فهرست مطالب

Journal of Community Health Research
Volume:9 Issue: 3, Jul- Sep 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/07/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهرنوش شیردلی، مریم سعادت شهیدی، آمنه مرزبان، فاطمه یعقوبی* صفحات 139-140

    سالانه 20٪ از محصولات غذایی تولید شده در جهان توسط سموم قارچی به مایکوتوکسین ها آلوده می شوند. آفلاتوکسین ها متابولیت های قارچی ثانویه هستند که توسط گونه های سمی قارچ های Aspergillus و Penicillium تولید می شوند.این ترکیبات بسیار سمی و سرطان زا هستند و به عنوان مواد جهش زا در جهان شناخته می شوند. با این حال ، مهمترین عامل آلودگی آجیل به آفلاتوکسین ، قرار گرفتن در معرض آلودگی قارچی در باغ است. تاکنون روش های مختلفی برای شناسایی این آلاینده ها استفاده شده است ، از جمله کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) و ستون ایمنوافینیتی 2 که به طور گسترده ای در تشخیص آفلاتوکسین پسته و سایر محصولات کشاورزی در زمینه های تحقیقاتی و تجاری استفاده می شود.

    کلیدواژگان: پوشش خوراکی، آفلاتوکسین، آجیل
  • حسین حاتمی، حسین خانی*، محمدحسن لطفی، عارف عاطفی، محمود فلاحتی صفحات 141-148
    مقدمه

    سل یکی از مهمترین بیماریهای عفونی ناشی از سل مایکوباکتریوم (MB) در قرن اخیر می باشد. با وجود فناوری های پزشکی جدید و داروهای موثر ، هنوز هم باعث مرگ انسان می شود. این مطالعه با هدف بررسی روند و عوامل موثر بر شیوع سل در شهر یزد از سال 1384 تا 1393 انجام شد.

    روش ها

    در این مطالعه توصیفی ، پرونده پزشکی بیماران سل که از سال 1384 تا 1393 به مراکز بهداشتی و درمانی یزد مراجعه کرده بودند ، بررسی گردید. فراوانی ، میانگین ، انحراف معیار و فاصله اطمینان، 95٪ برای داده های کمی و فراوانی و درصد آن برای داده های کیفی گزارش شد. مشخصات جمعیتی و بیماری بیماران در یک چک لیست ثبت و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد که سطح اطمینان آن 95٪ بود.

    یافته ها

    در این مطالعه 882 بیمار سل مورد مطالعه قرار گرفتند که از این تعداد 51.9 درصد (458 نفر) مرد 57.7 درصد (509 نفر) ایرانی ، 42.3 درصد (373 نفر) از ملیت های دیگر بودند و 33.8 درصد (298 نفر) آنها بالای 80 سال بودند. میانگین سنی بیماران سل مورد مطالعه 17 ±  49.32 بود. درصد بیماران مبتلا به سل ریوی و بیماران مبتلا به سل خارج ریوی به ترتیب 71٪ (626) و 29٪ (256) بود.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان می دهد که مسیولان بهداشتی باید توجه بیشتری به بیماری سل در شهر یزد داشته باشند. افزایش استانداردهای زندگی ، پرونده یابی فعال در میان زندانیان ، افزایش آگاهی پزشکان و مردم در مورد خدمات سیستم بهداشتی و درمانی و گرفتن نمونه از بیماران مشکوک می تواند نقش اساسی در کاهش این بیماری داشته باشد.

    کلیدواژگان: خصوصیات اپیدمیولوژیک، مایکوباکتریوم سل، روند بیماری، سل
  • حمیده میهن پور، مریم خشیج، زهرا شمسی زاده، مریم غلامی، علی اصغر ابراهیمی*، حسن رضایی پندری، رویا ملک احمدی، آلا آرشام، فاطمه پریزن، وحید جعفری صفحات 149-158
    مقدمه

    با توجه به اهمیت محیط زیست و نقش اساسی آن در توسعه پایدار و نیز سواد زیست محیطی شهروندان، این مطالعه با هدف بررسی سطح سواد زیست محیطی مردم شهر یزد انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، حجم نمونه براساس فرمول کوکران، 410 نفر تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته ای بود که در آن سوالاتی در رابطه با مشخصات دموگرافیک و میزان آگاهی، نگرش و عملکرد نسبت به مسایل زیست محیطی مانند آلودگی هوا، مدیریت پسماند، و... مورد بررسی قرار گرفت. روایی صوری  پرسشنامه توسط 10 فرد خبره از اعضای هییت علمی مورد بررسی و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ 93/0 مورد تایید قرار گرفت. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در این مطالعه سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نمره آگاهی با متغیرهای سن، سطح تحصیلات و وضعیت اشتغال از نظر آماری دارای رابطه معنی داری بود (05/0p<). نگرش تنها با متغیر وضعیت اشتغال ارتباط معنی داری را نشان داد (004/0= p). ارتباط نمره عملکرد نیز با متغیرهای سن، وضعیت تاهل و منطقه محل سکونت از نظر آماری معنی دار بود (05/0p<). بین سن، میزان درآمد و سطوح آگاهی نیز ارتباط معنی دار بود اما با سطوح نگرش ارتباط معنی داری یافت نشد (05/0<p).  ارتباط معنی داری بین جنسیت، سطح تحصیلات، وضعیت تاهل، محل سکونت و سطوح آگاهی و نگرش مشاهده نشد (05/0<p). بین نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد همبستگی مثبت و قوی وجود داشت (28/0 ≥ r ≥ 323/0 001/0 p<).

    نتیجه گیری

    اگرچه آگاهی شهروندان یزدی در مورد برخی از مسایل زیست محیطی پایین به نظر می رسد، اما بطور کلی آگاهی مردم یزد در این زمینه به ویژه در رابطه با مسایل بهداشتی ناشی از آلودگی هوا مناسب بود. با توجه به اهمیت نقش عوامل زیست محیطی، لازم است پژوهش های مختلفی جهت شناسایی و کنترل این عوامل به منظور  یافتن راهکارهای  مناسب اجرایی انجام شود.

    کلیدواژگان: سواد زیست محیطی، آگاهی، نگرش، عملکرد، یزد
  • مصطفی نصیرزاده، مهدی عبدالکریمی، زهرا اسدللهی، مریم هاشمیان* صفحات 159-171
    مقدمه

     مصرف منظم میوه ها و سبزیجات از شاخص های مهم و پیشگیری کننده از بروز چاقی، اختلالات و بیماری هاست. مطالعه حاضر با هدف شناسایی تعیین کننده های مصرف میوه و سبزی مبتنی بر نظریه شناختی اجتماعی در دانش آموزان دختر دوره متوسطه اول انجام پذیرفت.

    روش بررسی

    تحقیق توصیفی مقطعی حاضر به روش تصادفی چند مرحله ای در میان 264 نفر از دانش آموزان دختر متوسطه اول شهر رفسنجان انجام پذیرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه بسامد مصرف میوه و سبزی هفت روزه و پرسشنامه عوامل موثر بر مصرف میوه و سبزی بر اساس سازه های نظریه شناختی اجتماعی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-16 و آزمون های آماری تی مستقل، همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز رگرسیون خطی چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.

    یافته ها

    میانگین دریافت روزانه میوه و سبزی در دختران نوجوان به ترتیب 3.43 و 2.30 واحد در روز بود. در تحلیل رگرسیون خطی چندگانه، عوامل محیطی و مهارت رفتاری با میزان مصرف میوه رابطه معنی داری داشت. علاوه بر این ارتباط مهارت رفتاری و تقویت اجتماعی با میزان مصرف سبزی معنی دار بود (P<0.05). در مجموع، سازه های نظریه شناختی اجتماعی 7.1 درصد از تغییرات میزان مصرف میوه و 9.8 درصد از تغییرات میزان مصرف سبزی را تبیین کردند.
     

    نتیجه گیری

    میانگین دریافت روزانه میوه و سبزی کمتر از مقدار توصیه شده بود. لذا پیشنهاد می گردد مطالعات مداخله ای آینده مبتنی بر سازه های نظریه شناختی اجتماعی با تاکید بر عوامل محیطی و مهارت رفتاری طراحی و اثرات آن بررسی گردد.

    کلیدواژگان: میوه، سبزی، نظریه شناختی اجتماعی، دانش آموزان، نوجوانان
  • رحیم خدایاری، حسن جعفری، لیلا ترک زاده*، سولماز عظیم زاده صفحات 172-183
    زمینه

    علی رغم تعهد دولت ها به بهبود شاخص های سلامت نظیر «امید به زندگی»، »، «کاهش مرگ و میر مادران » تفاوت های فاحشی در وضعیت سلامت گروه های اجتماعی مختلف در بین و درون جوامع وجود دارد. تفاوت هایی که با انجام مداخلات مناسب قابل  اجتناب اند یکی از اقدامات مهم ایران برای کاهش بی عدالتی  در سلامت ، تشکیل معاونت اجتماعی در وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی در سال 1395 بود  که  پس از سه سال فعالیت، منحل شد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت اجتماعی شدن سلامت و  راهبردها و ارکان آن در  ساختار فعلی کشور در حوزه اجتماعی شدن سلامت و بررسی ارتباط این  ارکان با یکدیگر  انجام شد.

    روش

    این مطالعه یک مطالعه ی کیفی است که از طریق تحلیل مستندات انجام شده و  برای تکمیل یافته ها دو مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته با معاونین اجتماعی دو دانشگاه علوم پزشکی کشور  انجام شده است. داده ها با روش تحلیل محتوایی  مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    در این مطالعه مشخص شد که ایران برای اجتماعی کردن سلامت دارای سه راهبرد است و ارکان تعیین شده برای اجرای آنها  هشت جز دارد .در حال حاضر اجرای راهبرد ها در معاونت های مختلف وزارت بهداشت و دانشگاه ها توزیع شده است .و ساختار ارکان  و سازوکار هماهنگی بین آنها مشخص نیست.  

    نتیجه گیری

    برای دستیابی به عدالت در سلامت و اهداف اجتماعی شدن سلامت بهتر است در سطح کلان کشور تولیت این امر مشخص باشد.

    کلیدواژگان: سلامت، اجتماعی شدن سلامت، عوامل اجتماعی موثر برسلامت
  • رضا شریفات پور، مهدیه آکوچکیان*، محمدحسین علیزاده، حمید عباسی صفحات 184-190
    مقدمه

    از جمله راه های پیشگیری از آسیب، شناخت آسیب های شایع در ورزش و عوامل ایجادکننده آسیب است. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی شیوع و مکانیسم آسیب ها در بازیکنان فوتبال ساحلی مرد حرفه ای استان یزد می باشد.

    روش بررسی

    تحقیق حاضر از نوع توصیفی-پیمایشی، که به شکل میدانی انجام گرفت. تعداد 40 نفر از بازیکنان تیم های حرفه ای، حاضر در لیگ برتر، به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه گزارش آسیب اصلاح شده ی فولر و همکاران (2006) استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون تی دو در سطح معناداری 0.05 >p تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بیشترین آسیب ها در قسمت پایین تنه (69.84 درصد) و در نواحی پا و انگشتان پا به میزان (33.33 درصد) و از نظر شدت آسیب 31.75 درصد آسیب شدید و در خصوص انواع آسیب ها، استرین با 42.86 درصد، بیشترین نوع آسیب را به خود اختصاص دادند. میزان آسیب در زمان مسابقه (60.32 درصد) بیشتر از زمان تمرین (39.68 درصد) بود. میزان آسیب های برخوردی 73.02 درصد به طور معناداری از آسیب های غیربرخوردی 26.98 درصد بیشتر بود (0.05>p).
     

    نتیجه گیری

    بیشتر آسیب های این رشته ورزشی به دلیل نداشتن پوشش (کفش) در ناحیه پا و انگشتان و سپس در زانو اتفاق می افتد. برخورد بازیکنان با هم اصلی ترین عامل آسیب دیدگی در فوتبال ساحلی بوده که احتمالا با تغییر در تمرینات، اجرا تکنیک های صحیح و بهبود فاکتورهای عملکردی در قالب برنامه های پیشگیرانه می تواند در پیشگیری از آسیب موثر باشد.

    کلیدواژگان: شیوع، مکانیسم، آسیب، فوتبال ساحلی
  • محمدحسین سربی*، علی عیسی زادگان، اسماعیل سلیمانی، سید حمید میرحسینی صفحات 191-202
    مقدمه

    در سال های اخیر، مقادیر متفاوتی از شیوع کلی سندرم پاهای بی قرار در مطالعات مختلف ذکر شده و عوامل مرتبط با آن در جامعه ایرانی مشخص نیست. بنابراین هدف این مطالعه بررسی شیوع و عوامل مرتبط با سندرم پاهای بی قرار در ایران به روش متاآنالیز انجام شده است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر بر اساس چک لیست PRISMA انجام شد. مستندات به دست آمده از بانک های اطلاعاتی فارسی و انگلیسی زبان از جمله Magiran, Sid, Medilib, Iranmedex, Irandoc, Civilica, ISC, Web of science, Pubmed, Scopus, Springer  و موتور جستجوگر Google Scholar با محدودیت زمانی 1 جولای 2014 تا 11 نوامبر 2019 همراه بود. جستجو و استخراج داده ها توسط دو نفر از پژوهشگران به صورت مستقل انجام شده و تحت یک ناظر سوم به صورت گروهی تصمیم گرفته شد. تمام مقالات مرور شده دارای معیار انتخاب، با چک لیست STROBE مورد ارزیابی کیفی قرار گرفته شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از مدل اثرات تصادفی به روش متاآنالیز توسط نرم افزار CMA-2 استفاده شد.  

    یافته ها

    در 24 مطالعه با 26474 نمونه ایرانی که 65.9% از آنان زنان بودند، شیوع سندرم پاهای بی قرار 32.9 درصد (فاصله اطمینان 95 درصد: 44.7 -22.9) برآورد گردید. شیوع این اختلال در زنان ایرانی 47.6 درصد (فاصله اطمینان 95 درصد: 67.2 -28.7) و در مردان ایرانی 7.36 درصد (فاصله اطمینان 95 درصد: 55.3 -21.4) بود. بیشترین و کمترین شیوع سندرم پاهای بی قرار بر حسب مناطق جغرافیایی به ترتیب در شرق کشور (44.3 درصد) و در شمال کشور (15.5 درصد) بود که این اختلاف بر اساس تحلیل فرارگرسیون معنادار بود (0.05>p). میزان شیوع این سندرم به ترتیب در بیماران همودیالیز 50%، سایر بیماری ها 35%، زنان حامله 25.7%، سالمندان 20.2% و بزرگسالان 13.8% بود.

    نتیجه گیری

    شیوع سندرم پاهای بی قرار در ایران بالا می باشد که در مقایسه با مطالعات مشابه انجام شده در سایر نقاط دنیا بیشتر است. این موضوع توجه به تشخیص زودرس، پیشگیری و درمان این اختلال را در بزرگسالان و به خصوص زنان الزام می دارد.

    کلیدواژگان: سندرم پاهای بی قرار، مطالعه سیستماتیک، متاآنالیز، ایران
  • گیتی بهرامی، حسن رفیعی، علیرضا شکیبا، مهدی نوروزی، حمیرا سجادی* صفحات 203-212
    مقدمه

    تحقیقات زیادی در این زمینه وجود دارد که تغییر اقلیم بر متغیرهای اجتماعی اثرگذار است و یا از طریق تعیین کننده های اجتماعی سلامت بر سلامت تاثیر می گذارد. هدف  این مطالعه شناسایی تعیین کننده های اجتماعی موثر بر سلامت مرتبط با  تغییر اقلیم می باشد.

    روش

    روش مطالعه حاضر مرور با جستجو نظام‏مند است. از این رو بعد از انجام مرور منظم در پایگاه‏های اطلاعاتی، مقالات ارزیابی و غربالگری شده است و مقالاتی که شرایط ورود را کسب کرده‏اند وارد مطالعه نهایی شده‏اند. برای جستجوی منظم ابتدا کلید واژه های مرتبط با تغییر اقلیم و متغیرهای اجتماعی در پایگاه های اطلاعاتی Web Of Science وpubmed با محدوده زمانی تا سال 2018، جستجو شده است. در هر پایگاه اطلاعاتی از استراتژی سرچ مخصوص آن پایگاه با استفاده از عملگرهای OR, AND استفاده شده است. در جستجوی اولیه 12097 مقاله بدست آمده است . پس از خروج موارد تکراری و غیر مرتبط به موضوع 5932 مقاله باقی ماند که پس از مطالعه چکیده مقالات، مطالعاتی که درباره تغییر اقلیم و پیامدهای اجتماعی بود ؛ وارد مطالعه شده اند. مراحل غربالگری با معیارهای ورود و خروج انجام گردید. بعد از غربالگری چکیده 43 مقاله باقی ماند. در مرحله بعدی متن کامل مقالات توسط دو نفر از تیم تحقیق بررسی شد.  در نهایت 23 مقاله به این مطالعه راه یافت.

    یافته ها

    متغیرهای اجتماعی مرتبط با تغییر اقلیم بر اساس تعیین کننده های اجتماعی سلامت به 5 دسته متغیر های مختلف از جمله:  متغیرهای ساختاری مرتبط با تغییر اقلیم(وضعیت اقتصادی اجتماعی)، متغیرهای سطح شرایط اجتماعی و کاری(دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی، بیکاری،  مهاجرت، نابرابری، آموزش، شرایط کار، امنیت غذایی)، متغیرهای مربوط به روابط اجتماعی و شبکه های اجتماعی(جنبش های اجتماعی، جنگ شهری، شورش، اعتراضات گروهی، خشونت های بین فردی)، عوامل فردی مرتبط با سبک زندگی(محل زندگی(شهر/ روستا)) و متغیرهای سطح فردی(سن، نژاد، جنس) تقسیم شدند.

    نتیجه گیری

    تغییر اقلیم طیف پیامدهای اجتماعی گسترده ای را شامل می شود. گروه های مختلفی که آسیب پذیری متفاوتی نسبت به تغییر اقلیم دارند شامل زنان، سالمندان، کودکان، روستاییان و کارگران می باشند.

    کلیدواژگان: تغییر اقلیم، تعیین کننده های اجتماعی سلامت، سلامت اجتماعی
|
  • Mehrnoosh Shirdeli, Maryam Sadat Shahidi, Matthew Shirani, Ameneh Marzban, Fatemeh Yaghoubi* Pages 139-140

    Nutrition science has proven a great deal of benefits to nuts. In addition to providing a healthy diet, these foods can reduce the risk of certain chronic diseases, including Type 2 diabetes and cardiovascular disease (1). Application of nuts is not only limited to health, but also plays an important role in the field of export and economic prosperity. It seems that the health quality of plant seeds such as pistachios and almonds has been effective in reducing the global market share of these products (2). Annually, 20% of food products produced in the world are contaminated with mycotoxins by fungal toxins.  Aflatoxins are secondary fungal metabolites produced by toxic species of Aspergillus and Penicillium fungi (3). These compounds are highly toxic and carcinogenic and are known as mutagenic substances in the world. These carcinogenic compounds are produced by some species of Aspergillus at various stages, including harvesting, transporting, or storage (4). However, the most important factor in nuts contamination with aflatoxin is exposure to fungal contamination in the garden. So far, several methods have been used to detect these contaminants, including high-performance liquid chromatography (HPLC) and immunoaffinity 2 columns widely used in the detection of pistachio aflatoxin and other agricultural products in the research and commercial fields (5).

    Keywords: Edible coating, aflatoxin, nuts
  • Hossein Hatami, Hossein Khani*, Mohamad Hassan Lotfi, Aref Atefi, Mahmoud Falahati Pages 141-148
    Introduction

    Tuberculosis (TB) is one of the most important infectious diseases in the recent century caused by Mycobacterium (MB) tuberculosis. Despite new medical technologies and effective drugs, it still causes human deaths. This study aimed to investigate the trend and factors affecting TB prevalence in Yazd city from 2005 to 2014.

    Methods

    In descriptive study, the medical files of TB patients referring to Yazd health and treatment centers from 2005 to 2014 were investigated. frequency, mean, standard deviation, and 95% confidence interval were calculated and reported for quantitative data, and the frequency and percentage are reported for qualitative data.The patientschr('39') demographics and disease features were recorded in a checklist and analyzed using SPSS version16 software.Its confidence Level was 95%.

    Results

    In this study, 882 TB patients were studied, out of which 51.9%(458) were male 57.7%(509) were Iranian, 42.3%(373) were from other nationalities, and 33.8%(298) Of  Them were over 80 years old . The average age of TB patients studied was 49.32±17. The percentage of patients with pulmonary TB and patients with extrapulmonary tuberculosis was 71%(626) and 29%(256), respectively.

    Conclusion

    This study shows that health officials must pay more attention to TB disease in Yazd city. Enhancing life standards, active case-finding among prisoners, increasing physicianschr('39') and peoplechr('39')s awareness about the health and treatment system services, and taking samples from suspected patients can play a crucial role in decreasing this disease.

    Keywords: Epidemiological characteristics, Mycobacterium tuberculosis, Trend of disease, Tuberculosis
  • Hamideh Mihanpour, Maryam Khashij, Zahra Shamsizadeh, Maryam Gholami, Aliasghar Ebrahimi*, Hassan Rezaeipandari, Roya Malekahmadi, Ala Arsham, Fatemeh Parizan, Vahid Jafari Pages 149-158
    Introduction

    With regard to the importance of the environment in sustainable development along with environmental literacy among citizens, the present study aimed to assess the levels of environmental literacy among citizens residing in the city of Yazd, Iran.
     

    Methods

    In this descriptive--analytical study, the sample size was determined based on the Cochran formula of 410 individuals. The data selection tool was also a researcher-made questionnaire comprised of items on demographic characteristics information as well as levels of awareness, attitudes, and practices concerning the environment such as air pollution, waste management, etc. Face validity verified by 10 qualified individuals as the faculty members and Reliability was confirmed by Cronbach’s alpha coefficient of 0.93. The collected data was analyzed using the SPSS 22. In this study, significance level was considered as 0.05.

    Results

    awareness score was statistically significant in terms of age, level of education, and employment status (p<0.05). However, attitudes were only in a significant relationship with employment status (p=0.004). The relationship between practice score was also statistically significant with regard to age, marital status, and area of residence (p<0.05). A significant relationship was further observed between age and level of income and level of awareness, but there was no significant relationship considering attitudes (p>0.05). Moreover, a positive correlation was found between awareness, attitude, and practice scores (0.323≥ r ≥0.28, p<0.001).

    Conclusion

    Although awareness among Yazd citizens on some environmental issues was at low levels, in general, their awareness specifically regarding health issues stemming from air pollution was proper. In view of the importance of environmental factors, it is necessary to conduct various research studies to identify and control these factors and find proper solutions.

    Keywords: Environmental Literacy, Awareness, Attitude, practices, Yazd
  • Mostafa Nasirzadeh, Mahdi Abdolkarimi, Zahra Asadollahi, Maryam Hashemian* Pages 159-171
    Introduction

    Regular fruit and vegetable consumption is one of the most important and preventative indicators for the development of obesity, disorders, and diseases.The aim of this study was to identify the determinants of fruit and vegetable consumption based on social cognitive theory among first-grade high school female students.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was performed on 264 high school female students who were selected through multistage random sampling from school students in Rafsanjan. The data were collected through a demographic questionnaire, the seven-day fruit, and vegetable consumption frequency, and the fruit and vegetable consumption determinants questionnaire that was developed based on the constructs of cognitive social theory. Then were analyzed using SPSS-16 software through independent samples t-test, Pearson correlation, one-way ANOVA, and multiple linear regression analysis.

    Results

    The average daily fruit and vegetable intakes in adolescent girls were 3.43 and 2.30 units per day, respectively. The results of multiple regression analysis showed that environmental factors and behavioral skills have a significant relationship with fruit consumption. Besides, vegetable consumption was found to have a significant relationship with behavioral skills and social reinforcement (P <0.05). In sum, the constructs of social cognitive theory explained 7.1% of the variances in fruit consumption and 9.8% of the variances in vegetable consumption.

    Conclusion

    The average daily fruit and vegetable intakes were less than the recommended level. It is recommended that further interventional studies be designed in order to explore environmental factors and behavioral skills based on the constructs of social cognitive theory.

    Keywords: Fruit, Vegetable, Social Cognitive Theory, Students, Adolescences
  • Rahim Khodayari, Hassan Jafari, Leila Torkzadeh*, Solmaz Azimzadeh Pages 172-183
    Background

    Despite the commitment of governments to improving health outcomes such as "life expectancy", "maternal mortality reduction", there are significant differences in the health status of different social groups within and between communities that can be prevented by appropriate interventions.In IRAN an  important activity to move towards reducing health inequality was the establishment of a social deputy at the Ministry of Health and Medical Sciences Universities in 2016 which three years of activity, this department was dissolved. This study aimed to investigate the status of health socialization and its strategies and pillars in the current structure of the country in the field of health socialization and to examine the relationship between these pillars.

    Methods

    This paper is a qualitative study conducted through documentation analysis and two in-depth semi-structured interviews with social deputies of two medical universities of Iran. Data were analyzed using content analysis method.

    Result

    The study revealed that Iran has three strategies for socialization of health, and eight elements have been designated for their implementation. Currently, the implementation of the strategies has been distributed to various departments of the Ministry of Health and universities. They don’t have clear coordination and communication process.

    Conclusion

    for achieving equity in socialization of  health goals, it is better to clarify socialization of health stewardship  in the whole country.

    Keywords: Health, Socialization of health, Iran
  • Reza Sharifatpour, Mahdieh Akoochakian*, Mohammad Hossein Alizadeh, Hamid Abbassi Pages 184-190
    Introduction

    One of the preventing injuries methods is recognizing common injuries in sports and causative factors of injury. The aim of this study was to investigate the prevalence and mechanism of injury in professional beach soccer players in Yazd province.

    Methods

    The present study is a survey-descriptive research that was conducted as a field study. Number of 40 players currently in the premier league country were selected as samples. For collecting information, the modified injury report questionnaire by Fuller et al. (2006) was used. Data were analyzed by using chi-square test at a significance level P < 0.05.

    Results

    The results showed that the most common injuries were in lower extremities (%69.84) and in terms of injury severity, 31.75% were sever injury, and for type of injuries, strain was the most of the injuries occurred (%33.33). The amount of injury during the match (60.26%) was higher than the time of training (39.68%). The degree of contact injuries 73.02% was significantly higher than non-contact injuries 26.98% (p <0.05).

    Conclusion

    Most of the injuries in this sport are caused by lack of the shoes and guards on the legs and feet, and then on the knee. Contact of players is one of the main sources of injury in beach soccer, which is likely to be effective in preventing injury by changing training, implementing proper techniques, and improving performance factors by using injuries preventive programs.

    Keywords: Prevalence, Mechanisms, Injury, Beach Soccer
  • Mohammad Hossein Sorbi*, Ali Issazadegan, Esmaeil Soleimani, Seyed Hamid Mirhosseini Pages 191-202
    Introduction

    In recent years, different values of the general prevalence of restless legs syndrome have been reported in various studies and its related factors in Iranian society are not known. The aim of this study was to evaluate the prevalence and factors associated with restless legs syndrome in Iran by meta-analysis.

    Methods

      This study was performed based on PRISMA checklist. There was a time limit from 1st July 2014 to 11th November 2019 for documents obtained from English and Persian databases such as Magiran, Sid, Medilib, Iranmedex, Irandoc, Civilica, ISC, Pubmed, Scopus, Springer, and Google Scholar Engine. Data were searched and extracted independently by two researchers and finally, a group decision was made with the presence of a third observer. All reviewed articles with selection criteria were evaluated qualitatively by the STROBE checklist. Comprehensive Meta analysis (CMA-2) software was used to analyze the data by meta-analysis random effects model.

    Results

    The prevalence of restless legs syndrome was estimated to be 32.9% (95% CI: 22.9- 44.7) in 24 studies with 26474 Iranian subjects that 65.9% of whom were women. The prevalence of this disorder was 47.6% in Iranian women (95% CI: 28.7-67.2%) and 36.7% in Iranian men (95% CI: 21.4-55.3%). The most and the least prevalence of restless legs syndrome based on geographical region were respectively in east (44.3%) and north of the country (15.5%) and this difference was significant based on meta-regression (p <0.05). The prevalence of this syndrome was 50% in hemodialysis patients, 35% in other diseases, 25.7% in pregnant women, 20.2% in elderly and 13.8% in adults.

    Conclusion

    The prevalence of restless legs syndrome in Iran is higher than other parts of the world based on different studies. Therefore, early detection, prevention and treatment of this disorder in adults, especially women, is essential.

    Keywords: Restless legs syndrome, Systematic Review, Meta-Analysis, Iran
  • Giti Bahrami, Hassan Rafiey, Alireza Shakiba, Mehdi Noroozi, Homeira Sajjadi* Pages 203-212
    Introduction

    Many studies have illustrated climate change effects on social variables and health. This study aimed to identify the SDH associated with climate change.
     

    Methods

    The present study is a review study with a systematic search. The keywords related to climate change and social variables were searched in the Web of Science and PubMed databases until June 2018. In the initial search 12097 articles were obtained and after the elimination of duplicate and non-related articles, 5932 articles remained After studying the abstracts, 342 articles were excluded based on entry and exit criteria (studies that were not related to climate change and SDH) and 43 articles remained. In the next phase, the full text of the articles was evaluated by two evaluators individually and the consensus method was used. 23 papers were finally included in the study.

    Results

    According to the review, social variables related to climate change were divided into 5 different categories of variables, including structural variables related to climate change (socioeconomic status), variables related to social status and work conditions (access to health services, unemployment, immigration, inequality, education, work condition, food security), variables related to social relationships and social networks (social movements, urban warfare, riot, group protests, interpersonal violence), individual variables related to lifestyle (place of living; city/village), and individual variables (age, race, gender) based on social determinants of health.

    Conclusions

    Climate change has a wide range of social outcomes.. Various groups that are vulnerable to climate change include women, elderlies, children, villagers, and workers.

    Keywords: Climate change, health, social determinants of health, social health