فهرست مطالب

نشریه زبان و ادب فارسی
پیاپی 40 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سحر یوسفی، محمد ایرانی*، خلیل بیگزاده، امیرعباس عزیزی فر صفحات 1-31
    دیو موجودی اسطوره ای - افسانه ای در قصه های عامیانه ایرانی است که در باورهای اساطیری ریشه دارد و پرورش یافته اندیشه و خیال عامه است. دیوها روزگاری در شمار خدایان هند و ایرانی بوده اند، اما رفته رفته در باور ایرانیان تنزل یافته اند. جنبه دوگانه برخورد با دیو در ناخودآگاه جمعی مردم تاثیر داشته و شخصیت دیو را در افسانه ها و باورهای مردمی دوگانه یا چندگانه ساخته است. از این روی ریشه دوگانگی یا چندگانگی شخصیت دیوان را باید در باورهای اساطیری مختلف، جنسیت و نوع آنها جست. این پژوهش شخصیت و کنش دیو را از جنبه های مختلف در مجموعه چهار جلدی قصه های ایرانی به شیوه توصیفی - تحلیلی کاویده است. یافته ها نشان می دهد، دیوها با ویژگی های مختلفی در قصه ها ظاهر می شوند و شخصیت آنان همواره ثابت نیست و در قصه های ایرانی کارکردهای متفاوتی دارند که این کارکردها به ترتیب بسامد عبارتند از: مخرب، سازنده، منفعل و متغیر. چهره دیوان در قصه های ایرانی بازتابی از باورهای جمعی و اعتقادات اسطوره ای ایرانی هستند. عشق دیو وآدمی زاد نیز بن مایه ای برجسته در این قصه هاست که کامیابی و وصل با نیروی خیر و ناکامی با نیروی شر فراهم خواهد شد. سرنوشت و سرانجام دیوها نیز متناسب با چهره ها و کنش های آن ها در قصه های مورد مطالعه است.
    کلیدواژگان: دیو، کنش شناسی، شخصیت دیو، عشق دیو و آدمی زاد، قصه های ایرانی
  • خدیجه بهرامی رهنما* صفحات 32-58
    جوزف کمبل تحت تاثیر آرای یونگ، الگوی «سفر قهرمان» را در نقد ادبی مطرح ساخت. او معتقد است که اسطوره ها و قصه های کهن دارای ساختاری واحد هستند که این ساختار، کم و بیش در داستان ها قابل سنجش است. او، در این ساختار سه مرحله جدایی، تشرف و بازگشت را برای سفر نمادین قهرمان قایل گشته است که آن را می توان، در منظومه فرامرزنامه مورد بررسی قرار داد. جستار حاضر، با روش توصیفی- تحلیلی و در چارچوب نقد ادبی ضمن تحلیل مساله سفر قهرمان، به بررسی و تبیین نمادهای اسطوره یی و روان شناسی اجزای سازنده منظومه فرامرزنامه پرداخته است. این پژوهش، به لحاظ پرداخت به ضمیر انسان های دوران باستان و با بهره گیری کامل از نمادها، نمونه یی از الگوی سفر قهرمان کمبل را، با اندک تفاوتی در ساختار مورد بررسی قرار داده است. نتایج تحقیق بیان گر آن است که فرامرز، کهن الگوی قهرمان است و با شنیدن ندای دعوت، داوطلبانه عازم هندوستان شد تا به خویشتن که غایت نهایی سلوک است، دست یابد. او در بخش عزیمت با نمایندگان نمادین یاریگری چون؛ رستم و بیژن مواجه گشت. سپس فرامرز در مرحله تشرف با غلبه بر دو شیر، دو مار اژدهاسان و دیو دو سر به عنوان نگهبانان آستانه و دیدار با خدابانوان، گام در جاده آزمون-ها گذاشت. سپس، فرامرز با عبور از مناسک گذار و رهایی از سلطه مادر به خدایگانی دست یافت، و درنهایت توانست، برکت نهایی را برای مردم جادوستان به ارمغان آورد.
    کلیدواژگان: جوزف کمبل، فرامرزنامه، سفر قهرمان، عزیمت، تشرف
  • الله کرم عباسی*، محمود حیدری، محبوبه خراسانی صفحات 59-85

    چکیده ادبیات پسااستعماری، به شاخه ای از ادبیات معاصر گویند که در زمان سلطه استعمار یا پس از آن، با هدف رهایی از یوغ آن در کشورهای مستعمره ظهور کرده است. از درون مایه های مهم این ادبیات، تقابل شخصیت ها و موضوعاتی است که «من» شرقی نویسنده را در تقابل با «دیگری» غربی و تعامل آنها را با هم، نشان می دهد. در ادبیات داستانی ایران و مصر، نویسندگان بسیاری در این زمینه قلم فرسایی کرده اند. پژوهش حاضر، بررسی تطبیقی دو رمان «رازهای سرزمین من» از رضا براهنی و «بین القصرین» نجیب محفوظ است. زمان رخدادهای هر دو اثر به اشغال غربی ها در سرزمین هایشان برمی گردد. یافته های این پژوهش که به شیوه تحلیل محتوایی و با رویکرد تطبیقی است، حاکی از آن است که نویسندگان با بیان و ارزیابی مفاهیم بنیادین پسااستعماری چون دیگری سازی، متن و حاشیه، جنسیت، اعتقادات، آزادی خواهی و استعمارستیزی، در پی نشان دادن«خود» و «دیگری» یا «متن» و «حاشیه» بوده اند.

    کلیدواژگان: ادبیات پسااستعماری، ادبیات تطبیقی، رضا براهنی، نجیب محفوظ، رازهای سرزمین من، بین القصرین
  • فرشاد ولی زاده، علی دهقان*، حمیدرضا فرضی صفحات 86-126
    عرفان اسلامی به عنوان نمود دینی معرفت باطنی، ساحت حیات مادی، پدیده مرگ و در نهایت، حیات آن‏ جهانی او را مورد توجه قرار داده است. مکتب اصالت وجود یا اگزیستانسیالیسم(Existentialism) نیز با این دو ویژگی که وجود را بر ماهیت مقدم می‏داند و دیگر آنکه موضوع اندیشه را انسان می‏داند و نه موضوعات فلسفی صرف، تحقق امکان‏های موجود انسانی را در این جهان مورد توجه قرار داده و مرگ را نیز همچون یک امکان وجودی به تصویر کشیده است. این پژوهش، مفهوم مرگ و نمودهای آن در دو جهان‏بینی مزبور را بر اساس منظومه «مصیبت نامه» و رمان «تهوع» بررسی کرده و به یافته‏هایی از این دست نایل آمده است که با وجود تفاوت‏های بنیادین؛ هر دو مکتب فکری، جهان مادی را گذرگاهی محدود و فاقد ارزشی وجودی دانسته‏اند که مرگ همچون سرآغاز حیات ابدی و یا امکانی وجودی می‏تواند انسان را در جهت آفریدن مفهومی متعالی‏تر برای حیات این جهانی‏اش یاری نماید. از منظر عطار، مرگ سرآغاز اتصال به ابدیت و پیوستن سیر الی الله به فی الله است و از دید سارتر ، مرگ امکانی وجودی است که با تشدید حس زندگی، می‏تواند در جهت اعتلای مفهوم آن به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: مرگ، عرفان اسلامی، مکتب اصالت وجود، عطار، سارتر
  • گل نیا ساعد، فاتح سهرابی* صفحات 127-155
    بررسی ادبیات عرفانی فرهنگ مان و تطبیق آن با نظریات نوین روان شناسی از موضوعات جالبی است که اخیرا بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. یکی از این موضوعات شباهت عرفان و مراحل آن با نظریه های روان شناسان انسان گرا است. از این روی هدف این مقاله بررسی داستان سیمرغ از منطق الطیر عطار نیشابوری به عنوان یکی از نمونه های ادبیات عرفانی با نظریه سلسله مراتب نیازهای آبراهام مازلو است. سلسله مراتب نیازهای مازلو به ترتیب شامل پنج نیاز فیزیولوژیک، نیاز به ایمنی، نیاز به محبت و تعلق پذیری، نیاز به احترام و نیاز به خودشکوفایی می شود. روش مطالعه به صورت تحلیل مفهومی و معنای مکالمات موجود بر اساس نظریه ذکر شده، است. بنابراین مجموعه استدلال های موجود در داستان تمثیلی سیمرغ با مراحل نیازهای مازلو تطبیق یافته و به صورت مفهومی و محتوایی مورد بررسی قرار گرفتند. از نتایج تطبیق های به عمل آمده می توان نتیجه گرفت که استدلال های تمثیلی پرندگان در هر طبقه به تدریج و با پیشروی در طی داستان با نیازهای مطرح شده در نظریه مازلو تاحدودی همخوانی دارند. علاوه براین به موازات پیش رفتن در داستان نیازهای سطح بالاتری مطرح شده است. اگرچه محتوا متفاوت است اما فرایندها مشابه به نظر می آیند. علاوه بر کلیات، موارد متعددی از جزئیات آنها نیز با همدیگر همخوانی دارند. بنایراین می توان گفت که نظریه مازلو می تواند قالب مفهومی مناسبی برای درک داستان سیمرغ در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: عطارنیشابوری، ادبیات عرفانی، منطق الطیر، سیمرغ، تطبیق روان شناسی، آبراهام مازلو
  • محمود صادق زاده*، صدیقه رمضانخانی صفحات 156-176

    زبان یزدی یکی از شاخص ترین گویش های مرکزی ایران به شمار می رود که به دلیل شرایط اقلیمی و فرهنگی ویژه اش کمتر دچار دگرگونی شده است و هنوز نشانه های کهنگی و دیرینگی زبانی در آن وجود دارد. در این پژوهش به شیوه ی توصیفی، تحلیلی و اسنادی و تعلیلی بر مبنای تطبیقی- موضوعی استفاده شده است. بنابراین ابتدا به موقعیت مکانی و شرایط اقلیمی، جایگاه و اصلی ترین ویژگی های ساختار آوایی و دستوری زبان یزدی توجه شده است. بعد از این به مهم ترین واژگان زبان یادشده در موضوعات مختلفی همچون: اصطلاحات رایج، ابزارها، اسامی گیاهان و جانوران و غیره طبقه بندی و سپس دگرگونی های آوایی و معنایی و ریشه شناسی آن ها در مقایسه با زبان های ایران باستان و فارسی میانه بررسی شده است. پیشینه ی بسیاری از واژگان یزدی، مانند: آسر (ssarā):آستر، اسخ (issax):استخر، اسا(ossa):استاد، ایاره(ayāræ) آکله(kelæā): جذام، اسبل(esbol): طحال و غیره را می توان تا دوران هند و ایرانی و حتی دوران هند و اروپایی پی گیری کرد. 

    کلیدواژگان: زبان یزدی، کهنگی های زبانی، ریشه شناختی، فرآیند واجی
  • ناصر ملکی، محمد ایرانی* صفحات 177-203
    بخش درخور توجهی از آفرینش شاعرانه در خلق تصویرهای مبتکرانه و نمادین نهفته است. شاعر با ایجاد پیوند نوینی بین دو عنصر، یا با قرار دادن یک شیئ در موقعیت و فضایی دگرگون، دست به آفرینش هنری می زند و به سیستمی از نشانه ها دست می یابد؛ زیرا در این رابطه ی تازه، این دو عنصر، دیگر معمولی نمی نمایند و موجودیت هر یک در پیوند با دیگری نمود می یابد. پیش از این آفرینش شاعرانه به دست شاعر، این دو عنصر، هر کدام جدا و مستقل، هستی و موجودیت طبیعی و معمولی خود را داشتند؛ ولی با پیدایش این رابطه ی تازه و قرار گرفتن در موقعیتی دیگرگون، یکی بدون دیگری نمی تواند زندگی یابد؛ یعنی در پیوند معنوی روانی این دو شیئ یا وجود در شعر است که موقعیت نوینشان حق بودن می یابد و جاودانه می شود. این وضعیت در سیستم نشانه شناسی پیرس با نشانه های شمایلی، نمایه ای و نمادین مفهوم می یابد. از مطالعه ی آثار الیوت و نیما یوشیج بر می آید که هر یک از این دو، به نحوی از این عملکرد بهره جسته اند؛ لذا این پژوهش بر آن است تا به بررسی تطبیقی نشانه شناسی پیرس در برخی از اشعار الیوت و نیما یوشیج بپردازد.
    کلیدواژگان: الیوت، نیما، تصویر آفرینی، پیرس، نشانه شناسی، عینیت
  • ناهید همتی*، رضا فهیمی، محمدتقی قندی صفحات 204-230

    چکیده پایداری مفهومی گسترده ایی است که می توان آن را یکی از بن مایه های ادبیات فارسی به حساب آورد. شاعران و نویسندگان معاصر فراوانی در این عرصه قلم زده اند که در این بین آنها قیصر امین پور و علیرضا قزوه و محمد جواد محبت از جمله شاعرانی هستند که دارای اندیشه های والا در زمینه پایداری و مولفه های آن می باشند. در پژوهش پیشرو، ضمن ارایه تعاریف ادبیات پایداری و مولفه ها و شاخص های آن و تبیین بحث انتظار و موعود و امید به آینده به عنوان یکی از مولفه ها و معرفی شخصیت های مورد نظر و استخراج و ارایه شاهد مثال هایی از اشعار شاعران مذکور پرداخته شده است و در خاتمه نتیجه گیری این امر که ارتباط تنگاتنگ اعتقادات دینی، مذهبی و انتظار موعود این شاعران در شعرشان کاملا ملموس و محسوس بوده و این مولفه ها در پیروزی رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس و حتی امید به آینده شاعران بی تاثیر نبوده است. 

    کلیدواژگان: ادبیات پایداری، قیصر امین پور، علیرضا قزوه، محمد جواد محبت، انتظار
  • عطا محمد رادمنش، یوسف صفیان بلداجی، احمدرضا یلمه ها* صفحات 231-249
    این پژوهش در پی بررسی واژه عشق در منظومه های غنایی هفتم تا نهم است ومساله اصلی آن پاسخ به این پرسش است که سرایندگان این دوره زمانی با مواجهه با واژه عشق چه توصیه ای برای مخاطبان خود داشته اند و یا ایشان را به تشویق یا تحذیر رهنمون ساخته اند در این میان از مثنوی های عاشقانه محمد عصار تبریزی ، نزاری قهستانی و خواجوی کرمانی وقاضی مسعود قمی ،امین احمد صافی وسلیمی جرونی بهره گرفته شده است وچنین مشخص می شود که در تعلیم عشق شاعران مذکور بیشتر با دید مثبت به واژه عشق نظر داشته اند و خوانندگان را به گذشت و دوری از منیت و کمال گرایی تشویق نموده اند . واژهای کلیدی : عشق ، تعلیم ،منظومه غنایی ،قرن هفت وهشت این نگارش در پی آن است مفهوم تعلیمی واژه عشق ، در بین سرایندگان منظومه های عاشقانه قرون ششم تا نهم را بررسی نماید هرچند هرکدام از منظومه های غنایی این دو قرن مفاهیم تعلیمی بسیاری در منظومه های خود وارد ساخته اند که از حوصله بحث خارج است اما همانطور که اشاره شد برآن هستیم نظر سرایندگان در مواجهه با واژه عشق را بررسی نماییم تا آشکار گردد هر کدام ازایشان برای مخاطبان خود چه توصیه ای داشته اند و در این بین ازسرایندگانی مانند نزاری قهستانی، محمد عصار تبریزی، خواجوی کرمانی، خواجه مسعود قمی، سلیمی جرونی و امین احمدصافی نام می آوریم
    کلیدواژگان: عشق، تعلیم، منظومه غنایی، قرن هفت، هشت
|
  • Sahar Yousefi, Mohammad Irani *, Khalil Baygzadeh, Amir Abbas Azizifar Pages 1-31
    Dīv (Monster) is a mythical creature - a legendary storyteller in Iran, Which is rooted in mythological beliefs and cultivated by popular thought and imagination. Dīv (Monster)once was among the gods of India and Persia, but has gone down in Iranian beliefs The dual aspect of dealing with Dīv (Monster) has affected the collective subconscious and he has made Monster's character in dual or multiple myths and beliefs. Therefore, the root of the duality or multiplicity of Monster's personality must be sought in different mythological beliefs, gender and type. This research investigates Monster's personality and action from various aspects in a four-volume series of Iranian stories in a descriptive-analytical way. The findings show that demons appear in various stories and Their character is not always fixed and they have different functions in Iranian stories. These functions, in order of frequency, are: destructive, constructive, passive, and variable. The face of the Monster in Iranian stories reflects the collective beliefs and beliefs of the Iranian mythology. The love of the devil and the beloved is also a prominent feature in these stories that prosperity and affluence will be provided by the power of evil and the failure of evil. Destiny and eventually Monster are also relevant to their faces and actions in the stories studied.
    Keywords: demon, activism, demon character, love dew, human beings, Iranian tales
  • Khadijeh Bahrami Rahnama * Pages 32-58
    Joseph Campbell influenced by Jung, raised the pattern of "Hero's Journey" in literary criticism. He believes that ancient myths and stories have one structure that the structure is more or less quantifiable in stories.In this structure, he give the three, separation, initiation, return steps for the symbolic hero’s trip that it can be examined in Faramarzname epopee. This article by analytical method and in literary criticism attempts for reviewing and explanation of the symbols of mythical and psychological constructive components of Faramarzname epopee in the context of the analysis of the Hero's Journey.The study, to be paid to the antiquity human mind and taking full advantage of the symbols, examined the Campbell's Hero's Journey pattern example with a slightly different structure.The results indicated that the archetype "Faramarz" is the hero’s pattern which traveled to India voluntarily by hearing the voice of the invitation to achieved themselves that is the ultimate goal.He was encountered in the departure with assist symbolic representatives such as Rostam and Bijan. , Talking wolf, Ebullient snake, thirty thousand rhinos, nooshdar and Kidd Hindi which are his inside Shadows .Then, with the passage of rites of passage and freedom from domination mother achieved to Lordship and finally he could brought ultimate blessing for magic people.
    Keywords: Joseph Campbell, Faramarzname, Hero's Journey, Departure, Initiation
  • Allahkaram Abbasi *, Mahmood Haidari, Mahbobeh Khorasani Pages 59-85

    Colonial literature refers to a branch of contemporary literature that emerged during colonial domination or afterwards with the purpose of liberation from the yoke of colonialism in the colonized countries. Of the main themes of this literature, one can mention the confrontation between characters and the themes that set the oriental writer’s ‘self’ as confronting the western ‘other’ and the interaction between them. In the literary fiction in Iran and Egypt, many writers have written on this subject. The present investigation is a comparative study of the two novels, namely the Mysteries of My Land by Reza Barahani, and Palace Walk by Naguib Mahfouz. Both works date back to the occupation of the writers’ lands by western countries. The findings of the study, obtained through content analysis, adopting a comparative approach, suggest that, by expressing and evaluating such fundamental and post-colonial concepts as ‘other’, the core and the periphery, gender, beliefs, freedom-seeking, and the fight against colonialism, the writers have sought to show their “selves” and “other” or the core and the periphery.

    Keywords: Postcolonial Literature, comparative literature, Reza Barahani, Naguib Mahfouz, the Mysteries of My Land, Palace Walk
  • Farshad Valizadeh, Ali Dehghan *, Hamid Reza Farzai Pages 86-126
    Islamic mysticism as the religious representation of the inner knowledge of the material life, the phenomenon of death, and ultimately its worldly life. Existentialism and the school of existence, or the existentialism, also emphasize the realization of existing human possibilities in this world with these two characteristics, which presuppose existence on the primordial nature of the world, and that the subject of thought is considered by human beings, and not mere philosophical subjects. Death is also criticized as an existential possibility.This study examines the concept of death and its manifestations in the two worldviews based on the “Mosibat nameh” and the novel “Nausea”, and has come up with findings that, despite the fundamental differences, Both schools of thought have conceived the material world as a limited passage and lacking an existential value that death, like the beginning of eternal life or existential potential, can help human beings to create a supreme concept for the life of this universal world. From Attar's point of view, death is the beginning of an eternal connection and the joining of the path of Allah to Allah, and from Sartre's point of view, death is a possible existential condition that can be used to enhance the meaning of it by exacerbating the sense of life.
    Keywords: Death, Islamic Mysticism, Existentialism, Attar, Sartre
  • Golnia Saed, Fateh Sohrabi * Pages 127-155
    Studying the mystic literature of our historical culture and comparing them with modern psychological theories is an interesting context that has being in the scope of attention for many decades. One of this matters is about similarities between mystic and its steps with humanistic theories of psychologists. For this end, the aim of this study is to consider the Simorgh Story of Attar Neyshabouri with Maslow’s Hierarchical Theory of Needs. Maslow’s hierarchical theory of needs respectively contains physiological needs, safety need, Love and belongingness needs, respect and esteem needs, and self-actualization needs. The method of our study was conceptual analysis of the meaning of dialogues according to the aforementioned theory. Therefore, we considered the birds reasoning along with the story with the levels of need along with the Maslow's hierarchical theory and finally their concepts and contexts scrutinized. The results showed that the birds reasoning and opinions along with the Attar's story have accommodated with proposed needs of the Maslow’s theory. However, their context are difference, but their procedure are most resembles together. Also, except than the general materials, they have many common things in their details. So it can be said that the story of Simorgh could better understood if it put under the conceptual frame of Maslow's theory.
    Keywords: Attar-Neyshaburi, Mystic literature, Mantegh-Altayr, Simorgh, Psychological corroespendence, Abraham-Maslow
  • Mahmoud Sadeghzadeh *, Sedigheh Ramazankhani Pages 156-176

    Yazdi dialect is one of the most prominent dialects of central Iran, due to its specific climatic and cultural conditions, has undergone less transformation, and there are still signs of its aging and linguistic latency. In this research, a descriptive, analytical, and documentary and educational approach based on comparative-thematic method has been used. So, first, the location and climate conditions, the place and the main features of the phonetic and grammatical structure of the Yazdi language have been considered. Subsequently, the most important vocabulary of the mentioned language is categorized in various subjects such as common terms, tools, names of plants and animals, and then their phonological and semantic changes and their etymology in comparison with the dialect of Ancient Persia and Middle Iranian language. The history of many Yazdi vocabulary, such as: Asar (ssarā): Lister, Issax: Pool, Ossa: Master, Ayarah, Kelahā: Leprosy, Esbol: Spleen, etc. Through the years of Indo-Iranian, and even the Indo-European era, Yazdi speakers still use some of these vocabularies.

    Keywords: :Yazdi language, linguistic aging, etymological, phonological process
  • Naser Maleki, Mohammad Irani * Pages 177-203
    A great number of poetic creations originate from hidden and creative common pictures. The poet through novel combination of two elements or by placing an object in a new situation and condition attains artistic creativity, and thereafter obtains a system of signs. In such a relation, the created elements are no more new, as they have found the new existence, and each exists in union with the other. Prior to this poetic creation, these two separated elements have had a natural existence; however, this new and different combination makes them to rely on each other’s existential relation. Hence, there is a psycho – spiritual connection between them, which makes them immortal. In Pierce’s semiotics, such condition comes to the fore by Icons, Indexical and symbolic signs. Considering this in mind, it seems that Eliot and Nīmā have also used these signs in their poetic vocations; hence, this article attempts to make a study of Pierce’s semiotics in the poetry of Eliot and Nīmā Yushij.
    Keywords: Eliot, Nīmā, Picture Creation, Pierce, semiotic, Objectivity
  • Nahid Hemati *, Reza Fahimi, Mohammad Taqhi Qhandi Pages 204-230

    Sustainability is a widespread concept that can be considered one of the sources of Persian literature. There are many contemporary poets and writers in this field. Among them, Qaisar Aminpour, Alireza Qazhvah and Mohammad Javad Mohabat are among the poets who have great ideas about sustainability and its components In the present study, while defining the literature of persistence and its components and indicators, and explaining the expected and promised issues and hoping for the future as one of the components and introducing the characters, and extracting and presenting the witnesses, examples of the poems of the above poets have been addressed, and in Concluding the conclusion that the close relationship between the religious, religious beliefs and expectations of these poets in their poems was quite tangible and these components were not affected by the victory of the warriors during the eight years of the sacred defense and even the hope of the future of the poets. 

    Keywords: Sustainability Literature, Qaisar Aminpour, Alireza Qazhvah, MohammadJavad Mohabat, Expectation
  • Ata Mhamad Radmanesh, Yousef Safian Boldaji, Ahmadreza Yalameha * Pages 231-249
    This study seeks to examine the word love in the seventh to ninth riches, and its main question is to what advice did the authors of this time face when confronted with the word love or encouraged or encouraged by their audiences? In the meantime, the romantic Masnavi have been used by Mohammad Assar Tabrizi, Nizari Ghahestani, and Khajavi Kermani and Masoud Qomi, Amin Ahmad Safi and Salimi Gerouni, and it is clear that the aforementioned poets had a more positive view of the word love. And have encouraged readers to avoid egoism and perfectionism. Keywords: love, education, fortune-telling, seven and eighth century  This essay seeks to examine the doctrinal concept of the word love among the authors of love poems of the sixth to ninth centuries. Although each of these two centuries' enriched poems has incorporated many educational concepts in their poems that are out of the question, As mentioned above, we are going to examine the opinion of the poets in the face of the word love in order to find out what each one of them has recommended to their audience, including editors such as Nizari Qahestani, Mohammad Assar Tabrizi, Khajavi Kermani, Khajeh Massoud Salimi, We call Jeruni and Amin Ahmad Safi
    Keywords: love, education, The Seven, Eighth Century