فهرست مطالب

نشریه بیولوژی کاربردی
سال نهم شماره 3 (پیاپی 35، پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • پروین آقامحمدپور، حدیده معبودی*، نرگس جوادزاده صفحه 1

    شناخت دقیق وضعیت شاخص های خونی ماهی شیربت می تواند حفظ، تکثیر و پرورش این ماهیان ارزشمند اقتصادی را افزایش دهد. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر استرس شوری های مختلف (1<، 5، 10 و 15 قسمت در هزار) بر مقادیر برخی پارامترهای الکترولیتی و هورمون کورتیزول و گلوکز خون در ماهی شیربت Arabibarbus grypus می باشد تا شرایط مناسب رشد و حد تحمل فیزیولوژیک آن به هنگام سازش پذیری در انتقال به آب با شوری های مختلف معین گردد. بدین منظور، 120 قطعه ماهی در 4 تیمار و سه تکرار با طول کل 5±0/15 سانتی متر و وزن 5±30گرم در یک دوره 30 روزه پرورش یافتند. در انتهای دوره آزمایش، میزان الکترولیت ها (سدیم، پتاسیم، فسفر و کلسیم)، کورتیزول و گلوکز خون سنجیده شد. طبق نتایج، مقدار املاح خون و هورمون کورتیزول و گلوکز با افزایش میزان شوری در خون ماهی افزایش یافت ضمنا، در هر سه تیمار شوری بی قراری و پرش ماهی از مخازن مشاهده گردید. بیشترین و کمترین میزان سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر، گلوکز و کورتیزول به ترتیب در شوری 15 و تیمار شاهد مشاهده گردید. نتایج نشان می دهد فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی شیربت تحت تاثیر شوری محیط بوده و غلظت یون ها در خون وابسته به غلظت یون های محیط می باشد.

    کلیدواژگان: شوری، الکترولیت، کورتیزول، گلوکز، شیربتArabibarbus grypus
  • الهام دامنی، محمد مهران امینی فرد، الناز دامنی*، وحید زراعتی صفحه 2

    در عصر کنونی علیرغم توسعه چشمگیر علوم و پیشرفت‏های قابل توجه در خصوص مروری بر تکنیک های تشخیصی آزمایشگاهی برای لیشمانیوز و کنترل بیماری های عفونی، هنوز هم بیماری های انگلی از مشکلات اصلی بهداشتی به شمار می آیند. لیشمانیوز از جمله بیماری‏های انگلی بوده که به عنوان یک مشکل بهداشتی درکشورهای استوایی، به خصوص در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری مطرح است. این بیماری ناشی از گونه های تک یاخته ای موسوم به لیشمانیا است که در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران بسیار حایز اهمیت می باشد. بیماری لیشمانیوز یکی از چالشهای بهداشتی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری از جمله کشور ایران می باشد. میزان بالای آندمیسیته بیماری لیشمانیازیس ضرورت شناسایی روش های تشخیص آزمایشگاهی لیشمانیوز را نشان می دهد. از آنجایی که ضایعات پوستی ناشی از لیشمانیا ممکن است با پاتوژن های دیگر مانند پیودرم استرپتوکوک و پاتوژن های بوری اشتباه گرفته شود، گونه های مختلف لیشمانیا می تواند علایم مشابهی ایجاد کند. اغلب، لیشمانیوز است توسط گونه های مختلف ایجاد می شود. تعیین گونه لیشمانیا مهم است.

    کلیدواژگان: لیشمانیا، مطالعه مروری، کشورهای گرمسیری
  • سحر حسینی، مهدی ابراهیمی*، معصومه مهدوی اورتاکند، خدیجه پورداداش، روزبه یلفانی صفحه 3
    سابقه و هدف

    آمیلازها در صنایع غذایی، تولید شوینده ها، تولید گلوکز، نساجی و کاغذسازی کاربرد گسترده ای دارند. باسیلوس ها از مهمترین ریزموجودات تولیدکننده ی آمیلاز میباشند. هدف از این پژوهش جداسازی و بررسی تکامل نژادی باسیلوس گرما دوست مولد آنزیم آلفا-آمیلاز از چشمه آب گرم قینرجه واقع در استان آذربایجان شرقی می باشد.

    مواد و روش کار

    پس از نمونه گیری از چشمه آب گرم قینرجه، مراحل کشت بر محیط های شناخته شده انجام شد. کلنی های بدست آمده از لحاظ تولید آنزیم آمیلاز مورد بررسی قرارگرفتند. نمونه مولد آمیلاز با استفاده از روش های مورفولوژیک و میکروسکوپی به عنوان یک باسیل گرم مثبت شناسایی شد. در ادامه باسیل مورد نظر پس از استخراج DNA ژنومی، تکثیر و تعیین توالی قطعه 16s rDNA از لحاظ فیلوژنیک با دو روش ماکزیمم لایکلیود و ماکزیمم پارسیمونی مورد بررسی قرارگرفت.

    نتایج

    براساس نتایج بدست آمده از آنالیزهای مرفولوژیک و بیوشیمیایی، مشخص شد که جدایه بدست آمده یک باسیل گرم مثبت با قابلیت تولید اندوسپور و مصرف گلوکز، فروکتوز و ساکارز است اما قادر به استفاده از گالاکتوز و لاکتوز نیست. تست سیرات، اندول و VP برای این باکتری مثبت بوده ولی تست کاتالاز و اکسیداز منفی بدست آمد.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج مطالعه فیلوژنتیک با هر دو روش، نمونه باسیل آمیلاز مثبت جداشده از چشمه آب گرم قینرجه یک سویه باسیل گرم مثبت جدید از گونه باسیلوس سوبتیلیس (Bacillus subtilis) می باشد. در این مطالعه سویه جدیدی از باسیلوس سوبتیلیس با موفقیت از چشمه آب گرم قینرجه جداسازی شد که توانایی تولید آنزیم آمیلاز را دارد.

    کلیدواژگان: 16S rRNA، آمیلاز، تکامل نژادی، قینرجه، باسیلوس سوبتیلیس
  • مجتبی سهرابی، زهرا سادات منزوی، زهرا عبداللهی، حامد سلمانی، سمیه دهقانی سانیج، عباس مروتی* صفحه 4

    تناوب های کوتاه پالیندروم فاصله دار منظم خوشه ای (clustered regularly interspaced short palindromic repeats) ، سیستم های CRISPR- Cas ، سیستم های ایمنی به دست آمده شناخته شده است که در آرکیا و باکتری ها گسترده است. نوکلیاز های RNA راهنما از سیستم های CRISPR- Cas در حال حاضر به عنوان ابزار قابل اعتماد برای ویرایش و مهندسی ژنوم در نظر گرفته شده است. نخستین اشاره به آنها در سال 1987 بود، زمانی که در ژنوم اشرشیا کلای در طول تجزیه و تحلیل ژن های دخیل در متابولیسم فسفات یک توالی DNA تکراری غیر معمول کشف شد ، که پس از آن به عنوان یک CRISPR تعریف شد،. الگوهای توالی مشابه پس از آن در طیف وسیعی از باکتری های دیگر و همچنین در آرکی باکتر های نمک دوست گزارش شده است، که نشان می دهد نقش مهمی برای چنین خوشه های تکاملی حفظ شده از توالی های تکراری دارد. یک گام مهم در جهت مشخص کردن ویژگی سیستمCRISPR-Cas ، شناسایی ارتباط بین CRISPR ها و پروتئین های مرتبط با Cas بود که در ابتدا فرض بر این بود که در تعمیرات DNA درآرکی های گرمادوست دخالت داشته باشد. زیست شناسی ساختاری و بیوشیمی پیشرفته می تواند نه تنها در ویرایش ژنوم بر پایه CRISPR-Cas9 و دیگر سیستم های CRISPR-Cas کلاس II دست به دست هم دهد، بلکه درک منشا و تکامل این سیستم از عناصر متحرک ژنتیکی، نشان دهنده عناصر متحرک ژنتیکی است.

    کلیدواژگان: آرکیا، عناص ژنتیکی متحرک، اصلاح ژنی، سکانس های تکراری
  • محمد دخیلی*، منصوره هدایی صفحه 5
    مقدمه

    سوختگی یکی از مخرب ترین انواع آسیب ها و زخم ها به شمار می رود. آگاهی از عوامل باکتریایی عفونت و مقاومت آنتی بیوتیکی نقش مهمی در پیشگیری و درمان صحیح و به موقع آن دارد. هدف از این مطالعه بررسی شیوع عوامل عفونت زخم سوختگی و الگوی حساسیت و مقاومت آنتی بیوتیکی در بیماران بستری شده در بخش سوختگی بیمارستان نکویی استان قم است.

    روش بررسی

    در یک مطالعه توصیفی، نمونه گیری از 100 بیمار بستری در بخش سوختگی بیمارستان نکویی قم در یک دوره 5 ماهه صورت گرفت. شناسایی میکروارگانیسم ها با استفاده از تست های بیوشیمیایی طبق استانداردهای موجود انجام شد. تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها با استفاده از روش دیسک دیفیوژن انجام گردید.

     یافته ها:

     از 100 نمونه گرفته شده، 62 درصد مربوط به مردان و 38 در صد مربوط به زنان بود. در مجموع ،کشت 70 درصد از نمونه ها مثبت شد. سودوموناس آیروجینوزا به عنوان شایع ترین عامل عفونت با 31 درصد فراوانی گزارش شد. سپس استافیلوکوکوس اوریوس با 5/15 درصد و استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس با 62/11 درصد و انتروکوکوس فکالیس با 75/7 درصد فراوانی در رتبه های بعدی گزارش گردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به شیوع بالای حضور عوامل عفونت در زخم های سوختگی، می بایست استراتژی های جدیدی در جهت کنترل پراکندگی عوامل عفونی و همچنین درمان این بیماران به کار گرفته شود. در بررسی انجام شده،بیشترین حساسیت باکتری-های جدا شده نسبت به آنتی‎بیوتیک‎های آمیکاسین و جنتامایسین (100%) است.

    کلیدواژگان: عفونت های باکتریایی، سوختگی، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • ندا نیکوکلام نظیف* صفحه 6
    سابقه وهدف

    بیماری پارکینسون یک اختلال پیشرونده حرکتی درسیستم عصبی مرکزی است .این بیماری باعث ازدست دادن نورون های دوپامینرژیک مسیر نیگرواستریاتال که در مغز میانی از ناحیه توده سیاه به جسم مخطط می رود، همراه است.گرلین به عنوان یک محافظت کننده ی نورونی در بیماری پارکینسون نقش ایفا می کند. هدف از این مطالعه بررسی اثر محافظتی عصبی گرلین بر روی اجسام سیاه در مدل پارکینسونی القاء شده با MPTP می باشد.

    مواد وروش ها

    تعداد40سرموش نر نژاد NMRI به طور تصادفی به 5 گروه زیر تقسیم شدند: کنترل، سالین ، پارکینسون، پارکینسون+گرلین mg/kg 0.0002، پارکینسون+گرلین mg/kg 0.0004.بیماری پارکینسون به وسیله تزریق MPTP به مدت 4 روز متوالی (mg/kg, i.p 25) ایجاد گردید. درمان با گرلین به صورت تزریق داخل صفاقی یک روز بعد از ایجاد بیماری به مدت 30روز انجام شد . برای سنجش کاتالپسی از تست بار استفاده شد. در پایان پروتکل بافت مغز را جداسازی و رنگ آمیزی هماتوکسیلین -ایوزین H&E)) انجام شد.همچنین سطح فاکتور نکروزدهنده تومورآلفا (TNF-a) و اینترلوکین -10 (IL-10)درجسم سیاه ومخطط به روش الایزا اندازه گیری شد.

    نتایج

    گرلین به طور موثری موجب کاهش میزان کاتالپسی و جلوگیری از کاهش نورون های دوپامینرژیک در جسم سیاه وکاهش معناداری سطح TNF-a وافزایش معناداری سطح IL-10 درجسم سیاه ومخطط شده است .

    نتیجه گیری

    براساس نتایج این مطالعه می توان نتیجه گرفت که گرلین دارای نقش حفاظتی می باشد؛ و باعث بهبودکاتالپسی، کاهش فاکتور های التهابی وافزایش فاکتورهای ضد التهابی در حیوانات پارکینسونی می گردد.

    کلیدواژگان: پارکینسون، گرلین، موش، IL-10، TNF-a
  • رسول شریفی*، رباب بایبوردی صفحه 7
    زمینه و هدف

    استفاده از نمک های طبیعی و حبس کردن آنزیم، از راهکارهای افزایش پایداری آنزیم است. بنابراین مطالعه حاضر به تاثیر افزایش نمک ها بر آنزیم الکل دهیدروژناز آزاد و حبس شده در حامل کتیرا، می پردازد.

    روش بررسی

    آنزیم الکل دهیدروژناز مخمر پس از خریداری در حامل کتیرا محبوس شد و فعالیت آن در حضور غلظت های مختلف نمک های طبیعی سدیم و کلر (2-1 مولار)، ارزیابی گردید. همچنین پایداری آنزیم تثبیت شده در دو دمای بالای 45 و oc55، در حضور این نمک مطالعه گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که، حبس کردن آنزیم منجر به کاهش تاثیر مهارکنندگی نمک ها گردید. همچنین، آنزیم حبس شده در مقایسه با آنزیم آزاد، پایداری و فعالیت مطلوبی را نشان داد (نیمه عمر به ترتیب 37 و 62 دقیقه در oc45).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که آنیون های کوزموتروپ و حبس کردن آنزیم بصورت سینرژیک می توانند سبب افزایش فعالیت و پایداری آنزیم شوند. کلید واژه : الکل دهیدروژناز ، فعالیت و پایداری ، سری هافمیستر، کتیرا، تثبیت آنزیم

    کلیدواژگان: الکل دهیدروژناز، فعالیت و پایداری، سری هافمیستر، کتیرا، تثبیت آنزیم
  • حوری سادات حجازی، محسن زرگر، مهرداد معماریان* صفحه 8

    پسودوموناس آیروژینوزا می تواند تقریبا در تمام بافت های بدن عفونت ایجاد کند. باکتری می تواند در سوختگی ها، زخم، بافت قرنیه، دستگاه ادراری و ریه ها کلونیزه شده و پس از ورود به خون سبب سپتی سمی و یا ضایعات موضعی در مکان های دیگر بدن شود.. امروزه به دلیل استفاده بی رویه از داروهای موثر بر روی پسودموناس آیروژینوزا این باکتری به شدت در مقابل آنتی بیوتیک ها مقاوم شده است. هدف از این مطالعه جستجوی ژن مقاومت به بتالاکتامها در ایزوله های جدا شده از نمونه های پوستی می باشد.

    مواد و روش ها

    از تعداد 100 ایزوله سودوموناس که در بانک میکروبی آزمایشگاه تحقیقات میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم نگهداری می شد استفاده گردید . پس از کشت و تایید بیوشیمیایی ایزوله ها جهت ردیابی ژن های مذکور ابتدا استخراج ژنوم انجام و سپس با PCR ژن DHA ردیابی شدند.

    نتایج

    از تعداد 100 ایزوله 45 ایزوله مقاوم به ایمی پنم بدست آمد که 22 مورد در روش سینرژیستی دبل دیسک مثبت بودند. از این تعداد 6 مورد دارای ژن DHA بودند.

    نتیجه گیری

    بروز مقاومت روز افزون در باکتری سودوموناس آیروژینوزا منجر به مشکلات در درمان بیماران شده و گزارش دوره ای حساسیت دارویی جهت درمان اجتناب ناپذیر می باشد.

    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، نمونه پوستی، ژن DHA، شهر قم
  • سعیده فهیمی، شهربانو عریان، رامش احمدی*، اکرم عیدی صفحه 9

    بتا کاربولین ها نوعی آلکالویید دارای ایندول هستند که براحتی از سد خونی مغزی عبور کرده و غلظت نوروترانسمیترها را تغییر می دهند همچنین طیفی از اثرات نوروفیزیولوژیکی و سمی از جمله اثر بر دمای بدن، تشنج، فعالیت های ضد افسردگی، اتساع عروقی، اثرات ضد تجمعی پلاکت ها و اثر بر اشتها را اعمال می کنند. هدف از این تحقیق، استخراج و اندازه گیری بتاکاربولین ها و نیز ترکیبات فنولی اسپند جمع آوری شده از زاهدان می باشد. برای این منظور در فصل بهار، این گیاه از اطراف زاهدان جمع آوری گردید و عصاره متانولی برگ و دانه به روش سوکسله استخراج شد و در ادامه آنالیزهای فیتوشیمیایی مختلف بر روی عصاره ها صورت گرفت. این آنالیزهای کمی و کیفی شامل شناسایی آنتوسیانین ها، فلاونویید ها، تانن ها، آنتراکینون ها، تست آنتی اکسیدانی عصاره، آنالیز FT-IR عصاره، آنالیز کمی و کیفی HPLC عصاره و آلکالویید ها بودند. نتایج بدست آمده نشان داد که اگرچه خواص آنتی اکسیدانی عصاره متانولی برگ (به علت حضور مقادیر بیشتر ترکیبات پلی فنلی و فلاونوییدها) نسبت به عصاره متانولی دانه بالاتر است اما میزان بتاکاربولین ها در عصاره دانه این گیاه (p.harmala) بیشتر است.

    کلیدواژگان: اسپند (p، harmala)، بتاکاربولین ها، ترکیبات فنولی، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)
  • ریحاته کلهر، ناصر کلهر، حوریه کلهر، مجتبی سهرابی* صفحه 10
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک اختلال بسیار پیچیده و ناهمگن است که عوامل ژنتیکی و محیطی در ایجاد آن مشارکت قابل توجهی دارند. PCOS در 10-6 درصد زنان در سنین باروری است. ژن FBN3 یکی از مهمترین ژن های کاندید برای PCOS است. این ژن دارای 20 پلی مورفیسم می باشد. این مطالعه به بررسی ارتباط پلی مورفیسم rs2303169در ژن FBN3 در زنان مبتلا به PCOS پرداخته است.

    روش کار

    این مطالعه از نوع مطالعات مورد- شاهدی است، که بر روی 100 زن مبتلا به PCOS و 100 زن سالم انجام شد. در این تحقیق از روش Tetra- ARMS PCR جهت بررسی ارتباط بین ژنوتیپ هایrs2303169 در ژن FBN3 و احتمال ابتلاء به PCOS در دو گروه بیمار و کنترل پرداخته شد. داده های حاصل از این مطالعه به لحاظ آماری با استفاده از نرم افزار SPSS و تست های آماری کای دو و آزمون t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج تحقیق ارتباط معنی داری بین پلی مورفیسم rs2303169 در ژن FBN3 نشان نداد. همچنین ژنوتیپ CT و ژنوتیپ TT نسبت به ژنوتیپ CC به ترتیب شانس ابتلاء به PCOS را 1.995 و 1.621 برابر افزایش دادند.

    نتیجه گیری

    این مطالعه برای اولین بار نشان داد که در جمعیت مورد مطالعه همراهی معنی داری بین پلی مورفیسم rs2303169 ژن FBN3 و بیمار PCOS وجود ندارد (P = 0.152).

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، پلی مورفیسم، rs2303169، ژن FBN3
  • راحیل جنتی فر*، زهرا ابراهیمی، حمید پیروزمنش، سیده سعیده صحرائی صفحه 11
    سابقه و هدف

    اختلال عملکرد اسپرم حاصل از گونه های اکسیژن واکنشی (ROS) یکی از علل اصلی ناباروری در مردان است که منجر به پراکسیداسیون لیپیدی و تشکیل محصولات پراکسیداسیون پایدار مانند مالون دی آلدیید (MDA) در مایع سمینال می شود. هدف از این مطالعه تعیین سطح دو نشانگر بیوشیمیایی استرس اکسیداتیو، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و مالون دی آلدییداست. همچنین ارتباط آنها با پارامترهای اسپرمی و سلامت کروماتین در افراد نابارور آستنوتراتوزواسپرمی می باشد. 

    مواد و روش ها:

    در این پژوهش که یک مطالعه موردی- شاهدی است نمونه در دو گروه مردان بارور50 نفر و نابارور آستنو تراتوزواسپرمی 50 نفردر مرکز درمان ناباروری قم جمع آوری شد. پارامترهای اسپرمی، بررسی میزان آسیب DNA و کمبود پروتامین و سطح TAC, MDA اندازه گیری شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج ابن تحقیق درصد پارامترهای اسپرمی در افراد نابارور نسبت به افراد بارور کمتر بود (05/0>P) . همچنین میزان آسیب DNAو کمبود پروتامین تفاوت معنی داری را بین دو گروه نشان داد (05/0>P) .سطح TACدر افراد نابارور کمتر از افراد بارور بود و میزان MDA بالعکس به طور چشمگیری سطح بالاتری را نشان داد(05/0>P). همچنین ارتباط معنی داری نیز بین TACو MDA با پارامترهای اسپرمی و آسیب DNA وجود داشت.

     نتیجه گیری:

     نشان داد که به دنبال کاهش سطح TAC و افزایش MDA ، کیفیت اسپرم کاهش و میزان آسیب DNA افزایش می یابد. بنابراین ارزیابی وضعیت اکسیداتیو می تواند به عنوان ابزاری مفید برای تشخیص و درمان ناباروری مردان بویژه در ناباروری ایدیوپاتیک باشد.

    کلیدواژگان: آسیبDNA، آنتی اکسیدانی تام، مالون دی آلدهید، ناباروری، آستنوتراتوزواسپرمی
|
  • Parvin Aghamohammadpoor, Hadideh Mabudi *, Narges Javadzadeh Page 1

    Accurate recognition of shirbot blood parameters can be increase keeping up and breeding of these valuable fish. The goal of this study is to find the effect of different salinity stress on some electrolyte, cortisol and glucose in reared fingerling shirbot (Arabibarbus grypus) fish for determine the suitable condition and physiologic tolerance during transforming into the waters with different levels of salinity. The treatments include four different salinity concentrations :< 5 P.P.T, 10 P.P.T, 15 P.P.T, fresh water. Total number of fish: 120, mean weight: 30±5, mean temperature: 26±2 Ċ, pH: 7.5 - 8. After 30 days blood samples were collected. then, serum electrolyte (Na, K, P, Ca), cortisol and glucose were measured. Finally the results showed that there was significantly difference of the electrolyte, cortisol and glucose parameters regarding to effect of salinity stress on fishes (P<0.05). The maximum and minimum values of the electrolyte, cortisol and glucose were in 15 P.P.T and control. The results indicate that biochemical factors are under the influence of water salinity, and ions concentration in blood are dependent on ions concentration in water.

    Keywords: Salinity, Electrolyte, Cortisol, glucose, Arabibarbus grypus
  • Elham Damani, MohammadMehran Amini Fard, Elnaz Damani *, Vahid Zraati Page 2

    In the current era, despite the remarkable development of science and advances in the Overview of Laboratory Diagnostic Techniques for Leishmaniasis control of infectious diseases, parasitic diseases still a major health problem. Leishmaniasis is one of the parasitic diseases that considered as a health problem in Tropical countries of the world, especially in tropical and subtropical areas. The disease is due to protozoan species called leishmaniasis, which very important in developing countries, including Iran. Leishmaniasis is one of the health challenges in tropical and subtropical regions such as Iran. High levels of endemicity of the disease Leishmaniasis Leishmaniasis shows the need to identify methods of laboratory diagnostics. Because Skin lesions due to leishmania may be confused with other pathogens such as streptococcal pyoderma and borriya pathogens, The different species of Leishmania may cause similar symptoms Often, leishmaniasis is caused by different species of different diet regimens. The determination of Leishmania species important.

    Keywords: leishmaniasis, Overview, tropical countries
  • Sahar Hosseini, Mehdi Ebrahimi *, Maasoumeh Mahdavi Ourtakand, Khadijeh Pourdadash, Roozbeh Yalfani Page 3
    Background and objectives

    Amylase is one of the important industrial enzymes, which is used in the food industry, detergent production, glucose, textile, and paper making. Bacillus spp. is considered as a major amylase producing microorganisms. The main objective of this study is isolation and phylogenic study of amylase producing thermophile Bacillus spp. from Ghainarjeh hot sprin in East Azarbaijan.

    Materials and methods

    Samples from water of Ghainarjeh hot spring were cultured on recommended mediums. The grown colonies were tested for amylase production and positive colony determined a gram positive Bacillus using morphological and microscopically characteristics. Selected colony was used for total genomic DNA extraction, 16S rRNA fragment amplification and sequencing was done according to standard procedures. The sequence of 16S rRNA was used for phylogenetic investigation using maximum likelihood and maximum parsimony methods.

    Results

    According to the results from morphological and biochemical investigations, the isolate is a gram positive, spore forming Bacillus with ability for use glucose, fructose and sucrose but not galactose and lactose. This isolate was positive for endol, citrate and VP but negative for catalase and oxidase.

    Conclusion

    The results of phylogenetic investigation from both method show that the amylase producing isolated Bacillus is a new member of Bacillus Subtilis spp. in this study a new member of Bacillus subtilis spp. with the ability in amylase production was successfully isolated.

    Keywords: 16S rRNA, α-Amylase, phylogenetic, Ghainarjeh hot spring, Bacillus subtillis
  • Mojtaba Sohrabi, Zahrasadat Monzavi, Zahra Abdolahi, Hamed Salmani, Somayeh Dehghani Sanij, Abbas Morovvati * Page 4

    Clustered regularly interspaced short palindromic repeat (CRISPR)- Cas systems are well-known acquired immunity systems that are widespread in archaea and bacteria. The RNA-guided nucleases from CRISPR-Cas systems are currently regarded as the most reliable tools for genome editing and engineering. The first hint of their existence came in 1987, when an unusual repetitive DNA sequence, which subsequently was defined as a CRISPR, was discovered in the Escherichia coli genome during an analysis of genes involved in phosphate metabolism. Similar sequence patterns were then reported in a range of other bacteria as well as in halophilic archaea, suggesting an important role for such evolutionarily conserved clusters of repeated sequences. A critical step toward functional characterization of the CRISPR-Cas systems was the recognition of a link between CRISPRs and the associated Cas proteins, which were initially hypothesized to be involved in DNA repair in hyperthermophilic archaea. Comparative genomics, structural biology, and advanced biochemistry could then work hand in hand, not only culminating in the explosion of genome editing tools based on CRISPR-Cas9 and other class II CRISPR-Cas systems but also providing insights into the origin and evolution of this system from mobile genetic elements denoted casposons. To celebrate the 30th anniversary of the discovery of CRISPR, this minireview briefly discusses the fascinating history of CRISPR-Cas systems, from the original observation of an enigmatic sequence in E. coli to genome editing in humans.

    Keywords: archaea, casposon, genome editing, repeated sequence
  • Mohammad Dakhili *, Mansorah Hodaei Page 5
    Introduction

    Burns are one of the most devastating types of injuries and wounds considered. Aware of the bacterial agents and antibiotic resistance an important role in the prevention and treatment of its accurate and timely. The aim of this study was to evaluate the prevalence of antibiotic resistance and susceptibility pattern of burn wound infections in patients admitted to hospital burn the goodness of Qom province.

    Methods

    In a descriptive study, sampling of 100 patients admitted to hospital burn Nekuei of Qom over a period of 5 months old. Identification of microorganisms using biochemical tests were conducted according to existing standards.tyyn antibiotic-resistance patterns of isolates was performed using disk diffusion method.

    Results

    In this study of 100 samples taken, 62% of men and 38 percent of women were reported. 70 per cent of the samples had positive culture Pseudomonas aeruginosa was reported as the most common infection with 31% abundance. Staphylococcus aureus (15.5%) and Staphylococcus epidermidis (11.62%) and Enterococcus faecalis (7.75%) were reported in the following ranks.

    Conclusion

    Considering the high prevalence of infection in burn wounds needs new strategies in order to control the distribution of infectious agents as well as the treatment of this condition.in survey, the most effective antibiotic to treat infections after burn amikacin and gentamicin is known.

    Keywords: bacterial infections, burns, Antibiotic resistance
  • Neda Nikoklam Nazif * Page 6
    Aim and Background

    Parkinson's disease is a progressive central nervous system disorder. This disease is caused by degenerative loss of dopaminergic neurons of midbrain, from substantia nigra to corpus striatum pathway. Ghrelin act as a neuroprotective against Parkinson disease, and this study aimed to investigate protective effects of ghrelin on the substantia nigra area of brain in Parkinson disease model induced- MPTP.

    Materials and Methods

    Forty male NMRI mice were randomly divided into 5 groups of: control, saline, Parkinson, Parkinson + 0.0002 mg/kg ghrelin, and Parkinson +0.0004 mg/kg ghrelin. The Parkinson disease model was induced by MPTP intraperitoneally injection (25 mg/kg, i.p) for four days. The treatment was started one day after last MPTP inducement, by ghrelin intraperitoneally injection for 30 days. catalepsy was assessed by the means of a standard test bar. The brains were removed from the skull for histology (haematoxylin and eosin stain were used as the main principle), also tumor necrosis factor alpha (TNF-α), and Interleukin 10(IL-10) levels in substantia nigra and corpus striatum was measured using ELISA method.

    Results

    Ghrelin effectively reduces catalepsy levels and reduces the degenerative loss of dopaminergic neurons of substantia nigra pars compacta. It will meaningfully decrease the levels of TNF-α, and positively increases the levels of IL-10 in substantia nigra and corpus striatum.

    Conclusion

    Based on results obtained from this study, we can conclude that ghrelin has a neuroprotective role, improves catalepsy, reduces inflammatory factors, and increase anti-inflammatory factors in Parkinson disease rodent models.

    Keywords: Parkinson disease, Ghrelin, Mice, TNF-α, IL-10
  • RASOUL SHARIFI *, ROBAB BAIBORDI Page 7
    Background and Objective

    Using natural salts and enzyme confinement are one of the ways to increase the enzyme's stability. Therefore, the present study evaluated the effect of salts increasing on the free and confined alcohol dehydrogenase enzyme in cartilage carriers. Methods and Materials: The yeast alcohol-dehydrogenase enzyme the after purchase was confined in the Gum Tragacanth and its activity was evaluated in the presence of different concentrations of sodium and chlorine salts (1-2 M). The stability of the confined enzyme at two temperatures above 45 ° C and 55 ° C was studied in the presence of this salt.

    Results

    The results showed that the enzyme confinement reduced the inhibitory effect of salts. Also, the cnfined enzyme in compared with the free enzyme showed optimal activity and stability. (Half-life was 37 and 62 minutes at 45 ° C Respectively).

    Conclusion

    The results showed that kosmotropic anions and enzyme confinement as synergistic can increase the activity and stability of the enzyme. Keywords: Alcohol dehydrogenase, activity and stability, Hofmeister series, Gum Tragacanth, Enzyme confinement

    Keywords: Alcohol dehydrogenase, activity, stability, Hofmeister series, Gum tragacanth, Enzyme confinement
  • Horisadat Hejazi, Mohsen Zargar, Mehrdad Mamarian * Page 8

    Introduction Pseudomonas aeruginosa can infect virtually all tissues in the body. this bacteria can be colonized in burns, wounds, corneal tissue, urinary tract and lungs, and after entering blood, cause septicemia or localized lesions in other parts of the body. Today, due to the untapped use of effective drugs On the pseudomonas aeruginosa, this bacterium is strongly resistant to antibiotics. The purpose of this study was to find the gene for resistance to beta-lactams in pseudomonas aeruginosa isolated from skin samples.

    materials and methods

    A total of 100 isolates of Pseudomonas were used in Microbiology Bank of Microbiology Research Laboratory of Islamic Azad University of Qom. After cultivation and biochemical confirmation of isolates, genomic extraction was performed first to detect these genes and then detected by PCR with DHA genes.

    Results

    45 isolates resistant to imipenem; 22 cases were positive in the double-synergistic disks. Six isolates were positive for DHA gene.

    Conclusion

    Increasing resistance to Pseudomonas aeruginosa causes problems in treating patients and a periodic review of drug allergy for inappropriate treatment.

    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, skin samples, DHA, Qom City
  • Saeedeh Fahimi, Shahrbanoo Oryan, Ramesh Ahmadi *, Akram Eidi Page 9

    β-Carbolines are an alkaloid containing indole group that easily passes through the blood-brain barrier and change the concentration of neurotransmitters, as well as a range of neurophysiological and toxic effects, including effects on body temperature, seizures, anti-depressant activity, vascular dilatation, anti-cumulative effects of platelets and effects on appetite. The aim of this study was to extract and measure β-Carboline and also phenolic compounds of Spand (p.harmala) collected from Zahedan. Further phytochemical analysis of extracts was carried out and the quantitative and qualitative analysis included identification of anthocyanins, flavonoids, tannins, anthraquinones, an antioxidant test of extract, FT-IR analysis of extract, quantitative and qualitative analysis of HPLC extract and alkaloids. The results showed that although the antioxidant properties of methanolic extract from leaves are higher (due to the presence of flavonoids and phenolic compounds) than the methanolic extract seeds, the amount of β-Carboline in the seeds of this plant (p.harmala) is higher.

    Keywords: Spand (p.harmala), β-carboline, phenolic compounds, High Performance Liquid Chromatography (HPLC)
  • Reyhaneh Kalhor, Naser Kalhor, Hourieh Kalhor, Mojtaba Sohrabi * Page 10
    Introduction

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is a very complex and heterogeneous disorder that genetic and environmental factors have a significant contribution to its creation. PCOS is the commonest endocrine abnormality in 6 to 10 percent of women in fertility age that FBN3 gene is one of the most important candidate genes, for PCOS. This gene has 20 polymorphisms. This study examines the relationship between rs2303169 polymorphism in FBN3 gene in women with PCOS.

    Method

    This study is a case-control study which is done on 100 women with PCOS and 100 healthy women. In this research, Tetra-ARMS PCR method was used to study the relationship between rs2390169 genotypes in FBN3 gene and the probability of getting PCOS in both patient and control groups. Connecting data from this study are analyzed statistically using SPSS software, chi-squared tests and Independent student t-test.

    Results

    The results of the research showed no significant relationship between rs2303169 polymorphism in FBN3 gene and PCOS (P = 0.152). Also, CT and TT genotypes increased the probability of getting PCOS to 1,995 and 1,621 times towards CC genotype respectively.

    Conclusion

    For the first time, this study showed that there is no significant relationship between rs2303169 polymorphism in FBN3 gene and PCOS. However, relationship between polymorphisms of other genotypes in FBN3 gene and PCOS needs a wider research in greater populations and different ethnicities in the country. Key words: Polycystic ovary syndrome; Polymorphism; FBN3 gene.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, polymorphism, rs2303169, FBN3 gene
  • Rahil Jannatifar *, Zahra Ebrahimi, Hamid Piroozmanesh, Seyedeh Saeideh Sahraei Page 11
    Background and purpose

    Sperm dysfunction caused by reactive oxygen species (ROSs) is one of the major causes of infertility in men, which leads to, lipid peroxidation (LPO) and the formation of stable peroxidation products like Malondialdehyde (MDA) in seminal plasma. MDA is effective factor in reducing fertility. The aim of this study is to determine two biochemical markers of oxidative stress; TAC and MDA, and correlation to sperm parameters and chromatin integrity at asthenoteratozoospermia men.

    Materials and methods

    In this study, a case-control study was carried out in two groups of 50 fertilized men and 50 asthenoteratozoospermia men in Qom IVF center; Iran. Semen analysis was performed according to WHO (2010) guidelines. DNA damage, protamine deficiency and TAC, MDA levels in all patients were measured by kit methods, respectively.

    Results

    According to our results, the percentage of sperm parameters in the infertile men were lower than the fertile men (p <0.05). Also, there was a significant difference in DNA damage and protamine deficiency between the two groups (p <0.05). Lower TAC levels (1.82± 0.11 vs. 2.25 ± 0.13) and higher MDA levels (2.36 ± 0.09 vs. 1.97 ± 0.10) were observed in infertile men with asthenoteratozoospermia compared to fertile men.

    Conclusion

    These results suggest that decreasing TAC and increasing MDA lead to low sperm parameters and high DNA integrity in sperm of asthenoteratozoospermia men. Therefore, evaluation of oxidative status and antioxidant defenses system may be as a useful tool for diagnosis and treatment of male infertility especially in idiopathic male infertility

    Keywords: DNA damage, total antioxidant capacity, Malondialdehyde, Infertility, Asthenoteratozoospermia