فهرست مطالب

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 68، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • رضا جوادیان*، امیر اشرفی صفحات 11-30

    باتوجه به اهمیت بودجه ریزی عملیاتی درکشور هدف اصلی این تحقیق شناسایی موانع پیاده سازی استقرار بودجه ریزی عملیاتی در ناجا می باشد. این تحقیق از نوع کاربردی و از لحاظ روش توصیفی- تحلیلی می باشد پرسش نامه ها در بین 116 نفر از جامعه آماری که شامل معاونین و کارشناسان و کارکنان طرح و برنامه مستقر در ستاد ناجا می باشند توزیع که داده ها بوسیله نرم افزار آماریspss پردازش و از آزمون مربع کای بهره برداری شده است. یافته ها حاکیست در میان عوامل محیطی، عامل «عدم طراحی یک نقشه راه مشخص و قابل قبول برای استقرار بودجه ریزی عملیاتی» با حدود 84 ٪ و در مورد عوامل ساختاری، عامل « عدم قابلیت حسابداری وگزارشگری مالی دستگاه ها برای محاسبه استهلاک و تخصیص آن به بهای تمام شده خدمات » با حدود 77 ٪ و همچنین در مورد عوامل محتوایی، عامل «پایین بودن آستانه تحمل مقامات اجرایی در ایفای مسئولیت پاسخگویی در قبال مردم » با حدود 77 ٪ بیشترین درصد موافقت را در میان جامعه آماری به عنوان موانع دارند. نتایج به دست آمده از این تحقیق، تبیین کننده ی موانع پیاده سازی اجرای بودجه ریزی عملیاتی در ناجا بر عدم موفقیت استقرار کامل نظام بودجه ریزی عملیاتی در ناجا است و میزان تاثیر هر یک از این عوامل که عبارت بودند از: موانع محیطی ، موانع ساختاری و موانع محتوایی در عدم موفقیت نیز مشخص است.

    کلیدواژگان: بودجه ریزی عملیاتی، موانع محیطی، موانع ساختاری، موانع محتوایی
  • علیرضا یاوری*، محمود خوش نشان صفحات 31-49
    مقدمه

    در عصر حاضر با پیشرفت فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی، بالاخص در سازمان های امنیتی و انتظامی، دانستن، مزیتی بسیار بزرگ و ندانستن، ضعفی جبران ناپذیر خواهد بود. بدیهی است در فرایندهای توسعه سازمانی مبتنی بر اطلاعات، جریان اطلاعات و دانش مولفه ای کلیدی در راهبرد توسعه ای تلقی می شود. لذا هدف از انجام این پژوهش، ارایه الگوی مداخلات توسعه سازمانی پلیس مبتنی بر اطلاعات و دانش انتظامی، فناوری و نوآوری متناسب با شرایط و پتانسیل های ویژه پلیس می باشد.

    روش

    این مقاله با بررسی و تلفیق دو گرایش از حوزه مطالعاتی با روش کتابخانه ای و اسنادی و مصاحبه عمیق به رشته تحریر در آمده که با بهره جستن از اسناد بالادستی، نظرات خبرگان، منابع معتبر علمی و تجربی نسبت به طراحی و ارایه الگوی پیشنهادی اقدام شده است. جامعه و نمونه آماری نیز از گروه نخبگان در سطح مدیران عالی انتظامی به تعداد 15 نفر برای مصاحبه عمیق درراستای کشف مولفه ها و شاخص های مدل انتخاب شدند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش محققین در فرجام یافته های خود حاکیست؛ در مجموع هریک از مولفه های "ایجاد محیط نوآوری"، "تسخیر اطلاعات"، "به اشتراک گذاری اطلاعات"، "ایجاد دانش" و "اجرای دانش انتظامی" به طور مستقیم بر هریک از مداخلات توسعه سازمانی (مشتمل بر مداخلات بین فردی، مداخلات گروهی، مداخلات بین گروهی، مداخلات تغییر ساختار، مداخلات طراحی سیستم، مداخلات TQM و مداخلات جامع) تاثیر می گذارد.

    کلیدواژگان: مداخلات سازمانی، توسعه سازمانی پلیس، طراحی سیستم، تغییر ساختار، جریان اطلاعات و دانش انتظامی
  • سید امین موسوی، مجتبی امیری، سید رضا سیدجوادین، آتنا شکیبا* صفحات 51-77

    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر ابعاد عدالت سازمانی بر انگیزش در راستای بهبود عملکرد با در نظر گرفتن نقش میانجی رابطه رهبر-عضو و نقش تعدیلگر فرهنگ در نیروی انتظامی استان گیلان می باشد. مدل تحقیق با اقتباس از مدل سلواراجان، سینگ و سولانسکی (2018) ارایه شده است. جامعه آماری تحقیق حاضر نیروهای پلیس مبارزه با مواد مخدر شهر رشت به تعداد 154 نفر می باشد. با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه 110 نفر براورد شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS و SmartPLS3 استفاده شده است. برای تعیین نرمال بودن توزیع متغیرهای موردبررسی از آزمون کولموگوروف-اسمیرنوف استفاده گردید. روایی تحقیق با استفاده از روایی محتوا،همگرا و ممیز تایید شد و پایایی تحقیق نیز برای متغیرهای تحقیق با استفاده از آلفای کرونباخ بیشتر از 7/0 به دست آمد. تحلیل یافته ها نشان داد که عدالت تعاملی و عدالت توزیعی بر رابطه رهبر-عضو تاثیر مثبت و معناداری دارد و رابطه رهبر-عضو بر انگیزش در راستای بهبود عملکرد مورد تایید قرار گرفت. علاوه بر این، ثابت شد عدالت تعاملی و توزیعی موجب افزایش انگیزش در راستای بهبود عملکرد با در نظر گرفتن نقش میانجی رابطه رهبر-عضو و نقش تعدیلگر فرهنگ می شود. همچنین مشخص شد عدالت تعاملی بر رابطه رهبر-عضو با در نظر گرفتن نقش تعدیلگر فرهنگ تاثیر معناداری دارد اما عدالت رویه ای و عدالت توزیعی بر رابطه رهبر-عضو با در نظر گرفتن نقش تعدیلگر فرهنگ تاثیر معناداری ندارد. نتایج این پژوهش نشان داد مدیران سازمانی می توانند با افزایش عدالت سازمانی و ارتقای رابطه رهبر-عضو موجب افزایش انگیزش و بهبود عملکرد کارکنان شوند.

    کلیدواژگان: انگیزش، بهبود عملکرد، فرهنگ، رابطه رهبر-عضو، ابعاد عدالت سازمانی
  • سید مهدی احمدی بالادهی*، علی دستور صفحات 79-96

    عملکرد سازمان تا حد زیادی به ساختار و فرهنگ آن بستگی دارد. عوامل مختلفی بر ساختار و فرهنگ سازمانی تاثیر دارند. این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین سبک رهبری مدیران و ساختار سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی انجام شد. این تحقیق بر حسب هدف کاربردی و بر اساس شیوه ی گردآوری داده های توصیفی از نوع همبستگی است. به منظور گردآوری داده های پژوهش از سه پرسشنامه استاندارد استفاده شد. پرسشنامه استاندارد سبک رهبری باردنز و متزکاس(1969) و پرسشنامه استاندارد ساختار سازمانی رابینز(1996) و پرسشنامه استاندارد فرهنگ سازمانی دنیسون (2000) استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه کارکنان ستاد فرماندهی انتظامی استان هرمزگان بوده که نمونه آماری براساس فرمول کوکران؛ 195 نفر بصورت تصادفی ساده انتخاب شده اند. ضریب پایایی برای پرسشنامه سبک رهبری 86/0، پرسشنامه ساختار سازمانی 88/0 و برای پرسشنامه فرهنگ سازمانی 91/0 محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی انجام شد به منظور تحلیل استنباطی داده های حاصله از ابزارهای اندازه گیری نرم افزار 24 spss و ضریب همبستگی اسپیرمن و رگرسیون استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که بین سبک رهبری و ساختار سازمانی و فرهنگ سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین ساختار سازمانی و فرهنگ سازمانی نیز رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: سبک رهبری، ساختار سازمانی، فرهنگ سازمانی، کارکنان، هرمزگان
  • وحید ذبیح الله نژاد* صفحات 97-121

    در بین تمامی عواملی که می توانند به نحوی بر عملکرد یک سازمان تاثیرگذار باشند، روش حسابداری بکارگرفته شده توسط سیستم مالی آن سازمان جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است. حسابداری در دنیای پیچیده امروز به عنوان اولین لازمه تشکیل هر سازمان، نهاد و واحد اقتصادی، نقش درخور ملاحظه ای در ارایه صحیح اطلاعات، گزارشگری صورت ها مالی و به تبع آن ایفای هر چه بهتر مسئولیت پاسخگویی خواهد داشت، و توجه به ایفای نقش صحیح و به موقع آن، استفاده از مبنای تعهدی را ضروری نشان می دهد و همین دلایل باعث گردیده که تلاش های فراوانی برای بکارگیری مبنای مناسب در حسابداری بخش عمومی صورت گیرد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نوع پژوهش توصیفی- تحلیلی است که با استفاده از منابع تیوریک و مطالب موجود در این زمینه نیز با تحلیل استدلال های نگارنده نگارش یافته است. نتایج پژوهش موید آن است که بخش عمومی از شرایط لازم برای بکارگیری و پیاده سازی نظام حسابداری تعهدی برخوردار می باشد؛ بر همین وفق، تغییر نظام مالی و پیاده سازی مبنای تعهدی در بخش عمومی به طور اساسی و بنیادی تاثیر زیادی بر ارتقاء و اجرای صحیح و مطلوب برنامه های مورد نظر در تمام مراحل اجرایی را میسر و موجب تهیه اطلاعات سودمندتر برای بهبود تخصیص منابع، افزایش پاسخگویی و ایجاد آگاهی نسبت به اثرات اقتصادی در بخش عمومی می شود. با توجه به ضرورت استفاده از حسابداری تعهدی در بخش عمومی به نظر می رسد که این بخش می تواند برای ایجاد تحول در عرصه حسابداری با استفاده از علم و دانش حسابداری و مالی پیشقدم باشد، تا از این طریق راهی جهت تسری آن به سایر بخش های عمومی گشوده شود.

    کلیدواژگان: حسابداری نقدی و تعهدی، حسابداری بخش عمومی، استانداردهای حسابداری، گزارشگری مالی بخش عمومی، مسئولیت پاسخگویی
  • مهدی سرابی * صفحات 123-147

    موسسات پلیس رویکرهای متنوعی را در تعیین تعداد مورد نیاز نیروهایشان اتخاذ می کنند، مانند تعداد نیرو برحسب جمعیت، تخصیص نیرو براساس تعیین حداقل نیروی لازم، تخصیص نیرو براساس بودجه اختصاص یافته، و روش های تعیین تعداد نیروی مورد نیاز که بر حسب حجم کار هستند. در این مقاله، پس از مرور ادبیات تحقیق در این زمینه، به بررسی مصاحبه های انجام گرفته با پلیس های کارکشته از 20 موسسه پلیس گوناگون در ایالات متحده و همچنین گروه کانونی مشتمل بر 21 کارشناس تخصیص نیرو پرداخته و شیوه های مرسوم کنونی تعیین تعداد نیرو و تجارب حاصل آمده در این زمینه را ارزیابی می کنیم. همچنین، نقاط ضعف و قوت روش های مختلف تعیین تعداد نیروی مورد نیاز و مدیریت حجم کار به نحوی که حداقل استفاده از ماموران سوگند خورده می شود مورد بررسی قرار می گیرند.جمله تکراری نقاط ضعف و قوت روش های مختلف تعیین تعداد نیروی مورد نیاز و مدیریت حجم کار به نحوی که حداقل استفاده از ماموران سوگند خورده می شود مورد بررسی قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: تعیین تعداد بهینه نیرو، مدیریت حجم کار، رویکردهای تعیین تعداد بهینه نیرو
|
  • Reza Javadian *, Amir Ashraf Pages 11-30

    Given the importance of operational budgeting in the country, the main objective of this study is to identify barriers to implementing operational budgeting in Naja. This research is an applied and descriptive-analytical method. Questionnaires were distributed among 116 statistical population including deputies, experts and staff of NAJA headquarters. And the chi-square test is used.The findings indicated that among environmental factors, the factor of "not designing a clear and acceptable roadmap for operational budgeting" with about 84%, and of structural factors, the factor "inability of accounting and financial reporting agencies to calculate depreciation and allocate it to Costs of services' with about 77% and also of content factors, 'low threshold for executives to hold people accountable' accounted for about 77% with the highest percentage of agreement among the statistical community as barriers. The results of this study illustrate the barriers to implementation of NSA's operational budgeting on the failure to fully deploy NSA's operational budgeting system and the extent to which each of these factors were affected: environmental barriers, structural barriers And the content hurdles to failure are also obvious

    Keywords: operational budgeting, Environmental barriers, structural barriers, content barriers
  • Alireza Yavari *, Mahmood Khosneshan Pages 31-49

    In the present time, with the advancement of communication and information technologies, especially in security and law enforcement agencies, knowing, is a huge advantage and ignorance, will be irreversible weaknesses. Obviously, in knowledge-based enterprise development processes, knowledge and information flow is considered to be key components of the development strategy. Therefore, the purpose of this research is to provide a model of law enforcement knowledge flow, technology and innovation tailored to the specific conditions and potentials for organizational development in the police.This article has been written and reviewed by combining two trends from the field of studies with library and documentary methods and by using the upstream documents, expert opinions, authoritative scientific and empirical sources, is designed and presented the proposed model. The society and the statistical sample were selected from the elite group at the level of high-level law enforcement officers, 15 people for depth interviewing in order to explore the components and model indices.The research results of the researchers are in the conclusion of their findings: In general, each of the components of law enforcement information and knowledge flow (including the creation of an innovation environment, the capture of law enforcement information, information sharing, knowledge creation and execution of law enforcement knowledge) directly affects each of the organizational development interventions and it is necessary to carry out the next study through the survey to explain the validity of the proposed model and determine the impact of each of the components on each other.

    Keywords: Organizational Interventions, Police Organizational Development, System design, Structural change, Law Enforcement information, Knowledge flow
  • Seyed Amin Mousavi, Mojtaba Amiry, Seyyed Reza Seyyed Javadin, ATENA Shakiba * Pages 51-77

    The purpose of this study was to investigate the effect of organizational justice dimensions on motivation in order to improve performance by considering the mediating role of the leader-member relationship and the cultural moderator role In the police force of Gilan province. The research model is based on the model of Solvarjan and colleagues (2018). The statistical population of the present study includes 154 people in the anti-narcotics department of Rasht. Using the Cochran's formula, the sample size was estimated to be 110 people. The questionnaire used to collect data. SPSS and SmartPlS3 software were used to analyze the data. Analysis of the findings showed that interactive justice and distributive justice have a positive and significant effect on the relationship between the leader-member and the relationship between the leader-member and the motivation for improving the performance was confirmed. In addition, it has been proved that interactive and distributed justice increases the motivation to improve performance by taking into account the mediating role of the leader-member relationship and the moderating role of culture. It was also found that interactive justice has a significant effect on the relationship between the leader-member and the moderating role of culture, but procedural justice and distributive justice do not have a significant effect on the relationship between the leader-member and the moderating role of culture.The results of this research showed that organizational managers can increase the motivation and improve the performance of employees by increasing organizational justice and promoting the relationship between the leader-member.

    Keywords: Motivation, performance improvement, Culture, Leader-member exchange, dimensions of organizational justice
  • Seyyed Mahdi Ahmadi Baladehi *, Ali Dastoor Pages 79-96

    The performance of the organization largely depends on its structure and culture. Various factors influence organizational structure and culture. This study aimed to investigate the relationship between managers' leadership style and organizational structure with the mediating role of organizational culture. This research is based on applied purpose and based on the method of collecting descriptive data. Three standard questionnaires were used for data collection. Bardens & Metzkas (1969) standard leadership style questionnaire, Robbins organizational structure standard questionnaire (1996) and Denison organizational culture standard questionnaire (2000) were used. The statistical population of this study consisted of all employees of Hormozgan Province Police Headquarters. Reliability coefficient for leadership style questionnaire was 0.86, organizational structure questionnaire was 0.88 and for organizational culture questionnaire was 0.91. Data analysis was performed at two levels of descriptive and inferential. In order to infer the inferential data, SPSS 24 software and Spearman correlation coefficient and regression were used. Findings show that there is a positive and significant relationship between leadership style and organizational structure and organizational culture. There is also a positive and significant relationship between organizational structure and organizational culture.

    Keywords: Leadership Style, organizational structure, organizational culture, staff, Hormozgan
  • Vahid Zabihollahnezhad * Pages 97-121

    Among all the factors that can affect the performance of an organization in some way, the accounting method used by the financial system of that organization has a special place.Accounting in today's complex world, as the first requirement for the formation of any organization,institution and economic unit, will play a significant role in providing accurate information,reporting financial statements and, consequently,better accountability,and paying attention to playing the right role and Timely,it is necessary to use the accrual basis and these reasons have led to many efforts to use the appropriate basis in public sector accounting.The present research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of the type of research, which has been written using theoretical sources and materials in this field by analyzing the author's arguments.The results of the research confirm that the public sector has the necessary conditions to use and implement the accrual accounting system;Accordingly, changing the financial system and implementing the accrual basis in the public sector will have a major impact on the promotion and proper implementation of programs in all stages of implementation and provide more useful information to improve resource allocation, increase accountability,And create awareness of the economic effects on the public sector.Considering the necessity of using accrual accounting in the public sector,it seems that this sector can be a pioneer in creating a change in the field of accounting by using accounting and financial science and knowledge, in order to open a way for it to spread to other public sectors.

    Keywords: Cash, accrual accounting, Public Sector Accounting, accounting standards, public sector financial reporting, Accountability
  • Pages 123-147

    Police agencies take a variety of approaches to determining their staffing allocation needs. Among these arethe per-capita, minimum staffing, authorized level, and workload-based methods. Based on a review of the literature,interviews with practitioners representing 20 diverse agencies across the USA and national focus group of 21 staffingexperts, this article assesses current trends and experiences in staffing allocation. Additionally, it examines thestrengths and weaknesses of alternative approaches to determining staffing need and to managing workloaddemand in ways that that minimize the use of sworn officers.Abstract Police agencies take a variety of approaches to determining their staffing allocation needs. Among these arethe per-capita, minimum staffing, authorized level, and workload-based methods. Based on a review of the literature,interviews with practitioners representing 20 diverse agencies across the USA and national focus group of 21 staffingexperts, this article assesses current trends and experiences in staffing allocation. Additionally, it examines thestrengths and weaknesses of alternative approaches to determining staffing need and to managing workloaddemand in ways that that minimize the use of sworn officers.

    Keywords: staffing analysis, workload management, staffing analysis approaches