فهرست مطالب

زبان و ادب فارسی - پیاپی 43 (تابستان 1399)

نشریه زبان و ادب فارسی
پیاپی 43 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد حسنی*، سید مهدی نوریان، مهرداد چترایی صفحات 1-20
    «مفتاح الطالبین» اثر ارزشمندی است که فقط دو نسخه خطی - یکی در کتابخانه گنج بخش پاکستان (شماره 2853) و دیگری در کتابخانه ندوه العلمای هند (شماره 191)- از آن وجود دارد و تاکنون هم بررسی و تصحیح نشده است. این کتاب را محمود غجدوانی (قرن دهم ه.ق) در منقبت شیخ کمال الدین حسین خوارزمی (تولد قبل از 885 خوارزم) در چهارمقاله همراه با یک مقدمه و خاتمه ای کوتاه نوشته است. مقالات اول و دوم در باره ریاضت های شیخ و مقاله سوم در خوارق عادات او و مقاله چهارم شامل چهل مجلس از مجالس وی است. غجدوانی طبع شعر نیز داشته و بعضی از سروده هایش را گاهی با تخلص «محمود» در این متن آورده است. در این مقاله مهم ترین ویژگی های مفتاح الطالبین در سه سطح فکری، زبانی و ادبی همراه با معرفی مختصر نسخه-های خطی آن قلمی می شود و در نهایت نگارنده عزم آن دارد که با تصحیح این اثر آگاهی های تازه ای در باره سیر عرفان و تصوف و احوال عرفا، مخصوصا کمال الدین حسین خوارزمی عرضه کند.
    کلیدواژگان: مفتاح الطالبین، غجدوانی، سبک ادبی، حسین خوارزمی
  • عبدالرضا مدرس زاده، زینب خوش وطن*، محمد سلامتیان صفحات 21-45

    آشنایی زدایی، برجسته سازی یا هنجارگریزی، انحراف از شکل طبیعی زبان و قواعد حاکم بر آن است. از تاثیرگذارترین روش های پدید آمدن سبک تازه در شعر و از مولفه های مهم، برای آرایش کلام و غنای ادبی است .زیرا زبان معیار را دگرگون و صورت های زبانی را برجسته می کند.هرقدر فراهنجارها بدیع تر باشند کلام مقبولیت بیشتر یافته و سبک شاعر شخصی تر خواهد بود.از آن جا که یکی از خصایص سبک هندی آفرینش مضامین تازه و خیال انگیز است بیدل دهلوی به عنوان یکی از شاعران این سبک با بیشترین هنجارستیزی های هنری و خلاقانه به سبک شخصی دست یافته است. رباعیات بیدل سرشار از تخیلات و بدیع گویی و ابتکارات ادبی است.گرایش و تمایل به استفاده از ترکیبات تازه، مضمون های بدیع وتصاویرخیالی هنرمندانه، بیدل را برآن می دارد که از نرم های طبیعی زبان پا را فراتر نهاده و با ساختار شکنی های خود تصاویر ادبی شگرفی ایجاد نماید.در این مقاله هنجارگریزی های رباعیات بیدل در هشت محور واژگانی، نحوی، آوایی، سبکی، معنایی، گویشی، باستانی و نوشتاری بررسی شده اند، گرچه با انواع هنجارگریزی در رباعیات بیدل مواجهیم اما برجسته ترین ویژگی سبکی بیدل ، در رباعیات مربوط به هنجارگریزی نحوی،معنایی ،واژگانی و سبکی است.که با ساخت وابسته های خاص عددی،ترکیبات نوین،تصاویرخیالی و اصطلاحات کوچه و بازار خودنمایی می کنند.

    کلیدواژگان: هنجارگریزی، برجسته سازی، لیچ، بیدل دهلوی، رباعیات
  • سلما ساعدی*، سید آرمان حسینی آبباریکی صفحات 46-66

    نمودهای هنجارگریزی زبانی در اشعار محمدجواد محبت سلما ساعدی دکتر سید آرمان حسینی آبباریکی چکیده ازجمله انحرافات از زبان معیار، «هنجارگریزی» است که هدف آن، به کارگیری عناصر زبان است بدان صورت که شیوه بیان آن برای مخاطب تازگی داشته باشد. محمدجواد محبت در شمار شاعران معاصری است که از روش هنجارگریزی برای برجسته سازی شعر خود سود جسته است. هنجارگریزی به دو صورت نمود پیدا میکند: هنجارگریزی در حوزه لفظ و هنجارگریزی در حوزه معنی. در اشعار محبت، مهمترین جلوه های هنجارگریزی در زمینه لفظ قابل مشاهده است؛ بنابراین در این پژوهش که به روش توصیفی- تحلیلی انجام می گیرد، هنجارگریزی آوایی، واژگانی، زمانی (آرکاییسم)، گویشی، نوشتاری، نحوی و سبکی بر مبنای الگوی هنجارگریزی لیچ در اشعار او کاویده می شود. ازجمله یافته های پژوهش حاضر، این که بسامد بهره گیری شاعر از انوع هنجارگریزی یکسان نیست و هنجارگریزی واژگانی، زمانی و گویشی نمود بیشتری دارند. در حوزه هنجارگریزی نحوی، منفصل نوشتن «ن» نفی از فعل، فاصله میان مضاف و مضاف الیه، جابجایی و رقص ضمیر و... برجسته است. هنجارگریزی گویشی، چون شاعر خود کرد است، بازتاب واژگان «کردی»(گویش کردی کرمانشاهی) و «فارسی کرمانشاهی» چشمگیر است و شاعر برآن بوده به سروده هایش رنگ اقلیمی ببخشد. هنجارگریزی واژگانی هم، بیشتر در نوآوری در ترکیب سازی نمود یافته است. واژه های کلیدی: آشنایی زدایی، هنجارگریزی، نوآوری زبانی، محمدجواد محبت. رنگ اقلیمی ببخشد. هنجارگریزی واژگانی هم، بیشتر در نوآوری در ترکیب سازی نمود یافته است.

    کلیدواژگان: آشنایی زدایی، هنجارگریزی، نوآوری زبانی، محمدجواد محبت
  • پروانه عادل زاده*، نسرین عمران نژاد، کامران پاشائی فخری صفحات 67-90

    ادبیات و هنر وظایفی دارد که اگر آن وظیفه را انجام دهد، مفهومی کارآمد پیدا می-کند و آن عبارت است از تحلیل رفتار انسان و اجتماع و نشان دادن راهکارهای مثبت به سوی جذب زیبایی ها. از این منظر، ضرورت تحقیق در ادبیات بین رشته ای بیش از بیش احساس می شود. «اریک برن» بنیان گذار تحلیل رفتار متقابل «بازی» را روانشناسی روابط انسانی معرفی می کند و در نظریه «بازی » ها از کتمان خشم را به «تمبرخشم» با اصطلاح نام می برد که داد و ستد های روانی در طول زندگی انسان ها منبعث از این نظریه است. این پژوهش«بازی» های «پدریان» و «پسریان» را در تاریخ بیهقی براساس نظریه «بازی های» «اریک برن» به شیوه توصیفی - تحلیلی کاویده است. یافته ها نشان می دهد که افشای انگیزه های بازیگران، نقش مهم بازی ها در شناسایی شخصیت ها است. بیش از نیمی از انگیزه های پنهان شخصیت ها برای شروع یک رابطه، داشتن هدف انتقام جویانه و تبهکارانه است و افراد بیشتر در نقش های قربانی و آزارگر و در بسامد کمی به صورت ناجی ظاهر می شوند.

    کلیدواژگان: اریک برن، بازی های روانی، تاریخ بیهقی، پدریان و پسریان
  • راحله عبدالله زاده برزو*، محمد قادری مقدم، محمد ریحانی صفحات 91-114

    این مقاله، بر اساس نظریه تک اسطوره ژوزف کمپبل به تحلیل نمادهای داستان تلخون صمد بهرنگی می-پردازد. کمپبل برای سفر قهرمانان اساطیری به منظوردست یافتن به فردیت، الگویی در نظر گرفته که از سه مرحله اصلی عزیمت، تشرف و بازگشت تشکیل شده است. آه، پیکی است که به واسطه تاجر، تلخون (خودآگاه) را به سفر دعوت می کند. تلخون و ناخودآگاه (مرد جوان) در مرحله نخست به سلامت از آستانه می گذرند و پیش از گذر از جاده آزمون ها به وصل (ازدواج جادویی) می رسند. با مرگ جوان، تلخون به یاری پیک، سفر دیگری را از بازار برده فروشان آغاز می کند و در مسیر تشرف با دیو های طمع مال و شهوت مبارزه می کند و پس از به زانو درآوردن دیو نفس، با پر مرغ و آبی، که نمادی از "برکت نهایی" و رهاورد سفر اوست، برای احیای ناخودآگاه خویش بازمی گردد. بازگشت او به یاری "پیک "، نشان از آزادی او در آمد و شد میان دو جهان خودآگاه و ناخودآگاه دارد. این داستان نمادین با نظریه کمپبل هم خوانی زیادی دارد. با این تفاوت که دو بار دیدار میسر می گردد. یک بار قبل از گذر از مسیر تشرف، و بار دیگر با موفقیت در عبور از جاده آزمون ها و پس از دریافت برکت نهایی رخ می دهد

    کلیدواژگان: کهن الگو، سفر، کمپبل، تلخون، صمد بهرنگی
  • زهرا قزلسفلی* صفحات 115-128
    خداوند به عنوان آفریننده انسان، از ابتدای خلقت آدمی با او در ارتباط بوده و این ارتباط با ورود به عالم هستی گسترش یافته است. ارتباط انسان با خدا و حضور متقابل این نوع رابطه، یکی از موضوعات بنیادی در حوزه پژوهش های عرفان اسلامی است. انسان به عنوان اشرف مخلوقات در میان تمام آفریده های خداوند، از مقام و جایگاهی ارزشمند برخوردار است این امر باعث نگاه و توجه ویژه خداوند نسبت به این خلیفه الله شده است. اغلب هنرمندان به ویژه شاعران پارسی گو آثار خویش را به ارتباط میان آدمی با خالق مطلق مزین کرده اند. جامی از جمله شخصیت های جامع الاطراف در ادب پارسی است که پرداختن به همه ابعاد شخصیتی وی، دقت، مطالعه و تامل وافر همراه با تسلط کافی بر پاره ای از علوم را می طلبد. ارتباط میان خدا با انسان یکی از نکات کلیدی در اشعار جامی است. جستار حاضر با رویکردی توصیفی- تحلیلی به بررسی نوع ارتباط خدا با انسان و تحلیل مفاهیم مربوط به این حوزه در اشعار جامی پرداخته است. نتیجه حاصل از این پژوهش حاکی از آن است که ارتباط خدا با انسان در اشعار جامی به سه صورت 1. وحی، آیات انفسی و آیات آفاقی 2. خلقت و هدایت 3. ابتلاء و آزمایش به کار رفته است. این سه راهکار در اشعار جامی نشان دهنده بعد فکری و ساختار ذهنی وی نسبت به ارتباط خداوند با انسان است؛ البته این اشعار نشان دهنده میزان عشق خالق نسبت به مخلوق و سیلانیت ارتباط آدمی با خداوند در تمام لحظات زندگی اش است.
    کلیدواژگان: ارتباط خدا با انسان، دیوان اشعار جامی، وحی، خلقت، آزمایش
  • ملیحه سادات کاشی زاده، عبدالحسین فرزاد*، فرهاد طهماسبی صفحات 129-156

    گفتگومندی از ویژگی های یک متن بالغ و رسا محسوب می شود. در یک متن گفتگومند مخاطب آواهای گوناگون و آرای متناقض و متقابل را در کنار هم دریافت می کند و خود به عنوان عنصری فعال در کنار سایر عناصر سازنده متن وارد کنه متن می شود. در این نوع رمان نویسنده متکلم وحده نیست بلکه در کنار سایر عناصر و خواننده سیر داستان را می سازد. این نظریه را میخاییل باختین از نظریه پردازان تاثیرگذار قرن بیستم در عرصه پژوهش های علمی ادبی، مطرح نمود. وی رمان را بستری مناسب برای تبلور یک متن گفتگومند می داند. در این پژوهش، رمان کولی کنار آتش اثر منیرو روانی پور، ضمن بررسی ساختار گفتمان زنانه در سبک نویسنده از منظر منطق گفتگویی میخاییل باختین بررسی شده است. روش تحقیق، توصیفی - تحلیلی و روش جمع آوری داده ها اسنادی - کتابخانه ای است. این پژوهش دریافت که نویسنده با قلمی زنانه به کمک شگردهای مختلف از جمله چرخش زاویه دید و بینامتنیت، دوصدایگی و چند زبانی، یک اثر گفت وگومند و چند آوا را آفریده است.

    کلیدواژگان: رمان، گفتگومندی، باختین، گفتمان زنانه، کولی کنار آتش
  • قاسم مهرآور گیگلو*، فاطمه مدرسی صفحات 157-177
    سلمان هراتی(1365-1338) یکی از شاعران متعهد صاحب سبک معاصر در حوزه ی ادبیات انقلاب اسلامی و پایداری است. زبان شعری سلمان زبان شعر انقلاب است ، ساده و بی-آلایش. سلمان با زبانی ساده و استوار، موفق به خلق تصاویری بدیع و سرشار از عاطفه می-شود . پژوهش حاضر برآن است تا با روشی توصیفی - تحلیلی تصویرسازی و همسویی آن را با عاطفه در اشعار سلمان هراتی مورد بحث و مداقه قرار دهد. برآیند تحقیق حاکی از آن است که خلاقیت شاعر در پیوند میان عاطفه، تصویر و تخیل است. او با تصویر، عناصر بیگانه-ی طبیعت را به هم پیوند می دهد و با ابداع حس و فهم مشترک، نسبت میان انسان و طبیعت را از سطح «این نه آنی» به «این همانی» ارتقا می بخشد . این سطح از صورت بندی های خیال، فقط زمانی گریبان شاعر را می گیرد که شاعر، منطق متعارف مکالمه و مفاهیم را فاقد قابلیت لازم برای حسی کردن معانی و مضامین شهودی و انتزاعی و تجارب ناب ببیند. لذا زبان را با انحراف هنرمندانه از هنجار منطق محاوره و منطق مکاتبه که مبتنی بر دلالت مطابقی و کارکرد ارجاعی است، خارج می سازد و در سطح کارکرد شاعرانه بازسازی می کند.
    کلیدواژگان: اشعار سلمان هراتی، تصویرسازی، هنجارگریزی تصویری، تخیل، عاطفه
  • فریبا میرزامحمدنیا*، محمدعلی گذشتی، عالیه یوسف فام صفحات 178-202
    زیبایی شناسی انتقادی مهم ترین دستاورد مکتب فرانکفورت است. به اعتقاد زیباشناسان انتقادی هنر اصیل باید بتواند از قید شباهت ها و همسانی های القاء شده توسط سیستم حاکم خلاصی پیدا کند و در جهانی که ماهیت معنا در آن دست خوش ویرانی ست، آزادی معناسازی را محقق نماید. در این مقاله هنر شاملو با چنین رویکردی، به روش توصیفی تحلیلی بررسی شده؛ بدین ترتیب که ابتدا شواهد از متن استخراج و سپس به یاری نظریه تحلیل شده است. از آنجایی که اشعار او پیوندی تنگاتنگ با بافت موقعیتی برقرار می کنند بررسی آنها با رویکردی جامعه شناسانه ضروری می نماید. در این مختصر، نگاه متفاوت شاملو به هنجارهای معناشناختی مرسوم و نقص ها و کاستی های جامعه مدرن ذیل عناوینی دسته بندی و بررسی شده است. پربسامد ترین هنجارشکنی های معناشناختی او در حوزه باورهای مرسوم ایدیولوژیک، تقابل های دوتایی و مظاهر جامعه مدرن رخ می دهد و پربسامدترین اعتراض های صریح او ارزش های حاکم بر جوامع مدرن را نشانه می گیرد. بدین ترتیب ساختار منسجم فکری شاملو که در پس اشعارش حضور مطلق دارد به تصویر کشیده می شود تا به کشف ایدیولوژی اثر و ترسیم جهان بینی شاعر یاری رساند.
    کلیدواژگان: زیبایی شناسی انتقادی، شاملو، هنجارشکنی، بافت موقعیتی
|
  • Mohammad Hasani *, Sayyed Mahdi Nooriyan, Mehrdad Chatraei Pages 1-20
    Muftah al-Talibeen is a valuable work of which there are only two manuscripts - one in the Ganjbakhsh Library of Pakistan (No. 2853) and the other in the Library of the Prophet of India (No. 191) - and have not yet been reviewed or revised. This book by R.Mahmoud Ghadjavani (10th century AH) wrote a short introduction to Sheikh Kamal al-Din Hussein Kharazmi (born before 885 Kharazm) with an introduction and a short introduction. The first and second articles on the austerities of the Sheikh and the third article in Kharijite are his habits and the fourth article includes forty assemblies of his assemblies.Ghadjavani also had a poetic nature and sometimes composed some of his poems under the pseudonym "Mahmoud" in this text. In this article, the most important features of Moftah-ul-Talibin are written in three intellectual, linguistic and literary levels, along with a brief introduction to its manuscripts. It offers information about the course of mysticism, Sufism, and the condition of mystics, especially Kamal al-Din Hussein Kharazmi.
    Keywords: Muftah al-Talibin, Ghajdwani, literary style, Hossein Kharazmi
  • Abdolreza Modarreszadeh, Zainab Khoshvatan *, Mohammad Salamatian Pages 21-45

    Disfamiliarization, exaggeration, normalization, deviation from the natural form of language and the rules governing the most influential methods of creating a new style in poetry and it is one of the important components for the arrangement of speech and literary richness because it transforms the language of the criterion and highlighting the language forms. If meta-normality is more novice, it will be more acceptable and the style of the poet will be more personal. Because one of the Indian style features is fresh and imaginative themes. Bidel Dehlavi is one of the poets of this genre with the highest degree of artistic tenderness and creativity in personal style. Bidel’s quatrains are full of imaginative and ingenious literary initiatives. The tendency to use fresh ingredients, novel themes and artistry imagery makes Bidel stretch from the natural language and it create stunning images with its amazing structure. In this article, the normality of the Bidel’s quatrains have been studied in eight lexical, syntactic, phonetic, semantic, dialectal, archaic, and written phrases،we encounter the various types of normality in Bidel, but the most prominent Bildel style attribute is related to syntactic normality is a semantic, lexical, and stylistic form by constructing specific numerical affiliations, new combinations, modern imagery, and algebraic terms.

    Keywords: Normalization, exaggeration, Leech. Leech, Bidel Dehlavi, Quatrains
  • Salma Saedi *, Saeeid Arman Hosseini Abbariki Pages 46-66

    One of the deviations from standard language is defamiliarization which aims at providing elements of language in a novel way. Enjoying this technique, Mahabbat uses it in two folds: verbal and semanticDefamiliarization in Mohammad Javad Mahabbat's Poetry Dr. Seyyed Arman Hosseini Abbariki Salma Saedi Abstract: One of the deviations from standard language is defamiliarization which aims at providing elements of language in a novel way. Enjoying this technique, Mahabbat uses it in two folds: verbal and semantic. However, this paper puts emphasis on the verbal aspect as he relies heavily on the former. In this descriptive-analytical paper, phonetic, verbal, archaic, dialectical, written and syntactic defamiliarization are discussed. The results indicated that Mahabbat uses verbal and archaic defamiliarization as opposed to the other ones. In syntactic defamiliarization, separating the negative making prefix 'n' from the base, putting a distance between the adjunct and the possessive, and displacing the pronoun are widely seen in his writings. Dialectical defamiliarization is seen in using kermanshahi Kurdish dialect in Standard Persian and verbal defamiliarization materializes in innovation in new word combinations. Key words: familiarization, defamiliarization, language innovation, Mohammad Javad Mahabbat. ons.

    Keywords: : familiarization, defamiliarization, language innovation, Mohammad Javad Mahabbat
  • Parvaneh Adelzadeh *, Nasrin Omran Nejhad, Kamran Pashaie Fakhri Pages 67-90

    Literature and art have some duties. By discharging of which, they can achieve an efficient concept, and these duties include to analyze human s as communities behaviors and to provide some influent approaching toward beauties attraction. From this point of view, the necessity of searching in the interdisciplinary literature is perfectly felt. Eric Burn, founder of transactional analysis, introduced “Games” as psychology of human’s relationship: he interpreted. Anger cover As anger stamp In his “Games” theory. From which psychological reactions during human’s life are emanated. Present study has considered the “Games” of “Father's" men” and “Son's" men”in Beyhaghis History based on Eric Burns “Games” in descriptive. Analytical method. Exposing actors' motivations is the important role played by characters in identifying characters Obtained results demonstrated that more than half of hidden motivation of characters for initiating a relationship is to have the criminal and revenge purpose. And individuals appears as victims and annoying persons more than saviors.

    Keywords: Eric Burns, Psychological Games, Baihaqi history, Father's men, Son's men
  • Raheleh Abdolahzade Borzu *, Mohammad Ghaderi Moghaddam, Mohammad Reihani Pages 91-114

    This study, based on the theory of Joseph Campbell's monolithic theory, analyzes the symbols of the story "Talkhoon" by Samad Behrangi. Campbell, for the mythological heroes' journey, attempts to find individuality, a pattern that has been composed of three main stages of departure, initiation and return. Behrangi depicts thedeparture of self-conscious nightingalein the form ofTalkhoon’ssymbolic journey. Ah is a messenger who, through a businessman, invites Talkhoon (self-conscious) to travel. Talkhoon and unconscious (the young man) in the first stage crossing the threshold and before they pass through the road of trials, they get married (magical marriage). With the young death, Talkhoon with the help of Ah who has appeared in the wise old man, begins another journey from the slave market with the messenger and fights with greed and lust dragons through the path of initiation and after kneeling with self-dragon, with chicken feather and water, which is a symbol of the "final blessing" of his journey, returns to revive his unconscious. His return, with the help of the "messenger", shows his freedom going and coming through two self-conscious and unconscious worlds. This symbolic story has much to do with Campbell's theory; with the difference that the meet is done twice. Once before passing through the initiation, and once again successfully passing through the road of trials and after receiving the final blessing.

    Keywords: Jungian Archetypes, journey, Campbell, Talkhoon, Samad Behrangi
  • Zahra Ghezelsofla * Pages 115-128
    God, as the creator of man, has been in contact with him from the beginning of man's creation, and this relationship has expanded with the entry into the universe. The relationship between man and God and the mutual presence of this kind of relationship is one of the fundamental issues in the field of Islamic mysticism. Man, as the Ashraf of creatures, has a valuable position among all of God's creations, which has given God special attention and attention to this caliph. Most artists, especially Persian poets, have dedicated their work to the relationship between man and the absolute Creator. Jami is one of the most prominent figures in Persian literature who seeks to address all aspects of his personality, precision, study, and exuberance with sufficient mastery over certain sciences.The relationship between God and man is one of the key points in Jami's poetry. The present study, with a descriptive-analytical approach, examines the relationship between God and man and analyzes the concepts related to this field in Jami'ah poetry. The results of this study indicate that the relationship between God and man in Jami'ah poetry has been applied in three ways: 1. Revelation, Verses, and Apocalyptic Verses 2. Creation and guidance 3.
    Keywords: The Relationship of God with Man, The Divine Gospel Poems, revelation, creation, Testing
  • Malheh Al Sadat Kashizadeh, Abolhosein Farzad *, Farhad Tahmasbi Pages 129-156

    Dialogism is a characteristic of an expressive and mature text. In a dialectic text, the reader receives different sounds and opinions beside each other and enters inside the text as an active element beside other elements those build the text. in this kind of novel the author is not the only speaker and builds the story line beside other elements and the reader. Mikhail Bakhtin is an effective theorist in 20th century who brought up this theory in the scientific-literary research field. He accounts novel as a proper base for appearance of a dialectic text. In this study “Koli Kenare Atash” novel by Moniro Ravanipour is investigated on feminine dialogism structure in writer’s style from the perspective of Mikhail Bakhtin’s dialogism logic. The research method is analytic-descriptive and data collection method is library-documentary. This research found that the writer with feminine writing through various techniques including rotation of point of view, intertextuality, double voiced and polyphony created a dialectic and polyphonic opus. Keywords: polyphonic, novel, dialogism, Bakhtin, feminine dialogism, “Koli Kenare Atash”

    Keywords: polyphonic, novel, dialogism, Bakhtin, feminine dialogism, “Koli Kenare Atash”
  • Ghasem Mehravar Giglou *, Fateme Modarresi Pages 157-177
    Salman Harati (1338 -1365) committed one of the poets of the contemporary style of literature in the field of Islamic Revolution and is stable. Salman poetic language is the language of poetry, simple and insignificant. Salman plain language and strong, able to create beautiful images be. Is intended to present a descriptive - analytical imaging and align it with the emotion in the poems of Salman Harati to discuss and scrutinize. Outcome research suggests that the link between the poet's creative emotion, image and imagination. And logic-based interactive communication, which implies that the referential function, making out, and the poetic function is restored. Salman singing poems in various arts of poetic imagery, including metaphor, personification, metonymy, simile, synaethesia, irony, and the paradox …Has used. In the arts of Image, such as simile, metaphor, personification and synaethesia more with the emotion and sense of fun and irony and paradox of religious belief with social affection Salman Harati are consistent
    Keywords: image, Deviation image, Imagination, emotion, Poems of salman Harati
  • Fariba Mirzamohammadnia *, Mohamadali Gozashti, Aliyeh Yuseffam Pages 178-202
    It can be claimed that Critical Aesthetics is the most important achievement gained from the Frankfort School. As critical Aestheticians believe, noble art should be able to free itself from homogeneity and similarity induced by dominant governments. It should, also, be able to actualize free meaning creation in a world where the origin of meaning is being devastated. In the present article, the art of Shamloo was investigated descriptively and analytically, from the stated perspective. The process followed was extracting case examples from the original text and analyzing them according to the theory. Since his poems are in close relationship with local texture of society, the study necessitates accessing sociological perspectives, as well. In this article, Shamloo’s versatile views toward prevalent semantic norms and the deficiencies of the modern society in this regard are categorized under different headings. His most frequent semantic norm breaking occurs in the domain of conventional ideological beliefs, binary contradictions, and the manifestation of the modern society. Here, Shamloo’s explicit objections target the values dominating the modern society. This way, his coherent thought construct is pictured behind his poems to help the reader to discover the ideology of his work and picture the poet’s world view.
    Keywords: Critical Aesthetics, Shamloo, norm breaking, Local texture