فهرست مطالب

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال سوم شماره 23 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدعلی میرزامحمدی*، معصومه علاجی، لیلا محمدی امین صفحات 1-15
    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر محافظه کاری حسابرس و رتبه بندی موسسات حسابرسی بر مدیریت سود مبتنی بر اقلام تعهدی می پردازد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی بوده و از بعد روش شناسی همبستگی از نوع تحقیقات علی (پس رویدادی) می باشد. جامعه آماری پژوهش کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بود که به روش حذف سیستماتیک تعداد 117 شرکت به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده و در دوره ی زمانی 5 ساله بین سال های 1393 تا 1397 مورد تحقیق قرار گرفتند. برای اندازه گیری متغیر مدیریت سود از مدل جونز تعدیل شده استفاده گردید. روش مورد استفاده جهت جمع آوری اطلاعات، کتابخانه ای بوده و برای آزمون فرضیه ها از رگرسیون خطی چندگانه استفاده شده است. برای اجرای آزمونها و تخمین نهایی مدل ها از نرم افزار استاتا نسخه 15 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که محافظه کاری حسابرس بر مدیریت سود مبتنی بر اقلام تعهدی تاثیر ندارد. رتبه بندی موسسات حسابرسی بر مدیریت سود مبتنی بر اقلام تعهدی تاثیر منفی دارد. یعنی در شرکتهایی که حسابرسی آنها توسط موسسات رتبه برتر انجام شده است مدیریت سود مبتنی بر اقلام تعهدی کمتری داشته اند.
    کلیدواژگان: مدیریت سود مبتنی بر اقلام تعهدی، رتبه بندی موسسات حسابرسی، محافظه کاری حسابرس
  • ابراهیم عنایت پور شیاده*، مهدی قلی پور پاشا، جواد درخشان، ابوالقاسم فرقانی صفحات 16-28
    استقرار مناسب سازوکارهای راهبری شرکتی، اقدامی اساسی برای استفاده بهینه از منابع، ارتقای پاسخگویی، شفافیت، رعایت انصاف و حقوق همه ذینفعان شرکت است. سرمایه گذاران نهادی یکی از ساز و کارهای حاکمیت شرکتی نیرومند را بازنمایی میکنند که میتوانند بر مدیریت شرکت نظارت داشته باشند، زیرا آنان هم میتوانند بر مدیریت شرکت، نفوذی چشمگیر داشته باشند و هم میتوانند منافع مدیریت را با منافع گروه سهامداران هم جهت نمایند. این پژوهش به بررسی تاثیر مالکیت نهادی بر ارزش و ریسک شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. برای آزمون فرضیه های پژوهش، 116 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1392 تا 1396 به عنوان نمونه انتخاب شده و برای آزمون فرضیه از نرم افزار آماری Eviews استفاده شده است. نتایج حاصله حاکی از آن است که، مالکیت نهادی تاثیر معناداری بر ارزش و ریسک شرکت دارد.
    کلیدواژگان: مالکیت نهادی، ریسک شرکت، ارزش شرکت
  • حسین بی زوال* صفحات 29-46

    این پژوهش در پی روشن ساختن این قضیه هست که آیا مولفه های مورد مطالعه تاثیری در فرهنگ و تمکین مالیاتی دارند یا نه؟ این تحقیق به لحاظ اهداف، پژوهشی کاربردی هست. جامعه آماری این تحقیق شامل مودیان فعال واحد مشاغل استان آذربایجان غربی که تا عملکرد سال 1397 حداقل 2 سال سابقه مالیاتی دارند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه ی تهیه شده توسط محقق که به تایید استاد راهنما رسیده استفاده شده است. بعد از بررسی روایی و پایایی، و تعیین حجم نمونه به وسیله فرمول کوکران که 383 نفر از جامعه 193570نفری به دست آمد، تعداد 400 پرسش نامه بین مودیان مشاغل استان توزیع شده که حدود 384 پرسش نامه جمع آوری شد و به وسیله نرم افزار SPSS   مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و فرضیه چهار به علت اینکه نرمال درآمده بود از طریق آزمون T و بقیه فرضیه ها به علت غیر نرمال بودن از طریق آزمون ناپارامتریک دو جمله یی مورد آزمون قرار گرفتند و مشخص شد که به غیر از فرضیه اول که مکانیزه کردن فرایندهای مالیاتی هست، بقیه فرضیه ها رابطه معنی داری با فرهنگ و تمکین مالیاتی دارند. به این معنا که فرضیه های 2 الی 6 روی فرهنگ و تمکین مالیاتی موثر می باشند. و در نهایت در راستای نتایج تحقیق پیشنهادهای کاربردی برای بالا رفتن فرهنگ و تمکین مالیاتی و همچنین پیشنهادهای نیز جهت تحقیق محققان آتی ارایه گردید.

    کلیدواژگان: فرهنگ مالیاتی، تمکین مالیاتی، قوانین مالیاتی، مودیان مالیاتی
  • سیامک عرب زاده، ناصر پرویزلو* صفحات 47-58
    کیفیت گزارشگری مالی ملاک و معیار مهمی در تصمیم گیری صحیح سرمایه گذاران دارد و سهامداران با اتکا به گزارش های مالی اقدام به سرمایه گذاری بیشتر یا فروش سهام خود می کنند. عوامل متعددی می تواند موجب بهبود گزارشگری مالی گردد یکی از این عوامل، تخصص صنعت حسابرس می باشد. در پژوهش حاضر به بررسی تاثیر تخصص حسابرس در صنعت بر کیفیت گزارشگری مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی بوده و از بعد روش شناسی همبستگی از نوع تحقیقات علی (پس رویدادی) می باشد. جامعه آماری پژوهش کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بود که تعداد 127 شرکت صنعت خودرو به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده و در دوره ی زمانی 6 ساله بین سال های 1392 تا 1397 مورد تحقیق قرار گرفتند. روش مورد استفاده جهت جمع آوری اطلاعات، کتابخانه ای بوده و برای آزمون فرضیه ها از رگرسیون خطی چندگانه استفاده شده است. برای اجرای آزمونها و تخمین نهایی مدل ها از نرم افزار استاتا نسخه 15 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که تخصص حسابرس در صنعت بر کیفیت گزارشگری مالی تاثیر مثبت و معنادار دارد. یعنی در شرکتهایی که حسابرسی آنها توسط حسابرسان مختصص در صنعت انجام می شود کیفیت گزارشگری به مراتب بالاتری نسبت به سایر شرکت ها دارند.
    کلیدواژگان: کیفیت گزارشگری مالی، تخصص صنعت حسابرس، کیفیت حسابرسی
  • حسین بی زوال* صفحات 59-78

    از عوامل مهم اتخاذ رویکردهای محافظه کارانه، سیاست های پولی می باشد. اما اتخاذ رویکرد محافظه کاری باعث کاهش انتظارات از عملکرد آتی واحدهای تجاری نیز می باشد. سیاست پولی، با استفاده از ابزارهایی مثل نرخ تنزیل مجدد، عملیات بازار باز و ذخایر قانونی برای کنترل نقدینگی اعمال می شود.هدف از این پژوهش پاسخ گویی به سه پرسش اساسی می باشد که اولا محافظه کاری شرطی چه تاثیری بر اعتبار تجاری شرکت ها دارد؟ دوما اندازه شرکت چه تاثیری بر رابطه بین محافظه کاری شرطی و اعتبار تجاری شرکت ها دارد؟و سوم اینکه سیاست پولی انقباضی چه تاثیری بر رابطه بین محافظه کاری شرطی و اعتبار تجاری شرکت ها دارد؟ در این پژوهش محافظه کاری شرطی به عنوان متغیر مستقل، اندازه شرکت و سیاست پولی انقباضی به عنوان متغیر تعدیلی و اعتبار تجاری شرکت ها به عنوان متغیر وابسته می باشند که جهت نیل به اهداف پژوهش سه فرضیه اصلی بر اساس مبانی نظری دای ویانگ (2015) تدوین وارایه گردیده است. نمونه آماری این پژوهش 84 شرکت می باشند که به روش حذف سیستماتیک انتخاب گردیده اند.این پژوهش در بازه زمانی 1392-1397 و با استفاده از روش رگرسیون حداقل مربعات تعمیم یافته صورت پذیرفته است.نتایج حاصل از آزمون این فرضیه ها نشان داد که اولا محافظه کاری شرطی بر روی اعتبار تجاری شرکت ها تاثیر منفی ومعنی داری دارد. دوما اندازه شرکت بر رابطه بین محافظه کاری شرطی و اعتبار تجاری شرکت ها تاثیر منفی ومعنی داری دارد. وسوم این که سیاست پولی انقباضی هیچ نوع تاثیری بر رابطه بین محافظه کاری شرطی و اعتبار تجاری شرکت ها ندارد.

    کلیدواژگان: محافظه کاری شرطی، اعتبار تجاری، سیاست پولی انقباضی
  • نادر نقش بندی*، منصوره سادات غفاری، فاطمه یوسف پور صفحات 79-98
    این تحقیق به بررسی رابطه استقلال، حرفه ای گرایی و شک و تردید حرفه ای با کیفیت حسابرسی پرداخته است. تحقیق حاضر کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی- پیمایشی، مبتنی بر مدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری حسابرسان شاغل در موسسات حسابرسی شهر مشهد انتخاب شد. جهت آزمون فرضیه ها از مقدار احتمال حاصل از برازش مدل در حالت معنی داری پارامترها استفاده شد. مناسبت (برازندگی) مدل پیشنهادی با تبیین فرضیه ها در حالت تخمین استاندارد و معنی داری پارامترها با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس بررسی گردید. نتایج در سطح خطای پنج درصد نشان داد؛ بین متغیرهای استقلال، حرفه ای گرایی و شک و تردید حرفه ای با کیفیت حسابرسی رابطه معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: استقلال، حرفه ای گرایی، شک و تردید حرفه ای، کیفیت حسابرسی
  • سید محمد گلشائیان*، منصوره سادات غفاری، سید محدثه سیدی صفحات 99-117
    این تحقیق به بررسی تاثیر فشارهای اجتماعی، تعهد و ویژگی های شخصیتی بر قضاوت حسابرسان پرداخت. روش تحقیق توصیفی-پیمایشی و قلمرو زمانی سال 1398 است. جامعه آماری مورد مطالعه حسابرسان شاغل در 21 موسسه حسابرسی عضو جامعه انتخاب شد. با توجه به حجم جامعه در دسترس و فرمول نمونه گیری کوکران حجم نمونه تقریبی تعداد 250 نفر و تعداد 350 پرسشنامه توزیع که از این تعداد 289 پرسشنامه قابل تجزیه و تحلیل آماری بود. جهت آزمون فرضیه ها از مقدار احتمال حاصل از برازش مدل در حالت معنی داری پارامترها استفاده گردید. مناسبت (برازندگی) مدل با تبیین فرضیه ها در حالت تخمین استاندارد و معنی داری پارامترها از طریق مدل سازی معادلات ساختاری با کمک نرم افزار Smart PLS بررسی گردید. در تحلیل آماری به کمک آزمون تحلیل مسیر و بر اساس مدل برازش داده شده نتایج نشان داد: بین فشار اطاعت و قضاوت حسابرسان رابطه معنی داری وجود دارد. بین فشار تطابق و قضاوت حسابرسان رابطه معنی داری وجود دارد. بین تعهد حرفه ای و قضاوت حسابرسان رابطه معنی داری وجود دارد. بین تعهد عاطفی و قضاوت حسابرسان رابطه معنی داری وجود دارد. بین تعهد هنجاری و قضاوت حسابرسان رابطه معنی داری وجود دارد. بین تعهد مستمر و قضاوت حسابرسان رابطه معنی داری وجود دارد. بین فاصله قدرت و قضاوت حسابرسان رابطه معنی داری وجود دارد. بین فردگرایی و قضاوت حسابرسان رابطه معنی داری وجود دارد. بین مردگرایی و قضاوت حسابرسان رابطه معنی داری وجود ندارد. بین عدم اطمینان و قضاوت حسابرسان رابطه معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: فشارهای اجتماعی، تعهد و ویژگی های شخصیتی، قضاوت حسابرسان
  • نادر نقش بندی*، سید رحمان جدی، سمانه منصوری مجومردی صفحات 118-133
    تحقیق حاضر به بررسی تاثیر رابطه ی ویژگی های اخلاقی حسابرسان در مراحل حسابرسی پرداخته است. متغیرمستقل؛ ویژگی های اخلاقی حسابرسان و متغیرهای وابسته؛ مرحله ارزیابی ریسک حسابرسی، مرحله برنامه ریزی، مرحله اجرای عملیات حسابرسی و مرحله گزارشگری حسابرسی می باشد. نمونه آماری مورد بررسی شامل 374 نفر ازحسابرسان استان خراسان رضوی بودند و توسط پرسشنامه ای متشکل از دو بخش مورد سنجش قرار گرفتند. جهت سنجش ویژگی های اخلاقی حسابرسان از پرسشنامه 6 سوالی و مراحل حسابرسی از پرسشنامه 20 سوالی بهره گرفته شده است. به منظور جمع-آوری اطلاعات بین پرسش شوندگان ارایه شد. سپس داده های جمع آوری شده پس از ورود در برنامه نرم-افزاری آموس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان می دهد که افزایش شاخص ویژگی های اخلاقی حسابرسان باعث بهبود مراحل چهارگانه حسابرسی می گردد. همچنین بین ویژگی اخلاقی حسابرسان ومرحله ارزیابی ریسک حسابرسی، مرحله برنامه ریزی، مرحله اجرای عملیات حسابرسی و مرحله گزارشگری حسابرسی رابطه ی مثبت ومعناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: مراحل حسابرسی، مرحله ارزیابی ریسک حسابرسی، مرحله برنامه ریزی
  • علی محمدی، نازنین بهمنی فریز* صفحات 134-149
    بحرا ن ها و رسوایی های مالی به وجود آمده ناشی از ورشکستگی برخی شرکت های بزرگ در کشورهای پیشرفته جهان که درنتیجه ضعف حاکمیت شرکتی بوده، موجب کاهش اعتماد عمومی به گزارشگری مالی گردید. این رو استفاده از معیارهای اقتصادی ارزش محور برای ارزیابی ارزش و عملکرد شرکت از یک سو و نیاز به طراحی و استقرار فرایندهای مناسب راهبری شرکت از سوی دیگر، بیش از پیش احساس شد. لذا تقاضا و به تبع آن مطالعات جهت رفع نیازهای فوق و درنتیجه ارایه شفاف و مناسب تر گزارش های مالی بنگاه های اقتصادی افزایش یافته است. در این تحقیق میزان تاثیر حاکمیت شرکتی بر ارزش شرکت از طریق مقایسه با چهار معیار نوین ارزیابی عملکرد شامل ارزش افزوده اقتصادی، ارزش افزوده سهامدار، ارزش افزوده بازار و ارزش افزوده نقدی مورد آزمون قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: حاکمیت (راهبری) شرکتی، ارزش افزوده اقتصادی، ارزش افزوده سهامدار، ارزش افزوده بازار، ارزش افزوده نقدی
  • ابراهیم به گزین*، ابراهیم دادفر، رقیه افشاری صفحات 150-163

    هدف از تحقیق حاضر تاثیر قابلیت های استراتژیک سازمان بر عملکرد نوآورانه کارکنان می باشد. از لحاظ هدف تحقیق از نوع کاربردی، از لحاظ روش انجام تحقیق همبستگی می باشند. جامعه آماری در این پژوهش را کلیه کارکنان اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان اردبیل تشکیل می دهد؛ که تعداد آنها برابر 460 نفر است. روش نمونه گیری به صورت روش تصادفی طبقه ای می باشد. برای تعیین حجم نمونه نیز از جدول مورگان استفاده شده است که طبق این جدول تعداد نمونه آماری برابر 210 بدست آمده است تحقیق حاضر در دو بخش نظری و عملی انجام شده است. در بخش نظری، اطلاعات لازم با استفاده از روش کتابخانه ای و اسنادی بدست آمد و در بخش عملی، برای جمع آوری اطلاعات از روش میدانی و از پرسشنامه های استاندارد استفاده گردیده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار لیزرل و آزمون معادلات ساختاری انجام گرفته است. نتایج یافته های تحقیق حاکی از آن است که قابلیت های استراتژیک سازمان بر عملکرد نوآورانه کارکنان تاثیر معناداری دارد.

    کلیدواژگان: قابلیت های استراتژیک سازمان، عملکرد نوآورانه، اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان اردبیل
|
  • Mohamadali Mirzamohamadi *, Masomeh Alaji, Leila Mohamady Amin Pages 1-15
    The present study examines the impact of auditor conservatism and the rating of auditing firms on profit management based on accruals. This research is applied in terms of purpose and in terms of methodology, correlation is a type of causal (post-event) research. The statistical population of the study was all companies listed on the Tehran Stock Exchange, which were systematically eliminated by 117 companies as a sample of selected research and surveyed over a period of 5 years between 2014 and 1397. Modified Jones model was used to measure the profit management variable. The method used to collect information is library and multiple linear regression has been used to test the hypotheses. Stata version 15 software was used to run the tests and estimate the models. The research results show that auditor conservatism does not affect the management of interest based on accruals. Ranking of auditing firms has a negative impact on profit management based on accruals. In other words, in companies whose audits are performed by top-ranked institutions, profit management based on items has less commitment.
    Keywords: Profit management based on accruals, rating of audit firms, auditor conservatism
  • Ebrahim Enayatpour Shiadeh *, Mehdi Gholipour Pasha, Javad Derakhshan, Abolghasem Forghani Pages 16-28
    The purpose of the present study is to investigate the effect of institutional ownership on the value and risk taking of Tehran Stock Exchange-based companies. Institutional ownership was determined through the ratio of ordinary shares to institutional investors in a company to the total shares of that company. The statistical population of the research was capital-listed companies active in Tehran Stock Exchange in the year 2013 to 1396, with 116 companies selected by sampling. In order to test the hypotheses, the type of regression model was first determined, then the statistical regression models were estimated. The results of the data analysis showed that the results of the data analysis showed that the institutional ownership of stocks had a significant effect on the value and risk taking of Tehran Stock Exchange companies.
    Keywords: institutional ownership, Corporate Value, Corporate Risk
  • Hossein Bizaval * Pages 29-46

    This study seeks to clearfy the case,whether the studied components have any influence on tax culture and compliance or not? This research from purpose point of view is an applied research.The stastical group of this research , includes active job tax-payers of Western Azarbayjan province who have payed tax at lest for 2years up to 2019. To collect the data , questionnaire prepared by research, approved by the supervisor , has been used. After determining sample size ,its validity and reliabity by Cochran formula,which selected 383 persons out of 193570 persons, about 400 questionnaires distrubted among job tax-payers of province and about 384 collected questionnaires were analyzed by SPSS software. Since hypothsis 4 was abnormal,it was tested by T test and rest of hypothesis because of their abnormalities were tested through non-parametric test.It was found,apart from first hypothesis which is about the process of automating , other hypothesis have a significant relationship with the culture of tax and compliance . It means hypothesis 2 to 6 are effective on tax culthure and compliance.finally in line with research findings ,some practical recommendations for improving tax culture and compliance as well as some proposals for future researcher's studies,were presented.

    Keywords: tax culture, Tax Compliance, Tax Laws, tax-payers
  • Siamak Arabzadeh, Naser Parvizlou * Pages 47-58
    The quality of financial reporting is an important criterion in the correct decision of investors, and shareholders rely on financial reports to invest more or sell their shares. Numerous factors can improve financial reporting. One of these factors is the expertise of the auditing industry. In the present study, the effect of auditor's expertise in industry on the quality of financial reporting of companies listed on the Tehran Stock Exchange is examined. This research is applied in terms of purpose and in terms of methodology, correlation is a type of causal (post-event) research. The statistical population of the study was all companies listed on the Tehran Stock Exchange. 127 companies of Sanat Khodro Company were selected as the research sample and were surveyed for a period of 6 years between 1392 and 1397. The method used to collect information is library and multiple linear regression has been used to test the hypotheses. Stata version 15 software was used to run the tests and estimate the models. The results of the study show that the auditor's expertise in the industry has a positive and significant effect on the quality of financial reporting. In other words, in companies whose audits are performed by industry-specific auditors, the quality of reporting is much higher than in other companies.
    Keywords: Financial Reporting Quality, auditing industry expertise, Audit Quality
  • Hossein Bizaval * Pages 59-78

    An important factor approaches to conservative monetary policy. But conservative approach to reduce expectations of future performance of the business units as well. Monetary policy, using tools such as the rediscount rate, open market operations to control liquidity and statutory reserves apply. The purpose of this research is fundamental to reply to three questions first, what does that conditional conservatism is commercial credit companies? Second, firm size affect the relationship between conditional conservatism and commercial credit to companies? Third, monetary policy affect the relationship between conditional conservatism and commercial credit to companies? In this study, conditional conservatism as an independent variable, Company size and tighter monetary policy as an adjustment variable and commercial credit companies are as dependent variable. The study aims to achieve three main hypotheses based on the theoretical foundations Dai and Yong (2015) has been drafted and presented. The sample are 84 companies that have been selected by systematic elimination.The research in the period 2013-20181 using generalized least squares regression has been done. The results of the tests showed the hypothesis the first conditional conservatism and significant negative impact on the Company's business reputation. Second, the relationship between firm size and conditional conservatism is commercial credit companies and significant negative impact. And third that monetary policy has no effect on therelationship between conditional conservatism and not commercial credit companies.

    Keywords: Conditional Conservatism, trade credit, contractionary monetary policy
  • Nader Naghshbandi *, Mansor Gaffari, Fatemeh Yosefpoor Pages 79-98
    This study examines the relationship between independence, professionalism and professional skepticism about audit quality. The present research is applied and in terms of how to collect information, descriptive-survey, based on the model of structural equations. The statistical population of auditors working in Mashhad auditing institutes was selected. The suitability of the proposed model was examined by explaining the hypotheses in the standard estimation mode and the significance of the parameters using Smart PLS software. The results at the 5% error level showed that there is a significant relationship between independence and audit quality. There is a significant relationship between professionalism and audit quality. There is a significant relationship between professional skepticism and audit quality.
    Keywords: Independence, Professionalism, Professional Skepticism, Audit Quality
  • Seyedmohammad Goslshaeian *, Mansoore Sadat, Mohaddese Seyyedi Pages 99-117
    The study looked at the impact of social pressures, commitment, and personality traits on auditors' judgments. The statistical population studied by auditors working in 21 auditing institutes was selected as a member of the community. According to the available population size and Cochran's sampling formula, the sample size was approximately 250 people and 350 distribution questionnaires, of which 289 statistical questionnaires could be analyzed. To test the hypotheses, the value of the probability of model fit in the significance state of the parameters was used. The suitability of the model was examined by explaining the hypotheses in the standard estimation mode and the significance of the parameters by modeling the structural equations with the help of Smart PLS software. In statistical analysis, with the help of path analysis test and based on the adjusted model, the results showed that there is a significant relationship between the pressure of obedience and the judgment of auditors. There is a significant relationship between compliance pressure and auditors' judgment. There is a significant relationship between professional commitment and auditors' judgment. There is a significant relationship between emotional commitment and auditors' judgment. There is a significant relationship between normative commitment and auditors' judgment. There is a significant relationship between continuous commitment and auditors' judgment. There is a significant relationship between power gap and auditors' judgment. There is a significant relationship between individualism and auditors' judgment. There is no significant relationship between patriarchy and auditors' judgment. There is a significant relationship between uncertainty and auditors' judgment.
    Keywords: Social pressures, commitment, personality traits, auditors' judgments
  • Nader Naghshbandi *, Rahman Jeddi, Samane Mansoori Pages 118-133
    The present study examines the relationship between the ethical characteristics of auditors in the audit process. The independent variable is the ethical characteristics of the auditors and the dependent variables; the audit risk assessment stage, the planning stage, the audit operation implementation stage, and the audit reporting stage. The statistical sample included 374 accountants from Khorasan Razavi province and were assessed by a questionnaire consisting of two sections. To assess the ethical characteristics of auditors, a 6-question questionnaire and a 20-question questionnaire were used. In order to gather information between the respondents, it was presented. The collected data were then analyzed after entering the Amos software program. The research results show that increasing the auditor's ethical characteristics index improves the four stages of auditing. There is also a positive and significant relationship between the ethical characteristics of auditors and the stage of audit risk assessment, planning stage, audit implementation stage and audit reporting stage.
    Keywords: Auditing steps, audit risk assessment stage, planning stage
  • Ali Mohammadi, Nazanin Bahmani Feriz * Pages 134-149
    The financial scandals caused by the bankruptcy of some of the world's largest corporations as a result of poor corporate governance have reduced public confidence in financial reporting. Thus, the use of value-based economic criteria to assess the value and performance of the company on the one hand, and the need to design and establish appropriate processes to manage the company on the other hand, was felt more than ever. Therefore, the demand and consequently the studies to meet the above needs and as a result, to provide a more transparent and appropriate presentation of financial reports of economic enterprises has increased. In this study, the impact of corporate governance on company value has been tested by comparing it with four new performance appraisal criteria including economic value added, shareholder value added, market value added and cash value added.
    Keywords: Corporate Governance, Economic Value Added, Share Value Added, Market Value Added, Cash Value Added
  • Ebrahim Behgozin *, Ebrahim Dadfar, Roghayeh Afshari Pages 150-163

    The aim of this study was to investigate the effect of organizational strategic capabilities on innovative employee performance. They are correlated in terms of the purpose of the applied research, in terms of the method of conducting the research. The statistical population in this study consists of all employees of the General Department of Economic Affairs and Finance of Ardabil province, whose number is equal to 460 people. Sampling is a stratified random method. Morgan's table was used to determine the sample size, according to which the number of statistical samples was 210, and the present study was conducted in two theoretical and practical sections. In the theoretical part, the necessary information was obtained using library and documentary methods, and in the practical part, standard field questionnaires and standard questionnaires were used to collect information. Data analysis was performed using laser software and structural equation testing. The results of the research show that the strategic capabilities of the organization have a significant effect on the innovative performance of employees.

    Keywords: Strategic capabilities of the organization, Innovative performance, General Department of Economic Affairs, Finance of Ardabil province