فهرست مطالب

نشریه مطالعات حفاظت و امنیت انتظامی
سال چهاردهم شماره 1 (پیاپی 50، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • یعقوب یعقوب تبار*، خدابخش کتولی نژاد، رجب علی شیخ زاده صفحات 1-31
    زمینه و هدف

    سلامت سازمانی از مولفه های اساسی و دارای اهمیت فراوان برای تحقق هدف ها و برنامه های هر سازمان محسوب می شود و تامین آن جزء دغدغه های مدیران سازمانی محسوب می شود. با عنایت به ماموریت های حساس یگان ویژه، به منظور حفظ، صیانت و ارتقای سلامت سازمانی کارکنان آن و جلوگیری از بروز تهدیدها و آسیب پذیری های احتمالی، نهادینه شدن فرهنگ شایسته سالاری حفاظتی در آن ضروری است؛ پژوهش حاضر برای شناخت نقش شایسته سالاری حفاظتی در سلامت سازمانی کارکنان یگان های ویژه مستقر در تهران با هدف تاکید بر فرایندها صورت گرفته است.

    روش شناسی

     این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از حیث روش کمی که به صورت پیمایشی انجام شده است؛ جامعه آماری پژوهش، کلیه کارکنان یگان های ویژه مستقر در تهران به تعداد 6450 نفر و حجم نمونه آماری مطابق با جدول برآورد حجم نمونه مورگان 364 نفر تعیین گردید روش نمونه گیری، احتمالی طبقه بندی شده و ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته که اعتبار یا روایی آن به تایید متخصصان و کارشناسان رسیده و سنجش پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ 96 درصد تعیین شده است؛ آزمون های استفاده شده در این تحقیق آزمون آماری t تک نمونه ای و آزمون رتبه ای فریدمن بوده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

     نتایج تحقیق نشان داد که ابعاد چهارگانه شایسته سالاری حفاظتی در سلامت سازمانی کارکنان یگان های ویژه مستقر در تهران نقش معنا دار و مثبتی دارد؛ و از بین این ابعاد، بعد شایسته گماری حفاظتی بیشترین نقش را دارد. نتایج تحقیق، حکایت از این دارد که شایسته سالاری حفاظتی موجب افزایش سلامت سازمانی کارکنان یگان ویژه می گردد و تحقق هدف های سازمانی در این بستر با درصد خطای کمتری امکان پذیر خواهد بود؛ بنابراین، مدیران یگان ویژه باید با به کارگیری شاخص های حفاظتی در شایسته سالاری برای ارتقای سلامت سازمانی کارکنان و جلوگیری از تهدیدها و آسیب پذیری های احتمالی اقدام کنند.

    کلیدواژگان: سلامت سازمانی، شایستگی، شایسته سالاری حفاظتی، کارکنان ناجا، یگان ویژه
  • محمودرضا مستقیمی، روح الله سمیعی، میثم سوخته سرایی* صفحات 33-62
    زمینه و هدف

    پدیده فرسودگی شغلی، یکی از چالش های پیش روی اکثر سازمان های امروزی است که بررسی عوامل موثر بر آن می تواند راه گشای بسیاری از مشکلات مدیریت منابع انسانی باشد. هوش هیجانی و خودکارامدی از عواملی هستند که بررسی ارتباط آنها با فرسودگی شغلی می تواند نتایج مفیدی به همراه داشته باشد. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط هوش هیجانی و فرسودگی شغلی با توجه به نقش میانجی خودکارامدی در کارکنان ستادی نیروی انتظامی استان گلستان است.

    روش شناسی

     این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از حیث روش کمی است و به صورت پیمایشی صورت گرفته است؛ جامعه آماری پژوهش شامل 400 نفر از کارکنان ستادی نیروی انتظامی استان گلستان است که تعداد 196 نفر با روش نمونه گیری طبقه بندی شده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه های استانداردی استفاده شده است که روایی آن از طریق نظر خبرگان و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ محاسبه شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش معادلات ساختاری با نرم افزار AMOS استفاده شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان می دهد بین هوش هیجانی و فرسودگی شغلی ارتباط معناداری وجود دارد. همچنین بین خودکارامدی و فرسودگی شغلی ارتباط معناداری مشاهده شده است؛ اما ارتباط بین هوش هیجانی و خودکارامدی در سطح خطای 0/05 معنادار نبوده است؛ بنابراین، متغیر خودکارامدی نمی تواند در ارتباط بین هوش هیجانی و فرسودگی شغلی نقش میانجی ایفا کند. در پایان نتایج کاربردی مبتنی بر نتایج تحقیق ارائه شده است.

    کلیدواژگان: خودکارامدی، فرسودگی شغلی، نیروی انتظامی استان گلستان، هوش هیجانی
  • مهدی ربیعی*، ابوذر صادقی، فاطمه شاطری، رضا صادقی صفحات 63-94
    زمینه و هدف

    گسترش جرائم شبکه ای و به موازات آن، افزایش داده های ثبت شده از جرائم و تخلف های سازمانی ما را با حجم زیادی از داده ها روبه رو کرده است. هرکدام از این داده ها، حاوی پیام ها و اطلاعات زیادی است. اگر این داده ها به درستی تحلیل شوند می توانند سازمان های نظارتی را در شناسایی و ردگیری و همچنین پیش بینی و پیشگیری از جرائم و تخلف ها یاری رسانند. همین موضوع زمینه انجام این پژوهش است و هدف آن مطالعه بر روی ارتباط های شبکه یا تحلیل پیوندهاست.

    روش شناسی

     این پژوهش از لحاظ هدف توسعه ای، از لحاظ روش کیفی و با تحلیل و بررسی ارتباط ها در شبکه ها و متغیرهای جرم بر اساس پایگاه داده پلیس فتای کشور، اقدام به ایجاد شبکه های مختلف با توجه به متغیرهای موردنظر در بحث تحلیل شبکه شده است. همچنین با تحلیل ارتباط در هر شبکه، از دیدگاه های مطرح در حوزه تحلیل شبکه های اجتماعی استفاده و در هرشبکه، گره هایی با  توانایی بالا انتخاب و مجرمان که امکان بالایی در ارتکاب جرم دارند شناسایی شدند و همچنین پیش بینی ارتباط های ممکن انجام گرفت. به صورت کلی می توان گفت که روش تحقیق و تحلیل کیفی و بر اساس نوعی رفتارشناسی بازیگران یک شبکه است که به عنوان عنصر و عضو شبکه نقش هایی را ایفا می کنند. شایان ذکر است در پژوهش حاضر در شبیه سازی ها و تحلیل ها از نرم افزار NodeXL (نود اکسل) و pajak (پاجک) بهره گرفته شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

     به منظور شناسایی و پیش بینی جرائم، گره هایی که مرکزیت ویژه آن بالا بود با رتبه بندی انتخاب شدند. این گره ها در یک نوع جرم بعد از وقوع جرمی با همین مصداق، ضریب بالایی در انتخاب شدن به عنوان مجرم را دارند. همچنین با توجه به شاخص مرکزیت نزدیکی می توان گفت که چون رتبه یک گره در این شاخص بالاست. پس این گره به احتمال بالا دوباره اقدام به جرمی با همین مصداق خواهد کرد. این یافته می تواند مراکز پلیسی را در تحت نظارت قرار دادن فعالیت های یک گره یا همان مجرم یاری رساند.

    کلیدواژگان: تحلیل ارتباط، جرائم شبکه ای، داده کاوی، شبکه های اجتماعی
  • وحید یادگاری* صفحات 95-116
    زمینه و هدف

    زمینه انجام این تحقیق گسترش روزافزون اقدامات منجر به اخلال در خدمات سامانه های تحت وب است که با نام حملات منع سرویس (حملات منع خدمت)؛ شناخته می شوند و ضرورت پی جویی جرم از سوی پلیس را دارند. هر اقدامی که سامانه‎های رایانه‎ای و مخابراتی را از کار بیندازد یا کارکرد آن را مختل کند از مصادیق جرایم سایبری می باشد و نیاز است تا ضابط قضایی با مستند سازی و تحلیل مدارک، ادله جرم را به مرجع قضایی ارائه نماید. شناخت روش های بهینه جمع آوری، تحلیل، بررسی و در نهایت کشف ادله جرم های منجر به اخلال در فعالیت های وب(حملات منع خدمت) از هدف های این تحقیق محسوب می شود.

    روش شناسی

     این تحقیق از حیث هدف کاربردی، از لحاظ روش کیفی و با بهره گیری از وب گاه ها و اسناد کتابخانه ای به صورت میدانی انجام گرفته است. برای این کار پس از ایجاد ترافیک مصنوعی بر روی یک وب سایت (وب گاه) در محیط آزمایشگاهی، روش های مختلف دسته بندی در حوزه یادگیری ماشین مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت، با توجه به کیفیت و دقت الگوریتم های مختلف، ترکیب الگوریتم شبکه «بیزین و آنتروپی» انتخاب گردید.

    یافته ها و نتیجه گیری

    در این تحقیق الگوی پیشنهادی بر روی مجموعه داده استاندارد (EPA-HTTP)؛ پیاده سازی و نتایج آن با سایر روش ها مقایسه گردید که بیانگر عملکرد بهتر می باشد.

    کلیدواژگان: آنتروپی، تحلیل ترافیک، جرائم سایبری، حملات منع خدمت، شبکه بیزین، کشف ادله جرم وب، لایه کاربردی
  • مهدی کرمی*، زینب مهدوی، علی رضا نجفی صفحات 117-143
    زمینه و هدف

    زمینه انجام این تحقیق نقشی است که رزم نامه نویسی به عنوان یک ابزار تحلیلی در آینده پژوهی پیدا کرده است و آینده های مختلف موضوعی در جهان را مورد توجه قرار می دهد و بدین ترتیب به فرایندهای تصمیم گیری در سطوح مختلف مدیریتی کمک می کند. البته برای تحقق این مهم برخورداری از دانش و اطلاعات روزآمد و تشخیص، تحصیل، تسهیم، توسعه، به کارگیری و نگهداری دانش برای تحقق هدف های سازمان های اطلاعاتی، ضروری خواهد بود؛ بنابراین، هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش مدیریت دانش بر آینده پژوهی با تاکید بر رزم نامه نویسی است.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش کمی وبه صورت پیمایشی و از نظر روش جمع آوری اطلاعات، میدانی محسوب می شود و روش نمونه گیری نیز روش تصادفی ساده و ابزار گردآوری داده ها نیز پرسش نامه و مراجعه به اسناد و مدارک است. جامعه آماری در این پژوهش تعداد 70 نفر از مدیران اداره ها و کارشناسان ارشد سازمان های اطلاعاتی است که به علت محدود بودن تعداد نفر های کارشناس حوزه مربوط، حجم نمونه تمام شمار در نظر گرفته شده است. ابزار اندازه گیری متغیرهای پژوهش، پرسش نامه بوده که پایایی سوال ها بر اساس آلفای کرونباخ، برای مدیریت دانش 81 .0 و برای رزم نامه نویسی 0.92 محاسبه گردید. همچنین برای تعیین روایی سوال ها از پرسش نامه های استاندارد شرون و لاوسن[1] (مدیریت دانش) و محقق ساخته و نیز نظر استادان اهل فن استفاده و به منظور بررسی داده های گردآوری شده، از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

     نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر ارتباط معنادار و تاثیر مثبت بیشتر مولفه های مدیریت دانش بر مولفه های آینده پژوهی ازجمله تولید دانش با احتساب شدت هم بستگی 0.757 و بتای 0.608 در بالاترین سطح و سپس ذخیره دانش با شدت هم بستگی 0.717 و بتای 0.308 در رتبه بعدی با استفاده از آزمون های پیرسون و رگرسیون چندمتغیره برای تعیین ارتباط و تاثیر مدیریت دانش بر آینده پژوهی است.[1] .SHeron and Lawson

    کلیدواژگان: آینده نگری، دانش، رزم نامه، سازمان های اطلاعاتی، مدیریت دانش
  • علی رضا باقری*، جلال صفرخان لو صفحات 145-168
    زمینه و هدف

    امنیت نرم به عنوان مقوله ای فرابخشی، مستلزم شناخت ابعاد کارکردهای تاثیرگذار بر آن است؛ بنابراین، کشور برای توسعه امنیت نرم می بایست مولفه های تاثیرگذار بر امنیت نرم را بشناسد و برای توسعه سرمایه های اجتماعی اقدام نماید. زمینه تحقیق نقشی است که بازیگران اصلی برقراری امنیت نرم در جامعه افراد آن جامعه هستند که با عضویت در گروه ها و ایجاد سرمایه اجتماعی می توانند تحقق امنیت نرم را تسهیل نمایند. هدف پژوهش بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر امنیت نرم جمهوری اسلامی ایران با نقش میانجی هویت دینی است.

    روش شناسی

    روش این پژوهش کمی و به صورت پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش، مردم استان مازندران از سن 15 تا 64 سال با جمعیت 2 میلیون و 295 هزار نفر بوده اند که نمونه آماری به روش نمونه گیری احتمالی و تقسیم خوشه ای در سه منطقه غرب، شرق و منطقه مرکزی انجام که از طریق فرمول کوکران تعداد 385 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. ابزار مورد استفاده پرسش نامه ای استاندارد برای سرمایه اجتماعی با 20 گویه و 2 پرسش نامه محقق ساخته برای هویت دینی با 19 گویه و امنیت نرم با 18 گویه است. برای تعیین پایایی پرسش نامه ها نیز از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که عدد 0.92 برای سرمایه اجتماعی، عدد 0.94 برای هویت دینی و عدد 0.87 برای امنیت نرم به دست آمده است و برای روایی نیز از روایی صوری و محتوا استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی، فن تحلیل عاملی و معادله های ساختاری استفاده گردید.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که میزان ضریب مسیر بین سرمایه اجتماعی و هویت دینی برابر با 0.61، میزان ضریب مسیر بین سرمایه اجتماعی و امنیت نرم برابر با 0.83و میزان ضریب مسیر بین هویت دینی و امنیت نرم 0.52 است که نشان از تاثیر بالای متغیر تاثیرگذار بر متغیرهای وابسته مربوط است.

    کلیدواژگان: استان مازندران، امنیت نرم، سرمایه اجتماعی، هویت دینی
|
  • Yaghoub Yaghoubatbar *, Khodabakhsh Katoulinajad, Rajabali Sheikhzadeh Pages 1-31
    Background and Aim

    Adequacy and organizational health are among the most important components for promoting accountability. The goals and objectives of each organization are considered seriously; in order to maintain, and enhance the organizational health of its staff and to prevent the occurrence of threats and vulnerabilities the mission of the Special Unit should be taken into account. Probably, the establishment of a culture of meritocratic protection is necessary. The present study was conducted to find out the role of conservative meritocracy in the organizational health of the staff of the special units based in Tehran with emphasis on the processes.

    Methodology

    This research is an applied and descriptive survey in nature. The statistical population of the research is the total staff of special units based in Tehran with 6450 people in 2017. The sample size is 364 according to the Morgan sample size chart. The probabilistic multi-stage sampling method was used; the data gathering tool, the researcher-made questionnaire on meritocracy, its credibility or its validity, was confirmed by experts, and its reliability was determined by Cronbach's alpha of 96%; then it was performed on the sample group and based on Statistical test t-test and ranking test Friedman has been analyzed, as well as structural equation modeling was used to complete the work and preparation.
    Findings and

    Conclusion

    The research showed that the four dimensions of protective meritocracy in the organizational health of the staff of special units based in Tehran have a significant and positive effect; among these dimensions, the dimension of protection is the most important. The results of the research indicate that the protection of meritocracy will increase the organizational health of the staff of the special unit and achievement of organizational goals in this platform will be possible with a lower percentage of errors; therefore, special unit managers should apply protective measures in meritocracy to improve the organizational health of the staff and prevent threats and potential vulnerabilities.

    Keywords: Organizational Health, Competency, Meritocratic Protection, police employees, Special Unit
  • Mahmoodreza Mostaghimi, Ruoholla Samiei, Meysam SoukhteSarai * Pages 33-62
    Background and Aim

    Burnout phenomenon is one of the challenges faced by most of today's organizations. Considering the affecting factors, it can be the reason for many human resource management problems. Emotional intelligence and self-efficacy are among the factors that can be helpful in determining their relationship with burnout. The purpose of this study was to investigate the relationship between emotional intelligence and burnout due to the role of self-efficacy mediator in police officers of Golestan province.

    Methodology

    The research method is descriptive survey. The statistical population of the study consisted of 400 employees of Golestan Provincial Police Headquarters. 196 people were selected by random sampling method. A standard questionnaire has been used for data collection. Its validity has been calculated through the experts and its reliability has been calculated by Cronbach's alpha. To analyze the data, Structural Equation Method was used with AMOS software.
    Findings and

    Conclusion

    The results of the research show that there is a significant relationship between emotional intelligence and burnout. Also, there was a significant relationship between self-efficacy and burnout, but the relationship between emotional intelligence and self-efficacy was not significant at the error level of 0.05, so the self-efficacy variable cannot play a role in mediating the relationship between emotional intelligence and burnout. In the end, the applied results are based on the results of the research.

    Keywords: Auto imaging, burnout, Golestan Provincial Police, Emotional Intelligence
  • Mahdi Rabiee *, Reza Sadeghi Rashid, Abozar Sadeghi, Fatemeh Shateri Pages 63-94
    Background and Aim

    The spread of network crimes has increased the amount of data recorded from our criminal offenses and organizational burdens with a large amount of data. Each of these data contains a lot of messages and information. If these data are properly analyzed, they can help supervisors to identify and track, as well as anticipate and prevent crimes and offenses.

    Methodology

    In this study, by analyzing and analyzing the relationships in the networks and crime variables based on the Fata police database of the country, various networks were created considering the variables considered in the network analysis. Also, by analyzing the relationship that occurred in each network from the point of view in the field of social network analysis, in each network, high-potential nodes were selected and the offenders identified as highly likely to commit a crime, as well as prediction of possible communications. In general, we can say that our research and analysis method is based on the behavior of a cast of a network that acts as an element and member of the network. It is worth mentioning that in the present study simulations and analyzes of soft The NodeXL (Excel Node) and utilities have been used.

    Findings

    In order to identify and predict crimes, the nodes with high specificity were ranked. These nodes have a high coefficient of selection as offenders in a crime after a crime with the same incident. Also, according to the centrality of proximity index, it can be said that the ranking of a node in this index is high. So this node is likely to commit a crime again. This finding could help policing agencies monitor the activities of a node, or the same offender

    Keywords: Analysis of social networks, Data Mining, network crime, Communication Analysis
  • Vahid Yadegari * Pages 95-116
    Background and Objective

    The research is based on the increasing spread of disruptions to Web services, known as "denial-of-service", and the need for police investigation of crime. In accordance with paragraph 9 of the Iranian Cyber ​​Crime Act, any measure that disrupts or interrupts the operation of computer and telecommunication systems is an example of cybercrime, and it is necessary for judicial remedies, by documenting and analyzing evidence, to justify the offense to the reference Judiciary. The purpose of the research is to find out the optimal methods of collecting, analyzing, reviewing and ultimately discovering the evidence of crime leading to disturbing web activities (denial of service attacks).

    Methodology

    The study of library documents and studies of other researches, attempts to identify the methods used and provide an optimal method. For this purpose, after creating artificial traffic on a website (website) in the laboratory environment, different methods of classification in the field of machine learning were evaluated. Ultimately, due to the quality and accuracy of the various algorithms, the combination of the Bayesian and entropy algorithm was selected.
    Findings and

    Results

    In this research, the proposed model was compared to the standard data set (EPA-HTTP); its implementation and its results were compared with other methods, which indicates better performance.

    Keywords: Cybercrime, Discovery of Web Evidence, Applied Layer, Denial-Of-Service attack, Traffic Analysis, Entropy, Bayesian Network
  • Mahdi Karami *, Alireza Najafi, Zeinab Mahdavi Pages 117-143
    Background and Aim

    Nowadays, scenario analysis as a tool for research in the future has a distinct perspective in organizations, and it focuses on the different issues of the world in the world, and helps in the process of decision-making on different levels of management. This will be essential for the future development of knowledge, education, sharing, development, use and management of knowledge for the realization of the goals of intelligence organizations. The purpose of this study was to investigate the role of knowledge management on futures studies with an emphasis on scenarios. .

    Methodology

    The present research is based on the goal of the study, applied and according to the methodology is descriptive-survey. The sampling method is a simple random data collection. It uses questionnaire and a reference to the documentary. The statistical population in this study is 70 managers of senior departments and senior managers of information organizations. Due to the limited number of experts in the field, the sample size of all counts is considered. The tool for measuring the variables of the research is a questionnaire. The reliability of the questions was based on Cronbach's alpha, 0.81 for knowledge management, and 0.92 for scenario planning. In order to determine the validity of the questions, standard questionnaires such as Sheroon and Lawson (Knowledge Management) and the researcher have been used, as well as the experts have been used. In order to examine the collected data, descriptive and inferential methods have been used.
    Findings and

    Conclusion

    The results of this study indicate a meaningful relationship between the majority of knowledge management components on the components of future studies including knowledge generation, taking into account the correlation intensity of 0.757 and beta 0.608 at the highest level, then save knowledge with a correlation intensity of 0.717and beta 0.308aat the next level, using Pearson Multivariate Regression tests to determine the relationship and impact of knowledge management on futures studies.

    Keywords: Future Studies, Knowledge, knowledge management, Scenario, intelligence Organizations
  • Alireza Bagheri *, Jalal Safarkhanlu Pages 145-168
    Base and Goal

     current research is investigating Social Capital Influence on Islamic Republic Soft security with Intermediate function of Religious Identity.

    Method

    This research is survey-descriptive which is performed by field method. The Research Statistical population is Mazandaran state people, aged between 15 to 64 years old. Statistical sample is performed by random stratified Sampling method and through cluster division in west, east and central territories, in which 385 people were chosen by Cochran formula as sample. Used tools are standard questionnaire for social capital with 20 items and 2 self-made questionnaires for Religious Identity with 19 items and soft security with 18 items. Research stability has been studied by cronbach’s alpha method and validity studied by face and content validity. Data was analyzed by descriptive statistical methods, factor analysis technique and structural equations.

    Results

    results shows that the path coefficient between social capital and religious identity is 0.61, between social capital and soft security 0.83 and also between religious identity and soft security is 0.52 which indicates effective variable high influence on dependent variables.

    Conclusion

    soft security as a multi-sect oral category requires recognition of effective dimensions and functions on it, so as a result the country should recognize effective components on soft security for improvement and act for social capitals development and at the same time use country capacities for development of community member's religious identity.

    Keywords: social capacity, soft security, religious identity, Mazandaran province