فهرست مطالب

نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 42، خرداد و تیر 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • سمیه عمادی، سید احسان امیر حسینی*، مهرزاد حمیدی صفحات 1-26
    این پژوهش با هدف طراحی برنامه استراتژیک نظام مدیریت منابع انسانی در وزارت ورزش و جوانان انجام شد. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی بوده که بر مبنای فرایند مطالعات استراتژیک انجام گرفت. جامعه آماری این تحقیق را مدیران، کارشناسان و استادان آگاه در خصوص منابع انسانی، برابر با 65 نفر تشکیل داد. نمونه آماری برابر با جامعه آماری (کل شمار) بود. روش جمع آوری اطلاعات، میدانی بود که به صورت آمیخته کمی و کیفی انجام گرفت. همچنین جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه باز و بسته و مصاحبه با اعضای جامعه تحقیق تا حد اشباع نظری انجام شد. سپس در شورای راهبری جمع بندی و نهایی گردید. روایی پرسشنامه بسته توسط اساتید مدیریت ورزشی تایید شد و ضریب پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 0.86 محاسبه گردید. در مجموع 14 قوت، 7 ضعف، با 9 فرصت و 7 تهدید احصاء گردید و به لحاظ موقعیت استراتژیک، جایگاه تهاجمی به دست آمد. برای تدوین استراتژی ها از روش تجزیه و تحلیل سوات استفاده گردید. از تحلیل و مقایسه عوامل درونی و بیرونی در مجموع 8 استراتژی تدوین گردید. برای اولویت بندی استراتژی ها از تکنیک ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی استفاده شد. استراتژی های موقعیت استراتژیک نشان داد که وزارت ورزش و جوانان می بایست در خصوص طراحی نظام توسعه و توانمند سازی مدیران و کارکنان، معیارها و شاخص های استاندارد جهت جذب نیروهای مورد نظر و ایجاد و استقرار طرحی در زمینه تعدیل نیرو، اقدام لازم را انجام دهد.
    کلیدواژگان: استراتژیک، برنامه، منابع انسانی، وزارت ورزش و جوانان
  • ماشاءاله خورشیدی*، محمد حسین پور، یدالله مهرعلیزاده، غلامحسین برکت صفحات 27-72

    هدف اصلی این پژوهش، طراحی مدل مدیریت برمبنای ارزش در سیستم جامع مدیریت آموزش سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است .روش این پژوهش توصیفی همبستگی و از نظر نوع داده، آمیخته اکتشافی (کیفی-کمی) می باشد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل 20 نفر از اساتید مجرب، مدیران و کارشناسان آموزش و در بخش کمی  شامل 121 نفر از کارشناسان و مدیران ارشد آموزش صدا و سیما و فراگیران آن سازمان نیز به تعداد 275 نفر به عنوان حجم مکفی با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش برای ارزشها و شاخص های عملکردی سیستم در بخش کیفی مصاحبه ها، تحلیل محتوای اسناد و در بخش کمی دو پرسشنامه پژوهشگرساخته به ترتیب در69 و57 گویه بودندکه روایی آنان به تایید خبرگان دانشگاهی، متخصصان آموزشی صدا و سیما و تحلیل عاملی تاییدی انجام گرفت و پایایی آنان با استفاده از آلفای کرونباخ  برای ارزشها 0/94 وبرای شاخص های عملکردی اداره کل آموزش صدا و سیما 0/88تعیین شدند. تحلیل داده ها با استفاده ازآزمونهای آماری پیرسون کای اسکویر،تی استیودنت و برای  اولویت بندی واستخراج ضرایب وزنی ارزشها ازروش رتبه بندی ساده و فن مقیاس اندازه گیری فاصله ایی و برای شاخصهای عملکردی اداره کل مدیریت آموزشی روش مقایسه زوجی و فن ((AHPگروهی و برای رسیدن به مدل پژوهشی از برنامه ریزی خطی استفاده شد نتایج پژوهش نشان داد طراحی مدل مدیریتی ارزشها باعث ارتقاء شاخص های عملکردی اداره کل مدیریت آموزشی صدا وسیما (نیازسنجی ،طراحی و برنامه ریزی آموزشی ،اجرا و ارزیابی آموزشی)و تاثیر معنادار و مثبت بر آنها می شود.

    کلیدواژگان: تحلیل عاملی تائیدی، مدیریت مبتنی بر ارزش، سیستم جامع مدیریت آموزش، صدا و سیما
  • فاطمه باغشاهی*، رضا رسولی، محمدرضا دارائی صفحات 73-88
    هدف از اجرای این پژوهش شناسایی مولفه ها و شاخص های شایستگی های کلیدی منابع انسانی در دستگاه های اجرایی استان یزد بود. روش پژوهش، کیفی و از نوع سنتزپژوهی بود. جامعه آماری در بخش اول شامل کلیه مقاله ها مرتبط با شایستگی های کلیدی منابع انسانی، اسناد و مدارک علمی است. نمونه آماری این بخش شامل کلیه اسناد و منابع مرتبط با موضوع به تعداد 84 سند(45 منبع داخلی و 39 منبع خارجی) و 10 نفر از متخصصان (براساس اشباع داده ها) می باشد. لذا روش نمونه گیری در این بخش، روش سرشماری(تمام شماری) و در بخش دوم جامعه آماری کلیه متخصصان، اساتید دانشگاهی و نخبگان با مدرک و تجربه متناسب با موضوع می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و به تعداد 10 نفر (حد اشباع 10 نفر) انتخاب شدند. در این پژوهش، برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه نیمه سازمان یافته و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. بر این اساس ابتدا برای تعیین و تشخیص مولفه ها و شاخص های شایستگی های کلیدی منابع انسانی در دستگاه های اجرایی پرسشنامه تهیه شد و سپس در اختیار اساتید راهنما و مشاوران قرار گرفت و سوالات مورد تغییر و تعدیل قرار گرفتند که پس از تایید اساتید، پرسشنامه به تایید 3 نفر از متخصصین نیز رسید میزان ضریب توافق برابر 81/0 به دست آمد. نتایج نشان داد که مولفه ها شایستگی های کلیدی منابع انسانی انسانی در دستگاه های اجرایی شامل 4 مولفه شامل ویژگی های فردی(36 شاخص)، دانش(16 شاخص)، مهارت(23 شاخص) و ارزش(36 شاخص) می باشد.
    کلیدواژگان: سنتز پژوهی، مولفه ها و شاخص های شایستگی های، منابع انسانی
  • نرگس برزآبادی فراهانی*، سوزان امامی پور، مژگان سپاه منصور صفحات 89-108

    هدف پژوهش تعیین رابطه مدیریت هیجان و مهارت های ارتباطی با اهمال کاری تحصیلی است .جامعه آماری دانش آموزان دختر پایه هشتم منطقه 14 آموزش و پرورش تهران در سال تحصیلی 98 - 1397 به تعداد 2690 نفر بود . 155 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب گردیدند. روش پژوهش ، همبستگی و ابزارهای پژوهش پرسشنامه های اهمال کاری سولمون و راثبلوم (1984) ، مهارتهای ارتباطی کویین دام (2004) و تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و کرایج (2006) بود . نتایج داده ها با استفاده از روش همبستگی و رگرسیون نشان داد بین مدیریت هیجان و اهمال کاری تحصیلی رابطه معنی داری وجود دارد. اهمال کاری تحصیلی با خود سرزنشگری ، فاجعه نمایی ، دیگر سرزنشگری رابطه مثبت و معنادار و با پذیرش ، تمرکز مجدد بر برنامه ریزی ، ارزیابی مجدد مثبت ، کم اهمیت شماری رابطه منفی و معنادار دارد . بین اهمال کاری تحصیلی  و مهارت های ارتباطی نیز رابطه منفی و معنادار وجود دارد . خرده مقیاس های مدیریت هیجان و مهارت های ارتباطی قادر به پیش بینی اهمال کاری تحصیلی می باشند. بنابراین می توان با اجرای مداخله های آموزشی مدیریت هیجان و مهارت های ارتباطی ، اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان را کاهش داد .

    کلیدواژگان: مدیریت هیجان، مهارت های ارتباطی، اهمال کاری، تحصیلی، دانش آموزان
  • اعظم ملامحمدی*، اباصلت خراسانی، کورش فتحی واجارگاه، مقصود فراستخواه صفحات 109-133

    هدف اصلی این پژوهش، تبیینی بر پیش بایست های راهبردی استقرار نظام مدیریت کیفیت دانشگاه ها است. این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی انجام شده است. به این منظور، تعداد 27 نفر از صاحب نظران، تصمیم گیرندگان و مجریان کیفیت در نظام دانشگاهی به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و با روش نیمه ساختاریافته مورد مصاحبه قرار گرفتند. داده های حاصل از مصاحبه ها مورد تحلیل مضمون و با روش نظریه داده بنیاد مورد تحلیل قرار گرفته است. به منظور اعتبار بخشی نتایج از رویکردهای بازبینی توسط اعضاء، خود بازبینی محقق و پایایی بین دو کدگذار استفاده شده و نتایج طی چندین مرحله تعدیل شدند. یافته ها حاکی از آن است که دو اقدام راهبردی کلیدی جهت الزام اولیه در استقرار نظام مدیریت کیفیت دانشگاهی وجود دارد که عبارتند از: تلاش در بین المللی سازی دانشگاه ها و تقویت ارتباط متقابل و موثر دانشگاه ها و صنعت.

    کلیدواژگان: نظام مدیریت کیفیت، بین المللی سازی، ارتباط صنعت و دانشگاه، نظریه داده بنیاد
  • محمدعلی مجلل*، روح الله غلام زاده، سینا اسدزاده صفحات 135-166

    هدف کلی تحقیق حاضر ارزیابی تمایل به پذیرش سیستم های اطلاعاتی مدیریت و تاثیر آن بر تحول پذیری سازمانی کارکنان اداره ی آموزش و پرورش شهرستان مراغه می باشد. الگوی مورد نظر در این تحقیق در رابطه با تحول پذیری سازمانی، مدل جان گاتر و پیتر دراکر است. برای این منظور پرسشنامه تحول پذیری سازمانی بر اساس مدل جان گاتر و پیتر دراکر در هشت زمینه مختلف؛ در ابعاد ایجاد احساس ضرورت و فوریت، ایجاد ایتلاف راهنما، توسعه چشم انداز و استراتژی، انتقال چشم انداز تحول به دیگران، توانمندسازی کارکنان برای انجام اقدامات فراگیر، خلق پیروزی های کوتاه مدت، جمع بندی پیروزی ها و ایجاد تحول بیشتر و نهادینه ساختن دیدگاه های جدید در فرهنگ و تمایل به پذیرش سیستم های اطلاعاتی مدیریت در پنج بعد؛ مرتبط بودن اطلاعات، دقت در اطلاعات ارایه شده، صحت اطلاعات ارایه شده، ایمنی اطلاعات ارایه شده و میزان و نوع اطلاعات تعریف و در این راستا دو فرضیه اصلی و پنج فرضیه فرعی تنظیم گردیده است. برای آزمون فرضیه ها، پرسشنامه سیستم های اطلاعاتی مدیریت، با 18 سوال و پرسشنامه تحول پذیری سازمانی با 42 سوال، پس از سنجش روایی و پایایی در اختیار نمونه آماری که از میان کارکنان اداره ی آموزش و پرورش شهرستان مراغه به تعداد 41 نفر انتخاب شده بودند، قرار داده شد. پس از جمع آوری اطلاعات، اطلاعات حاصله تلخیص و طبقه بندی شده و برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از آزمون کولموگروف اسمیرنف، همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها بیانگر تاثیرگذاری سیستم های اطلاعاتی مدیریت و هر یک از ابعاد (مرتبط بودن اطلاعات، دقت در اطلاعات ارایه شده، صحت اطلاعات ارایه شده، ایمنی اطلاعات ارایه شده، میزان و نوع اطلاعات) بر تحول پذیری سازمانی کارکنان اداره ی آموزش و پرورش شهرستان مراغه می باشد و همچنین میانگین میزان پذیرش سیستم های اطلاعاتی مدیریت در کارکنان اداره ی آموزش و پرورش شهرستان پایین تر از حد متوسط می باشد.

    کلیدواژگان: سیستم های اطلاعاتی، سیستم های اطلاعاتی مدیریت، تحول پذیری سازمانی
  • مریم تقوایی یزدی*، مرضیه نیازآذری صفحات 167-192
    هدف پژوهش حاضر رابطه آینده نگری با هوش سازمانی، خلاقیت سازمانی و تعالی سازمانی در دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران به منظور ارایه مدل بود. روش اجرای آن توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری پژوهش همه اعضای هیات علمی تمام وقت و نیمه وقت دانشگاه های آزاد اسلامی مازندران در سال 1397 که حدودا 750 نفر بودند. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد 254 نفر تعیین گردید. روش نمونه گیری، تصادفی طبقه ای انتخاب شد. روش گردآوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای و میدانی بود. داده ها بر اساس سه پرسشنامه استاندارد آینده نگری آسکول (2003)، هوش سازمانی آلبرخت (2002)، خلاقیت سازمانی گیلفورد (1967) و پرسشنامه تعالی سازمانی پیترز و واترمن (1982) گردآوری و تنظیم گردید. روایی پرسشنامه از طریق کارشناسان و اساتید دانشگاهی متخصص تعیین و تایید گردید. پایایی با ضریب آلفای کرونباخ برای هر چهار متغیر بزرگ تر از 7/0 محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با کمک نرم افزارهای SPSS22  و PLS  Smart  و از آمار توصیفی (جداول توزیع فراوانی، میانگین و واریانس) و از  آمار استنباطی (مدل سازی معادلات ساختاری و روش آنتروپی) استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد که بین آینده نگری با هوش سازمانی، خلاقیت سازمانی و تعالی سازمانی رابطه مثبت و معناداری بود. بر اساس یافته های پژوهش، آینده نگری دارای چهار بعد مدیریتی (13 مولفه)، ساختاری (11 مولفه)، پژوهشی (6 مولفه)، فرهنگی (3 مولفه) بود و برازش مدل پژوهش نیز تایید گردید.
    کلیدواژگان: آینده نگری، هوش سازمانی، خلاقیت سازمانی، تعالی سازمانی
  • حسن موفق*، غلامرضا هاشم زاده خوراسگانی، اسفندیار دشمن زیاری صفحات 193-213

    هدف از اجرای تحقیق حاضر، مطالعه بومی سازی مدیریت دانش  براساس ارزش ها و آموزه های دین اسلام و فرهنگ ایران و ارایه مدل مدیریت دانش ایرانی اسلامی برای سازمان های دولتی بود. هر جامعه ای نیازمند به مجموعه دانشی است که متناسب با حافظه تاریخی، فرهنگی و به طور کلی، سازگار با محیط زندگی آن باشد. با وجود مطالعات فراوانی که در حوزه مدیریت دانش انجام گرفته است تعداد بسیار کمی از تحقیقات به مدیریت دانش با رویکرد ایرانی و اسلامی پرداخته اند و تحقیق جامع و معتبری در این خصوص مشاهده نشد. این تحقیق براساس نوع داده کیفی، براساس نقش محقق مستقل از فرایند تحقیق بوده و روش تحقیق به لحاظ کیفی نظریه پردازی داده بنیاد بود. در این تحقیق جامعه آماری وجود نداشت و مصاحبه اختصاصی از طریق نمونه گیری هدفمند با هفده نفر خبره، تا رسیدن به اشباع داده ها صورت گرفت. تحلیل داده ها براساس کدگذاری باز، محوری و گزینشی انجام شد. در نتیجه گیری تحقیق  براساس تحلیل داده های جمع آوری شده و پس از فرآیند کدگذاری متن مصاحبه ها 235 کد نهایی، 80 مفهوم نهایی و    29 مقوله (فرهنگ سازی، دانش کاوی، آینده پژوهی، تفکرسازی، مرجعیت علمی، دانایی مبتنی بر معنویت و غیره) شناسایی گردید. مقوله محوری این تحقیق مفهوم مدیریت دانش ایرانی اسلامی بود که در نهایت پس از کدگذاری انتخابی داده های جمع آوری شده مدل نهایی مدیریت دانش ایرانی اسلامی ارایه شد.

    کلیدواژگان: دانش، مدیریت دانش، مدیریت دانش ایرانی اسلامی
  • سعید مرادی* صفحات 215-230

    هدف از پژوهش حاضر تبیین رابطه بین سرمایه اجتماعی و یادگیری سازمانی با توجه به نقش واسطه ای تسهیم دانش در اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر بود. روش پژوهش، توصیفی - همبستگی با تاکید بر حداقل مربعات جزیی بود. جامعه آماری این پژوهش را همه اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر به تعداد 316 نفر تشکیل می دادند. برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شد و تعداد 169 نفر به روش تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. جمع آوری داده ها بر اساس سه پرسشنامه سرمایه اجتماعی، تسهیم دانش و یادگیری سازمانی صورت گرفت، که ضریب آلفای کرونباخ آن ها به ترتیب 0/81، 0/86 و 0/91 به دست آمد و روایی محتوایی و سازه آن ها با استفاده از نظر متخصصان تایید شد. به منظور بررسی توزیع داده ها و پاسخ به سوالات پژوهش و رسم و تدوین مدل اندازه گیری و مدل ساختاری از نرم افزارهای SPSS نسخه 20 و  Smart PLS نسخه 0/2 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد: سرمایه اجتماعی بر یادگیری سازمانی و تسهیم دانش و هم چنین تسهیم دانش بر یادگیری سازمانی تاثیرگذار است و همچنین تسهیم دانش در رابطه بین سرمایه اجتماعی و یادگیری سازمانی، نقش تعدیل گری دارد و از نوع میانجی جزیی است.

    کلیدواژگان: تسهیم دانش، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، سرمایه اجتماعی، یادگیری سازمانی
  • حمیده ماحوزی* صفحات 231-247

    هدف پژوهش تبیین اثربخشی محتوای متون ادبی منتخب بر عملکرد اجتماعی و  انطباق پذیری دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی شهر بوشهر بوده است. روش این پژوهش شبه تجربی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانش آموزان ابتدایی شهر بوشهر تشکیل دادند. حجم نمونه این پژوهش شامل 60 نفر از دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی شهر بوشهر بود که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. ابزار های جمع آوری اطلاعات در این تحقیق پرسشنامه های عملکرد اجتماعی و  انطباق پذیری دانش آموزان بود که هر دو به صورت محقق ساخته تدوین شد و روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . یافته ها نشان داد بین نمره عملکرد اجتماعی و انطباق پذیری دانش آموزان گروه آزمایش و گواه تفاوت معنی داری وجود دارد. که بر اساس میانگین محاسبه شده هر دو متغیر مشخص شد عملکرد اجتماعی و میزان انطباق پذیری دانش آموزان گروه آزمایش بهتر از گروه گواه بوده است. به عبارت دیگر آموزش محتوای متون ادبی منتخب موجب افزایش عملکرد اجتماعی و انطباق پذیری دانش آموزان می شود.

    کلیدواژگان: محتوای متون ادبی، عملکرد اجتماعی و انطباق پذیری، دانش آموزان دوره ابتدایی
  • سهراب مختاری*، محمد بهروزی صفحات 249-272

    این پژوهش با هدف ارایه مدل تجربه کارآفرینی در دانشگاه های ایران بر اساس بازار اشتغال انجام شد. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی؛ از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی-همبستگی و با توجه به هدف و ماهیت پژوهش، ترکیبی از نوع اکتشافی بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل همه صاحب نظران و خبرگان  دانشگاهی بود که با روش نمونه گیری هدفمند 14 نفر انتخاب شدند. در بخش کمی جامعه آماری شامل کلیه فارغ التحصیلان دانشگاه های ایران  زن و مرد بودند که تعداد آنان 856000 نفر بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای و جدول مورگان 383 نفر به عنوان حجم نمونه درنظر گرفته شد. به منظور گردآوری داده ها از مصاحبه و پرسشنامه استفاده شد. برای این منظور با استفاده از مصاحبه با خبرگان، شاخص ها  و مولفه های تجربه کارآفرینی، شاخص ها  و مولفه های اثرگذار بر تجربه کارآفرینی، شاخص ها  و مولفه های بازار اشتغال و شاخص ها  و مولفه های اثرگذار بر بازار اشتغال شناسایی و بر این اساس پرسشنامه طراحی شد. تجزیه و تحلیل داده ها در مرحله کیفی با استفاده از تحلیل محتوا و فرآیند کدگذاری صورت گرفت و در مرحله کمی نیز تجزیه و تحلیل داده ها در دو قسمت آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و ..) و آمار استنباطی (معادلات ساختاری و آزمون تی) و با استفاده از نرم افزارهای (اس پی اس اس)  واموس  انجام شد.وضعیت مطلوب مولفه های شناسایی شده تجربه کارآفرینی در دانشگاه های ایران و عوامل شناسایی شده موثر بر تجربه کارآفرینی  در حد مطلوبی نبود.

    کلیدواژگان: تجربه کارآفرینی، بازار اشتغال، دانش آموختگان
  • زهرا شهبازی*، مهدی کلانتری، علیرضا صادقی، محمود مهرمحمدی صفحات 273-293

    این پژوهش با هدف طراحی واعتباریابی الگوی برنامه درسی دکترای رشته مطالعات برنامه درسی آموزش عالی ایران با رویکرد بین فرهنگی انجام شد.. روش تحقیق،کیفی، از نوع تحلیل محتوای کیفی استقرایی، و بررسی سیستماتیک چهارده مقاله کیفی منتخب با هدف استخراج مقوله‏های اصلی و فرعی و ابعاد وطیف الگوی فراکتالی برنامه درسی دکترای رشته مطالعات برنامه درسی آموزش عالی ایران با رویکرد بین فرهنگی بود. ابتدا عناوین 300 کتاب و مقاله بررسی گردید. سپس 47 مقاله معتبر در سطح بین المللی توسط پژوهشگر انتخاب و در نهایت تعداد 14 مقاله کیفی در راستای موضوع پژوهش از بین آن ها به دست آمد که بعد از مراحل کدگذاری، مقوله‏های اصلی و فرعی این فرایند، استخراج گردید.. بر اساس مضامین موجود در محتوای مقاله‏ها 295 مضمون اولیه (کد) و 44 مقوله و 9 بعد و 7 طیف از تم ها حاصل گردید. نتایج پژوهش حاکی از مقوله‏های کلی شناسایی شده در قالب یک مدل فراکتالی شامل الزامات (ابعاد نرم افزار و سخت افزار درطیف کاربرد- عدم کاربرد)، اهداف (ابعاد اهداف کلی و اهداف جزیی در طیف قابل دسترس- غیرقابل دسترس)، ویژگی های محتوا (بعد کیفیت در طیف مرتبط - غیر مرتبط)، روش های یاددهی یادگیری (بعد همخوانی روش های یاددهی- یادگیری با رویکرد بین فرهنگی در طیف تناسب - عدم تناسب)، ویژگی های استاد (ابعاد قدرت فرهنگی در طیف زیاد-کم و مرتبه علمی در طیف برخوردار غیربرخوردار)، ارزشیابی (بعد کیفیت ارزشیابی درطیف مطلوب - غیرمطلوب) بود که مولفه‏های طراحی الگوی فراکتالی برنامه درسی دکترای رشته مطالعات برنامه درسی با رویکرد بین فرهنگی در آموزش عالی ایران را نمایان ‏کرد. در پایان، فرایند اعتباریابی الگو، با بهره‏گیری از متخصصان این حوزه و روش اعتباریابی سه سویه حداقل 89/0و حداکثر99/0 به دست آمد.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، الگوی فراکتالی، برنامه درسی، بین فرهنگی
  • جعفر ترک زاده*، سید جواد هاشمی اردکانی صفحات 295-316

    این پژوهش در پی توسعه و اعتباریابی چارچوبی بومی برای توسعه دانشگاه اسلامی بوده است. روش پژوهش، ترکیبی و از نوع اکتشافی وشامل دو بخش کیفی و کمی بوده است. در بخش کیفی و برای تدوین چارچوب مفهومی توسعه دانشگاه اسلامی، از روش مطالعه موردی و از تکنیک همسوسازی داده ها استفاده شده است. جامعه آماری در این بخش شامل مشارکت کنندگان بالقوه (مدیران و اعضای هیات علمی خبره و صاحب نظر، با تجربه و با گرایش عقیدتی/ ذهنی در رابطه با موضوع اسلامی شدن دانشگاه) بودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از نوع معیار(تخصص و توسعه) و با در نظر گرفتن بحث اشباع نظری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده های کیفی شامل مصاحبه نیمه ساختمند با آگاهی دهندگان کلیدی در حوزه موضوع پژوهش(20 نفر) بودند. در مرحله کمی جامعه ی آماری پژوهش، شامل کلیه ی مدیران (173 نفر) و اعضای هیات علمی (2021 نفر) دانشگاه های استان فارس بودند که با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای به انتخاب نمونه پرداخته شد. نمونه با استفاده از فرمول کوکران شامل تعداد 118 نفر از مدیران و 325 نفر از اعضای هیات علمی بودند. در این بخش به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. در این پژوهش چارچوبی مشتمل بر سه بعد نهادی، اجرایی و فنی و 16مولفه ی به شرح ذیل تدوین گردید: سطح نهادی شامل مولفه های(تفکر سیستمی، نگرش راهبردی و رویکرد توسعه ای، مفهومی، ساختاری و عملکردی، رهبری راهبردی) ؛ سطح اجرایی شامل مولفه های (جهت گیری، رویکردهای اصلی، اقدامات توسعه ای و تاکیدات ویژه) و سطح فنی شامل مولفه های (تشخیص- جهت گیری، طرح ریزی، اقدام، ارزشیابی و یادگیری) می باشد. در مرحله کمی، روایی و پایایی چارچوب توسعه یافته، بررسی و تایید شد. نتایج حاکی از آن است که این چارچوب می تواند زمینه را برای شناسایی و تعیین چالش های توسعه دانشگاه اسلامی فراهم آورده و به تولید دانش بومی کمک کند.

    کلیدواژگان: دانشگاه، دانشگاه اسلامی، توسعه دانشگاه اسلامی
  • عترت لعل بخش*، وحید قبادیان، شادی عزیزی صفحات 317-338

    فاصله زیاد میان آموزه های آکادمیک در دانشکده های معماری و کار حرفه ای در جامعه موجب شده تا فارغ التحصیلان دانشکده های معماری با روند اشتغال و حل معضلات معماری جامعه بیگانه باشند و این می تواند یکی از دلایل ناکارامدی آموزش طراحی معماری در ایران باشد. یکی از شاخصه های مهم که در دیدگاه های نوین تعلیم و تربیت در دنیا مطرح است آموزش مشارکتی و تعاملی  است.  در این شیوه یادگیرندگان با دغدغه منافع جمعی و حل مساله به صورت گروهی خو می گیرند بنابراین پس از فارغ التحصیلی توانایی بالاتری در شناسایی معضلات اجتماع و حل مسایل با همکاری و تعامل سایرین کسب می کنند. این پژوهش با هدف ارایه مدلی برای آموزش طراحی معماری مشارکتی در خصوص کاستن از فاصله میان آموزش آکادمیک و حرفه صورت گرفته است. این پژوهش یک پژوهش نیمه تجربی است و  انجام آن از طریق فرایندی  گام به گام در راستای یافتن راه حل های مناسب برای مسایل پیش بینی نشده در مسیر پیمایش است که به طور استقرایی و با گرد آوری منظم و طبقه بندی شده داده های درجه اول صورت گرفته است . گرداوری داده ها از طریق مطالعه کتابخانه ای ، مشاهده ، مصاحبه و پرسشنامه انجام شده است . تحلیل داده ها از طریق طبقه بندی داده ها ، خلاصه سازی ، تهیه جدول ونمودار ، تغییر شکل داده های کیفی به عدد و رقم، یکپارچه سازی داده ها ، آزمون فرضیه ، شناسایی علیت و پاسخ به فرضیه صورت گرفته است. نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان می دهد که  این مدل  ضمن هم افزایی در آموزش می تواند موجب کارامدی  آموزش  طراحی در میان دانشجویان شود  و  فاصله میان آموزش آکادمیک و بازار کار را تا حد زیادی کاهش دهد.

    کلیدواژگان: آموزش، مشارکتی، طراحی، معماری
  • داریوش بداغی*، علیرضا اسلامبولچی، محمدرضا ربیعی مندجین صفحات 339-358
    مسوولیت اجتماعی به عنوان یکی از عناصر مهم وجودی سازمان شناخته شده است. به طوری که امروزه مسوولیت اجتماعی، موضوع حساسیت برانگیز و رو به توجه در سال های اخیر بوده است. به نحوی که رعایت آن توسط سازمان ها، رضایت ذی نفعان را برای مشروعیت، ارتقا و بقای سازمان به همراه دارد. مقاله حاضر با هدف پیشنهاد ارتقای مدل مسوولیت اجتماعی در سازمان تامین اجتماعی انجام شده است. پژوهش برحسب هدف کاربردی توسعه ای و برحسب روش توصیفی و از شاخه اکتشافی است که از طریق تکنیک مضمون تم و دلفی انجام پذیرفته است. جامعه آماری پژوهش اعضای هیات علمی دانشگاه، مدیران، کارشناسان و کارکنان سازمان تامین اجتماعی بود که برای مصاحبه 31 نفر و برای پرسشنامه 16 نفر با استفاده از روش نمونه گیری غیراحتمالی، از نوع هدفمند انتخاب شدند. براساس یافته های پژوهش 6 بعد اساسی شامل بشردوستانه، اقتصادی، قانونی، اخلاق گرایی، عدالت اجتماعی و عدالت درمانی که بعد عدالت اجتماعی و عدالت درمانی برای اولین بار در ابعاد مسئولیت پذیری سازمانی اضافه و 33 شاخص است.
    کلیدواژگان: مسئولیت پذیری اجتماعی، سازمان تامین اجتماعی، تحلیل مضمون (تم)
|
  • Somayeh Emadi, Seyed Ehsan Amir Hosseini *, Mehrzad Hamidi Pages 1-26
    Aim
    The purpose of the present research was to design the strategic plan of HRM in the Ministry of Sport and Youth. The research method was descriptive-analytic based on the process of strategic studies.
    Methodology
    The statistical population of this study consisted of 65 people who were members of well-known managers and experts on human resources in the Ministry of Sports and Youth and some knowledgeable academic staff about human resources in sport. Due to the limited statistical population, sampling was done by the total number of subjects. The method of collecting information was a field that was carried out in a quantitative and qualitative manner. Data collection was done by two open and closed questionnaires and interviews with members of the research community to the extent of theoretical saturation in order to quantify the mission statement, prospects, strengths, weaknesses, opportunities and threats of the organization. Validity of closed questionnaire was confirmed by sport management professors and its reliability coefficient was calculated using Cronbach's alpha 0.86.
    Results
    A total of 52 strengths, weaknesses, opportunities, and threats were identified. After the plan, 37 supervisory boards, 14 strengths, 7 weaknesses, 9 opportunities and 7 threats were finalized. The internal and external factors were used to analyze the information. Finally, the score of the internal factors of 2.89 and the score of the external factors table was 2.79 calculated.
    Conclusion
    The strategic position of HRM in the Ministry of Sports and Youth was also in an offensive situation (SO). Therefore, the Ministry of Sport should take steps to develop programs and activities in the human resources basin in order to further expand sport in the community.
    Keywords: Human Resources, Ministry of Sports, Youth, Program, Strategic
  • Mashallah Khorshidi *, Mohammad Hosseinpour, Yadolah Mehralizadeh, Gholamhossein Barekat Pages 27-72

    The main purpose of this research is Model designing of value-based management in training management system Islamic republicof iran broadcasting organization.The methodof this studyis a combination of correlation and quantitative composition (qualitative-quantitative).Thestatistical population of the study was121 experts, experts and senior managers of education and training, and 275 individuals were selected as the appropriate volume using a cluster sampling method. The research tool for values and system performance indicates, The researcher-made questionnaire was in 69 and 57 items, respectively, that their validity was confirmed by experts and a confirmatory factor analysis. And their reliability was analyzed using Cronbach's alpha for the values of 0.94 and for functional indicates of 0/088 with the help of existing software that.Using Pearson Chi-square statistical tests, t-student and for prioritizing and extracting coefficients The weights of the values were from the simple ranking method and the scale factor of the interval measurement and for the performance indicates of the pair comparison method and the fan (AHP) teqniqne, and for achieving to research model were used of linear planning.The results of this study showed that the design of the value management model has promoted the performance indicators of the training management administration of Islamic republicof iran broadcasting (need assessment, design and educational planning, implementation and educational evaluation), and has a meaningful effect on them.

    Keywords: Confirmatory Factor Analysis, Value-Based Management (VBM), training management system (TMS), Broadcasting organization
  • Fatemeh Bagheshahi *, Reza Rasouli, Mohammadreza Daraei Pages 73-88
    The purpose of this study was to identify key components and indicators of human resources competencies in Yazd province executive agencies. The research method was qualitative and synthesized. he statistical population in the first section includes all articles related to key competencies of human resources, scientific documents and documents. The statistical sample of this section includes all relevant documents and resources with 84 documents (45 internal sources and 39 external sources) and 10 experts (based on data saturation). Therefore, the sampling method in this section is the census method and in the second part the statistical population of all specialists, academic and elite with relevant degree and experience using the purposeful sampling method with 10 people. (Saturation limit of 10) were selected. In this study, semi-structured interview and researcher-made questionnaire were used to collect data. Based on this, a questionnaire was prepared to identify and identify the components and key competency indicators of human resources in the executive bodies, and then it was submitted to guidance professors and consultants, and the questions were modified and adjusted. Experts reached a coefficient of agreement of 0.81. The results showed that the components of key human resources competencies in executive systems consist of 4 components including individual characteristics (36 indices), knowledge (16 indices), skills (23 indices) and value (36 indices).Keywords: Research Synthesis, Components and Indicators of Competence, Human Resources.
    Keywords: Research Synthesis, Components, Indicators of Competence, Human Resources
  • Narges Borzabadi Farahani *, Susan Emamipur, Mozhgan Sepahmansour Pages 89-108

    The purpose of this study was to determine the relationship between emotional management and communication skills with academic Procrastination. The statistical population consisted of all female students of the 8th grade from 14th educational district of Tehran in the academic year of 2018-2019 that included 2690 students. From the population 155 students were selected by multi-stage cluster sampling as the research sample. The research method was correlation and Solomon and Rothblum's Procrastination Questionnaire (1984), Queendom Communication Skills (2004), Cognitive Emotion Regulation, Garnefski & Kraaij (2006) were employed as the research tools. The results of the research data using correlation and regression indicated that there is a significant relationship between the variables of emotional management and educational Procrastination. there was a positive and significant relationship between academic Procrastination on the one hand and self-blame , making disaster, blaming others; while, there was a negative and significant relationship between academic Procrastination on the one hand and admission , re-focus on planning , and Positive Reappraisal . There is a negative and significant relationship between academic Procrastination and communication skills. Subscales Emotional Management and Communication Skills are capable of predicting academic Procrastination. Therefore , It is possible to reduced student academic Procrastination by implementing emotional management training and communication skills.

    Keywords: _ emotional management, communication skills, Procrastination, academic, students
  • Azam Molamohamadi *, Abasalt Khorasani, Kourosh Fathi Vagargah, Maghsood Farasatkhah Pages 109-133

    The main objective of this research is to explain the strategic objectives of establishing a quality management system for universities. This research has been conducted within the framework of a qualitative approach. To this end, 27 experts, decision-makers and quality managers were selected through targeted sampling in a systematic way and interviewed by semi-structured method. Data from the interviews are subject to analysis. In order to validate the results of the review approaches by the members, self-review of the researcher and reliability between the two coders were used and the results were adjusted in several stages. The findings indicate that there are two key strategic actions for the initial commitment to establishing a quality management system for academics, namely: efforts to internationalize universities and strengthen the interrelationships between universities and industry

    Keywords: quality, quality management system, internationalization, relationship between industry, university, grounded theory
  • Mohammad Ali Mojallal *, Ruhollah Gholamzadeh, Sina Asadzadeh Pages 135-166

    The purpose of this study is to assess the tendency to accept management information systems and its impact on the organizational transformation of employees of the education department of Maragheh city. The model in this research is related to organizational transformation, John Gutter and Peter Drucker's model. For this purpose, the organizational transformation questionnaire based on the John Gutter and Peter Drucker model in eight different fields, in terms of creating a sense of urgency and urgency, creating a coalitions guide, developing a vision and strategy, transferring the perspective of transformation to others, empowering employees to carry out actions Inclusive, creating short-term victories, summing up victories and creating more transformation, and institutionalizing new perspectives on culture and the willingness to accept information management systems in five dimensions: the relevance of information, the accuracy of information provided, the accuracy of provided information, The safety of information provided and the amount and type of information defined and in In this way, two main hypotheses and five sub-hypotheses are set. To test the hypotheses, the management information system questionnaire (18 items) and organizational transformation questionnaire (42 items) were evaluated based on the validity and reliability of the sample of 41 managers selected from the education staff of Maragheh city. given. After collecting the information, the obtained information was classified and classified and Kolmogorov Smirnov, R Pireson and regression tests were used to analyze the collected data. The results of hypothesis testing indicate the impact of management information systems and each dimension (relevance of information, accuracy of provided information, accuracy of provided information, provided information safety, amount and type of information) on the organizational transformation of the staff of the education department and Breeding is the city of Maragheh Also, the average of acceptance of management information systems in the staff of the Education Department of the city is lower than the average.

    Keywords: Information Systems, Management Information Systems, Organizational Transformation
  • Maryam Taghvaeeyazdi *, Marzieh Niaz Azari Pages 167-192
    The purpose of this study was to investigate prospective relationship with organizational intelligence, organizational creativity and organizational excellence in Islamic Azad universities in Mazandaran province in order to present the model. The method of its implementation has been descriptive correlational. The statistical population of the study was all full-time and part-time faculty members of Islamic Azad Universities of Mazandaran in 1397 who were about 750 people. The sample size was determined using Krejcie and Morgan table of 254 people. Sampling method was selected randomly. The method of data collection was library and field type. The data were collected based on three questionnaires of Ascoll's Future Assessment (2003), Albrecht Organizational Intelligence (2002), Guillard's Organizational Creativity (1967), and Peters & Waterman Enterprise Excellence Questionnaire (1982). Validity of the questionnaire was determined by expert experts and professors. Reliability was calculated with Cronbach's alpha coefficient for all four variables larger than 0.7. Data analysis was performed using SPSS-22 and SmartPLS softwares and descriptive statistics (frequency distribution tables, mean and variance) and inferential statistics (structural equation modeling and entropy method). The results of this study showed that there was a positive and significant relationship between future orientation with organizational intelligence, organizational creativity and organizational excellence. According to the research findings, the foresight had four dimensions of management (13 components), structural (11 components), research (6 components), cultural (3 components) and appropriateness of the research model.
    Keywords: Futurism, Organizational Intelligence, Organizational Creativity, Organizational Excellence
  • Hasan Movaffagh *, Golamreza Hashemzadeh Khorasegani, Esfandiar Doshmanziari Pages 193-213

    The Purpose Of This Research Was To Study The Knowledge Management Localization Based On The Values And Teachings Of Islamic Religion And Iranian Culture And Providing A Model Of Iranian Islamic Knowledge Management For Government Agencies. Every Society Needs A Knowledge Collection That Appropriate To Historical And Cultural Memory, And In General, It Is Compatible With The Living Environment Of The Community. Despite The Many Studies That Have Been Done In Knowledge Management, Very Few Researches Have Focused On Knowledge Management With The Iranian Islamic Approach And There Was No Comprehensive And Credible Research In This Regard. The Research Was Based On Qualitative Data Type And The Researcher's Role Was Independent Of The Research Process. The Research Method Was The Grounded Theorizing. There Was No Statistical Population In This Study And Exclusive Interviews Were Conducted Through Purposeful Sampling With Seventeen Experts Until Data Saturation. Data Were Analyzed Using Open, Axial, And Selective Coding. Based On The Analysis Of Collected Data And After The Three Step Coding Process Of The Interview Text, 235 Final Codes, 80 Final Concepts And 29 Categories (Cultivation, Knowledge Mining, Futures Studies, Thinking, Scientific Authority, Spiritual Knowledge & etc) Obtained. The Axial Category Of This Research Is The Concept Of Islamic Iranian Knowledge Management.. Finally, After Selective Encoding Of The Collected Data, The Final Model Of Iranian Islamic Knowledge Management Was Presented.

    Keywords: Knowledge, Knowledge Management, Iranian Islamic Knowledge Management
  • Pages 215-230

    The purpose of this study was determine the relationship between social capital and organizational learning Given the Intermediate role of knowledge sharing among faculty members of Islamic Azad University, Islamshahr Branch. The present study is descriptive and correlational, with primary focus on least squares. The statistical population of this study consists of 316 faculty members of Islamic Azad University, Islamshahr Branch. Following Morgan Table and simple random sampling, 169 members were selected as sample of the study. The research was conducted through three questionnaires as, Social Inventory Organizations, Knowledge Sharing Questionnaire and Organizational Learning Questionnaire. Their Cronbach's alpha Coefficients were measured and obtained 0/81, 0/86 and 0/91 respectively. Moreover, they were narrative and content-related. The purpose of this study was to evaluate the distribution of data and to answer the research questions, and to develop a model for measuring. For this purpose, structural modeling of SPSS software version 20 and Smart PLS version 0.2 were used. The results of this study showed that social capital has an effect on organizational learning and knowledge sharing as well as knowledge sharing on organizational learning. Also, knowledge sharing for the relationship between social capital and organizational learning has a moderating role and is a minor type of mediator.

    Keywords: Knowledge Sharing, Islamic Azad University, Islamshahr Branch, Social Capital, Organizational Learning
  • Hamideh Mahoozi * Pages 231-247

    The aim of this study was determine the effectiveness of selected literary text content on social performance and adaptability of primary school students in the city of Bushehr. The research method was Quasi-experimental. The study sample included all fifth grade students in elementary school of Bushehr City. The sample included 60 students that was selected by random cluster sampling method . the data collection tools was two questionaier that is social performance and adaptability of the students' questionnaire that both were designed by researcher and their validity and reliability were confirmed. Data analysis was performed by using the SPSS and were analyzed by covariance analysis. The findings showed that there is a significant difference between social performance and adaptability of the students' in experimental and control groups . In other words, the content of literary education have effect on increasing the social functioning and adaptability.

    Keywords: literary text content, Social performance, adaptability, Primary students
  • Sohrab Mokhtari *, Mohamad Behroozi Pages 249-272

    The purpose of this study was to present a model of entrepreneurship experience in Iranian universities based on employment market. The research method was applied in terms of purpose; in terms of data collection, it was descriptive-correlational and according to the purpose and nature of the research, it was a combination of exploratory. The statistical population in the qualitative section consisted of all academic experts and experts who were selected by purposeful sampling method. In the quantitative part of the statistical population, all the male and female graduates of Iranian universities were 856352 persons. Using multistage cluster random sampling method and Morgan table 383 persons were considered as sample size. . Data analysis was done in qualitative stage using content analysis and coding process and in quantitative stage data were analyzed in two parts: descriptive statistics (mean, standard deviation, etc.) and inferential statistics (structural equations). T-test and SPSS software were performed.. The desirable status of the identified components of entrepreneurship experience in Iranian universities and the identified factors affecting the entrepreneurial experience were not satisfactory.

    Keywords: Entrepreneurial Experience, Employment Market, Graduates
  • Zahra Shahbazi *, Mehdi Kalantari, Alireza Sadeghi, Mahmood Mehrmohammadi Pages 273-293

    The purpose of this study was to design and validate a PhD curriculum template in Iranian higher education curriculum studies with an intercultural approach. The research method was qualitative, inductive qualitative content analysis, and systematic review of fourteen selected qualitative articles aimed at extracting the main and sub-categories and dimensions of fractal pattern of Iranian higher education doctoral curriculum studies with an intercultural approach. At first, the titles of 300 books and articles were reviewed. Then, 47 authoritative articles were selected internationally by the researcher and finally 14 qualitative articles were selected for the research subject. After coding, the main and sub-categories of this process were extracted.. Based on the content of the articles, 295 primary themes (codes) and 44 categories and 9 dimensions and 7 themes were abtained. The research results indicated the general categories identified in a fractal model including requirements (software dimension and hardware dimension in application – non application), objectives (general objectives dimension and partial objectives dimension in accessible – inaccessible range), Content attributes (quality dimension in the spectrum: related – unrelated), teaching – learning methods (dimension of conformity of teaching methods – learning with cross – cultural approach in the spectrum of –proportion – disproportion), master features (dimension of cultural power in high – low spectrum) and dimension of scientific rank in the rich and non – rich spectrum, evaluation (the dimension of evaluation quality in the favorable – unfavorable spectrum) which illustrated the fractal pattern design components of the PhD curriculum studies with an intercultural approach to higher education in Iran. Finally, the model validation process was completed by experts in this field and the three – way validation method, was at least 0.89 and 0.99 maximum.

    Keywords: Higher education, Fractal model, Curriculum, Intercultural
  • Seyyed Javad Hashemi Ardakani Pages 295-316

    Aim of this study was developing and accreditation A framework for identifying the challenges of Islamic University development. This study was a mixed researched typically sequential exploratory type which in was formulated and accreditated primary theorietical fromwork using triangulation method (aligning multiple deta approach) holding three dimensions a) collecting literature reviews, underlying principles related to the research variable b) the studies done in the scope of learning and teaching, c) key informants’ views. Then at the quantitative stage, the reliability and validity of the formulated framework was scrutinized and confirmed using confirmatory factor analysis and Cronbach’s Alpha.

    Findings

    In this research, the framework includes three institutional, executive and technical dimensions and 16 components as follows: institutional level including components (system thinking, strategic attitude and development approach, conceptual, structural and functional approach, strategic leadership ); The executive level includes orientation components, main approaches, developmental actions, and special emphasis. The technical level includes the components (diagnosis-orientation, planning, action, evaluation, and learning). This framework can provide grounds for identifying and identifying the challenges of the development of Islamic universities and helping to generate indigenous knowledge.Keywords: university, Islamic university, Islamic university development.

    Keywords: university, Islamic university, Islamic university development
  • Etrat Lalbakhsh *, VAHID GHOBADIAN, SHADI AZIZI Pages 317-338

    The large gap between academic lessons in architecture schools and the labor market in society has made many graduates of architecture schools unfamiliar with the work process and solving architectural issues in society. An important constituent which has been present in Iranian education and training culture from yesteryear, which can be seen in novel education stands around the world, is collaborative education. In this method, learners get accustomed to concerns related to collective benefits and group problem solving. Thus, after graduation students gain higher ability to identify issues in society and solve problems with colleagues and interact with others. The aim of this study is to present a model for collaborative architectural design education, on the subject of decreasing the gap between academic education and work. Some of the benefits which can be gained from this method include preparing learners for work and social life, improving awareness of the educational issue by grouping students of different levels, strengthening students’ responsibility and commitment towards their surrounding environment, objectivism in education, academic education based on the realities of society. This study is qualitative and post positivism. It is inductive and first-degree data was collected, organized, and classified. It sought to discover issues surrounding architectural design education in a collaborative manner. The presented model consequently showed that it is not only synergistic, but also instigates efficiency in design education students. It can also significantly reduce the gap between academic education and the labor market.

    Keywords: _ education, collaborative, design, architecture
  • Darioush Bodaghi *, Alireza Slambolchi, Mohammadreza Rabiee Mondajin Pages 339-358
    Social responsibility is known as one of the essential elements involved in the organization's existence and it has become a sensitive and outstanding issue in recent years. Compliance with social responsibility by the organizations results in stakeholders' consent for the legitimacy, promotion and survival of the organization. The present article aims to propose the promotion of social responsibility model in social security organization. The research is developmental in terms of purpose and descriptive- exploratory in terms of method, which is conducted through the theme and Delphi technique. The statistical population of the study included university faculty members, managers, experts and employees of the Social Security Organization. 31 and 16 subjects were selected using targeted no probability sampling for interviewing and filling the questionnaire respectively. Based on the findings of the research, six major dimensions include humanitarian, economic, legal, ethical, social justice and health justice. The social justice and health justice are added to the corporate responsibility, which contain 33 indices.
    Keywords: Social Responsibility, Social Security Organization, Theme Analysis