فهرست مطالب

منابع انسانی ناجا - پیاپی 59 (بهار 1399)

نشریه منابع انسانی ناجا
پیاپی 59 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/07
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مجید دارابی* صفحات 9-36

    این مقاله به بررسی رابطه بین فرهنگ و تعهد سازمانی با مقاومت هیجانی در مقابل تغییر پرداخته است. روش تحقیق توصیفی-همبستگی و جامعه آماری شامل پرسنل اداری دانشگاهی دولتی در شهر تهران به تعداد 95 نفر می باشند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و با استفاده از فرمول کوکران و جدول مورگان، نمونه ای به حجم 76 انتخاب شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش سه پرسشنامه مقاومت هیجانی در مقابل تغییر واین و اندی (2001)، پرسشنامه فرهنگ سازمانی دنیسون(2000) و پرسشنامه تعهد سازمانی آلن و میر(1990) می باشد؛ نتایج حاصل از این پژوهش نشان دهنده رابطه مثبت و معنی در بین همه انواع فرهنگ سازمانی با مقاومت هیجانی در مقابل تغییر در کارکنان دانشگاه است. همچنین رابطه مثبت و معنی داری بین همه مولفه های تعهد سازمانی با مقاومت هیجانی در مقابل تغییر در کارکنان دانشگاه وجود دارد. ضریب همبستگی انواع فرهنگ سازمانی با مقاومت هیجانی در مقابل تغییر در کل نمونه برابر584/0 بدست آمده. همچنین ضریب نبین متغیر پیش بینی 34/0 است بدین معنا که 34 درصد از واریانس متغیر ملاک(مقاومت هیجانی در مقابل تغییر) به وسیله متغیر پیش بین (نوع فرهنگ سازمانی) پیش بینی می شود. همچنین نتیجه تحلیل رگرسیون نشان می دهد ضریب همبستگی مولفه تعهد مستمر با مقاومت هیجانی در مقابل تغییر در کل نمونه برابر 38/0 می باشد و ضریب تعیین متغیر پیش بین 146/0 به دست آمده، بدین معنا که 14 درصد از واریانس متغیر ملاک(مقاومت هیجانی در مقابل تغییر) به وسیله متغیر پیش بین تعهد مستمر پیش بینی می شود.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، تعهد سازمانی، تغییر
  • مراد خوشدل مفیدی، محمدرضا باقرزاده*، اسدالله مهرآرا صفحات 37-56

    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر مدیریت استعداد بر سلامت سازمانی در دو سازمان هم جوار گمرک و نیروی انتظامی استان گیلان می باشد. پژوهش از حیث هدف کاربردی و از نوع توصیفی-پیمایشی هست. جامعه آماری تحقیق کارکنان دو سازمان مذکور به تعداد 745 نفر هستند که به روش نمونه گیری نسبتی تعداد 253 نفر بر اساس فرمول کوکران انتخاب شدند که از این تعداد 141 نفر مربوط به کارکنان ستاد فرماندهی نیروی انتظامی استان گیلان و 112 نفر کارکنان گمرک استان گیلان بودند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه مدیریت استعداد محقق ساخته و پرسشنامه سلامت اداری استاندارد بوده که روایی آن به روش روایی محتوا، روایی همگرا و روایی واگرا مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن به روش آلفای کرونباخ بالاتر از مقدار مطلوب 7/0 برآورد شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری مبتنی بر رویکرد حداقل مربعات جزیی توسط نرم افزار آماری Smart PLS3 استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که ابعاد مدیریت استعداد شامل: جذب استعداد، حفظ استعداد، بهسازی استعداد و مدیریت و کنترل مجدد استعداد تاثیر معناداری بر سلامت سازمانی دارند. همچنین مشخص شد که بیشترین میزان تاثیر مربوط به بعد جذب استعداد و سلامت سازمانی می باشد. در این راستا می توان گفت که با جذب و انتصاب نیروهای مستعد در اداره گمرک و نیروی انتظامی استان گیلان می توان شاخص های سلامت سازمانی را ارتقاء بخشید.

    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، سلامت سازمانی، اداره گمرک، نیروی انتظامی
  • عباسعلی رستگار*، مرتضی اکبرزاده صفویی، هوشمند باقری قره بلاغ صفحات 57-78

    زمانی که کارکنان نسبت به سازمان خود احساس تعهد کنند، نه تنها به دنبال انجام وظایف خود خواهند رفت، بلکه به دنبال نشان دادن رفتار شهروندی سازمانی نیز هستند. از طرفی دیگر، رفتار شهروندی سازمانی یک معیار برای ارزیابی عملکرد شغلی است. در این راستا، مقاله حاضر سعی دارد تا نقش عدالت سازمانی، توانمندسازی کارکنان، و حمایت سازمانی ادراک شده را در ارتقای سطح عملکرد پرسنل ناجا از طریق تعهد سازمانی و بروز رفتارهای فرانقشی مورد بررسی قرار دهد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی تحلیلی است که به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر را فرماندهان و مسیولین معاونت های مختلف در فرماندهی انتظامی استان آذربایجان غربی تشکیل می دهد. با توجه به اینکه تعداد کل فرماندهان و مدیران این فرماندهی 152 نفر بوده از روش تمام شماری برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. به منظور سنجش روایی پرسشنامه استاندارد پژوهش از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم و برای تعیین پایایی از آلفای کرونباخ استفاده شد. همچنین فرضیه های پژوهش به کمک روش مدلسازی معادلات ساختاری، یعنی تحلیل مسیر مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از پژوهش نشان دهنده آن بود که هر پنج مولفه حمایت سازمانی ادراک شده، توانمندسازی روان شناختی، عدالت سازمانی، تعهد سازمانی و رفتارهای شهروندی سازمانی (پیشایندهای عملکرد شغلی) بر عملکرد شغلی تاثیر مثبت و معناداری دارد. سرانجام، رفتارهای شهروندی سازمانی از بیشترین تاثیرگذاری بر عملکرد شغلی پرسنل ناجا برخوردار بودند.

    کلیدواژگان: حمایت سازمانی، توانمندسازی روان شناختی، عدالت سازمانی، رفتارهای شهروندی سازمانی، عملکرد شغلی
  • طاهر کیافر، مجید صالحی نیا*، سید باقر حسینی صفحات 79-106

    شناسایی مولفه های دستیابی ساکنان به حس حضور در فضای باز مجتمع مسکونی[1] طاهرکیافر[2]،مجید صالحی نیا[3]،سیدباقر حسینی[4]   چکیده مجتمع های مسکونی که امروزه به فرم غالب مسکن شهری تبدیل شده اند، به دلیل عدم توجه به مسایل کیفی و نیازهای روانی انسان ها و همین طور توجه صرف به مسایل کمی و اقتصادی، به نازل ترین نوع مسکن شهری تبدیل شده است. یکی از فضاهایی که همواره در راستای پاسخگویی به نیازهای انسانی می تواند نقشی کلیدی ایفا کند، فضاهای باز و ارتباط دهنده ساختمان ها و بلوک ها در مجموعه های مسکونی است. چالش اصلی پژوهش حاضر، شناسایی مولفه های تاثیرگذار بر شکل گیری فضاهای باز مجتمع های مسکونی در راستای دستیابی ساکنین به سطح احساسی "حضور در مکان"می باشد. در سلسله مراتب مکان، "حضور در مکان"از مراتب بالا و به معنای یکی شدن آدمی با محیط است که یکی از موثرترین حس های انسانی است که پیوند انسان و محیط را به گونه ای مثبت درهم تنیده می نماید. از اینرو اهمیت پرداختن به این موضوع بیش از پیش نمایان می گردد. طرح پژوهش حاضر توصیفی-پیمایشی با هدف کاربردی است. در راستای شناسایی مولفه های مزبور از ابزار مطالعات کتابخانه ای اسنادی و روش استدلال منطقی بهره گرفته شد. ابزار مورد استفاده جهت سنجش و ارزیابی مولفه ها و زیر مولفه های بدست آمده، پرسشنامه محقق ساخته بود که جهت سنجش روایی از ابزار اندازه گیری روایی صوری استفاده شد و در جهت پایایی از روش محاسبه آلفای کرونباخ بهره گرفته شد. در این تحقیق از روش های توصیفی و روش های استنباطی شامل: آزمون های شاپیرو- ویلک یا آزمون کولموگروف- اسمیرنوف استفاده شد. نظرسنجی از 12 نفر از اساتید و خبرگان و صاحبنظران حوزه معماری، شهرسازی و روانشناسی محیطی به ارزشگذاری و اولویت بندی مولفه های مزبور پرداخته شد که نتایج حاصل از پژوهش حاکی از تاثیرگذاری عوامل عملکردی، طبیعی و فرمی- فضایی بر شکل گیری و ارتقاء حس حضور در مکان ساکنین دارد.

    کلیدواژگان: فضای باز، مجتمع مسکونی، حضور در مکان، سطح احساسی
  • مهدی شیخی*، اسماعیل خانجانی صفحات 107-124

    چکیده نیروی انتظامی یکی از مشاغل حساس و پراسترس است. شیوه صحیح مقابله با استرس دربین نظامیان برکیفیت عملکرد در محیط کار و بهبود روابط متقابل با همکاران تاثیر بسزایی دارد. ودرنهایت به رضایتمندی روانی آنان منجر خواهد شد. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی رابطه سبک های مقابله با استرس و رضایتمندی روانی کارکنان نظامی بود. جامعه آماری در این پژوهش کلیه کارکنان نیروی انتظامی استان مرکزی بود، که 200 نفر به صورت تصادفی از آن انتخاب شدند. پژوهش حاضر ازنوع توصیفی- همبستگی است . به منظور بررسی روابط از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد، و پیش بینی پذیر بودن این رابطه نیز از طریق رگرسیون مورد بررسی قرار گرفت.برای مقایسه میانگین گروه کم سابقه و باسابقه از آزمونT مستقل استفاده شد. ازمقیاس کارور، جهت سنجش سبک های مقابله با استرس وازمقیاس رضایتمندی ریف جهت سنجش رضایتمندی روانی استفاده شد. تحلیل دادها  نیز با استفاده از نرم افزارآماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . نتایج نشان داد که سبک های مقابله مساله مدارو هیجان مدار مثبت با رضایتمندی روانی رابطه مثبت وسبک مقابله هیجان مدارمنفی با رضایتمندی روانی رابطه منفی دارند. نتایج رگرسیون نیز روشن کرد که سبک های مقابله با استرس توانایی پیش بینی رضایتمندی روانی رادارندو(496/0) از وارایانس رضایتمندی روانی به وسیله سبک های مقابله بااسترس تبیین شد. نتایج نشان داد که سبک های مقابله درافراد کم سابقه وبا سابقه تفاوت معنا داری دارند.اما تفاوت رضایتمندی روانی در دو گروه کم سابقه و سابقه دار و بومی و غیر بومی معنا دار نشد. 

    کلیدواژگان: سبک های مقابله با استرس، رضایتمندی روانی، کارکنان نظامی
  • مهدی حسنی*، سید احسان امیر حسینی، ولی نوذری صفحات 129-156

    این پژوهش باهدف طراحی وتدوین استراتژی توسعه مدیریت منابع انسانی تربیت بدنی ناجابا استفاده ازدو مدل BSC وSWOT انجام شدروش تحقیق توصیفی- تحلیلی بوده که برمبنای فرایندمطالعات استراتژیک انجام گرفت.روش جمع آوری اطلاعات،میدانی بودکه به صورت آمیخته کمی و کیفی انجام گرفت همچنین جمع آوری اطلاعات ازدو پرسشنامه بازو بسته ومصاحبه با اعضای جامعه تحقیق تاحداشباع نظری انجام شدسپس باهماهنگی اساتیدوخبره گان این حوزه چه درسطح دانشگاهی چه سطح تربیت بدنی ناجاجمع بندی و نهایی گردید روایی پرسشنامه بسته توسط اساتیدمدیریت ورزشی ومتخصص آماری تسلط به امرمنابع انسانی سازمان ها تاییدشد وضریب پایایی آن با استفاده ازآلفای کرونباخ 0.83 محاسبه گردید.جامعه آماری این تحقیق اعضای شورای ورزش ناجا،کارشناسان،کارکنان وکارمندان تربیت بدنی مدیران تربیت بدنی فرماندهی انتظامی استان های کشور،روسای هییتهای رشته های انفردی ناجا،مربیانی که سابقه مربیگری درناجا و سایر قوای مسلح در رشته های مختلف رادارند،یادارای بالاترین درجه مربیگری هستند و ورزشکارانی که دارای حداقل 6 سال عضویت دررشته های ورزشی خودو تجربه مسابقات قهرمانی ناجا و نیروهای مسلح را دارندکه125نفر بودندکه95 نفر از این جامعه به عنوان حجم نمونه پژوهش با روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. تجزیه تحلیل داده ها: برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آلفای کرونباخ، میانگین واریانس استخراج شده (AVE)، ماتریس جذر AVE، تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار lisrel و تحلیل SWOT و BSC استفاده شدنتایج نشان داد که در مجموع13قوت، 13ضعف ،12فرصت و8 تهدید احصاء گردید و به لحاظ موقعیت استراتژیک، جایگاه تهاجمی به دست آمد. برای تدوین استراتژی هاازروش تجزیه و تحلیل سوات استفاده گردید و 5 استراتژی تدوین گردید. برای اولویت بندی استراتژی ها از تکنیک ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی استفاده شد.استراتژی های موقعیت استراتژیک نشان دادکه تربیت بدنی ناجامی بایست نسبت به طراحی نظام توسعه و توانمند سازی مدیران وکارکنان،معیارها و شاخص های استانداردجهت شناسایی وجذب نیروهای موردنظر و ایجادواستقرارطرحی درزمینه تعدیل نیرو، اقدام لازم را انجام دهد.

    کلیدواژگان: تربیت بدنی، ناجا، استراتژی، برنامه راهبردی، کارت امتیازی متوازن، منابع انسانی
|
  • Majid Darabi * Pages 9-36

    This study was conducted to investigate the relationship between organizational culture type and organizational commitment with emotional resistance to change. The statistical population of the study includes the administrative staff of public universities in Tehran who have been selected using a simple random sampling method, a sample size of 76. The tools used in this study are three standard questionnaires; the results of this study show a positive and significant relationship between all types of organizational culture with emotional resistance to change in the staff of the Central Organization of Shahed University. There is also a positive and significant relationship between all components of organizational commitment and emotional resistance to change in the staff of the Central Organization of Shahed University. The correlation coefficient of organizational culture with emotional resistance to change in the total sample was 0.854. Also predict the coefficient of explanation of the variable. 341 means that 34% of the variance of the criterion variable (emotional resistance to change) is predicted by the predictor variable (organizational culture type). Also, the result of regression analysis shows that the correlation coefficient of the component of continuous commitment with emotional resistance to change in the total sample was 0.38. Also, the predetermined coefficient of variable determination is 0.146, which means that 14% of the variance of the criterion variable (emotional resistance to change) is predicted by the predictor variable of continuous commitment. Other components of organizational commitment (emotional commitment, mandatory or normative commitment) are excluded from the formula.

    Keywords: organizational culture, organizational commitment, university
  • Morad khoshdel mofidi, Mohammad Reza Bagherzadeh *, asadollah mehrara Pages 37-56

    The purpose of this study is to investigate the effect of talent management on organizational health in two neighboring organizations of customs and law enforcement in Gilan province. The research is applied in terms of purpose and descriptive-survey type. The statistical population of the research is the employees of the two mentioned organizations, 745 people. 253 people were selected based on Cochran's formula by relative sampling method, of which 141 people are related to the staff of Guilan police headquarters and 112 customs employees of Guilan province. They were. Data collection tools were a researcher-made talent management questionnaire and a standard administrative health questionnaire whose validity was confirmed by content validity, convergent validity and divergent validity and its reliability was estimated to be higher than the desired value by 0.7 by Cronbach's alpha method. In order to analyze and analyze the data, the method of modeling structural equations based on the partial least squares approach was used by Smart PLS3 statistical software. The research findings showed that the dimensions of talent management, including: talent attraction, talent retention, talent improvement and talent management and re-control have a significant impact on organizational health. It was also found that the greatest impact is related to the dimension of talent absorption and organizational health. In this regard, it can be said that by attracting and appointing talented forces in the Customs Department and the police force of Gilan province, organizational health indicators can be improved.

    Keywords: Talent management, organizational health, customs administration, law enforcement
  • Abbasali Rastgar *, Morteza Akbarzadeh, Hooshmand Bagheri Garbollagh Pages 57-78

    When employees feel committed to their organization, they not only seek to perform their duties but also to demonstrate organizational citizenship behavior. On the other hand, organizational citizenship behavior is a criterion for evaluating job performance. Regarding this, the present study tries to investigate the role of organizational justice, psychological empowerment, and perceived organizational support in promoting and enhancing the performance level of police staff through organizational commitment and extra-role behavior. The present study is an applied and correlation type research. The statistic population includes the commanders and the principals of different West-Azerbaijan deputy police who involve 152 people and therefore census was applied to collect the data. In order to evaluate the validity of the questionnaire a first and second-order confirmatory factor analysis and in order to evaluate the reliability of it a Cronbach’s Alpha were applied. The research hypotheses were investigated using the structural part of the structural equation modeling i.e. path analysis. Based on the obtained results it was approved that all five factors including perceived organizational support, psychological empowerment, organizational justice, organizational commitment, and organizational citizenship behavior (Antecedents of job performance) have a significant and positive effect on job performance. However, organizational citizenship behavior has the highest effect on the job performance of police among the other factors.

    Keywords: organizational support, Psychological Empowerment, Organizational Justice, Organizational Citizenship Behavior, Job Performance
  • Taher Kiafar, Majid Salehinia *, Seyed Bagher Hosseyni Pages 79-106

    Today's residential complexes, which have become the predominant form of urban housing, have become the lowest type of urban housing due to a lack of attention to quality issues and human psychological needs, as well as mere attention to quantitative and economic issues. One of the spaces that can always play a key role in meeting human needs is the open and communicative spaces of buildings and blocks in residential complexes. The main challenge of the present study is to identify the components that affect the formation of open spaces in residential complexes in order to achieve the emotional level of the residents of "presence in place". In the hierarchy of place, "presence in place" is of high rank and means that one is united with the environment, which is one of the most effective human senses, which connects man and the environment in a positive way. In order to identify these components, at the beginning of library and citation studies were conducted to obtain basic theories, and finally these components were identified. In the next stage, qualitative identification and prioritization of these components were performed in a qualitative manner. This was done by using Delphi questionnaire and survey of 12 professors, experts and experts in the field of architecture, urban planning and environmental psychology. The influence of functional, natural and formal-spatial factors on the formation and promotion of the sense of presence in the place of residents.

    Keywords: Outdoor, residential complex, location, emotional level
  • Mehdi Sheikhi *, Ismail Khanjani Pages 107-124
    Objective

    The police force is one of the most sensitive and stressful jobs. The right way to deal with stress among the military has a significant impact on the quality of performance in the workplace and improving relationships with colleagues. Eventually, it will lead to their psychological satisfaction. The main purpose of this study was to investigate the relationship between stress management styles and psychological satisfaction of military personnel.

    Method

    The statistical population in this study was all employees of the police force of Markazi province, from which 200 people were randomly selected. The present study is descriptive-correlational. Pearson correlation coefficient was used to investigate the relationship, and the predictability of this relationship was examined by regression. Independent T test was used to compare the mean of the unprecedented and long-standing group. The Carver scale was used to measure stress coping styles and the Reef Satisfaction Scale was used to measure psychological satisfaction. Data analysis was also analyzed using SPSS statistical software.

    Results

    The results showed that coping styles have a positive relationship with positive psychological satisfaction and negative attitudes have a negative relationship with psychological satisfaction. The results of regression also revealed that stress coping styles were explained by Radarindo's ability to predict psychological satisfaction (0.496) from the psychological satisfaction variance by stress coping styles.

    Conclusion

    The results showed that coping styles in people with a history of unprecedented and unprecedented differences are significant.

    Keywords: Stress Management Styles, Psychological Satisfaction, Military Personnel
  • Mahdi - *, Sayad Ehsan Amirhusayni, Vali Nowzari Pages 129-156

    this study aimed at designing a strategy for developing the human resource management development strategy for both the BSC and swot model.research method has been descriptive - analytical which is based on strategic Studies processthe data collection method was carried out in a qualitative and qualitative way as well as collecting the data of two questionnaires of arm questionnaire with members of the theoretical Specters. research community.Then, in coordination with the managers of this area, what level of education in the country's physical education level was concluded, the questionnaire was concluded by masters of sport management and statistical expert.the dominance of human resources in organizations is confirmed and its reliability coefficient was calculated by Alfa Krunakh 0.83. the statistic society of this research is members of the NAGA Sports Council, experts, employees and physical training staff of NAGA, coaches who have the coaching history of confirmedand other armed forces in the city of NAGA and other armed forces who have at least six years of association football and the experience of NAGA among which 95 were selected as sample size with a stratified random sampling method data analysis: for data analysis of's alpha tests, average variance extracted (AVE), AVE square matrix (AVE) factor analysis using lisrel software and swot analysis and BSC using showed that 13 strengths,13 failures, 12 opportunities and 8 threats were identified and in terms of strategic location, aggressive positioning was achieved. to develop the strategy, the analysis of swat was used and five strategies were developed. A quantitative strategic planning matrix technique was used to prioritize strategies. strategic positioning strategies indicate that physical training should be required to meet the development and empowerment of managers, criteria and standard indices to identify and attract the desired forces and establish a plan in the field of power adjustment.

    Keywords: physical education, Strategy, Strategic plan, balanced scorecard.NAGA