فهرست مطالب

فصلنامه دانش مالی تحلیل اوراق بهادار
سال سیزدهم شماره 47 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقصود امیری*، محمدسعید حیدری صفحات 1-16

    مسئله انتخاب سبد [i] سرمایه گذاری یکی از مهم ترین مسایل در حوزه مالی است که در آن تلاش می شود تا در طول چند دوره زمانی بودجه مشخص شده را طوری بین دارایی ها توزیع نمود که بازده [ii] سبد [iii] سرمایه گذاری بیشینه و درعین حال ریسک آن از یک حد معین بیشتر نشود. در این مقاله ابتدا یک مدل برنامه ریزی [iv] ریاضی غیرخطی [v] مختلط برای مسئله ی انتخاب سبد سهام جهت بیشینه سازی نسبت های شارپ سهام پیشنهاد و آزمون شده است. سپس به واسطه ی طبیعت غیرقطعی پارامترهای ورودی چنین مسئله ای، یک مدل جدید برنامه ریزی امکانی استوار که قدرت تنظیم درجه استواری تصمیمات خروجی در برابر عدم قطعیت پارامترها را دارد، توسعه داده شده است. جهت بررسی عملکرد مدل، در ابتدا مدل پیشنهادی بر روی 42 شرکت فعال (دارای بیشترین تعداد روز معاملاتی) در بازار بورس اوراق بهادار تهران، در دوره زمانی بهار 1397 تست و ارزیابی شده است. در پایان نتایج محاسباتی کارایی مدل پیشنهادی، کیفیت بالای عملکرد و کاربردی بودن مدل برنامه ریزی امکانی استوار پیشنهادی را نشان میدهد.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی استوار امکانی، نسبت شارپ، بهینه سازی سبد، بهینه سازی فازی
  • احمد آقامحمدی، فریدون اوحدی*، محسن صیقلی، بهمن بنی مهد صفحات 17-31
    ارز دیجیتال یک صورت پیچیده از پول الکترونیک است. فرایند انتقال وجه در این سیستم کاملا مستقیم بوده ودر مقایسه با روش سنتی از هزینه و زمان کمتری برای انجام تراکنش ها به نقاط مختلف دنیا برخوردار است . ارزهای دیجیتال از سیستمی به نام بلاک چین استفاده می کنند،  هر شخصی که با بلاک چین آشنا شود و مزایای آن را درک کند، جای خالی آن را در کشور ما را حس می کند. مزایایی مانند عدم امکان دستکاری اطلاعات، هوشمندسازی و غیرمتمرکزسازی فرایند ها،به همراه شفافیت بالا از جمله مسایلی است که افراد را به آینده این فن اوری خوش بین می کند.در این پژوهش تعدادی از ارزهای دیجیتال با بالاترین حجم معامله و نقدینگی جهت ایجاد پرتفوی انتخاب شده و با استفاده از روش در معرض خطر، ریسک و بازدهی پرتفوی محاسبه شده است و نهایتا پرتفوی بهینه جهت سرمایه گذاری  ارایه گردیده است.
    کلیدواژگان: ریسک، بازدهی، پرتفوی، ارز دیجیتال، ارزش در معرض خطر
  • شیوا کرمی، عبدالمجید دهقان*، عباس خدادادی صفحات 33-50

    در این پژوهش نقش ابعاد تصمیم گیری و ریسک پذیری بر عملکرد مدیران مالی مورد پژوهش قرار گرفته است. پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه مدیران مالی بانک حکمت ایرانیان شهر تهران در سال 1397 بود. نمونه پژوهش شامل 70 مدیر مالی بود که به روش نمونه گیری در دسترس از میان مدیران شعب مختلف بانک حکمت ایرانیان شهر تهران انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های عملکرد مدیران، سبک های تصمیم گیری و مقیاس سنجش ریسک پذیری، استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری استفاده شد. تحلیل داده ها نشان داد که بین سبک های تصمیم گیری و عملکرد مدیران رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین بین ریسک پذیری و عملکرد مدیران نیز رابطه مثبت معنی داری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چندمتغیری نیز نشان داد که سبک های تصمیم گیری و ریسک پذیری به صورت معنی داری عملکرد مدیران را پیش بینی می کنند. این نتیجه تلویحات مهمی در زمینه ارتقای عملکرد مدیران در بر دارد.

    کلیدواژگان: عملکرد، سبک های تصمیم گیری، ریسک پذیری، مدیران مالی
  • وحید بخردی نسب*، فاطمه ژولانژاد صفحات 51-71
    بانکداری اسلامی به سرعت در تمام جهان در حال رشد و به طور فزاینده ای به عنوان یک حالت جایگزین حیاتی از تامین مالی به رسمیت شناخته می شود. بویژه در سال های اخیر که سرمایه گرایی محدودیت ها و ضعف های خود را نشان داده است. با این وجود، این رشد نجومی بانکداری و سرمایه گذاری اسلامی همراه با سطح بالایی از رشوه خواری (فساد) به همراه بوده است، که تبدیل به آفتی برای بسیاری از کشورهای اسلامی گشته است. بیماری رشوه خواری مانع می شود که بانکداری اسلامی مسیری موثر و معنادار برای کاهش فقر و توسعه اقتصادی باشد. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر ارزیابی اثر رشوه خواری بر سلامت مالی بانک های اسلامی می باشد. جامعه آماری مطالعه حاضر شامل کلیه بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1390تا1394 می باشد. حجم نمونه بر اساس روش حذف نظام مند انتخاب شده و بر این اساس 23 بانک به عنوان نمونه مبنای بررسی فرضیه پژوهش قرار گرفت. روش بررسی فرضیه پژوهش و برازش مدل پژوهشی با استفاده از نرم افزار اقتصادسنجی استاتا با رویکرد گشتاورهای تعمیم یافته صورت پذیرفته است. شواهد پژوهش حاکی از آن است که با تشدید رشوه خواری در سطح کشور سلامت مالی بانک ها کاهش یافته و رشوه خواری اثر معکوسی بر سلامت مالی بانک ها دارد. به عبارتی فساد مالی در کشور سلامت مالی بانک ها را به خطر می اندازد.
    کلیدواژگان: بانکداری اسلامی، سلامت مالی، رشوه خواری، داده های پانل پویا
  • عبدالله امیری، پرویز سعیدی*، فرشید پورشهابی، حسینعلی بهرام زاده صفحات 73-86

    امروزه استراتژی های تجدید ساختار شرکت بعنوان یک راه حل توسط مدیران ارشد اجرایی و جهت خروج شرکت از بحران مطرح می باشد.در این راستا ضرورت بررسی تاثیر اجرای این استراتزی ها برجسته می گردد.هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر اجرای استراتژی های تجدید ساختار در مراحل مختلف چرخه عمر شرکت های بحران زده می باشد. برای این منظور جهت انتخاب شرکت های بحران زده از Z-score Toffler  استفاده شد. 406 سال- شرکت بعنوان نمونه انتخاب شدند. برای تعیین مراحل چرخه عمر شرکت از مدل جریانات نقدی دیکینسون استفاده شد. برای آزمون فرضیات از مدل رگرسیون لاجیت استفاده گردید. نتایج مقاله حاکی از این است که متغیر Q توبین فقط با استراتژی تجدید ساختار دارایی رابطه معنی دار و منفی دارد، متغیر دارایی کل با استراتژ های تجدید ساختار مدیریتی و مالی رابطه مثبت و با استراتژی تجدید ساختار دارایی رابطه منفی دارد، متغیر های اهرم مالی و سهامداران نهادی تنها با استراتژی تجدید ساختار مالی رابطه معنی دار و منفی دارند. متغیر جریانات نقدی فقط با استراتژی تجدید ساختار مالی رابطه مثبت و معنا داری دارد، بین متغیر بازده  دارایی شرکت و هر سه استراتژی تجدید ساختار رابطه ای پیدا نشد. شرکت های مرحله رشد کمتر از برنامه تجدید ساختار دارایی استفاده می کنند.شرکت های مرحله تولد نسبت به شرکت های مراحل دیگر کمتر از تجدید ساختار مدیریتی استفاده می کنند. همچنین شرکت های مرحله افول، نسبت به واحد های سایر مراحل کمتر از تجدید ساختار مالی استفاده می کنند.

    کلیدواژگان: تجدید ساختار، استراتژی، چرخه عمر، شرکت، بحران مالی
  • سید مظفر میر برگکار، مریم سهرابی* صفحات 87-102

    بررسی و تحلیل ساختار وابستگی بین بازارهای مالی در زمان رکود و رونق به طور گسترده مورد تاکید نظریه پردازان و پژوهشگران حوزه های مختلف قرارگرفته است. در این پژوهش ها مدل های مختلفی برای توضیح همبستگی در بازارهای مالی به وجود آمده اند. در این بین توابع کاپولا با توجه به توانایی بالایی که در شناسایی ساختار وابستگی نامتقارن دارد، بیشترین توجه را به خود جلب نموده است. در این پژوهش با استفاده از مدل های واریانس ناهمسانی شرطی (GARCH) و رویکرد مارکوف سویچینگ و توابع کاپولا به بررسی ساختار وابستگی در بازارهای مالی 4 کشور ایران، امارات، ترکیه و چین در دوران رونق و رکود در دوره 2011 تا 2017 پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان دهنده وجود ساختار وابستگی نامتقارن در رژیم های رونق و رکود است، به نحوی که در دوران رکود ساختار وابستگی بین این بازارها با بازار ایران شدیدتر از دوران رونق است.

    کلیدواژگان: بازار سهام، ساختار وابستگی، مدل های GARCH، مارکوف سویچینگ، توابع کاپولا
  • مریم مقدس بیات*، شمس الله شیرین بخش، تیمور محمدی صفحات 103-120

    تحلیل و پیش بینی مناسب رفتار یک متغیر به تبیین درست الگوی آماری برای آن متغیربستگی دارد.بدین معنا که متغیرهای گنجانده شده درالگوبه بهبود  تبیین آن منجرگردد.این امرپژوهشگررا به  مفهوم علیت هدایت می نماید.تاچندی پیش تحلیل روابط بین متغیرها درچارچوب رابطه علی محدود به گشتاور مرتبه اول ورابطه خطی بود که درصورت ردشدن این رابطه، متغیر از الگو کنار گذاشته می شد. اخیرا، تحلیل علیت در گشتاور مراتب بالاترو به صورت غیرخطی موردتوجه پژوهشگران قرارگرفته است . درروش نوین ممکن است متغیرمفروض علی حاوی اطلاعات منحصر به فردی برای برخی از گشتاورها و نه همه آن ها باشد.در این صورت حذف چنین متغیری از الگو به پنهان ماندن اطلاعات مهمی ازرفتارواقعی متغیرموردبررسی منجرمی گردد.دراین پژوهش تلاش برآن است تا تحلیل جامعی از علیت در مراتب مختلف گشتاوری درچارچوب مدل میانگین شرطی خود بازگشت برداری چند رژیمه ا رایه گردد. از این رو، متغیرهای شاخص آزادشناور بورس اوراق بهادار تهران، نرخ دلار بازار آزاد، قیمت نفت سبد اوپک وقیمت جهانی طلا انتخاب گردید تا رابطه علی ازسوی بازارهای داخلی و  خارجی به سوی بازارسهام مورد بررسی قرارگیرد.نتایج دلالت برآن دارد که علیت درگشتاورهای توزیع از سوی متغیرهای ارز، نفت وطلا به سوی  متغیر مالی وجوددارد.

    کلیدواژگان: بازارمالی ایران، مدل خود بازگشتی برداری چند رژیمه، علیت در گشتاورهای توزیع
  • سید علیرضا میرعرب بایگی، هاشم مکاری*، محسن نظری زاده صفحات 121-135

    با توجه به اهمیت و جایگاه سهام در مباحث مالی و حسابداری و واکنش سرمایه گذاران به سهام شرکت ها در دوره های مختلف، در پژوهش حاضر به بررسی نظریه محبوبیت در بازار مالی ایران و رابطه آن با نوسانات سهام و بازده سهام در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شد. برای این منظور، تعداد 179 شرکت در دوره زمانی 6 ساله بین سال های 1389 الی 1394 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی با طراحی پس رویدادی و از نظر روش استنتاج از جمله پژوهش های توصیفی - استقرایی می باشد که برای بررسی فرضیه ها از مدل های رگرسیونی خطی با استفاده از نرم افزار Eviews8 بهره گرفته شد. نتایج به دست آمده در پژوهش نشان می دهد محبوبیت سهام با بازده سهام، نوسانات سهام و ضریب بتای شرکت ها دارای ارتباط مثبت و معناداری می باشد. به عبارت دیگر، محبوبیت سهام می تواند بازده سهام، نوسانات سهام و ضریب بتا را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: محبوبیت سهام، نوسانات سهام، بازده سهام، ضریب بتا
  • میرفیض فلاح شمس، سید مصطفی موسوی ایوانکی* صفحات 137-149

    استفاده از حد نوسان قیمت سهام از ابزار های بکار گرفته شده به منظور کنترل هیجانات فعالان بازار و تغییرات عمده در قیمت سهام می باشد. بکارگیری رویه فوق فارق از اینکه می تواند باعث کاهش هیجانات بازار و متضرر شده سهامداران شود؛ پیامدهایی در تغییر رفتار فعالان بازار سهام داشته که یکی از آن موارد بروز اثر ربایش می باشد. پژوهش حاضر، به بررسی وجود اثر ربایش در ده شرکت نمونه با مشخصات مورد اشاره در پژوهش برای یک ساله منتهی به تاریخ 29/12/1395 می پردازد؛ داده های تحقیق به صورت داده های بین روزی و شامل سری های زمانی 5 دقیقه ای قیمت های معاملات در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. همچنین نقش معاملات سرمایه گذاران نهادی بر ایجاد اثر ربایش مورد سنجش قرار گرفته است. نتایج مطالعه بیانگر آن است که از یک سو در برخی از شرکتهای مورد آزمون وجود اثر ربایش تایید شده و ازسوی دیگر صرفا در یکی از شرکت هایی که اثر ربایش در آن تایید شده است، معاملات سرمایه گذاران نهادی در راستای ایجاد اثر ربایش بوده و در سایر شرکتهای مورد مطالعه وجود اثر ربایش متاثر از فعالیت های سرمایه گذاران انفرادی می باشد.

    کلیدواژگان: اثر ربایش، حد نوسان قیمت، سرمایه گذاران نهادی، هیجانات بازار
  • محمدرضا وطن پرست، عباس بابایی، شعبان محمدی* صفحات 151-168

    کشف قوانین هوشمند خرید و فروش تکنیکال از داده های پیچیده و غیرخطی بازار سهام و متعاقب آن توسعه سیستم های تصمیم یا خرید و فروش کار دشواری است. هدف پژوهش حاضر توسعه سیستم ترکیبی هوشمند خرید و فروش جهت کشف قوانین خرید و فروش تکنیکال از طریق تحلیل مجموعه راف و الگوریتم ژنتیک است. مجموعه داده های مورد استفاده شامل 30 دقیقه باز، بالا، پایین، بسته و حجم قراردادهای آتی شاخص مرکب قیمت گذاری سهام بورس اوراق بهادار در بازه زمانی 1390 تا 1396بود. به این منظور توصیه می گردد هنگام کشف قوانین خرید و فروش تکنیکال برای بازارهای آینده و حل مسایل بهینه سازی، گسسته سازی و کاهش داده ها، تحلیل مجموعه راف و در نهایت برای اتخاذ تصمیمات بهینه خرید و فروش رویکرد الگوریتم ژنتیک مورد استفاده قرار گیرد. برای آزمودن مدل پیشنهادی و مقایسه آن با رویکردهای متناظر، تصادفی، همبستگی و رویکردهای الگوریتم ژنتیک مداخلاتی طراحی شد. همچنین، این مداخلات جامع، بسیاری از موضوعات سیستم  خرید و فروش موجود، کاربرد روش پنجره لغزان، تعداد قوانین خرید و فروش و مدت دوره آموزشی را در برداشت. برای ارزیابی سیستم ترکیبی هوشمند مداخلاتی روی داده های تاریخی شاخص مرکب قیمت گذاری سهام بورس اوراق بهادار تهران انجام شد. به طور خاص، تحلیل عملکرد خرید و فروش بر طبق مجموعه های مقرات تصمیم و حجم دوره آموزش برای کشف قوانین خرید و فروش دوره آزمون انجام شد. یافته ها نشان داد مدل پیشنهادی در مقایسه با مدل معیار از نظر میانگین بازدهی و مقیاس ریسک تعدیل شده عملکرد بهتری داشته است.

    کلیدواژگان: سیستم خرید و فروش ترکیبی هوشمند، تحلیل تکنیکال، مجموعه های راف، الگوریتم ژنتیک
|
  • Maghsoud Amiri *, MohammadSaeed Heidary Pages 1-16

    Portfolio selection and asset management is one of the most important financial issues that seeks to distribute a specified budget over multiple time periods between available assets in such a way that the return of the portfolio is maximized and, at the same time, its risk does not exceed a certain amount. In this paper, we first propose a nonlinear mathematical programming model for Portfolio selection to maximize Sharpe ratios of stocks. Then, due to the uncertain nature of the input parameters of such a problem, a new robust possibilistic programming model has been developed, which is capable of adjusting the robust degree of output decisions to the uncertainty of the parameters. The proposed model was first tested and evaluated on 42 companies active in the Tehran stock market. In the end, the computational results of the proposed model show the high performance and the utility of the robust possibilistic programming model.

    Keywords: Stable feasibility planning, Sharp Ratio, portfolio optimization, Fuzzy optimization
  • Ahmad Aghamohammadi, Fereydoon Ohadi *, Mohsen Seighaly, Bahman Banimahd Pages 17-31
    A digital currency is a complex form of electronic money.The process of transferring this system is quite direct, and compared to the traditional method, there is less cost and time for transactions to take place in different parts of the world. Digital currencies use a system called the Block chain,Anyone who understands the benefits of the Chinese block,It's empty in our country .Advantages such as the impossibility of manipulating information, intelligence and decentralizing processes, along with high transparency, are issues that optimistic about the future of this technology. In this research, we select a number of digital currencies with the highest transaction volume and liquidity to create portfolios. and calculated using the Value at Risk (VaR) approach and the return on the portfolio Finally, an optimal investment portfolio is offered.
    Keywords: Risk, Return, portfolio, Crypto currency, Value at risk
  • Shiva Karami, Abdolmajid Dehghan *, Abbas Khodadadi Pages 33-50

    The aim of the present research was to determine role of decision making styles and risk taking with financial performance of managers. The statistical population of this research was all managers of Hekmat Bank Branches in Tehran year of 2017. The research sample consisted of 70 financial managers who were selected convenience sampling method. Data collected from the Performance of Managers Questionnaire, Decision Making Styles Questionnaire and Scale of Risk taking were used. Pearson correlation and regression analysis were used to analysis the data. The results indicated that there were signification correlation between secure decision making styles and financial performance of managers. Also There are signification positive correlation between secure risk taking and financial performance of managers. The results of multiple regression showed that the decision making styles and risk taking was signification the predictor of financial performance of managers.This finding has important implications for improving the performance of managers.

    Keywords: Performance, decision making styles, Risk taking, financial managers
  • Vahid Bekhradi Nasab *, Fatemeh Zholanezhad Pages 51-71
    Islamic banking is developing rapidly around the world and is increasingly recognized as a viable alternative mode of financing especially these last years when capitalism has shown its limits and weaknesses. However, this astronomical growth of banking and Islamic finance was associated with a high level of corruption that plagues many Muslim countries. This ailment of corruption can deter Islamic banking to be a better effective and meaningful pathway for poverty reduction and economic development.The purpose of this paper is to investigate the impact of corruption on the soundness of Islamic banks. The purpose of this study is to assess the effect of corruption on the financial health of Islamic banks. The statistical population of this study is all banks accepted in Tehran Stock Exchange during the period from 2011 to 2016. Sample was selected based on the systematic elimination method and 23 banks were the basis for research hypothesis. The research method's research hypothesis and the fitting of the research model have been done using the EViews econometric software. There is a negative and significant relationship between financial corruption with the health of Islamic banks.Evidence of research suggests that, with the intensification of corruption at the country level, the financial health of banks has decreased and corruption has an adverse effect on the financial health of banks. In other words, financial corruption in the country threatens the financial health of banks.
    Keywords: Islamic banking, Financial Health, Corruption, Dynamic panel data
  • Abdollah Amiri, Parviz Saeidi *, Farshid Pourshahabi, HosseinAli Bahramzadeh Pages 73-86

    Today, corporate restructuring strategies are presented as a solution by chief executives officer and in order to exit the company from the crisis. In this regard, it is necessary to examine the impact of implementing these strategies is highlighted. The purpose of this study is to investigate the effect of implementation restructuring strategies in different stages of crisis life cycle companies. For this purpose, we used Z-score Toffler to select crisis companies. 406 years - Company were selected as samples. it was used to determine the stages of the company's life cycle from Dickinson's cash flow model. The Logit regression model was used to test the hypotheses. The results of the paper suggest that Toobin's Q variable only has a significant and negative relationship with the asset restructuring strategy, the total assets variable negatively correlated with the restructuring of management and financial restructuring and with the asset restructuring strategy. Financial leverage variables and institutional shareholders only have a meaningful and negative relationship with the financial restructuring strategy. The cash flow variable only has a positive and meaningful relation with the financial restructuring strategy. There was no relation between the firm's asset return variable and all three restructuring strategies. The growth stage companies use less than the asset - restructuring plan. Birth phases are less likely to be used than restructuring management structures than in other stages. In addition, the decline stage is used as compared to other stages of financial restructuring.

    Keywords: Restructuring, Strategy, Life Cycle, Company, Financial Crisis
  • S. Mozaffar Mirbargkar, Maryam Sohrabi * Pages 87-102

    Studying, and analyzing the dependency structure between the markets at the economic boom and bust have been suggested by the researchers and theorists of different areas. Furthermore, there have been various models to explain the correlation between the financial markets. Among them, the Copula model has a high ability to recognize the asymmetric dependence structure. The present research is going to study the dependency structure in the financial markets of four countries; Iran, the United Arab Emirates, Turkey and China at the boom and bust cycling in the period of 2014-2017, applying conditional heterogeneity variance model (GARCH), the Markov switching approach, and the Copula functions. The results illustrate that there is an asymmetric structure in every regime, as at the recession time, the correlation between these markets and Iranian market would be higher than the boom time.

    Keywords: share market, dependence structure, GARCH models, Markov switching-Copula functions
  • Maryam Moghaddas Bayat *, Shamsollah Shirinbakhsh, Teymour Mohammadi Pages 103-120

    Proper analyzing and forecasting depend on appropriate statistical model identification. This can be done when the variables included in model lead to improve its identification. This results in causality concept.Previously variables’ relations was confined to first moment and linear relation within the framework of a causal relation .If the relation rejected, the variable would be excluded from model.Recently, causality analysis in higher moments and nonlinear way attract researchers. This means that presumed causal variable may contain unique information for some of moments but not all of them. Accordingly, eliminating such a variable from the model results in hiding important information of variable’s actual behavior which is under study. This research tries to present causality analysis in different orders of moments are presented in MSBVAR model settings. Therefore, free float index of stock exchange, exchange rate, OPEC basket price, gold global price are selected in order to examine causal relation from domestic and international markets to stock market. Results imply that exchange rate, oil and gold variables are causal in distribution for financial variable.

    Keywords: Iran financial market, MSBVAR model, causality in moments of distribution
  • S. Alireza Mirarab Baygi, Hashem Mokari *, Mohsen Nazarizadeh Pages 121-135

    Considering the importance of stocks in financial and accounting literatures, and investors’ reactions to company stocks during different periods, the present study investigates popularity theory in Iran's financial market and its relationship with stock returns and stock return volatilities in Tehran Stock Exchange. A total of 179 companies are analyzed during 2010 to 2015. This is an applied study with post-hoc design. Moreover, it is considered a descriptive - inductive study based on methodology. Linear regression models are applied to examine hypotheses using Eviews8 software. The results show there is a positive and significant relationship between stock popularity and stock returns, stock return volatility and beta coefficients. In other words, stock popularity can increase stock returns, stock volatility, and beta coefficient

    Keywords: Stock popularity, stock volatility, Stock Returns, beta coefficients
  • Mirfaze Fallah Shams, S. M. Mousavieyvanaki * Pages 137-149

    Stock price limit range is one of the tools that used to control the market participants sentiments and major changes in stock prices. Apply the above procedure can also reduce the market sentiment and the loss of shareholders, also has consequences such as changing the behavior of stock market actors and magnet effect. In this research, we investigate the magnet effect in ten sample companies that mention in the research for the year ended 1395. The research data are intraday and include 5- minute time series of prices traded in the Tehran stock exchange. Also in this research, the role of institutional investors on the magnet effect has been measured. The results of the research indicate that the magnet effect in some companies have approved but only in one of the companies whose magnet effect has been confirmed the institutional investors transaction caused it, and in other companies there has been a magnet effect caused by the individual investor.

    Keywords: magnet effect, price limit volatility, Institutional investors, market sentiment
  • Mohammadreza Vatanparast, Abbas Babaei, Shaban Mohammadi * Pages 151-168

    The discovery of intelligent technical sales rules from the complex and making systems for buying and selling is a difficult task. The purpose of this study is to develop an intelligent mixing system for buying and selling to discover the rules of technical sales through the analysis of the Rough series and the genetic algorithm. The datasets used included 30 open, up, down, closing and volume futures contracts of stock indexes in the stock market in the period from 2011 to 2017. For this purpose, it is recommended that when discovering technical rules for future markets and solving optimization problems, discretization and data reduction, analyzing the Ruff series, and ultimately, for making optimal decisions about buying and selling the approach of the genetic algorithm. To test the proposed model and compare it with corresponding approaches, randomizations, correlations and approaches to genetic algorithm interventions were designed. Also, these comprehensive interventions, many issues of the existing buying and selling system, the use of slider windows, the number of sales laws, and the duration of the training course. In order to evaluate the intelligent mixing system, interventions were carried out on historical data of the stock index of Tehran Stock Exchange. Specifically, the analysis of sales performance was performed according to decision sets and volumes of training courses to discover the rules for buying and selling the test period. The results showed that the proposed model had better performance in terms of average returns and adjusted risk scale compared to the benchmark model.

    Keywords: Intelligent hybrid trading system, Technical Analysis, Rough series, Genetic algorithm