فهرست مطالب

نشریه زبان و ادب فارسی
پیاپی 22 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسن حیدری*، فاطمه فرزانه صفحات 1-30
    با این که ادبیات معاصر ایران، پا به پای تحولات اجتماعی به پیش رفته و مضمون بارز آن، پیش آمدهای اجتماعی و سیاسی است؛ اما عده ای از شاعران هم عصر ما، باوجود هم گامی با پدیده های جامعه از میراث گران سنگ پیشینیان، غافل نمانده اند و در شعر خویش به گونه های مختلف از آن بهره برده اند. سیاوش کسرایی یکی از سخن سرایان معاصر ماست که به ادبیات سنتی ایران، به ویژه شاهنامه ی حکیم ابوالقاسم فردوسی، نظر داشته و همواره با دیدی احترام آمیز و درخور ستایش به این اثر جاودانه نگریسته و به آن، دل بستگی خاصی داشته است. کسرایی در شعر خود به شکل بارزی از شخصیت های اسطوره ای و حماسی، استفاده کرده و در بیشتر موارد با توجه به پیشینه ی داستان، به صورت نمادین، آن را جلوه گر ساخته است. وی در چند اثر به بازآفرینی اسطوره های کهن پرداخته که مهم ترین آن منظومه ی "مهره ی سرخ" است. این پژوهش، بازتاب نمادین شخصیت های اسطوره ای را در مجموعه ی اشعار سیاوش کسرایی مورد بررسی قرار داده و می خواهد به این پرسش ها پاسخ بدهد که هدف کسرایی از بازآفرینی اسطوره ها چه بوده است و دیگر این که کدام یک از شخصیت های حماسی در شعر وی، نمود بیشتری داشته و نماد و نماینده ی چه کسانی است. نتیجه این که: کسرایی با هدف بیان عقاید و مرام های خود، به بازآفرینی اسطوره های ملی پرداخته است. وی از میان همه ی شخصیت های اسطوره ای، به "سیاوش" و "سهراب" توجه ویژه ای داشته است و آنان را به صورت نمادی برای جوانان مبارز و رزمنده در نظر گرفته است.
    کلیدواژگان: شعر معاصر، سیاوش کسرایی، اسطوره، شاهنامه، نماد
  • ولی الله اسماعیل پور* صفحات 2-20

    مسئله «جبر و اختیار» یا «حریت اراده» در کنار موضوعاتی چون امامت، حسن و قبح، تشبیه و تنزیه، و... از مفاهیم پر بسامدی است که در حوزه کلام، فلسفه و عرفان اسلامی پژوهش های وسیعی را به خود اختصاص داده است. این مسئله، از کهن ترین و مناقشه آمیزترین مباحثی است که در طی اعصار، نظر متکلمان، فیلسوفان و عارفان بزرگ اسلامی را به خود جلب کرده است. لذا، نظر به اهمیت و گستردگی حوزه جبر و اختیار و همچنین وجود ابعاد ناشناخته در این زمینه، این مقاله بر آن است تا نگاه عین القضات همدانی را درباره مفهوم جبر و اختیار در متون منثور عرفانی فارسی در دو حوزه عاشقانه و کلامی - فلسفی بررسی کند. اما، پرسش اصلی پژوهش حاضر این است که در افق دید عین القضات، آیا انسان در چنبر جبر است یا در دایره اختیار؟برآیند تحقیق نشان می دهد که عین القضات در حوزه عشق، به جبر مطلق عاشقانه - عارفانه، و در حوزه کلامی - فلسفی به هر سه مسئله «جبر»، «اختیار» و «امر بین الامرین » ملتزم است. روش پژوهش حاضر، تحلیلی-توصیفی و به شیوه کتابخانه ای است.

    کلیدواژگان: جبر و اختیار، کلام اسلامی، عین القضات، تمهیدات، نامه ها
  • محمدحسین خان محمدی*، آنیتا خالقی صفحات 31-52

    از دیدگاه صورتگرایان هدف شعر، بیان مطلب به گونه ای است که آثار روزمرگی در آن بی رنگ یا دست کم، کم رنگ است. آشنایی زدایی از طریق هنجارگریزی (قاعده کاهی) و قاعده افزایی سبب برجسته سازی در متن می شود. "لیچ" هنجارگریزی را ابزار شعرآفرینی و قاعده افزایی را ابزار نظم آفرینی می داند. وی هنجارگریزی را در هشت گروه طبقه بندی کرده است: «هنجارگریزی معنایی، واژگانی، زمانی، نحوی، سبکی، گویشی، نوشتاری و آوایی.» البته کورش صفوی در کتاب از زبان شناسی به ادبیات، جلد دوم، معتقد است که هنجارگریزی های گویشی، آوایی و نحوی ابزاری برای آفرینش شعر به شمار نمی آیند، زیرا تغییری در محتوای زبان پدید نمی آورند. در این نوشتار با بهره گیری از روش استقرایی- تحلیلی انواع هنجارگریزی در اشعار نادرپور مورد بررسی قرار گرفته است. دستاورد پژوهش گویای این است که نادرپور از بیشتر گونه های هنجارگریزی استفاده کرده است. از میان این هشت گروه هنجارگریزی، گونه های زمانی، معنایی و نحوی بیش از سایر گونه ها به چشم می خورد.

    کلیدواژگان: آشنایی زدایی، برجسته سازی، هنجارگریزی، خودکارشدگی، نادر نادرپور
  • زینب خرم آبادی آرانی*، ابوذر قاسمی آرانی صفحات 53-72
    میان «نیما یوشیج» (پدر شعر نو فارسی) و «نازک الملائکه» شاعرهجی معاصر عراق و از پیشگامان شعر آزاد عربی، مشابهت هایی از لحاظ زمانی و جغرافیایی و ادبی وجود دارد که قابل تامل و بررسی اند. این دو شاعر آغازگر شعور و احساسی نو در میان ملت خود شدند و هر دو، شعر زمانه خویش را بدون کنار گذاشتن سنت ها، احیا کردند و به نحوی نمودار روح تجدد خواهی شدند. آشنایی هر دو شاعر با زبان و شعر اروپایی و شرایط اجتماعی و سیاسی حاکم بر جامعه، همچنین تاثیر پذیری هردو شاعراز شاعران سمبولیسم و رمانتیسم غربی و به خصوص مطالعه شعر انگلیسی موفق به انجام چنین کاری گشته اند و باعث شکل گیری اشعار و درون مایه های مشترکی میان آنها شده است که در صدد بررسی آنها هستیم. در این جستار، نگارندگان پس از بررسی شعر نو در زبان فارسی و عربی و همچنین زندگانی دو شاعر، به نقد و تحلیل نقاط اشتراک و افتراق این دو شاعر با رویکرد ادبیات تطبیقی آمریکایی می پردازند.
    کلیدواژگان: نیما یوشیج، نازک الملائکه، شعر نو، ادبیات تطبیقی
  • حسین صادقی*، محمود عباسی، جواد شیروانی صفحات 73-92
    در زبان شناسی شناختی استعاره پدیده ای شناختی و ذهنی است و آنچه در زبان ظاهر می شود، صرفا نمودی از این پدیده ذهنی است و در واقع، استعاره های ادبی و زیبایی شناختی فقط زیرمجموعه ای از استعاره اند. در این پژوهش سعی بر آن بوده است که با استفاده از رویکرد زبان شناسی شناختی به بررسی انواع استعاره در غزلیات حافظ شیرازی پرداخته شود. بدین منظور پس از مطالعه غزلیات، موارد استعاره های هستی شناسانه، ساختی و جهتی مشخص شدند و از نظر کمی و کیفی مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد که شاعر به ترتیب از این استعاره ها با بسامد فراوانی 85/77%، 24/15% و 91/6% استفاده کرده است. مطالعات بیشتر نشان داد که وی از اسم نگاشت های عاشقانه، عارفانه، رندانه، مدحی و فلسفی در بیان استعاره های هستی شناسانه و از جهت های راست، درون، بیرون، کنج، بلند، پیش، فراز، زیر، اوج، بن، سر و دور برای بیان مفاهیم استعاره های جهتی استفاده کرده است.
    کلیدواژگان: زبانشناسی شناختی، استعاره هستی شناسانه، استعاره ساختی، استعاره جهتی، غزلیات حافظ
  • فرشته صفاری* صفحات 93-122

    یکی از بنیادی ‏ترین مسائل جوامع بشری مساله‏ی تربیت صحیح و ارائه ‏ی برنامه‏ های آموزشی به افراد آن است تا زمینه‏ های سیاست‏های توسعه ‏ی همه‏ جانبه ‏ی جوامع متوقف نشود. امروزه روند ارتقا و انتشار فرهنگ دینی در کشورهای اسلامی به شدت متاثر از فرهنگ ‏بیگانه است و دین که یکی از الزامات حیات انسانی است به بهانه‏ ی تجدد در آستانه‏ی اضمحلال است، پس در جامعه ‏ی اسلامی باید منابع دینی از جمله قرآن کریم، کتب روایی و آثاری از این دست به شدت مورد اهتمام مجریان و متصدیان فرهنگی جوامع قرار گیرند. از دیرباز آموزه ‏ها و تعالیم ارزش‏ بخش قرآنی و روایی با نوآوری ‏های خاص شاعران و نویسندگان به قلمرو ادبیات دینی راه یافته و از قدرت تعلیمی والایی جهت ارائه‏ی الگوهای سبک زندگی اسلامی برخورداراست. یکی از این شعرای بزرگ ابی العتاهیه شاعر عصر عباسی است که در سرایش اشعار خردورزانه از تبحری خاص برخوردار است . ناصر خسرو شاعر و سفرنامه ‏نویس عهد غزنوی نیز در سرودن این گونه اشعار از مهارتی بی ‏بدیل بهره می‏برده است. هدف ما در این پژوهش تحلیلی- توصیفی بررسی ارزنده ‏ترین و متعالی ترین اصول اخلاق اسلامی در آیینه ‏ی شعر ابی العتاهیه و ناصر خسرو قبادیانی است.

    کلیدواژگان: آموزه‏های دینی، شعر فارسی و عربی، ابی العتاهیه، ناصر خسرو قبادیانی
  • کامران قدوسی*، طاهره نادری صفحات 123-140
    در عصر زندگی نجیب محفوظ که استعمار سلطه گری می کند مفهوم ملی و فرهنگی از بین رفته و نویسندگی مدرن و شرق شناسی رایج گردیده و جهان کفر و سکولار با حاکمیت اندیشه صهیونسم و دنیای غرب، آسیبی جدی بر فرهنگ مشرق زمین به حساب می آید. نجیب محفوظ هم شاید تحت تاثیر اندیشه های استعمارگرانه و کلیشه ای غرب نسبت به زنان شرقی، مشهورترین داستان خود را با نگاهی به طبقه متوسط و ضعیف جامعه نگاشته است. و در این داستان با بهره گیری از شخصیت های زنانه، دنیایی را به تصویر می کشد که اگرچه برای مخاطب شرقی چندان بیگانه نیست اما وجود دیدگاه های منفی در آنها موج می زند. این نوشتار در پی آن است که با بررسی شخصیت ها و تصاویر زنان شرقی در داستان (زقاق المدق) صحته ها و تصاویر کلی موجود در داستان را نیز متاثر از شخصیت های یادشده مورد توجه قرار دهد و سیر طبیعی مقاله به آنجا خواهد رسید که بدانیم ترسیم تصاویر شخصیت های یادشده کاملا متاثر از اندیشه های استعمارگران غربی بوده است.
    کلیدواژگان: کلیشه، زن شرقی، زقاق المدق، تصویر، نجیب محفوظ
  • عبدالمجید محققی*، هاشم عربی صفحات 141-164
    یکی از راه های تکامل شعر و تنوع بخشی به مضامین آن، استفاده شاعر از اصطلاحات علوم گوناگونی؛ مانند: طب، نجوم... است تا هم معلومات متعدد خود را در کسوت زیبای شعرعرضه نموده، از نو آوری در آن سود جوید؛ و هم، محیط تربیتی، اجتماعی خویش و حوادثی که از آن در ذهن و شعرش تاثیر عمیق داشته، به خوانندگان بشناساند؛ شعر عصر غزنوی با سامانی تفاوتهایی دارد؛ از جمله اینکه سادگی بیان سامانی جای خود را به استحکام در دوره ی غزنوی می دهد، همچنین اجزای تصاویر خیالی شاعر دوره ی غزنوی تا حدی در پختگی شعر موثر واقع می گردد و از این منظر می توان منوچهری دامغانی را نماینده ی تمام عیار دوره غزنوی دانست؛ چرا که تصاویر شعریش از طبیعت، که حاصل تجربه های حسی وی می باشد، همه را با زبان شعری خویشتن توصیف می نماید و هر از گاهی تخیل خویش را در این عرصه به جولان وا می دارد. وی با برخورداری از اطلاعات نجومی مطابق زمان خود اقدام به بیان و توصیف این اطلاعات نمود ه و بسیاری از تشبیهات نجومی خود را براساس تصاویر ذهنی ای که از اجرام آسمانی داشته، به وجود آورده است و بسان هنرمندی زبردست می کوشد تا بین زمین و عناصر آن با فلک و کرات آن پیوندی شاعرانه دریابد، و با دقت و ظرافت شگرفی این امور دور از هم و گاه متضاد- زمینی، آسمانی- را مقایسه، و مناسبتهایی میان آنها را استنباط نماید.
    کلیدواژگان: سبک خراسانی، منوچهری دامغانی، صور خیال، اصطلاحات نجومی، توصیف
  • محمدتقی یونسی رستمی*، ابوالحسن ابراهیمی، فاطمه خاله ‏اقلی تبریزی صفحات 163-192

    اصطلاح هرمنوتیک (تاویل) در اصل یونانی است، و از فعل هرمنویین به معنی تفسیر کردن اخذ شده است. این مفهوم اگرچه از زمان افلاطون به کار رفته است، اما از قرن هفدهم میلادی به بعد به عنوان مفهومی مربوط به شاخه‏ای خاص از دانش بشری به‏کار برده شده است. تاویل از موضوعات مطرح در حوزه‏ی تفسیر و علوم قرآنی بوده و چالش‏های فکری را بین اندیشمندان اسلامی پدید آورده است. معانی تاویل چندگانه است و معنای باطنی قرآن مجید یکی از آن‏ها می‏باشد. برخی از نویسندگان از داستان‏های زندگی پیامبران در قرآن تاویل‏های خاصی ارایه کرده‏اند. سنایی (535-473ق) در مرحله دوم زندگی خود، در غزل، و برخی از قصاید و مثنوی‏هایش با استفاده از شگردهایی که امروزه تاویل خوانده می‏شود - با تکیه بر داستان‏های انبیا در آیات قرآن مجید - شیوه‏ نوینی را آغاز کرده است و بسیاری از امور را از دیدگاه دین و عرفان نگریسته است. نگارندگان در مقاله حاضر به بازتاب قصص انبیا در «حدیقه الحقیقه و شریعه الطریقه» براساس مدل هرمنوتیکی (تاویلی) پرداخته‏اند. نتایج بررسی‏ها درباره پنج پیامبر در شش نمودار- از نظر ذکر نام آن‏ها در سوره‏ها و فراوانی‏شان در آیات - ارایه شده است و مشخص شد سنایی این داستان‏‏ها را با رویکرد عرفانی و تاویلی تحلیل کرده و بیشتر به ترک تعلقات دنیوی و عشق به معبود ازلی تاکید داشته است.

    کلیدواژگان: عرفان، هرمنوتیک(تاویل)، سنایی، حدیقه الحقیقه و داستان پیامبران
|
  • Hossein Heydari *, Fatemeh Farzane Pages 1-30
    Although Persian literature’s progressed based on social revolutions and its prominent content is social and political events, a number of our contemporary poets, although have come up with community phenomena, but have valuable heritage of the predecessors so that they interest it in their poetries. Siyavash Kasraie, one of the contemporary poet, paid attention a lot to traditional literature, especially Ferdowsi’s Shahnameh, and this eternal work was so respectful and worthy that he felt belonging to it. Kasraie has used the mythical and heroic personalities within its poetries intentionally. On the other hand, according to history of events, he often represented it as symbolic as it possible. He recreated old myths during a number of his works where “Red Piece” verse is the most important one. At his study, we study the symbolic reflection of mythical personalities within collection of poetries of Siyavash Kasraie and we want to answer the following question: what was the purpose of Kasraie concerning to recreation of myths?, which mythical personality has he represented during its poem and who are they?. Results show that Kasraie recreated the national myths in order to state his beliefs and ideas. He, also, paid attention a lot to “Siyavash” and “Sohrab” among mythical personalities as well as considered it for combative and militant youths.
    Keywords: contemporary poetry, Siyavash Kasraie, Myth, Shahnameh, symbol
  • Pages 2-20

    “Determinism and Freewill” along with subjects like: Imamat, good and evil, simile and transcendent and... , of the high frequency concepts in theology, philosophy and Islamic mysticism that were assigned comprehensive research. So, this problematic subject is one of the oldest and the most disputable topics that direct theologians, philosophers and great Islamic mystics’ attention to it over the ages.So, for significance and the extent of “determinism and freewill” and also unknown dimensions of it, the author thies to study ‘Iyn al-Quzzāt’s viewpoint - one of the great Islamic mystics of Khosravani’s school- about “determinism and freewill” from two dimensions: love and theological-philosophical, in mystical Farsi prose texts. This paper also tries to answer this question that in his viewpoint, if the man is in the core of determinism or in the domain of freewill?Outcome of this research show that ‘Iyn al-Quzzāt’s in love believes to absolute amorous- mystical determinism, and in mystical-philosophical viewpoint believes to all three subjects: determinism, freewill and “Amron Bein al-Amrain” (mediocrity, so- so).

    Keywords: determinism, Freewill, theology Islamic, ‘Iyn al-Quzzāt’s, Tamhīdāt, Nāmi-hā
  • Mohammad Hossein Khanmohammadi *, Anita Khaleghi Pages 31-52

    From the formalists' point of view the purpose of poetry is to reduce or vanish the signs of being routine, when conveying content.Defamilirization creates foregrounding in a text using deviation and extra regularity. Geoffrey Leech thinks of deviation as a poetry making tool and extra regularity as a verse making one. He made a systematic summary of deviation. In his book, A Linguistic Guide to English Poetry (1969), he categorized deviation into eight types, i.e. lexical deviation, grammatical deviation, phonological deviation, graphological deviation, semantic deviation, dialectal deviation, deviation of register and deviation of historical period. Safavi in his " from linguistics to literature: volume II" believes that the dialectal deviation grammatical deviation and phonological deviation are not poetry making tools since they don’t change the content.Here using an analytical posteriori way different deviations have been analyzed in Naderpour poems. We concluded that he has used many deviations among which the period, semantic and grammatical ones have been used more.

    Keywords: Defamilirization, foregrounding, deviation, automatization, Naderpour
  • Zeynab Khorramabadi Arani *, Abuzar Ghasemi Arani Pages 53-72
    Nima Yooshij (father of Persian poetry) and Nazok Almalaekh, (contemporary poetess of Iraq) pioneer of free verse in Arabic, have some similarities from the viewpoint of time and geography and literature that are valuable to study and review. These two poets became the origens of new feeling and knowledge among the people, they revived their contemporary poetry without deviation of traditions. Familiarity of both poets with European languages and social and political conditions of their society and literature leads to common and similar poetries and being im the poems. In this essay, the author after studying Modern poetry in Persian and Arabic, as well as the lives of two poets, review and analyzes commonalities and differences between the two poets with a comerative approach.
    Keywords: comparative literature, modern poetry, Nazok Almlaekh, Nima Yooshij
  • Hossein Sadeghi *, Mahmood Abbasi, Javad Shirvani Pages 73-92
    In cognitive linguistics, metaphor is not generally a linguistic or specifically a literary phenomenon. But it is a cognitive and mental one through which what we see in language is a mere representation. In fact, literary and aesthetic metaphors are just subcategories of metaphors. The present research is an attempt to study different types of metaphors in Hafez Shirazi’s poems based on cognitive linguistics. To carry out the study, first of all the sonnets were scrutinized and then instances of ontological, structural, and directional metaphors were analyzed both qualitatively and quantitatively. The results of the study revealed that the poet had used these metaphors with the frequency of 77.85%, 15.24%, and 6.91% respectively. Furthermore, the study showed that the poet had used love, mystic, rougish, eulogical, and philosophical mappings in stating ontological metaphors. he had used right, inside, outside, niche, high, front, down, base, head, and far directions to convey directional metaphors.
    Keywords: cognitive linguistics, Ontological Metaphor, Structural Metaphor, Directional Metaphor, Hafez Sonnets
  • Fereshte Saffari * Pages 93-122

    One of the most fundamental issues of human societies is the problem of proper training and offering educational programs to those areas of policy that has not stopped the development of all aspects of society. Today, the promotion and dissemination of religious culture in Muslim countries is heavily influenced by foreign culture and religion is one of the requirements of human life in the name of modernity on the verge of collapse, In Islamic society to religious sources, including the Quran, books of validity and effects of such highly paid executives and operators are cultural. Ancient doctrines and teachings of Quran and traditions with innovations worthy of poets and writers to spread religious literature and to provide a great educational power of lifestyle patterns enjoys. One of the great poets of the era of the Abbasid poet, Abu Altahyh, intellectual poetry in the composition is of particular mastery. Naser Khosrow, poet and travel writer of Ghaznavi era in writing these poems took advantage of the unique skill. The aim of this cross-sectional study is to evaluate the most valuable and the most noble principles of Islamic ethics in the light of poetry of Abe Altahyh Naser Khosrow Qbadyany.

    Keywords: religious, Persian, Arabic poetry Abe Altahyh, Naser Khosrow Qbadyany
  • Kamran Ghodousi *, Tahere Naderi Pages 123-140
    Najib Mahfouz probably under the influence of colonial and stereotyped ideas about women of East West, the most famous story by looking at the middle class and poor communities has written. In this story using the characters wear, portrays a world that, although unrelated to the respondent East, but there is so negative in their views of laughter .these figures are influenced by the western colonialists were .In this paper, after analyzing the attitudes of the West towards the East and the expression of the story, the story we will explore a variety of characterization of women in the area and came to the conclusion that we will describe the personality of women in the work of the famous how noble values of non-western countries, is consistent and what impact it will leave the audience in mind.
    Keywords: stereotype, Oriental women, Zoqaq Almadaq, pictures, Naguib Mahfouz
  • Abdolmajid Mohagheghi *, Hashem Arabi Pages 141-164
    One of the ways the evolution of poetry and diversification of its contents, use a variety of terms, such as medicine, astronomy ..., the myth of national, religious, historical events, verses and sayings, news and likes to show his abilities in the juice it is Shrkhvysh For more information about the poetry and beauty of these innovations in subsidies. In addition, scientific, literary, educational and social environment and events in the mind and puts Shartasyr poetry, some of them for trial or within Vtb fancy art and show his skill to hold their poetry from the past, and even poets poetry Masrkhvd The effects are excellent.He has been creative material world Shvd somewhat mature poetry is effective and the best representative of Ghazni age Manouchehri Damghani that nature are described in the Court's alive. He obtained his poetic images of sensory experience, its unique style that gather images and imagination are not poets before his term in nature and trend objects, things look from their perspective.
    Keywords: style Khorasani, Manouchehr Damghani, poetry, astronomy terms described
  • Mohammad Taghi Younesi Rostami *, Abolhasan Ebrahimi, Fateme Khale, Aghli Tabrizi Pages 163-192

    The term hermeneutics is originally Greek and adapted from the verb hermeneuin which means “to interpret”. This concept was used in Plato’s period, but since seventeenth century, it was used as a concept relating to a special branch of human science. Hermeneutics was a subject in the area of interpretation and Quranic sciences and has created intellectual challenges among Islamic scholars. Hermeneutics has multiple meanings and the inner meaning of the Holy Quran is one of them. Some writers provided special hermeneutics from prophets’ life stories in the Quran. In his second stage of life, Sanai (473-535 AH) began a modern method in the sonnet, some of ballades and Masnavies using techniques called hermeneutics today – depending on stories of the prophets in the Holy Quran verses – and viewed many affairs from religion and mysticism perspectives. Authors of the present paper addressed the reflection of the Qisas Al-Anbiya (Stories of the Prophets) in “Hadiqat al Haqiqa va Shariat at Tariqa” based on the hermeneutics model. The results of studies on five prophets were provided in six diagrams – in terms of their in Suras and their frequency in verses - and it was determined that these stories were analyzed by Sanai with a mystical and hermeneutic approach. He generally emphasized the leave of worldly attachments and love for the eternal God.

    Keywords: mysticism, Hermeneutics (interpretation), Sanai, Hadiqat al Haqiqa, stories of the prophets