فهرست مطالب

نشریه روان سنجی
پیاپی 30 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریبرز نیکدل *، مهدی عرب زاده صفحات 7-28

    هدف پژوهش حاضر، بررسی روایی عاملی و پایایی پرسشنامه ساختار هدفی کلاس و ارتباط آن   با هیجان های تحصیلی دانش آموزان است. این پرسشنامه توسط  میدگلی و همکاران (2000)  ساخته شده است. به همین منظور به طور تصادفی 400 دانش آموز دختر و پسر از بین دبیرستان های استان کهگیلویه و بویراحمد، انتخاب شدند. برای بررسی پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرانباخ و برای تعیین   روایی عاملی آن از تحلیل عاملی اکتشافی و  تاییدی استفاده شد. همسو با نتایج پژوهش میدگلی و همکاران(2000) مطالعه   حاضر نشان داد که این پرسشنامه از همسانی درونی قابل قبولی برخوردار است و ضرایب  آلفای کرانباخ در زیر مقیاس های آن بین 79/0 تا 90/0 است. همچنین نتایج تحلیل   عاملی اکتشافی و  تاییدی موید آن است که  ساختار پرسشنامه برازش قابل قبولی با داده ها دارد و کلیه شاخص های نیکویی   برازش، مدل را تایید می کنند. همچنین نتایج نشان داد ساختار هدفی تبحری و ساختار هدفی عملکردی- رویکردی با هیجان های مثبت(لذت از کلاس و امیدواری در کلاس) رابطه   مثبت و معنادار وجود دارد. ساختار تبحری با هیجانهای منفی(خستگی از کلاس و اضطراب در کلاس)، رابطه منفی دارد درحالیکه رابطه بین ساختار هدفی عملکردی- رویکردی و هیجان های منفی معنادار نبوده است. علاوه براین، ساختار هدفی   عملکردی-اجتنابی با هیجان های منفی رابطه مثبت و با هیجان های مثبت رابطه منفی دارد. بنابراین،این پرسشنامه می تواند ابزار مناسبی برای ارزیابی  ادراک  دانش آموزان از ساختار هدفی کلاس  باشد و ساختار هدفی کلاس در چگونگی هیجان های   دانش آموزان نقش اثرگذاری دارد.

    کلیدواژگان: ساختار هدفی کلاس، روایی عاملی، پایایی، هیجان های تحصیلی مثبت و منفی
  • ناهید حمل دار *، مسعود گرامی پور، بیوک تاجری صفحات 29-44

    پژوهش حاضر با هدف هنجاریابی و بررسی ویژگی های روان سنجی  پرسشنامه انگیزه درونی (IMI)  انجام شد.   بدین منظور 1000 نمونه از مردم شهر تهران با روش نمونه گیری   خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. روش پژوهش از نوع روان سنجی و براساس رویکردهای کلاسیک اندازه گیری (CTT) و مدل های پاسخ سوال (IRT) انجام شد و به منظور تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از ضرایب پایایی، تحلیل عاملی تاییدی سلسله مراتبی و مدل پاسخ رتبه ای (GRM) و شاخص های   ارزیابی برازش کلی مدل تحلیل عاملی تاییدی سلسله مراتبی RMSEA، GFI، AGFI،  NFI و CFI استفاده شد.برآورد پارامترهای مدل GRM مبتنی بر IRT، نشان دهنده اعتبار سازه ای  پرسشنامه انگیزه درونی است. ضریب پایایی کل پرسشنامه انگیزه درونی با استفاده از آلفای کرونباخ 86/0 محاسبه شد. بنابراین براساس یافته های پژوهش حاضر پیشنهاد می شود  که پرسشنامه انگیزه درونی به عنوان ابزاری معتبر در پژوهش های روانی و تربیتی  مورد استفاده قرار گیرد

    کلیدواژگان: پرسشنامه انگیزه درونی، نظریه کلاسیک اندازه گیری، نظریه پاسخ سوال، هنجاریابی
  • سهراب امیری*، سمیرا قره ویسی صفحات 45-59

    هدف پژوهش حاضر بررسی روابط همبستگی و ترسیم مدل تحلیل مسیر متغیرهای صفات تاریک بر هویت اخلاقی و شناخت اخلاقی بود. به این منظور، از بین جامعه آماری دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا تعداد 421 نفر بر اساس نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. سپس پرسش نامه صفات سه گانه تاریک، هویت اخلاقی و شناخت اخلاقی بین شرکت کنندگان پژوهش توزیع شد تا پاسخ دهند. داده های جمع آوری شده به منظور بررسی اهداف پژوهش، با استفاده از شاخص های توصیفی، همبستگی، تحلیل مسیر و تی مستقل مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که رابطه مثبت معناداری بین ماکیاولیسم با شناخت اخلاقی و هویت اخلاقی (05/0P<) وجود دارد. بین صفت پیسکوپاتی با شناخت اخلاقی و هویت اخلاقی رابطه منفی معناداری به دست آمد (05/0P<). همچنین الگوی مدل یابی تحلیل مسیر نشان دهنده اثر مثبت صفت ماکیاولیسم بر شناخت اخلاقی و هویت اخلاقی و همچنین صفت پیسکوپاتی اثر منفی بر شناخت اخلاقی و هویت اخلاقی بود. نتایج نشان داد که بین دو گروه جنسیتی در این ابعاد تفاوت معناداری وجود ندارد. در مجموع، نتایج از این فرضیه حمایت کرد که صفات تاریک موجب گرایشات منفی اخلاقی در افراد با تمایلات پیسکوپاتیک می شود.

    کلیدواژگان: صفات تاریک، هویت اخلاقی، شناخت اخلاقی، تحلیل مسیر
  • امید شکری*، سمانه عباس زاده صفحات 61-76

    پژوهش حاضر با هدف آزمون روان سنجی نسخه فارسی مقیاس فریبکاری   تحصیلی (ACS؛ فارنسه، ترامانتانو،فیدا و پاسیلوا،   2011) در بین گروهی از دانشجویان ایرانی انجام   شد. در مطالعه همبستگی حاضر 200 دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری (100 پسر و 100   دختر) به مقیاس فریبکاری تحصیلی و نسخه تجدید نظر شده هدف پیشرفت (AGQ-R، الیوت و مورایاما، 2008) پاسخ دادند. به منظور تعیین روایی عاملی   مقیاس فریبکاری تحصیلی از روش آماری تحلیل عامل تاییدی و به منظور بررسی همسانی   درونی مقیاس فریبکاری تحصیلی از ضرایب آلفای کرونباخ استفاده شد. همچنین، به   منظور مطالعه روایی سازه مقیاس فریبکاری تحصیلی، ضریب همبستگی بین جهت گیری های   هدفی با فریبکاری تحصیلی گزارش شد. نتایج تحلیل   عاملی تاییدی بر پایه نرم افزار AMOS نشان داد که در   نمونه دانشجویان ایرانی ساختار دوبعدی مقیاس فریبکاری تحصیلی شامل کمک های   غیرمجاز و سرقت ادبی با   داده ها برازش مطلوبی داشت. نتایج مربوط به   همبستگی بین جهت گیری های هدفی با فریبکاری تحصیلی به طور تجربی از روایی سازه مقیاس فریبکاری تحصیلی   حمایت کرد. مقادیر ضرایب همسانی درونی مقیاس فریبکاری تحصیلی برای زیرمقیاس های   کمک های غیرمجاز و سرقت ادبی به ترتیب برابر با 90/0 و 85/0 به دست آمد در مجموع،نتایج مطالعه حاضر نشان داد که مقیاس   فریبکاری تحصیلی برای سنجش رفتارهای فریبکارانه   تحصیلی در دانشجویان ایرانی ابزاری روا و پایا است.

    کلیدواژگان: تحلیل عاملی تاییدی، مقیاس فریبکاری تحصیلی، سرقت ادبی، روان شناسی رفتار فریبکاری تحصیلی
  • حسین کاویان فر*، منیره کردلو، معصومه بهرامی صفحات 77-90

    انتخاب همسر چه برای مرد و چه برای زن یک مرحله جدید و سرنوشت ساز است، بنابراین در این مورد نباید سطحی عمل نمود بلکه دقت و توجه عمیق و مشورت و بررسی های دقیق لازم است. هدف این پژوهش اعتباریابی پرسشنامه دوازده مولفه‎ ای سامویل گلدینگ به منظور اندازه گیری ریسک پذیری در ازدواج بود. طرح پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، کلیه زوجین شهر تهران،300 نفر(150 زن و150مرد) به عنوان نمونه با روش نمونه گیری دردسترس که به  کلینیک رجوع کرده کردند، انتخاب شدند. ابزار پژوهش عبارت بود از پرسشنامه دوازده مولفه ای سامویل گلدینگ به منظور اندازه گیری ریسک پذیری در ازدواج.اعتبار پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ و روایی آن با استفاده از تحلیل   عاملی اکتشافی (با روش مولفه های اصلی و چرخش واریماکس) و تحلیل عاملی تاییدی   انجام گرفت. تحلیل عاملی اکتشافی دوازده مولفه آسیب های قبل ازدواج   (93/0=α)،  بی ثباتی الگوی ازدواج (83/0=α)، ازدواج فرار از سیستم اصلی (82/0=α)،  تفاوت اصلی زوجین(85/0=α)، آسیب های احتمالی مراسم ازدواج (80/0=α)، عوامل وابسته ساز به خانواده اصلی(77/0=α)، وجود عناصر مشکل ساز در ازدواج (77/0=α)، تجربه ناایمنی های قبل ازدواج (71/0=α)، ازدواج عامل التیام بخش ازدواج (73/0=α)،   وجود اعضای دردسرساز در ازدواج (52/0=α)، محل اسکان و مسایل آن در ازدواج (58/0=α)  و وجود تفاوت های فردی (46/0=α) را نشان داد. همچنین تحلیل عاملی تاییدی مدل دوازده عاملی را مورد تایید قرار داد. آلفای کرونباخ کل 96/0 به دست آمد. نتایج نشان داد پرسشنامه حاضر برای  ارزیابی ریسک پذیری در ازدواج کیفیت روان سنجی دارد و می تواند در مطالعات و موقعیت های مختلف استفاده شود.

    کلیدواژگان: ریسک پذیری در ازدواج، سنجش پرسشنامه، اعتباریابی
  • مریم اسماعیلی، شهره شکرزاده*، کامبیز کامکاری صفحات 91-115

    در پژوهش حاضر به «ویژگی های روان سنجی مقیاس های رتبه بندی طیف اتیسم (ASRS) در کودکان   با اختلال طیف اتیسم» پرداخته شد و سوال اصلی بدین ترتیب تدوین گردید که آیا مقیاس های رتبه بندی طیف اتیسم در کودکان با اختلال طیف اتیسم دارای ویژگی های  روان سنجی مطلوب است؟ پژوهش حاضر در حیطه طرح های روان سنجی جای می گیرد. جامعه   تحقیق حاضر را تمامی کودکان با طیف اتیسم که به مراکز استثنایی و  بیمارستان های شهر تهران رجوع کرده اند،  تشکیل می دهند. در این پژوهش با پیروی از روش نمونه گیری هدفمند در دسترس تعداد 120 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و از فرم کوتاه 2 تا 5 سال مقیاس های رتبه بندی   طیف اتیسم، استفاده شده است که دارای روایی و اعتبار مطلوب در نسخه اصلی می باشد.در نهایت، یافته های تحقیق نشان داد که فرم کوتاه 2 تا 5 سال مقیاس های رتبه بندی   طیف اتیسم با استفاده از دو روش آلفا کرانباخ و دو نیمه کردن آزمون با اصلاح   اسپیرمن- براون به ترتیب  73/0 و 79/0  بوده که نشان دهنده تجانس درونی مطلوب است؛ همچنین، ضریب ثبات در پژوهش حاضر 82/0 به دست آمده که نشان دهنده ویژگی تکرارپذیری ابزار مذکور می باشد. با استفاده از ضریب همبستگی  مشخص گردید که فرم کوتاه 2 تا 5 سال مقیاس های رتبه بندی طیف اتیسم با مقیاس اتیسم بهر کودکان، 62/0 بوده که نشان دهنده روایی همزمان از نوع ملاکی می باشد.به منظور بررسی روایی سازه از تحلیل عامل تاییدی استفاده و مشخص گردید با توجه   به اینکه تمامی سوالات با یکدیگر همپوشی بالایی دارد، می توان مطرح نمود تمامی 15 سوال مقیاس های رتبه بندی طیف اتیسم را باید به عنوان یک عامل در نظر گرفت. در نهایت، با استفاده از  مدل آماری t دو گروه مستقل مشخص شد که فرم کوتاه 2 تا 5 سال مقیاس رتبه بندی طیف اتیسم دارای روایی افتراقی بوده و می تواند نشانگان کودکان اتیسم و کودکان هنجاری را تفکیک کند

    کلیدواژگان: ویژگی های روان سنجی، مقیاس های رتبه بندی طیف اتیسم، کودکان
  • سوسن سهامی*، مجید سامی، عنایت الله حسین زئی صفحات 117-134

    هدف پژوهش بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس راهبردهای مقابله ای (فرایدنبرگ و لویس، 1993) در نوجوانان بود. این پژوهش بر اساس روش همبستگی صورت گرفت که در نمونه ای   به حجم 214 نفر از دانش آموزان دبیرستانی (99 پسر و 115 دختر) که با روش نمونه   گیری چند مرحله ای انتخاب شدند، اجرا شد، ابزار پژوهش را دو پرسشنامه مقیاس   راهبردهای مقابله ای نوجوانان (ACS) و پرسشنامه سلامت عمومی ((GHQ  تشکیل داد. ضریب آلفای کرونباخ برای کل مقیاس برابر با 88/0 بود. نتایج تحلیل مولفه های اصلی (PC) با استفاده از چرخش واریماکس نشان داد که  پرسشنامه از 14 عامل کمک طلبی، سرزنش خود، معنویت، دوستان، کاهش تنش، تفریحات فیزیکی، حل مشکل، کنار نیامدن، نگرانی، تعلق، نادیده گرفتن، خودداری، کنار گذاشتن مشکل، حمایت اجتماعی تشکیل شده است. شاخص های برازش تحلیل عاملی تاییدی   وجود عوامل چهارده گانه را تایید کرد، نتایج مقایسه مدل تحلیل عاملی مرتبه دوم و مدل تک عاملی برای بررسی ساختار عاملی مشخص کرد که مدل نخست با دو عامل مرتبه   یکم یعنی سبک های سازش یافته و سازش نایافته برازش بیشتری نسبت به مدل تک عاملی   دارد، همبستگی معنادار بین عوامل چهارده گانه با پرسشنامه سلامت عمومی، روایی همگرای مقیاس راهبردهای مقابله ای را تایید کرد. بر اساس نتایج به دست آمده از تحلیل روایی و پایایی پرسشنامه راهبردهای مقابله ای نوجوانان، این ابزار اعتمادپذیر و معتبر است و می تواند رفتارهای مقابله با مشکلات هیجانی نوجوانان جامعه ایرانی را بررسی کند، اما باید مطالعات آینده در جمعیت بالینی هم انجام گیرند.

    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله ای، ویژگی های روانسنجی، اعتبار، روایی، نوجوان
  • فیروز کیومرثی، پرویز شریفی درآمدی*، کامبیز کامکاری صفحات 135-159

    در پژوهش حاضر به «ویژگی های روان سنجی نسخه دوم مقیاس های سنجش هوش   رینولدز در دانش آموزان پیش دبستانی شهرستان اسلامشهر»   پرداخته شده و سوال اصلی بدین ترتیب تدوین شده است که آیا نسخه دوم مقیاس های   سنجش هوش رینولدز در دانش آموزان پیش دبستانی شهرستان اسلامشهر دارای ویژگی های   روان سنجی مطلوب است؟ پژوهش حاضر در حیطه طرح های  روان سنجی جای می گیرد. جامعه تحقیق حاضر را تمامی   دانش آموزان   پیش دبستانی شهرستان اسلامشهر تشکیل می دهند. در این پژوهش با   پیروی از روش نمونه گیری خوشه ای تعداد 120 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و از   نسخه   دوم مقیاس های سنجش هوش رینولدز به عنوان ابزار استفاده شده است   که دارای روایی و اعتبار مطلوب در نسخه اصلی بوده است. در نهایت، یافته های   تحقیق نشان داد که نسخه دوم مقیاس های سنجش هوش رینولدز با   استفاده از دو روش آلفا کرانباخ و دو نیمه کردن آزمون با اصلاح اسپیرمن- براون   دارای ضرایب بالاتر از 88/0 بوده که نشان دهنده تجانس درونی مطلوب و ضریب ثبات   89/0 که نشان دهنده ویژگی تکرارپذیری ابزار مذکور می باشد. همچنین، نسخه دوم مقیاس های   سنجش هوش رینولدز در مقیاس های هوش سیال و هوش متبلور با   هوشبهرهای دانش، کلامی و کل از نسخه نوین هوش آزمای تهران- استانفورد- بینه   دارای روایی ملاکی (از نوع همزمان) باشد. در نهایت، با استفاده از تحلیل عامل   سلسله مراتبی متعامد مشخص گردید که باید «هوش سیال» و «هوش متبلور» را در یک   عامل به عنوان «نیمرخ هوشی» مدنظر قرار داد

    کلیدواژگان: ویژگی های روان سنجی، نسخه دوم مقیاس های سنجش هوش رینولدز، دانش آموزان پیش دبستانی، شهرستان اسلامشهر
|
  • Pages 7-28

    The purpose of the present study was to investigate the factor validity and reliability of the class structure goal questionnaire and its relationship with students' academic emotion. This questionnaire was developed by Midgley et al. (2000). For this purpose, 400 male and female students were selected randomly from Kohgiluyeh and Boyerahmad Province high schools. To test the reliability of the questionnaire, Cronbach's alpha coefficient was used and exploratory and confirmatory factor analysis was used to determine its validity. In line with the results of the research Midgley et al. (2000) present study showed that the questionnaire had acceptable internal consistency and Cronbach's alpha coefficients in its sub-scales ranged from 0.79 to 0.91. Also, the results of exploratory and confirmatory factor analysis confirm that the structure of the questionnaire has an acceptable fit with the data and all the goodness indicators of fit are validated by the model. The results also showed that there is a positive and significant relationship between the goal structure of mastery and the goal-oriented performanceapproach with positive emotions (enjoyment from class and hope in the classroom). The structure of mastery has a negative relationship with negative emotions (class boredom and anxiety in the class), while the relationship between the performance-approach goal structure and negative emotions has not been meaningful. In addition, the performance-avoidance goal structure has a negative relationship with negative emotions and has a negative relationship with positive emotions. Therefore, this questionnaire can be a useful tool for evaluating student perceptions of the class goal structure, and the goaloriented structure of the class influences the emotions of students.

    Keywords: classroom goalstructure, factor validity, validity, positive, negative academicemotion
  • Pages 29-44

    In the present study with the aim of normalization and evaluation of intrinsic motivation psychometric properties of intrinsic motivation inventory (IMI) have been conducted. IMI have been performed on 1000 people of Tehran that have been selected by multilevel clustering sampling in 2015. The study based on psychometric, CTT and IRT have been performed. Total reliability of intrinsic motivation inventory ,Hierarchical confirmatory factor analysis of total evaluation indicators were respectively and model parameters estimation based on IRT indicated intrinsic motivation inventory validation and evaluation Indicators of the General Appropriateness of the Analytical Hierarchical Factor Analysis Model, RMSEA, GFI, AGFI, NFI, CFI were used. Estimation of IRT-based GRM model parameters reflects the structural validity of the internal motivation questionnaire. The reliability coefficient of the total internal motivation questionnaire was calculated to be 0.86 using Cronbach's alpha. Therefore, we proposed intrinsic motivation inventory as a valid tool in psychological and educational research based on our research finding.

    Keywords: Intrinsic MotivationInventory, Measurement ClassicTheory, Answer Question Theory, Standardization
  • Pages 45-59

    The aim of this study was to investigate correlational relationship and draw the path analysis model of dark traits on moral identity and moral cognition. For this purpose, from the statistical population of the Bu Ali sina University students, 421 were selected by using multistage cluster sampling. Then dark triad traits, moral identity and moral cognition questionnaires were distributed among research participants to respond. Collected data were analyzed by using descriptive and correlation indicators, path analysis and independent T test. Results indicated that there are a significant positive correlation between the machiavelism with moral identity and moral cognition (p<0.05). The negative correlation was obtined between psychopathic trait with moral identity and moral cognition (p<0.05). The path analysis also indicated the positive effect of machiavelism on moral identity and moral cognition, psychopathic trait have negative effect on moral identity and moral cognition. Results not showed any difrences in research variabes in both gender. Overal, results supported this hepotesies that dark traits leads to abnormal moral tendencies in persons with psychopathic tendencies.

    Keywords: Dark traits, moralidentity, moral cognition, pathanalysis
  • Pages 61-76

    The main purpose of the present study was to investigate psychometric properties of the Farsi version of the Academic Cheating Scale (ACS, Farnese, Tramontanob, Fida & Paciello, 2011) among university students. 200 university students (100 male and 100 female) completed the Academic Cheating Scale and the Achievement Goal Questionnaire-Revised (AGQ-R, Elliot & Murayama, 2008). The confirmatory factor analysis method and internal consistency were used to compute the ACS's factorial validity and reliability, respectively. Also, in order to examine the construct validity of the ACS, we computed correlations between different dimensions of AGQ-R with academic cheating. The results of confirmatory factor analysis based AMOS software showed that 2- factor structure of the unauthorized help and plagiarism in the Iranian sample had good fit with data. Correlational analyses between mastery and performance goals with academic cheating provided initial evidence for the ACS convergent validity. Internal consistency for the unauthorized help and plagiarism subscales was 0/90 and 0/85 respectively. In sum, these findings provide evidence for the validity and reliability of the ACS as an instrument to measure of academic cheating among Iranian university students.

    Keywords: confirmatory factoranalysis, academic cheating scale, plagiarism, psychology ofacademic cheating behavior
  • Pages 77-90

    Choosing a spouse is a new and decisive step for both men and women, so it should not be superficial, but careful attention and consultation and specific scrutiny are needed. The purpose of this study was to validate twelvecomponents of Samuel Gladding to measure of marriage risk taking questionnaire. The research design was descriptive-surveying. The statistical population of this study was 300 couples (150 women and 150 men) who were referred to the clinic in Tehran. The research tool was a twelvecomponent of Samuel Gladding to measure marriage risk taking questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by Cronbach's alpha and its validity was assessed by exploratory factor analysis (using principal components method and Varimax rotation) and confirmatory factor analysis. Exploratory Factor Analysis of Twelve Components of Premarital Injuries (α = 0.93), Marriage Pattern Instability (α = 0.83), escape from main system marriage (α = 0.82), Marital Differences (α = 0.85) Problems of Marriage (α = 0.80), Family Related Factors (α = 0.77), Problematic Elements in Marriage (α = 0.77), Experience of Premarital Insecurity (α = 0.71) healing factor of marriage (α = 0.73), presence of painful members in marriage (α = 0.52), place of residence and issues in marriage (α = 0.58) and individual differences (α = 0.46) ) are showed. Confirmatory factor analysis also confirmed the twelvefactor model. Cronbach's alpha was 0.96. The results showed that, the present questionnaire has psychometric properties for assessing marriage risk taking and can be used in various studies and situations.

    Keywords: risk taking in marriage, questionnaire evaluation, validation
  • Pages 91-115

    In this Research, the "psychometric properties of autism spectrum rating scales in children with autism spectrum disorder" have been addressed and the main question is thus elaborated on whether the autism spectrum rating scales in children with autism spectrum disorder, is it desirable to have psychometric properties? The present research is in the field of psychometric planning. The current research community is comprised of all children with autism spectrum that came to exceptional centers and hospitals in Tehran. In this research, 120 subjects were selected as sample based on a targeted sampling method. In this research, a short form of 2 to 5 years of autism spectrum rating scale has been used as a Instrument that has a validity and Reliability in the original version. Finally, the findings of the research showed that the short form of 2 to 5 years of autism spectrum rating scale was 0.73 using Cronbach alpha and Spilit-halph was 0.79 The internal consistency is desirable, and the stability coefficient in the present research is 0.82, which indicates the repeatability of the Instrument. Finally, it was determined that a short form of 2 to 5 years of grade Autism spectrum rating scale for children with a concurrent normative is a clinical.

    Keywords: Psychometric properties, Autism spectrum rating, Children
  • Pages 117-134

    The purpose of this study was examining the psychometric properties of adolescents coping scale (Frydenberg & Lewis, 1993). This study is correlational and the sample consisted of 214 high school student (99 males and 115 female) selected through multistage sampling. Adolescent Coping Scale and Mental Health Questionnaire were administered to collect data. Cronbach’salpha was equal to 0.88. The results of principle component analysis (PC) using Varimax rotation revealed that the questionnaire involved 14 factors (help seeking, self-blame, spiritual, friends, tension reduction, physical recreation, problem solving, not coping, worry, seek to belong, ignoring, keep to self, ignore the problem, social support). Fit indices of confirmatory factor analysis confirmed the 14 extracted factors. In addition, the results of comparing the model of second-order factor analysis and one-first factor model showed that the model of two first order factors, i.e. adjusted and maladjusted strategies fitted more than the one-factor model. The significant correlation between the fourteen factors and general health questionnaire confirmed the convergent validity of coping scale.According to the results of reliability and validity of adolescent coping scale, this instrument is valid and reliable so that it can investigate the coping behaviors of adolescents’ emotional problems in an Iranian community; however, the forth coming studies must be conducted on clinical population as well.

    Keywords: Coping Strategies, Psychometric Properties, Reliability, Validity, Adolescent
  • Pages 135-159

    In this research, the "psychometric properties of the second version of the Reynolds Intellectual Scale in preschool students of Islamshahr city" have been discussed. The main question is thus elaborated whether the second version of Reynolds Intelligence Measurement Scale Is there a good psychometric Research in preschool students in Islamshahr city? The present Research is in the field of psychometric planning. The present research community consists of all preschool students in Islamshahr city. In this research, 120 cluster sampling was selected as sample. In this research, the second version of the Reynolds Intelligence Measurement Scale has been used as a Instrument which has a valid validity and validity in the original version. Finally, the research findings showed that the second version of the Reynolds Intelligence Measurement Scale using Alpha Cranbach method and SpilitHalph tests with Spearman-Brown correction had coefficients higher than 0.88 that indicated a favorable internal Consistency And the coefficient of stability in the present Research is 0.89 which indicates the repeatability of the Instrument. Also, the second Edition of the Reynolds Intellectual Assessment Scales on fluid intelligence scale and crystalline intelligence with the knowledge, verbal and total intelligence of the new Tehran-Stanford-Binet Investigating Intelligence Model has a Criteria validity (Concurrent type). Finally, using the orthogonal hierarchical factor analysis, it was determined that the "intelligence of fluid" and "crystalline intelligence" should be considered in one factor as the "intelligence profile.

    Keywords: Psychometric properties, Second Edition of Reynolds IntellectualAssessment Scales, PreSchool Students, Isleshahr City