فهرست مطالب

تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران - سال سی و پنجم شماره 2 (پیاپی 71، تابستان 1399)

مجله تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران
سال سی و پنجم شماره 2 (پیاپی 71، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/29
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدرضا توپااسفندیاری، محمد طلایی پور*، حبیب الله خادمی اسلام، سید احمد میرشکرایی، بهزاد بازیار صفحات 127-137

    در این بررسی از چسب های لیگنین-گلی اکسال با هدف جایگزینی ترکیبات زیستی به جای رزین های شیمیایی برای ساخت تخته لایه استفاده گردید. برای ساخت تخته لایه از لیگنین خالص (100% L)، لیگنین - گلی اکسال 15 درصد (15 G85 L)، لیگنین - گلی اکسال 30 درصد (30 G70 L) و اوره-فرم آلدهید (تخته شاهد)، درسطح 160گرم بر مترمربع به-عنوان چسب همراه با کلرید آمونیوم 1 درصد به عنوان هاردنر و آرد گندم 30 درصد به عنوان پرکننده نسبت به وزن خشک چسب استفاده شدند. ویژگی های چسب ها نظیر درصد ماده جامد، ویسکوزیته، دانسیته و pH اندازه گیری گردید. برای ساخت تخته لایه، لایه های سطحی به صورت هم جهت و لایه میانی عمود بر آنها در جهت مخالف همراه با چسب قرار داده شد و با انتقال به دستگاه پرس در دمای 160 درجه سلسیوس و فشار 50 بار و زمان پرس 5 دقیقه ساخته شد. سپس خواص فیزیکی و مکانیکی نمونه های آزمون، شامل واکشیدگی ضخامت بعد از2و24 ساعت غوطه وری در آب، مقاومت برشی، مدول گسیختگی و مدول الاستیسیته اندازه گیری گردید. همچنین گروه ها و پیوند های موجود در چسب لیگنین خالص و لیگنین- گلی اکسال با استفاده از آنالیز طیف مادون قرمز (FTIR) تعیین و بررسی گردید. نتایج نشان داد که اثر مستقل نوع چسب برواکشیدگی ضخامت تخته لایه بعد از2و24 ساعت معنی دار بوده است. اگر چه نتایج نشان داد که با اصلاح لیگنین برخی از خصوصیات تخته لایه نظیر مقاومت برشی افزایش یافته است به طوریکه کمترین مفدار آن مربوط به لیگنین خالص(44/1) و بیشترین آن مربوط به لیگنین-گلی اکسال30 درصد(82/2) بوده است ولی در همه موارد تخته های شاهد خصوصیات بهتری نسبت به تخته های ساخته شده با چسب لیگنین - گلی اکسال را دارا بوده است. واژگان کلیدی: اوره-فرم الدهید، لیگنین،گلی اکسال ،چسب، واکشیدگی ضخامت

    کلیدواژگان: اوره-فرم الدهید، لیگنین، گلی اکسال، چسب، واکشیدگی ضخامت
  • علی حسن پور تیچی*، فرداد گلبابائی، حبیب الله خادمی اسلام صفحات 138-151
    در این تحقیق به بررسی اثر نانو ولاستونیت بر خواص فیزیکی، مکانیکی و مرفولوژی چند سازه ساخته شده از باگاس و گچ پرداخته شد. نسبت اختلاط باگاس به گچ، در سه سطح (80:20، 70: 30 و40:60 درصد) و نانو ولاستونیت در سه سطح صفر ، 3 و 7 درصد به عنوان عوامل متغیر این تحقیق در نظر گرفته شد. ضخامت تخته های آزمونی 16 میلی متر، دانسیته کیک تمام تخته ها مقدار gr/cm310/1 در نظر گرفته شدند. سپس خواص مکانیکی و فیزیکی نمونه ها شامل مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته، چسبندگی داخلی، جذب آب پس از 2 و 24 ساعت غوطهوری و دانسیته تخته ها مطابق استاندارد 634-DIN-EN و مقاومت به آتش (درصد کاهش وزن) طبق استاندارد 11925-ISO اندازهگیری شدند. در این تحقیق برای اندازه گیری حرارت هیدراتاسیون از یک ترموکوپل و فلاکس استفاده شد. جهت بررسی حد مشترک بین باگاس - گچ و نحوه پراکنش نانو، تصاویر میکروسکوپی (SEM) از سطح شکست نمونه ها تهیه شد. نتایج نشان داد که با افزایش باگاس در اختلاط، مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته و چسبندگی داخلی کاهش و جذب آب و درصد کاهش وزن تخته ها در معرض شعله آتش افزایش یافت. استفاده از نانو ولاستونیت تا سطح 7 درصد سبب بهبود کلیه خواص مکانیکی و فیزیکی چندسازه گردید. همچنین عکس برداری میکروسکوپی (SEM) نشان داد که حد مطلوب نانو ولاستونیت می تواند حفره های خالی به وجود آمده در اثر هیدراتاسیون گچ را پر کرده و یک ساختار یکنواخت به وجود آورد.
    کلیدواژگان: باگاس، چسبندگی داخلی، گچ، نانو ولاستونیت
  • مهرناز آزادی بویاغچی*، علی نعمتی بابای لو، آزیتا موسوی مجد صفحات 152-164
    پاکسازی اسناد و آثار کاغذی از مراحل اصلی عملیات حفاظت و مرمت این آثار است. با توجه به اینکه لکه های ناشی از اثر دست که در اثر تورق متعدد کتابها بر روی سطح کاغذ ایجاد می شوند، از لحاظ ظاهری و زیبایی شناسی باعث مخدوش شدن صفحات کتاب می شود، همچنین از لحاظ شیمیایی باعث تخریب بافت سلولزی کاغذ می شود؛ بنابراین زدودن آن امری حایز اهمیت در فرآیند حفاظت اسناد کاغذی است. برای پاکسازی لکه های مختلفی که بر روی آثار کاغذی وجود دارند روش ها و مواد شیمیایی مختلفی استفاده می شود؛ از جمله حلال های آلی که قابل اشتعال و سمی اند، بنابراین استفاده از بعضی روش ها و مواد برای آثار کاغذی، همچنین سلامت مرمتگران و حتی محیط زیست خطرناک هستند. در این تحقیق براساس توصیه متون کهن برای برطرف کردن چنین مشکلاتی، عصاره صمغ گیاه انزروت با غلظت های مختلف جهت پاکسازی لکه های ناشی از اثر دست مورد ارزیابی قرار گرفت. برای عصاره گیری صمغ گیاه از روش ماسراسیون (خیساندن) استفاده شد. برای ارزیابی نمونه با نمونه های تاریخی از طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه استفاده شد و برای ارزیابی میزان پاک کنندگی عصاره از روش های رنگ سنجی، pH سنجی، مشاهدات ماکرو و میکروسکپی با لوپ دیجیتال بهره برده شد. نتایج حاصل از مشاهدات و محاسبات تغییرات رنگی و اسیدیته حاکی از قدرت پاک کنندگی عصاره هیدروالکلی صمغ گیاه انزروت با افزایش غلظت آن با توجه به میزان تراکم لکه، تمیزکاری مطلوب و قابل قبول تری را می توان ارزیابی کرد. این تحقیق از نوع کاربردی و به روش تحلیلی - توصیفی است که یافته اندوزی آن اسنادی و آزمایشگاهی بوده و در نهایت با تحلیل اطلاعات گردآوری شده نتیجه گیری حاصل شده است.
    کلیدواژگان: انزروت، تمیزکاری، لکه ناشی از اثر دست، کاغذ تاریخی، رنگ سنجی، FTIR
  • روزبه اسدی خوانساری*، محمدرضا دهقانی فیروزآبادی، حسین رسالتی صفحات 165-177
    هدف این تحقیق بررسی اثر پوشش ها بر مقادیر زاویه تماس و زاویه تماس طی زمان قطره آب بر سطح کاغذ بود. تعداد 9 تیمار پوشش دهی مختلف بر روی دو نوع کاغذ چاپ و تحریر 75 و 125 گرمی انجام شد. هفت ترکیب پوشش دهی شامل 80% خاک رس، 20% کربنات کلسیم آسیابی، پراکنده ساز و مقادیر متفاوت پلی وینیل استات و لاکتیک اسید به عنوان متغیر اتصال دهنده استفاده شد. در دو پوشش آخر از 100% رنگدانه های کربنات کلسیم رسوبی، نشاسته کاتیونی، متامتیل آ کریلات، پراکنده ساز و دو سطح از نانو الیاف سلولزی استفاده شد. در این سوسپانسیون ها، مقدار نانو الیاف سلولز در ترکیب 8 دو برابر ترکیب 9 بود. پس از پوشش دهی به روش میله ای، کاغذها خشک شده و نمونه های شاهد و پوشش دهی شده اتوزنی شدند. سپس آزمون های فتیله ای و زاویه تماس قطره آب بر روی نمونه ها انجام گرفت. در نمونه های دارای پوشش ششم با 75 درصد اتصال دهنده، بیشترین زاویه تماس قطره آب و کمترین تغییرات زاویه تماس طی زمان ثبت شد. همچنین به علت دسترسی بیشتر گروه های هیدروکسیل، در نمونه های پوشش شده با دو پوشش آخر، به دلیل وجود نانو الیاف سلولزی، زاویه تماس قطره آب کاهش یافت و ترکیب هشتم آب دوست ترین نمونه بود. بهترین خواص ممانعتی فتیله ای و بیشترین حجم قطره پس از 20 ثانیه، با افزایش درصد اتصال دهنده همراه بود. در نمونه های شاهد و نیز سه تیمار با درصد اتصال دهنده زیاد، منحنی نمودار زاویه تماس در طی زمان آنها نسبتا افقی و نشان دهنده آب گریزی بود. مقدار همبستگی بین زاویه تماس و حجم قطره آب به ترتیب در کاغذهای 75 و 125 گرمی، 951/0 و 936/0 تعیین شد و اختلاف معناداری در مقادیر زاویه تماس و آزمون فتیله ای در بین همه نمونه های 75 و 125 گرمی دیده نشد.
    کلیدواژگان: پوشش دهی، گراماژ، زاویه تماس، کربنات کلسیم، نانو الیاف سلولز
  • آیسونا طلائی، محمدهادی رضوانی*، حسینعلی رجبی چم حیدری صفحات 178-194

    کاربرد گسترده چوب های اصلاح شیمیایی/گرمایی شده در مصارف بیرونی و محیط های با رطوبت نسبی و دمای بالا، اهمیت استفاده از مونومرهای فوق آب گریز را دوچندان نموده است. در بررسی اثر اصلاح با فلویوروکربن به عنوان اتصال دهنده بر ویژگی های فیزیکی و ساختار شیمیایی چوب پالونیا، تیمارگرمایی در دو سطح دمایی 150 و 160 درجه سانتی گراد و اصلاح شیمیایی با فلویوروکربن در دو سطح 15 و 25 درصد انجام شد. اصلاح شیمیایی/گرمایی سبب می شود که مونومر و سپس گرما به صورت یکنواخت به داخل چوب منتقل شود و با ایجاد تغییر شیمیایی در ساختار چوب، آب دوستی آن را کم کند. برای اندازه گیری آزمون ها، نمونه ها به گروه های شاهد، شاهد گرمایی و فلویوروکربن گرمایی تقسیم بندی شدند. تیمار فلویوروکربن گرمایی سبب اصلاح گروه های هیدروکسیل و آب گریزی نمونه ها شد. طیف سنجی مادون قرمز حضور فلویوروکربن و پیوند با بسپارهای چوب را تایید کرد. واکنش دهی فلویوروکربن به تغییر ساختار شیمیایی، افزایش وزن و حجیم شدگی نمونه ها انجامید. میزان جذب آب و واکشیدگی حجمی نمونه های فلویوروکربن گرمایی در مقایسه با نمونه های شاهد و شاهدگرمایی کمتر بود. بهبود در کارایی آب گریزی و اثر ضد واکشیدگی نمونه های فلویوروکربن گرمایی نسبت به شاهد گرمایی، ثبات ابعاد را افزایش داد و پوششی فوق آب گریز و مقاوم به آبشویی روی دیواره ها و داخل حفره های سلول چوب ایجاد نمود که علت این امر به نفوذ بیشتر فلویوروکربن و کاهش تخلخل چوب نسبت داده شد.

    کلیدواژگان: اصلاح شیمیایی، فلوئوروکربن، کارایی آب گریزی، ساختار شیمیایی
  • محمدعلی حسین، محمد طلایی پور*، امیرهومن حمصی، بهزاد بازیار، سعید مهدوی صفحات 195-204

    در این تحقیق، توالی تیمار آنزیم و پالایش و اثرات آن بر ویژگی های خمیرکاغذ باطله اداری مورد بررسی قرار گرفته است. پالایش آزمایشگاهی خمیرکاغذ در دو سطح 700 و 1500 دور توسط کوبنده PFI و تیمار آن با آنزیم سلولاز در درصد خشکی 13 و طی مدت زمان 60 دقیقه انجام شد. اعمال تیمار آنزیمی باعث کاهش مقاومت های کاغذ و همچنین درجه روانی خمیرکاغذ شد و اعمال پالایش بدون تیمار آنزیمی، باعث افزایش مقاومت ها شد. تیمار آنزیمی پیش از پالایش خمیرکاغذ، درجه روانی خمیرکاغذ را کاملا تحت تاثیر قرار داد به طوری که قبل از اعمال آنزیم، برای پالایش با دور 700 و 1500، درجه روانی کانادایی خمیرکاغذ 469 و 390 میلی لیتر اندازه گیری شد. در حالی که با پیش تیمار آنزیمی، این اعداد به ترتیب به 397 و 544 میلی لیتر تغییر کردند. پس از پیش تیمار آنزیمی، افزایش درجه روانی با تعداد دور بیشتر کوبنده، نشان دهنده تاثیر تیمار آنزیمی پیش از پالایش بوده است. به طور کلی، پالایش باعث افزایش مقاومت ها و بهبود ویژگی های کیفی خمیرکاغذ شده است، اما پالایش خمیرکاغذ پس از تیمار آنزیمی، تاثیر منفی بر تمامی ویژگی های کیفی آن داشته است. اثر توالی تیمار آنزیمی و پالایش بر شاخص اریک به عنوان یکی از اصلی ترین ویژگی های کیفی خمیرکاغذ باطله اداری، منفی ارزیابی شد به طوری که دورهای پالایش 700 و 1500 با پیش تیمار آنزیمی به ترتیب باعث افزایش 42% و 70% در این شاخص شدند.

    کلیدواژگان: سلولاز، پالایش، خمیرکاغذ، کاغذ باطله اداری، مقاومت، شاخص اریک
  • شقایق رضانژاد، نورالدین نظرنژاد*، حسین رسالتی، سید مجید ذبیح زاده صفحات 205-217
    مهم ترین چالش های استفاده از مواد معدنی و پرکننده در فرآیند کاغذ سازی ماندگاری کم و کاهش چشمگیر ویژگی های مقاومتی کاغذ می باشد. در این تحقیق با استفاده از الیاف بلند کرافت تجاری و نمک های آهن و با فرآیند سنتز درجا کاغذ مغناطیسی تولید شد. نانو اکسید آهن حاصل از سنتز درجا عملکردی مانند پر کننده ها دارد در نتیجه جهت جلوگیری از کاهش چشمگیر ویژگی های مقاومتی در کاغذهای مغناطیسی و کم بودن ماندگاری مواد در کاغذ نهایی، کیتوزان به عنوان افزاینده مقاومت و کمک نگهدارنده در سطوح 0، 10 و 15 درصد استفاده شد. ویژگی های کاغذهای مغناطیسی با میکروسکوپ های نیروی اتمی و الکترونی روبشی، پراش اشعه ایکس، مغناطیس سنج لرزشی نمونه مورد بررسی قرار گرفت. همچنین شاخص کشش و شاخص پارگی در نمونه های کاغذ مغناطیسی تعیین شد. نتایج حاصل از بررسی میکروسکوپی نشان داد که اندازه ذرات نانو مگنتیت در محدوده 1 تا 84 نانومتر بوده و مواد مغناطیسی کاملا سطح الیاف را پوشانده است. همچنین با افزایش مقدار کیتوزان درجه بارگذاری الیاف و اشباع مغناطیسی نمونه ها افزایش یافته به علاوه کاغذ مغناطیسی ساخته شده از خود خاصیت سوپر پارا مغناطیس نشان داده اند. نتایج بررسی ویژگی های مقاومتی کاغذ نشان داد که افزودن کیتوزان تا سطح 10 درصد سبب افزایش مقاومت به پارگی و کشش شده ولی افزایش آن تا سطح 15 درصد سبب کاهش این مقاومت ها شده است.
    کلیدواژگان: اشباع مغناطیسی، کاغذ مغناطیسی، کیتوزان، نانو مگنتیت
|
  • MohammadReza Topa Esfandiyari, Mohammad Talaei Poor *, Habibollah Khademi Eslam, Seeyed Ahmad Mirshokraie, Behzad Bazyar Pages 127-137

    This study uses the Lignin-Glyoxal adhesive to replace chemical resins with environmental compounds producing plywood. producing plywood, pure Lignin (L.100%), lignin- glyoxal 15% (L.85-G.15), lignin-glyoxal 30% (L.70-G.30) and Urea-formaldehyde (control) were used as adhesive at 160 gr/m2 level. Accompanied with ammonium chloride (1%) as the hardener and wheat flour (30%) as the filler based on the dry weight of the adhesive characteristics of adhesives included solid material percentage, viscosity, specific weight and PH were measured. After producing the laboratory boards, the physical and mechanical properties of samples, such as thickness swelling after 2 and 24 hours of being soaked in water, shear strength, modulus of rupture, and modulus of elasticity were measured. In addition, the groups and bonds in the pure lignin and lignin-gloxal adhesives were identified by Fourier Transform Infrared (FTIR) spectroscopy. The results indicated that the independent effect of adhesive type on the thickness swelling of plywood after 2 and 24 hours was significant. Although the results suggest that modifying the lignin would improve the plywood in all cases, the control boards had better featurers than those made with the Lignin-Glyoxal adhesive.

    Keywords: UREA-FORMALDEHYDE, lignin-glyoxal, Adhesive, Thickness swelling
  • Ai Hasanpoor Tichi *, Fardad Golbabaei, Habibollah Khademi Eslam Pages 138-151
    In this study, the effect of nano-wollastonite on physical, mechanical and morphological properties of composites made of bagasse and gypsum was investigated. The mixing ratio of sugarcane to gypsum pulp at three levels (80:20, 70: 30 and 40: 60%) and nano-wollastonite at three levels of zero, 3 and 7% were considered as the variables of this study. The thickness of the test boards was 16 mm cake density of all boards was considered to be 1.10 gr/cm3. Then the mechanical and physical properties of the specimens including modulus of rupture, modulus of elasticity, internal bonding, water absorption after 2 and 24 hours immersion and density of boards according to DIN-EN-634 and fire resistance (weight loss percentage) according to ISO 11925 Were measured. In this study, a thermocouple and a flask were used to measure the hydration heat. Microscopic images (SEM) were obtained from the fracture surface of the specimens to investigate the common boundary between bagasse-gypsum and nano-dispersion. The results showed that with increasing bagasse mixing, the modulus of rupture, modulus of elasticity and internal bonding decreased and water absorption and weight loss percentage of boards exposed to fire increased. Application of nano-wollastonite up to 7% improved all mechanical and physical properties of composites. Also, microscopic imaging (SEM) showed that the optimum level of nano-wollastonite can fill vacant voids due to gypsum hydration and create a uniform structure.
    Keywords: Bagasse, Internal bonding, Gypsum, nano-wollastonite
  • Mehrnaz Azadi Boyaghchi *, Ali Nemati Babaylou, Azita Mosavi Majd Pages 152-164
    Clearing of paperwork and documents is one of the main steps in protecting and restoring these works. Considering the fact that the stains generated by hand contact due to numerous page turning of books on the surface of the paper, the appearance and aesthetics of the book pages are distorted. It also chemically degrades cellulose tissue; therefore, removing it is important in the process of protecting paper documents. Different methods and chemicals are used to remove various stains on paper, including organic solvents which are flammable and toxic, therefore, the use of some methods and materials for paperwork, as well as the health of restorers and even the environment, are hazardous. This research evaluates the Enzruth gum extract at different concentrations for removing stains generated due to hand contact, based on the advice of ancient texts, in order to resolve such problems. Maceration (soaking) method was used to extract gum. Fourier transform infrared spectroscopy was used to evaluate the sample with historical samples and colorimetric, pH-meter methods, macroscopic and microscopic observations with digital loop were used to evaluate the detergent rate of the extract. The results of observations and calculations of color variations and acidity indicate the cleansing power of the hydroalcoholic extract of Enzruth gum with an increase in its concentration with respect to the stain density thus, a more favorable and acceptable cleansing can be evaluated. This research is an applied and analytical-descriptive method that resulted in the finding of documents and experimental data, and finally conclusions were obtained by analyzing the information gathered
    Keywords: Enzruth, Cleanup, Stains Caused by Hand Contact, Historical Paper, Colorimetry, FTIR
  • Rouzbeh Asadi Khansari *, Mohammadreza Dehghani Firouzabadi, Hossein Resalati Pages 165-177
    The purpose of this research is to evaluate the effect of various paper coatings on initial contact angle and its evolution over time. We investigated nine coatings on two types of 75 g and 125 g printing papers. Seven coating compositions containing 80% clay, 20% ground calcium carbonate, dispersing agent and various levels of polyvinyl acetate and lactic acid as binders were used. In the last two coatings, we used 100% precipitated calcium carbonate pigments, cationic starch, methacrylate, dispersant and two levels of cellulose nanofibers. In these suspensions, the amount of cellulose nanofibers in composition 8 is twice composition 9. After coating using rod method, the papers were dried then coated and control samples were calendered. We then performed contact angle measurements using water droplet and Kit No were performed. We noticed largest contact angle and smallest angle change over time for sample 6 containing 75% binder. Last two coatings contained cellulose nanofibers, which caused presence of hydroxyl group on the surface and lowered the contact angle. Composition eight was the most hydrophilic sample. Best barrier property Kit No and largest droplet volume after 20 seconds was accompanied with the increase of the binder percentage in the formulation. For the control sample and three treatments with highest binders, the contact angle over time remains relatively constant which is a sign of hydrophobicity. The correlation between contact angle and volume of the water droplet was determined to be 0.951 and 0.936 in the 75g and 125g papers relatively. We did not notice a significant difference in contact angle and Kit No between 75g and 125g samples.
    Keywords: Coating, Grammage, Contact angle, Calcium carbonate, Cellulose nanofibers
  • Aisona Talaei, MohammadHadi Rezvani *, Hosseinali Rajabi Cham Heidari Pages 178-194

    The widespread use of chemically/thermally modified wood in outdoor applications and in environments with high relative humidity and high temperature has doubled the importance of using hydrophobic monomers. To evaluate the effect of fluorocarbon modification as a binder on the physical properties and chemical structure of paulownia wood, thermal modification was performed at two temperature levels of 150 and 160°C and chemical modification with fluorocarbon at two levels of 15 and 25%. Chemical/thermal modification causes the fluorocarbon monomer and heat to be uniformly transferred into the wood and to reduce its hydrophilicity by causing chemical changes in the wood structure. Specimens were divided into control, thermal and thermal fluorocarbon treatment groups. The thermal fluorocarbon treatment caused modification of the hydroxyl groups and hydrophobicity in specimens. Infrared spectroscopy confirmed the presence of fluorocarbons and bonding with wood polymers. The fluorocarbon reaction resulted in chemical changes, weight gain and bulking of the specimens. The water uptake and volumetric swelling of the heat-treated fluorocarbon specimens were lower than the control and heat-treated ones. Improvement of water repellency efficiency and anti-swelling efficiency of thermal fluorocarbon specimens increased the dimensional stability compared to the thermal control and created a super hydrophobic and leak-resistant coating on the cell walls and inside the lumens. It was attributed to the greater penetration of fluorocarbons and the reduction of wood porosity.

    Keywords: chemical modification, Fluorocarbon, Water Repellency Efficiency, Chemical Structure
  • MohammadAli Hossein, Mohammad Talaeipoor *, AmirHooman Hemmasi, Behzad Baziyar, Saeed Mahdavi Pages 195-204

    The effect of applying the sequence of enzymatic treatment and refining was investigated on the properties of deinked pulp from mixed office waste paper (MOW). Refining was applied for 700 and 1500 revolutions. Enzymatic treatment was applied for 60 minutes with temperature of 60°C and 13% of consistency. Applying enzymatic treatment led to decrease in strength properties of paper and also decrease in freeness of the pulp. The refining process resulted in increase of paper properties and decrease in freeness of the pulp. By applying enzymatic treatment before refining, the freeness of pulp changed significantly so that, the freeness of the pulp was 496 and 390 for 700 and 1500 refining revolution respectively just for refining but these numbers changed to 397 and 544 for same revolutions for “enzymatic treatment + refining” sequence. In a normal condition increase of refining revolution lead to decrease in pulp freeness but that was interestingly the freeness increased for 1500 refining revolution. This means that the enzymatic treatment was effective. Generally, refining itself improved the quality parameters of pulp and paper, but applying this process after enzymatic treatment changed everything.

    Keywords: cellulase, Refining, pulp, ERIC, MOW, Optical properties
  • Shaghayegh Rezanezhad, Hossein Resalati, Seyed Majid Zabihzadeh Pages 205-217
    The most important challenges of using minerals and fillers in the papermaking process are low retention and sharp reduced paper strength properties. In this research, magnetic papers were synthesized using commercial kraft fibers and iron salts. Nano-iron oxide has the same performance as fillers, as a result, to prevent reducing strengths properties and retention of material in the final paper, chitosan uses as a strength agent and retention aid at 0, 10 and 15% levels. Characteristics of magnetic papers were investigated by atomic force microscope, scanning electron microscope, X-ray diffraction and vibration sample magnetometer. Tensile index and tear index were also determined in magnetic paper samples. The results of the microscopic examination showed that the magnetite nanoparticles were in the size range of 1 to 84 nm and the magnetic materials completely covered the fibers surface. Also, increasing chitosan content, increased the degree of loading and magnetic saturation of the samples. The magnetic paper samples had super para magnetic behavior. The results showed that adding chitosan at 10% increased tear and tensile strength but 15% chitosan decreased the strengths properties of magnetic paper.
    Keywords: Magnetic Saturation, Magnetic Paper, chitosan, Nano Magnetite