فهرست مطالب

تحقیقات مدیریت آموزشی - سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، پاییز 1396)

نشریه تحقیقات مدیریت آموزشی
سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی حمیدی زاده، محمدحسین رحمتی، علی اصغر رشید*، نیما سلطانی نژاد صفحات 9-37

    در ادیان آسمانی، شناخت خداوند به عنوان «امر کننده به عدل» و «به پادارنده عدل» است که اساس رابطه انسان با خدا نیز هست. عدل در مفهوم اجتماعی، هدف نبوت و به مفهوم فلسفی، مبنای معاد است. عدالت و اجرای آن یکی از نیازهای اساسی و فطری انسان است که همواره در طول تاریخ، بستری مناسب جهت توسعه جوامع انسانی، فراهم کرده است. هدف اصلی این پژوهش، بررسی ارتباط عدالت سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی در میان کارکنان دانشگاه پیام نور شهر کرمان با نقش میانجی سرمایه اجتماعی و تعهد سازمانی و ارایه الگوی ساختاری می باشد. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه اجرا، توصیفی-همبستگی است که در آن ابزار پرسشنامه برای جمع آوری داده ها به کار گفته شد. جامعه آماری تحقیق شامل 460 نفر از کارکنان دانشگاه پیام نور شهر کرمان است که بر اساس جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 210 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. پایایی و روایی ابزار تحقیق با محاسبه آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی و میانگین واریانس تبیین شده ارزیابی و تایید شد و روایی محتوایی پرسشنامه ها توسط استادان و خبرگان آشنا به موضوع تایید شد. آزمون مدل مفهومی پژوهش با روش حداقل مربعات جزیی با بکارگیری نرم افزار Smart PLS انجام شد. نتایج نشان می دهد که عدالت سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی، سرمایه اجتماعی و تعهد سازمانی تاثیر دارد و هم چنین سرمایه اجتماعی و تعهد سازمانی نیز بر رفتار شهروندی سازمانی تاثیر دارد. در حقیقت، عدالت سازمانی نقش محوری در سازمان ها دارد و با برقراری آن می توان روابط قوی بین کارکنان و بازده بالاتری را مشاهده کرد.

    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی، سرمایه اجتماعی، تعهد سازمانی، دانشگاه پیام نور
  • مریم تقوایی یزدی* صفحات 37-50
    اهداف

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه اخلاق حرفه ای با سلامت روانی و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران بوده است.

    ابزار و روش ها

    این پژوهش توصیفی- پیمایشی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری کلیه کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران به تعداد 334 نفر می باشد که در سال تحصیلی 94-93 مشغول به کار بوده اند. حجم نمونه آماری با توجه به جدول کرجسی و مورگان تعداد 181 نفر می باشند که به صورت تصادفی طبقه ای به تفکیک جنسیت انتخاب گردید. برای گردآوری داده ها از دو روش کتابخانه ای و روش میدانی(پرسشنامه) استفاده گردید. ابزار گردآوری داده ها سه پرسشنامه اخلاق حرفه ای کرستن و همکاران(2011)، سلامت روانی (GHO-28) و رفتار شهروندی سازمانی پودساکف(2000) بود.

    یافته ها

    با افزایش میزان سلامت روانی در افراد، میزان اخلاق حرفه ای در آنان افزایش می یابد و برعکس. با افزایش رفتار شهروندی سازمانی، میزان اخلاق حرفه ای در افراد افزایش می یابد و برعکس. بین میانگین نمرات اخلاق حرفه ای، سلامت روانی و رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان با جنسیت و مدارک تحصیلی مختلف، تفاوت معنی داری وجود ندارد. به طور کلی بین اخلاق حرفه ای با سلامت روانی و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران رابطه معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    توسعه اخلاق حرفه ای، رفتار شهروندی سازمانی و سلامت روانی کارکنان، جنبه های مختلف مدیریت کیفیت جامع را تحت تاثیر قرار داده و به عنوان پشتیبانی قوی برای مدیریت کیفیت به کار می رود. در نهایت، توجه به متغیر های مورد مطالعه، به افزایش بهره وری و توسعه نظام آموزشی می انجامد.

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: اخلاق حرفه ای، سلامت روانی، رفتار شهروندی سازمانی، آموزش و پرورش
  • زهره شکیبایی* صفحات 51-62

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش های در سایه بر اضطراب ریاضی دانش آموزان دبیرستانهای شهرستان تنکابن انجام گرفته است. نوع پژوهش توصیفی بود. جامعه ی آماری این پژوهش را کلیه ی دانش آموزان مقطع دبیرستان تشکیل دادند. با توجه به تعداد جامعه در جدول مورگان تعداد 380 نفر و برای اطمینان از معرف بودن نمونه برای جامعه و تناسب آن با گروه های مختلف جامعه تعداد 500 نفر با روش نمونه گیری تصادفی- طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. در پژوهش حاضر برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های ا ضطراب ریاضی و آموزش های در سایه استفاده گردید. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که اثر اصلی آموزش در سایه معنادار است؛ بدین معنا افرادی که از آموزش در سایه استفاده کرده اند، اضطراب ریاضی کمتری را تجربه کرده اند. همچنین.نتایج دیگر پژوهش نشان داد که بین اضطراب ریاضی دختران و پسران تفاوت معناداری وجود دارد و دختران بیشتر از پسران اضطراب ریاضی دارند. ولی تفاوت معناداری میان اضطراب ریاضی دانش اموزان با رشته های تحصیلی متفاوت مشاهده نشد. لذا می توان به این نتیجه رسید که آموزش در سایه می تواند بر کاهش اضطراب ریاضی دانش آموزان موثر باشد.

    کلیدواژگان: آموزش های در سایه، اضطراب ریاضی، دانش آموزان دبیرستانی
  • سید محمد طباطبایی نسب*، هوشمند باقری قر بلاغ صفحات 63-82

    امروزه، هوش هیجانی به یکی از ابزارهای محبوب در سازمان ها تبدیل شده است که هنوز هم نیاز به تحقیقات تجربی در مورد آن احساس می شود. سرمایه اجتماعی را می توان چارچوب زیر ساختی برای بهبود عملکرد سازمانی دانست، همچنین سرمایه اجتماعی بستر مناسبی را برای بهره وری نیروی انسانی در سازمان های مختلف فراهم می آورد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی رابطه بین هوش هیجانی، سرمایه اجتماعی با عملکرد سازمانی است. روش تحقیق مطالعه از لحاظ نتیجه کاربردی و از نظر هدف توصیفی بوده و به روش پیمایشی انجام پذیرفته است. کلیه کارکنان اداره کل سازمان آموزش و پرورش شهر ارومیه به تعداد 400 نفر جامعه آماری این پژوهش را تشکیل می دهند که 105 نفر از آن ها با استفاده از فرمول کوکران به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده های میدانی از پرسشنامه و برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از مدلسازی معادلات ساختاری بر اساس نرم افزار Smart- Plsاستفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که بین هوش هیجانی و سرمایه اجتماعی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بنابراین هر چه هوش هیجانی کارکنان افزایش یابد، سرمایه اجتماعی سازمان نیز افزایش خواهد یافت، همچنین سرمایه اجتماعی تاثیر مثبت و مستقیم بر عملکرد سازمانی گذاشته است.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سرمایه اجتماعی، عملکرد سازمانی، آموزش و پرورش
  • محمدرضا کرمی*، سید محمد میرکمالی، جواد پورکریمی صفحات 83-108

    پژوهش حاضر، باهدف بررسی سکوت سازمانی و ابعاد آن در کارکنان دانشگاه تهران صورت گرفته است. روش پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان اداری و آموزشی پردیس و دانشکده های دانشگاه تهران در سال تحصیلی 94 - 1395 می باشد، که بر اساس آخرین آمار و اطلاعات موجود 1419 (160 زن و 171 مرد) نفر اعلام شده است؛ که با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران تعداد 302 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. روش نمونه گیری در این پژوهش، روش نمونه گیری طبقه ای سهمی می باشد. جهت گردآوری داده-ها از پرسشنامه محقق ساخته سکوت سازمانی استفاده شده است. جهت تعیین روایی پرسشنامه، از روایی محتوایی و سازه استفاده شد. همچنین پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 79/0 ارزیابی شد. یافته ها نشان داد وضعیت سکوت سازمانی و کلیه مولفه های آن پایین تر از میانگین فرضی می باشد، به جز مولفه های سکوت محجوب و سکوت نوع-دوستانه که در حد متوسط میانگین فرضی پژوهش قرار دارند. نتایج آزمن t مستقل نشان داد کارکنان زن نسبت به کارکنان مرد از سکوت بیشتری برخورداند. همچنین نتایج آزمون وایانس یک راهه (f) نشان داد بین سکوت کارکنان از نظر متغیرهای جمعیت شناختی (سن، سابقه خدمت، محل خدمت، تحصیلات و رشته تحصیلی) تفاوتی وجود ندارد.

    کلیدواژگان: سکوت سازمانی، سکوت تدافعی، سکوت مطیع، سکوت فرصت طلبانه، سکوت محجوب
  • حسن احمدی*، ابوالفضل نوری، ابوالفضل گنجه صفحات 109-124

    هدف از این مطالعه، بررسی مدل ساختاری تاثیر فرهنگ کار بر رفتار نوآورانه و عملکرد سازمانی معلمان ابتدایی شهر اردبیل بود. روش پژوهش از نوع همبستگی با استفاده از مدل یابی علی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه معلمان ابتدایی شهر اردبیل به تعداد 720 نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران 246 نفر به شیوه نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پژوهش سه پرسشنامه استاندارد فرهنگ کار احمدی (1391)،پرسشنامه رفتار نوآورانه جانسن(2000) ،پرسشنامه عملکرد سازمانی احمدی(1392) بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه مورد تایید صاحبنظران است و پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب برابر با 89/.، 88/. و 85/. محاسبه شد. در راستای بررسی فرضیه های پژوهش داده های حاصل برای تحلیل به صفحات داده های خام نرم افزار Spss 20)) و برای برازش علی معادلات ساختاری به نرم افزار Lisrel8.54 منتقل و سپس تحلیل شد. یافته های بدست آمده از تحلیل های آماری نشان داد که تاثیر فرهنگ کار بر رفتار نوآورانه و عملکرد سازمانی معلمان مثبت و معناد ار است. هم چنین مدل علی طراحی شده در پژوهش بر اساس الگوی معادلات ساختاری برازش گردید. شاخص نیکویی برازش (GFI) 90/0 و ریشه میانگین مجذور باقی مانده ها در مدل متغیر های مکنون065/0 = RMSEA بود. بنابراین مدل دارای برازش نسبتا خوبی بوده است و به این ترتیب مدل معادلات ساختاری فرهنگ کار بر رفتار نوآورانه و عملکرد سازمانی معلمان موثر بوده است.

    کلیدواژگان: فرهنگ کار، رفتار نوآورانه، عملکرد سازمانی، معلمان
  • معصومه فروزانی، بهنام همتی* صفحات 125-138

    ارزشیابی های آموزشی بخش مهمی از فرآیند برنامه ریزی آموزشی محسوب می شود، که در آن هم فراگیران در فرایند آموزشی متمایز می گردند و هم به مدرس در ارزیابی عملکرد خود کمک می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی دیدگاه دانشجویان دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان درباره انواع روش های ارزشیابی آموزشی صورت گرفته است. روش پژوهش، پیمایشی است. جامعه آماری مطالعه شامل کلیه ی دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد سال تحصیلی94-1393 دانشگاه بوده (2200 (N=که از میان آنها نمونه ای به حجم 322 نفر با استفاده از جدول نمونه کرجسی و مورگان به روش نمونه گیری ساده تصادفی انتخاب گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بود که روایی آن با کسب نظر شماری از اساتید ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه رامین خوزستان بررسی شد. پایایی سوالات پرسشنامه نیز به وسیله محاسبه‏ی ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داد ه ها با استفاده از نرم افزار SPSSV20 نشان داد پاسخگویان بیشتر به روش ارزشیابی به صورت سوالات چند گزینه ای علاقه مند هستند و کمترین علاقه را هم به روش ارزشیابی به صورت آزمون شفاهی دارند. همچنین رابطه آماری معنی داری در سطح 01/0 و 05/0 بین جنسیت پاسخگویان با انتخاب سوالات تشریحی چند گزینه ای، و معدل پاسخگویان با میزان تمایل آنها برای انتخاب آزمون شفاهی به عنوان ارزشیابی آموزشی وجود دارد. در نهایت نیز بر اهمیت نظرخواهی اساتید از دانشجویان برای انتخاب روش های ارزشیابی دروس تاکید شده است.

    کلیدواژگان: ارزشیابی آموزشی، تمایل، روش های ارزشیابی
  • عبدالرسول نوروزی*، مژگان امیریان زاده صفحات 139-157

    این پژوهش با هدف بررسی رابطه انگیزش شغلی و خلاقیت با عملکرد حرفه ای معلمان شهرستان جهرم انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه ی آماری این پژوهش شامل کلیه معلمان شهرستان جهرم در سال تحصیلی95-94 بودند. نمونه این پژوهش 150 نفر از این معلمان بودند که بر اساس نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه عملکرد شغلی پاترسون، پرسشنامه خلاقیت اسمی و پرسشنامه انگیزش شغلی هکمن و آلدهام بود که از روایی و پایایی مطلوبی برخوردار بودند. نتایج نشان داد که از ابعاد خلاقیت، همبستگی مثبت و معنی داری بین ابعاد تحمل شکست، قبول ابهام، تشویق، قبول سوالات و تحمل تضاد با عملکرد حرفه ای وجود دارد. اما بین بعد کنترل بیرونی با عملکرد حرفه ای معلمان رابطه ای مشاهده نشده است. همچنین ابعاد قبول ابهام، تشویق و کنترل بیرونی قدرت پیش بینی عملکرد حرفه ای را داشتند. نتایج نشان داد که از ابعاد انگیزش شغلی، همبستگی مثبت و معنی داری بین ابعاد تنوع مهارت، هویت شغل، اهمیت شغل، استقلال و بازخورد شغل با عملکرد حرفه ای وجود دارد. همچنین تنها دو بعد تنوع مهارت و بازخورد شغل قدرت پیش بینی معناداری برای عملکرد حرفه ای داشت. و در نهایت نتایج نشان داد که همبستگی مثبت و معنی داری بین انگیزش شغلی با عملکرد حرفه ای و همچنین خلاقیت شغلی با عملکرد حرفه ای وجود دارد.

    کلیدواژگان: انگیزش شغلی، خلاقیت، عملکرد حرفه ای
|
  • Pages 9-37

    Basic knowledge of the divine religions, recognizing God as "Amrknndh to justice" and "justice Padarndh" is the basis of man's relationship with God as well. The concept of social justice, the purpose of prophecy and philosophical concept, on the Resurrection. The main objective of this study was to investigate the relationship between organizational citizenship behavior among employees Daltsazmany PNU Mediating Role of social capital Kerman and commitment to provide a model structure. The aim of the present study, functional and in terms of performance, cross-correlation in which questionnaire to collect data to be told. The study consisted of 460 employees of Kerman University of Payam-noor is based on Morgan and stratified random sampling, 210 samples were selected. The reliability and validity of the calculation of alpha, Composite reliability and The average variance explained and validity of the questionnaire was evaluated and endorsed by professors and experts familiar with the issue confirmed. Test conceptual model with partial least square method test study was conducted using Smart PLS software. The results show that organizational justice, organizational citizenship behavior, organizational commitment affects social capital and social capital and organizational commitment as well as its impact on organizational citizenship behavior. In fact, Organizational Justice plays a central role in organizations and by establishing strong relationships between staff and can be observed greater efficiency.

    Keywords: Organizational Justice, organizational citizenship behaviors, social capital, Organizational Commitment, Payam-noor University
  • Maryamt Taghvaeeyazdi * Pages 37-50
    Aims

    This study aimed to investigate the relationship between professional ethics and mental health and organizational citizenship behavior province's Department of Education.

    Instruments & Methods

    This descriptive and correlational. The population of all the employees of the Department of Education of the province to 334 people who have worked in the academic year 94-93. According to the Morgan sample size of 181 patients who were randomly selected stratified according to sex. To collect the data, the library and field study questionnaire was used. Questionnaire data collection tools Ethics Kersten et al. (2011), health Rvany (GHO-28) and Podsakoff (2000).

    Findings

    With the increase in mental health, the professional ethics in their rise and vice versa. By increasing organizational citizenship behavior, the professional ethics of the people will rise and vice versa. Between the average scores of professional ethics, mental health and organizational citizenship behavior of employees with different gender and qualifications, there is no significant difference. In general the professional ethics of mental health and organizational citizenship behavior Department of Education province there is a significant relationship.

    Conclusion

    The development of professional ethics, organizational citizenship behavior and mental health of employees, affects different aspects of total quality management data and is used as a strong support for quality management. Finally, according to the variables studied, leads to increased productivity and development of the educational system.

    Keywords: professional ethics, Mental Health, organizational citizenship behavior, Education
  • Pages 51-62

    The aim of this study is to survey the effect of shadow education on Iranian high School Students mathematic anxiety. The research type is descriptive. The research sample consists of high school students.380 students were chosen as samples, due to the community numbers in Morgan table, but 500 ones were selected as samples for certainty to the community and coordination to other different groups, by random classified sampling method. The researcher- made shadow education and mathematical anxiety questionnaires were applied to collect the data. The results indicated that the main effect of shadow education is significant; that is, students who applied shadow education experienced less mathematical anxiety. Other results indicated that there is a significant difference between girls and boys mathematical anxiety; and girls experience more mathematical anxiety than boys. However, there is no significant difference in mathematical anxiety among various educational course students.So,we can conclude that shadow education can be useful on math anxiety decreasing.

    Keywords: Shadow Education, Mathematical Anxiety, High School Students
  • Pages 63-82

    Emotional intelligence has become one of the popular tools in organizations which still the need for further empirical research is felt. Social capital can be thought of as an infrastructural framework for improving organizational performance. The goal of this research is to investigate the relationship between emotional intelligence, social capital, and organizational performance. This is a applied and descriptive study and has been performed by survey method. The statistical sample of the study is the 400 personnel of Education General Department, 105 personnel of which have been selected using Cochran formula as the sample. The questionnaire based on Likert spectrum was used in order to collect information. Structural equations’ modeling was used to analyze research data with Smart-PLS software. The results showed that there is a significant relationship between emotional intelligence and social capital; thus, the more the emotional intelligence of the personnel increases, the more the social capital of the organization increases. Moreover, social capital has had a direct and significant relationship on the organizational performance.

    Keywords: emotional intelligence, social capital, Organization performance, Education
  • Pages 83-108

    The present work studies organizational silence and the dimensions among the employees of University of Tehran. The method of the research is descriptive and the type is Survey. The population consisted of all employees in University of Tehran, 1394-95. According to the latest statistics, there are 1419 (consisting of 801 women and 618 men) employees Working in University of Tehran now. That sample was selected by Stratified sampling and the size of sample was identified based on cochrane formula are 302. data were collected through organizational silence questionnaire (Researcher made). To determine the validity of the questionnaire, content validity and construct was used and Their reliability was estimated through Cronbach’s alpha coefficient on Pilot study "0/79". The results showed that all the components of organizational silense were lower average in all aspects, except for diffident silense, silense Prosocial that was equal to the average hypothesis of this research. Independent t test results showed that female employees than male employees more supportive of silence. also The results of one-way variance test (f) showed the silence of employees in terms of demographic variables (age, experience-serve, place of employment, education and field of study) there is no difference.

    Keywords: Organizational silence, Defensive silence, Acquiescent Silence, Opportunistic Silence, diffident silence
  • Hasan Ahmadi *, Abolfazl Nori Pages 109-124

    The purpose of the present study is to investigate the effect of work culture on innovative behavior and organizational performance using a structural eqation modelling in the Ardabil primary teachers. Th research method was cause-correlational. The population includes 720 Ardabil primary teachers, from which a sample of 246 participants were selected by the Kokrun Formula and cluster sampling method tested. The instruments are of three types: work culture Ahmadi (1391), innovative behavior questionnaire Johnson (2000), a questionnaire organizational performance Ahmadi (1392),reliability indexes are 0.89, .88, 085 respectively. The research used SPSS20 to analyse raw data and then Lisrel8.56 software to analyse the structural equatiion model. The findings of the statistical analysis showed that the impact work culture on innovative behavior and oganizational performance of teachers is positive and meaningfull. The causal model designed based on structural equation model was fitted. the GFI equelled to 0.90 and the remaining root mean squares in the latent variable model equalled to 0.065. as a result, the structural equation model of work culture had a effective impact on the innovative behavior and organizational performance of Ardabil primary teachers.

    Keywords: work culture, innovative behavior, organizational performance, teachers
  • Pages 125-138

    Educational evaluations are seen as the main part of educational planning process, through which either learners are differentiated from each other and or instructors are helped to evaluate their performance. This study was aimed to investigate the students’ point of views in Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khuzestan regarding evaluation methods. It was done using survey method which included all the university students studying in bachelor and master science grade during 1393-94 as the study population (N=2200). A sample of 322 persons was selected using Krejcie and Morgan’s sample size table in a simple random sampling manner. To gather the needed data, investigators developed a questionnaire which its validity was confirmed by a panel of agricultural extension and education faculty members of the university. Its reliability, also, was examined by calculating alpha Cronbach’s coefficient. Data analysis was performed using SPSS. Results showed that respondents are more interested in multi-choice questions rather than other evaluation methods, and less in oral exams. There were also significant relationships between respondents’ gender and willingness of them to use descriptive multi-choice items and their mean score and willingness to use oral exam, respectively at 0.01 and 0.05 levels of significance. Finally, the study concluded by respecting the students’ views in selecting the evaluation methods by instructors of classes.

    Keywords: educational evaluation, willingness, evaluation methods
  • Pages 139-157

    The purpose of this study was the relationship between job motivation and creativity with the professional performance of Jahrom teachers. The research method was Descriptive- correlational type and the population of study was all teachers of Jahrom in 2014-2015 academic year. Based on Stratified random sampling, 150 teachers were selected. The instruments of this study were Paterson jab performance, Esmi creativity and Hekman and Aldeham jab mitivation questionnaires. Results revealed that there is positive and significant relationship between the dimensions of failure tolerance, accepting ambiguity, encourage, accept and tolerate conflict (dimensions of creativity) with professional performance. Also the dimensions of accepting ambiguities encourage and external control was predictive power of professional performance. The results showed that between the dimensions of job motivation, there is positive and significant relationship between diversity of skills, job identity, jab significance, autonomy and feedback with the professional performance. Also the two the dimensions of job skill variety, and feedback could predict professional performance power. Finally Results showed a significant and positive correlation between job motivation and professional performance.

    Keywords: Jab motivation, creativity, professional performance