فهرست مطالب

نشریه علوم ورزش
پیاپی 50 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مهراد آتشی، رضا نیک بخش*، ابوالفضل فراهانی، علی امیرتاش، علی محمد صفانیا صفحات 13-34
    مطالعه حاضر با هدف ارتباط عشق به برند و خرید انی مشتریان ورزشی با میانجی گری تمایل مصرف لذت گرایانه در بازیکنان لیگ برتر بسکتیال ایران اجرا شد. روش مورد استفاده در این تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی و مبتنی بر مدلسازی معادله ساختاری بود. جامعه آماری این پژوهش بازیکنان لیگ برتر بسکتبال ایران (آقایان و بانوان) در سال 98 (364 نفر) بودند. 146 نفر به عنوان نمونه آماری با استفاده از نرم افزار به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش توصیفی و استنباطی و مدلسازی معادله ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی استفاده شد. نتایج نشان داد عشق به برند، خرید آنی و تمایل به مصرف لذت گرایانه از میانگین فرضی بالاتر بود. همچنین تمایل به مصرف لذت گرایانه به طور جزیی (نه کامل) اثر عشق به برند بر خرید آنی مشتریان ورزشی را میانجی گری می کند. ضریب تعیین عشق به برند و خرید آنی به ترتیب برابر با 390/0 و 446/0 که حاکی از برازش مطلوب مدل بود. بنابراین بهتر است که مدیران برندهای ورزشی از طریق پایش مداوم مشتریان و نیازسنجی، افراد دارای عشق به برند را شناسایی کنند. همچنین پیشنهاد می شود مدیران برندهای ورزشی به منظور بهبود خرید آنی، از ظرفیت رسانه های اجتماعی جهت ترغیب مشتریان برای خرید آنی استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: خرید آنی، عشق به برند، مصرف کننده، مصرف لذت گرایانه، میانجی گری
  • حسن عیسی زاده*، لیلا صفاری صفحات 35-62

    برای حضور تماشاگران در ورزشگاه یکی از مسایل مهم، امنیت و ایمنی آن است که به دنبال بروز حوادث اتفاق افتاده درگذشته و خطرهای فراوان،  توجه به آن را ضروری تر ساخته است. هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر در ارتقاء امنیت و ایمنی در ورزشگاه ها با رویکرد پیشگیری از پرخاشگری تماشاگران تیم های لیگ برتر فوتبال است. روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع اکتشافی است. روش نمونه گیری غیرتصادفی و هدفمند است و روایی صوری و محتوایی پرسش های مصاحبه توسط 6 نفر از اساتید مدیریت ورزشی موردبررسی قرارگرفته و تایید گردید و سپس با 14 نفر از خبرگان این حوزه شامل نخبگان دانشگاهی حوزه مدیریت ورزشی، متخصصین و مدیران ستادی حوزه فوتبال و نیروهای انتظامی و مسیولین حوزه امنیت مصاحبه شد و تا حد اشباع نظری ادامه یافت و مراحل تحلیل داده ها از طریق کدگذاری در  این پژوهش به صورت باز (مولفه یا نشان)، محوری (زیرمجموعه ها) و انتخابی (عوامل اصلی) انجام گرفت. بر اساس یافته های پژوهش حاضر درمجموع تعداد 32 شاخص امنیتی و ایمنی شناسایی شد که در قالب سه عامل اصلی (خدمات، کنترل و شرایط خاص) و هشت عامل زیرمجموعه از عامل اصلی است. بر این اساس ازنظر نخبگان و متخصصان عرصه فوتبال عوامل امنیتی و ایمنی (امکانات و تجهیزات ورزشگاه، بلیت، بازرسی فیزیکی، اقدامات نیروهای امنیتی، رویدادهای پرخطر و شرایط و جو حاکم) بر پیشگیری از پرخاشگری تماشاگران فوتبال تاثیر دارند.

    کلیدواژگان: امنیت، ایمنی، پرخاشگری، تماشاگران، فوتبال
  • محمدرضا ذوی الحیات، پریوش نوربخش*، علی زارعی، عباس خدایاری صفحات 63-79

    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر مدیریت بحران بر تاب آوری مربیان شنا بود. روش پژوهش همبستگی از نوع معادلات ساختاری، براساس زمان حال نگر، از نظر هدف کاربردی و به لحاظ جمع آوری اطلاعات میدانی می باشد. جامعه آماری شامل مربیان فعال شهر تهران می باشند، که تعداد آن ها 2000 نفر بودند. به منظور انتخاب نمونه آماری ابتدا شهر تهران به 5 منطقه جغرافیایی شمال، مرکز، شرق، غرب و جنوب تقسیم شده و با توجه به جنسیت مربیان بر اساس نمونه گیری به روش تصادفی از نوع طبقه ای نسبتی، تعداد 322 نمونه انتخاب شد. ابزار اندازه گیری این پژوهش دو پرسشنامه مدیریت بحران 41 سوالی ذوی الحیات (1399) و تاب آوری 67 سوالی مک مانوس و دیگران (2007) استفاده شد. نتایج معادلات ساختاری نشان داد که اثر مدیریت بحران بر تاب آوری (174/6=t و 372/0= ß) مثبت و معنادار است. بنابراین مدیریت بحران بر تاب آوری مربیان شنا تاثیر دارد. همچنین از منظر اهمیت، مدیریت بحران با مقدار 372/0 و از منظر عملکرد با مقدار 486/60 نقش خود را بر تاب آوری نشان داده است. بنابراین فدراسیون شنا باید تلاش کند تا به حداکثر دقت در پیش بینی وقوع بحران با استفاده از تاب آوری مربیان دست پیدا کنند، تا بتوانند با افزایش تاب آوریی مقابله با بحران ها را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: تاب آوری، شنا، مدیریت بحران، مربیان
  • جلال شاملو، علی محمد صفانیا*، سید صلاح الدین نقشبندی صفحات 80-106
    هدف از این پژوهش پیش بینی قلدری سازمانی ادراک شده بر اساس فرسودگی شغلی تحت تاثیر نقش میانجی بلوغ سازمانی و آزادی بیان در کارمندان وزارت ورزش و جوانان می باشد که این تحقیق ازنظر ماهیت جزو تحقیقات کاربردی و از نظر روش توصیفی-همبستگی می باشد که جمع آوری داده ها بصورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری این تحقیق را کلیه کارکنان ستادی وزارت ورزش و جوانان تشکیل می دهند (800=N). که حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 253 نفر محاسبه و نمونه ها به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری این پژوهش شامل چهار پرسشنامه بلوغ سازمانی، مقیاس فرسودگی شغلی، قلدری سازمانی و پرسشنامه آزادی بیان بود. روایی صوری و محتوایی ابزارها به شیوه خبره سنجی انجام شد که به تایید 11 نفر از اساتید و متخصصان مربوطه رسید. پایایی پرسشنامه ها از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و تایید شد. جهت تحلیل آماری از آزمون های آزمون t تک نمونه ای و معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که آزادی بیان (45/2) در وضعیت نامناسب، بلوغ سازمانی (11/3) در حد متوسط، فرسودگی شغلی (30/3) و قلدری سازمانی ادراک شده (51/3) در وزارت ورزش و جوانان به طور معناداری در وضعیت بالای متوسط قرار دارند. همچنین، ارتباط مثبت و معنادار بین قلدری سازمانی ادراک شده و فرسودگی شغلی (57/0=r)، ارتباط معکوس و معنادار بین قلدری سازمانی ادراک شده با آزادی بیان (42/0-=r) و بلوغ سازمانی (30/0-=r) در کارکنان وزارت ورزش و جوانان وجود دارد (01/0=Sig). درنهایت نتایج نشان داد که دو متغیر بلوغ سازمانی و آزادی بیان در رابطه بین قلدری سازمانی ادراک شده و فرسودگی شغلی، اثر معکوس و معناداری دارند.
    کلیدواژگان: قلدری سازمانی ادراک شده، فرسودگی شغلی، بلوغ سازمانی، آزادی بیان، کارمندان وزارت ورزش
  • فاطمه روشنی، سید احسان امیرحسینی*، مهرزاد حمیدی صفحات 107-128
    هدف این پژوهش، تبیین و اولویت بندی قابلیت های اشتغال پذیری دانش آموختگان تربیت بدنی با رویکرد فرآیند تحلیل سلسله مراتبی  (AHP)  بود. جامعه مورد مطالعه این پژوهش، اعضای هیات علمی، دانشجویان و دانش آموختگان کارشناسی ارشد و دکتری و کارافرینان ورزشی که در این زمینه صاحب نظر بودند. روش نمونه گیری، هدفمند و به صورت گلوله برفی بود. روش پژوهش برخاسته از نظریه داده بنیاد و ابزار گردآوری یافته ها از طریق مصاحبه نیمه سازمان یافته بود جهت اولویت بندی یافته های حاصل از نظریه داده ینباد از تکنیک AHP استفاده شد. یافته نشان داد که 34 مقوله در قابلیت اشتغال پذیری دانش آموختگان تربیت بدنی وجود دارد. از بین مقوله های شرایط علی، نبود زمینه خدمات و حمایت های دولتی از بین مقوله های شرایط مداخله گر،  شرایط محیطی کلان، از بین عوامل زمینه ای، توسعه مهارت های عمومی و از بین راهبردها، راهبرد بازبینی در محتوای کتب درسی بالاترین اولویت را داشتند. تغییر محتوای کتب به سمت و سوی عملیاتی و کاربردی کردن دروس و توسعه مهارت ها و همچنین همسویی تحصیل دانشجویان، همسو متناسب با بازار کار قابلیت های اشتغال پذیری دانش آموختگان تربیت بدنی را توسعه خواهد داد.
    کلیدواژگان: اشتغال پذیری، تربیت بدنی، دانش آموختگان
  • علیرضا زمانی نوکاآبادی، شهرام عروف زاد*، رسول نظری، احمدرضا موحدی صفحات 129-157
    هدف پژوهش حاضر ارایه مدل شایستگی مربیگری ورزش بود که با استفاده از طرح نظام مند نظریه داده بنیاد انجام گرفت. شرکت کنندگان در پژوهش حاضر، مربیان ورزش و ورزشکاران در رشته ها و حوزه های مختلف بودند که تعداد بیست نفر از آنها به صورت نمونه گیری نظری جهت مصاحبه های عمیق انتخاب شدند و مصاحبه های تا اشباع نظری ادامه یافت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از کدگذاری باز، محوری و گزینشی استفاده شد. 450 کد با چهارده مقوله و 60 مفهوم در قالب ابعاد شش گانه مدل پارادایمی شامل پدیده محوری با عنوان شایستگی مربیگری ورزش، شرایط علی در قالب چهار مقوله دانش مربیگری، مهارت های مربیگری، ویژگی های مربی و فلسفه مربیگری، ویژگی های زمینه ای در قالب پنج مقوله مدیریت تمرین، مدیریت مسابقه، روابط اجتماعی، رفتار اجتماعی و ایفای نقش، پیامدها در قالب دو مقوله پیامدهای ورزشی و پیامدهای اجتماعی، شرایط محیطی در قالب دو مقوله تنوع در محیط ورزشی و تنوع در شاگردان و راهبردها در قالب یک مقوله پیگیری رشد و تعالی در مربیگری شناسایی شدند. آن چه در مربیگری ورزش مشهود است برونداد مطلوب ورزشکاران چه از لحاظ فنی و چه از جنبه اجتماعی است. نتیجه شایستگی مربی ورزش، اعتماد بازیکنان و مدیران و هواداران به آن مربی است و هر چه درجه شایستگی مربی بالاتر ادراک شود اعتماد به او و رضایتمندی شاگردان از او بیشتر می شود.
    کلیدواژگان: شایستگی، مدل، مربیگری، ورزش
  • حسن عیسی زاده، نصرالله محمدی*، فرشاد امامی صفحات 158-176
    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی عوامل موثر بر توسعه ورزش قهرمانی ناجا با رویکرد داده بنیاد بود. جامعه آماری شامل اساتید و اعضای هیات علمی مدیریت ورزشی، مدیران و صاحب نظران ورزش قهرمانی ناجا بود. تعداد 10 نفر از افراد جامعه کیفی، به صورت هدفمند نمونه آماری را تشکیل دادند. ابزار اندازه گیری پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. پایایی مصاحبه ها با روش توافق درون موضوعی 83/0 بدست آمد. برای تحلیل داده ها از روش مقایسه مداوم در طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شده است. نتایج نشان داد که 205 کد در مرحله کد گذاری باز و 6 محور در کدگذاری محوری بدست آمد و در نهایت 6 عامل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، مشارکت ورزشی، محیطی، و توسعه تکنولوژی در توسعه ورزش قهرمانی ناجا مشخص شد ،نتایج تحقیق می تواند برای مدیران و تصمیم گیران در ورزش قهرمانی ناجا برای رسیدن به کسب موفقیت و رسیدن به وضعیت مطلوب مفید واقع گردد.
    کلیدواژگان: توسعه، ورزش قهرمانی، ناجا، داده بنیاد
  • مریم دشتی، امیر دلشاد*، فاطمه تلاشان صفحات 177-195

    مکانیسم های درگیر در سنین بالا اساسا ناشناخته هستند . هرچند مداخلات درمانی موثر جهت افزایش طول عمر و پیشگیری از پیری وجود ندارد، اما به نظر می رسد فعالیت بدنی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از پیری ایفا کند. از این رو هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرینات هوازی و ترکیبی بر فاکتور رشد بتا و کراتین کیناز ناشی از آسیب عضلانی در مردان سالمند بود. در این مطالعه 30 مرد سالمند با میانگین سنی 66 سال در 3 گروه تمرین هوازی، ترکیبی و کنترل قرار گرفتند. تمرینات طی 8 هفته با تواتر 3 جلسه در هفته انجام شد. تمرینات هوازی با شدت 74-60 درصد ضربان قلب بیشینه و تمرینات مقاومتی با شدت 60 درصد یک تکرار بیشینه (1RM) که در طی هفته های تمرینی به 75% رسیده بود، انجام شد. نمونه های خونی 24 ساعت قبل شروع تمرینات و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل و مقایسه بین گروهی از آزمون تحلیل کوواریانس و برای مقایسه درون گروهی داده ها از آزمون  Tزوجی درسطح معناداری 0.05<p صورت گرفت. مقادیر  TGF-β1 در دو گروه هوازی (006/0=P) و ترکیبی (003/0=P) و مقادیر CK در گروه ترکیبی (03/0=P)  افزایش معنی داری نسبت به گروه کنترل دارد. ولی بین دوگروه هوازی و کنترل (11/0=P) در مقادیر  CKتفاوتی مشاهده نشد. افزایش مقادیر مناسب TGF‐β1  باعث بازسازی مناسب تر در عضلات در این گروه سنی شده است.

    کلیدواژگان: تمرینات ترکیبی، آسیب عضلانی، کراتین کیناز، فاکتور رشد بتا، سالمند
  • سعیده مقصودلو، زین العابدین فلاح*، طاهر بهلکه، اسرا عسکری صفحات 196-221
    هدف اصلی این پژوهش، مدل سازی اثر چابکی سازمانی بر کارآفرینی سازمانی با نقش میانجی سرمایه فکری در وزارت ورزش و جوانان ایران بود. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع پیمایشی است که به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان وزارت ورزش و جوانان بود که بر اساس فرمول کوکران 268 نفر از این کارکنان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده جهت گردآوری داده های پژوهش شامل سه پرسش نامه استاندارد چابکی سازمانی شریفی و یانگ (2004)، سرمایه فکری بونیتس (2008) و کارآفرینی سازمانی براون (1997) بود.  پرسش نامه مورد استفاده به ترتیب دارای 16، 12 و 18 گویه با مقیاس پنج ارزشی لیکرت می باشند. جهت بررسی روایی ابزار پژوهش از نظرات 8 دکتری مدیریت ورزشی استفاده شد و پایایی پرسش نامه ها در یک مطالعه مقدماتی با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب برای چابکی سازمانی، سرمایه فکری و کارآفرینی سازمانی 78/0، 81/0 و 83/0 به دست آمد که حاکی از قابل قبول بودن آن ها است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد چابکی سازمانی اثری مثبت و معنی دار بر کارآفرینی سازمانی دارد (722/0=β، 511/15=t). همچنین نتایج نشان دهنده اثر مثبت و معنی دار چابکی سازمانی بر سرمایه فکری بود (804/0=β، 561/46=t). اثر سرمایه فکری بر کارآفرینی سازمانی نیر مثبت و معنی دار بود (198/0=β، 878/3=t). در نهایت، نتایج نشان داد چابکی سازمانی با نقش میانجی سرمایه فکری اثری مثبت بر کارآفرینی سازمانی دارد (181/0=β، 869/3=t). با توجه به نتایج پژوهش توسعه توانایی کارکنان وزارت ورزش و جوانان برای تصمیم گیری در شرایط مختلف کاری و همچنین آموزش آن ها برای استفاده از فرصت های کاری به بهترین شکل پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: چابکی سازمانی، کارآفرینی سازمانی، سرمایه فکری، ورزش و جوانان
  • زاهد محمدی، مژگان خدامرادپور*، مظفر یکتایار، سمیرا علی آبادی صفحات 222-246
    هدف از این پژوهش طراحی مدل عوامل موفقیت و شکست خدمات ناب در سازمان های ورزشی غرب کشور بود. روش تحقیق از نوع آمیخته (کیفی-کمی) بود که با رویکرد داده بنیاد انجام گرفت. جامعه آماری را اساتید و متخصصین حوزه مدیریت، بازاریابی ورزشی، مدیران ارشد ادارات کل ورزش و جوانان، روسای هییت های ورزشی و مدیران سالن های ورزشی غرب کشور بود که با روش هدفمند انتخاب شدند. پس از مطالعه مبانی نظری، 12 مصاحبه عمیق همزمان تحلیل و کدگذاری شدند. بخش کیفی توسط نرم افزار ماکسکیودا نسخه 18 و در بخش کمی از نرم افزار اس.پی.اس.اس نسخه 25 و آموس استفاده شد. یافته ها نشان داد که پیشران های موفقیت خدمات ناب در سازمان های ورزشی متشکل از شش عامل ایجاد زنجیره ارزش، تعیین ارزش، شناسایی جریان ارزش، تعیین کمال، فرآیند جریان ارزش و ارزش اجتماعی بوده و پیشران های شکست خدمات ناب نیز متشکل از هفت عامل نداشتن مدل کسب وکار، بی توجهی به بازخورد مشتری، زمان راه اندازی زیاد، بازاریابی ضعیف، مشکلات ساختاری، مشکلات مدیریتی و عدم مشارکت کارکنان است و بر اساس آن ها، مدل پارادایمی طراحی شد. سازمان های ورزشی در ارایه خدمات ناب به مشتریان خود با عوامل خاصی مواجه اند که با ارتقای کیفیت آن ها می توان زمینه ارایه خدمات ناب را فراهم نمود.
    کلیدواژگان: پیشران های خدمات ناب، سازمان های ورزشی، طراحی الگو
  • فرحناز شمس، محمد احسانی*، مرجان صفاری، شهرام عروف زاد صفحات 247-266
    امروزه دانش آموزان بیش از هر چیز نیاز به محیطی سرشار از انعطاف پذیری و آزادی عمل دارند که فوق برنامه ها می تواند چنین محیطی را فراهم نماید. هدف این مقاله تعیین پیامدهای مشارکت دانش آموزان در فعالیت های ورزشی مدارس ایران بود. جامعه آماری شامل مدیران ارشد تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، معاونین و کارشناسان تربیت بدنی ادارات کل آموزش و پرورش استان ها، معلمان تربیت بدنی، اولیای دانش آموزان و خود دانش آموزان بودند. روش پژوهش کیفی و پژوهشگر از طریق مصاحبه عمیق با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک نمونه گیری گلوله برفی به جمع آوری اطلاعات پرداخت. سپس داده های حاصل از مصاحبه ها، مقالات، دستورالعمل های تربیت بدنی آموزش و پرورش، کتب و کلیپ های مرتبط با تکنیک مثلث سازی از طریق روش و داده، جمع آوری و به روش تیوری سازی داده بنیاد با رویکرد چارمز، کدگذاری و تجزیه و تحلیل گردید. نتیجه گروه بندی کدها، سه مولفه اصلی و هشت زیر مولفه را در سطح خروجی نشان داد. مولفه های اصلی شامل پیامدهای جسمانی، روانی و اجتماعی و زیر مولفه هایی همچون جبران کمبود ساعت درس تربیت بدنی، سلامت جسمانی، سلامت روانی، بهبود کیفیت زندگی، سلامت اجتماعی، رشد و توسعه فرهنگی، افزایش سرمایه اجتماعی، نشاط و شادابی اجتماعی بود. با توجه به این پیامدها، می توان شاهد بهبود مشارکت ورزشی دانش آموزان در مدارس بود؛ این پژوهش میتواند به عنوان ابزار تحلیل مشارکت ورزشی دانش آموزان در فوق برنامه های مدارس ایران مبنای عمل قرار گیرد.
    کلیدواژگان: دانش آموزان، فعالیت بدنی، مدارس، مشارکت، پیامد
  • رزیتا نوربخش، نادر رهنما*، یحیی سخنگویی صفحات 267-282

    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر ماساژ ورزشی بر حس عمقی مفصل شانه بسکتبالیست های زن معلول بود.در این مطالعه نیمه تجربی 30 زن بسکتبالیست معلول از باشگاه های بسکتبال با ویلچر استان تهران که در لیگ کشوری حاضر بودند با استفاده از روش در دسترس و داوطلبانه و بر اساس اطلاعات دموگرافیک انتخاب شده و بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جای گرفتند. مفصل شانه (دست غالب) اعضای گروه آزمایش گروه آزمایش به مدت 8 روز و هر روز یک جلسه به مدت 10 دقیقه ماساژ داده شد.. حس عمقی مفصل آزمودنی ها در ابتدا و انتهای مطالعه با زوایای صفر، 45 و 90 درجه با استفاده از دستگاه ایزوکنتیک مدل بایودکس سیستم- 3، اندازه گیری و مقایسه گردید. یافته ها نشان داد حس عمقی گروه آزمایش پس از اعمال ماساژ تغییر معنی داری کرده است (P ˂0/05).نتایج بیانگر این بود که 8 جلسه ماساژ ورزشی بر حس عمقی مفصل شانه بسکتبالیست های زن معلول تاثیر مثبت دارد.

    کلیدواژگان: حس عمقی، زن بسکتبالیست، ماساژ ورزشی، مفصل شانه، معلول
  • اصغر غلامی، فرشاد امامی*، سعید امیرنژاد، جمشید سیارنژاد صفحات 283-304
    هدف پژوهش حاضر اولویت بندی عوامل موثر بر ساختار حکمرانی مطلوب در ورزش قهرمانی کشور بود. روش تحقیق آمیخته کیفی- کمی بود. جامعه آماری در بخش کیفی متشکل از اعضای هیات علمی، سیاست گذاران و تصمیم گیران ورزش در سطح کلان و در بخش کمی اعضای شورای راهبردی وزارت ورزش و جوانان، مدیران عالی ستادی وزارت ورزش و جوانان، مدیران میانی ستادی وزارت ورزش و جوانان، رییس، نایب رنیس و دبیر فدراسیون های ورزشی بود. نمونه آماری در بخش کیفی 15 نفر از خبرگان تا رسیدن به حد اشباع نظری با بهره گیری از تکنیک های هدفمند نظری و گلوله برفی به روش استراس و کوربین اطلاعات تجزیه و تحلیل گردید و در بخش کمی تعداد 294 نفر نمونه آماری را تشکیل دادند. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که نتایج برگرفته از این مصاحبه در غالب یک پرسشنامه با 10 عامل اصلی در بخش کمی مورد استفاده قرار گرفت. در این پژوهش برای روایی محتوایی از نظر خبرگان و اعتبار سازه (تحلیل عاملی اکتشافی) و برای اولویت بندی از آزمون فریدمن استفاده شد. نتایج آزمون فریدمن نشان داد که ساختار هم ریختی، ساختار مشترک، ساختار شبکه ای، ساختار پایدار، ساختار دموکراتیک، ساختار عادلانه، ساختار استراتژیک، ساختار سیستمی، ساختار حامی گری و ساختار شفاف دارای بیشترین اولویت بودند.  بنابراین برای رسیدن به ساختار حکمرانی مطلوب شاید ارج نهادن به مشارکت شغلی، تفیض اختیار، مشارکت مردمی می تواند مفید واقع گردد.
    کلیدواژگان: ساختار حکمرانی مطلوب، اولویت بندی، ورزش قهرمانی
  • مهدی داوری، باقر مرسل*، علی فهمیی نژاد، سید مصطفی طیبی ثانی صفحات 305-326

    بازاریابی عصبی باعث تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از ذهن مشتریان می شود که منجر به شناخت و کشف ندانسته ها می شود و اقدام به خرید آنی می کنند؛ لذا این پژوهش به منظور بررسی رابطه بازاریابی عصبی با رفتار خرید آنی خریداران برندهای ورزشی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش کلیه خریداران فروشگاه های برندهای ورزشی در شهر مشهد مقدس، که تعداد آنها نامشخص بوده است. با شیوه نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای تعداد 20 فروشگاه بزرگ در شهر مشهد بطور تصادفی انتخاب و 400 پرسشنامه بین خریداران توزیع شد. در این تحقیق از دو پرسشنامه بازاریابی عصبی ایزر و همکارانش (2011) و رفتار خرید آنی بسوش (2016) استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان داد بازاریابی عصبی و کلیه ابعاد آن با رفتار خرید آنی خریداران برندهای ورزشی رابطه معنی دار وجود دارد (94/7 = t و 82/0=r). اهمیت بازاریابی عصبی ویژه بوده و می تواند تصمیمات را بر روی ذهن مشتریان نشان دهد؛ بنابراین بازاریابی عصبی به منزله رویکردی جدید است که در آن مغز مشتریان دقیقا مورد بررسی قرار می گیرد تا کارکرد آن مشخص شده و چگونگی شکل گیری رفتارها شبیه سازی شود. لذا شرکت های تولیدکننده و توزیع کننده برندهای ورزشی برای کسب سود بیشتر، باید استفاده از بازاریابی عصبی را سرلوحه بخش تبلیغات و بازاریابی خود قرار دهند.

    کلیدواژگان: بازاریابی عصبی، برندهای ورزشی، رفتار خرید آنی خریداران، مصرف کننده ورزشی
  • کیمیا باقرزاده، علیرضا الهی*، فضل الله باقرزاده، نازنین راسخ صفحات 327-347

    هدف از این پژوهش، تدوین راهبردهای فدراسیون شمشیر بازی ایران بر مبنای رویکرد AHP-SCORE  بود. تحقیق حاضر برمبنای هدف، کاربردی؛ برمبنای راهبرد، ترکیبی (کیفی - کمی) و برمبنای مسیراجرا، مبتنی بر مطالعات راهبردی است. با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، بررسی اسناد بالادستی و نظرات شورای راهبردی فدراسیون شمشیربازی، حوز ه های کلیدی عملکرد برای فدراسیون شمشیربازی تعیین شد. با استفاده روش های کتابخانه ای و استفاده از نطرات شورای راهبردی به تحلیل محیط درونی و بیرونی فدراسیون به تفکیک حوزه های کلیدی پرداخته شد. سپس برای هر یک از حوزه‏های کلیدی عملکرد، انتظارات یا اهداف کیفی فدراسیون در هر حوزه مشخص و اولویت بندی شد. بر مبنای تحلیل محیطی بدست آمده  راهبردها شناسایی و تمامی آنها با کمک روش تحلیل سلسه مراتبی (AHP)  الویت بندی شد، همچنین برنامه عملیاتی متناظر با هریک از حوزه ها طراحی گردید.

    کلیدواژگان: برنامه راهبردی، شمشیربازی، محیط، انتظار، حوزه کلیدی عملکرد
|
  • Mehrad Atashi, Reza Nikbakhsh *, Abolfazl Farahani, Alimohammad Amirtash, Alimohammad Safaniya Pages 13-34
    The present study was conducted with the aim of the relationship between brand love and the immediate purchase of sports customers mediated by hedonistic consumption tendency in Iranian Basketball Premier League players. The method used in this research was descriptive-correlational and based on structural equation modeling. The statistical population of this study was the players of the Iranian Basketball Premier League (men and women) in 2020 (364 people). 146 people were selected as a statistical sample using G-Power software by stratified random sampling. Descriptive and inferential methods and structural equation modeling with partial least squares approach were used to analyze the data. The results showed that brand love, instant shopping and hedonistic consumption tendency were higher than the hypothetical average. The tendency to hedonistic consumption also mediates the partial (not complete) effect of brand love on the immediate purchase of sports customers. The coefficient of determining brand love and instant purchase was equal to 0.390 and 0.446, respectively, which indicated a good fit of the model. Therefore, is better for sports brand managers to identify people who love the brand through continuous monitoring of customers and needs assessment. It is also suggested that sports brand managers use the potential of social media to encourage customers to buy instantly in order to improve instant shopping.
    Keywords: Instant Purchase, Brand Love, Consumer, Hedonistic Consumption, mediation
  • Hassan Esazadeh *, Lila Saffari Pages 35-62

    One of the most important issues for the stadium audience is safety and security, which has made it more urgent to pay attention to what has happened in the past and the high risks. The purpose of the present study was to identify the effective safety and security factors in stadiums with an aggressive approach to preventing spectators from competing in football leagues.The research method is qualitative and exploratory. The sampling method is non-random and purposeful sampling. The face and content validity of the interview questions were evaluated and approved by 6 sport management professors and then by 14 experts in the field including sport management elites, specialists and managers. Football and law enforcement staff and security officials were interviewed and continued to theoretical saturation, with data analysis through open coding (component or badge), pivotal (subordinate) and selective (key factors) in this study) Was performed. Based on the findings of the present study, a total of 32 safety and security indices were identified which consist of three main factors (service, control and special circumstances) and eight sub-factors of the main factor. According to elite and soccer experts, safety and security factors (stadium facilities, tickets, physical inspections, security measures, high-risk events and conditions) have an impact on preventing aggression in football spectators.

    Keywords: aggression, safety, Security, spectators, football
  • Mohammadreza Zolhayat, Parivash Nourbakhsh *, Ali Zarei, Abbas Khodayari Pages 63-79

    The aim of this study was to investigate the effect of crisis management on the resilience of swimming Coaches. The research method is correlational which is of the structural equations type, is current-looking based on time, is applied in terms of purpose, and is field –study in terms of data-collection. The statistical population includes active Coaches in Tehran, whose number was 2000 people. In order to select a statistical sample, the city of Tehran was firstly divided into 5 geographical regions of north, center, east, west and south and 322 samples were selected of relative class type, according to the gender of trainers based on random sampling. The measurement tools of this study were two questionnaires of Zol-Hayat (2020) crisis management with 41 questions, and McManus et al. (2007) resilience with 67 questions. The results of structural equations showed that the effect of crisis management on resilience (t = 6.174 and = = 0.372) is positive and significant. Therefore, crisis managem to be able to increase response to crisis by resilience increasing.ent affects the resilience of swimming Coaches. Crisis management with a value of 0.372 in terms of importance, and with a value of 60.486 in terms of performance has shown its role on resilience as well. Therefore, the swimming federation should try to achieve maximum accuracy in predicting the crisis by using the resilience of Coaches,

    Keywords: resilience, Swimming, crisis management, Coaches
  • Jalal Shamlo, Alimohammad Safaniya *, Salahedin Naghshbandi Pages 80-106
    The purpose of this study was to examine the conceptual model of perceived organizational bullying and burnout with the role of mediating organizational maturity and freedom of expression in the staff of the Ministry of Sports and Youth. in terms of nature and method, this research is applied research with descriptive-correlation method that data collection was done in the field. The statistical population of this study is all staff of the Ministry of Sports and Youth (N = 800). Measuring instruments were organizational maturity, burnout, organizational bullying, and freedom of expression questionnaires. The face and content validity of the questionnaires was confirmed by 11 faculty members. The reliability of the questionnaires was confirmed by Cronbach's alpha coefficient. One-sample t-test, and structural equation modeling were performed for statistical analysis. The results showed that freedom of expression (2.45) in inappropriate status, organizational maturity (3.11) at a moderate level, burnout (3.30), and perceived organizational bullying (3.51) in the Ministry of Sport and Youth are significantly above average. Moreover, there is a positive and significant correlation between perceived organizational bullying and burnout (r = 0.57), a reverse and significant relationship between perceived organizational bullying and expression (r = -0.42) and organizational maturation (r=-0.30) among the staff of the Ministry of Sports and Youth (sig = 0/01). As a result, two variables of organizational maturity and freedom of expression have reciprocal and significant effects on the relationship between perceived organizational bullying and burnout.
    Keywords: Perceived organizational bullying, burnout, organizational maturity, Freedom of Speech, staff of the Ministry of Sports, Youth
  • Fatemh Rooshani, Seyed Ehsan Amirhosseini *, Mehrzad Hamidi Pages 107-128
    The purpose of this study was to explain and prioritize the employability capabilities of physical education graduates with the Hierarchical Analysis Process (AHP) approach. The study population was faculty members, students and graduate students and sports entrepreneurs who were experts in this field. The sampling method was purposeful and in the form of snowballs. The research method was based on the data theory of the foundation and the tool of data collection was through semi-organized interviews. AHP technique was used to prioritize the findings of the data theory of Yanbad. The findings showed that there are 34 categories in the employability of physical education graduates. Among the categories of causal conditions, the lack of government services and support among the categories of intervening conditions, macro environmental conditions, among the underlying factors, the development of general skills and among the strategies, the strategy of reviewing the content of textbooks had the highest priority.  Changing the content of books to operational and applying courses and developing skills, as well as aligning students' education, in line with the labor market, will develop the employability capabilities of physical education graduates.
    Keywords: Employability, physical education, Graduates
  • Alireza Zamani Nukaabadi, Shahram Aroufzad *, Rasool Nazari, Ahmadreza Movahedi Pages 129-157
    The purpose of this study was presentation of Iran' Competency Sport coaching that was done using a systematic design of grounded theory. Participants in the present study were sports coaches and athletes in various disciplines and context, twenty of whom were selected by theoretical sampling for in-depth interviews, and the interviews continued until theoretical saturation. Open, axial and selective coding were used to analyze the data. 450 code with fifteen categories and 60 concepts in the form of six categories of paradigm model including phenomena included sport coaching competency, causal conditions in the form of four categories of coaching knowledge, coaching skills, coaching characteristics and coaching philosophy, context in form of five categories including training management, competition management, social relationship, social behavior and role play, consequences in form two categories included sport consequences and social consequences, environment conditions in form two categories included variety in sport environment and variety in athletes, and strategies in form of one category included pursuit of development and excellence identified. What is evident in sports coaching is the favorable output of athletes, both technically and socially. The result of a sports coach's competence is the trust of the players and the managers and the fans in that coach, and the higher the coach's competency is perceived, the more his trust and athletes' satisfaction increases.
    Keywords: Competency, model, Coaching, Sport
  • Hasan Esazadeh, Nasrola Mohammadi *, Farshad Amami Pages 158-176
    The purpose of this study was to identify the factors affecting the development of NAJA championship sports based on grounded theory approach. The statistical population included professors and faculty members of sports management, managers and experts of NAJA championship sports. A total of 10 members of the qualitative community purposefully selected as statistical samples. The research measurement tool was a semi-structured interview. The reliability of the interviews was 0.83 by the method of intra-subject agreement. For data analysis, a continuous comparison method was used during the three stages of open, axial and selective coding. The results showed that 205 codes were obtained in the open coding stage and 6 axes in the axial coding, and finally 6 political, social, economic, sports participation, environment, and technology development factors were determined in the development of Naja championship sports. The research results can be useful for managers and decision makers in Naja championship sports to achieve success and reach the desired state
    Keywords: development, Championship Sports, Naja, Data Foundation
  • Maryam Dashti, Amir Delshad *, Fateme Talashan Pages 177-195

    The mechanisms involved in old age are largely unknown. Although there are no effective therapeutic interventions to increase life expectancy and prevent aging, it seems that physical activity can play an important role in preventing aging. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of aerobic and combined exercise on growth factor beta and creatine kinase caused by muscle injury in elderly men. In this study,30 elderly men with a mean age of 66 years were divided into three groups of aerobic, combined and control exercises. Exercises were performed for 8 weeks with a frequency of 3 sessions per week. Aerobic exercises were performed with an intensity of 60-74% of the maximum heart rate and resistance exercises with an intensity of 60% of a maximum repetition (1RM), which had reached 75% during the training weeks. Blood samples were collected 24 hours before the start of training and 48 hours after the last training session. Analysis and comparison between groups were performed by analysis of covariance and for in-group comparison of data by paired t-test at a significance level of P <0.05. TGF-β1 values in two groups of aerobic (P=0.006) and combined (P=0.003) and CK values in the combined group (P=0.03) had a significant increase compared to the control group. But there was no difference in CK values between aerobic and control groups (P=0.11). Increasing the appropriate levels of TGF‐β1 has resulted in more proper muscle regeneration in this age group.

    Keywords: Muscle Injury, Creatinine kinase, Growth factor beta, Elde
  • Saeideh Maghsoudlou, Zinolabedin Fallah *, Taher Behlekeh, Asra Askari Pages 196-221
    The main aim of this study was to modeling the effect of organizational agility on organizational entrepreneurship with the mediating role of the intellectual capital in the Ministry of Sports and Youth of Iran. The statistical population of this study included all employees of the Ministry of Sports and Youth that based on Cochran's formula, 268 of these employees were selected as a statistical sample by stratified random sampling. The tools used to collect research data included three standard questionnaires of Sharifi and Yang's (2004) Organizational Agility, Bonits's (2008) Intellectual Capital and Brown's (1997) Organizational Entrepreneurship. The questionnaire used have 16, 12 and 18 items with a five-point Likert scale, respectively. To evaluate the validity of the research tool, the opinions of 8 PhDs in sport management were used and the reliability of the questionnaires in a pilot study by using Cronbach's alpha for organizational agility, intellectual capital and organizational entrepreneurship was 0.78, 0.81 and 0.83, respectively which indicate their reliability is acceptable. In order to analyze the data, descriptive and inferential statistics were used. The research findings showed organizational agility had a positive and significant impact on organizational entrepreneurship (t=15.511, β=0.722). The results also showed organizational agility had a positive and significant impact on the intellectual capital (t=46.561, β=0.804). Intellectual capital also had a positive and significant impact on organizational entrepreneurship (t=3.878, β=0.198). Finally, the results showed organizational agility with the mediating role of the employees' intellectual capital had a positive effect on organizational entrepreneurship (t=3.869, β=0.181). According to the research results, it is recommended to develop the ability of the employees of the Ministry of Sports and Youth to make decisions in different working conditions, as well as to train them to use job opportunities in the best way.
    Keywords: Organizational Agility, Organizational Entrepreneurship, Intellectual Capital, sports, youth
  • Zahed Mohammadi, Mojgan Khodamoradpor *, Mozafar Yektayar, Samira Aliabadi Pages 222-246
    The purpose of this study was to design a model of success and failure factors of lean services in sports organizations in the west of the country. The research method was mixed (qualitative-quantitative) which was done with data foundation approach. The statistical population consisted of professors and specialists in the field of management, sports marketing, senior managers of the General Departments of Sports and Youth, heads of sports delegations and managers of sports halls in the west of the country who were selected by purposeful method. After studying the theoretical foundations, 12 in-depth interviews were analyzed and coded simultaneously. The qualitative part was used by Maxkiyoda software version 18 and in the quantitative part by SPSS software version 25 and Amos. Findings showed that the drivers of lean service success in sports organizations consist of six factors: value chain creation, value determination, value flow identification, perfection determination, value flow process and social value and lean service drive drivers. It consists of seven factors: lack of business model, inattention to customer feedback, long start-up time, poor marketing, structural problems, management problems and lack of employee participation, and based on them, a paradigm model was designed. Sports organizations in providing lean services to their customers are faced with special factors that by improving their quality can provide the basis for lean services.
    Keywords: Lean service drivers, Sports organizations, pattern design
  • Farahnaz Shams, Mohammad Ehsani *, Marjan Saffari, Shahram Aroufzadeh Pages 247-266
    Today, students need more than anything else an environment full of flexibility and freedom of action that extracurriculars can provide. The purpose of this article was to determine the consequences of student participation in sports activities in Iranian schools. The statistical population included senior managers of physical education and health of the Ministry of Education, deputies and physical education experts of the provincial education departments, physical education teachers, parents of students and students themselves. Qualitative research method and the researcher collected information through in-depth interviews using purposive sampling method and snowball sampling technique. Then the data obtained from interviews, articles, physical education instructions, books and clips related to the triangulation technique through the method and data, are collected and Grounded theory method with the Charms approach, coding and parsing and Was analyzed. The result of grouping the codes showed three main components and eight sub-components at the output level. The main components included physical, psychological and social consequences and sub-components such as compensating for the lack of physical education hours, physical health, mental health, improving quality of life, social health, cultural growth and development, increasing social capital, vitality and social vitality. Given these consequences, we can see an improvement in student sports participation in schools; This research can be used as a tool to analyze students' sports participation in extracurricular activities in Iranian schools.
    Keywords: Students, Physical Activity, Schools, Participation, Outcome
  • Rozita Nourbakhsh, Nader Rahnama *, Yahya Sokhangoyei Pages 267-282

    The purpose of this study was to examine the effect of sports massage on the proprioception of the shoulder joint of disabled female basketball players. In this quasi-experiment research, 30 disabled female basketball players who were playing in wheelchair basketball teams of Tehran were selected using convenient and volunteering method based on demographic information then assigned randomly into two test and control groups. The shoulder joint of dominant hand of members in test group had massage for 8 days (one 10-minute massage each day). Joint position sense of respondents measured and compared at first and end of study with angles 0, 45 and 90 degree using Biodex System 3 Model of Isokinetic Device. Findings showed a significant change in position sense of test group members after having massage (P<0.05). Results indicated that 8 sessions of exercise massage had positive effect on shoulder joint position sense of female disabled basketball players.

    Keywords: Position Sense, Female Basketball Player, Exercise Massage, Shoulder Joint, disabled
  • Asghar Gholami, Farshad Emami *, Saeid Amirnejad, Jamshid Sayarnejad Pages 283-304
    The aim of this study was to prioritize the factors affecting the optimal governance structure in national championship sports. The research method was qualitative-quantitative mix. The statistical population in the qualitative part consists of faculty members, sports policy makers and decision makers at the macro level and in the quantitative part members of the Strategic Council of the Ministry of Sports and Youth, senior staff managers of the Ministry of Sports and Youth, middle staff managers of the Ministry of Sports and Youth, , Was vice-president and secretary of sports federations. Statistical sample in the qualitative section of 15 experts to reach the theoretical saturation using theoretical targeted techniques and snowballs were analyzed by Strauss and Corbin method and in the quantitative section 294 people formed the statistical sample. The data collection tool in the qualitative part of the interview was semi-structured and the results of this interview were used in the form of a questionnaire with 10 main factors in the quantitative part. In this study, for content validity from the point of view of experts and construct validity (exploratory factor analysis) and for prioritization, Friedman test was used. The results of Friedman test showed that cohesive structure, common structure, network structure, stable structure, democratic structure, fair structure, strategic structure, systemic structure, supportive structure and transparent structure had the highest priority. Therefore, in order to achieve the desired governance structure, it may be useful to respect job participation, delegation, and public participation.
    Keywords: optimal governance structure, prioritization, Championship Sport
  • Mahdi Davari, Bagher Morsal *, Ali Fahiminejad, Seyd mostafa Tayebi Pages 305-326

    Neural marketing analyzes data obtained from the minds of customers that lead to the recognition and discovery of the unknown and make immediate purchases; Therefore, this study was conducted to investigate the relationship between neural marketing and instant purchasing behavior of sports brand buyers. The statistical population of this study is all the buyers of sports brand stores in the holy city of Mashhad, whose number was unknown. Using two-stage cluster sampling method, 20 large stores in Mashhad were randomly selected and 400 questionnaires were distributed among buyers. In this study, two questionnaires of neural marketing Iser et al. (2011) and immediate buying behavior (2016) were used. Findings showed that neural marketing and all its dimensions have a significant relationship with the immediate purchasing behavior of sports brand buyers (t = 7.94 and r = 0.82). The importance of neural marketing is special and can show decisions on the minds of customers; Neural marketing, therefore, is a new approach in which the brains of customers are precisely examined to determine its function and to simulate how behaviors are formed. Therefore, companies that produce and distribute sports brands, in order to make more profit, should make the use of neural marketing the top priority of their advertising and marketing.

    Keywords: neural marketing, sports brands, buyers' instant buying behavior, sports consumer
  • Kimya Bagherzadeh, Alireza Elahi *, Fazloah Bagherzadeh, Nazanin Rasekh Pages 327-347

    The purpose of this study was to develop strategies for the Iranian Fencing Federation based on the AHP-SCORE approach. The present research is purpose-based, applied; Based on strategy, it is a combination (qualitative-quantitative) and based on implementation path, it is based on strategic studies. Using library studies, review of upstream documents and opinions of the Strategic Council of the Fencing Federation, key areas of performance for the Fencing Federation were identified. Using library methods and the views of the Strategic Council, the internal and external environment of the federation was analyzed separately for key areas. Then, for each of the key areas of performance, the quality expectations or goals of the federation in each area were identified and prioritized. Based on the obtained environmental analysis, the strategies were identified and all of them were prioritized using the Analytic Hierarchy Process (AHP) method.

    Keywords: Strategic Plan, Fencing, environment, Expectation, Key area of performance