فهرست مطالب

مجله طب دریا
پیاپی 1 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید علی موسوی جزایری، علی علی اکبری اصفهانی، سید رضا حسینی ذیجود* صفحات 1-2
  • حسین جعفری، مصطفی رنجبری* صفحات 3-10

    بیوشیمی جلبک ها برای بسیاری از محققین مورد توجه است زیرا در ارتباط مستقیم با توسعه داروهای جدید هستند. جلبک ها حاوی ترکیباتی با گروه های فعال بوده که از میان این ترکیبات آلکالوئیدها بسیار جالب توجه هستند زیرا این ترکیبات دارای خواص دارویی می باشند. شیمی آلکالوئیدها در گیاهان بسیار مطالعه شده است، اما تعداد بررسی های انجام شده بر روی جلبک ها بسیار ناچیز می باشد. در این مطالعه مروری جزئیات آلکالوئیدهای ماکرو جلبک ها، ساختار و تا حدودی خواص دارویی آن ها بیان شده است. آلکالوئیدهای یافت شده در جلبک ها را می توان به سه گروه تقسیم کرد که این گروه ها شامل فنیل اتیل آمین آلکالوئیدها، ایندول هالوژن آلکالوئیدها و سایر آلکالوئیدها می باشند.

    کلیدواژگان: آلکالوئید، جلبک، خواص درمانی
  • شهرزاد بدری اهری، حمیدرضا هدایتی، فرشاد نوری نژاد* صفحات 11-17
    زمینه و هدف

    کار در معرض گرما و رطوبت موجب افزایش بیماری های پوستی در افراد می شود. از سویی بیماری های پوستی از شکایات رایج پرسنل نظامی است. هدف از مطالعه حاضر تعیین شیوع بیماری های پوستی و عوامل موثر بر آن در ناوبران نظامی می باشد.

    روش ها

    مطالعه مقطعی حاضر در سال 1394 در جنوب ایران انجام شد. نمونه گیری بصورت سرشماری از ناوبران نظامی مرد، انجام شد. افرادی که تمام یا قسمتی از فعالیت روزانه خود را روی شناور در معرض گرما و رطوبت انجام می دادند، وارد مطالعه شدند. در ابتدا اطلاعات مربوط به سن، سابقه کار روی شناور، ساعات کاری در محیط گرم و در معرض نور خورشید، وضعیت استحمام، استفاده از کرم ضدآفتاب و مرطوب کننده، مصرف سیگار، مصرف میوه و سبزیجات ثبت شد. در ادامه، این افراد، توسط متخصص پوست تحت معاینه و ویزیت قرار گرفتند. اطلاعات بالینی مربوط به هرگونه بیماری پوستی (درماتوتیت، آکنه، زیگیل، عفونت قارچی،...) در چک لیست مربوط ثبت شد. با نرم افزار SPSS 18 تحلیل ها انجام شد.

    یافته ها

    شیوع بیماری های پوستی در ناوبران نظامی مورد مطالعه برابر 38/1% (85 نفر از 223 نفر) بود. شایع ترین بیماری پوستی درماتیت (9/5 %)، خشکی پوست (5/5 %)، خال (5 %)، بیماری های قارچی (5 %) و آکنه (4/6 %) بود. افزایش ساعات کار در محیط گرم و مرطوب (0/001=p)، افزایش ساعات کار در معرض نور خورشید (0/04=p)، کم بودن تعداد استحمام در هفته (0/02=p)، مصرف سیگار (0/04=p)، و عدم مصرف میوه و سبزیجات (0/04=p)، با شیوع بیماری پوستی در کارکنان شناورهای روباز دریایی ارتباط معنی دار دارد. از نظر سن، سابقه کار، استفاده از کرم ضد آفتاب و مرطوب کننده ها ارتباطی دیده نشد.

    نتیجه گیری

    شیوع بالای بیماری های پوستی در ناوبران نظامی با افزایش ساعات کار در محیط گرم و مرطوب و در معرض نور خورشید، کم بودن تعداد استحمام در هفته، مصرف سیگار و عدم مصرف میوه و سبزیجات ارتباط معنی دار داشت. لذا توصیه می شود تمام ناوبران نظامی بصورت دوره ای تحت معاینه متخصص پوست قرار گیرند و همچنین بر مراقبت های پوستی و رعایت بهداشت فردی و رژیم غذایی مناسب تاکید می شود.

    کلیدواژگان: بیماری پوستی، شیوع، نیروی دریایی
  • هاشم دریاباری، علی بهرامی فر، مهدی مرشدی، بهرام لطفی* صفحات 18-23
    زمینه و هدف

    افراد نظامی که در بخش رادار موشکی فعالیت می کنند، در معرض مواجهه با امواج الکترومغناطیس هستند. تاثیر منفی این امواج بر سلامتی انسان در برخی گزارشات آمده است. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط مواجهه با امواج الکترومغناطیس با برخی اختلالات بالینی در کاربران دستگاه های رادار انجام شد.   

    روش ها

    مطالعه مقطعی حاضر در 4 شهر حاشیه خلیج فارس طی سال 1396 انجام شد. تمامی افرادی که به دلایل شغلی (کاربران دستگاه های رادار) در معرض مواجهه با امواج الکترومغناطیس بودند، به صورت سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرفیک و خوداظهاری ایشان از اختلالات بالینی (نظیر سردرد) در چک لیست ثبت شد. سابقه کار در بخش رادار بر اساس سال ثبت شد. در ادامه معاینات بالینی توسط پزشک عمومی انجام شد. آزمایش کامل خون و اسمیر خون محیطی PBS در آزمایشگاه انجام و نتیجه آن توسط پزشک پاتولوژیست تبیین و تفسیر شد. معاینه کامل چشم نیز توسط چشم پزشک انجام شد. ارتباط عوارض احتمالی ثبت شده با سابقه کار در بخش رادار و مواجهه با امواج الکترومغناطیسی تحلیل شد.

    یافته ها

    تعداد 161 نفر از کاربران دستگاه های رادار با میانگین سابقه خدمت 8/6 سال (2 تا 22 سال) در بخش راداری که بصورت مداوم مواجهه با اشعه داشتند، بررسی شدند. 113 نفر (70/2 %) بیش از 5 سال سابقه خدمت در بخش رادار را داشتند. فقط 6 نفر (8/1 %) از 74 نفر عقیم بودند. تعداد 7 (0/4 %) نفر از 161 نفر کدورت عدسی داشتند و التهاب و قرمزی چشم در 13 نفر (8 %) از 161 نفر مشاهده شد. شکایت از سردرد در 62 نفر (38/5 %) از 161 نفر بطور خوداظهاری ثبت شد. هیچ موردی از سرطان لوسمی ثبت نشد. بررسی ارتباط مدت مواجهه با امواج الکترومغنایس با اختلالات بالینی عقیمی، کدورت عدسی، التهاب و قرمزی چشم، شکایت از سردرد، معنی دار نبود. اگرچه در افرادی که بیش از 5 سال با امواج الکترومغناطیسی مواجهه داشتند، فراوانی این عوارض بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    افزایش مدت مواجهه با امواج الکترومغنایس با عقیمی، کدورت عدسی، التهاب و قرمزی چشم، شکایت از سردرد، سرطان لوسمی در کاربران دستگاه های رادار ارتباط معنی دار نداشت. اگرچه در افرادی که بیش از 5 سال با امواج الکترومغناطیسی مواجهه داشتند، فراوانی این عوارض بیشتر بود. لذا توجه به رعایت نکات ایمنی در کار و همچنین معاینات دوره ای و منظم پزشکی برای این افراد توصیه موکد می گردد.

    کلیدواژگان: امواج الکترومغناطیس، رادار، سردرد، سرطان، عقیمی
  • محسن اسکندری*، احسان اسکندری صفحات 24-31
    زمینه و هدف

    افراد نظامی بخصوص مرزبانان دریایی معمولا در شرایط سخت آب و هوایی و دور از خانواده در معرض خطرات و آسیب های جسمی و روانی بسیار هستند. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین سلامت روان با میزان توقف در یک جزیره ایرانی در بین افراد نظامی انجام گرفت.

    روش ها

     مطالعه حاضر از نوع تحلیلی بوده و جامعه مورد مطالعه، شامل همه کارکنان نظامی مستقر در یک جزیره ایرانی می باشد. نمونه گیری به روش سرشماری انجام شد. بررسی سلامت روان با استفاده از پرسشنامه SCL90-R انجام گرفت. میزان توقف در جزیره بر اساس ماه ثبت شد. تیم پژوهش با حضور در جزیره و توزیع پرسشنامه ها در بین نظامیان و جمع آوری داده ها، به اجرای مطالعه پرداختند. تحلیل آماری با نرم افزار SPSS.18 انجام شد.

    یافته ها

    170 پرسشنامه توسط افراد نظامی مستقر در یک جزیره ایرانی تکمیل شد. میانگین سنی 4/5±23/2 سال بود. میانگین اعزام 30/5±19/1 ماه، حداقل 1 ماه و حداکثر 50 ماه بود. بررسی سلامت روان با پرسشنامه SCL90-R نشان داد که مقیاس های پسیکوتیک، پارانوئید، پرخاشگری، افسردگی، وسواس، جسمانی سازی، PST (تعداد علائم مرضی مثبت) و GSI (شاخص کلی علائم مرضی) دارای میانگین نمره بالای یک بوده اما نشان دهنده وضعیت مرضی می باشند و هیچکدام وضعیت اختلال روانی را نشان نمی دهد. با افزایش مدت حضور در جزیره، میانگین نمرات مربوط به همه مقایس ها بطور غیرمعنی داری افزایش یافته بود.  

    نتیجه گیری

     با افزایش میزان توقف در جزیره، تاثیر منفی بر سلامت روان افراد نظامی در همه زیرمقیاس ها گزارش شد. اگرچه وضعیت سلامت روان افراد نظامی این جزیره در وضعیت اختلال نبود با این وجود باید تلاش های بیشتری برای ارتقا سلامت روان افراد انجام شود و از اعزام طولانی مدت نیروهای نظامی به ماموریت های دور از خانواده پرهیز گردد.

    کلیدواژگان: سلامت روان، جزیره، نظامی
  • سید سجاد موسوی، سید حمید حسینی، محمد بلال، علی اسمعیلی، مصطفی حکمت، معصومه چوبین* صفحات 32-38
    زمینه و هدف

    کارکنان نظامی بخصوص نیروهای دریایی، در معرض استرس زاهای زیادی هستند که می تواند منجر به فرسودگی شغلی آنها شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان فرسودگی شغلی در بین پایوران دریایی و ارتباط آن با تنبی هات و تشویقات سازمانی انجام شد.

    روش ها

    مطالعه مقطعی حاضر در سال 1395 در جنوب ایران انجام شد. با توجه به معیارهای ورود و خروج، پایوران دریایی با روش تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. در ابتدا اطلاعات دموگرافیک و همچنین تشویقات و تنبی هات با خوداظهاری افراد شرکت کننده در چک لیست ثبت شد. برای سنجش فرسودگی شغلی از پرسشنامه استاندارد گلدارد (GBI) استفاده شد.  

    یافته ها

     تعداد 130 نفر از پایوران دریایی بررسی شدند که میانگین سنی کل افراد 6/7±35/7 سال بود. میانگین امتیاز فرسودگی شغلی در کل افراد 0/74±4/06 است. این امتیاز در حد متوسط به بالا فرسودگی شغلی قرار دارد و نشان دهنده این است که فرد وضعیت زیاد خوبی ندارد و باید بیشتر مراقب خود باشد. تعداد 86 نفر (65/3 %) فرسودگی فرسودگی متوسط و زیاد داشتند. تشویقات (0/03=p) و تنبی هات  (0/001=p) تاثیر معنی داری در فرسودگی شغلی کارکنان داشت. دیگر متغیرهای سازمانی بررسی شده ارتباط معنی داری با فرسودگی شغلی نداشت.

    نتیجه گیری

     فرسودگی شغلی اکثر پایوران دریایی مورد مطالعه در سطح متوسط می باشد. بنابراین می طلبد که مسوولان توجه بیشتر به علل فرسودگی شغلی و رفع آن داشته باشند. کاهش تنبی هات و افزایش تشویقات (عوامل سازمانی) می تواند نقش موثری در جهت کاهش فرسودگی شغلی داشته باشند.

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، نیروی دریایی، پرسشنامه گلدارد، استرس
  • شاهصنم غیبی، هادی اسمعیلی گورچین قلعه، نادر نظامدوست شادباد، سکینه یوسفوند، میلاد خمیس آبادی، علیرضا مقیمی، امیرحسین زمانی، معصومه بلندیان، بهمن منصوری مطلق* صفحات 39-45
    زمینه و هدف

    امروزه استفاده از ترکیبات طبیعی مشتق شده از گیاهان و جانوران نقش مهمی را در درمان بیماری ها ایفا می کنند. لوسمی میلوئیدی مزمن یکی از شناخته شده ترین سرطان های خون می باشد که در سلول های بنیادی چند توان به وجود می آید. رده سلولی K562  به عنوان یک نمونه سرطانی جهت مطالعه لوسمی میلوئیدی مزمن مطرح می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات ضد تکثیری عصاره جلبک قرمز Laurencia caspica بر رده سلولی K562 می باشد.

    روش ها

    مطالعه حاضر از نوع تجربی بوده که در دو مرحله مجزا انجام شده است. در مرحله اول مطالعه، جلبک قرمز Laurencia caspica از سواحل دریای خزر تهیه شد، سپس به کمک دستگاه روتاری و حرارت خشک اقدام به عصاره گیری هیدروالکلی از جلبک مزبور گردید. مرحله دوم شامل کشت سلول های سرطانی K562 و تیمار سلول های مزبور با غلظت های  مختلف عصاره جلبک (25، 50، 100، 200، 400 و 800 میکروگرم/میلی لیتر) بود سپس قابلیت ضد تکثیری و کشندگی عصاره جلبک توسط آزمون های MTT و آپوپتوز بررسی گردید. در تمامی آزمون ها p<0.05 به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از آزمون MTT نشان داد که عصاره جلبک قرمز Laurencia caspica ​در غلظت های 800 و 200 میکرو گرم بر میلی لیتر به ترتیب بیشترین و کمترین خاصیت ضد تکثیری بر روی سلول های سرطانی دارد.  اطلاعات حاصل از آزمون آپوپتوز نیز در همین راستا نشان داد که غلظت های 800 و 200 میکرو گرم بر میلی لیتر از عصاره جلبک به ترتیب کمترین و بیشترین زنده مانی سلول های سرطانی را دارا می باشد. هم چنین اثر گذاری عصاره جلبک قرمز Laurencia caspica در تمامی آزمون ها به صورت وابسته به غلظت موجب مهار رشد سلول های سرطانی K562 بود.

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج مطالعه حاضر به نظر می رسد که عصاره جلبک قرمز Laurencia caspica می تواند بعنوان یک ترکیب طبیعی در درمان سرطان کاربرد داشته باشد با این حال اثبات مکانیسم های مولکولی مطالعه حاضر نیازمند مطالعات بیشتر می باشد.

    کلیدواژگان: لوسمی، جلبک قرمز caspica Laurencia، سرطان، دریای خزر
  • علی مهرابی توانا، معصومه یوسف پور* صفحات 46-53
    زمینه و هدف

    آب های ساحلی استان هرمزگان تحت تاثیر آلودگی های زیست محیطی خلیج فارس ناشی از صنایع نفت و گاز می باشد. در مطالعه حاضر به منظور پایش زیستی آلاینده ها، از دوکفه خوراکی Amiantis umbonella، میگوی موزی Fenneropenaeus merguiensis، کفشک باله کوتاه Pseudorhombus elevatus بعنوان شاخص زیستی منطقه، استفاده شد.  

    روش ها

    نمونه برداری از 8 ایستگاه منتخب در سواحل هرمزگان، در تابستان و زمستان 1395 انجام شد. تعداد 30 عدد دوکفه خوراکی، 15 عدد میگوی موزی و 15 عدد کفشک ماهی جمع آوری شد. نمونه برداری و آزمایشات طبق روش استاندارد MOOPAM انجام شد. برای اندازه گیری PAHs از دستگاه گاز کروماتوگرافی طیف سنج جرمی Gas Chromatography -Mass Spectrometry (GC-Mass) و برای اندازه گیری فلزات سنگین سرب و کادمیوم از دستگاه اسپکتروفتومتری جذب اتمی (Atomic absorption spectrophotometery) AAS استفاده گردید.

    یافته ها

     عضله ماهی فاقد آلودگی سرب (0/1±0/45) و کادمیم (0/01±0/07) است اما آلودگی متوسط (PAH (998±0.1 را دارد. عضله و پوسته میگو آلودگی زیاد با سرب (0/7±4/91) و (0/9±4/31) و (PAH (1505±0/1 و (0/1±1335) و آلودگی کم (0/6±1/01) و متوسط (0/6±2/78) با کادمیم دارد. بافت نرم دوکفه ای آلودگی متوسط به سرب (5-2) و (PAH (380±1/0 و فاقد آلودگی کادمیم (˃0/05) بود. آلودگی کادمیم (˃0/05) در نمونه های مورد بررسی، به میزان کم ثبت شد اما آلودگی سرب (˃3) و (PAH (426±0/1 متوسط تا زیاد بود.  

    نتیجه گیری

     نتایج به دست آمده در این مطالعه بیانگر بالاتر بودن میزان غلظت اندازه گیری شده عناصر فلزات سنگین و PAHs در دوکفه خوراکی، میگوی موزی، کفشک باله کوتاه در مقایسه با مقادیر توصیه شده و در نتیجه آلودگی نسبی گونه ها به این آلاینده ها می باشد؛ بنابراین باید مصرف این گونه ها باید با احتیاط بیشتری همراه باشد.

    کلیدواژگان: پایش زیستی، بیواندیکاتور، کفشک ماهی، میگوی موزی، دوکفه ای
|
  • Seyed Ali Mousavi Jazayeri, Ali Ali Akbari Esfahani, Seyed Reza Hosseini Zijoud* Pages 1-2
  • Hossein Jafari, Mostafa Ranjbari* Pages 3-10

    Biochemistry of Algae are interesting for many researchers because they are directly related to the development of new drugs. Algae contain compounds with active groups, among which alkaloids are very interesting because these compounds have medicinal properties. The chemistry of alkaloids in plants has been studied extensively, but the number of studies done on algae is few. In this review, a detailed overview of the macroalgal alcohols, structure and, to some extent, their medicinal properties has presented. The alkaloids found in algae can be divided into three groups, which include phenylethylaminoalkaloids, indole halogen alkaloids, and other alkaloids.

    Keywords: Alkaloids, Algae, Therapeutic
  • Shahrzad Badri Ahari, Hamidreza Hedayati, Farshad Noorinejad* Pages 11-17
    Background and Aim

    Skin diseases are common complaints in military personnel, and working in conditions of high heat and moisture can increase their prevalence. The aim of current study is to investigate the prevalence of skin disease among navy personnel.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted in 2018 in south of Iran. Sampling was performed using the census method. Navy personnel (all men) who were exposed to moisture and heat in all or part of their daily activities were included. Data regarding age, work experience in the navy, working hours in conditions of moisture and heat, hygiene, use of sunscreen and moisturizer, smoking, and consumption of fruit and vegetable were recorded. The navy personnel were examined by a dermatologist. Clinical data related to any skin disease (dermatitis, acne, warts, fungal infection etc,) were recorded in a checklist. Data were analyzed by SPSS 18 software.

    Results

    The prevalence of skin diseases among navy personnel was 38.1% (85 out of 223). The most common skin diseases were dermatitis (9.5%), skin dryness (5.5%), moles (5%), fungal diseases (5%), and acne (4.6%). Increased work hours in hot and wet conditions (p=0.001), increased sun exposure hours (p=0.04), a low number of baths per week (poor hygiene) (0.02), smoking (p=0.04) and lack of consumption of fruits and vegetables (p=0.04) all have a significant relationship on the prevalence of skin diseases in navy personnel. There was no relationship between prevalence and age, work experience, use of sunscreen cream, and use of moisturizer.

    Conclusion

    The high prevalence of skin diseases in navy personnel was associated with an increase in working hours in the sun, hot and wet conditions, poor hygiene, smoking, and low consumption of fruit and vegetables. Therefore, it is recommended that all navy personnel should be visited periodically by a dermatologist. The need for adequate skincare, personal hygiene and proper diet are emphasized.

    Keywords: Skin Disease, Prevalence, Navy
  • Hashem Daryabari, Ali Bahramifar, Mahdi Morshedi, Bahram Lotfi* Pages 18-23
    Background and Aim

    Military personnel who work with radar missiles are exposed to electromagnetic waves. The negative effects of these waves on human health have been reported in some studies. The aim of the current study was to determine the relationship between exposures to electromagnetic waves with some clinical disorders in radar device users.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted in 4 cities near to Persian Gulf, in 2018. All personnel who were exposed to electromagnetic waves due to occupational reasons (radar device users) were included in a census. Demographic data and a self-declaration of clinical disorders (such as headache) were recorded in the checklist. Work experience (years) in the radar section was recorded. The clinical examination was performed by a general practitioner. CBC, diff blood tests and peripheral blood smears were tested in the laboratory, and the results were explained and interpreted by the pathologist. Eye examinations were performed by an ophthalmologist. The association between possible complications with work experience in the radar section and exposure to electromagnetic waves was analyzed.

    Results

    A total of 161 radar users with mean work experience of 8.6 years (2-22 years) who had long exposure to electromagnetic waves were studied. A total of 113 (70.2%) had more than 5 years of work experience in the radar sector. Only 6 (8.1%) out of 74 were infertile. A total of 7 (0.4%) of the 161 had cataracts, and inflammation and redness of the eye was observed in 13 (8%) of the 161. Headache was recorded in 62 (38.5%) of the 161. No cases of leukemia were recorded. The relationship between the duration of exposure to electromagnetic waves with complications such as infertility, cataracts, inflammation and redness of the eye, and headache was not significant. However, in those who were exposed to electromagnetic waves for more than five years, the frequency of these complications was higher.

    Conclusion

    The increase in the duration of exposure to electromagnetic waves with complications such as infertility, cataracts, inflammation and redness of the eye, headache in radar users were not significantly related. However, in people working with electromagnetic waves for more than five years, the frequency of these complications was higher. Therefore, general precautions in workplace safety guidance and regular medical examinations for these personnel is recommended.

    Keywords: Electromagnetic Waves, Radar, Headache, Cancer, Infertility
  • Mohsen Eskandari*, Ehsan Eskandari Pages 24-31
    Background and Aim

    Military personnel, especially maritime border guards, are often at risk of physical and psychological damage when they work in challenging climates and at a distance from their families. The current study aimed to determine the relationship between mental health and the length of deployment to an Iranian island among deployed military personnel.

    Methods

    This is an analytical study, and the study population consisted of all military personnel deployed to An Iranian Island in 2018. Sampling was performed by census method. Mental health was investigated by use of the Symptom Checklist 90-Revised (SCL-90-R) questionnaire. The length of deployment on the island was recorded in months. The research team visited the island to distribute questionnaires among the military personnel and gather data. Statistical analysis was performed using SPSS.18 software.

    Results

    A total of 170 questionnaires were completed by deployed military personnel in an Iranian island. The mean age was 23.2 ± 4.5 years old. The mean (±standard deviation) deployment length was 19.1±30.5 months (range: 1‒50 months). Assessment of mental health by the SCL90 questionnaire showed that on the psychoticism, paranoid ideation, hostility, depression, obsessive-compulsive, somatization, PST (positive symptoms total), and GSI (General Severity Index) scales, respondents had a mean score of more than one (>1).  Therefore respondents were considered to have malaise. None of the scales used indicates a mental disorder. By increasing the duration of deployment to the island, the mean scores for all scales were increased but this finding was not significant.

    Conclusion

    Increasing length of deployment in an Iranian island had a negative effect on the mental health of military personnel on all scales. Although the deployed military personnel were generally not considered to have mental disorders, greater efforts should be made to improve the mental health of deployed military personnel on an Iranian island and avoid lengthy missions away from their families.

    Keywords: Mental Health, Island, Military
  • Seyed Sajjad Mousavi, Seyed Hamid Hosseini, Mohammad Balal, Ali Esmaeili, Mostafa Hekmat, Masumeh Choobin* Pages 32-38
    Background and Aim

    Navy personnel deployed in coastal and sea areas are exposed to many stressors that can lead to job burnout. The purpose of the current study was to investigate the rate of job burnout and its correlation with organizational punishments and encouragments in navy.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted in navy personnel in Bandar Abbas in 2018. According to the inclusion and exclusion criteria, subjects were selected by the simple random method and entered into the study. Demographic data and encouragement and punishment experience in the Navy were recorded using a self-declaration checklist. A standard Goldard questionnaire (GBI) was used to measure job burnout.

    Results

    A total of 130 navy personnel were surveyed, with an average age of 35.7±6.7 years. The average score of job burnout was 0.44±4.06. This score is level III of job burnout, indicating that individuals are not completely healthy and should receive more control and better support. A total of 86 (65.3%) participants had a moderate to high degree of job burnout. Encouragements and punishments had a significant effect on job burnout of employees. Other organizational variables did not have a significant relationship with job burnout.

    Conclusion

    The job burnout rate of most of the navy personnel was moderate. Authorities should pay more attention to the causes of job burnout. The reduction of penalties and increasing incentives (organizational factors) can play an effective role in reducing job burnout.

    Keywords: Job Burnout, Navy, Goldard Questionnaire, Stress
  • Shahsanam Gheibi, Hadi Esmaeili Gouvarchin Ghaleh, Nader Nezamdoost Shadbad, Sakineh Yousofvand, Milad Khamisabadi, Alireza Moghimi, Amirhossein Zamani, Masoumeh Bolandian, Bahman Mansouri Motlagh* Pages 39-45
    Background and Aim

    The use of natural compounds derived from plants and animals play important roles in disease therapy. Chronic myeloid leukemia is a blood cancer that can occur in multipotent stem cells. The K562 cell line is considered a cancer type for the study of chronic myeloid leukemia. The aim of this study was to investigate the anti-proliferative effects of red alga extract of Laurencia caspica on the K562 cell line.

    Methods

    This experimental study was performed in two separate phases. In the first phase, samples of the Laurencia caspica red algae were gathered from the coast of the Caspian Sea, Iran. Then, hydroalcoholic extraction of the mentioned algae was performed using a rotary evaporator and dry oven. The second phase involved treating the K562 cancer cells with different concentrations of algae extract (25, 50, 100, 200, 400 and 800 μg/ml). The anti-proliferative and cell cytotoxic properties of the algae extract were evaluated by MTT and apoptosis. In all analysis tests, p <0.05 was considered a significant level.

    Results

    The results of the MTT assay showed that the extract of Laurencia caspica red algae in the 800 and 200 μg/ml concentrations had the highest and the lowest anti-proliferative effects on cancer cells, respectively. The results of the apoptosis test showed that concentrations of 800 and 200 μg/ml of algae extract had the lowest and the highest survival of cancer cells, respectively. The effectiveness of extract of Laurencia caspica red algae was concentration-dependent which inhibited the growth and proliferation of the K562 cancer cells in all tests.

    Conclusion

    Regarding the results of this study, extract of Laurencia caspica red alga may be used as a natural compound in cancer treatment. However, further studies are required.

    Keywords: Leukemia, Laurencia caspica, Cancer, Caspian Sea
  • Ali Mehrabi Tavana, Masoumeh Yousefpour* Pages 46-53
    Background and Aim

    The coastal waters of Hormozgan province are affected by the environmental pollution of the Persian Gulf due to oil and gas industries. The present study aimed to bio-monitor pollutants in Amiantis umbonell (oysters), Fenneropenaeus merguiensis (shrimp), Pseudorhombus elevatus (fish), selected as bioindicators of this area.

    Methods

    Sampling was performed from 8 selected stations on the coast of Hormozgan in summer and winter 2018. Thirty samples of Amiantis umbonella, 15 of Fenneropenaeus merguiensis, and 15 of Pseudorhombus elevatus were collected. Sampling and anlayses were performed according to standard methods of Manual of oceanographic observations and pollutant analyses methods (MOOPAM). Gas Chromatography-Mass Spectrometry (GC-Mass) was used to measure the PAHs, and AAS (Atomic Absorption Spectrophotometry) was used for measuring lead and cadmium.

    Results

    Finding showed that in fish muscle, there was no lead (0.45±0.1) or cadmium (0.07±0.01) contamination, but that there was moderate contamination of PAH (998 ± 1.0). The muscle and shell of shrimp had high levels of contamination with lead (4.91±0.7), (4.31±0.9) and PAH (1505±1.0), (1335±1.0) and low infection (1.01±0.6) and moderate cadmium levels (2.78 ± 0.6). Oyster soft tissue was moderately contaminated with lead (2‒5) and PAH (380±0.1) but there was no evidence of cadmium contamination (≥0.5). Overall, cadmium contamination (≥0.5) in the samples was low, but contamination with lead (> 3) and PAH (426±1.0) were moderate to high.

    Conclusion

    The findings of this study indicate that the measured concentrations of heavy metal elements and PAHs in fish, shrimps and oyesters are more than the recommended values and, therefore these species should be consumed with cautioun.

    Keywords: Bio-monitoring, Bioindicator, Pseudorhombus elevatus, Fenneropenaeus merguiensis, Amiantis umbonella