فهرست مطالب

پوست و زیبایی - سال دهم شماره 2 (پیاپی 38، تابستان 1398)

فصلنامه پوست و زیبایی
سال دهم شماره 2 (پیاپی 38، تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا فیروز* صفحات 59-60

    یادداشت سردبیر
    همکاران ارجمند و اساتید گرامی
     امسال نهمین سمینار درماتولوژی مبتنی  بر شواهد و کنگره ی سالیانه  ی رازی به صورت مشترک در تاریخ 24-22 آبان 1398در هتل المپیک تهران برگزار می گردد. با تلاش همکاران در هر دو مجموعه به ویژه دبیر علمی، جناب آقای دکتر بلیغی، برنامه ی متنوعی از سخنرانی های علمی هم با رویکرد مبتنی بر شواهد و هم با رویکرد عملگرا و نیز کارگاه های عملی در زمینه های مختلف درماتولوژی تدارک دیده شده که مطمئنم مورد استقبال همکاران قرار خواهد گرفت . ثبت نام کنگره صرفا ازطریق سایت آموزش مداوم صورت خو اهد گرفت و برنامه ی آن، هم ازطریق سایت مرکز به نشانی www.crtsdl.tums.ac.ir و هم سایت بیمارستان رازی  به نشانی razihos.tums.ac.irدر دسترس است . به امید دیدار شما  در کنگره می باشم .
    همانگونه که در شماره ی قبل اعلام کردم، مراسم روز جهانی ویتیلیگو در تاریخ 4 تیر (25 ژوئن) به صورت مشترک  در بسیاری از نقاط جهان ازجمله مرکز ما برگزار گردید. گزارش اجمالی این روز در مجله  Dermatologic Therapy توسط آقای Yan Valleرییس بنیاد پژوهش در ویتیلیگو به چاپ رسیده است
    .

  • بهناز شجاع الدین، علی خامسی پور، حسین نادری منش* صفحات 61-68
    زمینه و هدف

    به منظور بهبود انتقال داروها از پوست فناوری های متنوعی ابداع شده اند تا راهکار مناسبی برای انتقال دارو به بدن و جایگزینی برای انتقال خوراکی و سیستمیک دارو باشند. انتقال داروها ازطریق آرایه ی میکروسوزن به عنوان روشی سهل و غیرتهاجمی در سال های اخیر مورد توجه محققان قرار گرفته است. در این مطالعه نیز آرایه ی میکروسوزن های پلیمری حاوی داروی آمفوتریسین بی به منظور معرفی این سامانه و استفاده از آن در درمان ضایعات پوستی ناشی از تلقیح انگل لیشمانیا ماژور به عنوان الگو در عفونت های قارچی پوستی ساخته شده است.
     

    روش اجرا

    در این مطالعه ساخت میکروسوزن ها با روش قالب گیری در سه مرحله ی ساخت قالب، ساخت ترکیب ماتریکس پلیمری از جنس پلی وینیل پیرولیدین و متاکریلیک اسید و درنهایت ریخته گری انجام شده است.
     

    یافته ها

    جهت بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی دارو در سامانه ی میکروسوزن از سیستم های اسپکتروسکوپی چون UV-Visible و فلورسانس استفاده شده است. هم چنین قدرت مکانیکی میکروسوزن ها که موید میزان توانایی آن ها جهت نفوذ به پوست است، توسط دستگاه ترنسدیوسر بررسی شده است.
     

    نتیجه گیری

     با بهره گیری از خصوصیات زیست سازگاری و زیست تخریب پذیری سوزن های طراحی شده و بارگذاری داروی آمفوتریسین بی در آن ها برای به کارگیری در درمان سالک و عفونت های قارچی پوستی معرفی شده است.

    کلیدواژگان: دارورسانی پوستی، آرایه ی میکروسوزن ها، آمفوتریسین بی، سالک
  • شیرین ایرانی* صفحات 69-80
    زمینه و هدف

    ذهنیت های طرح واره ای مجموعه ای از طرح واره های خاص و سبک های مقابله ای هستند که در پاسخ به موقعیت های هیجانی فعال شده و به شکل گیری الگوهای رفتاری منطبق با طرح واره ها جهت می دهند. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی کیفیت زندگی بیماران ویتیلیگو براساس ذهنیت های طرح واره ای صورت پذیرفت.
     

    روش اجرا

    در این مطالعه ی توصیفی همبستگی، 170 بیمار مبتلا به ویتلیگو به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردیده و به پرسش نامه های ذهنیت های طرح واره ای (Schema Modes Inventory) و فرم کوتاه پرسش نامه ی کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت (WHOQOL-BREF) پاسخ دادند. تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی، همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون به روش گام به گام صورت پذیرفت.
     

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحلیل همبستگی پیرسون نشان داد کیفیت زندگی با تمام ذهنیت های طرح واره ای غیر از ذهنیت خودآرام بخش بی تفاوت ارتباط دارد. ذهنیت کودک شاد و بزرگسال سالم با کیفیت زندگی رابطه ی مثبت و معنادار و رابطه ی سایر ذهنیت ها (به جز ذهنیت خودآرام بخش بی تفاوت) با کیفیت زندگی منفی و معنادار است و رگرسیون گام به گام نشان داد ذهنیت های کودک آسیب پذیر، ذهنیت محافظ بی تفاوت، ذهنیت تسلیم شده مطیع و ذهنیت کودک شاد به ترتیب بیشترین تاثیر را در پیش بینی کیفیت زندگی دارند.
     

    نتیجه گیری

     با توجه به اهمیت نقش ذهنیت های طرح واره ای در کیفیت زندگی بیماران ویتیلیگو، درنظرگرفتن درمان های روان شناختی نظیر طرح واره درمانی جهت تعدیل ذهنیت های ناکارآمد و ارتقای ذهنیت های کارآمد در این بیماران ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: ویتیلیگو، کیفیت زندگی، ذهنیت های طرح واره ای
  • شکوفه صمدیان، رویا کوچک *، مهناز استکی، آنیتا باغداساریانس، افسانه قنبری پناه صفحات 81-93
    زمینه و هدف

    جراحی زیبایی یکی از آخرین دستاوردهای بشر برای خلق زیبایی است. هدف از این پژوهش تبیین رابطه ی بین ویژگی های شخصیتی و استرس ادراک شده با نگرانی از تصویر بدنی بود.
     

    روش اجرا

    پژوهش حاضر از نوع همبستگی با تکیه بر مدل یابی معادلات ساختاری است. تعداد 350 نفر از متقاضیان جراحی زیبایی که به مراکز جراحی شمال تهران در سال 1396 مراجعه کرده بودند داوطلبانه و به روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند انتخاب شدند و به پرسش نامه های استرس ادراک شده کوهن و همکاران (1983)، شخصیت نئو (1985) و نگرانی از تصویر بدنی لیتلتون (2005) پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل ها در دو سطح توصیفی و استنباطی با استفاده از نسخه ی 24 نرم افزار Spss، Amos و با آزمون های نرمال بودن، مدل یابی معادلات ساختاری انجام گرفت.
     

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین ویژگی های شخصیتی و نگرانی از تصویر بدنی رابطه ی معناداری وجود دارد. هم چنین بین استرس ادراک شده و نگرانی از تصویر بدنی و ویژگی های شخصیتی و استرس ادراک شده رابطه ی معناداری وجود دارد. هم چنین مدل ساختاری رابطه بین ویژگی های شخصیتی و استرس ادراک شده با نگرانی از تصویر بدنی از برازش مطلوبی برخوردار است.
     

    نتیجه گیری

    لازم است از مقیاس های هنجارشده برای درک و ارزیابی روان شناختی قبل از جراحی زیبایی استفاده شود و این غربالگری می تواند باعث کاهش تعداد جراحی های غیرضروری و افزایش رضایت از نتایج جراحی شود.

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، استرس ادراک شده، نگرانی از تصویر بدنی، جراحی زیبایی
  • فرناز محمدهدایتی، محمدتقی احدی*، شقایق منوچهری صفحات 94-100
    زمینه و هدف

    دمودکس یک مایت و اکتوپارازیت شایع در انسان و حیوانات است. استقرار دمودکس فولیکولوروم و دمودکس برویس در پوست صورت انسان ممکن است باعث بروز برخی ضایعات پوستی ازقبیل آکنه، روزاسه و درماتیت شود. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی اکتوپارازیت دائمی دمودکس در زنان اردبیل و ارتباط احتمالی آن با برخی ضایعات صورت بود.
     

    روش اجرا

    پنجاه خانم مبتلا به ضایعات پوستی (گروه بیمار) و 50 خانم غیرمبتلا به ضایعات پوستی (گروه شاهد) انتخاب و تحت بررسی های کلینیکی و آزمایشگاهی قرار گرفتند. بعد از اخذ مجوز کمیته ی اخلاق و رضایت کتبی از داوطلبین، اقدام به تهیه ی اطلاعات دموگرافیک و تراشه های پوستی شد. با به کارگیری محلول پتاس 10 درصد و محلول لاکتوفنل، نمونه ها مورد بررسی میکوسکوپی قرار گرفتند و براساس کلیدهای تشخیصی معتبر، شناسایی دمودکس انجام شد.
     

    یافته ها

    بیست و دو نفر از بین 50 نفر گروه بیمار (شامل آکنه، روزاسه، درماتیت و اگزما) آلوده به دمودکس فولیکولوروم بودند (44%) و بیشترین میزان آلودگی در زنان گروه سنی
    30-20 سال مشاهد گردید (22%). از بین 50 نفر گروه شاهد، آلودگی دمودکس در 10 نفر تایید شد (20%).
     

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت که میزان ابتلا به دمودکس در افراد دچار ضایعات پوستی به مراتب بیشتر از افراد سالم است. آزمون های آماری معنی داربودن ارتباط بین دمودکس و ضایعات پوستی را تایید می کند (05/0P< و 023/0sig=). پیشنهاد می شود در استراتژی درمانی ضایعات پوستی صورت، درمان اختصاصی دمودکس در بیماری های مرتبط مورد توجه قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: اکتوپارازیت، دمودکس، زنان، ضایعات پوستی صورت
  • سمیرا شیرمحمدی، سعیده سادات حسینی*، حسن امیری صفحات 101-116
    زمینه و هدف

    جراحی زیبایی از پدیده های رایج دهه های اخیر است. شیوع اختلالات روانی در متقاضیان جراحی زیبایی بالا است، لذا کشف مسیرها و متغیرهای تاثیرگذار در ارتباط با آسیب روانی در این افراد مهم است. پژوهش حاضر با هدف مطالعه ی نقش واسطه ای دشواری تنظیم هیجان در رابطه بین سبک های دل بستگی و آسیب شناسی روانی در زنان متقاضی جراحی زیبایی انجام گرفت.
     

    روش اجرا

     پژوهش توصیفی و مبتنی بر مدل های همبستگی بود. جامعه شامل کلیه ی زنان متقاضی جراحی زیبایی مراجعه کننده به مراکز تخصصی جراحی زیبایی شهر کرمانشاه بودند که 300 نفر با نمونه گیری در دسترس انتخاب و داده ها با پرسش نامه های سبک های دل بستگی، دشواری تنظیم هیجان و آسیب شناسی روانی جمع آوری و با نرم افزار SPSS 22 و ISREL 8/8 تجزیه و تحلیل شدند.
     

    یافته ها

     مدل فرضی پژوهش با داده های تجربی برازش مطلوب دارند. رابطه ی سبک های دل بستگی و آسیب شناسی روانی به طور مستقیم و غیرمستقیم معنادار بود. نتایج تحلیل مسیر نشان دهنده ی نقش واسطه ای دشواری تنظیم هیجان در رابطه بین سبک های دل بستگی و آسیب شناسی روانی بود.
     

    نتیجه گیری

     سبک های دل بستگی و دشواری تنظیم هیجان می توانند در زمینه ی پیشگیری، تشخیص و درمان آسیب های روانی و ارتقای سطح سلامت روانی زنان متقاضی جراحی زیبایی موثر باشند.

    کلیدواژگان: سبک های دل بستگی، دشواری تنظیم هیجان، آسیب شناسی روانی
  • آذین آیت اللهی، الناز ایرجی، سید ابراهیم اسکندری، علی فرزانگان، اعظم فتاحی*، علیرضا فیروز صفحات 117-124

    اونیکومایکوزیس از اختلالات شایع ناخن ها است که درصورت عدم درمان منجر به تغییر شکل ناخن و حتی تخریب صفحه ی ناخن می شود. از آنجا که ناخن ها در ظاهر شخص اهمیت دارند اونیکومایکوزیس با تغییر در ظاهر ناخن و تخریب آن و هم چنین اختلال در عملکرد فرد در فعالیت های ظریفی که با دست انجام می شود می تواند بر روی کیفیت زندگی فرد تاثیرگذار باشد. هدف از این مطالعه بررسی کیفیت زندگی افراد مبتلا به اونیکومایکوزیس می باشد.

    کلیدواژگان: اونیکومایکوزیس، ناخن، کیفیت زندگی
  • اعظم فتاحی*، علی زارعی صفحات 125-127

    مایستوما یک بیماری گرانولوماتوز مزمن بافتهای جلدی و زیرجلدی است که با سینوسهای متعدد ترشح کنندهی چرک، خون و گرانول، تورم بدون درد و انتشار به بافت های مجاور ازجمله استخوان همراه می باشد 1 بنابراین بیماری در بلندمدت با ناتوانی و عوارض شدید همراه می گردد.

    کلیدواژگان: ایران، اکتینومایستوما، یومایستوما
|
  • Alireza Firooz* Pages 59-60
  • Behnaz Shojaedin Givi, Ali Khamesipour, Hossein Naderimanesh* Pages 61-68
    Background and Aim

    Drug delivery through the microneedle array has been considered as an easy and non-invasive method in recent years. The purpose of this study was to design and construct an array of biodegradable polymeric microneedles containing Amphotericin-B to introduce this system and its use in the treatment of cutaneous lesions caused by Leishmania major parasite inoculation as a model in skin infections.

    Methods

    In this study, microneedles were fabricated by three-step molding method, which included master mold making, polymeric matrix that blending of polyvinyl pyrrolidine and methacrylic acid and finally casting.

    Results

    The identification of Amphotericin-B in polymeric microscopic compositions was investigated by absorption and emission spectroscopy. Also, the mechanical strength of microneedles, which confirms their ability to penetrate the skin, was investigated by a transducer.

    Conclusion

    In this study, the design and fabrication of a skin-permeable polymeric microneedle array with biodegradability and biocompatibility characteristics in physiological environment was performed. Using the properties of designed needles, loading of Amphotericin-B was used for the treatment of leishmaniasis and skin fungal infections.

    Keywords: transdermal drug delivery, microneedle arrays, Amphotericin-B, leishmaniasis
  • Shirin Irani* Pages 69-80
    Background and Aim

    Schema modes include specific schemata and coping styles which are activated in emotional situations. They create formation of behavioral patterns compatible with their own schemata. The purpose of this study was to predict the quality of life in vitiligo patients according to their schema modes.

    Methods

    In this descriptive-correlational study,170 vitiligo patients were selected by simple random sampling method. They filled Schema Modes Inventory and brief form of the World Health Organization`s Quality of Life questionnaire. The data were analyzed using descriptive statistics, Pearson correlation coefficient, and stepwise regression.

    Results

    The results of the analysis of the Pearson correlation coefficient revealed that quality of life was related to all schema modes except detached self-soother mode. Happy child and healthy adult schema modes had a significant positive relationship with quality of life, while the other schema modes (except detached self-soother) had a significant negative relationship with quality of life in vitiligo patients. Also, the results of stepwise regression showed that vulnerable child, detached protector, compliant surrender and happy child schema modes had the strongest effect in predicting the quality of life, respectively.

    Conclusion

    Regarding the importance of the role of schema modes in quality of life in vitiligo patients, offering psychotherapies such as schema therapy seems necessary.

    Keywords: vitiligo, quality of life, schema modes
  • Shokoofeh Samadian, Roya Koochakentezar*, Mahnaz Estaki, Anita Baghdassarians, Afsaneh Ghanbaripanah Pages 81-93
    Background and Aim

    Cosmetic surgery is one of the last achievements of human being for creation of beauty. The purpose of this study was to explain the relationship between personality traits and perceived stress with body image.

    Methods

    This is a correlation type study relying on structural equation modeling. A total of 350 applicants for cosmetic surgery who referred to surgical centers in northern Tehran in 2017 were voluntarily selected by convenient and purposive sampling method. They filled the demographic, perceived stress by Cohen et al (1983), the personality by NEO, body image concern by Littelton questionnaires .Data analysis was done at descriptive and inferential levels using version 24 of SPSS, AMOS and with normality tests, confirmatory factor analysis (CFA), structural equation modeling.

    Results

    The results showed that there is a significant relationship between personality traits and body image concern. There were significant relationships between perceived stress and body image concern, and also between personality traits and perceived stress. Also, the structural model of the body image concern based on personality traits and perceived stress had a favorable fit.

    Conclusion

    It is necessary to use standardized scales to understand and evaluate psychological pre- cosmetic surgery, and this screening can reduce the number of unnecessary cosmetic surgeries and increase the satisfaction of surgical outcomes.

    Keywords: personality traits, perceived stress, body image concern, cosmetic surgery
  • Farnaz Mohammadhedayati, Mohammadtaghi Ahady*, Shagayegh Manouchehri Pages 94-100
    Background and Aim

    Demodex is a common mite and ectoparasite in humans and animals. The existence of Demodex folliculorum and Demodex brevis in human skin can have a role in some inflammatory skin diseases such as acne, rosacea, and dermatitis. This study aimed to identify the prevalence of Demodex ectoparasite in women and its possible association with skin lesions.

    Methods

    Fifty women with skin lesions (case group) and 50 women without skin lesions (control group) were selected and evaluated by clinical and laboratory tests. The study was approved by the Ethics Committee and the volunteers provided written informed consent. The skin scrapings were investigated by placing in a 10% potassium hydroxide (KOH) and lactophenol solutions and were analyzed under microscope to detect the Demodex.

    Results

    Twenty-two out of 50 patients (with acne, rosacea, dermatitis, and eczema) had Demodex folliculorum infestation (44%). The highest levels of infestation were observed in women aged 20-30 years (22%) and the infestation of Demodex was only confirmed in 10 cases (20%) out of the 50 subjects in the control group.

    Conclusion

    The rate of Demodex in patients with skin lesions was much higher than healthy subjects. There was a significant association between Demodex and skin lesions (sig.=0.023, P<0.05). The authors suggest that Demodox treatment should be considered in the therapeutic strategy of some inflammatory skin diseases.

    Keywords: ectoparasite, demodex, women, face skin lesions
  • Samira Shirmohammadi, Saeedehsadat Hosseini*, Hassan Amiri Pages 101-116
    Background and Aim

    Cosmetic surgery is one of the most common phenomena in recent decades. Due to high prevalence of psychiatric disorders among the cosmetic surgery applicants, it is important to explore the pathways and variables which affect mental health of these people. The aim of the present study was to investigate the mediating role of difficulties in excitement adjustment in the relationship between attachment styles and psychopathology in women undergoing cosmetic surgery.

    Methods

    The present study was descriptive and based on correlation models. The sample included all women who applied for cosmetic surgery who referred to the specialized surgical centers of Kermanshah, 300 of whom were selected by available sampling method. Data were collected by attachment styles. Excitement adjustment difficulty and psychopathology questionnaire and were analyzed by SPSS 22 and LISREL 8/8.

    Results

    The hypothesized model of research is fitted with the experimental data. There was a significant relationship between attachment styles and psychopathology directly and indirectly. The results of path analysis indicated mediating role of the difficulties of excitement adjustment in the relationship between attachment styles and psychopathology.

    Conclusion

    Attachment styles and difficulties in excitement adjustment can be effective in preventing, diagnosing and treating of mental disorders, and promoting mental health of cosmetic surgery applicants.

    Keywords: attachment styles, excitement adjustment difficulties, psychological pathology
  • Azin Ayatollahi, Elnaz Iraji, Alireza Firooz, Seyed Ebrahim Eskandari, Ali Farzanegan, Azam Fattahi* Pages 117-124

    Onychomycosis is a common nail disorder. If left untreated, it may cause nail deformity and nail plate dystrophy. Since nails have aesthetic importance, onychomycosis may have some impact on quality of life by causing a change in the appearance of nail and/or nail dystrophy and by interfering with fine activities carried out by hand. The aim of this review is to evaluate the quality of life in patients with onychomycosis.

    Keywords: onychomycosis, nail, quality of life
  • Azam Fattahi*, Ali Zarei Pages 125-127

    Mycetoma usually involves the skin, the subcutaneous tissues and deep structures such as the muscle and bone, but infection can also spread to more distant sites through the blood and lymph. If left untreated, the disease leads to deformity and loss of function, which may be fatal. The disease has a severe medical and socioeconomic impact on individuals, communities and health authorities. Elaborating a public health strategy for the prevention and control of mycetoma will require collection of epidemiological data on its burden as well as precise diagnosis and early treatment strategies.

    Keywords: Iran, actinomycetoma, euemycetoma