فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:8 Issue: 2, 2019

  • تاریخ انتشار: 1398/06/11
  • تعداد عناوین: 16
|
  • مریم نکولعل تک، زهره کشاورز*، معصومه سیمبر، علی محمد نظری، احمدرضا باغستانی صفحات 1-13
    مقدمه
    ارگاسم یک پدیده فردی است؛ که در هاله اغراق و ایده آل گرایی فیلم های جنسی بر مردم و درمانگران مشتبه شده است. این مطالعه به تبیین تجربه زنان ایرانی از رسیدن و نرسیدن به ارگاسم و پیامدهای آن بر رابطه جنسی پرداخته است.
    روش : این مطالعه کیفی، به روش تحلیل محتوا انجام شد. مصاحبه های عمیق فردی با 20 زن متاهل به اشباع داده ها منجر شد. نمونه گیری به شیوه هدفمند در محیط دو درمانگاه عمومی در شهر تهران انجام گرفت. از شیوه تحلیل محتوای متعارف جهت آنالیز داده ها استفاده شد. صحت و استحکام داده ها از طریق معیارهای لینکلن و گوبا حاصل گردید.
    یافته ها: نتایج حاصل از داده ها در 3 طبقه، 8 زیر طبقه و 46 کد تبیین شد. احساس کامیابی در دستیابی به ارگاسم، احساس ناکامی در عدم دستیابی به ارگاسم و همیاری همسر، 3 طبقه اصلی در این مطالعه بودند. ارگاسم در افراد منجر به احساس کامیابی می شد؛ که با حالات خوشایند رهایی، هیجان یا عشق و پیامدهای مثبتی چون آرامش، صمیمیت، شادابی و سرزندگی همراه بود. فقدان ارگاسم، احساس ناکامی همراه با علایم جسمانی و روانی شامل درد، عصبی بودن، پرخاشگری و پیامدهای منفی چون حسادت به ارگاسم شوهر و پشیمانی از ازدواج را به دنبال داشت.
    نتیجه گیری: برای پیشگیری و درمان اختلال ارگاسم در زنان، توجه شود که دستیابی زن به ارگاسم ممکن است عمدتا با حالات خوشایند روانی همراه باشد و تغییرات جسمانی، واضح یا ملموس نباشند، درعین حال عدم دستیابی به ارگاسم می تواند سبب بروز علایم مبهم جسمی یا روانی شود. آموزش زوج ها در جهت گفتگوی جنسی و تعامل و همیاری بیشتر زن و شوهر نقش موثری در دستیابی زن به ارگاسم دارد.
  • علی یلفانی*، مهرداد گیوکی، حسین عاشوری صفحات 14-30
    مقدمه
    زانوی پرانتزی یکی از شایع ترین ناهنجاری ها در بین نوجوانان است؛ و دستیابی به یک برنامه اصلاحی مناسب جهت کاهش این عارضه همواره مورد توجه می باشد. هدف از این مطالعه اثرگذاری روش تمرینات اصلاحی رایج؛ و تمرینات اصلاحی NASM؛ بر تغییرات ناهنجاری زانوی پرانتزی و تعادل نوجوانان فوتبالیست بود.
    روش : پژوهش حاضر از نوع تلفیقی کیفی - کمی با رویکرد نیمه تجربی بود. در این مطالعه برای جمع آوری دادها از مصاحبه ها و آزمون های آزمایشگاهی استفاده شد. در مطالعه حاضر 42 نوجوان با دامنه سنی 14 تا 18 سال که دارای ناهنجاری زانوی پرانتزی بودند؛ به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به 3 گروه 14 نفری شامل گروه تمرینات اصلاحی NASM، گروه تمرینات رایج و گروه کنترل تقسیم شدند. داده ها با استفاده از روش تحلیل چارچوبی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها: تحلیل داده های حاصل از مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته منجر به استخراج دو طبقه اصلی عوامل نگرشی (درد و ناتوانی، تغذیه، ژنتیک، شاخص توده بدنی و میزان اعتماد به نفس) و عوامل انگیزشی (عملکرد روزانه، فعالیت ورزشی، تناسب ظاهری، تداوم شغل و موقعیت های اجتماعی و عدم تعادل عضلانی) شد. به طور کلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد؛ که دو روش تمرینات اصلاحی رایج و NASM باعث اصلاح ناهنجاری زانوی پرانتزی می شود؛ که در این میان پروتکل تمرینات اصلاحی NASM تاثیر بیشتری در اصلاح عارضه زانوی پرانتزی داشت.
    نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از مصاحبه و نتایج آزمایشگاهی که هر دو نتایج تحکیم کننده اثربخشی این تمرینات بر روی افراد دارای زانوی پرانتزی بود؛ استفاده از پروتکل NASM به درمانگران، متخصصین حرکات اصلاحی و مربیان به منظور اصلاح عارضه زانوی پرانتزی توصیه می شود.
  • الهه جراحی*، مهناز اخوان تفتی، مرتضی منادی صفحات 31-43
    مقدمه
    عبارت دانشجوی دارای اختلالات یادگیری، در کشور ما تقریبا هیچ گاه مورد استفاده قرار نمی گیرد. آیا این به آن معنی است که دانش آموزان با ناتوانی های یادگیری در ایران به سطح دانشگاه نمی رسند؟ پژوهش حاضر باهدف بررسی چالش های پیش روی دانش آموزان دارای ناتوانی های یادگیری در ایران برای ورود به دانشگاه انجام شده است.
    روش : با توجه به نبود مرجعی برای شناسایی و دسترسی به دانش آموزان دبیرستانی دارای ناتوانی های یادگیری، در این تحقیق روش پژوهش کیفی مورد استفاده قرار گرفت. جامعه پژوهشی متشکل از دانش آموزان دبیرستانی یا دانش آموخته هایی بود که در مقطع ابتدایی، تشخیص ناتوانی های یادگیری را دریافت کرده بودند. حجم نمونه پژوهشی عبارت بود از 8 نوجوان دارای ناتوانی های یادگیری و مادرانشان که به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. همچنین از نمونه ای هدفمند مشتمل بر 2 متخصص حوزه اختلالات یادگیری در این پژوهش استفاده شد. به منظور گردآوری اطلاعات، مصاحبه های نیمه ساختاریافته به کار گرفته شد و سپس داده ها از طریق تحلیل محتوی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها: نتایج بیانگر آن بود که عوامل فردی، عوامل بازدارنده محیطی وابسته به مدرسه و همچنین عوامل بازدارنده محیطی وابسته به مراکز اختلالات یادگیری، همگی برای ورود این دانش آموزان به دانشگاه نقشی محدود کننده دارند. با این حال، عوامل بازدارنده محیطی وابسته به مدرسه شاید مهم ترین چالش پیش روی دانش آموزان ایرانی جهت ورود به دانشگاه ها باشد.
    نتیجه گیری: این پژوهش علاوه بر شناسایی این عوامل، راهکارهایی را نیز در جهت سهولت عوامل محیطی موجود بیان کرد؛ که مهم ترین آن ها تجهیز مدارس به برنامه های درمانی و ترمیمی ویژه دانش آموزان با ناتوانی های یادگیری بود.
  • سید محمد حسینی، خالد اصلانی*، یوسفعلی عطاری صفحات 44-56
    مقدمه
    امروزه طبق شواهد غیررسمی، خیانت زناشویی یکی از عوامل تهدیدکننده زندگی زناشویی و سوق دهنده آن به سوی طلاق و فروپاشی است. هدف از پژوهش حاضر، شناسایی شرایط موثر بر خیانت زناشویی مردان متاهل شهر اهواز بود.
    روش : این پژوهش به روش کیفی و از نوع گرندد تیوری که یک روش پژوهشی اکتشافی است، انجام گرفت. بر اساس روش نمونه گیری هدفمند و معیار اشباع نظری، 15 مرد متاهل در تحقیق مشارکت داشتند. جهت جمع آوری اطلاعات، روش مصاحبه نیمه ساختاریافته مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها: تحلیل محتوای اطلاعات به دست آمده از مصاحبه ها، شرایط موثر بر خیانت زناشویی مردان متاهل را در قالب طبقات شامل شرایط علی (سطح پایین تعهد زناشویی، نارضایتی عاطفی، نارضایتی جنسی، هیجان طلبی جنسی، تلاش برای کسب عزت نفس و دل زدگی زناشویی)، شرایط زمینه ای (تاریخچه رابطه جنسی قبل از ازدواج، دخالت اطرافیان، زندگی جدا از همسر، داشتن پیشینه خیانت زناشویی در اطرافیان، ازدواج اشتباه و فقدان باورهای مذهبی) و شرایط مداخله گر (وجود همسالان خیانت کار، مسافرت کاری، مصرف نوشیدنی های غیرمجاز، نوع شغل، وضعیت مالی مناسب، اعتیاد به مواد مخدر، وسایل ارتباطی و فن آوری و نگرش مثبت به خیانت)، آشکار ساخت.
    نتیجه گیری: خیانت زناشویی تنها به یک عامل فردی یا بین فردی وابسته نیست، بلکه مجموعه ای از عوامل در شکل گیری این پدیده نقش دارند.
  • نازیلا جوادی پاشاکی، آذر درویش پور* صفحات 57-65
    مقدمه
     تحقیق کیفی بر پایه یکسری اصول اساسی و مفاهیمی بنیادی استوار است. از مفاهیم اصلی در طراحی و تدوین نظریه، حساسیت نظری و بازاندیشی است که در منابع فارسی به اندازه کافی به آن پرداخته نشده است. لذا مطالعه حاضر به منظور روشن سازی و تبیین این مفاهیم انجام شد.
    روش :  پژوهش حاضر مطالعه ای مروری بود؛ که به دنبال جستجوی کتابخانه ای و منابع الکترونیکی در چند سایت و پایگاه های داده از جمله Science Direct، PubMed، Ovid، Wiley Online Library و Google Scholar و با کلمات کلیدیReflexivity ،Reflexive ، Sensitivity، Sensitive، Theoretical Sensitivity  صورت پذیرفت. معیارهای ورود شامل کلیه متون دارای کلمات مورد جستجو در عنوان، به زبان انگلیسی، با محدودیت زمانی (از سال 2010 به بعد) و قابلیت دستیابی به صورت رایگان بود. پس از حذف موارد غیر مرتبط، تکراری و غیرقابل دستیابی، تعداد 16 مقاله و 11 کتاب مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها:  نتایج نشان داد که متون مختلف به موضوعاتی مانند تعاریف حساسیت نظری و بازاندیشی، منابع حساسیت نظری و روش های ارتقای آن، اهمیت بازاندیشی، حیطه ها و روش های ارتقای آن، بازاندیشی و اخلاقیات و نهایتا گزارش بازاندیشی اشاره نموده اند.
    نتیجه گیری:  حساسیت نظری به ویژگی بصیرت و مهارت محقق در معنی دار نمودن داده ها، درک و قدرت تجزیه وتحلیل عناصر مربوط از عناصر نامربوط اطلاق می شود؛ که باید در تمام روند تحقیق به عنوان یک اصل کلی رعایت شود. توجه به بازاندیشی، کیفیت فرآیندها و نتایج را ارتقاء داده و حساسیت محقق را در ارتباط با شرکت کنندگان افزایش می دهد.
  • رضا خجسته مهر، مسعود فلاحی خشکناب، نسیم جعفری*، منصور سودانی صفحات 66-75
    مقدمه
    چالش های والد- نوجوان یکی از مهم ترین مشکلات خانواده های امروزی است. با توجه به خلا و شکاف پژوهشی موجود در زمینه بررسی کیفی مشکلات والد- نوجوان در کشور، پژوهش حاضر باهدف شناسایی و تحلیل چالش های والد- نوجوان صورت گرفت.
    روش : این پژوهش به روش کیفی و از نوع تحلیل محتوا بود. داده ها به روش نمونه گیری هدفمند و از طریق مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته فردی، با 17 والد و نوجوان مراجعه کننده به مراکز روانشناسی و مشاوره جمع آوری شد. تحلیل داده ها از طریق روش تحلیل محتوای قراردادی صورت گرفت؛ که پس از پیاده کردن مصاحبه های ضبط شده روی کاغذ و غوطه وری در تحلیل داده ها، کدهای اولیه استخراج شد. جهت تعیین طبقات اصلی، کدهای اولیه در چند مرحله بازبینی، بررسی و طبقه بندی شد.
    یافته ها: در تحلیل داده ها 574 کد اولیه به دست آمد. این کدها که در 13 زیر مضمون و 5 مضمون شامل: شکاف نسلی، نارسایی در کیفیت رابطه، ناکارآمدی راهبردهای تربیتی، تضاد دیدگاه نو و سنتی و مشکلات درون فردی و میان فردی استخراج و به عنوان چالش های اصلی والد- نوجوان طبقه بندی شدند.
    نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان داد؛ که والدین و نوجوانان با چالش های پیچیده ای در روابط فی مابین مواجه هستند. توجه به این چالش ها می تواند خانواده ها را در ایجاد روابط بهتر با نوجوانان یاری کند.
  • آزاده امینی ها، کیومرث فرحبخش*، معصومه اسمعیلی صفحات 76-85
    مقدمه
    خیانت زناشویی تاثیر ویرانگری بر ازدواج و افراد دارد؛ و یک مشکل چندوجهی است که باعث مراجعه همسران به زوج درمانی می شود. همچنین درک، ارزیابی و درمان آن در دهه گذشته تغییرات چشمگیری داشته است. لذا، پژوهش حاضر باهدف شناسایی نقش عوامل میانجی بر راهبردهای همسران در جهت حفظ و ادامه زندگی پس از افشای خیانت انجام شد.
    روش : روش تحقیق کیفی، از نوع نظریه مبنایی بود. جامعه پژوهش شامل زوج های ساکن شهر تهران بود؛ که در زندگی زناشویی آن ها خیانت اتفاق افتاده و از زمان افشای آن حداقل 1 سال و حداکثر 6 سال گذشته باشد؛ و در حال حاضر باهم زندگی میکنند. نمونه متشکل از 21 همسر زخم خورده و پیمان شکن بود که به شیوه هدفمند و نظری انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته و به منظور تحلیل داده ها از کدگذاری نظری و فرایند مقایسه ای مداوم با استفاده از مقولهبندی استفاده شد.
    یافته ها: عدم کنجکاوی درباره جزییات رابطه فرا زناشویی، خروج فرد سوم از زندگی همسر پیمانشکن، بهره گیری از کمک تخصصی، حمایت اجتماعی مناسب، غلبه بر نقش جنسیتی و گذشت زمان به عنوان عوامل میانجی بر راهبردهای همسران در جهت حفظ و ادامه زندگی شناسایی شد.
    نتیجه گیری: نتایج نشان داد، برآیند این یافته ها جهت تسهیل فرایند درمان روابط فرا زناشویی؛ ترمیم رابطه همسران و بازگشت آن ها به زندگی زناشویی پس از افشای خیانت کاربرد دارد.
  • فاطمه علیزادگانی*، مهناز اخوان تفتی، محبوبه السادات کدخدایی صفحات 86-97
    مقدمه
    یکی از ویژگی های بارز دوران نوجوانی، تمایل برای کسب تجارب جدید و آزمودن رفتارهای متنوع و گاهی پرخطر است؛ که پیامدهای سویی برای نوجوان، خانواده و جامعه در پی دارد و لازم است، برای پیشگیری از خطرات ناشی از این رفتارها تدابیری اندیشیده شود. آنچه بیش از هر چیز ضرورت دارد شناسایی علل گرایش نوجوانان به رفتارهای پرخطر است. در پژوهش حاضر علل گرایش به این نوع رفتارها به تفکیک جنسیت از دیدگاه نوجوانان مورد بررسی قرار گرفت.

    روش : در این پژوهش کیفی از روش مصاحبه فردی نیمه ساختاریافته برای گردآوری داده ها استفاده شد؛ به این صورت که 40 نوجوان (20 دختر و 20 پسر)، ساکن در منطقه 5 تهران؛ به صورت هدفمند انتخاب شدند و مورد مصاحبه قرار گرفتند. پس از تحلیل داده ها، علل گرایش نوجوانان به رفتارهای پرخطر به تفکیک جنسیت شناسایی شد..

    یافته ها: از آنجایی که مجموعه ای از عوامل فردی و محیطی موجب گرایش نوجوانان به سمت رفتارهای پرخطر می شوند؛ لازم است با انجام برنامه های مداخله ای آموزشی و دادن آگاهی به نوجوانان و والدین، گرایش نوجوانان به سمت رفتارهای پرخطر و آسیب های اجتماعی ناشی از آن را کاهش داد.

    نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش ویژگی هایی از یک استاد بالینی خوب را از دیدگاه دانشجویان پرستاری مشخص نمود؛ که می تواند به مسیولین و متصدیان برنامه ریزی آموزشی در تدوین برنامه های آموزشی موفق تر و کارآمدتر کمک نماید.
  • ساره ابری*، محمد زاهدی اصل صفحات 96-106
    مقدمه
    مددکاران اجتماعی پزشکی با توجه به وظایف حرفه ای شان می توانند نقش موثری در فرآیند درمان و حل مشکلات مراجعین داشته باشند. این پژوهش باهدف شناخت نقش ها و وظایف کنونی مددکاران اجتماعی در بیمارستان ها، انجام گرفت.
    روش : در این پژوهش کیفی، بر اساس روش نمونه گیری هدفمند، 15 نفر از مددکاران اجتماعی بیمارستان های عمومی و تک تخصصی شهر تهران انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با روش مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته انجام شد؛ و داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی تجزیه وتحلیل گردید.
    یافته ها: جهت تعیین مفاهیم اصلی، کدهای اولیه پس از ادغام در 13 طبقه و 2 مفهوم اصلی (نقش های غیرمستقیم و نقش های مستقیم) دسته بندی شدند. نقش های غیرمستقیم بر اساس 4 طبقه که شامل: پژوهشگری در عرصه بهداشت و درمان؛ همکاری و عضویت در تیم درمان و کمیته های بیمارستانی؛ مستندسازی؛ و جذب منابع مالی دسته بندی شد. نقش های مستقیم در 9 طبقه حمایت مالی- رفاهی و روانی- اجتماعی؛ آموزش دهنده؛ رابط؛ ارایه دهنده خدمت؛ راهنما و مشاور؛ برنامه ریز ترخیص و پیگیری پس از ترخیص؛ ارزیابی و استحقاق سنجی؛ مداخله در بحران؛ و مدافع مراجعین و سیستم، تقسیم شد.
    نتیجه گیری: بسیاری از نقش هایی که از تجزیه وتحلیل مصاحبه ها استخراج گردید، نقش های تخصصی مددکاران اجتماعی پزشکی بود. ولی وظایف مربوط به نقش ها نشان داد بسیاری از وظایف تعریف شده نقش ها یا حرفه ای و تخصصی نیستند و یا واضح و روشن نمی باشند.
  • اعظم پیله وری*، محمدحسین جوادی صفحات 107-119
    مقدمه
    از عوامل سبب ساز در روی آوری به اعتیاد و نیز عود آن، خانواده است. خانواده همان طور که می تواند حامی مصرف کنندگان باشد و به عنوان سپری در برابر مشکلات پس از قطع مصرف آن ها عمل کند؛ می تواند زمینه لازم برای عود اعتیاد را نیز فراهم نماید. ضعف دانش لازم برای کار با خانواده ها و فقدان تحقیقات بومی در این زمینه، پرداختن به این موضوع را ضروری ساخت.
    روش : این مطالعه بخشی از یک مطالعه بزرگ تر در خصوص نقش خانواده در فرآیند مانایی در درمان اعتیاد بود؛ که با استفاده از روش نظریه مبنایی در سال 1395 در شهر تهران انجام شد. مشارکت کنندگان بر اساس نمونه گیری هدفمند از میان مراجعین مراکز اقامتی میان مدت انتخاب شدند. نمونه گیری تا رسیدن به اشباع داده ها ادامه یافت. داده ها، حاصل مصاحبه نیمه ساختاریافته با 12 نفر از مصرف کنندگان و 12 نفر از خانواده های ایشان بود. جهت تحلیل داده ها از شیوه کدگذاری Strauss و Corbin استفاده شد.
    یافته ها: مقوله اصلی در این پژوهش، ناآرامی در خانواده بود. ناآرامی در خانواده، شامل مفاهیم فرعی نظیر درهم تنیدگی؛ مثلث سازی؛ رفتارهای تنش زا؛ دوری گزینی و کاهش ارتباطات و تهدیدهای عملیاتی نشده بود؛ که تحت تاثیر عدم تعادل هیجانی (شرایط مداخله گر) شدت می یافت. شرایط علی موثر بر عود، بر اساس تجربه مشارکت کنندگان این تحقیق، باورهای نادرست مصرف کنندگان و خانواده های ایشان و منبع کنترل بیرونی بود که در بستری از عدم آگاهی واقع می شد.
    نتیجه گیری: بینش و ادراک مصرف کنندگان و خانواده ها در خصوص ماهیت اعتیاد، موجب ایجاد عواطف منفی در ایشان می شود. عواطف منفی نیز منجر به تعاملات ناکارآمدی می گردد که زمینه عود را فراهم می آورد.
  • مهناز صلحی، فاطمه خلیلی، سید فهیم ایراندوست*، سیده خدیجه حسینیان صفحات 120-130
    مقدمه
    ارایه یک آموزش اثربخش توسط کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی، اهمیت فوق العاده ای در افزایش کیفیت خدمات بهداشتی و بهبود زندگی بیماران دارد. آموزش اثربخش با چالش های مختلفی روبرو است؛ که این امر منجر به بهره وری پایین افراد خبره و باتجربه ارایه دهنده مراقبت بهداشتی می شود. هدف از این مطالعه کیفی، تبیین تجارب کارکنان بهداشتی در زمینه موانع آموزش مراجعه کنندگان مراکز بهداشتی درمانی شهرستان قایم شهر بود.
    روش : این مطالعه از نوع کیفی و با روش تحلیل محتوا در مراکز بهداشتی درمانی شهرستان قایم شهر انجام شد. داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته با روش های بحث گروهی متمرکز؛ و مصاحبه انفرادی با مشارکت 20 نفر از کارکنان مراقبت سلامت که با روش نمونه گیری هدفمند و نظری انتخاب شدند، گردآوری گردید. داده ها به روش تحلیل محتوای عرفی (قراردادی) و با تکنیک لاندمن و گرانهیم، مورد تحلیل و تفسیر قرار گرفت.
    یافته ها: پس از بررسی و تحلیل داده ها 4 مقوله اصلی و 15 زیر مقوله استخراج شد. مقولات اصلی شامل چالش های ساختاری، شرایط کاری نامناسب، فقدان دانش تخصصی یکپارچه؛ و روش های آموزشی ناکارآمد بود.
    نتیجه گیری: موانع ساختاری، اصلی ترین مانع ارایه یک آموزش اثربخش توسط کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی است. همچنین، بستر یک آموزش مناسب فراهم نیست و کارکنان با وجود تلاش های فراوان، در ارایه آموزش مفید ناتوان هستند. ضروریست سیاست های آموزشی تغییر یابند و با بهره گیری از نیروی متخصص و کنار گذاشتن چالش های کلان، آموزش با کیفیت تر و اثربخش تری ارایه گردد.
  • محمد کریم صابری، سمیه پاک نهاد*، عبدالرسول جوکار صفحات 131-142
    مقدمه
    سواد سلامت میزان ظرفیت هر فرد برای کسب، تفسیر و درک اطلاعات اولیه و خدمات سلامت است که برای تصمیم گیری مناسب لازم می باشد. سواد سلامت در بهبود روند درمان و کاهش هزینه های درمانی بیماران موثر است. سواد سلامت مقوله ای است که ارتباط مستقیمی با انسان دارد و هنگامی که انسان و پیچیدگی ها و خلاقیت او مطرح است، روش های ارزیابی از کمی به کیفی متمایل می شود؛ در نتیجه هدف از پژوهش حاضر، تبیین و فهم سواد سلامت بیماران مبتلا به سرطان سینه بود.
    روش : پژوهش کیفی حاضر از نوع تحلیل محتوا بود. در این مطالعه 18 نفر از زنان مبتلا به سرطان سینه با روش نمونه گیری هدفمند و با در نظر گرفتن شرایط ورود به مطالعه انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. جمع آوری داده ها تا رسیدن به اشباع کامل داده ها ادامه یافت و تحلیل داده ها با کمک نرم افزار ان ویوو انجام گرفت.
    یافته ها: از تجزیه وتحلیل داده ها پنج درون مایه اصلی (مجراها، دلایل استفاده، تاثیر بر زندگی، عوامل موثر بر به کارگیری و توانایی استفاده و درک اطلاعات سلامت) و 16 زیر طبقه برای سواد سلامت به دست آمد.
    نتیجه گیری: مصاحبه شوندگان، پزشک خود را موثق ترین مجرای سواد سلامت می دانند. مهم ترین دلیل استفاده از اطلاعات سلامت، افزایش آگاهی در زمینه بیماری و روند درمان آن است. سواد سلامت به کاهش ترس و نگرانی بیماران کمک می کند.
  • نرگس پورطالب*، اسکندر فتحی آذر، یوسف ادیب صفحات 143-153
    مقدمه
    قلدری، مشکل رفتاری پیچیده ای است که در بیشتر مدارس به چشم می خورد؛ و پژوهش های کمی فراوانی در راستای آن انجام شده است؛ اما پژوهش های کیفی که بتواند این رفتار را به شکل گسترده ای مورد بررسی قرار دهد، بسیار اندک بود. پژوهش حاضر باهدف بررسی تجربیات زیسته معلمان از رفتار قلدرانه دانش آموزان انجام گرفت.
    روش : مطالعه حاضر از نوع کیفی و مبتنی بر رویکرد پدیدارشناسی بود. در این مطالعه 20 معلم دوره متوسطه به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته گردآوری شد؛ و برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش پدیدارشناسی اسمیت استفاده شد؛ که طی آن 5 مضمون اصلی و 23 مضمون فرعی از داده ها استخراج گردید.
    یافته ها: نتایج نشان داد که در تعریف قلدری، مصادیق، ویژگی و علل بین تجربیات زیسته معلمان با پیشینه همسویی وجود دارد؛ ولی در بازخوردها، نتایج متفاوتی دیده شد. معلمان بنا به تمایل شخصی خود از روش های مختلفی نظیر تنبیه، مذاکره فردی، ارجاع به دفتر، بی توجهی به رفتار نامطلوب و تقویت رفتارهای مغایر با آن، علت یابی، محبت کردن و ایجاد رابطه دوستی، دعوت از اولیا، ارجاع به مشاوره و جدی گرفتن قوانین مدرسه، نمره و انضباط استفاده می کردند.
    نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش راهگشای تحقیقات بیشتر در حوزه مداخلات مربوط به قلدری خواهد بود.
  • مرتضی کرمی، موسی چوپانی* صفحات 154-169
    مقدمه
      دگرگونی جامعه از حالتی ساده و ابتدایی به وضعیتی بغرنج و پیچیده، روز به روز نیاز به متخصصین حوزه بهداشت روان؛ به ویژه مشاوران را ضروری تر می کند. هدف پژوهش حاضر بررسی ابعاد شخصیتی شایستگی مشاوران از دیدگاه مشاوران موفق بود.
    روش : این مطالعه به روش کیفی و با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی انجام شد. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تعداد 20 مشاور (مصاحبه شونده) از میان مشاوران مراکز مشاوره شمیم سپاه در سال 1395 برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. همه مصاحبه ها ضبط و سپس خط به خط دست نویس شد و در نهایت با استفاده از روش تحلیل محتوا، تحلیل گردید.
    یافته ها: تجزیه وتحلیل داده ها منجر به شناسایی و طبقه بندی 14 مضمون اصلی (مسیولیت پذیری، واگرا اندیشی، منظم بودن، واقع بینی، انعطاف پذیری، جسارت، نقدپذیری، تجربه جویی، پشتکار، خلاقیت، محتاط بودن، اصالت، امیدواری و سازگاری بالا) و 46 مضمون فرعی در زمینه ابعاد شخصیتی شایستگی مشاوران شد.
    نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش، می تواند در کمک به ارزیابی مشاوران از سطح شایستگی و خود کارآمدی خویش و در تدوین برنامه های آموزشی مشاوران و انتصاب مشاورین شایسته، توسط تصمیم گیرندگان و سیاست گذاران حوزه سلامت و بهداشت روانی مورد استفاده قرار گیرد.
  • شعله امیری*، احمد عابدی، فاطمه خلج صفحات 170-182
    مقدمه
    یکی از عوامل کلیدی و مهم در مسیر مطالعه و تحصیل، کنترل افکار، توجه و تمرکز است. از عوامل نبود توجه و تمرکز هجوم افکار مزاحم می باشد. این پژوهش به منظور کشف عوامل موثر بر افکار مزاحم ناخواسته افراد بهنجار انجام شد.
    روش : پژوهش حاضر از نوع کیفی به روش تجزیه وتحلیل محتوا بود؛ که برای تحلیل محتوا از روش تحلیل مضمون استفاده شد. محیط پژوهش شامل کلیه رسانه های چاپی، مقالات، کتب و پایان نامه های مرتبط با موضوع پژوهش بود. نمونه گیری به صورت هدفمند صورت گرفت. منابعی که حاوی اطلاعات غنی و مرتبط با موضوع پژوهش بودند انتخاب شده و منابع نامرتبط با موضوع کنار گذاشته شدند. در نهایت داده ها از مطالعه عمیق 120 مقاله، 10 کتاب و 4 پایان نامه جمع آوری شد.
    یافته ها: یافته ها شامل 285 مضمون کد شده، 75 مقوله فرعی و هشت مقوله اصلی بود. هشت مقوله اصلی عبارت بودند از: راهبردهای کنترل افکار، باورهای فراشناختی، ویژگی های خلقی، ویژگی های افکار مزاحم، ذهن آگاهی، صفات شخصیتی، بافت و فرهنگ و ظرفیت حافظه کاری.
    نتیجه گیری: عواملی که بیشترین تاثیر را روی افکار مزاحم داشتند، به ترتیب عبارت بودند از: راهبردهای کنترل افکار، باورهای فراشناختی، ویژگی های خلقی، ویژگی های افکار مزاحم، ذهن آگاهی، صفات شخصیتی، بافت و فرهنگ و ظرفیت حافظه کاری؛ نتایج دیگر این پژوهش دستیابی به مدلی بود که تاثیر عوامل اصلی بر افکار مزاحم ناخواسته را نشان می داد.
  • زهرا منصورنژاد، مختار ملک پور*، امیر قمرانی صفحات 183-191
    مقدمه

    دانش آموزان با اختلال رفتاری برونی شده؛ در مهارت های خودتعیین گری از سطح استعداد پایین تری برخوردار هستند. هدف از پژوهش حاضر تبیین تجارب خود تعیین گری دانش آموزان با اختلالات رفتاری برونی سازی شده بود.
    روش : این پژوهش به روش کیفی و با رویکرد پدیدارشناسی، با نمونه گیری هدفمند و استفاده از مصاحبه ژرف نگر با 10 نفر دانش آموز دارای اختلال رفتاری برونی سازی شده، انجام شد. مصاحبه ها ضبط شدند، سپس به صورت کتبی پیاده و به روش 9 مرحله ای Colaizzi مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها: چهار درون مایه (چالش های اجتماعی، فقدان انگیزش برای تلاش، چالش های هیجانی و انتخاب گری) از یافته ها استخراج شد؛ که می توانند تجارب خودتعیین گری دانش آموزان با اختلال رفتاری برونی سازی را به تصویر بکشند.
    نتیجه گیری: این یافته ها می تواند اطلاعات لازم را در خصوص شناخت مشکلات خودتعیین گری، اهمیت و همچنین اتخاذ راهبردهای حمایتی و درمانی برای دانش آموزان با مشکلات رفتاری در جهت بهبود سلامت روانی آنان فراهم کند.

|
  • Maryam Nekoolaltak, Zohreh Keshavarz *, Masoumeh Simbar, Ali Mohammad Nazari, Ahmadreza Baghestani Pages 1-13
    Introduction
    Female orgasm is a subjective phenomenon that has been wrongly introduced to people and therapists in the halo of exaggeration and perfectionism made by sexual films. This study was conducted to explore the Iranian women's experience of achievement of or failure to achieve orgasm and its consequences in sexual relationship < span dir="RTL">.
    Method
    This qualitative study was conducted using content analysis method. Individual in-depth interviews with 20 married women were continued until data saturation. Sampling was performed using purposive sampling in the environment of two public clinics in Tehran. Data were analyzed using conventional content analysis method. Trustworthiness of data was achieved through Lincoln and Guba criteria.
    Results
    The results of data analysis were categorized into 3 categories, 8 subcategories, and 46 codes. The main categories include feeling of success to achieve orgasm, feeling of failure to achieve orgasm, and husband companionship. Successful orgasm in Iranian women led to the feeling of successfulness with pleasant emotions such as relief, excitement, or love and positive outcomes such as relaxation, intimacy, freshness, and vitality. Women's descriptions of orgasm were mainly psychological and emotional. Failure to achieve orgasm led to the feeling of failure with physical and psychological symptoms such as pain, nervousness, aggressiveness, and negative consequences such as being jealous of husband’s orgasm and regret for getting married.
    Conclusion
    To prevent and treat orgasm disorders in women, it should be noted that successful female orgasm can mainly be accompanied with pleasant emotional states and physical changes may beunclear or intangible, while failure to achieve orgasm in women can lead to vague physical or psychological symptoms. Couples training for sexual talk with spouse, as well as more interaction and companionship between wife and husband have effective roles in achieving female orgasm.
    Keywords: Orgasm, female, Sexual satisfaction, Sexual relationship, Qualitative study
  • Ali Yalfani *, Mehrdad Givaki, Hossein Ashoury Pages 14-30
    Introduction
    Genu varum is one of the most common deformities in adolescents, and it has always been considered to achieve an appropriate corrective program to reduce genu varum. The aim of this study was to compare the effects of two kinds of common and the National Academy sports Medicine (NASM) corrective exercises on the correction of genu varum deformity in adolescent soccer players.
    Method
    This is a qualitative-quantitative study with quasi experimental approach. In this study, data were collected using interviews and laboratory tests. A total of 42 adolescents aged 14 to 18 years with genu varum were selected using purposive sampling and randomly divided into 3 groups (14 in each group), including the group of corrective exercises of the NASM, the common Exercise group, and control group. Data were analyzed using the framework analysis method.
    Results
    After data analysis, 2 main categories including attitudinal factors (pain and disability, nutrition, genetic, body mass index, and self-esteem) and motivational factors (daily activity, physical activity, apparent fitness, occupational continuity and social status, and muscle imbalance) were extracted. It was revealed that two methods of common corrective exercises and NASM corrective exercises were effective in correcting genu varum deformity, while the NASM corrective exercises was more effective in the correction of this deformity.
    Conclusion
    According to the results of the interview and laboratory tests confirming the effectiveness of these exercises on people with genu varum deformity, therapists, Correctional Physicians, and trainers are recommended to use the NASM protocol in order to correct genu varum deformity.
    Keywords: Genu varum, Balance, Common corrective exercises, NASM corrective exercises
  • Elaheh Jarrahi *, Mahnaz Akhavan Tafti, Morteza Monadi Pages 31-43
    Introduction
    The term “a learning disabled university student” has been hardly ever used in Iran. It may be supposed that Iranian students with learning disabilities do not enter universities. This study aimed to investigate the challenges faced by Iranian students with learning disabilities to enter universities.
    Method
    Due to the lack of a center to identify and have access to high school students with learning disabilities, qualitative research method was used in this study. The research population included high school students or graduates whose learning disabilities were diagnosed at primary school. The sample size consisted of 8 teenagers with learning disabilities along with their mothers who were selected through purposive sampling method. In addition, 3 learning disabilities experts were included using purposive sampling method. Data were collected using semi-structured interviews and analyzed using content analysis.
    Results
    It was revealed that individual factors, school environmental inhibiting factors, and environmental inhibiting factors related to learning disabilities centers, all play a restrictive role for these students in entering universities. Nevertheless, school inhibiting environmental factors can be the main challenge for the Iranian students to enter universities.
    Conclusion
    Apart from identifying inhibiting factors, this study offers suggestions to address these environmental barriers, among which equipping schools with therapeutic programs for students with learning disabilities is of great importance.
    Keywords: Learning disabilities, Learning disorders, Adults learning disorders, Specific learning disorders, Academic success
  • Seyed Mohammad Hosseini, Khaled Aslani *, Yousef Ali Attari Pages 44-56
    Introduction
    Nowadays, based on casual evidence, marital infidelity is one of the threatening factors to marital life which can result in divorce. The present study aimed to identify the effective conditions leading to infidelity among married men in Ahvaz city.
    Method
    This qualitative study was conducted using grounded theory method as an exploratory research method. In this study, 15 married men were included using purposive sampling method and theoretical saturation criteria. Data were collected using semi-structured interview.
    Results
    After data analysis, the effective conditions leading to marital infidelity among married men were classified into the three main categories including causal conditions (low levels of marital commitment, emotional dissatisfaction, sexual dissatisfaction, sexual sensation seeking, effort to earn respect, and sexual boredom), contextual conditions (having premarital sex, peoples interference, living apart from spouse, having infidelity background in spouses relatives, having an unsuccessful marriage, and lack of religious beliefs) and intervening conditions (existence of unfaithful peers, business trip, alcohol consumption, type of job, good financial status, drug addiction, as well as addiction to communication and technology, and positive attitude towards infidelity).
    Conclusion
    Marital infidelity is not dependent merely on personal and interpersonal factors, but a set of factors are involved in this phenomenon.
    Keywords: Marital infidelity, Men, Grounded Theory Study
  • Nazila Javadi-Pashaki, Azar Darvishpour * Pages 57-65
    Introduction
    A qualitative research is based on a series of fundamental principles and basic concepts. The two main concepts in designing and theory development are theoretical sensitivity and reflexivity that have not been sufficiently addressed in Persian sources. Thus, this study was conducted to clarify and explain these concepts.
    Method
    In this review study, the libraries and electronic documents across various sites and databases including Science Direct, PubMed, Ovid, Wiley Online Library, and Google Scholar were searched for keywords of reflexivity, reflexive, sensitivity, sensitive, and theoretical sensitivity. Inclusion criteria included all open access texts contained the before-mentioned keywords in the title, written in English language and published in 2010 and later. After excluding irrelevant, duplicate, and non-accessible texts, 16 articles and 11 books were obtained.
    Results
    The results showed that literature investigated issues such as definitions of these concepts, theoretical sensitivity sources and ways to improve it, the importance of reflexivity, its scope and improvement methods, reflexivity and morality, and the report of reflexivity.
    Conclusion
    The theoretical sensitivity refers to the researcher characteristics such as insight and skills to make data meaningful, perception and analysis of relevant elements from irrelevant elements that must be followed as a matter of principle in all steps of the research. Paying attention to reflexivity increases the quality of the research processes and results, and also increases researcher's sensitivity to the participants.
    Keywords: Theoretical sensitivity, Reflexivity, Concepts, qualitative research
  • Reza Khojasteh Mehr, Masoud Fallahi-Khoshknab, Nasim Jafari *, Mansour Sodani Pages 66-75
    Introduction
    Nowadays, challenges of parent-adolescent relationship is one of the main problems of families. According to the lack and gap of qualitative study of parent-adolescent problems in the existing research in the country, this study aimed to identify and analyze challenges of parent-adolescent relationship.
    Method
    This qualitative study was performed using content analysis. Data were collected using purposive sampling and individual semi-structured in-depth interviews with 17 parents and adolescents who referred to counselling and psychology centers. Data were analyzed using conventional content analysis. After transcribing recorded interviews and data analysis, initial codes were extracted. To determine the main classes, initial cods were revised, surveyed, and classified in several steps.
    Results
    After data analysis, 574 initial codes were obtained. These codes were categorized into 13 sub-themes and 5 themes including the generation gap, insufficiency in relationship quality, educational strategies dysfunction, modern and traditional perspectives conflict, and intrapersonal and interpersonal problems as the main challenges of parent-adolescent relationship.
    Conclusion
    According to the results, parents and adolescents face complex challenges in the relationship with each other. Attention to these challenges can help families to create better relationships with adolescents.
    Keywords: content analysis, Challenge of Parent-adolescent relationship, Qualitative study
  • Azadeh Aminiha, Kiumars Farahbakhsh *, Masumeh Smaili Pages 76-85
    Introduction
    Infidelity has a devastating effect on marriage and individuals, and is a multifaceted problem that makes couples to enter couple therapy. Understanding, assessment, and treatment of extramarital affairs has significantly changed in the last decade. Therefore, the present study was conducted to identify the role of mediators on couples strategies to keep marriage following infidelity disclosure.
    Method
    The is a qualitative study based on the grounded theory. The research population included 21 couples living in Tehran who experienced infidelity and still live together from the time of infidelity disclosure (at least 1 year and at most 6 years). Subjects were selected using purposive sampling method. Data were collected using semi-structured in-depth interviews. Data were analyzed using theoretical coding and constant comparative analysis using categorization.
    Results
    Stop the curiosity about the details of extramarital relationship, elimination of the third person from the life of person who was unfaithful, seeking professional help, effective social support, overcoming the sexuality role, and time were identified as the mediators affecting couples strategies to keep marriage after disclosure of infidelity.
    Conclusion
    According to the results, the mediators obtained in this study are effective in facilitating the couple therapy, improving the marital relationship, and helping couples keep marriage after disclosure of infidelity.
    Keywords: Infidelity, Couple strategies, Mediator factors, Couple therapy, Qualitative study
  • Fatemeh Alizadegani *, Mahnaz Akhavan Tafti, Mahbobeh Sadat Kadkhodaie Pages 86-97
    Introduction
    One of the main features of adolescence is the tendency to experience new experiences and to test various and sometimes high-risk behaviors, which have bad consequences for adolescents, families, and society, and some actions are needed to prevent these sequences. In this regard, identification of the causes of teenagers' tendency to high-risk behaviors is necessary. In the present study, the causes of teenagers' tendency to high-risk behaviors were investigated, by gender, from the teenagers' perspectives.

    Method
    In this qualitative study, data were collected using a semi-structured interview with 40 teenagers (20 female and 20 male) living in district 5 of Tehran, who were selected using purposive sampling. Then, the collected data were analyzed and the causes of teenagers' tendency to high-risk behaviors were identified by gender.

    Results
    According to the findings, the main causes of tendencies to high-risk behaviors among teenagers were categorized into two groups: individual factors (pleasure, curiosity, identity acquisition, false self-esteem, and exponential hero in male adolescents and the need to have someone to talk to, the need for love and affection, lack of self-confidence in female adolescents) and environmental factors (communication with peers, social networks, easy and inexpensive access to all kinds of drugs in male adolescents and having strict father or brother, Ignorance of family and school, and labeling in female adolescents).

    Conclusion
    Since a series of individual and environmental factors lead to the tendency to high-risk behaviors among adolescents, it is necessary to reduce teenagers' tendencies toward high-risk behaviors and social harm caused by these behaviors through conducting educational interventions and informing teenagers and parents.
    Keywords: High-risk behaviors, Teenagers, Gender differences, qualitative research
  • Sareh Abri *, Mohammad Zahedi Asl Pages 96-106
    Introduction
    Concerning the professional duties of medical social workers, they can have effective role in the treatment process and solving the problems of clients. This study was performed to investigate the current roles and tasks of social workers in hospitals.
    Method
    In this qualitative study, 15 social workers of public and specialized hospitals in Tehran were selected using purposeful sampling. Data were collected using in-depth semi-structured interview and analyzed using qualitative content analysis.
    Results
    To determine the main concepts, after combining some of the codes, they were finally classified into 13 categories and 2 themes (indirect and direct care roles). The indirect care roles were categorized into 4 categories including research in healthcare, cooperation with and membership in the treatment team and hospital committees, documentation, and the provision of financial resources. The direct care roles were categorized into 9 categories, namely, psychosocial and financial support, educator, liaison, service provider, counselor, discharge planning and follow-ups after discharge, assessment and eligibility, crisis intervention, and client and system advocacy.
    Conclusion
    Most of the roles derived from the analysis of interviews were specialized roles of medical social workers. But the tasks related to the roles showed that most of the tasks defined for the roles are either not professional or clear.
    Keywords: Medical social work, Hospital, Role, Qualitative study
  • Azam Pilevari *, Seyed Mohammad Hossein Javadi Pages 107-119
    Introduction
    Family is one of the causative factors of initiation and relapse of addictive behaviors. Family is like a double-edged sword due to the fact that family may function both as a supporter of drug users as well as a shield to protect them against their withdrawal hardships, and also a cause of drug addiction relapse. Lack of sufficient knowledge and domestic studies on this issue, make it necessary to deal with this issue through investigation. So, this study aimed to identify effective context and familial conditions on addiction treatment non-retention.
    Method
    This study is a part of a larger study on the role of the family in addiction treatment retention. It was conducted by Grounded theory in Tehran in 2016. Sampling was performed using purposive sampling from clients of medium-term residential centers and continued until data saturation. Data were collected using semi-structured interviews with 12 drug users and 12 members of their families. Data were analyzed using Strauss and Corbin coding methods.
    Results
    The main theme of this study was family conflict. Family conflict includes subthemes such as enmeshment, triangulation, stressful behavior, communication avoidance and diminishing communication, non-operating threats, which were intensified by emotional imbalance (interference conditions). Based on the participants’ experiences, causality conditions affecting drug addiction relapse include false belief and external locus of control in a context of users and family’s unawareness.
    Conclusion
    Users and family’s insight and perception of the nature of addiction result in negative emotions, and accordingly, lead to dysfunctional interactions that provide context for drug addiction relapse.
    Keywords: Addiction, Family, Relapse, Grounded theory
  • Mahnaz Solhi, Fatemeh Khalili, Seyed Fahim Irandoost *, Seyedeh Khadijeh Hoseinian Pages 120-130
    Introduction
    Providing an effective education by healthcare workers is very important in improving the quality of health services and patients' lives. Effective education faces a variety of challenges, which results in the low productivity of experienced health care providers. The aim of this study was to explain the experiences of health care providers about barriers of client education in Ghaemshahr health centers.
    Method
    This qualitative research was conducted by content analysis method in Ghaemshahr healthcare centers. Data were collected by semi-structured interviews through focus group discussion and individual interviews with 20 healthcare staff that were selected by purposive and theoretical sampling. Data were analyzed and interpreted using conventional content analysis with Lundman and Graneheim technique.
    Results
    After data analysis, 4 main themes and 15 subthemes were extracted. The main themes include structural challenges, inappropriate working conditions, lack of integrated professional knowledge, and inefficient teaching methods.
    Conclusion
    Structural barriers are the main obstacle for providing an effective education by healthcare workers. Also, there is not a context for proper training, and despite many efforts, staff are incapable of providing an effective education. Educational policies need to be changed and client education whould be provided with higher quality and more effectively by employing expert forces and putting aside big challenges.
    Keywords: Client education, Educational barriers, Healthcare Workers
  • Mohammad Karim Saberi, Somayeh Paknahad *, Abdolrasoul Jowkar Pages 131-142
    Introduction
      Health literacy is the capacity of individual to obtain, process, and understand basic health information and health services that are necessary for making a good decision. Health literacy is effective in improving the treatment process and reducing healthcare costs. Health literacy is directly connected to humanity. With regard to human complexities and creativity, quantitative evaluation methods are replaced by qualitative methods. Therefore, the aim of this study was to investigate the health literacy of patients with breast cancer.
    Method
    This qualitative study was conducted using qualitative content analysis. In this study, 18 women with breast cancer were selected using purposive sampling method. Data were collected using semi-structured interviews and continued until data saturation. Data analysis was performed using Nvivo software.
    Results
    As a result of data analysis, five main themes including channeles, reasons for use, the impact on the life, effective factors on the use, the ability to use and understand health information, and 16 sub-themes were identified.
    Conclusion
    The interviewees know their doctors as the most reliable health information channel. The main reason for using health information is increasing patients' awareness of disease and treatment process. Health literacy is useful in reducing patients' fear and anxiety
    Keywords: Health information, Patient, breast cancer, Health literacy
  • Narges Pourtaleb *, Eskandar Fathi Azar, Yousef Adib Pages 143-153
    Introduction
    Bullying is a complicated behavioral problem that is mostly occurs at schools. There are many quantitative studies on this issue but few qualitative studies have investigated this problem. Therefore, this study was performed to investigate teachers' lived experiences of student's bullying behavior.
    Method
    This is a qualitative study with a phenomenological approach. In this study, 20 high school teachers were selected using Purposive sampling. Data were collected using semi-structured interviews and analyzed using Smith method.
    Results
    After data analysis, 5 main themes and 23 sub-themes were extracted. It was revealed that in the definition of bullying, examples, features, and causes, there is a consistency between the teachers' lived experiences and background, but in feedbacks, different results were obtained. Teachers, based on their personal preferences, use different methods such as punishment, individual negotiation, referral to the manager's office, ignoring the undesirable behaviors and strengthening their conflicting behaviors, finding the causes, showing affection and creating friendship, inviting parents, referral to psychologists to take advice, and taking the rules of the school, scoring, and discipline seriously.
    Conclusion
    The results of this study will pave the way for further research on the interventions related to bullying.
    Keywords: Teachers' feedback, Phenomenology, bullying
  • Morteza Karami, Mousa Choupani * Pages 154-169
    Introduction
    Transformation of society from a simple and elementary state to a complicated and complex one, makes necessary the day-to-day need of the specialists of mental health realm, especially counselors. The aim of this study was to investigate the personality dimensions of counselors' Competency from the perspective of successful counselors.
    Method
    This qualitative study was conducted using phenomenological approach. Among counselors of Shamim counseling centers of Sepah in 2016, 20 counselors were selected using purposive sampling, and then, interviewed. All the interviews were tape-recorded and transcribed line by line, and finally, were analyzed through content analysis.
    Results
    After data analysis, 14 main themes (responsibility, divergent thinking, disciplined, realism, flexibility, courage, openness to criticism, adventure, hard worker, creativity, cautiousness, Authenticity, hopefulness, and high adjustment) and 46 sub-themes in the field of personality dimensions of counselors' competencies were identified and classified.
    Conclusion
    The results of this study can help counselors to evaluate their competency and self-efficacy, and can be useful in developing counseling training programs and appointing competent counselors by decision-makers and policymakers in the field of mental health.
    Keywords: counseling, Counselors, Dimensions, personality, Competency, qualitative research
  • Shole Amiri *, Ahmad Abedi, Fateme Khalaj Pages 170-182
    Introduction
    Thoughts control, attention, and concentration are the effective factors in studying and learning. The lack of attention and concentration is the result of the invasion of intrusive thoughts. This research was conducted to explore the factors affecting the unwanted intrusive thoughts in normal people in 2017.
    Method
    This qualitative study was conducted using content analysis (thematic analysis). Research or databases include all print media, articles, books, and dissertations related to the subject of the research. Sampling was performed using purposive sampling. All information-rich resources that were related to the subject of the study were included and unrelated sources were excluded. Finally, data were collected by a deep study of 120 papers, 10 books, and 4 dissertations.
    Results
    The findings included 285 coding concepts, 75 subthemes, and 8 main themes. The main themes in terms of the frequency were thought control strategies, metacognitive beliefs, mood characteristics, intrusive thought characteristics, mindfulness, personality traits, context and culture, and working memory capacity, respectively..
    Conclusion
    The most effective factors on intrusive thoughts, in terms of the frequency, were thought control strategies, metacognitive beliefs, mood characteristics, intrusive thought characteristics, mindfulness, personality traits, context and culture, and working memory capacity, respectively. The results of this also provided a model to determine the effect of main factors affecting unwanted intrusive thoughts.
    Keywords: Unwanted intrusive thoughts, metacognition, Mood traits, Mindfulness, personality traits
  • Zahra Mansurnejad, Mokhtar Malekpour *, Amir Ghamarani Pages 183-191
    Introduction

    Students with externalized behavior disorders have lower levels of capacity for self-determination skills. The aim of this study was to explain self-determination experiences in students with externalized behavior disorders.

    Method

    This qualitative study was conducted using phenomenological approach. Data were collected using in-depth interview with 10 students with externalized behavior disorders who were selected through purposive sampling method. Interviews were recorded, transcribed, and analyzed using Colaizzi’s nine-step analysis method.

    Results

    Four themes of social challenges, lack of motivation for effort, emotional challenges, and choice making were obtained that could illustrate self-determination experiences in students with externalized behavior disorders.

    Conclusion

    These findings can provide information required for identifying self-determination problems, as well as significance and adoption of supportive and medical strategies for improving psychological health in students with externalized behavior disorders.

    Keywords: Externalized behavior disorders, Self-determination experiences, Students, Phenomenology