pregnant women. L. monocytogenes forms biofilm on many food contact surface materials and medical devices. Biofilm formation by this bacterium on many surfaces, is one of the most important problems in the food industry. Metal nanoparticles are effective antimicrobial compounds for controlling and removing of bacterial biofilms from non-biomaterial surfaces. The main purpose of this investigation was synthesis of silver iodide nanoparticles in-vitro condition and evaluation of their antimicrobial properties for inhibition of biofilm formation and biofilm eradication of Listeria monocytogenes(ATCC1298).

    Method

    In this study nano-particles of silver iodide were synthesized respectively sonochemically and were confirmed using UV-Vis ,FTIR, EDX and Scanning Electron Microscopic procedures. Antimicrobial and antibiofilm properties of synthesized nanoparticles were determined using agar well diffusion and 96 well microplate dilution methods respectively.

    Results

    Synthesized Silver nanoparticles had circular structure with 30 nm size. Antibiofilm activity and biofilm eradication of Iodide silver nanoparticles were obtained at 5 and 100 µg/ml respectively.

    Discussion

    Based on obtained results, silver iodide nanoparticles can be used as the effective antimicrobial agents for inhibiting of biofilm formation of Listeria monocytogenes in the food industry.

    Keywords: Listeria monocytogenes, Silver Nanoparticles, Antibiofilm, Antimicrobial Activity
  • Jalal Omidi * Pages 13-20

    In order to investigate the effect of Azolla compost on vegetative characteristics of ornamental plants, Pedilanthus tithymaloides was selected as a model plant. In this regard, an experiment was conducted as a completely randomized design in five treatments and three replications in the Advanced Greenhouse of the Research Institute of Biotechnology, Rasht. The Growing media control of this study, peat-perlite-sand, was considered 1: 1: 1 ratio, and the compost Azolla was replaced by 0%, 25%, 50%, 75% and 100% volumes. The treatments consisted of: Azolla compost + 100% Peat-perlite-sand (control), Azolla compost + 75% Peat-perlite-sand, 50% Azolla compost + 50% Peat-Pearlite-Sand, 75% Azolla compost + 25% Peat-perlite-sand and 100% Azolla compost + 0% Peat-perlite-sand. In this experiment, growth indices, including number of leaves, number of buds, length of bud, fresh and dry weight of stem, fresh and dry weight of root were measured. The results showed that replacing Azolla compost levels had a significant effect on leaves number, length of bud, fresh and dry weight of stem, fresh and dry weight of root. Comparison of the substrate used showed that replacement of 25% Azolla compost in the Growing media had the most effect on Pedilanthus plant growth indices.

    Keywords: Growth indices, Green manure, Organic waste
  • Najmeh Tahmasebi, Babak Kheirkhah * Pages 33-44
    Background

    Klebsiella pneumoniae is a germ-negative pathogen and a common cause of nosocomial infections. Increasing the emergence of multi-drug resistance in Klebsiella pneumonia has limited therapeutic options for this bacterium. The purpose of this study was to evaluate the effect of iron nanoparticles on expression of TEM and SHV genes in Klebsiella pneumoniae isolated from clinical samples using Real- Time PCR.

    Materials and Methods

    A total of 50 strains of Klebsiella pneumoniae were collected from patients admitted to the intensive care unit of hospitals in Kerman on 6 months. The isolates were identified as K. pneumoniae, based on the biochemical tests embedded in the API-20E system. Antibiotic susceptibility test was performed by disc diffusion method. For molecular identification of TEM and SHV genes, PCR was performed. To determine the effect of iron nanoparticles on the strains, a dilution broth method was used according to CLSI standard and finally, Real-Time PCR was performed.

    Results

    In this study, 46 isolates were positive for ESBL producing phenotypes. In the 46 isolates of ESBL producing, 48% (22 cases) had the SHV gene , 13% (6 cases) had the TEM gene and 39% (18 cases) had both SHV + TEM genes. Iron nanoparticles could degrade the expression of TEM and SHV genes in the clinical medium in Klebsiella pneumoniae.

    Conclusion

    Due to the effectiveness of iron nanoparticles on positive beta-lactamases Klebsiellas, can use iron nanoparticles as a medicine dose.

    Keywords: Klebsiella pneumoniae, iron nanoparticles, Real- Time PCR, TEM, SHV
  • Mona Azadikhah, Mohsen Zargar *, Razieh Nazari Pages 45-52
    Staphylococci are rapidly resistant to most antibiotics and cause many therapeutic problems. Of these, the efflux pumps are the most important cause of resistance to antibiotics, and these pumps are the core of the inherent inflammatory system of the nor gene. Staphylococcus aureus, norA, norB, and norC are chromosomal genes that encode these pumps, expressing high levels of multi-drug resistance genes can produce resistance to quinolones. The purpose of this study was to investigate the presence of norA B, C genes in the presence of germs in the isolates of Staphylococcus aureus isolated from the samples of urinary tract infection. In this study, samples from 300 urine samples of patients referred to the laboratories in north of Tehran were collected and identified 100 samples of Staphylococcus aureus. After identification of resistant strains of fluoroquinolone family antibiotics, DNA extraction was performed to confirm the presence of norA, norB and nor C genes by PCR reaction. The results were analyzed by electrophoresis on agarose gel. Of the 100 isolated isolates of Staphylococcus aureus, 60 isolates were resistant to the ciprofloxacin disc, 30 isolates were resistant to neurofloxacin and 10 isolates compared to furosemide. Of the 100 isolates, 30 isolates possessed a norB resistance gene, 20 had norC gene and 20 had norA gene. Also, 10 isolates containing all three genes and 15 isolates, had 2 genes from the 3 genes studied.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Efflux pumps, norA, norB, norC
  • ZAHRA SADAT AGHAKHAH RAZLIGHI *, Rustaiyan Abdolhossein, Kambiz Larijani Pages 53-62
    This plant Verbascum cheiranthifolium Boiss. belonging to the Scrophulariaceae family, is derived from traditional Iranian medicine and vicinal countries which is used both edible and topical for treatment. For the first time in this research the amount of total phenol, Flavonoid and antioxidant property of aerial parts extract of plant of Iran in the Kolakchal area (Tehran-Iran) were investigated. To measure The amount of Phenol and Flavonoid respectively is used from reagents Folin- Ciocalteu and Alcl3 and the method DPPH is used to measure the Antioxidant potential. The result showed the phenolic content for samples respectively 0.925 milligram of galic acid per gram dry weight and 18.887 milligram quercetin per gram dry weight. In evaluation of antioxidant potential by method DPPH amount of Ic50 for BHT 72301/428 µgr/ml and for the extract is 45829/364 µgr/ml. As a result, the antioxidant activity of this plant have higher potential against the antioxidant synthesis of BHT. The results of this study showed that this plant has a good antioxidant power against a variety of oxidative systems and as an accessible natural antioxidant can be used in food and pharmaceutical industries.
    Keywords: Antioxidant, DPPH, Flavonoids, Phenolic compounds, Verbascum
  • Hamidreza Jalilian *, Davoud Beiknejad Pages 63-78
    In recent years there has been development of non-conventional and underexploited promising plant species as new sources of oils. Many of them contain significant quantities of oils with high proportion of nutritionally, medicinally or industrially desirable fatty acids.Tobacco seeds, grown in the north of Iran, were investigated in this study. The oil, ash and water contents of tobacco seeds alongwith fatty acid composition, acid value, iodine value, peroxide value, saponification value, p-anisidine value, density, viscosity, refractive index, oxidation stability, differential scanning calorimetric and thermogravimetric profiles, UV-Vis, FT-IR, Fluorescence spectra, phenolic compounds and antioxidant activity of the extracted seed oil were analysed. The results showed that the tobacco seeds contained a high amount of oil (~40%). The three major fatty acids in the tobacco seed oil were linoleic (71.35%), oleic (14.57%), and palmitic (8.67%) acids. Tobacco seed oil showed absorbance in the UV-B and UV-C ranges with potential for use as a broad spectrum UV protectant. Tobacco seed oil showed high kinetic stability, as characterized by differential scanning calorimetry. Total phenol content of tobacco seed oil was also higher compared with soybean, falx seed and corn oil. According to the IC50 value (0.438 g/ml), tobacco seed oil can be categorized as an oil with considerable antioxidant potential. This study reveals that tobacco seed oil has a high level of functional lipids and can be used as a new source of oil in different applications.
    Keywords: Agricultural waste, Extraction, Tobacco seed, Tobacco seed oil
  • Gholam Reza Najafi *, Homa Ahmadi, Mahboubeh A. Sharif Pages 79-89
    Because the role of essential oils and aromatic substances in plants is lost due to chemical evaporation or chemical instability over time, Many methods have been used to increase the stability and durability of essential oils, and encapsulation is one of the most important ones. In this study, micro or nanocapsules containing mint essential oil were prepared by coacervation and freeze drying methods using various polymers such as sodium alginate, starch and malto dextrin. Initially, with different weighing of each of the polymers, solutions were prepared with deionized water to achieve the best concentration. The ultrasound homogenizer was then used to homogenize, and the mint essence was gradually added to the homogeneous solution. The capsules were prepared immediately after preparing homogeneous polymer and essential oil mixtures. After that, the capsules were evaluated by scanning electron microscopy(SEM). The type of polymer, polymer concentration and mixing speed are among the factors affecting the type of capsule and how the mint essence is released.
    Keywords: mint oil, encapsulation, polymer, coacervation, freeze drying