فهرست مطالب

رویکردی نو بر آموزش کودکان - سال دوم شماره 4 (پیاپی 6، زمستان 1399)

نشریه رویکردی نو بر آموزش کودکان
سال دوم شماره 4 (پیاپی 6، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نسا آلبوغبیش*، محمود شیخیان، ریحانه خونین زاده صفحات 1-7
    در دنیای امروز با رشد سریع علم و تولید روزافزون دانش و با تغییرات اجتماعی و معرفتی انسان ها باید از ایده ها و روش های تربیتی سابق فراتر برویم. دیگر نمی توان آموزش را از پرورش جدا کرد و انسان ها را بر اساس تسلط بر موضوعات درسی ارزش گذاری کرد. امروز دیگر نمی توانیم آموزش یکسان برای همه و تاکید بر محفوظات را بپذیریم. در نظام آموزشی جدید در مدارس سعی می گردد محیط یادگیری بر اساس تفاوت های فردی دانش آموزان فراهم گردد. در مقاله ی مذکور جامعه ی آماری یک مجتمع آموزشی در منطقه ی پنج تهران بوده؛ که با به کارگیری روش های نظریه ی تیوری انتخاب مشکلات آموزشی و رفتاری تعدادی از دانش آموزان پایه ی اول و دوم دبستان این مجتمع مورد مشاهده و بررسی قرار گرفته است. نتایج آماری بدست آمده از این بررسی ها روند مثبتی را در جهت بهبود شرایط یادگیری دانش آموزان این دو دوره چه از نظر آموزشی و چه از نظر رفتاری را نشان داده است.
    کلیدواژگان: تفاوت های فردی، نظریه ی تئوری انتخاب، یادگیری
  • شیما ذبیحی فر*، مرتضی محمدزاده، ارسلان افسر صفحات 8-16

    هدف پژوهش حاضر، بر روی رابطه بین شادی با پیشرفت تحصیلی در بین دانش آموزان پسر دانش آموزان مقطع متوسطه شهر کرج می باشد. روش مطالعه حاضر از نوع همبستگی می باشد.می کنند.جامعه آماری پژوهش را کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه اول شهر کرج تشکیل می دهند، که از این تعداد 340 نفر بر اساس جدول پیشنهادی مورگان به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. نمونه های انتخاب شده به آزمون های خودارزشمندی مشروط کراکرد همکاران و پرسشنامه شادکامی آکسفورد پاسخ دادند. همچنین معدل نیمسال اول سال تحصیلی 99-98 به عنوان معیار پیشرفت تحصیلی در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته به نقش سازنده شادی در پیشرفت تحصیلی ارتباط معناداری را نشان داد و با افزایش سطح شادی و نشاط در بین دانش آموزان شاهد پیشرفت تحصیلی و تلاش بیشتر آنان خواهیم بود.

    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، شادی، دانش آموزان
  • مهدی حقیقی*، لاله شهرکی مجاهد، مرتضی محمدزاده، زهرا نوری شیرازی صفحات 17-21

    بررسی صلاحیت های حرفه ای معلمان به عنوان یکی از ارکان آموزش یک الزام در سیستم آموزشی کشور به شمار می رود. در این پژوهش بدلیل تکثر داده های مربوط به صلاحیت های حرفه معلمی در خط زمانی برنامه پنجم و ششم، مقالات معتبر این برهه زمانی(از سال 1390 تا 1398) جهت سمت سو دادن به نگرش محققان و دست اندرکاران برنامه ریزی نظام آموزشی،  اقدام به آینده پژوهی و اکتشاف عناصر مهم این مسیر پرداخته شد. تحلیل محتوا پژوهش های به تلخیص داده ها در سه عنصر: روانی و عاطفی ، توسعه دهنده گی خود، اخلاق در آموزش و پژوهش از اهم موضوعات آینده صلاحیت های حرفه ای معلمان به تشریح در این مقاله پرداخته شد.

    کلیدواژگان: صلاحیت های حرفه ای، معلم، سند چشم انداز 1404، آینده پژوهی
  • مهدی حقیقی*، لاله شهرکی مجاهد، مرتضی محمد زاده، زهرا نوری شیرازی صفحات 22-26
    هدف این پژوهش کاهش آسیب های فضای آموزشی بطور خاص کلاس درس در دوره ظهور و بروز بیماری های اپیدمی می باشد . روش پژوهش حاضر کیفی از نوع توصیف و تحلیل آسیب ها و ارایه راهکار های مناسب است. محتوا پژوهش از طریق اسناد پایگاه های اطلاعاتی  معتبر بدست آمده است. یافته ها و نتایج به توصیف موقعیت و راه های کاهش و پیشگیری و ارایه پیشنهاداتی برای آموزش مداوم پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: استاندارد فضای آموزش، کلاس درس، کرونا، آسیب شناسی، پیشگیری
  • شیما ذبیحی فر*، مرتضی محمدزاده، ارسلان افسر صفحات 27-34

    هدف از پژوهش حاضر سنجش اثربخشی مشاوره های فردی و گروهی  بین دانش آموزان از منظر مشاوران مقطع متوسطه اول شهر کرج صورت گرفت. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه اول شهر کرج تشکیل می دهند . جهت تعیین حداقل حجم نمونه از جدول کرجسی و مورگان استفاده شد. بر این اساس تعداد نمونه از دو جامعه مذکور 146 نفر میباشد. به منظور انتخاب اعضای نمونه از روش تصادفی خوشه بندی استفاده شد. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته اثربخشی مشاوره فردی و گروهی در قالب 12 سوال بسته پاسخ استفاده شد. روایی پرسشنامه توسط متخصصان و پایایی آن توسط آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، آزمون - t تک نمونه ای و تی مستقل استفاده شده است. یافته نشان داد که مشاوره بصورت فردی و گروهی موثر می باشد و همچنین بین مشاوره گروهی و فردی تفاوتی دیده نشد.

    کلیدواژگان: مشاوره، فردی، گروهی، دانش آموزان، مقطع متوسطه
  • فرناز بلنده*، پریناز بنیسی صفحات 35-43
    هدف

    تحقیقات اخیر نشان داده اند که رابطه ی ویژگی های شخصیتی در کودکی با نگرش نسبت به مواد وجود دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی ویژگی های شخصیتی انواع اختلالات بر کودکان کار و نگرش کودکان کار نسبت به مواد است.

    روش

    جامعه آماری این پژوهش تشکیل شده از کودکان کار درانجمن یاریگران خورشید که در سال تحصیلی 99-1398 مشغول تحصیل بودند. که 120 نفر از این دانش آموزان به وسیله نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و آزمودنی های این پژوهش 120 نفر از دانش آموزان و کودکان کار در این انجمن بوده اند.

    روش

    ابزاراین پژوهش شامل پرسشنامه شخصیت نیو (NEO) فرم کوتاه بود.تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون و بررسی واریانس و انحراف استاندارد با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج حاکی از ویژگیهای شخصیتی و انسجام خانوادگی به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر نگرش نسبت به اعتیاد به مواد مخدر تاثیر داشتند. و دلبستگی به همسالان، نوع دوستی و حمایت اجتماعی بر نگرش نسبت به اعتیاد به مواد مخدر تاثیر مستقیم و معناداری داشتند. همچنین میتوان نتیجه گرفت یافته ها با پژوهش های مشابه قبلی همخوانی دارند. نتایج مذکور با مقیاس های (روان رنجور خویی، N) با واریانس %44، (با وجدان بودن، C) با واریانس 18%، (برون گرایی، E) با واریانس 16%، (توافق پذیری ، A) با واریانس 28% و (انعطاف پذیری، O) با واریانس 30% به دست آمد.

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، نگرش نسبت به مواد، اختلالات برونی سازی شده، کودکان کار
  • الناز مردآزادبهی*، میعاد نبئی صفحات 44-54
    مدیریت و رهبری در همه زمینه های اجتماعی امری ضروری و حیاتی است و این در سازمان های آموزشی بیشتر محسوس است . هدف پژوهش حاضر برسی رابطه کیفیت مدیریت با عملکرد شغلی معلمان می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه معلمان مرد و زن مدارس ابتدایی شهرستان مراغه در سال تحصیلی 99-98 که شامل 500 نفر که نمونه آماری براساس جدول مورگان، 217نفر، با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش، در چهارچوب روش میدانی پرسش نامه است که به منظور گردآوری اطلاعات از پرسش نامه 40 سوالی کیفیت خدمت مدیران محقق ساخته که در سه بعد (کیفیت سازمانی، کیفیت تعاملی، کیفیت فیزیکی) و پرسش نامه33 سوالی عملکرد شغلی معلمان پاترسون که در دو بعد (عملکرد رفتاری، عملکرد فرآیندی) استفاده شد. نتایج نشان دادکه در بخش توصیفی، ضریب همبستگی بین متغیر های پژوهش در بین مولفه ها در سطح معناداری به دست آمدند. این امر بدان معناست که هر چه کیفیت خدمت مدیران در مدرسه بالاتر باشد، عملکرد شغلی معلمان بهتر خواهد بود. برای پیش بینی عملکرد شغلی معلمان براساس ابعاد مختلف کیفیت مدیریت، آزمون رگرسیون چندگانه نشان دادکه مولفه های کیفیت تعاملی، کیفیت سازمانی و کیفیت فیزکی می توانند عملکرد شغلی معلمان ابتدایی شهرستان مراغه را پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: کیفیت مدیریت، عملکرد شغلی، مولفه های کیفیت
  • زهرا منصورزاده* صفحات 55-62
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی سبک های اسنادی با رضایت زناشویی در بین دانشجویان متاهل دانشگاه شهیدچمران و دانشگاه جندی شاپور اهواز اجرا شد.

    روش

    جامعه آماری این پژوهش را دانشجویان متاهل دانشگاه شهیدچمران و دانشگاه جندی شاپور اهواز تشکیل می دهد. تعداد آزمودنی ها در این پژوهش200 نفر دانشجوی دختر متاهل بودند که به روش در دسترس انتخاب شدند. برای اندازه گیری متغیرهای پژوهش از پرسشنامه سبکهای اسنادی سلیگمن و رضایت زناشویی کانزاس استفاده شد.برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری همبستگی و رگرسیون استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد بین سبک اسنادمثبت و منفی ترکیبی(خوشبینی-بدبینی) و رضایت زناشویی رابطه ی معناداروجود دارد.بین سبک اسناد درونی - بیرونی؛پایدار-ناپایدار برای موقعیت خوب و رضایت زناشویی رابطه ی معنادار وجود دارد ؛اما رابطه ی معناداری بین سبک اسناد کلی-جزیی در موقعیت خوب و رضایت زناشویی مشاهده نشد؛ همچنین بین سبک اسنادکلی-جریی برای موقعیت بد و رضایت زناشویی رابطه ی معنادار وجود ندارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد سبک های اسنادی می توانند44درصد رضایت زناشویی را پیش بینی کنند.نتایج پژوهش فعلی اهمیت توجه به سبک های اسنادی زوجین را به درمانگران و مشاوران به منظور افزایش رضایت زناشویی نشان میدهد .

    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، سبکهای اسنادی، دانشجویان متاهل
  • زهرا منصورزاده* صفحات 63-74
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر بازآموزی اسنادی بر سبک اسناد و عملکرد حل مساله در زنان کارمندمتاهل شهر کازرون اجرا شد.

    روش

    جامعه آماری این پژوهش را زنان کارمندمتاهل شهر کازرون تشکیل می دهد. تعداد آزمودنی ها در این پژوهش 30 نفر کارمند زن متاهل بودند که به روش در دسترس انتخاب شدند. برای اندازه گیری متغیرهای پژوهش از پرسشنامه حل مساله هپنر و پترسون (PSI) و پرسشنامه ی سبک های اسنادی سلیگمن (ASQ) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری تحلیل کوواریانس (ANCOVA) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد متغیر سبک اسناد و مولفه های آن یعنی مکان علت (درونی-بیرونی)، ثبات (پایداری-ناپایداری) و عمومیت (کلی-جزیی) قابلیت تغییر دارند و بوسیله ی بازآموزی اسنادی سبک اسناد مثبت ترکیبی افزایش و سبک اسناد منفی ترکیبی کاهش یافته است؛ همچنین باز آموزی اسنادی بر عملکرد حل مسیله(کنترل شخصی در حل مسیله، اعتماد به حل مسئله و سبک گرایش-اجتناب)نیز تاثیر مثبت معنادار دارد.

    نتیجه گیری

    از آنجایی که سبک های اسنادی بر مهارت حل مساله و به تبع آن بر کیفیت زندگی افراد تاثیر دارد، مشاوران و درمانگران با شناسایی افراد دارای سبک اسناد ناکارآمد و ناسازگار و بازآموزی اسنادی در آنها، به ایجاد سبک های اسنادی سازگارانه کارآمد پرداخته و عملکرد حل مساله آن ها را بهبود ببخشند.

    کلیدواژگان: بازآموزی اسنادی، سبک های اسنادی، عملکرد حل مسئله، زنان کارمند متاهل
  • سعیده قاسمی* صفحات 75-82

    در جامعه امروز رسانه ها با انتقال اطلاعات و مبادله افکار عمومی نقش هایی را به عهده گرفته اند. این مقاله با هدف تعیین نقش و جایگاه رسانه ها در تعلیم و تربیت در سه حیطه آموزشی، سیاسی، اجتماعی انجام گرفت"هارولد لاسول" و "چالرز رایت" از جمله پژوهشگرانی اند که به طور جدی با نقش و کارکرد رسانه ها در جامعه توجه کرده اند.آن ها معتقدند که رسانه ها دارای کارکردهای نظارت بر محیط، ایجاد همبستگی اجتماعی در واکنش به محیط، و انتقال میراث فرهنگی و سرگرمی و پرکردن اوقات فراغت هستند.رایت با اضافه نمودن نقش سرگرمی بر نقش های اشاره شده به وسیله لاسول همچنان به نقش نظارتی رسانه ها اهمیت داده است. "شرام" نیز با بیان نقش های معلم و راهنما به نقش نگهبانی رسانه اشاره کرده است. "کلوس" نیز از نقش نظارتی رسانه ها به عنوان یکی از وظایف اجتماعی آن ها یاد می کند.این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی با استفاده از منابع کتابخانه ای است، روش مورد استفاده زمینه یابی است.یافته ها حاکی از اهمیت نقش رسانه ها در تعلیم و تربیت می باشد و نتایج نشان می دهد رسانه ها، نقش آموزشی ،سیاسی و اجتماعی مهم و انکارناپذیری در تعلیم و تربیت دارند.رسانه ها در جبران عقب ماندگی های درسی به عنوان مکمل آموزش رسمی، تقویت و تضعیف ارزش ها و هنجارها، آموزش زیستن افراد کنار یکدیگر، عبور از بحران های سیاسی، تشویق مردم به مشارکت سیاسی و کمک در مواقع بحرانی و...نقش بسیار مهمی دارند

    کلیدواژگان: رسانه، تعلیم و تربیت، کارکرد آموزشی، کارکرد سیاسی، کارکرد اجتماعی
|
  • Nesa Albughbish *, Mahmood Sheikhian, Reyhaneh Khaninzadeh Pages 1-7
    In today's world, with the rapid growth of science and the increasing production of knowledge, and with the social and epistemological changes of human beings, we must go beyond the ideas and methods of education. Education can no longer be separated from upbringing and human beings can be valued on the basis of mastery of subjects. Today we can no longer accept the same education for all and the emphasis on archives. The new educational system in schools tries to provide a learning environment based on individual differences of students. In the mentioned article, the statistical population was an educational complex in the fifth district of Tehran; Using the methods of theory of theory of selection of educational and behavioral problems of a number of first and second grade students of this complex has been observed and studied. The statistical results obtained from these studies have shown a positive trend in order to improve the learning conditions of students in these two courses, both in terms of education and behavior.
    Keywords: Individual Differences, theory of choice theory, Learning
  • Shima Zabihi Far *, Morteza Mohammadzade, Arsalan Afsar Pages 8-16

    The aim of the present study was to investigate the relationship between happiness and academic achievement among male high school students in Karaj. The method of the present study is correlational. The statistical population of the study consists of all first grade high school students in Karaj, of which 340 people were selected by simple random sampling based on Morgan's proposed table. The selected samples answered the conditional self-efficacy tests of colleagues and the Oxford Happiness Questionnaire. Also, the grade point average of the first semester of the 99-98 academic year was considered as a measure of academic achievement. Data were analyzed using Pearson correlation test. Findings showed a significant relationship to the constructive role of happiness in academic achievement and with increasing the level of happiness and vitality among students, we will see their academic progress and more effort.

    Keywords: academic achievement, Happiness, Students
  • Mehdi Haghighy *, Laleh Shahraki Mojahedin, Morteza Mohammadzade, Zahra Nouri Shirazi Pages 17-21

    Examining the professional qualifications of teachers as one of the pillars of education is a requirement in the educational system of the country. In this study, due to the multiplicity of data related to the qualifications of the teaching profession in the timeline of the fifth and sixth programs, valid articles of this period (from 1390 to 1398) to address the attitudes of researchers and those involved in planning the educational system, Futurism and exploration of important elements of this path were discussed. Content Analysis Research summarizing data in three elements: psychological and emotional, self-development, ethics in education and research of the most important future topics of professional competencies of teachers were described in this article.

    Keywords: Professional qualifications, teacher, Vision Document 1404, Futurology
  • Mehdi Haghighy *, Laleh Shahraki Mojahedin, Morteza Mohammadzade, Zahra Nouri Shirazi Pages 22-26
    The purpose of this study is to reduce the damage to the educational space, especially the classroom during the emergence and incidence of epidemic diseases. The present research method is qualitative in terms of describing and analyzing injuries and providing appropriate solutions. The content of the research is obtained through the documents of valid databases. Findings and results describe the situation and ways to reduce and prevent and provide suggestions for continuing education.
    Keywords: Education space standard, Classroom, Pathology, prevention .Covid-19
  • Shima Zabihi Far *, Morteza Mohammadzade, Arsalan Afsar Pages 27-34

    The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of individual and group counseling between students from the perspective of first grade high school counselors in Karaj. The statistical population of this study consists of all first grade high school students in Karaj. Krejcie and Morgan table was used to determine the minimum sample size. Accordingly, the number of samples from the two mentioned communities is 146 people. Random clustering method was used to select the sample members. In order to collect information, a researcher-made questionnaire on the effectiveness of individual and group counseling in the form of 12 closed-ended questions was used. The validity of the questionnaire was confirmed by experts and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha. Kolmogorov-Smirnov, one-sample t-test and independent t-test were used to analyze the data. The results showed that individual and group counseling is effective and also there was no difference between group and individual counseling.

    Keywords: counseling, individual, Group, Students, high school
  • Farnaz Bolandeh *, Parenaz Banisi Pages 35-43
    Objective

    Recent research has shown that personality traits in childhood are related to attitudes toward substances. The purpose of this study was to investigate the personality traits of various disorders on working children and the attitude of working children towards substances.

    Method

    The statistical population of this study consisted of working children in the Sun Helper Association who were studying in the academic year 2009-2010. 120 of these students were selected by random sampling. The subjects of this study were 120 students and children working in this association. The instruments of this study included short form NEO personality questionnaire. Data analysis was performed using correlation coefficient and regression analysis and analysis of variance and standard deviation was performed using SPSS software.

    Results

    The results showed that personality traits and family cohesion had a direct and indirect effect on attitudes toward drug addiction. And peer attachment, altruism and social support had a direct and significant effect on attitudes toward drug addiction. It can also be concluded that the findings are consistent with previous similar studies. The mentioned results with scales (neuroticism, N) with 44% variance, (conscientiousness, C) with 18% variance, (extraversion, E) with 16% variance, (agreeability, A) with 28% variance And (flexibility, O) was obtained with 30% variance.

    Keywords: personality traits, attitudes toward substances, Externalized Disorders, Working Children
  • Miad Nabaei Pages 44-54
    Management and leadership in all social fields is essential and vital and this is more noticeable in educational organizations. The purpose of this study is to investigate the relationship between management quality and teachers' job performance.The statistical population of this study includes all male and female primary school teachers in Maragheh city in the academic year of 1998-99, which includes 500 people. The statistical sample was 217 people based on Morgan table, selected by stratified random sampling method. The data collection tool in this study is a questionnaire in the framework of the field method, which in order to collect information from the 40-item service quality questionnaire of research managers in three dimensions (organizational quality, interactive quality, physical quality) and 33-item job performance questionnaire. Patterson teachers were used in two dimensions (behavioral performance, process performance).The results showed that in the descriptive part, the correlation coefficient between the research variables between the components was obtained at a significant level. This means that the higher the quality of service for principals in the school, the better the job performance of teachers.To predict the job performance of teachers based on different dimensions of management quality, multiple regression test showed that the components of interactive quality, organizational quality and physical quality can predict the job performance of primary school teachers in Maragheh.
    Keywords: Management quality, job performance, quality components
  • Zahra Mansourzade * Pages 55-62
    purpose

    The aim of this study was to investigate the relationship between attributional styles and marital satisfaction among married students of Shahid Chamran University and Ahvaz Jundishapur University.

    Method

    The statistical population of this study consists of married students of Shahid Chamran University and Ahvaz Jundishapur University. The number of subjects in this study was 200 married female students who were selected by available methods. The Seligman Attribution Styles Questionnaire and Kansas Marital Satisfaction Questionnaire were used to measure the research variables. Correlation and regression statistical methods were used to analyze the data.

    Results

    The results of data analysis showed that there is a significant relationship between positive and negative attribution style (optimism-pessimism) and marital satisfaction. There is a significant relationship between internal-external; stable-unstable attribution style for good position and marital satisfaction; There was no significant difference between general and partial attribution style in good situation and marital satisfaction; Also, there is no significant relationship between general and minor attribution style for bad situation and marital satisfaction. The results of regression analysis showed that attributional styles can predict 44% of marital satisfaction.The results of the current study show the importance of paying attention to couples' attributional styles to therapists and counselors in order to increase marital satisfaction

    Keywords: marital satisfaction, Attributional styles, Married students
  • Zahra Mansourzade * Pages 63-74
    purpose

    The aim of this study was to investigate the effect of of attributional retraining on attribution style and problem-solving performance in married female employees in Kazerun.

    Method

    The statistical population of this study consists of married female employees in Kazerun. The number of subjects in this study was 30 married female employees who were selected by available methods. The Hepner-Peterson Problem Solving Questionnaire (PSI) and the Seligman Attribution Styles Questionnaire (ASQ) were used to measure the research variables. Analysis of covariance (ANCOVA) was used to analyze the data.

    Results

    The results of data analysis showed that the variable of attribution style and its components, controllability (internal-external), stability (stability-instability) and generality (general-partial) can be changed and increased by positive retraining of attribution. And the style of mixed negative attribution has decreased; attribution retraining also has a significant positive effect on problem-solving performance (personal control, self-confidence in problem solving, and tendency-avoidance style).

    Conclusion

    Since attributional styles affect problem solving skills and consequently the quality of life of individuals, counselors and therapists by identifying people with inefficient and incompatible attributional styles and retraining attributions in them, create effective adaptive attributional styles and performance and Improve problem solving.

    Keywords: Attributional Retraining, Attribution Style, problem solving skills.employee Married Women
  • Saeedeh Ghasemi * Pages 75-82

    In today's society, the media has taken on roles by transmitting information and exchanging public opinion.This article was conducted with the aim of determining the role and position of the media in education in three areas: educational, political and social. Harold Laswell and Challers Wright are among the researchers who have paid close attention to the role and function of the media in society. And they are the transmission of cultural heritage and entertainment and filling leisure time. By adding the role of entertainment to the roles mentioned by Laswell, Rite continues to emphasize the role of media monitoring. "Sharam" also mentioned the role of the media guard by expressing the roles of teacher and guide. Kloos also cites the media's oversight role as one of their social tasksThe findings highlight the importance of the role of the media in education and the results show that the media has an important educational, political and social role and undeniable in education. Media in compensating for academic retardation as a supplement to formal education, Strengthening and weakening values and norms, teaching people to live together, overcoming political crises, encouraging people to participate in politics and helping in times of crisis, etc. play a very important role.

    Keywords: Media, Education, Educational Function, Political function, social function