فهرست مطالب

نشریه تحقیقات مدیریت آموزشی
سال دهم شماره 3 (پیاپی 39، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمود دانیالی ده حوض*، حسین منصوری صفحات 17-40
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر تعدیل کنندگی بهره وری نیروی انسانی در رابطه بین اعتماد سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی انجام شد.
    روش
    تحقیق از لحاظ مبانی فلسفی پژوهش در گروه پارادایم اثبات گرا قرار می گیرد، از حیث جهت گیری، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی (غیرآزمایشی) و پیمایشی از نوع همبستگی مبتنی بر مدل سازی معادلات ساحتاری است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه بوده که نمونه انتخابی 118 نفره به روش نمونه گیری تصادفی- طبقه ای انتخاب گردید. جمع آوری داده ها بر اساس پرسشنامه های اعتماد سازمانی دیکینسون (2009)، رفتار شهروندی سازمانی راولیز (2008) و بهره وری نیروی انسانی هرسی و گلداسمیت (1981) صورت گرفت که ضریب آلفای کرونباخ آن ها به ترتیب 4/88%، 7/88% و 5/79% به دست آمد و روایی صوری و محتوایی آن ها با استفاده از نظر متخصصان و کارشناسان خبره و روایی سازه به کمک تحلیل عاملی تاییدی تایید شد. در راستای اهداف و سوالات پژوهشی، جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی به کمک نرم-افزارهای SPSS 22 و Amos 22 استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد که اعتماد سازمانی منجر به بروز رفتار شهروندی سازمانی شده به طوری که با در نظر گرفتن بهره وری نیروی انسانی به عنوان متغیر تعدیل کننده، شدت رابطه بین اعتماد سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی افزایش می یابد.
    نتایج
    مسیولین و متولیان با سرمایه گذاری در اعتماد سازمانی و مدیریت بهره وری نیروی انسانی می توانند شاهد ارتقای هر چه بیشتر رفتار شهروندی سازمانی باشند.
    کلیدواژگان: اعتماد سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی، بهره وری نیروی انسانی
  • فرهاد شفیع پور مطلق*، محمد آتشک، منیره ترابی نهاد صفحات 41-60

    هدف تحقیق حاضر، ساخت مقیاس سنجش بین المللی شدن دانشگاه ها است. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی است و جامعه آماری شامل کلیه اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات بوده که بر اساس شیوه نمونه گیری در دسترس، تعداد 112 نفر انتخاب شدند. پس از بررسی پیشینه پژوهش و مبانی نظری، فهرستی از مولفه های بین المللی شدن دانشگاه ها انتخاب شده و برای تعیین روایی و پایایی در اختیار نمونه های آماری قرار داده شد. نتایج تحلیل داده ها با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی حاکی از آن است که مقیاس سنجش بین المللی شدن دانشگاه ها دارای ابعاد 8 گانه (چشم انداز و سیاستگذاری بین المللی، فناوری های نوین اطلاعاتی، برنامه های درسی بین المللی، همکاری های علمی و تحقیقاتی بین المللی، رتبه بندی بین المللی دانشگاهی، اقتصاد دانش محور، خدمات آموزشی بین المللی، یکپارچگی با استانداردهای آموزشی بین المللی) است. مقیاس ساخته شده دارای روایی محتوایی و روایی سازه و اعتبار 94/0 است و در مجموع 60/78 از واریانس بین المللی شدن دانشگاه ها را تبیین می کند.

    کلیدواژگان: بین المللی شدن دانشگاه ها، سنجش، ساخت مقیاس
  • پری همتی، محمود صفری*، معصومه اولادیان صفحات 61-92

    پژوهش حاضر با هدف آسیب شناسی نظام آموزش های فنی حرفه ای بر اساس مدل تعالی سازمانی EFQM مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش به منظور شناخت بهتر موضوع در زمینه تعالی سازمانی و همچنین شناسایی ابعاد و مولفه های آن، و شناسایی عوامل موثر بر آن، از طریق مصاحبه های عمیق و اکتشافی به صورت انفرادی با 15 نفر از مطلعین کلیدی و خبرگان برگزیده ی سازمان فنی و حرفه ای شامل روسا و معاونین سازمان، معاونت منابع انسانی و آموزش، روسای ادارات کل استان ها و مدیران و اساتید آموزشکده ها و نیروهای استخدامی رسمی با سابقه کار بیش از 5 سال در مجموعه سازمان فنی و حرفه ای و خبرگان دانشگاهی انجام شد. ا این مفاهیم، عوامل و مقوله ها مبنای تدوین ابزار (پرسشنامه) برای شناخت ابعاد و مولفه های تعالی سازمانی در بین کارکنان شاغل در سازمان فنی و حرفه ای شهر تهران گردید. برای حصول اطمینان از روایی بخش کیفی پژوهش، از نظرات ارزشمند اساتید آشنا با این حوزه و متخصصان دانشگاهی که در این حوزه خبره و مطلع بودند استفاده شد. پایایی بازآزمون و روش توافق درون موضوعی نیز، برای محاسبه پایایی مصاحبه های انجام گرفته استفاده شد. فرایندها، مدیریت اثربخش و بعد نتایج شامل مولفه های اثربخشی کارکنان، اثربخشی عملکرد، اثربخشی ذی نفعان و ارزش آفرینی برای جامعه شناسایی شدند. بر اساس شاخص های به دست آمده، پرسشنامه ای محقق ساخته شامل 70 گویه طراحی شد و د راختیار 315 نفر از ارکنان شاغل در سازمان فنی و حرفه ای شهر تهران قرار گرفت.

    کلیدواژگان: آسیب‬شناسی نظام آموزش‬های فنی حرفه‬ای، مدل تعالی سازمانی، آسیب‬شناسی نظام آموزش، آموزش فنی حرفه‬ای
  • زهرا نکوکار، قدسی احقر*، امینه احمدی صفحات 93-106

    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی الگوی آموزش مدیریت استرس بر کیفیت زندگی کاری دبیران بود. روش پژوهش حاضر نیمه تجربی و طرح مورد استفاده در این پژوهش طرح پیش آزمون پس آزمون-پیگیری دو گروهی است. جامعه آماری شامل کلیه دبیران زن دوره متوسطه اول شهر شهریار بودند که در سال مشغول به تدریس بودند. از این جامعه 60 نفر به تصادف و با استناد به فرمول کوکران انتخاب شده و در دو گروه 30 نفری قرار گرفتند. ابزار پژوهش، پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون (1973) بود که روایی و پایایی این ابزار در پژوهش های متعددی مورد تایید قرار گرفته است. داده های پژوهش با استفاده از تحلیل کوواریانس تحلیل شدند. نتایج تحلیل آماری نشان داد وجود تفاوت معنادار در متغیر کیفیت زندگی دبیران گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل، تایید می گردد.

    کلیدواژگان: الگوی آموزش مدیریت استرس، کیفیت زندگی کاری، دبیران
  • آمنه مالمیر*، محمد عباسی، سید یوسف صالحی صفحات 107-126

    این پژوهش تلاش کوچکی در جهت تبیین رابطه ی هوش موسیقیایی دانش آموزان وپیشرفت تحصیلی آنان است. در پژوهش حاضر رابطه بین دو مولفه ی هوش موسیقیایی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر پایه سوم دبستان منطقه کهریزک تبیین شده است واز جامعه آماری که 350 نفربوده است تعداد 181 نفر به شیوه ی نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. روش پژوهش در این مطالعه توصیفی-همبستگی است. اطلاعات مربوط به متغیر های این تحقیق از آزمون هوش چند گانه گاردنر و یک پرشسنامه ی محقق ساخته و جهت سنجش پیشرفت تحصیلی از میانگین نمرات درسی دانش آموزان که در پایان سال تحصیلی کسب کرده اند، استفاده شده است. بعد از به دست آوردن داده ها با استفاده از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون نتایج نشان داد که مولفه ی هوش موسیقیایی رابطه مثبت و معناداری با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارد. علاوه براین آزمون نشان داد که سطح تحصیلات والدین با هوش موسیقیایی فرزندان دارای ارتباط است. همچنین نتایج نشان داد که دانش آموزانی که مادران آنها خانه دار هستند از هوش موسیقیایی بالاتری برخوردارند.

    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، هوش موسیقیایی، هوش های چندگانه
  • جلال عبدی هولایی، سعید صفاریان همدانی، رضا یوسفی سعیدآبادی، محمد تقی پور صفحات 127-146

    این پژوهش به بررسی «رابطه برنامه ریزی  استراتژیک با بازاریابی کار آفرینانه در بانک صادرات منطقه شمال تهران» پرداخته است. روش تحقیق از نظر ماهیت روشجمع آوری اطلاعات توصیفی از نوع همبستگی است،و از نظر هدف، کاربردی  است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان شاغل در بایک صادرات منطقه شمال تهران به تعداد 1200 نفر در پنج حوزه و شش شعبه ممتاز است، که 350 نفر زن، و 850 نفر مرد می باشند. برای تعیین حجم نمونه براساس جدول کرجسی و مورگان ، تعداد 291 نفر تعیین ، که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر حسب جنسیت،  85 زن و 206 مرد به عنوان نمونه آماری انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری اطلاعات دو پرسشنامه برنامه ریزی استراتژیک بر مبنای مدل برایسون (1999)، پرسشنامه بازاریابی کارآفرینانه فیور و همکاران (2013) است. هر دو پرسشنامه استاندارد بوده و از روایی محتوایی برخوردارند. پایایی با استفاده از روش آلفای کرونباخ برای پرسشنامه برنامه ریزی استراتژیک 72/0 و پرسشنامه بازاریابی کارآفرینانه به میزان 87/0 بدست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نشان داد رابطه همبستگی معنی داری بین برنامه ریزی استراتژیک با چهار مولفه بازاریابی کارآفرینانه شامل فرصت هشیاری(69/0)، نوآوری معطوف به مصرف کننده (82/0)، ایجاد ارزش (51/0)، و مدیریت ریسک (90/0) » وجود دارد. «مدیریت ریسک»  و «فرصت هشیاری » از مولفه های بازاریابی کارافرینانه در بانک صادرات منطقه شمال تهران  (آماره 4.105 t =  ، با مقدار 0.012= Sig.  ؛ آماره 2.023 t =  ، با مقدار 0.037 = Sig.) بیشترین تاثیر را از یرنامه ریزی استراتژیک می پذیرد. و کمترین تاثیر مربوط به مولفه « ایجاد ارزش » با (آماره 1.545- t =  ، با مقدار 0.280 = Sig) می باشد.

    کلیدواژگان: بازاریابی کار آفرینانه، برنامه ریزی استراتژیک، بانک صادرات، بازاریابی کار آفرینانه بانک صادرات
  • سونا اسمعیلی*، محمدجواد عزتی نیا صفحات 145-160
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مهارت های زندگی بر خودتنظیمی و خودکارآمدی دانش آموزان شهر تهران در سال 1397 بود. روش مورد استفاده در این پژوهش برحسب هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل و گمارش تصادفی آزمودنی ها بود. جامعه آماری شامل کلیه ی دانش آموز دختر مقطع دوم دوره متوسطه بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی تعداد 24 نفراز دانش آموزان در دو گروه آزمایش (12 نفر) و کنترل (12 نفر) به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شد. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه آموزش مهارت های زندگی دیدند و گروه کنترل هیچ گونه درمانی دریافت نکردند. به منظور گردآوری اطلاعات از دو پرسشنامه خودتنظیمی پینتریچ و همکاران (1991) و پرسشنامه خودکارآمدی شرر و همکاران (1982) استفاده شد. به منظور سنجش پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد و مقدار این ضریب برای هر دو پرسشنامه بالای 0.7 به دست آمد. هم چنین به منظور سنجش روایی از روایی محتوا استفاده شد که برای این منظور پرسشنامه به تایید متخصصین مربوطه رسید. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه ها از طریق نرم افزار SPSS در دو بخش توصیفی و استنباطی (تحلیل کوواریانس) انجام پذیرفت. یافته ها نشان داد، آموزش مهارت های زندگی باعث افزایش خودتنظیمی دانش آموزان شده، هم چنین براساس نتایج یافته ها، آموزش مهارت های زندگی باعث افزایش خودکارآمدی در دانش آموزان شد. بنابراین به نظر می رسد، آموزش مهارت های زندگی می تواند باعث ارتقا خودتنظیمی دانش آموزان شده و تکنیک های موثری را برای افزایش خودکارآمدی ارایه کند.
    کلیدواژگان: آموزش مهارت های زندگی، خودتنظیمی، خودکارآمدی
  • شراره روحی نژاد، حسین شکرکن*، علی مهداد صفحات 159-171
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه فرهنگ سازمانی مبتنی بر ارزش های اسلا می با اشتیاق کاری در کارکنان شهرداری منطقه 16 استان تهران انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان شهرداری منطقه 16 تهران به تعداد 482 نفر بود که تعداد 226 نفر از میان آنها با روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار پژوهش ، پرسشنامه های فرهنگ سازمانی زارعی متین (1378) و اشتیاق کاری سلانوا و شافلی (2001) بودند. با استفاده از روش های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام فرضیه های پژوهش آزمون شدند. نتایج مربوط به ضرایب همبستگی پیرسون نشان می دهند از 24 ضریب همبستگی مربوط به مولفه های فرهنگ سازمانی اسلامی تنها ضریب همبستگی مربوط به مولفه برگزاری و شرکت در نماز جماعت با اشتیاق کاری رابطه معنی دار ندارد. 23 مولفه دیگر با مقادیر ضرایب همبستگی بین 462/0 برای مولفه خود نظارتی تا 194/0 برای مولفه تعاون و همکاری همبستگی های معنی دار دارند. و فرضیه های مربوط به آنها تایید شده اند. همچنین، ضریب همبستگی کل فرهنگ سازمانی مبتنی بر ارزش های اسلا می و اشتیاق کاری با مقدار 543/0 رابطه معنی داری است. ضریب همبستگی چندگانه رگرسیون گام به گام نیز با سه متغیر برگزیده احساس مسولیت، خلاقیت و نوآوری و خود نظارتی و با مقاار 560/0 معنی دار است. نتایج این تحقیق با نتایج تحقیقات دیگر در این زمینه همسویی دارند. بر اساس این نتایج توصیه هایی به سازمان ها به عمل آمده است.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی مبتنی بر ارزش های اسلامی، اشتیاق کاری، ارزش های اسلا می
|
  • Mahmood Danyali Deh Hoz *, Hossein Mansoori Pages 17-40
    Purpose
    The main purpose of this study was to investigate the effect of moderating the effectiveness of productivity of manpower on the role of organizational trust in the incidence of organizational citizenship behavior.
    Method
    The present research is based on the philosophical foundations of research in the group of pro-paradigm group. It is considered to be a category of applied research and it is descriptive (non- experiment) and survey type of correlation as a method of data collection. The statistical population of this research includes all employees of Islamic Azad University, Izeh district, selected by random sampling method of 118 people. Three questionnaires of or-ganizational trust, organizational citizenship behavior and human resource productivity were used to collect data. In order to confirm the content validity, experts and experts were used and for verifying the construct validity, a confirmatory factor analysis was used. Then, Cronbach's alpha coefficients were calculated for reliability of the questionnaires, reliability coefficients of organizational trust questionnaire was 88.4%, organizational citizenship be-havior was 88.7% and productivity of manpower was 79.5%.
    Findings
    The findings of the research showed that organizational trust in organizational citi-zenship behavior was observed among employees in Izeh Islamic Azad University, which, considering the productivity of manpower as a moderating variable, the intensity of the rela-tionship between organizational trust and citizenship behavior An organization increases.
    Results
    Administrators s to promote investment on organizational trust and management of productivity of manpower can be seen more and more are in Organizational Citizenship Behavior.
    Keywords: Organizational Trust, organizational citizenship behavior, productivity of manpower
  • Farhad Shafiepoor *, Mohammad Atashac, Monireh Torabinahad Pages 41-60

    The purpose of this study is to build a scale for internationalization of universities. The research method was descriptive survey and the statistical population included all faculty members of Islamic Azad University of Mahallat Branch. 112 samples were selected based on available sampling method. After reviewing the research background and theoretical foundations, a list of internationalization components of universities was selected and statistical samples were provided to determine the validity and reliability. The results of data analysis using Factor Analysis Technique indicate that the scale of internationalization of universities with 8 dimensions (International Outlook, International Policy, Modern Information Technology, International Curriculum, Scientific Collaboration And international research, international academic rankings, knowledge-based economics, international educational services, integration with international educational standards). The constructed scale has a content validity and construct validity of 0.49, and a total of 78.78 out of the variance of internationalization of universities.

    Keywords: Internationalization of universities, measurements, scale making
  • Pari Hemmati, Mahmud Safari * _ Pages 61-92

    The purpose of this study was to investigate the pathology of a professional technical education system based on the EFQM organizational excellence model. In this research, in order to better understand the issue in terms of organizational excellence, as well as to identify its dimensions and components, and identify the factors affecting it, through in-depth and exploratory interviews with individual key stakeholders and selected experts Technical and professional staffs including heads of departments and deputies of the organization, human resources and education departments, heads of provincial departments and managers and teaching staff of formal education and training institutes with more than 5 years of experience in the college of technical and professional staff and academic experts. These people were chosen purposefully. The necessary qualitative data were collected and analyzed using content analysis method as research technique, concepts, categories and main and secondary factors. These concepts, factors and categories are the basis for developing a tool (questionnaire) to identify the dimensions and components of organizational excellence among the employees of the technical and professional organization of Tehran. In order to ensure the validity of the qualitative part of the research, the valuable ideas of the professors familiar with this field and the university experts who were well-known in this field were used. The reliability of the retest and the intra-subject agreement method were used to calculate the reliability of the interviews conducted

    Keywords: Pathology of vocational education system, organizational excellence model, pathology of the educational system, vocational training
  • Zahra Nekoukar, Ghodsi Ahghar *, Amineh Ahmadi Pages 93-106

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of stress management model on the quality of working life of teachers. The method of this research was quasi-experimental study and the design used in this research was pre-test, post-test, follow-up design. The statistical population consisted of all the high school teachers of the city of Shahriyar who were teaching in the 2018. From this community, 60 people were selected randomly and based on the Cochran formula and were divided into two groups of 30 people. The research tool was Walton Quality of Work Life Questionnaire (1973), whose validity and reliability have been confirmed in numerous studies. Data were analyzed using covariance analysis. The results of the statistical analysis showed that there was a significant difference in the quality of life of the teachers in the experimental group compared with the control group .

    Keywords: Stress Management Training, quality of work life, teachers
  • Ameneh Malmir *, Mohammad Abasi, Seyedyousef Salehi Pages 107-126

    Being one of the most critical principles in education, students’ individual differences indicate differences of their capacities, this requires a thorough understanding of students’ talents. This study is an attempt to determine the relationship of students’ musical intelligence with their educational progress. This study investigates this relationship at a primary school’s third grade in Karhrizak district, Tehran selecting 181 participants on a random sampling basis with a descriptive correlational approach. The relevant variables’ data was provided by Gardeners’ multiple intelligences test and research questionnaire. Student progress was measured by students’ average grade at the end of the school year. The regression analysis and Pearson correlation coefficient indicated that musical intelligence variable has a positive, significant relationship with students’ progress. The test also revealed parents’ educational level is associated with children’s musical intelligence; parents with higher educational attainment have kids with higher musical intelligence. Results also indicated that housewives’ kids tend to have higher musical intelligence. The results of regression analysis indicated an insignificant relationship between musical intelligence and parents’ jobs.

    Keywords: Academic achievement, musical intelligence, multiple intelligence
  • Jalal Abdi, Saeed Safariyan, Reza Usefi, Mohamad Taghipour Pages 127-146

    The present study was conducted to investigate "Strategic planning relationship with entrepreneurial marketing in Saderat Bank OF North Tehran (SBNT). The present study is based on the nature of the method of collecting descriptive information of correlation type, and is objective in terms of purpose. The statistical population consisted of all personnel employed in (SBNT). with 1200people in five domains and six major branches, with 350women and 850men.   To determine the sample size of employees, the Krejcy and Morgan tables were used. Sample size was determined by 291 people. The data gathering tool was two strategic planning questionnaires based on the Barson model (1999), Fior et al. (2013) entrepreneurship marketing inventory. Both questionnaires are standard and have adequate content validity. Reliability was obtained by using Cronbach's alpha for strategic planning questionnaire (0.72) and entrepreneurial marketing questionnaire (0.87). Data analysis using SPSS software showed that there was a significant correlation between strategic planning with four components of consciousness (0.69), consumer-oriented innovation (0.82), value creation (0.51), risk management (0.90). "Risk Management" and "Opportunity of Consciousness" of the entrepreneurial marketing components in the (SBNT) with (t =4.0105 & Sig. = 0.012; t = 2.023 &Sig=0.037). Accepts the impact of strategic planning and the least effect on the component of "value creation" with (t =1.545 & Sig.=0.280).

    Keywords: Client Marketing, strategic planning, Saderat Bank
  • Sona Esmaeili *, MOHAMMADJAVAD Ezatinia Pages 145-160
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of life skills training on self-regulation and self-efficacy of Tehran students in 1397. The method used in this study was applied in terms of purpose and in terms of data collection, a quasi-experimental design with pretest-posttest design with control group and random sampling. The statistical population consisted of all fmale secondary school students who were randomly selected. A sample of 24 students in two experimental groups (12 people) and control (12 people) were considered as the sample size. The experimental group received 8 life skills training sessions, and the control group did not receive any treatment.. In order to collect information, two self-regulation questionnaires (Pintrich et al., 1991) and self-efficacy questionnaire (Shirer et al., 1982) were used. To assess the reliability of the questionnaire, Cronbach's alpha coefficient was used and the coefficient for each questionnaire was higher than 0.7. Content validity was also used to assess the validity of the questionnaire, which was approved by the relevant experts. Data analysis was performed using SPSS software in two sections: descriptive and inferential (covariance analysis). Findings showed that life skills training increased self-regulation of students, Based on the results of the findings, life skills training increased self-efficacy among students. Therefore, it seems that life skills training can promote self-regulation of students and provide effective techniques to increase self-efficacy.
    Keywords: life skills training, self-regulation, Self-efficacy
  • Sharareh Roohinezad, Hossin Shokrkon *, Ali Mahdad Pages 159-171
    The present study investigates the relationship of the organizational culture based on the Islamic values with work engagement in the employees of the municipality of the district 16 of Tehran. This research is descriptive and of correlational type. The statistical population of the study is all of the 482 employees of the Oil Company in the Municipality of the District 16 of Tehran. The sample was composed of 226 participants selected by the simple random sampling. The instruments of this research consisted of the Zarei Matin's organizational culture questionnaire (1998) and the Salanova and Shafley's (2001) work engagement questionnaire. Pearson correlation and stepwise regression analyses were used to test the research hypotheses. The results of the research show that only one the 24 components of organizational culture, that is, the community prayer, is not related significantly to work engagement. The other 23 components have correlation coefficients between 0.462 for self-discipline and 0.194 for cooperation, all significant at less than 0.05 level. Also, there is a significant relationship between organizational culture based on the Islamic values and work engagement of employees of the municipality of the district 16 of Tehran. The results of the stepwise regression analysis, with the three selected components of responsibility, creativity and innovation, and personal self-reflection, yielded a statistically significant multiple correlation of 0.560 with work engagement. Recommendations are given to the organizations on the basis of the present research.Keywords: organizational culture based on the Islamic values, work engagement
    Keywords: organizational culture based on the Islamic values, work engagement, Islamic values