فهرست مطالب

علوم ورزش - پیاپی 38 (تابستان 1399)

نشریه علوم ورزش
پیاپی 38 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فروغ بختیاری، مهوش نوربخش*، پریوش نوربخش، حسین سپاسی صفحات 11-28

    هدف پژوهش حاضر طراحی مدل موانع شرکت زنان معلول جسمی- حرکتی در ورزش های تیمی و رابطه آن با انگیزه مشارکت است. روش تحقیق همبستگی (معادلات ساختاری) است. جامعه آماری متشکل است از ورزشکاران زن معلول جسمی- حرکتی کشورمان که در  دو رشته پاراوالیبال و بسکتبال با ویلچر فعالیت دارند و تعداد 300 نفر با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته موانع مشارکت و پرسش نامه انگیزه مشارکت هونگ یونگ لین (2010) استفاده شد. با مرور پیشینه ادبیات و مبانی نظری، مدل پیشنهادی ارایه شد. پس از انجام مراحل کیفی، عامل های مدل نهایی بر اساس نظر خبرگان مشخص شدند. تحلیل عامل اکتشافی و تحلیل عامل تاییدی انجام و عوامل شناسایی شدند. برای ارایه مدل از مدل سازی معاله ساختاری استفاده شد. یافته ها نشان داد شاخص های برازش مدل از مطلوبیت قوی مدل حمایت می کند و مدل نهایی متشکل از عوامل فردی، فیزیکی، روانشناختی، مدیریتی، اقتصادی، حمایت رسانه، نقش مربی، فرهنگی- مذهبی، نگرش دیگران، حمایت اجتماعی، معرفی شد. بین عوامل روانشناختی، مدیریتی، حمایت رسانه، اقتصادی، نگرش دیگران و انگیزه مشارکت رابطه علی وجود دارد و بین عوامل فردی، ساختاری، تقش مربی، حمایت اجتماعی، فرهنگی- مذهبی و انگیزه مشارکت رابطه علی وجود ندارد. یافته های این پژوهش انجام برنامه ریزی های موثرتری برای برطرف کردن موانع را پیشنهاد می کند تا به کمک آن  انگیزه مشارکت در زنان معلول جسمی- حرکتی افزایش یابد.

    کلیدواژگان: انگیزه مشارکت، زنان معلول، مدل سازی، موانع
  • کیانوش شجیع، سید مرتضی عظیم زاده*، فرشته ادیب روشن، رضا حیدری صفحات 29-46

    هدف از انجام این تحقیق مدلسازی نقش تاکتیک های بازاریابی ارتباطی در عشق به برند هواداران باشگاه های لیگ برتر فوتسال ایران است که به صورت موردی در باشگاه فرهنگی ورزشی فرش آرای مشهد با استفاده از مدل معادلات ساختاری انجام شده است. پژوهش حاضر از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه این تحقیق، هواداران باشگاه ورزشی فرش آرای مشهد بودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و از آمار استنباطی در سطح معناداری 05/0 استفاده گردید. با توجه به مقدار ضریب مسیر بین بازاریابی ارتباطی و شخصیت برند برابر با 24/0 که مقداری مثبت می باشد و مقدار آماره تی (t) مربوط به آن برابر با 16/15، بنابراین با اطمینان 95 درصد می توان نتیجه گرفت که این ضریب مسیر در سطح خطای 05/0 معنادار است و وجود رابطه معنادار و مستقیم (مثبت) بین بازاریابی ارتباطی و عشق برند تایید می شود. به طور کلی طراحی مدل معادلات ساختاری نقش بازاریابی ارتباطی بر عشق برند هواداران لیگ برتر فوتسال ایران، بیانگر آن است که نیاز به ورود مفهومی جدید به نام عشق در باشگاه های لیگ برتر ایران نیازی جدی است و لازمه رسیدن به این مهم و بهره گیری از نتایج مثبت این ورود در فوتبال ایران، توجه بیشتر به نیازها و خواسته های هواداران می باشد.

    کلیدواژگان: بازاریابی ارتباطی، عشق برند، هواداران، فرش آرای مشهد، فوتسال
  • مهرداد محرم زاده*، محمد سیوان نوری، فرهاد فتحی صفحات 47-66

    هدف از تحقیق حاضر تعیین ارتباط بین مسئولیت پذیری اجتماعی باشگاه پرسپولیس با رضایت مندی، وفاداری و تمایل به حضور مجدد تماشاگران بود. روش تحقیق از نوع توصیفی و همبستگی بوده و جامعه آماری تحقیق را کلیه هواداران تیم پرسپولیس در بازی با ماشین سازی تبریز در تاریخ 21 اردیبهشت 1398 بودند؛ حجم نمونه نیز به صورت تصادفی ساده و با استفاده از جدول کرجسی و مورگان به تعداد 381 انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های مسئولیت اجتماعی جلالی فراهانی و سجادی (1391)، رضایتمندی تماشاگران الیور (1997)، وفاداری نگرشی موسوی، الهی و هادوی (1392)، وفاداری رفتاری موسوی، الهی و هادوی (1392) تمایل به حضور مجدد لیم (2006) بود. آمار استنباطی شامل آزمون های تحلیل عاملی تاییدی ، مدل معادلات ساختاری برای سنجش تجانس درونی سوالات پرسشنامه، آزمون های کالموگروف اسمیرنوف برای تعیین طبیعی بودن توزیع داده ها و برای تعیین روابط و پیش بینی متغیرهای تحقیق از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون تک متغیره استفاده شد که این آزمون های آماری با نرم افزار SPSS22 انجام شد. نتایج نشان داد بین مسئولیت اجتماعی باشگاه پرسپولیس با رضایت مندی تماشاگران رابطه مثبت معناداری وجود دارد. رابطه مثبت و معناداری بین رضایت تماشاگران با وفاداری نگرشی و رفتاری و همچنین وفاداری نگرشی و رفتاری با تمایل به حضور مجدد تماشاگران برقرار می باشد و رابطه مثبت و معناداری بین وفاداری نگرش با وفاداری رفتاری گزارش دادند. با توجه به این یافته ها به مدیران باشگاه ها و سازمان های ورزشی توصیه می شود به ابعاد و فعالیت های مسئولیت اجتماعی توجه بیشتری کرده و اینگونه فعالیت ها را در برنامه بلند مدت خود در نظر بگیرند.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، رضایت مندی، وفاداری، باشگاه پرسپولیس، تماشاگران
  • نغمه ساجدی، حسین سپاسی*، پریوش نوربخش صفحات 67-84

    بدون شک علاوه بر توانایی های فردی و مهارت های گروهی ورزشکاران، مسئولیت های ورزشی نیز در موفقیت و کسب مقام قهرمانی ورزشکاران بدون تاثیر نبوده است. کسب این مقام ها و افتخارات داخلی و خارجی بر مسئولیت پذیری فردی و گروهی ورزشکاران از یکسو و مسئولیت پذیری حرفه ای سازمان ورزشی از سوی دیگر در ارتباط با جامعه تاثیر خواهد گذاشت. شهروندان انتظار دارند که ورزشکاران خود را نه تنها در اوج قهرمانی ببینند، بلکه انتظار دارند آنها را در اوج مدارج اخلاقی مشاهده کنند و از آنها به عنوان اسطوره ها یاد نمایند. هدف تحقیق حاضر ساخت و اعتباریابی ابزار اندازه گیری مسئولیت پذیری ورزشی است. در تحقیق حاضر از روش تحلیل عامل اکتشافی برای دستیابی به نتایج آماری مناسب استفاده شد. ابتدا داده های کیفی و به دنبال آن داده های کمی گردآوری و تجزیه و تحلیل شد. ابزار مورد نظر بین 360 نفر از بازیکنان تیم های لیگ برتر والیبال توزیع گردید تا ثبات درونی و اعتبار سازه ای ابزار مورد بررسی های آماری قرار گیرد که با تحلیل عامل اکتشافی داده های اصلی با استفاده از روش مولفه های های اصلی به شیوه چرخش متعامد انجام پذیرفت. پس از طی مراحل کیفی و کمی، پرسشنامه نهایی با تعداد 30 سوال برای تمام عامل ها و زیر عامل ها ساخته شد. این تحقیق، منجر به استخراج ابزاری مناسب برای ارزیابی مسئولیت پذیری در ورزشکاران گردید. پرسشنامه طراحی شده در این مطالعه می تواند ابزار مناسبی برای سنجش مسئولیت پذیری در ورزشکاران باشد.

    کلیدواژگان: اعتباریابی ابزار، تحلیل عامل اکتشافی، مسئولیت پذیری ورزشی
  • جمشید همتی، جواد طاهرزاده، رسول نظری* صفحات 85-107

    هدف پژوهش حاضر، ارایه الگوی توسعه ورزش همگانی دانشگاه آزاد اسلامی است که با استفاده از طرح نظام مند نظریه داده بنیاد انجام گرفت. شرکت کنندگان در پژوهش حاضر، متخصصان و صاحب نظران ورزش همگانی بودند که تعداد 20 نفر از میان آنها به صورت نمونه گیری نظری جهت مصاحبه عمیق انتخاب شدند و مصاحبه ها تا مرحله اشباع نظری ادامه یافت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از کدگذاری باز، محوری و گزینشی استفاده گردید. 450 گزاره مفهومی اولیه با 14 مقوله و 38 مفهوم در قالب ابعاد 6 گانه مدل پارادایمی، شامل شرایط علی (1 مقوله)، پدیده اصلی (افزایش مشارکت دانشجویان، کارکنان و اعضای هیات علمی)، راهبرد (2 مقوله)، شرایط زمینه ای (5 مقوله)، شرایط محیطی (4 مقوله) و پیامد (1 مقوله) شناسایی شدند. پیامدهای حاصل از مدل تحقیق نشان داد که بهبود نگرش و آگاهی، افزایش انگیزه و علاقه و افزایش نشاط و شادابی، می تواند باعث جلب مشارکت دانشجویان، کارکنان و اعضای هیات علمی در فعالیت های ورزش همگانی دانشگاه شود. بنابراین، ضرورت دارد جهت توسعه ورزش همگانی و افزایش مشارکت افراد، خط مشی های توسعه ورزش همگانی در دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر مدل طراحی شده تحقیق حاضر باشد.

    کلیدواژگان: مشارکت، نظریه داده بنیاد، ورزش همگانی
  • مهدی نصیری خوزانی، محمدعلی نادی، شهرام عروف زاد* صفحات 108-130

    هدف از اجرای پژوهش حاضر طراحی مدل توسعه پایدار مشارکت ورزش دانش آموزی ایران بود. روش پژوهش کیفی و با استفاده از نظریه داده بنیاد بود که یک روش پژوهشی استقرایی و اکتشافی است. قلمروی پژوهش تحقیق شامل کارشناسان و ذینفعان محیط نزدیک و دور حوزه ورزش دانش آموزی بود. از روش نمونه گیری، گلوله برفی مبتنی بر رویکرد نظری استفاده شد و تا رسیدن مقوله ها به اشباع نظری ادامه یافت و تعداد 20 مصاحبه نیمه ساختار مند و اکتشافی انجام گرفت. اعتبار یافته ها با روش های تطبیق توسط اعضا، بررسی شد. نتایج تحلیل داده ها در طی سه مرحله کدگذاری باز، کد گذاری محوری و کد گذاری انتخابی به مفاهیم مجزا تفکیک شدند. یافته های پژوهش نشان داد که فرایند کد گذاری در چارچوب ابعاد 6 گانه مدل پارادایمی شامل: عوامل زمینه ای مانند بسترسازی زیر ساخت های سخت افزاری، نرم افزاری و نیروی انسانی متخصص، شرایط علی مانند ایجاد نگرش ورزش خواهی و نوع دوستی در بین دانش آموزان، پدیده مرکزی به مولفه هایی از جمله توسعه کل نظام ورزش با ورزش تربیتی، عوامل مداخله گر مانند وجود موازی کاری در سازمان های ورزشی و راهبردهایی همچون اصلاح و تسهیل قوانین و مقررات جذب حامیان مالی و خیرین و پیامدهایی مانند رسیدن به عزت و اقتدار ملی شناسایی و استخراج گردید. نتایج تحقیق حاکی از آن است که هم افزایی و مشارکت خانواده ها، سازمان ها و نهادها، باعث پویایی دانش آموزان و نشاط اجتماعی می شود و بستر را برای تامین منابع مالی و توسعه زیر ساختی حوزه ورزش دانش آموزی فراهم می نماید.

    کلیدواژگان: مشارکت، ورزش دانش آموزی، توسعه پایدار، هم افزایی، منابع
  • نغمه سعیدی مجد، حسین عبدالملکی*، عباس خدایاری صفحات 131-149

    هدف از تحقیق تعیین روایی، پایایی و ساختار عاملی پرسشنامه امنیت مجموعه های ورزشی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل دو بخش کیفی و کمی بود. در بخش کیفی، خبرگان مدیریت ورزشی بودند که تعداد 11 نفر اعضای پنل دلفی جامعه را تشکیل می دادند. در بخش کمی، جامعه آماری این پژوهش را مدیران و کارکنان مجموعه های ورزشی شهر کرج بودند (785N=). در بخش کیفی، تمامی 11 نفر از خبرگان عضو پنل دلفی به عنوان نمونه تحقیق در نظر گرفته شد. در بخش کمی، باتوجه به ماهیت پژوهش، در مرحله ساخت ابزار تحقیق، 150 نفر از نمونه به صورت تصادفی انتخاب و تحلیل عاملی اکتشافی پرسشنامه و تاییدی به وسیله آنها انجام شد. در این تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد روایی پرسشنامه از نوع روایی صوری و سازه بود. به منظور تایید روایی صوری، پرسشنامه تحقیق به تایید 10 تن از اساتید مدیریت ورزشی رسید. همچنین محقق از آزمون KMO برای کفایت حجم نمونه و درک اینکه تعداد گویه ها برای پیش بینی هر مولفه کافی است، استفاده کرد. همچنین از آزمون بارتلت نیز برای تعیین اینکه آیا گویه ها با یکدیگر همبستگی کافی را دارند استفاده شد. در سطح آمار استنباطی از آزمون های تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده شد. عوامل زیر به نام های کنترل محیطی، کنترل ورودی ها، بررسی صلاحیت و اعتبارنامه افراد، سیستم های حفاظت فیزیکی، مدیریت ریسک، مدیریت امور اضطراری، ارتباطات، پرسنل امنیتی، آموزش (الگوسازی و شبیه سازی)، محافظت در برابر مواد سمی، ساختار مکان ورزشی و اقدامات فرهنگی شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: امنیت، اماکن ورزشی، پرسشنامه، تحلیل عاملی
  • سجاد نعمت زاده، حمید رودباری*، مرجان صفاری، ایوب سنگ سفیدی صفحات 150-166
    هدف

    هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه مسئولیت اجتماعی با وجهه و هویت تیم ملی ایران بود

    روش شناسی

    روش تحقیق توصیفی به روش همبستگی می باشد که با توجه به نرمال بودن داده-ها از روش رگرسیون گام به گام استفاده گردید. جامعه آماری تحقیق حاضر مسیولین فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ، معاونت حرفه ای و قهرمانی وزارت ورزش و رسانه های مکتوب و مجازی حوزه ی ورزش انتخاب شد. نمونه آماری تحقیق حاضر 77 نفر بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد مولفه های اخلاقی، قانونی و اقتصادی بیشترین رابطه را با وجهه تیم ملی دارند و رابطه کمتری را با هویت تیم دارد از بین مولفه های مسئولیت اجتماعی به ترتیب مسئولیت اخلاقی، اقتصادی و قانونی بیشترین رابطه را با وجهه ی تیم ملی دارند. در گام اول مسئولیت اخلاقی 72 درصد از واریانس وجهه تیم ملی را تبیین می کند. در گام دوم مسئولیت اخلاقی و اقتصادی درمجموع 83 درصد از واریانس وجهه تیم ملی را تبیین کردند. در گام سوم مسئولیت اخلاقی، اقتصادی و قانونی درمجموع 84 درصد از واریانس وجهه تیم ملی را تبیین کردند. همچنین مولفه های مسئولیت اجتماعی با هویت رابطه پیش بینی کننده ای یافت نشد.

    نتیجه گیری

    مسیولین فدراسیون فوتبال به منظور تقویت وجهه و هویت تیم ملی با بهره گیری از مسئولیت اجتماعی می توانند اولویت اقدامات خود را به ترتیب به مولفه های اخلاقی، اقتصادی و قانونی اختصاص دهند.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، وجهه، هویت و تیم ملی فوتبال
|
  • Bakhtiari F, Noorbakhsh M*, Nourbakhsh P, Sepasi H Pages 11-28

    The aim of this study was to develop a model of barriers to participation of women with physical-movement disabilities in team sports and its relationship with participation motivation. The methodology was correlational (structural equations). The statistical population consisted of female athletes with physical-movement disabilities in Iran who were active in two sport fields: para-volleyball and basketball with wheelchair and 300 subjects were selected by stratified sampling method. In order to collect data, the researcher-made Barriers to Participation Questionnaire and Hong Yong Lin (2010) Participation Motivation Questionnaire were used. The proposed model was presented by a review of related literature and theoretical foundations. After the qualitative steps, the final model factors were identified based on the experts’ viewpoints. Exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis were performed and the factors were identified. Structural equation modeling was used to develop the model. The results showed that the model fit indices supported the strong desirability of the model, and the final model consisting of individual, physical, psychological, managerial, economic, media support, coaching role, cultural-religious, attitudes of others and social support was introduced. There was a causal relationship between psychological, managerial, media support, economic, attitudes of others and participation motivation, and there was no causal relationship between individual, structural, coaching role, social support, cultural-religious and participation motivation. The findings of this study suggest more effective planning to remove barriers so that the motivation to participate in women with physical-movement disabilities can increase.

    Keywords: participation motivation, disabled women, modeling, barriers
  • Shajie K, Azimzade M*, Adibroshan F, Haydari R Pages 29-46

    The aim of this study was to develop the model of the role of communication marketing tactics in the brand love of Iran futsal premier league clubs fans which was a case study in Mashhad Farsh Ara sport cultural club using structural equation modeling. This study was descriptive-survey. And the population consisted of Mashhad Farsh Ara sport club fans. Descriptive and inferential statistics were used to analyze the data at the significance level of 0.05. As the path coefficient between communication marketing and brand personality was almost positive (0.24) and the related t statistic was equal to 15.16, it can be concluded (with 95% confidence) that this path coefficient was significant at the error level of 0.05. The significant and direct (positive) relationship between communication marketing and brand love was confirmed. Generally, the development of structural equation modeling of the role of communication marketing in brand love of Iran futsal premier league fans stated that an insertion of a new concept named love into Iran premier league clubs is a serious need and more attention to the fans’ needs is required to reach this important issue and to employ the positive results of this insertion into Iran football.

    Keywords: communication marketing, brand love, fans, Mashhad Farsh Ara, futsal
  • Moharramzadeh M*, Sivane Nouri M, Fathi F Pages 47-66

    The aim of this study was to identify and test the social responsibility model of Persepolis Club with satisfaction, loyalty and future attendance of spectators. The research method was descriptive and correlation and the statistical population consisted of all Persepolis fans attending PersepolisTabriz Mashinsazi match on May 11, 2019 (one of the Iran premier league matches). The sample size was calculated using Krejcie and Morgan table (n=381) by simple random sampling method. Jalali Farahani and Sajjadi Social Responsibility Questionnaire (2012), Oliver Audience Satisfaction Questionnaire (1997), Mousavi, Elahi and Hadavi Attitudinal Loyalty Questionnaire (2013), Mousavi, Elahi and Hadavi Behavioral Loyalty Questionnaire (2013), Lim Attendance Tendency Questionnaire (2006) were used to collect data. Inferential statistics including confirmatory factor analysis test, structural equation modeling to measure the internal consistency of the questionnaire items were used and Pearson correlation test and univariate regression test were applied to determine the relationships and predict the research variables. These statistical tests were performed by SPSS22 software. The results showed a significant positive relationship between social responsibility of Persepolis Club and spectators’ satisfaction. There was also a positive significant relationship between spectators’ satisfaction and attitudinal and behavioral loyalty and between attitudinal and behavioral loyalty and future attendance of spectators. There was a positive significant relationship between attitudinal loyalty and behavioral loyalty. Given these findings, it is recommended that managers of sport clubs and organizations should pay more attention to the dimensions and activities of social responsibility and to consider such activities in their long-term plans.

    Keywords: social responsibility, satisfaction, loyalty, Persepolis club, spectators
  • Sajedi N, Sepasi H*, Nourbakhsh P Pages 67-84

    There is no doubt that in addition to personal capabilities and team skills for athletes, sport responsibility affects their success and championship. The championships and national and international positions and glories influence not only personal and group responsibilities of the athletes but also professional responsibility of sport organizations in relation to the society. Citizens expect to see their athletes not only on top but on top of the ethical standards and remember them as legends. The aim of the current study was to construct and validate the sport responsibility measurement instrument. The present study used exploratory factor analysis to obtain desirable statistical results. Firstly, qualitative data and then quantitative data were collected and analyzed. The considered instrument was distributed among 360 players of volleyball premier league teams in order to statistically examine the internal stability and construct validity of the instrument which was performed with exploratory factor analysis of main data using major components method by orthogonal rotation. After quantitative and qualitative steps, the final questionnaire with 30 items for all factors and sub-factors was constructed. This study extracted a suitable instrument to evaluate responsibility in athletes.

    Keywords: instrument validation, exploratory factor analysis, sportresponsibility
  • Taherzadeh J, Nazari R*, Hemati J Pages 85-107

    The aim of this study was to develop a model of sport for all development in Islamic Azad University that was carried out using the systematic theory of grounded theory. The participants in the present study were experts of sport for all and 20 subjects were selected by theoretical sampling for deep interviews and interviews continued until theoretical saturation. For data analysis, open, axial and selective coding was used. 450 initial conceptual propositions with 14 categories and 38 concepts in the form of 6 dimensions of the paradigmatic model including causal features (1 category), the main phenomenon (increased participation of students, staff and faculty members), strategy (2 categories), the underlying features (5 categories), environmental features (4 categories) and outcome (1 category) were identified. The results of the research model showed that improvement in attitude and awareness, increase in motivation, interest, vitality and happiness can attract the participation of students, staff and faculty members in university sport for all. Therefore, it is essential that sport for all development policies in Islamic Azad University are based on the model developed in this study to develop sport for all and increase the participation of individuals.

    Keywords: development, participation, grounded theory, sport for all
  • Nasiri Khozani M, Aroufzad SH*, Nadi M.A Pages 108-130

    The aim of this study was to develop the sustainable development model of student sport participation in Iran. The research method was qualitative using grounded theory that is an inductive and exploratory research method. The research domain included experts and beneficiaries of the near and far environments of student sport. The sampling method was snowball based on the theoretical approach and continued until theoretical saturation. 20 semistructured and exploratory interviews were conducted. The members investigated the validity of the findings by matching methods. The results of data analysis were divided into separate concepts during three levels of open coding, axial coding, and selective coding. The findings showed that the coding process within the 6 dimensions of the paradigm model including contextual factors such as laying the groundwork for software, hardware and specialist human force infrastructure, causal conditions such as creating an attitude of sportsmanship and altruism among students, central phenomenon components such as development of the whole system of sport with educational sport, intervening factors such as the parallelism of sport organizations and strategies such as the revision and facilitation of laws and regulations on the attraction of financial sponsors and charities and consequences such as achieving national dignity and authority was identified and extracted. The results showed that the synergy and participation of families, organizations and institutions enhance student dynamism and social vitality and lay the groundwork for the development of financial sources and infrastructure of student sport.

    Keywords: participation, student sport, sustainable development, synergy, sources
  • Saeidi Majd N, Abdolmaleki H*, Khodayari A Pages 131-149

    The aim of this study was to investigate the reliability, validity and factor structure of the questionnaire of security of sport complexes. The statistical population consisted of two parts: qualitative and quantitative. The qualitative section included sport management experts comprising 11 Delphi community members. In the quantitative section, the statistical population consisted of managers and staff of Karaj sport facilities (N = 785). In the qualitative section, all 11 experts who were the members of Delphi panel were selected as the research sample. In the quantitative section, given the nature of the study, 150 subjects were randomly selected in the research instrument design phase; they performed exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis of the questionnaire. A researcher-made questionnaire with 51 items and 12 components was used in this study. The components included environment control (4 items), entrance control (5 items), qualification and accreditation of individuals (4 items), physical protection systems (4 items), risk management (4 items), emergency management (5 items), communication (3 items), security personnel (4 items), education (modeling and simulation) (5 items), protection against toxic substances (4 items), sport facility structure (6 items) and cultural practices (4 items). Each item was on a 5-point Likert scale. The validity of the questionnaire was face and construct. The face validity of the questionnaire was confirmed by 10 sport management professors. KMO test was used for sampling adequacy and to understand if the number of items were enough to predict each component. Bartlett test was used to determine if the items were adequately correlated. In inferential statistics, exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis were used. The following components were identified: environment control, entrance control, qualification and accreditation of individuals, physical protection systems, risk management, emergency management, communications, security personnel, education (modeling and simulation), protection against toxic substances, sport facility structure and cultural practices.

    Keywords: security, sport facilities, questionnaire, factor analysis
  • Nematzadeh S, Roodbari H*, Sang Sefidi A, Foroghipour H Pages 150-166

    The aim of this study was to determine the relationship between social responsibility and the image and identity of the national team of Iran. The research method was descriptive and correlation and as the data were normal, stepwise regression was used. The study population consisted of the authorities of Football Federation, league organization, professional and championship deputy of Ministry of Sport and print and virtual media of sport fields. 77 subjects were selected as the sample by convenience sampling method. Cheng-Wook (2012) social responsibility questionnaire, Winters and Graf (1996) team image questionnaire and Gunner and Swanson team identity questionnaire (2002) were used to collect data. The results showed that the ethical, legal and economic components had the most relationship with the image of the national team and less relationship with team identity. Among the social responsibility components, moral, economic and legal responsibilities had the most relationship with the image of national team. In the first step, moral responsibility explained 72% of the variance of the image of the national team. In the second step, moral and economic responsibilities explained a total of 83% of the variance of the image of the national team. In the third step, moral, economic and legal responsibilities explained a total of 84% of the variance of the image of national team. Also, no predictive relationship was found between social responsibility components and identity. Football Federation authorities can prioritize their measurements as ethical, economic and legal components in order to strengthen the image and identity of the national team through employing social responsibility.

    Keywords: social responsibility, image, identity, national football team