فهرست مطالب

Iranian Journal of Veterinary Surgery
Volume:3 Issue: 4, Autumn 2008

  • تاریخ انتشار: 1391/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رحیم پیغان*، احمد علی پاپهن، هادی نداف، احمد عبادی صفحات 9-18
    هدف

    بررسی امکان استفاده از پروپوفول در بیهوشی ماهی کپور علفخوار و تاثیر آن بر فعالیت های الکتریکی قلب، گازهای خونی و pH خون.

    طرح مطالعه

    مطالعه تجربی بر موجود زنده.

    حیوانات

    120 قطعه ماهی کپور علفخوار (آمور) با محدوده وزنی 1 -2 کیلوگرم که به ظاهر سالم بودند.

    روش کار

    ماهیها به صورت تصادفی به 12 گروه 10 تایی تقسیم شدند. دو گروه به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. پنج گروه به ترتیب با مقادیر 2 ، 4 ، 6 ، 8 و 10 میلیگرم در لیتر پروپوفول به روش محلول در آب و پنج گروه با مقادیر 2 ، 4 ، 6 ، 8 و 10 میلیگرم در کیلوگرم به روش تزریق داخل وریدی بیهوش گردیدند. ماهیان هر گروه پس از بیهوشی و بعد از بهبودی از آب خارج شده و الکتروکاردیوگرام آنها ثبت و از شریان آیورت پشتی خونگیری می گردید.

    نتایج و نتیجه گیری

    در روش تزریقی این زمان به ترتیب 6,9 18 ،18 ،36 و 41 دقیقه بوده است. در روش غوطه وری بیشترین میزان اکسیژن شریانی در گروه 2 میلی گرم در لیتر بوده است که نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری را نشان می دهد. فشار اکسیژن شریانی در گروه 10 میلی گرم در لیتر نیز به طور معنی داری از گروه شاهد کمتر بوده است. فشار دی اکسید کربن و پ-اچ در گروه های مورد مطالعه و گروه شاهد نیز تفاوت معنی داری نشان نمی دهد. در روش تزریقی بیشترین میزان اکسیژن شریانی در گروه 2 میلی گرم در کیلوگرم و 10 میلی گرم در کیلوگرم بوده است. در روش تزریقی میزان دی اکسید کربن خون شریانی در میزان های 6 و 8 میلی گرم در کیلوگرم به طور معنی داری از گروه شاهد بیشتر بوده است اما پ-اچ خون و دیگر موارد مقایسه شده تفاوت معنی داری نداشته است. در گروه های بیهوشی متوسط ضربان قلب بطور معنی داری از گروه شاهد بیشتر بوده است و فاصله rr نیز کاهش معنی داری را نشان می دهد (0/05>p) اما در فواصل qt ، qrs و pr با گروه شاهد، تفاوت معنی دار نبوده است (0/05< p).

    کاربرد بالینی

    یافته های این مطالعه در بیهوشی ماهی به منظور جراحی ماهی، انجام عملیات تکثیر مصنوعی و بررسی های تشخیصی مورد استفاده قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: بیهوشی، ماهی کپور علفخوار، پروپوفول، گازهای خونی، الکتروکاردیوگرام
  • حسین کاظمی مهرجردی*، کامران سرداری، محمد رضا امامی، احمد رضا موثقی، امیر افخمی گلی، عباس لطفی صفحات 19-30
    هدف

    ارزیابی تاثیر پلاسمای غنی از پلاکت فعال شده با ترومبوپلاستین در روند التیام پوست در سگ.

    طرح مطالعه

    مطالعه تجربی در حیوان زنده. حیوانات- 5 قلاده سگ نر نژاد مخلوط.

    روش کار

    تحت بیهوشی عمومی شش عدد زخم تمام ضخامت به اندازه ی 20×20 میلی متر در ناحیه ی پشت به صورت قرینه ایجاد شد. در هر حیوان زخم های طرف راست به عنوان گروه درمان انتخاب شدند که به وسیله ی 5/1 سی سی ژل پلاسمای غنی از پلاکت درمان شدند و بر روی زخم های طرف چپ ستون مهره ها به همین میزان متیل سلولز قرار داده شد (گروه کنترل). بیست و چهار ساعت پس از ایجاد زخم ها درمان شروع شد و به صورت یک روز در میان تا سه بار ادامه پیدا کرد. در روزهای صفر، 3 ،5 ،7 ،10 ،13 ،17 ،20 و 24 از تمامی زخم ها عکس های دیجیتالی تهیه شد. در روزهای 10 ،17 و 24 بعد از ایجاد زخم ها از مرکز و گوشه ی تمامی زخم ها نمونه ی بافتی به ترتیب برای بررسی میزان هیدروکسی پرولین و هیستوپاتولوژی گرفته شد.

    نتایج

    از نظر ماکروسکوپیک هیچ اختلاف معنی داری بین دو گروه درمان و کنترل از نظر درصد تشکیل بافت اپی تلیال، درصد انقباض زخم و درصد التیام دیده نشد (05/p<0) همچنین هیچ اختلاف معنی داری بین دو گروه درمان و کنترل از نظر میزان هیدروکسی پرولین، خونریزی، بافت نکروزه، توده فیبرینی، سلول های آماسی، بافت جوانه ای، فیبروپلازی وجود نداشت (05/p<0) در زخم های گروه درمان میزان اپی تلیزاسیون در روزهای 10 و 17 بیشتر از زخم های گروه کنترل بود اما از لحاظ آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری و کاربرد بالینی

    درمان زخم های تمام ضخامت با اندازه ی کوچک در ناحیه ی پشتی سگ ها با پلاسمای غنی از پلاکت در سه نوبت باعث بهبود در تسریع روند التیام نمی شود.

    کلیدواژگان: سگ، التیام زخم، پلاسمای غنی از پلاکت، فاکتورهای رشد
  • مجید مسعودی فرد*، بهادر شجاعی، علیرضا وجهی صفحات 41-48
    هدف

    هدف این مطالعه، ارزیابی و توصیف آناتومی رادیوگرافی ساختارهای استخوانی سر گوسفند بود.

    طرح مطالعه

    مطالعه تجربی.

    حیوانات

    تعداد پانزده راس گوسفند نژاد افشاری روش کار- رادیوگرافی از ناحیه سر گوسفندان در نمای جانبی و پشتی- شکمی به عمل آمد. ساختارهای استخوانی مشاهده شده در رادیوگراف ها با نتایج به دست آمده از مقطع گیری آناتومی 5 نمونه از گوسفندان مورد بررسی مقایسه و مورد آنالیز قرار گرفت.

    نتایج

    جزییات ساختارهای آناتومیک قابل مشاهده در رادیوگراف ها مشخص و نامگذاری شدند.

    نتیجه گیری و کاربرد بالینی

    نتایج این تحقیق می تواند در فهم بهتر اجزاء آناتومیک ساختارهای استخوانی ناحیه سر گوسفند که با رادیوگرافی قابل بررسی می باشند، کمک نماید.

    کلیدواژگان: گوسفند، رادیوگرافی، آناتومی، سر
  • محمد مصطفی*، احمد عبد خلیل صفحات 49-56
    هدف

    توصیف تغییرات رادیولوژی و اولتراسونوگرافی در بیماریهای مفصل فتلاک در الاغ

    طرح مطالعه

    مطالعه توصیفی

    حیوانات

    تعداد 20 راس الاغ با بیماریهای مفصل فتلاک و لنگش و واجد نشانه های بالینی، رادیولوژی و اولتراسونوگرافی مورد مطالعه قرار گرفتند.

    روش کار

    ارزیابی بالینی، رادیولوژی و اولتراسونوگرافی در الاغهای مبتلا به بیماریهای مفصل فتلاک و لنگش انجام قرار گرفت. رادیوگرافی در پنج نما انجام شد. در اولتراسونوگرافی، نماهای طولی و عرضی ناحیه کف دستی / کف پایی مفصل فتلاک گرفته شد. یافته- های رادیولوژی و اولتراسونوگرافی مورد مطالعه قرار گرفت و با علایم بالینی مرتبط بودند.

    نتایج

    همه الاغها، تورم مشخص در ناحیه مفصل فتلاک و لنگش را نشان میدادند. نشانه های رادیولوژی بیانگر التهاب مزمن تاندون همراه با کلسیفیکاسیون بافت نرم بود. التهاب استخوانهای کنجدی فوقانی همراه با تشکیل اسیوفیت و استیولیز قابل مشاهده بود. شکستگیهای ناحیه میانی و سطح غیر محوری جانبی استخوانهای کنجدی فوقانی تشخیص داده شد. افزایش ضخامت و چسبندگی همراه با افزایش اکوژنیسیته تاندونهای خمکننده انگشتان مشاهده گردید. التهاب هر دو شاخه رباط معلقه همراه با افزایش ضخامت و فیبروز قابل مشاهده بود. ضربه فیزیکی، کار طولانی مدت در شرایط سخت، کشیدگی بیشازحد و غفلت در مراقب سم میتواند باعث تغییرات در بافت نرم و سخت و بیماریهای مفصل فتلاک در الاغ گردد.

    نتیجه گیری و کاربرد بالینی

    ارزیابی رادیولوژی و اولتراسونوگرافی لنگشهای مرتبط با مفصل فتلاک در الاغ، نتایج سودمندی را در رابطه با تغییرات بافت نرم و سخت مفصل فتلاک در الاغ فراهم میکند.

    کلیدواژگان: الاغ، بیماریهای فتلاک، التهاب لیگامان معلقه، التهاب مزمن تاندون، شکستگی استخوان کنجدی فوقانی
  • مسعود رجبیون، علیرضا وجهی*، مجید مسعودی فرد، مسعود سلک غفاری، حکیمه صادقیان، محمد عزیززاده صفحات 57-66
    هدف

    تعیین محدوده فواصل زمانی سیستولیک با استفاده از اکوکاردیوگرافی داپلر پالسی و مد حرکت در سگهای نژاد گریت دین سالم.

    طرح مطالعه

    مطالعه توصیفی.

    حیوانات

    30 قلاده سگ سالم نژاد گریت دین. روش کار- در این مطالعه تعداد 30 قلاده سگ نژاد گریت دین از نظر بالینی سالم تحت اکوکاردیوگرافی دوبعدی، مد حرکت و داپلر پالسی قرار گرفتند. سگ ها هوشیار بودند و برای انجام کار از داروهای آرام بخش استفاده نشد. پارامترهای ذیل بر روی تصاویر بدست آمده از اکوکاردیوگرافی داپلر پالسی و مد حرکت اندازه گیری شدند: زمان پیش از خروج خون از بطن چپ (PEP) زمان خروج خون از بطن چپ (LVET) نسبت PEP به LVET) LVET/PEP) و زمان کلی الکترومکانیکی سیستول (QAVC) زمان شتاب گرفتن جریان خون آیورت (AT) نیز با استفاده از روش داپلر پالسی اندازه گیری شد.

    نتایج

    مقادیر ذیل با استفاده از اکوکاردیوگرافی مد حرکت بدست آمد: .PEP/LVET = 0.354 ± 0.05 و QAVC = 0.254 ± 0.016 s ،LVET = 0.188 ± 0.011 s ،PEP = 0.067 ± 0.010 s ،LVET = 0.193 ± 0.007 s ،PEP = 0.062 ± 0.009 s :شد حاصل ذیل مقادیر پالسی داپلر روش با اکوکاردیوگرافی در .AT = 0.080 ± 0.107 s و PEP/LVET = 0.323 ± 0.051 ،QAVC = 0.256 ± 0.011s

    نتیجه گیری و کاربردبالینی

    در مد داپلر، ارتباط معنیداری بین وزن بدن و PEP و LVET/PEP بدست آمد. اکوکاردیوگرافی مدحرکت ارتباط معنیداری را بین وزن بدن و سطح بدن و QAVC نشان داد. نتایج این مطالعه بیانگر اهمیت تعین پارامترها و اندیسهای اکوکاردیوگرافی مختص نژاد و ارزیابی پارامتراهای اندازهگیری شده با مقادیر استاندارد بدست آمده در روش مشابه جهت ارزیابی دقیق است.

    کلیدواژگان: اکوکاردیوگرافی، فواصل زمانی سیستولیک، گریتدین، مدحرکت، داپلر پالسی
  • محمودل عالم*، میزانور رحمان صفحات 67-74
    هدف

    بدست آوردن اطلاعات واقعی در مورد طبیعت و انتشار جغرافیایی ناهنجاریهای مادرزادی در ناحیه مشخص از کشور بنگلادش

    طرح مطالعه

    مطالعه بالینی

    حیوانات 

    تعداد 76 راس گوساله واجد ناهنجاریهای مادرزادی مورد مطالعه قرار گرفتند.

    روش کار

    برای هر مورد بعد از تشخیص مناسب، عمل جراحی انجام گردید و مراقبت بعد از جراحی با آنتی بیوتیک سیستمیک و آنتی- هیستامین بخوبی انجام شد.

    نتایج

    17 مورد فقدان مقعد، 5 مورد فقدان مقعد و راست روده، 4 مورد باقی ماندن اوراکوس، 13 مورد کیست درمویید، 25 مورد فتق نافی، 6 مورد فیستول مقعدی مهبلی، 4 مورد تاندون منقبض شده، و 2 مورد ته کیسه میزراه گزارش شد. در این مطالعه 57 مورد گوساله نر و 15 مورد گوساله ماده با مراقبتهای جراحی متنوع مطرح شدند، که 4 گوساله نر واجد ناهنجاری یافت شد اما هیج گوساله ماده واجد ناهنجاری گزارش نگردید.

    نتایج و کاربرد بالینی

    این مطالعه امکان دسترسی به اطلاعات در مورد میزان رخداد نشخوارکننده واجد ناهنجاری را فراهم میکند.

  • آذین توکلی*، حسین کاظمی مهرجردی، امید آذری، مجید مسعودی فرد صفحات 89-94
    توصیف بیمار

    گربه پنج ماهه از نژاد مو کوتاه بومی با علایم نا مشخص، ضعف، سرفه و تنگی نفس به کلینیک ارجاع داده شد.

    یافته های بالینی

    کایفواسکولیوزیس منتج از استیوپروزیس شدید تغذیه ای به صورت اولیه در بیمار تشخیص داده شد. پس از گذشت چند روز وضع بیمار رو به وخامت گذاشت. در رادیوگرافی با ماده ی حاجب فتق هیاتال تشخیص داده شد.

    درمان و نتیجه آن

    در جراحی ابتدا اندازه ی هیاتوس مری کاهش داده شد. سپس ازوفاگوپکسی و گاستروپکسی در سمت چپ در محل فاندوس معده انجام شد. بیمار پس از یک هفته به شرایط طبیعی بازگشت. در پیگیری پس از دو سال علایمی دال بر عود بیماری دیده نشد.

    کاربرد بالینی

    کایفواسکولیوزیس ناشی از استیوپروزیس تغذیه ای شدید که موجب افزایش فشار داخل شکمی می شود می تواند به عنوان یک فاکتور مستعد کننده برای فتق هیاتال در دام های کوچک قلمداد می شود.

    کلیدواژگان: فتق هیاتال، استئوپروزیس تغذیه ای، کایفواسکولیوزیس
  • حسین کاظمی مهرجردی*، محمد مهدی دهقان، آذین توکلی، علیرضا وجهی، سارا گچ پز صفحات 95-102
    توصیف بیمار

    یک قلاده سگ نر 5 ساله نژاد ژرمن شفرد به وزن 28 کیلو گرم با سابقه ی سقوط از ارتفاع در 9 ماه قبل از مراجعه، به بیمارستان دامپزشکی ارجاع داده شد.

    یافته های بالینی

    در معاینات بالینی دام به هنگام راه رفتن بر روی سطح کف دستی هر دو اندام حرکتی قدامی بدون درد وزن گیری می نمود. رادیوگراف های تهیه شده از هر دو اندام حرکتی قدامی در رفتگی مزمن مچ و شکستگی های قدیمی التیام یافته در استخوان های قلم 5 را نشان دادند.

    درمان و نتیجه آن

    بیمار متعاقبا تحت دو عمل جراحی آرترودسیس کامل مفصل مچ به فاصله 3 ماه به ترتیب بر روی اندام حرکتی قدامی راست و چپ قرار گرفت. تحت بیهوشی عمومی مفصل مچ در حالت باز با زاویه ی 10 درجه جا اندازی و با استفاده از پلیت شکل داده شده در سطح پشتی مفصل تثبیت گردید. متعاقبا اتوگرافت های اخذ شده از بخش اسفنجی استخوان بازو در محل مفصل مچ قرار داده شدند. به منظور حمایت از تثبیت داخلی به مدت 9 هفته ازآتل قالبی در سطح کف دستی استفاده شد. رادیو گراف های سریالی اخذ شده که تا 12 ماه پس از عمل جراحی دنبال شدند حاکی از آرترودسیس موفقیت آمیز مفاصل مبتلا بودند و بیمار می توانست به طور طبیعی بر روی هر دو اندام حرکتی قدامی بدون درد وزن گیری نماید.

    کاربرد بالینی

    آترودسیس کامل مفصل مچ با استفاده از قرار دادن پلیت در سطح پشتی آن و استفاده از آتل قالبی یک روش مناسب برای درمان در رفتگی های کامل مفصل مچ دست می باشد.

    کلیدواژگان: آرترودزیس، مفصل، دررفتگی، بازشدن بیش از حد
|
  • Rahim Peyghan *, Ahmad Ali Papahn, Hadi Nadaf, Ahmad Ebadi Pages 9-18

    Objective- This study aims to determine the efficacy of propofol in grass carp anesthesia and to examine the impact of the drug on electrocardiogram, pH and blood gases in this fish species.
    Design- Experimental study.
    Animals- 120 apparently healthy grass carps, weighting between 1-2 kg.
    Procedure- Fishes were sorted randomly into 12 groups of 10 fish each. Five groups were anesthetized by bath method with the concentrations of 2, 4, 6, 8 and 10 mg/l and the other 5 groups by injection method with doses 2, 4, 6, 8 and 10 mg/kg, IV. Two groups were considered as control. At time of anesthesia and recovery, arterial blood samples from dorsal aorta of fish were taken and electrocardiogram (ECG) was recorded.
    Results and Conclusion- In bath method groups, the arterial blood oxygen in 2 mg/l group was significantly higher than the control group. In 10 mg/l group it was significantly lower than the control. CO2 and pH showed no significant difference between groups and controls. In injection groups, the arterial blood oxygen in 2 mg/kg, IV and 10 mg/kg, IV, was significantly lower than the control group. CO2 in 6 and 8 mg/kg, IV group was significantly higher than the control but there was not any significant difference between CO2 and pH in other experimental groups and control. Moreover, it was found that the average of heart rate in all groups of propofol anesthesia was significantly higher than the control groups (p<0.05) and in all groups in ECG, r to r distance (RR) has decreased. However, in ECG, no difference in the heart rate, RR, PR, GRS, qt distances was observed among all groups of recovery and the control.
    Clinical Relevance- Results of this study can be used in anesthesia of fish for decreasing stress and movement at the time of surgery, diagnosis and in fish artificial fertilization procedure.

    Keywords: anesthesia, Propofol, Blood gases, Grass carp, ECG
  • Hossein Kazemi Mehrjerdi *, Kamran Sardari, Mohamad Reza Emami, Ahmad Reza Movassaghi, Amir Afkhami Goli, Abbas Lotfi, Sara Malekzadeh Pages 19-30
    Objective

    To evaluate the effects of autologous platelet-rich plasma (PRP) on wound healing in dogs.

    Design

    Experimental in-vivo study.

    Animals

    5 mix-breed male adult dogs.

    Procedures

    Under general anesthesia, six 2 × 2-cm, full-thickness skin wounds were created on the back of dogs symmetrically. In each dog, three right side wounds were treated topically with 1.5 ml PRP jelly, whereas left side wounds received no treatment. For macroscopic evaluation, at days 0, 3, 5, 7, 10, 13, 17, 20, and 24, digital photographs were taken from wounds. At days 10, 17 and 24 after wounding, skin biopsies were taken from the center and corner of each wound for hydroxyprolin measurement and histopathologic evaluation respectively.

    Results

    No statistically significant differences were found in percentage of wound contraction, epithelialization and healing between test and control group during study (P>0.05). There were no significant differences between median of hydroxyprolin levels, median of inflammatory cells infiltration, presence of dermal granulation tissue, fibroblast proliferation, arrangement of fibroblasts, collagen deposition and collagen bundle formation scores, in the specimens from left and right wounds (P>0.05).

    Conclusion and Clinical Relevance

    Topical application of platelet-rich plasma can not accelerate repair of the small granulating wounds of dogs.

    Keywords: Dog, wound healing, Platelet- rich plasma, Growth Factors
  • Majid Masoudifard *, Bahador Shojaei, Ali Reza Vajhi Pages 41-48
    Objective

    The purpose of this study was to assess and describe the radiographic anatomy of the bony structures in the head of sheep.

    Design

    Experimental study.

    Animals

    Fifteen mature Afshari sheep.

    Procedures

    Radiographs were made out of the head of the animals in lateral and dorsoventral views. Radiographic anatomy was analyzed with results from gross dissection of 5 specimens.

    Results

    Detectable anatomic structures of the head were studied in details and labeled in each radiographic view.

    Conclusion and Clinical Relevance

    The results of this study can help better understanding of the head skeletal components anatomy and their relationships in the head radiography of the sheep.

    Keywords: Sheep, Radiography, Anatomy, Head, Skull
  • Mohamed B. Mostafa *, Ahamed I. Abd El Glil Pages 49-56
    Objective

    To describe the radiographic and ultrasonographic changes in the fetlock disorders in donkeys.

    Design

    Descriptive study.

    Animals

    Twenty-nine donkeys with clinical, radiographic and ultrasonographic evidences of fetlock disorders and lameness were used in this study.

    Procedures

    Clinical, radiographic and ultrasonographic studies for donkeys have fetlock disorders and lameness were evaluated. Five radiographic views were performed and evaluated. Transverse and longitudinal scans of the palmar/planter fetlock region were obtained. The radiographic and ultrasonographic findings were studied and correlated with clinical signs.

    Results

    All donkeys had marked painful fetlock swelling and lameness. Radiography showed chronic tendonitis with soft tissue calcification. Sesamoiditis with osteophytes formation and osteolysis were detected. Transverse mid-body and lateral abaxial fractures of the proximal sesamoid bones were diagnosed. Thickening and adhesions with increased in echogenicity of the digital flexor tendons were observed. Desmitis of both lateral and medial branches of the suspensory ligaments with thickening, fibrosis were seen. Mechanical trauma, overwork long hours in harsh condition, overstrain, neglected hoof care and management might be attributed to hard and soft tissue changes and fetlock disorders in the donkeys.

    Conclusion and Clinical Relevance

    Radiography and ultrasonography evaluation of fetlock lameness in donkeys provide a useful aid in delectating the pathological changes in hard and soft fetlock tissues in donkeys.

    Keywords: Donkey, Fetlock Disorders, Suspensory Ligament Desmitis, Chronic Tendonitis, Proximal Sesamoid Bone Fractures
  • Masoud Rajabioun, Alireza Vajhi *, Majid Masoudifard, Masoud Selk Ghaffari, Hakimeh Sadeghian, Mohammad Azizzadeh Pages 57-66
    Objective

    To determine the range of systolic times intervals using Pulsed-wave Doppler and m-mode echocardiography in normal, healthy Great Dane dogs.

    Design

    Descriptive study.

    Animals

    Thirty healthy Great Dane dogs.

    Procedures

    This study examined 30 clinically healthy Great Dane dogs by the two-dimensional, M-mode and Pulsed-wave Doppler echocardiography. The dogs were awake and unsedated. The following parameters were measured on the both Pulsed-wave Doppler and M-mode echocardiographic images: pre-ejection period (PEP), left ventricular ejection time (LVET), ratio of PEP to LVET (PEP/LVET) and the total electrical-mechanical systole (QAVC). Acceleration time of aortic flow (AT) was also measured by Doppler mode.

    Results

    The following values have been acquired: PEP = 0.067 ± 0.010 s; LVET = 0.188 ± 0.011 s; QAVC = 0.254 ± 0.016 s and PEP/LVET = 0.354 ± 0.054 measured by Mmode echocardiography and PEP = 0.062 ± 0.009 s; LVET = 0.193 ± 0.007 s; QAVC = 0.256 ± 0.011s; PEP/LVET = 0.323 ± 0.051 and AT = 0.080 ± 0.107 s measured by Doppler echocardiography.

    Conclusion and Clinical Relevance

    On Doppler mode, there was a significant correlation between the body weight and PEP and PEP/LVET. M-mode echocardiography showed significant correlation between the body weight and body surface area and QAVC. Results of this study revealed the importance of determination of breed-specific echocardiographic parameters and indices, and evaluating of measured values with range using same method for accurate diagnosis.

    Keywords: echocardiography, Systolic time intervals, Great Dane, M-mode, Pulsed- wave doppler
  • Mahmudul Alam *, Mizanur Rahman Pages 67-74
    Objective

    To get a concrete information about nature, cause and geographic distribution of ruminant congenital malformation in certain areas of Bangladesh.

    Design

    Clinical study.

    Animals

    A total 76 ruminant calves and kids having congenital deformities were studied.

    Procedures

    Surgical intervention for each case was carried out after proper diagnosis and post-operative care with systemic antibiotic and antihistamine was done properly.

    Results

    There were 17 atresia ani, 5 atresia ani et recti, 4 pervious urachus, 13 dermoid cyst, 25 umbilical hernia, 6 rectovaginal fistula, 4 contracted tendon, 2 urethral diverticulum. In this study we have got 57 male and 15 female calves presented with various surgical affection whereas 4 male malformed kids were found but in we did not get any malformed female kids.

    Conclusion and Clinical Relevance

    This study will help to get a quick information regarding prevalence of malformed ruminant.

    Keywords: Ruminant, Surgical disorder, Geographic distribution
  • Azin Tavakoli *, Hossein Kazemi Mehrjerdi, Omid Azari, Majid Massoudifard Pages 89-94
    Case Description

    A five-month-old male domesticated short hair cat with non-specific signs, weakness, coughing and dyspnea was referred to the clinic.

    Clinical Findings

    The patient was primarily diagnosed with kyphoscoliosis induced by severe nutritional osteoporosis. After couple of days the case was referred without improvement in condition. Contrast radiographs revealed esophageal hiatal hernia.

    Treatment and Outcome

    Surgery was successfully performed to reduce the size of the esophageal hiatus, esophagopexy and left fundic gastropexy. The case returned to a normal condition after a week. A two year follow up showed no recurrence.

    Clinical Relevance

    It is concluded that kyphoscoliosis caused by severe nutritional osteoporosis could be a predisposing factor for hiatal hernia in small animals.

    Keywords: Hiatal hernia, Nutritional osteoporosis, Kyphoscoliosis
  • Hossein Kazemi Mehrjerdi *, Mohammad Mehdi Dehghan, Azin Tavakoli, Alireza Vajhi, Sara Gachpaz Pages 95-102
    Case Description

    A 5-year old male German shepherd weighing 28 kg with the history of falling from the third floor 9 months previous was referred to the Small Animal Hospital.

    Clinical Findings

    In clinical examination roughness and thickness of the skin of the palmar surface of both forelimbs were felt. The animal was using his palmar plane of both forelimbs to walk without any signs of pain during walking or weight-bearing. Diagnostic radiographs revealed old traumatic carpal luxation in both forelimbs.

    Treatment and Outcome

    Bilateral pancarpal arthrodesis was performed on both right and left carpal joints in a staged surgery. Under general anesthesia, the carpal joint was reduced and fixation was done at 10 degree extension. A dynamic compressive plate dorsally attached from the distal end of radius to the carpal joint. Arthrodesis was carried out by cancellous bone auto-grafting. Palmar molded splint was applied to support the internal fixation for nine weeks. Survey radiographs during 12 months follow up revealed successful fusion of inflicted joints. Patient exhibited no clinical signs of pain and could normally bear weight on both forelimbs.

    Clinical Relevance

    Plate applications on the dorsal aspect provide easier approach for panarthrodesis of the carpal joint and use of cancellous grafts and external support after surgery increase healing and stability.

    Keywords: Arthrodesis, Joint, Luxation, Hyperextension