فهرست مطالب

سنجش و ایمنی پرتو - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 31، زمستان 1398)

نشریه سنجش و ایمنی پرتو
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 31، زمستان 1398)

  • ویژه نامه ی پرتوهای غیر یون ساز (1398)
  • تاریخ انتشار: 1399/06/13
  • تعداد عناوین: 11
|
  • امیرمحمد بیگ زاده*، محمدرضا رشیدیان وزیری، فرهود ضیائی صفحات 1-7

    تداخل سنجی تمام نگاری دیجیتال، روش نوری توانمند و پرکاربردی در زمینه اندازه گیری دقیق تغییرات ایجاد شده در مقادیر کمیت های فیزیکی نظیر چگالی، ضریب شکست و غیره است. در این مطالعه، چیدمان تجربی تداخل سنجی تمام نگاری دیجیتال برای اندازه گیری میزان تغییرات انرژی ایجاد شده در سلول آب حاصل از جذب پرتوی غیر یون ساز تابشی از یک لیزر مادون قرمز طراحی و ساخته شده است. از روش نظری کارآمدی برای اندازه گیری دز جذبی استفاده شده که مبتنی بر پایش جابه جایی نوارهای تداخلی به سبب تغییر محتوای انرژی در ماده جاذب است. نشان داده شده است که نتایج حاصل از روش تداخل سنجی توافق خوبی با نتایج بدست آمده از اندازه گیری با حسگر دمایی دقیق دارد. نتایج تجربی بیانگر قابلیت بکارگیری این روش نوری غیر تماسی و غیر تزاحمی برای پایش برخط تغییرات میزان انرژی حاصل از جذب تابش پرتو غیریونساز لیزری در داخل ماده است.

    کلیدواژگان: پرتوهای غیریونساز، تداخل سنجی، تمام نگاری، کالریمتری، لیزر مادون قرمز
  • عاطفه شاملو، شهریار ابوالحسینی*، فاطمه ویسی صفحات 9-12

    برای کنترل خطرات پرتوی لیزرهای کلاس IIIB و IV از کنترل های مهندسی و اجرایی استفاده می شود. در کنترل اجرایی، هرگاه نور لیزر وارد محیط شود جهت حفاظت مردم و کنترل حدود پرتوگیری باید ناحیه تحت کنترل مشخص شود. با توجه به آنکه نور لیزرهای پزشکی وارد محیط می شوند، مشخص کردن ناحیه تحت کنترل از ضروریات بوده و تردد به آن ناحیه باید تحت کنترل و مطابق با ضوابط خاص باشد. با مشخص کردن ناحیه ای که مقدار چگالی پرتو از حد مجاز پرتوگیری بیشتر است می توان محدودیت ها را در فضای کوچک تری اعمال کرد. باتوجه به محدودیت فضا در اینگونه مراکز، تعیین مرز ناحیه خطر از روش های مناسب است. با تعیین این ناحیه و رعایت ضوابط و مقررات در آن می توان از آسیب های پرتوی ناشی از باریکه لیزر و نیز بازتاب های آن جلوگیری کرد.

    کلیدواژگان: لیزر پزشکی، تحت کنترل، ناحیه خطر، پرتوگیری، لیزر کلاس IV
  • عاطفه شاملو، شهریار ابوالحسینی*، فاطمه ویسی صفحات 13-16

    آسیب حاصل از تابش به میران جذب انرژی بستگی دارد، و تقریبا با تراکم انرژی جذب شده در بافت متناسب است. در بررسی تابش خارجی با شار انرژی معین، مقدار دز جذب شده در هر نقطه از بافت به نوع تابش، انرژی تابش، فاصله عمق محل دریافت دز و اجزای اصلی سازنده محیط جاذب در آن نقطه بستگی دارد. در پرتو درمانی، میزان دز جذبی یا انرژی جذب شده در بافت حایز اهمیت است. این مسئله در خصوص پرتوهای یونساز همانند ایکس و گاما تقریبا شناخته شده است و در پروتکل های درمانی اجرا می گردد. لیکن در لیزر درمانی کمتر به آن توجه شده است. به علت وجود خطرات بالفعل در کار با لیزر، دزیمتری در لیزر درمانی بسیار حایز اهمیت است و علاوه بر رعایت حدود مجاز تابشی به لحاظ حفاظت پرتویی لزوما میزان دز تابش جهت دستیابی به اثر مطلوب از الزامات این کاربرد لیزر در پزشکی است.

    کلیدواژگان: لیزر پزشکی، حد پرتوگیری، دزیمتری
  • شهریار ابوالحسینی*، فاطمه ویسی، زهره رجبی صفحات 17-20

    پرتو نور لیزر می تواند چنان شدتی ایجاد کند که حتی در فاصله بیش از ده کیلومتر، آسیب دایمی به بافت انسان، به ویژه شبکیه چشم، وارد آید. در شدت های پایین تر، پرتوهای لیزر می توانند بدون ایجاد آسیب فیزیکی بر روی چشم، روی عملکرد بصری به طور جدی تاثیر گذاشته و آسیب های گذرا داشته باشند و یا باعث ایجاد حواس پرتی و از دست دادن تمرکز گردد. روشنایی لیزر می تواند عامل منحرف کننده، ایجاد بی نظمی و یا باعث ناراحتی برای خلبان باشد که موجب ایجاد وضعیت بالقوه خطرناک در مراحل بحرانی پرواز می شود. لذا باید برای کنترل ترافیک هوایی، اپراتورهای فرودگاه و اپراتورهای نشانگر لیزری مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: خطرات لیزر، پرتوگیری، فضای باز، حدود پرتوی
  • رامین رمضانی، امید مهدوی*، هومن قلمی صفحات 21-30

    در مقاله حاضر به بررسی سیستم های اندازه گیری و پایش امواج الکترومغناطیسی غیریونیزان و نتایج برخی اندازه گیری های انجام شده در شهر تهران پرداخته خواهد شد. در ابتدا مروری بر استانداردها و توصیه نامه های مربوط به بهداشت و اندازه گیری امواج الکترومغناطیسی غیریونیزان من جمله استاندارد ملی ایران به شماره 8567 و استاندارد ICNIRP و توصیه نامه ITU-K.83 انجام گرفته و الزامات پایش امواج را بررسی خواهیم نمود. در ادامه به بررسی مشخصات فنی و نحوه عملکرد دو دستگاه پرتابل و آنلاین اندازه گیری امواج الکترومغناطیسی موجود در بازار ایران خواهیم پرداخت. نحوه انجام تنظیمات و پیکربندی دستگاه ها را مرور کرده و چگونگی اندازه گیری و نظارت بر شدت میدان اندازه گیری شده بررسی خواهد شد. در انتها نتایج برخی اندازه گیری های انجام شده در شهر تهران توسط دستگاه های پرتابل و آنلاین از لحاظ آماری بررسی خواهد شد.

    کلیدواژگان: میدان های الکترومغناطیسی، اندازه گیری و پایش امواج، استاندارد ICNIRP، بهداشت امواج، توصیه نامه ITU-K، 83
  • فرهاد فروهرمجد، سیامک پورعبدیان، حسین ابراهیمی* صفحات 31-40
    مقدمه

    استفاده شایع از تلفن های همراه منجر به افزایش نگرانی در مورد تاثیر امواج رادیوفرکانسی بر فیریولوژی بدن انسان شده است. این مطالعه به منظور تعیین واکنش متفاوت دمای عمق های مختلف بافت مغز در مواجهه با امواج رادیوفرکانسی تلفن همراه انجام شد.

    روش اجرا

    این مطالعه از نوع تجربی بود. بافت مغز گاو در یک اتاقک در سه عمق  mm12،22و2 بافت و در فاصله ی و cm 4 وmm 4 تلفن همراه از بافت به مدت min 15 اثر حرارتی امواج رادیوفرکانسی تلفن همراه در حین مواجهه و بعد از قطع مواجهه مورد بررسی قرار گرفت. برای اندازه گیری دمای بافت از دماسنج لوترون استفاده گردید.

    یافته ها

    در حین مواجهه بافت مغز در فاصله mm4 از تلفن همراه میزان افزایش دما در عمق mm22بیشتر از عمق های mm 2و 12 بود به طوری که دمای بافت در عمق های  mm12،22و2 به ترتیب  29، 31/0 و 37/0 درجه  سانتی گراد نسبت به دمای پایه  افزایش یافت. همچنین دمای بافت مغز در فاصله cm4 با افزایش عمق بافت، بیشتر از سایر عمق ها بود. افزایش دمای بافت با افزایش عمق بافت مغز در زمان بعد از مواجهه با تلفن همراه نیز وجود داشت. دمای عمق  mm22 بافت در زمان مواجهه با سرعت بالاتری افزایش یافت.

    نتیجه گیری

    امواج رادیوفرکانسی تلفن همراه نه تنها در تمامی عمق های بافت مغز سبب افزایش دمای بافت شد بلکه در عمق های بالاتر(mm 22( بافت مغز دمای ناشی از امواج رادیوفرکانسی تلفن همراه بیشتر بود.

    کلیدواژگان: تلفن همراه، امواج رادیوفرکانسی، بافت مغز، دما، عمق بافت
  • سیده نسرین حسینی مطلق*، زهرا فرمانی، محبوبه مختاری صفحات 41-46

    تصویربرداری نوری صوتی بافت های بیولوژیکی با استفاده از دیودهای لیزری به جای سیستم های پالسی سوییچ شده Q مرسوم، جایگزین جذابی برای کاربردهای پزشکی زیستی به شمار می آید. اگرچه انرژی نسبتا پایین دیودهای لیزری که در ناحیه پالسی فعال هستند به تولید امواج نوری صوتی بسیار ضعیف و نسبت سیگنال به نویز پایین سیگنال های تشخیص داده شده می انجامد. این مسئله در شرایطی مورد توجه قرار می گیرد که برانگیختگی نوری، با استفاده از اشکال موج معمول مدولاسیون شده باشد و پردازش همبستگی برای افزایش SNR از طریق فشرده سازی سیگنال استفاده  می شود .این کار تاثیر پارامترهای مدولاسیون موجی شکل بر سیگنال همبستگی حاصل را مورد بررسی قرار داده و روش عملیاتی را برای بهینه سازی تشخیص سیگنال PA پیشنهاد می دهد. مزیت میانگین گیری استفاده از سیگنال همدوس، با استفاده از تجزیه و تحلیل نظری مدل عددی تولید PA اثبات شده است. نشان داده شده است که افزایشی حدود5 الی 10 دسی بل (5-10 dB) مربوط به SNR می تواند از طریق مهندسی شکل موج با تنظیم مدل پارامترها و پروفایل و مدولاسیون نوری اشکال موجی قابل دست یابی شود. همچنین لیزرهای دیودی پر شدت ترند و خروجی پر انرژی تری دارند بنابراین داده ها را سریع ترکیب می کنند و کنترل دقیق تری را مقدور می سازند و به دلیل نزدیکی به طیف مادون قرمز توسط سلول های رنگدانه مثل هموگلوبین جذب می شوند و با توجه به وجود جریان خون در سراسر بدن در درمان بیماری ها بسیار کاربردی و مفید عمل می کنند.

    کلیدواژگان: دیود لیزری، سویچینگ، بافت، آکوستیک
  • جعفر علاالدین*، مسلم سوهانی صفحات 47-54

    در این مقاله یک میدان مغناطیسی جایگزیده با استفاده از پیچه ی هلمهولتز به همراه یک مغزه ی فرومغناطیس با هندسه ی مناسب جهت تمرکز شار مغناطیسی طراحی و شبیه سازی شده است . این میدان می تواند جهت تمرکز مغناطیسی دارو های حامل بورون در BNCT  مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: میدان مغناطیسی، هلمهولتز، BNCT
  • رضا نشاطی*، محمدرضا رشیدیان وزیری، فرهود ضیائی، امیرمحمد بیگ زاده صفحات 55-60

    در روش کالریمتری تابش با بهره گیری از باریکه های لیزری و سیستم های تداخل سنجی، میزان تغییراتی که جذب دز در درون فانتوم ایجاد می کند به دقت قابل اندازه گیری است. جذب دز و تغییرات دمایی حاصل از آن باعث تغییرات ضریب شکست ماده می شود. برای آنکه بتوان میزان اندک دز جذبی در درون فانتوم را اندازه گیری کرد باید وابستگی دمایی ضریب شکست ماده به دقت مشخص باشد. از فانتوم های پلکسی گلس و آب می توان به عنوان مواد معادل بافت استفاده کرد و در سال های اخیر گزارش های فرآوانی مبنی بر استفاده از آن ها جهت کالریمتری تابش ها منتشر شده است. در این تحقیق وابستگی دمایی ضریب شکست آب و پلکسی گلس (پلی متیل متا آکریلات) با استفاده از چیدمان تداخلی سنجی لیزری اندازه گیری شده است. نتایج اندازه گیری نشاندهنده آن است که ضریب شکست پلکسی گلس در مقایسه با آب  تغییرات بیشتری با دما دارد. این نتیجه بیانگر آن است که در روش کالریمتری نوری استفاده از پلکسی گلس به عنوان ماده جاذب، با توجه به نقص گرمایی نزدیک به صفر آن، دقت اندازه گیری دز جذبی افزایش خواهد یافت.

    کلیدواژگان: کالریمتری، دز، تداخل سنجی لیزری، فانتوم، پلکسی گلس، آب، ضریب شکست، وابستگی دمایی
  • سامان محمودی، مهرداد مرادی* صفحات 61-66

    در این مقاله از جفت‎لایه [SiO2/ZrO2] به منظور طراحی یک فیلتر بلور نوری یک بعدی برای کاربرد در عینک های ایمنی کار با لیزرهای طول موج 350 نانومتر استفاده شده است. لیزرهای پرتوان با طول موج پایین از جمله لیزرهای با طول موج 350 نانومتر دارای انرژی بسیار بالا بوده که می‏توانند باعث آسیب جدی به چشم کاربر شوند. در این مقاله با استفاده از روش ماتریسی و محاسبات نظری در نرم افزار MATLAB بلور نوری متشکل از جفت لایه‏های [SiO2/ZrO2] طراحی شده است. نتایج نشان داد که در ساختار 8[SiO2/ZrO2]Glass/ میزان عبور نور از عینک در ناحیه 350 نانومتر به 0038/0 کاهش خواهد یافت که نشان دهنده ایمنی بسیار بالا و مطلوب در صورت استفاده از آن برای کار با این لیزرها است.

    کلیدواژگان: بلور نوری، لیزر پرتوان، ایمنی پرتو لیزر، فیلتر نوری، روش ماتریس‎های انتقال
  • حسن نعناکار*، سید علی حسینی مرادی، مهدی نظیرزاده صفحات 67-77

    در این مقاله به کارگیری فناوری کوانتومی در سیستم راداری و مزایای این نوع رادارها نسبت به رادارهای کلاسیکی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در ابتدا به طور خلاصه به معرفی ساختار اصلی نظریه الکترودینامیک کوانتومی پرداخته شده سپس نقش فوتون در این نظریه و بر هم کنش های فوتونی مطرح شده است. در مرحله بعد به استخراج عام ترین فرم از معادله سطح مقطع رادار کوانتومی پرداخته شده است. این معادله از طریق رویکرد ذره گونه نیز بررسی شده و در آن به معرفی روشنایی تک ذره ای و دو ذره ای پرداخته شده است. در ادامه این معادله بر حسب تبدیلات فوریه نوشته شده چرا که این روش راه را برای تحلیل سطح مقطع رادار کوانتومی برای اهداف پدافندی با هندسه های گوناگون هموار خواهد کرد. در نهایت تحلیل معادله سطح مقطع راداری برای هندسه صفحه مستطیلی مسطح خواهیم پرداخت و شبیه سازی های کامپیوتری با استفاده از نرم افزار متلب انجام گرفته است را توضیح داده و در نهایت با مقایسه نمودارهای رسم شده از نرم افزار متلب برای رادارهای کلاسیک و کوانتومی به تحلیل و مقایسه آن ها پرداخته ایم.

    کلیدواژگان: رادار، کوانتوم، سطح مقطع، سطح مقطع رادار کوانتومی، در هم تنیدگی
|
  • Amirmohammad Beigzadeh*, Mohammadreza Rashidian Vaziri, Farhood Ziaei Pages 1-7

    Digital Holographic interferometry is a powerful and widely used optical technique for accurate measurement of variations in physical quantities such as density, refractive index, and etc. In this study, an experimental digital holographic interferometry setup was designed and used to measure the amount of energy changes induced by absorption of radiation from a non-ionizing infrared laser beam in a water cell. An effective theoretical method is used to measure the absorption dose, which is based on tracing of the interference pattern displacement due to changes in the energy content of the adsorbent material. It is shown that the results of the interferometric method are in good agreement with the results obtained from the measurement with a precise temperature sensor. Experimental results show the capability of this optical method for non-contact and non-intrusive monitoring of the changes in the amount of absorbed energy by non-ionizing laser radiation in material.

    Keywords: Non-ionizing radiations, Interferometry, Holography, Calorimetry, Infrared laser
  • Atefe Shamloo, Shahryar Abolhosseini*, Fateme Veisi Pages 9-12

    Control the laser beam hazards for class IIIB and IV laser is concluded: engineering and executive controls. In executive control, when laser beam enters to the free space, the controlled area must be identified to protect people and control the radiation exposure limits. Given the fact that the laser light of the laser is entering the environment, the identification of the area under control is necessary and the traffic must be controlled in accordance with certain criteria. By limiting the region where the radiation density is greater than the radiation limits, restrictions can be applied in a smaller space. Due to space constraints in such centers, determining the boundaries of the risk zone is appropriate methods. By specifying this area and observing the rules and regulations, it is possible to prevent radiation damage caused by the laser beam and its reflections.

    Keywords: Medical Laser, Control area, Hazard zone, Exposure, Class IV laser
  • Atefe Shamloo, Shahryar Abolhosseini*, Fateme Veisi Pages 13-16

    Radiation damage depends on energy absorption, and is approximately proportional to the absorbed energy density in the tissue. In external radiation consideration with a certain energy flux, the amount of absorbed dose in each point of the tissue depends on the type of radiation, the radiation energy, the depth of the place of receipt, and the main components of the absorber environment. The absorbed energy in tissue is important in radiotherapy. This issue is well known for ionizing radiation such as X and Gamma, and is implemented in therapeutic protocols. But less attention is paid to laser therapy. Due to the actual risks of laser use, dosimeters in laser therapy are very important, in addition to observing the permissible radiation limits, in terms of radiation protection, radiation dose is required to achieve the desired effect from the requirements of this laser application in medicine.

    Keywords: Medical Laser, Exposure limit, Dosimetry
  • Shahryar Abolhosseini*, Fateme Veisi, Zohre Rajabi Pages 17-20

    Lasers can produce a beam of light of such intensity that permanent damage to human tissue, in particular the retina of the eye, can be caused instantaneously, even at distances of over 10 km. At lower intensities, laser beams can seriously affect visual performance without causing physical damage to the eyes; causing transient damage or causing sensation and loss of focus. Laser illumination of aircraft can cause distraction, disorientation, and discomfort for pilots resulting in a potentially hazardous situation during critical phases of flight. It should be of interest to air Traffic controllers, aerodrome operators, and to the operators of laser shows.

    Keywords: Laser Hazard, Exposure, Free space, Exposure limit
  • Ramin Ramezani, Omid Mahdavi*, Hooman Ghalami Pages 21-30

    In this paper, portable and online monitoring systems for non-ionizing EMF measurement, as well as some measurement results in Tehran are discussed. First of all, standards and recommendations related to EMF monitoring, measurement and exposure such as ISIRI No.8567, ICNIRP guideline and ITU-K.83 are reviewed. Then, technical facts and operation of portable device and monitoring station are introduced and EMF measuring and surveillance procedure are elaborated. Finally, results of 45 portable and online measurement carried out in Tehran are provided and statistically analyzed. From portable results, it is revealed that most of the measurements are between 1 and 2V/m2 and in online results, instantaneous value for electric field does not exceed 4.5 V/m2.

    Keywords: Electromagnetic fields, EMF measurement, monitoring, EMF health, ITU-K.83 recommendation
  • Farhad Forouharmajd, Siamak Pourabdian, Hossein Ebrahimi* Pages 31-40
    Background

    The widespread use of cell phones has led to an increase in concern about the effect of radiofrequency radiation on the physiology of the human body. This study was conducted to determine the different reaction temperatures of different brain tissue in exposure to mobile radiofrequency waves.

    Method

    This was an experimental study. The cow's brain tissue was examined in a chamber at three depths of 2,12 and 22 mm and at a distance of 4 mm and 4 in the cell phone from the tissue for 15 min of the radiofrequency radiation of the mobile phone during exposure and after the exposure was discontinued. . Luteron thermometer was used to measure tissue temperature.

    Results

    During the exposure to the brain tissue at a distance of 4 mm from the mobile phone, the temperature increase at 22 mm depth was more than the depths of 2 and 12 mm, so that the tissue temperature at 2, 12 and 22 mm depths was 29 ° C 0 /, 0.3 / 0 and 0/37 respectively. Also, the temperature of the brain tissue at 4 cm intervals was greater than the other depths with increasing tissue depth. An increase in tissue temperature was also associated with increased brain tissue depth after exposure to mobile phones. The temperature of the depth of 22 mm of texture increased during exposure to higher temperatures.
     

    Conclusion

    Mobile radiofrequency waves not only increased the temperature of the tissue at all depths of the brain but at higher depths (22 mm), brain tissue was higher than the temperature of mobile radiofrequency waves.

    Keywords: cell phone, radiofrequency waves, brain tissue, temperature, tissue depth
  • Seyede Nasrin Hosseinimotlagh*, Zahra Farmani, Mahboobeh Mokhtari Pages 41-46

    Photoacoustic (PA) imaging of biological tissues using laser diodes instead of conventional Q switched pulsed systems provides an attractive alternative for biomedical applications. However, the relatively low energy of laser diodes operating in the pulsed regime, results in generation of very weak acoustic waves, and low signal-to-noise ratio (SNR) of the detected signals. This problem can be addressed if optical excitation is modulated using custom waveforms and correlation processing is employed to increase SNR through signal compression. This work investigates the effect of the parameters of the modulation waveform on the resulting correlation signal and offers a practical for optimizing PA signal detection. The advantage of coherent signal averaging is demonstrated using theoretical analysis and a numerical model of PA generation. It was shown that an additional 5–10dB of SNR can be gained through waveform engineering by adjusting the parameters and profile of optical modulation waveforms. Also Diode lasers are also more intense and have more power output Therefore, the data can be combined quickly and provide more precise control and are absorbed by the pigment cells such as hemoglobin, because of their proximity to the infrared spectrum. And due to the presence of blood flow throughout the body, it is very useful in the treatment of diseases.

    Keywords: diode laser, switching, tissue, acoustic
  • Jafar Alaeddin*, Moslem Sohani Pages 47-54

    In this paper, a local magnetic field was designed and simulated using a Helmholtz coil along with a ferromagnetic core with an appropriate geometric Structure to concentrate a magnetic flux. This field can be used for magnetic guiding of Boron-borne drugs in BNCT.

    Keywords: Magnetic Field, Helmholtz, BNCT
  • Reza Neshati*, Mohammad Reza Rashidian Vaziri, Farhoud Ziaie, Amir Mohammad Beigzadeh Pages 55-60

    In radiation calorimetry by using laser beams and interferometry setups, variations induced by dose absorption in phantom can be precisely measured. Dose absorption and the induced temperature change result in refractive index variation of the material. In order to be able to measure the low amount of absorbed dose in the phantom, temperature dependence of refractive index of the material must be precisely known. Water and Plexiglas phantoms can be used as tissue-equivalent materials and a multitude of reports have been published in recent years regarding their use for radiation calorimetry.  In this study, temperature dependence of refractive index of water and Plexiglas (poly- methyl methacrylate) is measured using a laser interferometry setup. The results show that the refractive index of Plexiglas has more variations with temperature compared to water. This shows that use of Plexiglas as the absorbing material for optical calorimetry, due to its nearly zero heat defect, increases the accuracy of absorbed dose measurements.

    Keywords: Calorimetry, dose, laser interferometry, phantom, Plexiglas, water, refractive index, temperature dependence
  • Saman Mahmoodi, Mehrdad Moradi* Pages 61-66

    In this paper, a one-dimensional photonic crystal filter based on the [SiO2/ZrO2] bilayer have been designed for application in safety glasses for working in 350-nm wavelength. High power lasers with low wavelength e.g. 350-nm have very high power which can cause serious damage to the operator’s eyes. In this paper using the transfer matrix method and theoretical calculation in MATLAB software a photonic crystal filter based on the [SiO2/ZrO2] bilayer have been designed. Simulations have shown that the structure of Glass/[SiO2/ZrO2]8 can filter the 350-nm laser and reduce the transmittance to 0.0038 which is very promising and brings a high level of safety to work with this class of lasers.

    Keywords: Photonic crystal, high power laser, laser safety, optical filter, transfer matrix method
  • Hassan Nanakar*, Seysd Ali Hosseni-Moradi, Mehdi Nazirzadeh Pages 67-77

    In this paper, the use of quantum technology in the radar system and the advantages of these radars as compared to classical radars have been analyzed. In the beginning, briefly, we present the basic structure of the theory of quantum electrodynamics, and then the role of photon in this theory and photon interactions is presented.  In the next step, the most general form of the quantum radar cross section equation is extracted. This equation is also studied through a particle-type approach and introduces single-particle and two-particle illumination. Further, this equation is written in terms of Fourier transforms, since this method will pave the way for analyzing the cross-section of a quantum radar for defense purposes with various geometries. Finally, an analysis of the radar cross-sectional equation for flat panel geometry will be plotted, and computer simulations are carried out using MATLAB software, and finally, by comparing charts drawn from MATLAB software for classical and quantum radars, to analyze and compare them.

    Keywords: Radar, quantum, quantum radar cross-section, entanglement