فهرست مطالب

نشریه تفسیر و تحلیل متون زبان و ادبیات فارسی (دهخدا)
پیاپی 44 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رسول کاظم زاده قندیلو، رحمان مشتاق مهر * صفحات 13-42

    بیهقی در تاریخش به نکته های ارزشمندی در رابطه با رفتار و کردار اشخاص و علل وقوع حوادث اشاره کرده است. مخاطب به سبب توصیفات جزیی و متوالی، مسحور سخن او می شود و تاریخ را به بهانه شکل داستانی آن می خواند و می پذیرد. این تاریخ مانند تواریخ دیگر تابع ساخت کلیشه ای نیست و بیهقی با برجای گذاشتن برخی نشانگان زبانی، تناقضی در ذهن مخاطب ایجاد کرده و او را به تفکر برای تحلیل و بازیابی نکات و گره های کور تاریخ، فرا می خواند. زبان که پیکره ای از بازی ها و کارکردهای زبانی است، وسیله ای برای دریافت این تناقضات است، اما فهم یک بازی زبانی مستلزم شرکت در آن شکلی از زندگی است که بازی زبانی مورد نظر در بستر آن واقع م ی شود. این مقاله بر آن است با توجه به شکل روایی و رمان گونگی تاریخ بیهقی، توجه مخاطب را به تلاش بیهقی برای کنار هم چیدن تمام گفتمان ها و دیالوگ ها، و تبیین زوایای آن جلب نماید و در مراتب بعد به تحلیل فراتابی ها و بازی های زبانی این گفتمان و اشخاص آن تاکید ورزد. با بررسی آواهای برخاسته از متن، مخاطب به شاکله ذهنی گوینده نزدیک تر می شود و معنای حقیقی حاصل می شود. بنابراین باید با بهره گیری از اطلاعات و نشانه های زبانی برای پر کردن جاهای خالی متن، گام برداشت و با تحلیل لایه های نهانی متن، از «گفتگو» به «زیرگفتگو» رسیده و معانی متن را فعال کرد. ضمن اینکه توجه به عناصر فعال در زمینه متن، سبک نوشتاری و پیش فرض ها و دلالت های ضمنی و داستان های موازی، ما را با بازی های زبانی و کاربرد موقعیت های درون و برون زبانی به جای یکدیگر برای اغوا و ایجاد توهم، آشنا می کند.

    کلیدواژگان: تاریخ بیهقی، حقیقت، دروغ، نشانه زبانی، بازی زبانی
  • ندا یانس، کامران پاشایی فخری*، پروانه عادل زاده صفحات 43-66

    واژه شیء وارگی> که در اندیشه مارکسیسم غربی پا گرفت، مفهوم بت انگاری کالا در نظام سرمایه داری است که بن مایه اصلی اندیشه «جورج لوکاچ  است. اولین دلالت های خود را از مفاهیم بیگانگی [3] و بت انگاری کالای [4] مارکس [5] و مفهوم عقلانی شدن [6] وبر [7] می یابد و مکتب فرانکفورت با تعبیر عقلانیت مدرن به عقلانیت ابزاری این نقد را ادامه می دهد. این جستار با تکیه بر اندیشه لوکاچ در زمینه شناخت کلیت واقعیت اجتماعی، از طریق تعامل دوسویه فرهنگ و جامعه به بررسی شیء وارگی در آثار نویسنده معاصر «زویا پیرزاد» پرداخته است. توجه نویسنده به مسایلی چون بی توجهی به طبقه کارگر، تلاش طبقه کارگر برای احقاق حقوق از دست رفته و مسایلی از این دست در این رمان ها نمود دارد. نویسنده حامی طبقه کارگر و مخالف طبقه سرمایه دار و پرولتاریا است. رمان های پیرزاد، داستان زندگی افرادی است که در سطح پایین جامعه زندگی می کنند. طبقه زحمتکشی که در جامعه   سرمایه داری تحت سلطه نظام سرمایه داری حاکم بر جامعه است. شخصیت های رمان که نمونه کوچکی از جامعه بیرون نیز هست، همگی به طبقه فرودستی تعلق دارند که به دنبال دستیابی به حقوق تضییع شده شان هستند. نویسنده به واسطه قهرمان داستان هایش به انتقاد از نظام سرمایه داری برخاسته است. 

    کلیدواژگان: شیءوارگی، کارگر و پرولتاریا، جورج لوکاچ، زویا پیرزاد
  • سید یعقوب حسینی، مریم محمودی *، پریسا داوری صفحات 67-90

    در ادب فارسی آثار ارزشمندی وجود دارد که هدف از نگارش آن ها، هدایت انسان و هموار کردن مسیر او برای زندگی سالم و بهتر است. نویسندگان و شاعران همواره کوشیده اند تا مبانی و مفاهیم اخلاقی را در قالب زبانی زیبا و تاثیرگذار بیان کنند. سعدی چون معلم اخلاق،  برآن بوده تا انسان ها را از جهل خود آگاه سازد و راه درست را به آنان نشان دهد؛ از این رو آثار وی همواره مورد توجه نویسندگان و شعرای ادب فارسی بوده است. محمدرحیم کرمانی از نویسندگان و شاعران قرن سیزدهم هجری نیز در کتاب گلشن از مضامین و روش  و سبک سعدی تاثیر پذیرفته است. این پژوهش که به روش تحلیلی - تطبیقی انجام شده ضمن معرفی نسخه خطی گلشن به تطبیق وجوه اشتراک آن با گلستان سعدی پرداخته است. نتایج نشان می دهد که پیروی از سبک سعدی در گلشن با  نگاهی هنری، خلاقانه و ادیبانه صورت گرفته است و استفاده از سجع و آرایه ها و تشبیهات  بر پایه معیارهای فصاحت و بلاغت شکل گرفته است. کلام وحی و احادیث نبوی یکی از منابع الهام بخش در گلستان و گلشن است. کرمانی کوشیده است، با داستان پردازی و یا استفاده از بیانی سحرانگیز چون سعدی،  مفاهیم متعالی را به مخاطب عرضه دارد. مضامین مشترک گلشن با گلستان عبارتند از: شکرگزاری، نعت پیامبر، توجه به عقل، پرهیز از خشم و حسد، عدالت ورزی و نصیحت پادشاهان.

    کلیدواژگان: سعدی، محمدرحیم کرمانی، گلشن، گلستان، تقلید
  • زهرا حاتم پور، عطا محمد رادمنش *، محبوبه خراسانی صفحات 91-126

    برپایه نظر ژنت «هرگاه متن 1 به نقد و تفسیر متن 2 اقدام کند رابطه آنها رابطه ای فرامتنی خواهد بود؛ زیرا متن 2 که به تفسیر و تشریح یا نقد می پردازد، نسبت به متن 1، فرامتن محسوب م ی شود. بر مبنای این تعریف می توان دو دسته فرامتن برای تذکره الاولیاء در نظر گرفت. یکی فرامتن های درونی یا اظهارنظرهای تاییدی و تاویل هایی که در میانه یا پایان حکایات و اقوال آمده است و جنبه شرح و تفسیر دارد و دیگر فرامتن های بیرونی شامل اظهارنظرهایی تاییدی یا انکاری درباره متن که جنبه نقادانه می یابد و تاویل هایی که به طور مجزا از متن تذکره الاولیاء ارایه می شود. تذکره الاولیاء کتابی است که عمده مطالب آن، حکایات و اقوال اولیاست. بنابر گفته عطار در مقدمه کتابش او قصد داشته در میانه کتابش کمتر سخن و شرحی از خود بیاورد. اما خواننده تذکره الاولیاء در مطالعه این کتاب به عباراتی برمی خورد که شرح و تاویل اقوال و حکایات عارفان است و یا نشانگر نظرگاه نویسنده به آنهاست. این اظهارنظرها که اغلب تاییدی است و این تاویل ها که گاه در میانه و گاه در پایان مطلب آمده است به شیوه ها و عناوین گوناگون مطرح شده است و گونه ای فرامتن به حساب می آید. همچنین انتقادها و نظرات نویسندگان، محققان و منتقدان حوزه عرفان و سرگذشتنامه های عرفانی، گونه ای دیگر از فرامتن های این اثر را تشکیل می دهند.

    کلیدواژگان: تذکره الاولیاء، عطار، فرامتنیت، ژرار ژنت، فرامتن درونی، فرامتن بیرونی
  • احمد حسین پور سرکاریزی، مهیار علوی مقدم *، محمود فیروزی مقدم صفحات 127-152

    گرماس یکی از نظریه پردازان نشانه- معناشناسی روایی است که الگویی جامع و جهان شمول برای تجزیه و تحلیل متون روایی به دست می دهد و با هدف دست یافتن به ژرف ساخت روایت و مطالعه ساختاری متون روایی، به تحلیل سیر منطقی حوادث و معانی درونی متن و درک پیرنگ روایت می پردازد. در تحلیل متن های روایی، الگوی کنشگر گرماس، نسبت به دیگر الگو های روایی، قابلیت انطباق بهتری برای تحلیل روایی گری متن های روایی دارد و در پی دست یافتن به کنش گفتمان است. این مقاله، با کاربرد الگوی کنشگر گرماس، به تحلیل ساختاری حکایت«مرگان در جست و جوی سلوچ» دررمان جای خالی سلوچ می پردازد و عناصری را که در شکل گیری رخدادها و آن چه هسته و پیرنگ این داستان را در گستره روایت شناسی تشکیل می دهد بررسی می کند.در این مقاله، با روشی تحلیلی- توصیفی و روش کتابخانه ای در گردآوری اطلاعات، این پرسش اساسی مطرح است که رمان جای خالی سلوچ ، تا چه میزان با نظریه نشانه- معناشناسی روایی گرماس قابل تحلیل است و براساس الگوی کنشگر گرماس، عوامل گفتمان درتولید معنا در آن کدامند؟ ازنتایج این پژوهش این است که راوی داستان «مرگان در جست و جوی سلوچ»، با ساختاری روایی و شخصیت محور، صحنه ها و رخدادهای آن را با پویایی تمام  بازنمایی و به نمایش گذاشته تا عواطف و احساسات خواننده را برانگیزد و موجب پویایی شخصیت ها و عناصر درون متنی آن می شود. دراین داستان، لحن گفت و گو میان عناصر داستانی دارای اوج و فرود است و جنجال و کشمکش بر سراسر رخدادها سایه می افکند و تمام شخصیت های داستان را در مقابل یکدیگر به کنش وا می دارد.

    کلیدواژگان: روایت شناسی، جای خالی سلوچ، الگوی کنشگر گرماس، تحلیل ساختار
  • طیبه فرهادی، مریم خلیلی جهانتیغ *، محمد بارانی صفحات 153-178

    جنگ تحمیلی عراق علیه ایران با وجود تبعات ناخوشایندی که به دنبال داشت، روندی مثبت در ادبیات ما به جا گذاشت و باعث شکل گیری یک ژانر ادبی با عنوان «ادبیات دفاع مقدس» شد که به مقتضای نیاز جامعه «ادبیات کودک و نوجوان دفاع مقدس» نیز از دل آن برخاست.رمان «دشتبان» از احمد دهقان یکی از این آثار در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است. در پژوهش حاضر، ساختار این رمان برپایه نظریه کلود برمون بررسی شده است. روش تحقیق تحلیل ساختاری متن داستان و هدف پژوهش، پاسخ به این پرسش اصلی است که آیا ساختار رمان مذکور براساس نظریه کلود برمون قابل تحلیل است؟ یافته های پژوهش نشان می دهد که این رمان منطبق بر نظریه مذکور بوده و از یک پی رفت اصلی و چندین پی رفت فرعی تشکیل شده و انواع توالی های زنجیره ای،انضمامی و پیوندی در آن به کار رفته است. همچنین هر سه کارکرد امکان، فرایند و پیامدی که در نظریه برمون مطرح شده است، با ساختار این رمان کاملا هم خوانی دارد. دهقان با آشنایی کامل از مخاطب نوجوان و هنر روایت گری، داستانی ساختارمند خلق کرده است که نقش به سزایی در انتقال مفاهیم ارزشمند دفاع مقدس به کودکان و نوجوانان امروز ایران دارد.

    کلیدواژگان: ادبیات کودک و نوجوان دفاع مقدس، احمد دهقان، رمان دشتبان، ساختارگرایی، کلود برمون
  • مهسا کمارج حاجی، ملک محمد فرخ زاد * صفحات 179-204

    مولفه فضیلت و اخلاق فضیلت گرا، یکی از مهم ترین مسایلی است که در تفکر مولوی و زاگزبسکی جایگاه ویژه ای دارد. مولوی در نشان دادن و ترویج این امر، با الگو قرار دادن اخلاق فضیلت سعی در تفهیم این اخلاق برای مخاطب خود دارد. در این بین و با توجه به تطبیق آرای زاگزبسکی با مولانا می توان به این امر رسید که اخلاقیات و فضیلت در نزد مولوی در تطابق با نظریات زاگزبسکی قرار گرفته است.این مقاله که به روش توصیفی- تحلیلی بر مبنای داده های کتابخانه ای صورت گرفته است نشان می دهد که مولانا و زاگزبسکی هر دو بر این باور هستند که فضیلت تحسین آمیز است و خیری دایمی در آن نهفته است. در واقع فضایل اخلاقی در نزد مولانا عواطف و احساسات وی را به سمت راستی و درستی هدایت می کند و باعث می شود که این شاعر، اهداف خود را بر طبق این فضایل هدایت کند. و این عمل با نظریه زاگزبسکی در تعامل است که معتقد است، فرآیندها و عادت هایی که عواطف و امیال ما را مدیریت می کنند، فضایل اخلاقی نام دارند. زاگزبسکی انگیزه بنیادین فضایل اخلاقی را عشق به هستی و انگیزه بنیادین فضایل فکری را عشق به حقیقت معرفی می کند. زاگزبسکی و مولوی در اندیشه های خود، خداوند را بنیان نهایی تمام اوصاف و ارزش های اخلاقی می دانند و بر این باورند که خدا دارای انگیزه های عالی است و فضایل وی نمونه اعلای ملکات خوب هستند.

    کلیدواژگان: فضیلت، اخلاق، مولانا، زاگزبسکی، مثنوی
  • مهدی طاهری اصل، علیرضا نبی لو * صفحات 205-233

    در این مقاله به بررسی و تحلیل کاربردشناسی کنش های گفتاری باب شیر و گاو کلیله و دمنه و رابطه آنها با احساسات و عواطف بر اساس نظریه پلاچیک (غم و شادی، خشم و ترس، اعتماد و تنفر، تعجب و پیش بینی) پرداخته شده است که برای رسیدن به اهداف منظورشناسانه این اثر، بسیار مفید است. نویسندگان ضمن بیان مقدماتی درباره کاربردشناسی، کنش های گفتاری دیالوگ های چهار شخصیت اصلی را با رویکرد پلاچیک (Plutchick) مورد بررسی قرار داده اند. یافته ها حاکی از آن است که علی رغم بسامد بالای کنش های اظهاری و ترغیبی، هیجانات و احساسات متنوع دیگری به خواننده انتقال پیدا می کند. در این بین، اکثر پاره گفتارهای دمنه در قالب کنش گفتاری ترغیبی بیان شده است که با هیجان امید آغاز می شود و با ریا ادامه پیدا می کند و با انزجار پایان می یابد. پاره گفتارهای کلیله بیشتر در قالب کنش های ترغیبی مطرح شده است که با احساس احتیاط آغاز می شود و با هیجان غم پایان می یابد. همچنین پاره گفتارهای شیر در قالب کنش های اظهاری بیان شده است که با احساس هراس آغاز می شود و با هیجان احساس گناه پایان می یابد و در نهایت پاره گفتارهای گاو است که در قالب کنش های اظهاری مطرح شده و در قالب هیجان ترس آغاز می شود و با تقدیرگرایی پایان می یابد.

    کلیدواژگان: کاربرد شناسی، کنش های گفتاری، کلیله و دمنه، نظریه هیجانی، پلاچیک
  • فاطمه جعفری کمانگر*، ستاره فیروزجایی صفحات 235-264

    برجسته سازی ویژگی و مشخصه اصلی زبان ادبی است. برجسته سازی را می ‏توان با هنجارگریزی و بیگانه سازی یا آشنایی زدایی یعنی انحراف هدفمند از قواعد زبان معیار ایجاد کرد. شاعران نوآور تلاش می‏ کنند با کمک عناصر خیال و بهره گیری از مسایل زیبایی شناسی و با روش ابداعی و هنرمندانه در شعر، به واژه‏ های روزمره که هیچ تشخص ویژه‏ای ندارند، جان بخشند و مخاطب خویش را به اوج التذاذ ادبی برسانند. پژوهش حاضر به روش توصیفی - تحلیلی نگاشته شده است و بر آن است تا تحول زیبایی شناسانه صور خیال و تصویرسازی‏ های ادبی‏ ای را که از رهگذر آشنایی زدایی ادبی از اشیا و پدیده‏ های پیرامون خود عادت زدایی می‏ کنند و به کلام جلوه هنری می ‏بخشند، در مجموعه شعر میخانه بی خواب از مهدی فرجی مورد بررسی قراردهد. این پژوهش با بررسی ابعاد زیبایی شاسانه صور خیال موجود در این اثر و با ذکر شاخص‏ترین شواهد مثال مربوط به هر حوزه، بیشترین نوآوری مهدی فرجی را در این اثر از آن تشبیه و استعاره و کمترین نوآوری را در زمینه مجاز مرسل و کنایه دانسته است.

    کلیدواژگان: بیگانه سازی، صورخیال، فرمالیسم، مهدی فرجی
  • سعیده فرامرزی فرد، سیاوش مرادی*، هادی خدیور صفحات 265-268

    کتاب ویس و رامین اثر فخرالدین اسعد گرگانی ازجمله منظومه های عاشقانه ماندگار در ادب پارسی است. این کتاب روایت عشق ممنوعه ویس بر برادر همسر خود رامین و البته احساس عاشقانه متقابل رامین به اوست. فخرالدین اسعد گرگانی یک داستان قدیمی پهلوی را که پیرامون منشا آن بین مورخین اختلاف وجود دارد را به نظم درآورده و به نظر می رسد قدری باورهای خود را در آن دخیل کرده است چراکه در بسیاری از ابیات و تکه های داستان با نگاهی شگفت مندانه و قاضی مابانه روبه رو هستیم. در اینجا ما با روش نشانه شناسی و با استفاده از نظریه رمزگان دانیل چندلر به دنبال بررسی مفهوم عشق در قالب رمزگان های اجتماعی، ادراکی، تفسیری و متنی هستیم. این داستان سرشار از مفاهیم ناب عاشقانه بر مبنای رمزگان های یادشده و تجربیاتی جالب در قیاس با نظریات جدید است.

    کلیدواژگان: نشانه شناسی، عشق، رمزگان، ویس، رامین
|
  • Rasoul kazemzadeh, Rahman Moshtaq Mehr* Pages 13-42

    Beyhaghi in his history refers to valuable points about the behavior and actions of individuals and the causes of the incidents. The audience is enchanted by his detailed and sequential descriptions and reads and accepts history on the pretext of its fictional form. This history, like other histories, does not function as a stereotype, and Beyhaghi always tries to create a contradiction in the mind of the reader by using some linguistic signs and causes him to think about the analysis and retrieval of the blind points of history.  Language, which is a body of games and linguistic functions, is a means to perceive these contradictions. However, the understanding of a language game requires participation in that as a form of life that the linguistic game in question lies in its context. This article tries to draw the reader attention to Beyhaghi’s efforts to bring the dialogues and discourses together and to explain all its angles and then analyze transcendence and language games of these discourses and emphasize the characters. The tricks and language games of this discourse and its people emphasize. By examining the voices of the texts, the reader becomes closer to the speaker’s mental circle and the true meaning is obtained. Therefore, it is necessary to step through the use of information and linguistic indications to fill the void text spaces and by analyzing the hidden layers of the text, reach from the “conversation” to the “sub-text” and activate the text meanings. At the same time, paying attention to the active elements in the context of the text, the style of writing and the implications and parallel stories, we get familiarize with using language games and the use of internal and external situations for each other for seduction and illusion.

    Keywords: Beyhaghi history, truth, lie, language sign, language game
  • neda yans, kamran pashaei fakhri *, Parvaneh AdelZadeh Pages 43-66

    The word "Reification" originated in the thought of Western Marxism, which is the main source of the thought of George Lukacs. This term develops from the concepts of alienation and idolization of Marxism and Weber's rationalization theory, and the Frankfurt School continues with the rationality of modern critique with the interpretation of modern rationality. In this study, using Lukács's idea of ​​social reality and through the relation of culture and society, he studies the contemplation of the works of contemporary author Zoya Pirzad. The author emphasizes issues such as disregard for the worker, the worker's struggle to achieve their rights, and the like in these novels. The author is a supporter of the working class and against the capitalist class. Old-fashioned novels are the story of the lives of people living at the lower levels of society. The working class, which are dominated by capitalism, are dominated by capitalism. The novel's characters, symbols of society, are of the lower stratum and seek to attain their lost rights. The author has criticized the capitalist system for its stories hero.

    Keywords: Reification, Workers the Proletariat, George Lukacs, ZoyaPirzad
  • s. yaghoob hoseini, Maryam Mahmoudi *, parisa davari Pages 67-90

    There are valuable works in Persian literature whose purpose is to guide man and pave the way for a healthy and better life. Writers and poets have always strived to express ethical principles and concepts in a beautiful and effective language. As a moral teacher, Saadi has sought to warn people of their ignorance and show them the right path. Therefore, his works have always attracted the attention of Persian writers and poets. Mohammad Rahim Kermani, a thirteenth-century writer and poet, also influenced Sa'adi's themes and method in Golshan's book. This descriptive-analytical study has introduced a linear version of Golshan and has compared its aspects with Sa'adi's Golestan. The results show that following Saadi's style in Golshan is done artfully, creatively and literally and the use of rhetoric and arrays and similes is based on eloquence and rhetoric. The Word of Revelation and prophetic hadiths are one of the sources of inspiration in Golestan and Golshan. Kermani has tried, by storytelling or using magic as Saadi's, to convey the sublime concepts to the audience. Golshan's common themes with Golestan are: thanksgiving, the Prophet's prayer, mindfulness, avoidance of anger and jealousy, justice and kingly admonition.

    Keywords: Saadi, Mohammad Rahim Kermani, Golshan, Golestan, Imitation
  • zahra hatampour, Atta Mohammad Radmanesh *, mahbobeh khorasani Pages 91-126

    Whenever based Gerard Genette's theory، first text criticizes and interprets second text their relationship will be metatextual. Accordingly can be considered two types of metatextualate forTazkeratol Awlia. The first type is the inner metatextuality or confirmatory comments and interpretations is located in between or the end of anecdotes and sayings .Outer metatextuality includes confirmatory comments or denial about text that Finds a critical aspect and distinct interpretations of the text. Tazkeratol Awlia is the book that most of its contents is Awlia's anecdotes and sayings. According to Attar's word in his book's introduction, he intended to Quote less from herself in the middle of his book but There are phrases in this book that is explanation and interpretation of The mystics's anecdotes and sayings and Shows the author's opinion towards them . These phrases are presented in various ways and in different titles and is considered a species of metatextuality. Also the criticisms and opinions of writers, scholars, and critics of mysticism form another form of this work's metatextualitis.

    Keywords: Tazkeratol Awlia, attar, Metatextualite, Gerard Genette, inner metatextuality, Outer metatextuality
  • Ahmad Hosseinpoor Sarkarizi, Mahyar Alavi Muqaddam *, Mahmoud Firoozi Moghaddam Pages 127-152

    Greimas is one of the most important theorists of Theory of Narrative Semiotics, aiming of knowing meaning and its structure, Greimas tried to achieve the global grammer of narrative language. In the analysis of narrative texts, Greimas’ actional pattern is better than other narrative pattern and tries to Discourse Action. Analyze the content of the text. Gremas is one of the theorists in Structuralism, which provides a comprehensive and universal model for analyzing narrative texts. Narrative, the dynamics of the characters and the elements of interna-text because of application of the stream of consciousness, the analysis of dialogue between the fictional elements are functions of Gremas’ Actional Pattern In this paper which its method is analysis and descriptive, the fundamental question is whether the novel written in surrealistic space, how much Greimas’Theory of Narrative Semiotics can analyze at the narrative structure (plot), and which is the factors of discourse in the production of meaning based on Greimas’ actional pattern?. The story of “Wake up Mergan and the absence of Soluch " in Missing Soluchhas a narrative structure, and its deep construction can be explained and analyzed with Narratology of Gremas’ Actional Pattern.

    Keywords: Narratology, Missing Soluch, narrative text, Gremas’ Actional Pattern
  • Tayyebeh Farhadi, Maryam khalili Jahantigh *, Mohammad Barani Pages 153-178

    In spite of the negatives of Iran-Iraq imposed war, the war had a positive effect on our Literature andcreated a literary genre called HollyDefenseliterature ofwhich Holy Defence children’s &young adults’ literature is a sub-branch, created by the needs of society.Dashtban by Ahmad Dehghan is one of theseworks in the field of children and young adults.In this study we examined the structure of the novel based on the theory of Cloudbremond .The structural analytical research methodof thetext and the purpose of the research give the answer to this main question that if the structure of the novelbased on the theory of Cloud is analyzable. The findings of the study show that this novel is consistent with the above theory,consisting of one main sequence and a couple of minor sequences, and different types of concrete and linked chain sequencesare used in it.Also, all the three functions of possibility, process and consequence mentioned in the theory perfectly fitwith the structure of the novel. Dehghan, by the thorough knowledge of teen audience and the art of narration created a structured story which has a great role in conveying valuable concepts of holy defence to the today’s children and young adults of Iran.

    Keywords: Holly defence of children’s, young adults’literature, Ahmad Dehghan, Dashtban Novel, Structuralism, Cloud Bremond
  • mahsa komarejhajee, Malek Mohammad Farokhzad* Pages 179-204

    One of the most pivotal issues in Rumi and Zagzebski’s thoughts is the components of virtue and morals virtuosity. Patterning virtue morality by promoting and demonstrating the issue, Rumi endeavours to make his audience comprehend the morality. According to Zagzebski’s comparison with Rumi, it is believed that Rumi’s morality and virtue are as identical as Zagzebski’s. Rumi and Zagzebski concur with the view that virtue is admirable, furthermore prosperity lies in it. In fact, Rumi’s emotions and feelings are led to honesty and loyalty by his moral values, thus it gets Rumi to guide his objectives. And it meets the Zagzebski’s theory saying that processes and practices managing our emotions and desires are called moral values. Zagzebski introduces moral values’ fundamental motive as loving existence and intellectual values’ fundamental motive as loving truth. In Rumi and Zagzebski’s thoughts God is the ultimate foundation of moral values and attributes. It is also believed that God has great motivation and his virtue is the most excellent one in the universe.

    Keywords: Virtue, Morals, Rumi, Zagzebski Masnavi
  • Mahdi Tahari Asl, Alireza Nabiloo* Pages 205-233

    Pragmatism is subfield of linguistic which studies the implied meaning and the hidden intentions. Speech act is one of the main pragmatic theories that impacts on the both philosophy and literature.In the same line, speech act can be interpreted based on the useful theories.So, Authors suggest Plutchik's theory to do the exact interpret of speech acts. He considered there to be eight primary emotions—anger, fear, sadness, disgust, surprise, anticipation, trust, and joy. This article poses the relation between speech act and its characters emotions.The largest chapter Kalia and Dimna is Lion and Ox whose number of dialogues are striking. Explaining the history of pragmatic and speech act, Authors analyze the main four characters dialogues based on Plutchik's.The results show that in spite of high frequency of the directive and representative speech act,the different emotions are transmitted from Abulmaa'li to reader.Thus,while starting in hope and continues in prudishness, Dimna’s speech acts is finished with anger. Also,As Kalila's speech acts are started in caution ، his emotions continued in expectancy and finished with sorrow. Moreover, triggered with fear, lion's speech acts are continued with anger and gets finished with guilt. Finally,Ox's speech acts are started with fear and continued with submission and finished with fatalism.

    Keywords: Pragmatism, Speech act, Kalila Dimna, Plutchik's emotional wheel
  • Fateme Jafarikamangar *, Setare Firoozgaii Pages 235-264

    Foregrounding is the main characteristic of the literary language and will be possible with defamiliarization, deformation and deviation from the norm of the standard language. Innovative poets tries to use Image and the elements of aesthetic and creating artistic methods in poetry and vitalize the particular words, for enjoying their audiences. The present research is written by analytical descriptive method and tries to illustrate and investigate aesthetic evolution of images and Literary Imagery that gives the word an artistic effect. This research with scrutiny the beauty aspects of the images of this work and with the Indicating the most significant examples from that, indicates simile and metaphor as the most and metonymy as the least innovative images in this work.

    Keywords: Defamiliarization, Image, Formalism, Mehdi Faraji
  • saedeh faramarzi fard, siavash moradi *, Hadi Khadivar Pages 265-268

    The book of "Vais and Ramin " is one the most famous persian romance by " Fakhreddin As'ade Gorgani ".The book narrates a forbidden love between " Vais and her husband's brother Ramin.Fakhreddin As'ade Gorgani had written an acient Pahlavei textual tale,which origin is in doubt among historians,in poetry.Obviously,he has been bring  his atittude and viewpoint in it,because in some part of the story we encounter with a wondering  views and  judgement into the story.In this case,based on the semiology of Daniel Chandler and using his encoding we are seeking the semiology of the "Love" in the form of social,perceptual,interpertative and textual  codes as well as,in order to achieve the best explanation of love the paper tries to use two post- modern works in the realm of love i.e the theory of " Zigmunt Bauman " and " Ulrich Beck".Based on the modern theories,the story has a lot of lovely cocepts.The story is full of lovely cocepts basd on mentioned encodings above and fantastic theories in comparision with the new ones.

    Keywords: Semiology, Love, Encodes, Vais, Ramin