فهرست مطالب

مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
پیاپی 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهسا نوروززاده، فهیمه رمضانی تهرانی*، آزیتا زاده وکیلی، عباس پیریایی، فریدون عزیزی صفحات 71-79
    زمینه و هدف

    اختلالات هورمونی در دوره های بحرانی تکامل جنینی می توانند منجر به تغییراتی در فیزیولوژی یا مورفولوژی یک اندام شوند. هدف مطالعه حاضر، بررسی سیستم تولیدمثلی در موش های صحرایی ماده ای بود که در یک روز پایانی از دوره تکامل جنینی، در معرض تک دوزی از تستوسترون قرار گرفته بودند.

    روش ها

    به موش های صحرایی باردار در روز 20 بارداری، در گروه آزمایشی 20 میلی گرم تستوسترون در یک میلی لیتر حلال و در گروه کنترل فقط حلال، به صورت زیر جلدی تزریق شد. وزن بدن زاده های ماده، در روز اول تولد، 15، 30، 45 و 60 روزگی از سن و در بزرگسالی و فاصله مقعد تا برجستگی تناسلی در روزهای 6، 30 و 60 روزگی از سن تعیین شدند. هورمون ها و  مورفولوژی  سیستم  تولیدمثلی و بافت  تخمدان  در این زاده ها در بزرگسالی بررسی شدند. مقایسه دو گروه با  استفاده  از Independent-sam ple student t-test انجام شد.

    یافته ها

     در زاده های گروه آزمایشی، فاصله مقعد تا برجستگی تناسلی، طول کلیتوریس، غلظت هورمون های تستوسترون و لوتیینیزان به طور معنی داری افزایش پیدا کردند و غلظت استرادیول و آنتی مولرین هورمون کاهش پیدا کردند. در زاده های گروه آزمایشی، تعداد فولیکول های پره آنترال و آنترال افزایش و فولیکول های پیش از تخمک گذاری و جسم های زرد کاهش نشان دادند اما این افزایش و کاهش معنی دار نبودند.

    نتیجه گیری

     مطالعه حاضر نشان داد که در معرض قرار دادن جنین های ماده با تک دوزی از تستوسترون در روز 20 تکاملشان منجر به بروز برخی تغییرات تکاملی در سیستم تولیدمثلی خارجی و بروز اختلال در ترشح هورمون ها در بزرگسالی می شود.

    کلیدواژگان: تستوسترون، زندگی پیش از تولد، سیستم تولیدمثلی، موش صحرایی ماده
  • مائده قاسمی، رضا صغیری، افسانه الیاسی* صفحات 80-89
    زمینه و هدف

    نقص در هومیوستاز شبکه اندوپلاسمیک ER)) واقعه مشترک در بیماریهای مختلف از جمله دیابت است.در حال حاضر به خوبی ثابت شده است که کانال های یونی غشاء  ERنقش مهمی در حفظ هومیوستاز لومن ER دارند. مطالعات قبلی ما حضور یک کانال پتاسیمی pS 346 در ER را نشان داد. از این رو، در این مطالعه با استفاده از تکنیک ثبت تک کانال فعالیت این کانال را در موشهای صحرایی دیابتی و کنترل مورد بررسی و مقایسه قرار دادیم.

    روش ها

     موش های صحرایی نر ویستار دوهفته پس از تزریق تک دوز استرپتوزتوسین (mg/kg 45) دیابتی شدند. با الحاق کانال های یونی شبکه اندوپلاسمیک  هپاتوسیتهای دیابتی به غشاء دو لایه لیپیدی، ویژگیهای کانال پتاسیمی مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

     بر اساس داده های قبلی، غشاء شبکه اندوپلاسمیک، یک کانال پتاسیمی pS 346 حساس به 4-آمینوپیریدین و غیر وابسته به ولتاژ در محدوده 30± میلی ولت را نشان داد. در مطالعه حاضر نشان داده شد که کندکتانس کانال در دیابت به pS 259 کاهش یافت. جالب توجه است که ارتباط ولتاژ - احتمال باز بودن کانال نشان داد که احتمال باز بودن کانال به طور قابل توجهی در ولتاژهای مختلف در رتهای دیابتی کاهش می یابد.

    نتیجه گیری

     ویژگی های بیوفیزیکی تک کانال پتاسیمی  تحت شرایط دیابت به میزان قابل توجهی تغییر می کند. به نظر می رسد کانالهای پتاسیمی ER هپاتوسیتها در دیابت درگیر است و می تواند هدفی برای برنامه های درمانی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: دیابت، شبکه اندوپلاسمیک، کانال پتاسیمی، هپاتوسیت
  • کسری مختارپوریانی، مرتضی زنده دل*، حسین جنیدی، پرویز شایان، وهاب باباپور، سیده ثنا رضوی فرد صفحات 90-97
    زمینه و هدف

    سیستم های نیترارژیک و گاباارژیک در دستگاه اعصاب مرکزی اعمال مختلفی را انجام می دهند. آزاد سازی و تعدیل تعدادی از میانجی های عصبی تحت تاثیر نیتریک اکساید است. مطالعه حاضر اثر تزریق داخل بطنی مغزی L-آرژینین بعنوان پیش ساز نیتریک اکساید بر بیان نسبی mRNA ژن های گلوتامیک اسید دکربوکسیلاز 1 و 2 (GAD1 و GAD2) درساقه مغز جوجه های نوزاد را بررسی می کند.

    روش ها

    15 جوجه نوزاد نژاد لگهورن در سه گروه کنترل (بدون تزریق)، شم (تزریق داخل بطنی مغزی رنگ اوانس بلو  1%) و گروه تزریق داخل بطنی مغزی800 نانومول L-آرژینین دسته بندی شدند (n = 5).

    یافته ها

     تزریق داخل بطنی مغزی L-آرژینین کاهش معنی داری در بیان نسبی mRNA ژن های GAD1 و GAD2 ایجاد کرد. میزان بیان نسبیmRNA  این دو ژن در گروه های شم و کنترل مشابه بود و تفاوت معنی داری نداشت .

    نتیجه گیری

    از نتایج این تحقیق می توان نتیجه گرفت که احتمالا تعدادی از رفتار های فیزیولوژیک از جمله اخذ غذا ناشی از اثر نیتریک اکساید بر سیستم گابا در سطح مولکولی از طریق کاهش بیان نسبی mRNA ژن های GAD1 و GAD2 انجام می شود.

    کلیدواژگان: ال-آرژینین، تزریق داخل بطنی مغزی، جوجه های نوزاد، گلوتامیک اسید دکربوکسیلاز
  • محمد آزادبخت، وحید خوری*، سیده حدیثه هاشمیان، مونا پورابوک، مریم رجائی صفحات 98-108
    زمینه و هدف

    هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات دیگوگسین بر خصوصیت الکتروفیزیولوژیک و مکانیکی قلب موش صحرایی نارسا شده بوسیله دوکسوروبیسین می باشد.

    روش ها

     جهت ایجاد نارسایی قلب، دوکسوروبیسین با دوزmg/kg  5 داخل صفاقی یکبار در هفته بمدت 3 هفته به موشهای صحرایی تزریق شد. بعد از 5 هفته بااندازه گیری پارامترهای الکتریکی، مکانیکی و تغییرات بافتی در 12 قلب جدا شده، از ایجاد نارسایی قلب اطمینان حاصل شد. با روش لانگهندروف خصوصیات مکانیکی و الکتریکی قلب در تماس 60 دقیقه ای با غلظت های مختلف دیگوگسین (µM 80- 1/0 (اندازه گیری شد.

    یافته ها

    اثرات دیگوگسین بر قلب نارسا دو فازی بود.  هم در غلظتهای کمتر از  µM 80  (فاز 1) و هم در غلظتهای بیشتر از  µM 80  (فاز 2) دیگوگسین فشار دیاستولی بطن چپ و RPP (حاصل ضرب ضربان قلب در فشار دیاستولی بطن چپ) را بطور فاحشی زیاد کرد. با این حال در فاز 2 موجب کاهش معنی دار جریان کرونر، ضربان قلب، فشار پیشرونده بطن چپ و برون ده قلب شد.

    نتیجه گیری

    در قلب نارسا شده توسط دوکسوروبیسین، اثرات دیگوگسین با توجه به غلظت به شکل دو مرحله ای ظاهر می شود. تغییر پارامترهای الکتروفیزیولوژیک در فاز 2، می تواند بعنوان معیار مناسبی در پیش آگهی از اثرات دیگوگسین مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اثرات دوفازی، دوکسوروبیسین، دیگوگسین، قلب جدا شده، کاردیومیوپاتی، لانگهندروف
  • خسرو ابراهیم، مجتبی صالح پور، نصور احمدی* صفحات 109-115
    زمینه و هدف

    فعالیت هوازی با مصرف چربی های ذخیره بدن و اسیدهای چرب آزاد خون، در حفظ سلامت قلبی عروقی اهمیت زیادی دارد. از سوی دیگر، حمام سونا نیز اثرات فیزیولوژیکی فراوانی نظیر افزایش سطح اسیدهای چرب آزاد، دارد. هدف از این تحقیق مقایسه تاثیر یک جلسه فعالیت هوازی و حمام سونا بر سطح اسیدهای چرب آزاد خون بود.

    روش ها

     15 نفر از فوتبالیست های مرد دانشگاهی (سن: 5/2 ± 5/24 سال، وزن: 8 ± 72 کیلوگرم و 47 = VO2max میلی لیتر در کیلوگرم در دقیقه) به صورت داوطلبانه انتخاب شدند. پروتکل پژوهش در دو مرحله اجرا شد. در مرحله اول، آزمودنی ها به مدت 20 دقیقه بدون هیچ فعالیتی در داخل سونای خشک با حرارت 80 درجه سانتی گراد نشستند. دو هفته پس از اجرای مرحله اول، مرحله دوم پروتکل اجرا شد، بدین صورت که آزمودنی ها فعالیت هوازی دویدن روی دستگاه نوارگردان را به مدت 20 دقیقه با ضربان قلب 135-130 ضربه در دقیقه که تقریبا برابر با میانگین ضربان قلب آن ها در سونا بود، انجام دادند. قبل و بلافاصله بعد ازاجرای هر مرحله از پروتکل، ضربان قلب، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و دمای بدن اندازه گیری و ثبت شد. در ضمن، از آزمودنی ها خون گیری پیش آزمون و پس آزمون به عمل آمد. میزان اسیدهای چرب آزاد خون به روش الایزا سنجیده شد.

    یافته ها

     یک جلسه سونا باعث افزایش معنی دار فشار خون سیستولیک و کاهش معنی دار فشار خون دیاستولیک شد (01 /0> p) اما یک جلسه فعالیت هوازی باعث افزایش معنی دار فشار خون سیستولیک و دیاستولیک شد (01/ 0> p). در ضمن، تفاوت آماری معنی داری در تغییرات فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بین دو حالت سونا و فعالیت هوازی مشاهده شد (01 /0> p). در ارتباط با اسیدهای چرب آزاد خون، با وجود افزایش معنی دار غلظت آن پس از سونا (01 /0> p) و فعالیت هوازی (01 /0> p)، تفاوت معنی داری بین تغییرات غلظت اسیدهای چرب آزاد خون در دو حالت سونا و فعالیت هوازی یافت نشد (05 /0< p).

    نتیجه گیری

     فعالیت هوازی و حمام سونا سبب تجزیه تری گلیسیرید به اسید چرب آزاد شده اما از آنجایی که هیچ فعالیتی در حالت سونا انجام نمی شود، احتمالا این اسیدهای چرب آزاد مجددا به صورت تری گلیسیرید در بدن ذخیره خواهند شد.

    کلیدواژگان: دما، سونا، فشار خون دیاستولیک، فشار خون سیستولیک، فعالیت هوازی
  • سعیده ستایی مختاری، شهریار دبیری، محمودرضا حیدری، علی ماندگاری* صفحات 116-122
    زمینه و هدف

    داروی آرسنیک تری اکسایدATO)  در درمان سرطان خون از نوع Acute Promyelocytic Leukemia یاAPL مورد استفاده قرار می گیرد. سمیت کبدی یکی از عوارض مهم این دارو در بیماران گزارش شده است. بنابراین معرفی یک مدل مناسب حیوانی از این اثر سمی، می تواند در ارزیابی ترکیبات هپاتوپروتکتیو مفید باشد. از آنجاییکه در مطالعات حیوانی مختلف، دوزهای هپاتوتوکسیک مختلفی از آرسنیک گزارش شده بود، که اغلب تفاوتهای زیادی با هم دارند، در این مطالعه تصمیم به ایجاد یک مدل سمیت کبدی بر اساس پروتوکل رایج درمانی داروی ATO گرفته شد.

    روش ها

    بر اساس پروتوکل درمانی ATO در بیماران APL mg/day 14/0 به مدت 21 روز) و فرمول تبدیل دوز بین انسان و حیوانات آزمایشگاهی که توسط FDA معرفی شده است، دوز kgmg/ 7/1 به عنوان دوز مورد استفاده انتخاب شد. برای دستیابی به بهترین مدت زمان تجویز ATO که بتواند بدون ایجاد مرگ و میر باعث سمیت کبدی گردد، ATO به مدت 10 روز و 21 روز بصورت تجویز داخل صفاقی به موشهای سوری نر تجویز گردید. در انتهای دوره های تیمار، حیوانات بیهوش شده و از آنها نمونه بافت کبد برداشته شد. پارامترهای استرس اکسیداتیو شامل فعالیت کاتالاز  و سوپر اکسید دیسموتاز و میزان لیپید پراکسیداسیون در هموژنه بافت کبدی و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام در نمونه سرم سنجیده شد و آسیب کبدی با مطالعات هیستوپاتولوژی بافت کبدی تعیین گردید.

    یافته ها

    نتایج هیستوپاتولوژی نشان دهنده وارد آمدن آسیب های جدی به بافت کبد در دوره 21 روزه تیمار با آرسنیک تری اکساید بود. آین آسیب با افزایش میزان پراکسیداسیون لیپیدی 0/05 < p، افزایش آنزیم کاتالاز 0/05 <p  و سوپراکسید دیسموتاز 0/01 < p در گروه تیمار 21 روزه با آرسنیک نسبت به گروه کنترل همراه بود.

    نتیجه گیری

    سمیت کبدی ناشی از تیمار موشها با آرسنیک تری اکساید با دوز kgmg/ 7/1و بمدت 21 روز مشابه سمیت کبدی این دارو در انسان می باشد.

    کلیدواژگان: آرسنیک تری اکساید، استرس اکسیداتیو، سمیت کبدی
  • همایون خزعلی*، فریبا محمودی، مهیار جان احمدی صفحات 123-130
    زمینه و هدف

    مسیرهای عصبی داخل هیپوتالاموسی نوروپپتید Y (NPY)، اپیوییدها و کیس پپتین از مهم ترین تنظیم کننده های فعالیت تولیدمثلی هستند. مرفین بیان ژن NPY و کیس پپتین (Kiss1) را کاهش می دهد. در حالی که کیس پپتین یا نالوکسون اثرات تحریکی بر بیان ژن NPY  اعمال می کنند. در این تحقیق نقش مسیر کیس پپتین/GPR54 در میانجیگری اثرات مرفین بر بیان ژن NPY در هیپوتالاموس موش های صحرایی  نر بررسی شد.

    روش ها

     چهل و پنج موش صحرایی نر ویستار به وزن 250-230 گرم در 9 گروه پنج تایی سالین، مرفین (mg/kg5)، نالوکسون (mg/kg2)، کیس پپتین (nM1)، پپتید234 (nM1)، نالوکسون/مرفین، کیس پپتین/مرفین، نالوکسون/کیس پپتین، و مرفین/پپتید234 دریافت کردند. نالوکسون و مرفین به صورت زیرپوستی و کیس پپتین و پپتید234 از طریق بطن سوم مغزی تزریق گردید. هیپوتالاموس نمونه ها جمع آوری شد. بیان نسبی ژن NPY با روش sqRT-PCR تعیین شد.

    یافته ها

     مرفین سبب کاهش معنی دار و کیس پپتین سبب افزایش معنی دار بیان ژن NPY در مقایسه با سالین شد. تزریق همزمان کیس پپتین/مرفین سبب افزایش معنی دار بیان ژن NPY در مقایسه با مرفین و کاهش معنی دار بیان این ژن در مقایسه با کیس پپتین گردید. تزریق همزمان نالوکسون/کیس پپتین بیان ژن NPY را در مقایسه با سالین، نالوکسون یا کیس پپتین افزایش داد که این افزایش در مقایسه با سالین و نالوکسون از نظر آماری معنی دار بود. تزریق همزمان مرفین/پپتید234  بیان ژن NPY را در مقایسه با گروه سالین و مرفین کاهش داد که این کاهش در مقایسه با سالین از نظر آماری معنی دار بود.

    نتیجه گیری

     علاوه بر کاهش فعالیت مسیر کیس پپتین /GPR54، احتمال دارد مسیرهای عصبی دیگری نیز در میانجیگری اثرات مهاری مرفین بر فعالیت نورون های NPY نیز دخالت داشته باشند.

    کلیدواژگان: ژن NPY، کیس پپتین، مرفین، نالوکسون
  • جلال الدین نوروزی، مجید حسن پور عزتی*، حجت الله علایی، مجید صادقی زاده صفحات 131-138
    زمینه و هدف

    کورکومین (ترکیب فعال زردچوبه) دارای طیف گسترده ای از خواص درمانی و دارویی است اما فراهمی زیستی و انحلال پذیری پایین در آب، استفاده از آن را محدود می کند. دستاورد های اخیر در فناوری نانو یک رویکرد جدید در درمان سوء مصرف مواد فراهم آورده است. این مطالعه به منظور بررسی اثر نانوکورکومین دندروزومی بر وابستگی به مرفین در موش آزمایشگاهی بزرگ توسط روش خودتجویزی انجام شد.

    روش ها

     ابتدا موش های نر (250 تا 300 گرم) بی هوش و یک کاتتر داخل ورید وداج راست آن ها قرار داده شد. بعد از طی دوران بهبودی موش ها به مدت 12 روز و هر روز به مدت 2 ساعت در داخل اطاقک خود تزریقی قرار گرفته و با هر بار فشار دادن پدال فعال مقدار 0/1 میلی لیتر محلول سالین یا مرفین دریافت کردند. در گروه درمان با نانوکورکومین، 30 دقیقه قبل از قرار گرفتن حیوان در دستگاه، نانوکورکومین دندروزومی (10 میلی گرم بر کیلوگرم) به صورت داخل صفاقی تزریق و اثر آن بر خود تزریقی مرفین بررسی شد.

    یافته ها

    مرفین منجر به ایجاد وابستگی گردید و تعداد پدال فعال نسبت به غیر فعال به طور معنی داری افزایش یافت. همچنین بین تعداد پدال فعال گروه سالین و مرفین تفاوت معنی داری مشاهده شد. در حالی که تعداد پدال فعال گروه نانوکورکومین دندروزومی به اضافه مورفین به طور معنی داری در مقایسه با تعداد پدال فعال گروه مررفین کاهش یافت 0/05 < p.

    نتیجه گیری

     نانوکورکومین دندروزومی باعث مهار سیستم پاداش شده و از اثرات تشویقی مرفین، جلوگیری می کند.

    کلیدواژگان: اعتیاد، خودتزریقی، مرفین، موش آزمایشگاهی بزرگ، نانوکورکومین دندروزومی
|
  • Mahsa Norooz Zadeh, Fahimeh Ramezani Tehrani*, Azita Zadeh Vakili, Abbas Piryaei, Fereidoun Azizi Pages 71-79
    Background and aim

    Hormonal disturbances in critical periods of fetal development can lead to changes in the physiology or morphology of an organ. The aim of the present study was to examine reproductive system in female rats exposed to a single dose of testosterone in one of their last fetal development days.

    Methods

    Testosterone (20 mg in 1 ml solvent) was subcutaneously injected to pregnant rats on gestational day 20. Control group received the solvent. Body weights of female offspring were measured at birth, at days of 15, 30, 45 and 60 of age and in adulthood, ano-genital distance (AGD) was determined at days of 6, 30 and 60 of age. Hormones and morphology of reproductive system and ovary tissue were examined in these offspring in adulthood. The comparison of two groups was performed using the Independent-sam ple student t-test.

    Results

    In the offspring of experimental group, AGD, clitoris length, testosterone and LH concentrations were significantly increased but estradiol and anti-Mullerian hormone concentrations were significantly decreased (p<0.05). Moreover, the number of preantral and antral follicles was increased. However, the numbers of preovulatory follicles and corpora lutea were decreased but these changes were not significant statistically.

    Conclusion

    Exposure of female fetuses to a single dose of testosterone on day 20 of development leads to appearance of some developmental changes in external reproductive system and the appearance of disturbance in hormones secretion in adulthood.

    Keywords: Female rat, Prenatal life, Reproductive system, Testosterone
  • Maedeh Ghasemi, Reza Saghiri, Afsaneh Eliassi* Pages 80-89
    Background and aim

    Defects in endoplasmic reticulum (ER) homeostasis are common in different diseases, such as diabetes. It is now well established that ion channels of ER membrane have a critical role in ER luminal homeostasis. Our previous studies showed the presence of a 346 pS potassium channel in ER. Therefore, in this study, we examined and compared the activities of this channel in control and diabetic rats using single-channel recording techniques.

    Methods

    Diabetes mellitus was established in male Wistar rats 2 weeks after single injection of streptozotocin 45 mg/kg, i.p. Ion channel of rough endoplasmic reticulum of diabetic hepatocytes was incorporated into the bilayer lipid membrane and the characterization of K+ channel was then evaluated.

    Results

    Based on our previous data, endoplasmic reticulum membrane has a potassium channel with a main conductance of 346 pS, which is sensitive to 4-Aminopyridine and voltage-insensitive at ± 30 mV. In the present study, it was demonstrated that the channel conductance was decreased to 259 pS in diabetes mellitus. Interestingly, the channel Po-voltage relation demonstrated that channel Po significantly lower in diabetic rats compared to normal rats at different voltages.

    Conclusion

    Our data showed that the biophysical properties of potassium channel were significantly altered under diabetic condition. We propose that the hepatocyte ER potassium channels are involved in diabetes pathology, and it may be considered as a target for therapeutic plans.

    Keywords: Diabetes, Endoplasmic reticulum, Hepatocyte, Potassium channel
  • Kasra Mokhtarpouriani, Morteza Zendehdel*, Hossein Jonaidi, Parviz Shayan, Vahab Babapour, Seyedeh Sana Razavi Fard Pages 90-97
    Background and aim

    Central Nitrergic and GABAergic play several roles in central nervous system. Release and modulation of some neurotransmitters can be affected by nitric oxide. This study was performed to find the effect of intracerebroventricular (ICV) injection of L-arginine as a donor of nitric oxide on the relative mRNA expression of GAD1 and GAD2 in the brain stem of neonatal chicken.

    Methods

    Fifteen Leghorn neonatal chicks were divided into a control group (no injection), sham group (ICV injection of Evans-Blue 0.1%) and test group (ICV injection of 800 nM L-arginine.

    Results

    ICV injection of L-arginine significantly decreased the relative mRNA expression of GAD1 and GAD2 (p < 0.05). The relative mRNA expression of these two genes in sham group and control group was similar (p > 0.05).

    Conclusion

    It seems that the effect of nitric oxide on GABAergic system in some physiological behaviors such as food intake is mediated by diminishing of the relative mRNA expression of GAD1 and GAD2.

    Keywords: Glutamic acid decarboxylase, Intracerebroventricular injection, L-arginine, Neonatal chicken
  • Mohammad Azadbakht, Vahid Khoori*, Seyedeh Hadiseh Hashemian, Mona Pourabouk, Maryam Rajaei Pages 98-108
    Background and aim

    In this study, effects of digoxin on the cardiac electrophysiology and mechanical properties were examined in a rat model of heart failure induced by doxorubicin.

    Methods

    In order to induce heart failure, doxorubicin 5 mg/kg was injected to rat, i.p., once per week for 3 weeks. Heart failure was confirmed after 5 weeks, by measuring electrical, mechanical and histological changes in 12 isolated hearts. Isolated Langendorff perfused hearts were then treated with digoxin (0.1-80 µM) during a 60 min period and functional outcomes were assessed.

    Results

    Effect of digoxin on the heart was biphasic. In concentrations below 80 µM (the first phase) digoxin significantly increased LVDP (left ventricular diastolic pressure) and RPP (heart rate × LVDP) .LVDP and RPP were also increased at the concentrations higher than 80 µM (the second phase). However, coronary flow, heart rate, left ventricular developed pressure and cardiac output were significantly decreased in the second phase.

    Conclusion

    Effects of digoxin on doxorubicin cardiomyopathy are biphasic. Electrical and functional changes in the second phase can be considered as an indicator of digoxin cardiotoxicity.

    Keywords: Biphasic effects, Cardiomyopathy, Digoxin, ‍ Doxorubicin, Isolated heart, Langendorff
  • Khosro Ebrahim, Mojtaba Salehpour, Nasour Ahmadi* Pages 109-115
    Background and aim

    Aerobic exercise breaks down body fat and free fatty acids (FFA) and therefore, plays an important role in cardiovascular health. On the other hand, sauna bath increases FFA levels. The purpose of this study was to compare the effect of a single bout of aerobic activity and sauna bath on blood FFA levels.

    Methods

    Fifteen male college soccer players (age: 24.5 ± 2.5 years, weight: 72 ± 8 kg and Vo2max = 47 ml/kg/min) voluntarily participated in this study. Research protocols performed in two phases. In the first phase, subjects were exposed for 20 min to a sauna bath with 80 °C temperature. Two weeks later (the second phase), the same subjects ran on the treadmill for 20 min till their heart rate reach 120-135 beat/min. Systolic and diastolic pressure, heart rate, and body temperature were measured before and immediately after the phases. Moreover, in order to measure FFA, blood samples were collected before and immediately after the phases. FFA was measured by ELISA method.

    Results

    Sauna bath significantly increased systolic pressure but decreased diastolic pressure (p < 0.01). Running on treadmill significantly increased both systolic and diastolic pressure (p < 0.01). The changes in systolic and diastolic pressures induced by sauna bath had significant difference with the changes induced by running on treadmill (p < 0.01). Both sauna bath and aerobic activity significantly increased FFA (p < 0.01). However, there was no significant difference between sauna bath and aerobic activity in the increase in FFA (p > 0.05).

    Conclusion

    Both single bout aerobic activity and sauna bath release FFA into the blood. Since there is no physical activity in sauna bath, FFA released by sauna bath probably go back to the lipid tissue and store.

    Keywords: Aerobic exercise, Body temperature, Diastolic pressure, Systolic pressure
  • Saeedeh Sattaee Mokhtari, Shahriar Dabiri, MahmoudReza Heidari, Ali Mandegary* Pages 116-122
    Background and aim

    Arsenic trioxide (ATO) is used in treatment of APL. One of the major side effects of this drug is liver toxicity. So, introduction of an animal model for this toxic effect could be useful to evaluate hepato-protective compounds. As different hepatotoxic doses of arsenic have been reported in the literature, in this study we decided to develop a model of liver toxicity based on the protocol of ATO therapy in APL patients.

    Methods

    Considering the protocol of ATO therapy in APL patients (0.14 mg/day for 21 days) and FDA-suggested formula for dose translation between humans and animals, dose 1.7 mg/kg/day was used. To achieve the best time to take ATO administered without causing mortality, ATO was administered for 10 and 21 days to the male mice. At the end of the treatment period, liver tissue samples were dissected and then homogenized in physiologic buffer. The oxidative stress parameters including catalase and superoxide dismutase activity, lipid peroxidation and antioxidant capacity of the samples were determined using standard protocols. Damage to the liver tissue was determined by histopathological studies.

    Results

    Histopathological examinations indicated severe damage to the liver in the 21-day treated period. The damage was accompanied with significant increase in the lipid peroxidation (p < 0.05), catalase activity (p < 0.05), and superoxide dismutase activity (p < 0.01) in the ATO treated mice for 21days.

    Conclusion

    Treatment of mice with ATO 1.7 mg/kg for 21 days could resemble ATO-induced hepatotoxicty in human.

    Keywords: Arsenic trioxide, Liver toxicity, Oxidative stress
  • Homayoun Khazali*, Fariba Mahmoudi, Mahyar Janhahmadi Pages 123-130
    Background and aim

    Intra-hypothalamic neural pathways including neuropeptide Y (NPY), opioids and kisspeptin are among the most important regulators of reproductive function. Morphine decreases NPY and kisspeptin (Kiss1) gene expression, while kisspeptin or naloxone increases NPY gene expressions. In the present study the role of kisspeptin/GPR54 pathway was investigated in mediating morphine's effects on hypothalamic NPY gene expression in male rats.

    Methods

    Forty five male Wistar rats weighing 230-250 g in 9 groups (in each group n = 5) received saline, morphine (5 mg/kg), naloxone (2 mg/kg), kisspeptin (1nM), peptide 234 (1 nM) or co-injection of naloxone/morphine, kisspeptin/morphine, kisspeptin/naloxone, and morphine/peptide234. Naloxone and morphine were injected subcutaneously, while kisspeptin and peptide 234 were injected into third cerebral ventricle.  The hypothalamus of the animals was removed and relative NPY mRNA levels measured by RT-PCR.

    Results

    Morphine significantly decreased NPY gene expression, while kisspeptin significantly increased the expression. NPY gene expression was significantly increased by kisspeptin/morphine compared to saline. However, the expression was significantly decreased by kisspeptin/morphine compared to kisspeptin alone. The injection of kisspeptin/naloxone increased NPY gene expression compared to saline, naloxone or kisspeptin alone. This increase was statistically significant compared to saline or naloxone groups. Morphine/peptide234 decreased NPY gene expression compared to saline or morphine but the decrease was only statistically significant compared to saline.

    Conclusion

    It seems that in addition kisspeptin/GPR54 pathway, other intra-hypothalamic neural pathways are also involved in the inhibitory effects of morphine on NPY neurons activity.

    Keywords: Kisspeptin, Morphine, Naloxone, NPY gene
  • Jalaledin Noroozi, Majid Hassanpour Ezatti*, Hojjatollah Alaei, Majid Sadeghi Zadeh Pages 131-138
    Background and aim

    Curcumin, the major compound of turmeric of the ginger, is known to possess a wide range of therapeutic and pharmacological properties but its application is limited due to low bioavailability and water solubility. The recent achievements of nanotechnology provide a novel approach in treatment of drug abuse and addiction. This study was conducted to investigate the effects of dendrosomal nano-curcumin administration on morphine dependence in rats by self-administration technique.

    Methods

    Male rats (250-300 g) were anaesthetized. Then, their right jugular vein was catheterized.   After recovery period, the animals were placed in the self-administration apparatus for 2 hours daily for 12 days. Animals received 0.1 ml of saline or saline containing 5 mg/ml of morphine, by infusion pump for 10 sec. Half an hour before placing in apparatus, dendrosomal nano-curcumin 10 mg/kg was injected i.p., and its effect on self-administration of morphine was assessed.

    Results

    Morphine induced dependence and significantly increased the number of active lever in comparison to passive lever in morphine group. Significant changes were also observed in active levers between saline and morphine groups. Though, the number of active lever pressing in dendrosomal nano-curcumin treated group was significantly
    (p < 0.05) reduced in comparison with the morphine group.

    Conclusion

    Dendrosomal nano-curcumin inhibits the reward system and prevents the reinforcing effects of morphine.

    Keywords: Addiction, Dendrosomal Nano-curcumin, Morphine, Rat, Self-administration