فهرست مطالب

نشریه پژوهش های ادبیات تطبیقی
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 25، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/13
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ملیحه السادات بنی فاطمی*، جلال سخنور صفحات 1-18

    تحقیق حاضر، با تمرکز بر روایت شناسی، به بررسی تطبیقی رمان های سن عقل از ژان پل سارتر و ناقوس از آیریس مرداک می پردازد. تمرکز اصلی این تحقیق بر روی راوی نامعتبر است، مفهومی محبوب در دنیای کنونی که بشریت در آن از سوء تفاهم ها رنج برده و طعم ناکامی زبان در انجام رسالت خود در گردآوری انسانها در کنار یکدیگر را چشیده است. در روایت شناسی، بی اعتباری بعنوان یک ویژگی گفتمان روایی در نظر گرفته شده است. وین بوث تیوری مفهوم «راوی نامعتبر» را پایه ریزی کرده و چارچوب نظری مطالعه حاضر متشکل از مفاهیم نویسنده واقعی، نویسنده ضمنی و راوی نامعتبر وی به منظور انجام تحلیلی تطبیقی از رمان های منتخب است. در گذشته، مطالعات انجام شده بر روی راوی نامعتبر بر راویان هومودایجتیک متمرکز بوده اند. در اینجا، تکنیک های روایی دیگری مانند زاویه دید روایت در بررسی هدف حضور راویان نامعتبر در رمان های منتخب در نظر گرفته شده اند. به عبارت دیگر، زاویه دید و حضور چند صدایی در روایت نامعتبر از اهمیت زیادی برخوردار هستند. این تکنیک های روایی و راویان نامعتبر در زمینه سیاسی و فرهنگی آثار مورد بررسی قرار می گیرند تا به واکاوی نقش آنها در ایجاد این نوع از راویان و ذهنیت و عینیت روایت هایشان پرداخته شود. بر این مبنا، تحقیق از تاریخ گرایی نوین، به خصوص نظریه استفان گرین بلت، بعنوان رویکردی دیگر برای مطالعه حضور و کارکرد راویان نامعتبر استفاده می کند تا حضور راویان نامعتبر را در این آثار آشکار سازد.

    کلیدواژگان: روایت شناسی، تاریخ نگاری نوین، روایت، راوی نامعتبر، وین بوث، استفان گرین بلت
  • نسرین قریبیان، فرشید ترکاشوند* صفحات 19-38

    تعریف شعر و بیان ویژگی های آن در دوره های مختلف تاریخ ادبیات عربی و فارسی مورد توجه شاعران و ناقدان بوده است. در دوران معاصر و به ویژه پس از پیدایش شعر نو، چه در جهان عرب و چه در ایران، تعریف شعر جای خود را به مفهوم شعر داد و رفته رفته مفهوم و چیستی آن با چالش های بیشتری مواجه شد زیرا با مقوله هایی چون: نوآوری، سنت و تعهد  گره خورد و در این راستا شاعران و پژوهشگران بسیاری بدان پرداختند. ادونیس شاعر و اندیشمند برجسته عرب و داریوش آشوری زبان شناس و اندیشمند ایرانی هر یک دارای اندیشه های والایی در این زمینه هستند.  پژوهش حاضر بر آن است تا مفهوم شعر را  از دیدگاه این دو نظریه پرداز تبیین نماید و در این راه بر دو کتاب «زمن الشعر» اثر ادونیس و «شعر و اندیشه» از داریوش آشوری تکیه دارد. یافته های جستار حاضر نشان می دهد که مفهوم شعر در دیدگاه آن دو ضمن شباهت بسیار، ارتباطی تنگاتنگ با فلسفه دارد. رویکرد فلسفی باعث شده تا ادونیس و آشوری به معناگرایی و درونگرایی در این زمینه روی آورند به گونه ای که گرایش به معنا و زیبایی را در مقابل جنبه های ریالیستی محض تقویت نمایند و در این راه هر دو بر وجود اندیشه در شعر به عنوان عامل غنا و شعریت آن تاکید نموده اند.

    کلیدواژگان: مفهوم شعر، ادونیس، داریوش آشوری، زمن الشعر، شعر و اندیشه
  • علیرضا پورشبانان*، مهدی عبدی صفحات 38-62

    ادبیات نمایشی و داستانی از دیرباز با یکدیگر پیوند داشته اند؛ داستان به عنوان وسیله بیان رویدادهای زندگی و نمایش ابزار ارتباط با جهان پیرامون، همواره در ارتباط با یکدیگر، ضمن برآورده کردن برخی از مهم ترین نیازهای انسان، امکانات خود را با یکدیگر به اشتراک گذاشته اند و روند رو به گسترش آن همچنان هم ادامه دارد. امروزه نمایش از ظرفیت های ادبیات داستانی و داستان از برخی ویژگی های درام استفاده می کند. با این وصف در این پژوهش سعی می‏ شود با تمرکز بر سی ‏و شش وضعیت نمایشی ژرژ پولتی، دو اثر «پیچک» از گراتزیا دلددا و« کریستین و کید» از هوشنگ گلشیری بررسی شده و به روش توصیفی تحلیلی چگونگی خلق ظرفیت‎های نمایشی دو اثر از طریق وجوه اشتراک محتوا نشان داده شود. یافته های پژوهش نشان می دهد هرچند این دو اثر در دو مکتب با مختصات متفاوت شکل گرفته‏ اند؛ اما با درونمایه مشترک عشق و روابط انسانی و عاطفی، از وضعیت های نمایشی مرتبط با این درونمایه برخوردارند؛ چنانکه گلشیری با توجه به بعد فردی روابط و دلددا با تمرکز بر بستر اجتماعی شکل‎گیری و رشد شخصیت ها، موفق به خلق موقعیت‎های نمایشی در آثار خود شده‎اند.

    کلیدواژگان: ادبیات، نمایش، گلشیری، دلدا، درونمایه.، ژرژ پولتی
  • الله شکر اسد اللهی*، محمدحسین جواری، زینب صدقیان صفحات 63-83

    در رمان معاصر، به کار بردن یک سری قواعد و الزامات دغدغه برخی از رمان نویسان است؛ چرا که به نظر می رسد رمان برخلاف شعر از قواعد خاصی پیروی نمی کند.  در ادبیات فرانسه، گروه ادبی موسوم به اولیپو [1] با ابداع الزامات [2] و قواعدی که در انواع ادبی علی الخصوص رمان به کار می رود توانسته است آثار ادبی منحصر به فردی خلق نماید. در این میان، نکته قابل توجه آن است که برخی از نویسندگان غیر اولیپینی سبک نوشتاری شان قابل مقایسه با سبک این گروه ادبی است. رضا امیرخانی از جمله نویسندگان ایرانی است که توانست با نگارش رمان بیوتن که ساختار مشخص دارد، رمانی مشابه رمان اولیپینی خلق کند. مطالعه حاضر نشان می دهد که رضا امیرخانی در این رمان توانسته است بی آنکه با این گروه آشنایی داشته باشد با تلفیق ادبیات و علم ریاضیات، با به چالش کشیدن خواننده از طریق بازی های مختلف زبانی و ادبی و مهم تر از همه، با رعایت اصل اول ژاک روبو[3] نمونه ای از یک رمان اولیپین در زبان فارسی خلق نماید.

    کلیدواژگان: اولیپو، بیوتن، امیرخانی، اصل اول ژاک روبو، ساختار بازی
  • حلوا صالح*، سعید بزرگ بیگدلی، حسینعلی قبادی، قدرت الله طاهری صفحات 84-105

    قرن هجدهم میلادی شاهد آگاهی توده های مردم در جوامع گوناگون و اوجگیری فریادهای اعتراض نسبت به رژیم های حاکم بود.  ​در بررسی سیر تحول جریان ها و مکتب های داستانی در ادبیات معاصر فارسی و عربی پژوهش هایی مختلف صورت گرفته اما دراین عرصه جای پژوهش های مقایسه‎ای خالی است. در این مقاله به بررسی این سیر در ادبیات داستانی معاصر فارسی و عربی پرداخته می‎شود؛ پس از  تعریف مکتب، جریان و سبک در فارسی وعربی به تاثیرگذارترین جریان ها و مکتب های ادبی و نویسندگان مشهور آن در کشورهای عربی و ایران اشاره شده است. بررسی‎ها نشان می‎دهد که در ادبیات داستانی معاصر فارسی و عربی همسانی‎ها بیشتر از تفاوت‎ها بوده‎است و از نظر ادبی در مجموع چیرگی مکتب ریالیسم بیش از مکتب های دیگر در داستان‎نویسی این دو اجتماع بوده‎است. جریان ‎های سیاسی، اقلیمی‎نویسی، زنانه‎نویسی و دو گرایش عمده رمان‎های تاریخی و اجتماعی از جریان ها و گرایش های نو ظهور در این دوره بوده‎است. همچنین باید گفت از جریان ادبیات مهاجرت که در داستان نویسی عربی رشدی چشمگیر دارد در ادبیات داستانی  فارسی خبری نیست و ادبیات ملتزم یا متعهد در فارسی بسیار محدودتر از عربی است.

    کلیدواژگان: مکتب ادبی، جریان ادبی، ادبیات داستانی معاصر فارسی و عربی
  • روح الله رضاپور، اسفندیار نریمانی* صفحات 106-128

    کولی ها اقوام بیابانگرد و آواره ای هستند که در سراسر جهان به عنوان مظهری از رقص، آواز، آوارگی و خوش باشی مشهورند. آن طور که از منابع تاریخی و ادبی برمی آید کولی ها، نخستین بار در روزگار ساسانیان وارد ایران شدند و ورود آنان به فرانسه در سده ی چهارده میلادی بوده است. میانه ی سده ی هجدهم و نخستین دهه های سده ی نوزدهم، کولی ها جزء شخصیتهای اثر گذار ادبیات فرانسه به شمار می رفتند. نخست سرایندگان و نویسندگان فارسی و فرانسه تنها به یادکرد داستان هایی درباره گذشته، خواستگاه و چگونگی ورود به این دو سرزمین می پرداختند، ولی رفته رفته، سویه های دیگر زندگی آنان مورد توجه سرایندگان و نویسندگان قرار گرفت. این مقاله بر آن است تا با مطالعه ای گذرا بر شیوه ی پیدایش و شکل گیری کولی ها در ایران و فرانسه، بتواند بررسی دقیق تری بر چهره ی کولی در ادبیات این دو کشور بیاندازد. از میان ویژگی های گونه گون آنها، نمونه هایی همچون خنیاگری، نوازندگی، ترانه سرایی و آوارگی توجه نویسندگان این مقاله را به خود جلب کرده است. در پایان، به این پرسش پاسخ خواهیم داد که پس از شناخت کولی ها از چشم انداز فرهنگی- زیستی، هر کدام از این دو فرهنگ و ادبیات چگونه چهره ی کولی را نمایش داده و پرورانده اند.

    کلیدواژگان: کولی، بوهمی، ادبیات فارسی، ادبیات فرانسه، خنیاگری
  • معصومه احمدی*، بیتا اکبری صفحات 129-153

    تصویر درعالم عرفان هویتی متعالی می یابد. در همین راستا ژیلبرت دوران Gilbert Durand ادیب واسطوره شناس فرانسوی، معتقد است تصویر مقدم بر فکر است و هر تعقلی بر پایه تخیل زاییده و پرورده می شود. در ادبیات عرفانی، تصاویر حقیقی و حاصل «تخیل فعال» و زاییده عالم مثال اند. در این مقاله،  نگاه تحلیلی به صور خیال در عبهرالعاشقین، اثر روزبهان بقلی شیرازی، با رویکرد «الگوشناسی تخیل» ژیلبرت دوران، و در سایه نظرات هستی شناختی سهروردی پیرامون عالم مثال، شناختی جدید از برخی مفاهیم نزد عارف مذکور بدست داده است: نشان داده ایم چگونه در عبهرالعاشقین، محرک الگوهایی همچون «عروج» در قالب نمادهایی آمده اند که در آن ها  ترس از زمان ماندگی تلطیف شده، و «محرکه های وضعیتی» تخیل جای خود را به «محرکه های حرکت رو به پایین» و یا «ریتم دار» داده اند، بگونه ای که ترس از مرگ در فنایی عاشقانه پنهان گردیده، و یا اصولا از ترس خالی شده است. رژیم روزانه تخیل با ارزشگذاری مثبت به سمت رژیم شبانه تخیل گذر کرده و ساختار دوقطبی آن به ساختاری ترکیبی رسیده است و اینچنین دوگانگی وجودی عروج انسانی، از عالم ماده  به عالم ماورایی با حسی از خوف (ترس از گذر زمان) و رجاء (آرامش مهار زمان) آمیخته شده است.

    کلیدواژگان: ژیلبرت دوران، عبهرالعاشقین، عالم مثال، عرفان، نماد
  • مجیدرضا مقنی پور*، اکبر چراغی نظر صفحات 154-185

    ادبیات روایی در ایران همواره به عنوان یکی از  منابع اصلی الهام برای بسیاری از هنرها بوده است؛ در این میان سهم هنرهای تجسمی و نمایشی بیش از سایر هنرهاست. وابستگی نقاشی ایرانی به ادبیات به گونه ای بوده است که نقاشی ایرانی تا اواسط عصر صفوی به عنوان زیرمجموعه ای از هنر«کتابت» دسته بندی می شده که کارکرد اصلی آن تصویرسازی روایت های ادبی بوده است. در فرایند چنین ترجمانی بسیاری از مولفه های روایی اثر مبدا به دلیل ماهیت بستر مقصد، دچار تغیر  و تحول می گردد. در پژوهش پیش رو سعی می شود سیر تحول و تطور روایی یکی از این مضامین را در فرایند ترجمه از ادبیات به نقاشی بررسی نماییم. این پژوهش به شیوه توصیفی تحلیلی  و با استفاده از روش تحلیل محتوای کمی با تکیه بر نظریه روایت شناسی پراپ انجام شده است. هدف تحقیق شناخت و تحلیل نشانه های تصویری و چگونگی ارتباط آنها با متن روایی در طول فرآیند ترجمان می باشد. گردآوری مطالب به روش کتابخانه ای بوده است. مضمون مورد نظر «گذر سیاوش از آتش» است و بستر مبدا فرایند ترجمانی تحقیق، شاهنامه فردوسی می باشد. همچنین بستر مقصد، نگاره ای با همین عنوان در شاهنامه شاه طهماسبی می باشد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که ماهیت و بسامد نقش ویژه های داستان، متناسب با ویژگی های بستر مقصد (نگارگری) تغیر می کند. در واقع هنرمند نگارگر بر اساس قابلیت ها و محدودیت های رسانه مقصد و نیز ذوق هنری خود بر پی رفت هایی از داستان تاکید می کند که در روایت فردوسی از بسامد بالایی برخوردار نیستند.

    کلیدواژگان: نگارگری، روایت شناسی، پراپ، شاهنامه طهماسبی، نمادگرایی
  • نجیمه آزادی ده عباسانی، امیراسماعیل آذر*، فرهاد طهماسبی صفحات 186-208

    «جورج گوردون لرد بایرون»، شاعر انگلیسی تبار سده نوزدهم، در آثار خود به شدت تحت تاثیر ادبیات فارسی و شرقی قرار گرفته است. حیات این شاعر مقارن با شروع پیدایش «عصر ویکتوریایی»، وسبک «رمانتیسیسم» و آغاز نمود اثرپذیری ادبیات اروپا از ادبیات ایران و زبان پارسی است؛ از اینرو وی به عنوان چهره شاخص و نماد رمانس اروپا و از متاثران ادبیات فارسی شناخته می گردد.در این پژوهش سعی شده است با ابزار کتابخانه ای و اسنادی و تکیه بر شیوه تحلیلی و تطبیقی، سهم نمایشنامه «مانفرد» از میان آثار لرد بایرون در اثرپذیری از ادبیات فارسی روشن گردد. نتیجه آن که، اثر مذکور به شکل چشمگیری از جهت «نمادها»، «مفاهیم»، «خیال انگیزی» و حتی «واژگانی»، تحت تاثیر آثار زبان و ادبیات فارسی و فرهنگ و اساطیر شرقی است که در اثر مطالعات بایرون در ناخودآگاه وی گرد آمده است. همچنین داده های پژوهش نشان می دهند که دو مقوله «آیین زرتشتی» و «عرفان گرایی» در اثرپذیری بایرون از ادبیات فارسی، دارای بیشترین سهم بودند که وی در شخصیت سازی و فضاسازی اثر خود ، از آنها بهره گرفته است.

    کلیدواژگان: لرد بایرون، نمایشنامه مانفرد، زبان و ادبیات فارسی، آیین زرتشتی، حافظ
|
  • Malihe AlSadat Banifatemi*, Jalal Sokhanvar Pages 1-18

    The present study is a comparative study of Jean-Paul Sartre’s The Age of Reason and Iris Murdoch’s The Bell. The main focus is on “unreliable narrator” which is a popular concept at the present time when humanity enjoys manipulating each other and suffers himself from misunderstandings. Wayne C. Booth was the earliest theorist who provided a practical definition of “unreliable narrator” and his theory is considered as the framework. Previously, the studies only focused on homodiegetic narrators but, here, other narrative techniques are analyzed. In other words, the point of view and the presence of multiple perspectives and voices are crucial in the analysis of unreliable narratives. These narrative techniques and unreliable narrators are scrutinized at the social and political contexts of the novels. Accordingly, New Historicism, specifically Stephen Greenblatt’s theory, is used as another approach to reveal the presence and function of the unreliable narrators in the selected literary works.

    Keywords: Narratology, New Historicism, Narration, Unreliable Narrator, Wayne C. Booth, Stephen Greenblatt
  • Nasrin Qaribian, Farshid Torkashvand* Pages 19-38

    The concept of poetry and its nature has long been the attention of poets and Critics. In contemporary times, especially after the emergence of poetry, the concept of poetry faced more challenges. because this concept is tied with other concepts such as innovation, tradition, and commitment. and many poets and researchers in Iran and the Arab world studied this concept. In this regard two theorists, , Adunis and Dariush Ashuri Have valuable ideas in this field.The present study want to explain the concept of poetry from the viewpoint of these two theorists. It relies on the two books "Zaman elshear" and "poetry and thought". The resualts of this research indicate that the concept of poetry in the viewpoint of these two thinker is very close to philosophy, and the philosophical approach has led to the meaning of meaning in this field. in such a way that the semantic and aesthetic aspects of poetry are strengthened against pure realistic aspects. in this way both thoughts have emphasized the existence of a poem as a factor of its richness.

    Keywords: The concept of poetry, Andunis, Dariush Ashuri, Zaman elshear, and, poetry, thought
  • Alireza Pourshabanan*, Mehdi Abdi Pages 38-62

    Dramatic and fictional literature has long been inextricably linked since language emerged as a means of communication; storytelling as a means of expressing life events and drama as a means of communicating with the world around us, have always met the most important human needs in relation to each other, and in the course of their lives, their tools and capabilities have been shared and expanded to the present. Today, the drama uses some of the features and capabilities of fiction literature and fiction literature for some drama. However, in this study we try to focus on some of the dramatic situation that Georges Poletti has identified in Thirty-Six cases to study works “Ivy” by Deledda and ²Christine and Kidd² by Hooshang Golshiri in a descriptive-analytic method to show how content subscriptions have created the dramatic capacity in two works. Accordingly, the findings of the study show that although the works of these two authors have been formed in two different schools with different coordinates, but they share the dramatic situation associated with a common theme of love and attention to human and emotional relationships. Due to Golshiri by focusing on individual dimension of relationships and deledda by focusing on the social context of the formation and development of the characters, have succeeded in creating dramatic situation in thier work

    Keywords: Literature, Drama, Golshiri, Deledda, theme., Georges Polti
  • Allahshokr Assadollahi*, MohammadHossein DJAVARI, Zaynab Sadaghian Pages 63-83

    In contemporary novel, applying a set constrained writing techniques, is a concern of some novelists, since the novel is known as a literary type, which unlike poetic genre, does not follow definite rules and principles.  In French literature, a literary group, called Oulipo, has been able to create unique literary works by devising constrained writing techniques and rules that are particularly used in the novel. The striking point is that some non-Oulipian authors are comparable to the style of this literary group. Raza Amirkhani, the Iranian writer, has created such an Oulipian-like novel in his Bivatan, without knowing Oulipo. This study shows that Amirkhani has been able to create a novel in Persian language, by combining literature and mathematics, alongside challenging the reader by different language and literature games, and most importantly, by observing Jacques Roubaud’s first principle.

    Keywords: Oulipo, Bivatan, Amirkhani, Roubaud’s first principle., game structure
  • Helwaa Saleh* Pages 84-105

    Since the beginning of the eighteenth century, the awareness of the masses increased in different societies and has sparked screams of protest over the ruling regimes. After the protest movements occurred in Iran and in the Arab countries, the authors of the course used the story as a good form to express the pain of the people and describe their tragic and sorrow lives. Since the late of eighteenth century to today fiction witnessed many developments and exposed to various ideas and theories. Moreover, while defining the current and the schools in Persian and Arabic has been mentioned to the most influential literary currents and schools and its famous writers in Arab countries and Iran. Studies shows that similarities are more than the differences in contemporary Persian and Arabic literary literature, and literally most of the schoolchr('39')s realism was the school of fiction writing in two communities. In terms of the trends that have emerged, the flow of political novels, climatology, feminization, and the two main tendencies of historical and social novels. The distinguishing differences in this comparison are the literature of immigration, which is discarded in Persian fiction, as well as the committed literature is much more limited in Iran than Arabic countries.

    Keywords: literary school, literary flow, contemporary Persian literature, Arabic literature
  • Rouhollah REZAPOUR, Esfandiar Narimani* Pages 106-128

    Gypsies are a wandering and landless people who are commonly known around the world to represent not just nomadism but also festive dancing and singing. From what can be gathered from literary and historical sources, the Romani people first came to the land of Iran during the time of the Sasanids, and their first visit to France came about the fourteenth century. In mid-eighteenth century and during the early decades of the nineteenth century, bohemian characters were considered to be influential in French literature. In those early texts, French and Iranian writers and poets referred only to tales about the bohemian origin, past, and their arrival to these lands. But in time poets and writers began to attend to and reflect on other aspects of this community’slifeworld. Thisstudy, afterabriefsurveyofhowbohemian people emerged as a distinct community in France and Iran, will explore the representation of bohemian people in French and Iranian literatures. From among their many attributes, this study pays particular attention to salient features of their way of life, such as minstrelsy, music and song composition, and their landlessness. Finally, an attempt will be made, following an analysis of Romani people from the socio-cultural perspective, to provide an answer to the question of how French and Iranian cultures and literatures have represented and developed the image of the gypsy.

    Keywords: Gypsy, Bohemian, Persian literature, French literature, minstrelsy
  • Masoumeh AHMADI*, Bita Akbari Pages 129-153

    The mystical literature is full of symbols, archetypes and schemes (symbol motors). The French philosopher and writer, Gilbert Durand believes that image is prior to reason, and, basically, all reasoning is based on imagination. In mystical literature, imagination and reason together create true images on the transcendental level. This is the "active imagination" generated in “Mundus imaginalis”. Through an analytical look at the images in Abhar-al-Asheshqin, the work of Roozbehan Baqli Shirazi, we have acquired a new cognition of his imaginative world; and via Gilbert Durand‘s “modeling of imagination", we have decoded the images received in the mystic mind of Roozbehan. For example, we have shown how the schemes of ascending, through symbols such as a “Bird” or a “Ladder”, soften the images of fear of mortality. Also the "positional schemes" of imagination have replaced themselves with "downward schemes" or "rhythmic schemes". So in Roozbehan’s imagination, the fear of death is either hidden within a romantic fate, or death is essentially devoid of fear. This is accomplished by passing from diurnal imagination, with a positive evaluation, toward nocturne imagination, or again, from a bipolar structure of imagination to a hybrid one.

    Keywords: Gilbert Durand, Abhar-al Ashesheqin, Mundus imaginalis, mysticism, symbol
  • Majidreza Moghanipour*, Akbar Cheraghi Nazar Pages 154-185

    The narrative literature in Iran has always been one of the main sources of inspiration for many arts. In the meantime, the contribution of visual arts and drama is more than other arts. Accordingly, painting and cinema create the strongest link with literature, and in a fruitful effort, they offer valuable literary materials in a new garb, tailored to the needs of the day and in the form of a new media. Undoubtedly, in this transaction, the theme is also evolving due to the capabilities and features of the destination. Such developments, if intelligently and consciously recognized by the artist and the critic, are not only not considered shortcomings, but can also be added to the original value of the theme. With such a necessity and purpose in the present research, we try to examine the developments of the media and, of course, the sign of the narrative of the "passage of Siavash of Fire" from literature to painting.This research is descriptive-analytic and based on Propchr('39')s pattern. The results indicate that the frequency of the role of the special features of the story varies according to the characteristics of the destination media (painting). In fact, the artist painter based on his artistic taste emphasizes the consequences of the story, which is not very frequent in Ferdowsichr('39')s narrative.

    Keywords: Painting, narrative, Prop, Tahmasebi Shahnameh, Siavash, Symbolism
  • Najimeh Azadi Deh Abbasani, AmirEsmail Azar*, Farhad Tahmasbi Pages 186-208

    George Gordon Lord Byron,a British poet of 19th century, was heavily influenced by Oriental and Persian literature in his works. The poet’s life coincided with beginning of the “Victorian age”, and “romanticism” style emergence and the beginning of the European literature’s impressionability presentation from Iranian literature and Persian language; hence he is known as an outstanding person and European renaissance’s symbol and among the Persian literature’s impressed ones.In This research attempt to clarify the “Manfred” Play’s contribution among Lord Byron’s works in Persian literature’s impressionability through library and documentary tools and relying on an analytical and comparative method. The result is that the above work is influenced strikingly by the works of Persian literature and language, Oriental myths and culture in “symbols”, “concepts”, “fantasies” and even “lexical” terms, which are collected due to Byron’s studies in his subconscious. Also research data show that the two categories of “Zoroastrianism” and “mysticism”, in effectiveness of Persian literature, had the largest share which are presented under two total categories: character-making level and space-making level.

    Keywords: Lord Byron, Manfred play, Persian literature, language, Zoroastrianism, Hafez